Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tady je obrazek s kondenzatorem... u zarivek to snizuje prikon, ale kdyz sem se ptal jednoho starsiho pana v elektro soucastkach na Karlaku ve Vaclavsky pasazi, rek, ze to facha i bez nej (navic je drahej) a ze tim okradam elektrarnu...
What's up?
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Kondenzator je tam prave kvuli elektrarne. Pomaha kompenzovat fazovy posun, ktery na tom svitidle vznika. Dokonce myslim, ze bez kondiku ti elektromer nameri vetsi spotrebu, nez s nim.
Nevim jestli je tam pri startu nejaky proudovy naraz, to je totiz to oc tu bezi a kondik to nijak nezmeni. Kondik si tu elektrinu nevymysli, stejne ji musis vytahnout ze site. To o cem mluvis je napeti a ne proud. V televizi je v obrazovce myslim 15 kV trvale celou dobu co bezi a zere to cele treba 70W.
To cityman:Chlape,ten kondík je tam na kompenzaci jalové složky.Takhle to tady někde stojí.Když ho nezapojíš,nic velkého se nestane,,ale za elektřinu budeš platit o něco víc než kdybys ho tam dal./cca o 15 %/
Někde to tu najdeš když budeš hledat...
přesně tag jag řiká mydena !!! Příkon lampy se ti zvětší právě o ten jalovej proud, kterej odstraníš jedině paralelně zapojeným kompenzačním kondenzátorem na napájecím přívodu. Skutečně po kompenzaci klesne odběr až o 15 % což je třeba u 600 W svítidla docela kotel .
jo a to že je drahej..., já ho kupuji asi za 150 kč (40 uF) dle hodnoty , ta záleží na příkonu výbojky. Opravdu doporučuju ho používat , a nejen já ; )
Nó, nějak ste se tady rozkecali... , ale díky za odpověď; přesně tohle sem hledal...
Ikdyž mám 150W sodíkovku, takže se na něj asi vykašlu. Vzhledem k tomu, že se v podnájmu a mám el. včetně, platí to domácí...
Piju pivo, pro jeho nazaměnitelnou chuť a taky proto, že je vždycky levnější než džus.
Nemám rád ženy, protože nevědí, co chtějí. A nemám rád politiky, protože velmi dobře vědí, co chtějí.
Jasně, že máš pravdu, ale jako student bez příjmu... na to teď nemám. Chvíli to počká, a až bude čas, něco s tím provedu...
Peace
Jinak s tim placenim. Muze se ti dost dobre stat, ze kdyz se pronajimateli cena zvedne, bude rozdil chtit po tobe. Respektive ti rekne zhruba tohle: "pred tebou tu byl stejny pocet lidi, meli to a to a na to jsou nastaveny zalohy. Nevesel ses do toho, budes muset doplatit rocni vyuctovani." Me se to stalo a doplacel jsem za plyn 5000 a za elektrinu 6000. A to jsem zadnou skrin nemel, jen pocitac.