Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
čauky kamarad mi někde ze stavby donesl tuto lampu a já vůbec nevím jestli bude na kytičky dobrá.je to výrobce Tesla 250W.
a dále k ní byl i předřadník s objimkou do které tato lampa jde ale norm.sodík se v ní nerozvítí což mě udivilo úplně je možný že je rozdíl pouze v objímce?díky za rady páni pěstitelé:-)
takhle : MH vybojka ma bile svetlo takze na rust se to jaks taks da mam dojem ze pod 400w se pestují matky (faq), ktomu aby jsi rosvitil normalní sodik potřebujes tlumivku a starter, casem uznas ze je to idealní resení a tuhle lampu asi nevyuzijes .
Zdar no to bude nejspis nejaka směsovka používana pro venkovní osv. jak už tu někdo zminoval
citace:
Původní příspěvek od císa úplně je možný že je rozdíl pouze v objímce?
nechapu jak si přišel na tohleto,si to tam zkus nasroubovat a uvidíš jestli to ma jinou objíku ne_?Jinak to vypada ze to bude mit objímku E40(to je ta samá jako u sodíků větších watáží).....
jj....tohle je typ starých výbojek do venkovního osvětlení....já je montuju do výrobních hal...mam jich taky pár doma i když asi novější typy......ale jestli se pod nima dá pěstovat to nevím.......
myslim že vevnitř je nějakej ten lumifor a ten pohlcuje něco co potřebujou kytky, alespon k tomu aby přežívali, tak možná když ho z toho nějakym zbůsobem dostaneš tak by si z ní něco ještě vytáh (o asi nebude tak jednodchý ) ale bude lepší když už si teda koupíš něco osvědčenýho za pár stovek-tisícovek2,3
nechapu jak si přišel na tohleto,si to tam zkus nasroubovat a uvidíš jestli to ma jinou objíku ne_?Jinak to vypada ze to bude mit objímku E40(to je ta samá jako u sodíků větších watáží).....
přišel jsem na to tak že jsem tam našrouboval normální a ta se nerozsvítila a řekl bych že tam asi nedosedá tak jak by měla
Původní příspěvek od kouba takhle : MH vybojka ma bile svetlo takze na rust se to jaks taks da mam dojem ze pod 400w se pestují matky (faq), ktomu aby jsi rosvitil normalní sodik potřebujes tlumivku a starter, casem uznas ze je to idealní resení a tuhle lampu asi nevyuzijes .
no právě si nejsem jistý jestli z toho můžu použít alespoň ten předřadník jelikož ho mám od téhle baculky:-)
Řeknu to stručně ty máš MH a normální sodík je HPS. Tím pádem se ti HPS nemohla rozžehnout protože toho potřebuje na začátek o něco víc než MH. Tím pádem je ti samotný předřadník úplně k h----.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
zdarec
ta lampa na fotce je rtuťovka a sodíková ti tam nesvítí,protože potřebuje ještě startér.
dá se tato lampa využit pro růst,sám jsem používal,než jsem zjistil,že to roste stejně jako pod sodíkem(komu se pořád chce přepojovat ten startér) proto jsem ji vyřadil.
Svítí viditelně bíle,obsahuje ale malý podíl dobrého modrého spektra.
tudíž - zbytečná věc
jo a ten předřadník samozřejmě fungovat bude i se sodíkem ale musíš si k tomu sehnat ten startér a zapojit jak se patří.
EDIT: a nebo rozbij tu baňku a budeš mít horské slunce