Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
nevešla se celková fotka,tak doplňuju. je tam foto rekuperátoru, který v zimě udělá z -10 venku +10 na výstupu z potrubí uvnitř a ještě odvlhčuje, takže žádná plíseň na květu a jen na růstu se musí rosit http://grower.cz/forum/newsmiles/pic78.gif
nejhorší smrt je z vyděšení
Naposledy upravil dachdecker68 15-03-2009 v 21:52 PM
hmmm. tak to by melo byt pohodicka.. na obrazku to vypada mensi.. jsem zvedavy na prubeh pribehu a konec- moc techhle systemu jsem nezkoumal.. at to frci..
Ta vrstva keramzitu vypada že bude tak kolem tech 20 cm +- .. Co třeba to zakrýt cele bilou folii jen aby byli kostky venku !? zbytkový rostok nekam odtéká ? nebo jak to je vymyšlene s tech fotek se toho moc vyčist nedá .. Chtělo by to napsat vice info aby se tady nekdo taky neco dozvědel nebo pomohl ...
Systém je postavený jako napouštěcí stoly se spádem a s odtokem zálivky zpět do rezervoáru. Vrstva keramzitu je pouhých 5 - 6 cm, grodanové kostky jsou asi na 2 cm - jak se mi to zrovna povedlo. keramzit slouží jako drenážní vrstva kořenů a po sklizni ho vyberu, propláchnu, pročistím od zbytků rostlinek a vrátím ho zpět. Akorát mi sviňa, ikdyž jsem ho namáčel v kyselý vodě, zvedá PH a taky trochu EC, ale ono se to usadí a zatím to reguluju kys.dusičnou/nebo fosforečnou. Zálivka je z 80 l nádrže s provzdušněním, bez topení ( ohřátá vzduchem nebo na začátku vodou z rychlovarky na 16 - 20 st.), čerpadlem přes filtr do páteřního rozvodu a do 4spinů (kapilár). Zálivku doplňuju - 80 l je na týden do výměny k výměně málo - takže je čerstvá a upravovaná (PH a EC). O hnojkách (ATAMI) a o rekuperátoru a větrání napíšu zas příště. Teď je jdu trochu porosit neb jim za chvilku zhasne, tak aby se nespálily a trochu se z toho sluníčka vzpamatovaly.
Pri keramzite je bežné, že zdvíha pH, vraj je na to lepší grodan, ktorý má údajne pravidelnejší tvar a drží stabilné pH. Nemám však s ním vlastnú skúsenosť, tiež používam keramzit, ale iba na dno kvetináčov (substrát je kokos alebo hlina).
EDIT: Machoman, vďaka za opravu. Stále som mal spojenie grodanové kocky, iné ma nenapadlo.
Pri keramzite je bežné, že zdvíha pH, vraj je na to lepší grodan, ktorý má údajne pravidelnejší tvar a drží stabilné pH. Nemám však s ním vlastnú skúsenosť, tiež používam keramzit, ale iba na dno kvetináčov (substrát je kokos alebo hlina).
Myslíš asi hydroton,ale i ten zvedá (musí se pufrovat) tak si človek stejne moc nepomůže.
Jinak lepší řešení mi přijdou rohože než vrstva toho keramzitu.
Stojí pár kaček,nenapušteny jsou lehky a po odjetym kole se jednoduše vyhodí.
Drbat se pořád s proplachováním vetšího množství kermazitu? Brrrr
Tak už je holkám týden. asi jsem je trochu spálil, když jsem rosil a honil vlhkost ale už se vzpamatovaly a tvářej se mile. stále mě trápí zvedání PH keramzitem ikdyž byl propláchnutej v kyselé vodě. přepnul jsem zálivku z 1minuty po 2 hod na 2min po 4 hod aby se mi to tím kontaktem s keramzitem nezvyšovalo. včera proběhl postřik s pythaminem na list - hned po skončení svícení ( nebo je lepší před svícením ? ). přepínat na květ budu až o výkendu a taky zaštipovat. jinak genetika je - na krajích B52 po 2 řadách, chronic po 2 a 3 řadách a uprostřed jedna řada budhy, na vyvýšených platech uprostřed je krom dvou budhů jen chronic.
foto jedno celkové, jeden z chroniků a dva pohledy do matkárny na připravené Master Kushe 3x a 14ti denní Northern Lights 11x, které jsem včera přesadil do velkých kostek bo kořeny se už z malých plazily ven
by zeli
děcák by byl hustej ale žena by mě hnala - doma to nemám
lampy jsou dobře - z tohoto pohledu je šířka 2,7 a hloubka 2,2m
prostřední dvojkytky jsou na platu, který dám stranou - po odpojení vody
fólie drží dobře akorát musím koupit větší ventilátor na odtah
s tím napouštěním si to myslel jak? nebo myslíš že mám malou vrstvu toho keramzitu? dej to sem nebo do PM. dík a neřikej mi strejdo
tak to trochu vypada wetši než to je každopadne mi řekni vejšku stropu ten stred mi tam připada zbytečnej.
jo a koukni se jak vypada ten naposteci stul.
to proste napistis prepadem to navic odteče a takhle to delas jednou nebo dvkrat dene spis podle velikosti kytek ty kapilary s kombinaci swetla ti zaserou hrozně kostky a pak to hnije a tak blbě žere
tu foli i bych použil ale ted to bude pakarna ji tam davat a sit by se taky vyplatila casem
to Garibal a Dwarf Vingette
hulím spíš svátečně než pravidelně ale mám moc kámošů a zahrádka není jen moje. doufám že není hřích se sem přihlásit a podělit se o svoje zkušenosti a načerpat od ostatních. možná vás irituje moje vyjadřování, ale takhle mi huba narostla a jak už na groweru někdo napsal - čeština jde do hajzlu - tak to tady pozvedám. myslím že metrová pěstírna dá skoro stejné úsilí - takhle snížuju riziko pěti dalších pěstíren. jeden z důvodů byla i kvalita dostupnýho hulení - nepropláchnutý, přehnojený, uspěchaný... .abyste nebyli tak znechucený, tak sem nepolezu moc často, ale pustím sem tech.info o mém rekuperátoru, řeší pěstování v zimních měsících a přechlazení vstupního vzduchu. jinak sorry
Zdravím ..
Vím že mu neradíte špatně a upozornujete ho na možne přihody a nevyhody .... Ale rozhodl se sám že to tady bude prezentovat a bylo to nejspiš jeho dobrovolne rozhodnuti takže at to roste
čau a ze zavystivců si nic nedělej já si taky užil svoje . . .
podle mně může být každýmu jedno kolik vypěstuješ já taky nepíšu každýmu co má mín jak 400w že je blázen a jeho sklizeň bych zhulil za týden , a myslím že nejsi čistej "komerčák" bo ten by si to na G nikdy nedal . . . navíc co je na tom zajistit dobrým pálením své známé ?? kteří prostě nemají ochotu pěstovat !!!!natož čas !! a rádi zaplatí nějakou kačku za pálení které vysoce překračuje místní standarty ??? ( kromě teda případného vězení ) protože chápou že nic ! není zadarmo !!
ty ale at nejsem jenom OT chtěl jsem se zeptat to je tvoje první kolo s tímhle setupem ?? ta zabarykádovaná ulička se mi zdá mastné psycho podle toho jak máš reflektory to vypadá že tam ty kytky stejně moc nepojedou ??protože budou huř osvětlené a ta manipulace ?? musí byt psycho? jsem si jak sem to vyděl prvně říkal že ses zbláznil jako že nehodláš už na ty zadní kytky ani šáhnout . . .
taky bych to fakt nějak přikryl folijí dokud jsou kytky malý už tedka je to samá řasa a lampy budou hydraton zbytečně vysušovat a zahřívat ??
jinak ten recuperátor by mně zajímal . . .
hodně zdaru je to zajímaví projekt . . .
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.