Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
bolo to náročné , ale hotovo.
Mal som požičaný Ph/Ec meter a tak som pre tých, ktorý nemajú(ani ja nemám) zmeral hodnoty všetkého , čo sa mi podarilo zohnať(a je toho dosť), merania možu služiť na určenie Ec, lebo Ph tester je lacny a existuje, ale s Ec je to horšie
Toto som meral s nakalibrovanym EC/Ph combo-metrom ktori som
po znacne dlhom ukecavani pozical od growshopu www.greenspirit.sk
za co mu este raz dakujem (na taku drahu masinku tak skoro nenaskrabem).
Ted by to chtelo nekoho, kdo ma alespon jedno z uvedenych hnojiv a prostredky, aby mereni zopakoval a potvrdil, ze se na to da spolehnout. Nemyslim tim, ze jsou vysledky neduveryhodne, ale ze treba se vysledek muze lisit podle stari hnojiva, nebo neco podobneho.
Ono toto su vysledky ktore by mali platit - orientačne určite,
niektoré hodnoty ktoré sa mi nezdali som meral aj niekolko krát, aby som sa vyhol hrubým chybám a snažil som sa merať presne,
bola to fuška ale myslím že stála za to,
diky za karmu a podporu
hmm najzaujimavejší poznatok čo ma dosť zarazil (ale vela krát overený) je že KYSELINA CITRÓNOVÁ ZNIŽUJE Ph aj EC - vzhladom na často sa vyskytujúcu tvrdú vodu (rozpustený vápnik-vysoke Ph aj Ec) je to fajn zistenie
snark: Tak jsem to mereni umistil do FAQ...je to v sekci Zalevani a vyziva...
Brunco: Sikulka
Oh Danny Boy the pipes, the pipes are calling, from glen to glen and down the mountain side
The summer's gone and all the roses dying, 'tis you 'tis you must go and I must bide
But come ye back when summer's in the meadow or when the valley's hushed and white with snow
'Tis I'll be there in sunshine or in shadow Oh Danny Boy, Oh Danny Boy I love you so
to se bude asi stejne u kazdyho lisit, protoze kazdej da casem uplne jinej poměr hnojiva:vodě, ktera nakonec ma i jiny Ph...takže diky koncentraci hnojiva bude PH/Ec časem uplně jiny, nez u ostatnich..ale jako orientacni info je to good...
"hmm najzaujimavejší poznatok čo ma dosť zarazil (ale vela krát overený) je že KYSELINA CITRÓNOVÁ ZNIŽUJE Ph aj EC - vzhladom na často sa vyskytujúcu tvrdú vodu (rozpustený vápnik-vysoke Ph aj Ec) je to fajn zistenie"..jo tak tohle me taky dost prekvapilo...good job a K+!
mám dotaz k EC. když hnojím PK 13-14 tak mám vysoké pH 7,3 a EC 0,75. Přidala jsem kys. citrónovou a pH se snížilo na 6. Ovšem EC se taky snížili a mají jen 0,62. Jak je mám zvýšit? nebo takhle nízké nevadí? díky za radu. Hathor
takže od základu:
a) kolik máš pH a EC odstáté čisté vody?
b) kolik a co ostatní kromě PK 13-14 tam leješ?
c) v jaký je to fázi?
d) příliš nízké EC je furt lepší než příliš vysoké
good luck
Snarky
na startu co nejnižší - postupně se zvyšující na cca 1,2 - 1,6 kolem přepnutí na květ a dále až k 1,8 - 2,5 dle individuální chuti toho kterého soudruha
prosim dotaz: EC by se melo drzet tak, jak to kytka snese. znamena to, ze vyrobci ve svych EC tabulkach pocitaji s rozpoustenim v destilce pro maximalni vyzivu? Prijde mi to tak, nebot soli v pitne vode zakonite musi zabirat misto solim hnojiv a kytka je hadam ani tolik nepotrebuje, narozdil od hnojky...?
Je domneka zpravna?
skvělej thread kááá plus jak prase
kdyby jsi sehnal nejvíce používané (nebo prodávané) hnojiva, udělal by jsi ještě nějaké testy? od plagronu vidím jen phytamin a přitom ho používá hodně lidí...nebo biobizz taky
mě osobně zarazil final solution že nemálo okyseluje