Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Lidi nejsem si jisty jestli toto tema uz neni nekde na groweru rozebrane....hledal jsem ale nenasel.Zajimälo by mne jak udelat stinitko na 250w sodik.Pripadne z ceho.Zatim sem svitil diodama ale nejak me to neuspokojilo tak k nim chci prihodit jeste sodik.
Dik za radu
To fucke nick: Nevím přesně,ale pouze u Son-H /220 W,která není moc vhodná pro pěstění-málo Lm/W/ se používá luminofor.Ten se ovšem používá pro lepší rozptýlení světla, nikoliv pro zabránění pronikání UV záření do prostoru.K tomuto ůčelu je na výbojce "kryt" z křemíkového skla,takže bez obav z UV ozáření.Sežeň si raději /pokud máš možnost/ SON -T plus-ekonomicky asi nejvýhodnější svícení pro květ.
Kup v Baumaxu, nebo v kamnarstvi rouru na odvod koure z kamen o co nejvetsim prumeru...ja pouzil na 400W prumer 152mm. Sroubovalem ji ve svu rozdelej(prace na 5 minut). Ustrihni si pozadovanou dylku a svy zase pekne zmacki kombinackama, at to mas hezky a hladky. Pak si ve slusny drogerii kup bilej spray odolnej teplotam do 500°C(znacku na prani dohledam, ale videl jsem jen tu jednu, je to na motory apod.). Vytvaruj oblouk do prislusnyho polomeru...jde to lehouce rukou a je to vratnej dej, coz je napr. s moji sikovnosti velmi vyhodny. ) Nastrikej vnitrni plochu sprayem. Ma naprosto idealni vlastnosti - ciste bilej, matovej a teplem od lampy se vytvrdi a je nesmrtelnej. Odrazivost dokonala. A je to. Cena do 300Kc, je to lehky, tvarovatelny, nesmrtelny. Pokud najdes trubku ke kamnum doma, jako ja, pak to stoji jen ten spray, kterej z vlastni zkusenosti vrele doporucuju. Kam se s odrazivosti sere nerez, nebo hlinik(nic proti nim)
a co sklo ? Hodně by mě zajímalo jestli vydrží úplně obyč 3mm sklo
při velikosti 35x50cm pod 400W sodíkem. stínítko je samo s odtahem.
Anebo jestli ne, tak co jinýho použít? Co mi tam vydrží, a co bude mít co nejmenší ztráty ???????????????????????
Nezbývá nic jiného,než zkusit to.400w už vyzařuje docela dost tepla,proto by to chtělo odtah přímo od výbojky.Jinak je osvědčené křemíkové sklo,avšak je o něco drahší,než obyčejné.
to Mr.zak: zkousel jsem obyc sklo pod 400w a za 15 min. chodu prasklo. Jinak stinitko mam z v puli rozrizle plechovky od barvy. Je zadara a lehce k ni prisroubujes objimku.
Stínítko mám, ale co stim sklem_? Myslíte že to křemíkový sklo bude odolnější teplotám? A nebo zkusit udělat ho ze dvou kusů,
jediná možnost která mě zatim napadla.
panejahodo, jesli budes mit to euro2 jako odtah, tak mam pocit ze to u ty 400 moc dlouho nevydrzi!!! jak budes mit dlouhou tu odsavaci rouru a jaky bude mit tvary?? jesli to bude horizontalne rovna tak fakt nevim.
peace