Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mate nekdo nejake zkusenosti se sodikovou vybojkou z Teslamp Holesovice?(mam tady pred sebou cenik, je tam typ SHC, SHL, SHLP). Nevite jaky je mezi tim rozdil a
kterou mam teda koupit? Spis potreboval modre spektrum svetla, protoze na cervene mam nejake zarivky a halogen. Jeste mala otazecka na zaver - bude mi stacit na celou dobu rustu i kveteni jeden typ vybojky? DIIIIIIIKY
Výbojky SHC jsou přibližně srovnatelné s Philipsem takže si kup SHC. PHCP a podobně jsou sod. výbojky bez startéru které slouží jako přímá náhrada za rtuť výbojky.
pročítal jsem ceník od EREKY a našel jsem tam tyto druhy sodíkových výbojek od PHILIPSU: SON-T , SON-T PLUS, SON-T confort, tak by mě zajímalo jakej je mezi těmito typy rozdíl a která je na pěstění nejlepší
a taky sem tam nikde nenašel ceny a nabídku, startérů, tlumivek a podobných sraček bez kterých to nejde spustit
SON T PLus doporučuju taky... 100 W s komplet i poštovným příjde zhruba na 1300 Kč.. nákup v Erece, jak už tady někde říkal Walhala: tam nás znají a počítají s náma ... je to sice někde v Praze, ale rádi zašlou poštou
Ja jsem koupil sodikovou vybojku Philips powertone ML - 500W, nepotreboval jsem ani zapalovac, ani tlumivku jenom patici :-0. Vypada to proste jako velka zarovka. Mate s tim nekdo nejakou zkusenost? A nevite jake je svetelne spektrum takove vybojky?
to havro,
určitě to bude sodík???Já měl doma,taky jednu "velkou žárovku" a taky sem si myslel,že je to sodík,ale nakonec to byla rtutovka.Taky nepotřebovala ani startér.Vatáž 500 sem ještě u sodíkovek neviděl.Možná se mýlím,ale nevim nevim
Ten prodavac tvrdil, ze je to normalni sodik, ale taky mohl kecat. Lidi to pry kupujou, jelikoz nepotrebujes starter(zapalovac) a ostatni veci. Na strance philipsu jsem to taky nemohl najit, takze fakt nevim. Uvidime co na to kytky :-)
Sodíková výbojka bez tlumivky a strartéru bude jenom těžko sodíkovou výbojkou.... !!!
Je to mooc podezřelé, ale třeba se už dneska vyrábí, já bych radši vsadil na osvědčenou kvalitu a to se vším všudy...
To je tak: kamos prijel ze Slovenska a ukazoval zajimavou vybojku (jak tvrdil - rtutovou). 200W, normalni zarovkovy zavit (E_cislo _jsem_zapomnel). A ze to sviti i bez tlumivky, starteru, kondenzatoru - jenom tak, naprudko. A ze to videl a hned nam to ukaze ! I zasrouboval 'vybojku' do stolni lampicky a hrabl po vypinaci. V te dobe uz jsme byli vsichni schovani za rohem, neb jsme mu neverili ni slovo....bodejt. KLAP - a ono to nevybuchlo, normalne se rozsvitila a svitila cim dal tim vic ! Tak mi to nedalo a koukl jsem, co luminofor dovolil, dovnitr. Tam normal odporak, jako v zarovce a zapojeny jako predradnik (tlumivka) k vybojce ! Kazdopadne to fungovalo - i kdyz myslim, ze ma omezenou zivotnost. Certi vedi, jestli se tohle vyrabi i ve verzi SODIK. Asi by to mohlo byt zajimave. Nesetkal jste se s timhle nekdo ?
Jo tak mas pravdu, je to rtutova vybojka. Asi ta sama co mel ten tvuj kamos. Ten prodavac je ale strasny idiot, kdyz ti proda misto sodikove vybojky rtutovou. Jedeme REKLAMOVAAAAAAAAAAAT!!! :-/
Zdravím
VIRIDIS, popsal jsi směsovou výbojku. Byla konstruována jako přímá náhrada žárovek. Uvnitř baňky je wolframové vlákno sloužící jako předřadník pro rtuťový hořák a zároveň zdroj světla. Spektrum je směsí spektra rtuťové výbojky a žárovky. Watt: 100-160-250-500. Philips řada ML, OSRAM řada HWL. Mají velice malý světelný tok lm/w; výbojka o příkonu 500 W vypotí cca 13 000 - 14 000 lm Sodíkovou verzi jsem nenašel.
Hele potřebuju poradit.Koupil jsem 250W z Teslampu a nikdo mi tam neporadil kde seženu startér tlumivku ale objímku už jsem sehnal.Pomozte mi a poradte mi kde to seženu!!!!!!!!