Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych si koupit nějakou dřevěnou skříň na indoor a zajímalo by mě, podle čeho vybírat a na co si dát pozor.
Určitě bude hodně záležet třeba za způsobu otevírání, dřevu, pantech, tlouštce stěny apod.
Podle čeho bych měl skřín vybírat a na co si dát pozor? Aby byla co nejmenší práce s vychytáním těsnění, dobře tlumila zvuk, neotevírali se třeba sami dvěře apod. Nerad bych koupil nějakou nevhodnou.
Po dlouhem zkoušení a testech jsme použili plast který je tepelně stálý, nehořlavý, chemicky odolný a pevnostně vyhovuje. Jinak NS-Box je stavebnice, což je výhoda. Možno i varianta imitace dřeva.
Já jsem použil starou šatní skříň (jenom jsem ji o polovinu snížil) - je z masivu takže by se rozpadnout neměla.
Jako materiál bych určitě doporučil masiv anebo hrubou dřevotřísku. Zbytek už asi záleží jenom na samotném kusu nábytku.
Calzone:
Pro byt v paneláku máme jak jsem psal imitaci dřeva. Foto dodáme na www pro upřesenění. Musíš to prostě vidět.
Jinak lze vlastně pěstovat v čemkoli. Záleží na fantazii každého z nás.
Já potřebuji spíš tip jak za co nejméně peněz mít plně funkční a pohodouvou skříň. Chci si postavit něco na 250W sodík. Hlavní důraz u stavby chci dát a nenápadnost. Chci se podívat třeba i po bazarech a tak, nechci nic extra.
Položim teda přímo otázku:
jaké se vyrábí typy zavírání? Vím, že hodně vídám zavírání na magnet, ale stačí to na to aby se to dalo dobře utěsnit a neotvíralo se to? Dají se poznat dobré dvěře i podle pantu? Jaké panty jsou nejlepší?
Ahoj, na dřevotřísku bacha, při vysoké vlhkosti ve skříni, můžeš mít problém s rozklížením skříně a pokud by jsi teda dřevotřísku vyloženě vyžadoval, z důvodu nízkých nákladů a dostupnosti, tak se zevnitř dá skříň natřít, nějakým vlhkosti vzdorným nátěrem,taky to tak budu řešit, můžeš mrknout na můj box taky na 250W. Jinak je hodně inspirace v Indoor galerii a nebo například zde, kde maník použil nějakou obyč šatní skříň z dřevotřísky a myslím že tam má taky 250W. No jinak hodně štěstí
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Ze zkušenosti bych řekl, že každý si dělá co se mu zlíbí. Stejně tak nemáš standardní velikosti místností, takže každý si koupí to co mu zrovna nejlíp pasuje do pokoje. Normovaný jsou akorát velikosti školních lavic.
Původní příspěvek od Calzone Napadlo mě, existují nějaké standardizované rozměry nábytku, nebo si to každý dělá úplně jak chce?
existují - většinou se nedělá vetší hloubka než 60cm na šatní skříň. rozměry se také pohybují v modulech 15 - 30 - 45 - 60cm - atd. výslednej rozměr bývá o pár mm menší kvůli skladnosti - není to nadoraz.
xerthon: no jo, v truhlárně ti udělají cokoliv, ale práce na atyp. nábytku je většinou dražší než typově vyráběný nábytek. ale máš pravdu v tom, že pro grow je určitě lepší (nechat) si udělat skříň na "míru" odpovídající podmínkám growu.
p.s taky drevotriskovy a jiny desky se vyrábí v určitým rozměru, tuším že 2x2,5m.. je třeba počítat např se zbytkem, kterej se z desky uz nepouzije..