Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
.........mazat nemusíte.........aspoň tady neni také "MRTVO"
.....aspoň že tarasky se s OHYBEM připojil mistr fananek7....
sem doufal že NÁS "ohýbačů<< >>lámačů bude daleko>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>daleko víc ,ale kde nic (až na pár vyjímek) ,tu nic....!!!!
......t avěc na plotě neni ani tak chlupatá jako spíš OSTNATÁ(na zoom to jde vidět). ....ale já si stojim za svym ...TO KOŠTOVAT PROSTĚ NEBUDU
.....ale k OHYBU
.dnešní update......omluvte kvalitu.....dnes pouze 1.3mpix(ostatní "aparáty" vybity)
.........už jen pouze Viollátora musim pořádně podepřít a detailně rozohýbat a vyvázat.........
........dobrou chuť ........kuááááááááááá
.....Ať to všem pěkně roste a dělá pořádnej bordel v hlavě.......!!!!
....pár kytek zkoseno,ale další hromady čekaj venku.
POkoušim se je nechávat co nejdýl venku ,protože je podle mýho mam tak způlky dokvetlý.....chtěly by ještě tak 14dní-3tejdny....aby za něco stály.
.....jenže vono je zrovna teď venku celkem trapná nula 0 0 0....!!!
>>to jim svědčit nebude<<
....napřezrok nusim vykoumat ňákej systém zatmívání......
.......... .......nebo vyzkoušim jeden z těch předraženejch vitamínů na přepnutí růst-květ,protože takle by to prostě nešlo...!!!!
........a těď už kašlu na samí stěžování si hodim sem snímky ňákejch "OHÝBAČEK"
.....jóóóóó.......něco bude.....ale paldy po usušení \ max .velikosti palce(většinou)......!!!!
.....Ať to všem pěkně roste a dělá pořádnej bordel v hlavě.......!!!!
- - << Čertisko >> - -
Naposledy upravil čertiskočert 15-10-2011 v 06:52 AM
Hele k tomu ohejbání, nemám na to jasnej názor protože záleží na okolnostech nicméně ta možnost - ohýbání až když má kytka keřovitej základ... z osobní zkušenosti vím, že když už je kytka částečně zdřevnatělá tak tím ohnutím ji pokud ne přímo zlomíme tak výrazně zvýšíme riziko rozštípnutí například při bouřce.
Nestalo se mi, že by bouřka polámala kytku kterou jsem se nesnažil trénovat. Naopak to bylo skoro pravidlem.
Tedy pokud ohýbat tak POUZE mladé měkké poddajné výhonky.
Osobně zastávám filozofii nechat na kytce ať si sama roste jak potřebuje. Trénování má smysl pokud není prostor, pokud je třeba omezit výšku atd. Nebo protrhání z důvodu vzdušnosti, prosvětlení, zbytečných spodních větví...
1] Rozšťep způsobený razantním ohnutím středně staré kytky a následnou bouřkou, naštěstí bez dalších následků
2] Každá ohnutá větev se trochu odlomila od hlavního kmene
3] Tady to mělo fatální následky, hniloba, konec...
No každý stejně jedná na základě vlastní zkušenosti co?
Původní příspěvek od MojeMalickost Hele k tomu ohejbání, nemám na to jasnej názor protože záleží na okolnostech nicméně ta možnost - ohýbání až když má kytka keřovitej základ... z osobní zkušenosti vím, že když už je kytka částečně zdřevnatělá tak tím ohnutím ji pokud ne přímo zlomíme tak výrazně zvýšíme riziko rozštípnutí například při bouřce.
Nestalo se mi, že by bouřka polámala kytku kterou jsem se nesnažil trénovat. Naopak to bylo skoro pravidlem.
Tedy pokud ohýbat tak POUZE mladé měkké poddajné výhonky.
Osobně zastávám filozofii nechat na kytce ať si sama roste jak potřebuje. Trénování má smysl pokud není prostor, pokud je třeba omezit výšku atd. Nebo protrhání z důvodu vzdušnosti, prosvětlení, zbytečných spodních větví...
1] Rozšťep způsobený razantním ohnutím středně staré kytky a následnou bouřkou, naštěstí bez dalších následků
2] Každá ohnutá větev se trochu odlomila od hlavního kmene
3] Tady to mělo fatální následky, hniloba, konec...
No každý stejně jedná na základě vlastní zkušenosti co?
Výhoda ohýbání spočívá v tom, že: 1) máš malej kompakní nenápadnej keříček s výnosem jak 3 m kytka (bavíme se o volně zasazený kytce)
za 2) skoro vše jsou vrcholovky tj. nejvíc světla + větší paldy
za 3) pokud ohýbáš tak do 1m výšky kytky a nejseš včerejší a ohýbáš každej den o kousek co kytka dovolí tj. ne násilím tak no problem ohýbat můžeš skoro hned třeba od 10 cm a nic se neděje narozdíl od záštipů at s FIM či bez. GL.
Výhoda ohýbání spočívá v tom, že: 1) máš malej kompakní nenápadnej keříček s výnosem jak 3 m kytka (bavíme se o volně zasazený kytce)
za 2) skoro vše jsou vrcholovky tj. nejvíc světla + větší paldy
za 3) pokud ohýbáš tak do 1m výšky kytky a nejseš včerejší a ohýbáš každej den o kousek co kytka dovolí tj. ne násilím tak no problem ohýbat můžeš skoro hned třeba od 10 cm a nic se neděje narozdíl od záštipů at s FIM či bez. GL.
at 1) porovnaval jsi to nekdy? nebo ti to jen tak pripada?
at 2) pokud odstranis uplne spodni vetve tak i u jinak netrenovane kytkytaky jsou vsechny konce vetvi dobre kvality, a neni nad centralni palici velkou jak tva paze(ale to je vec nazoru)
at 3) jo jasne, ja jen varoval nad razantnim ohnutim v uz castecne zdrevnatelem stavu.
Tak ono je to celkem logický co jde do výšky tak při ohejbání jde do šířky a centrála jak ruka ti může bejt k ničemu pokud do ni chytneš zrovna plíseň.
Původní příspěvek od šapša Tak ono je to celkem logický co jde do výšky tak při ohejbání jde do šířky a centrála jak ruka ti může bejt k ničemu pokud do ni chytneš zrovna plíseň.
Vtip je v tom že se kytka musí po ohnutí(natož po zástřihu) "oklepat", přetočit listy, doopravit poškozený stonek, energie spotřebovaná na toto mohla být investována do růstu. A neřekl bych že je struktura typu stromek náchylnější na plíseň než košatý keřík, spíše naopak. Pro plíseň je směrodatná hlavně odrůda.
Navíc a to beru jako fakt, některé odrůdy na záštip a další trénink reagují jednoznačně snižením výnosu. Jsou však určitě jiné které to mají naopak.
A tedy opakuji názor, trénovat pokud
A] Je to nezbytné(omezená výška atp.)
B] Vím že mám vhodnou odrůdu
a né automaticky, je možnost že to bude kontraproduktivní a z práce navíc nic nezískám. Tedy považuji anketu jako téměř nesmyslnou, závisí na okolnostech. Smysl by měla otázka Ohýbáte? Ale ono by se odpovídalo víceméně stejně. Mám pocit že mě poznamenává matfyz. Snad se ze mě nestává hnidopich.
A abych tu nezasíral thread reaguju i na autora
citace:
....napřezrok nusim vykoumat ňákej systém zatmívání....
Tak po záštipu je tam tejden blok u ohnutí ne btw ty máš detailní analýzu a v průměru výnos vs výška/roztažení v řádu několika stovek ks ? Aby jsme to mohli zcela nestranně zhodnotit samo jednoho genu. Jo listy přetočí za 24 h. max.
Původní příspěvek od šapša Tak po záštipu je tam tejden blok u ohnutí ne btw ty máš detailní analýzu a v průměru výnos vs výška/roztažení v řádu několika stovek ks ? Aby jsme to mohli zcela nestranně zhodnotit samo jednoho genu. Jo listy přetočí za 24 h. max.
Nevim proč diskutuješ timhle stylem, dohaněni argumentu et absurdum...
Obecně, pokud ma odruda sklony k velke top, proste sativa muze byt zastrihavani a trenovani kontraproduktivni(z vlastni zkusenosti a z nejednoho procteneho threadu atd.), rozdil neni v radu stovek gramu na kytku ale je.
Také existují kytky které ten tvůj ideální košatý keřík tvoří samy(opět vlastí zkušenost). Tak proč nepěstovat ty?
Tvrdíš 24 hodin na přetočení? Víme všichni co kytka dovede za den růstu, ohni ji 5x a...
Ale mám pocit ze diskuze se stává bezpredmetnou. Uvedu vsak jeden priklad z indooru. Jestlize scrog je typickým príkladem tréninku a mermomocí ho chces delat tak co si vyberes, Original haze nebo nejaky Kush? Je treba neco dodavat?
Taky jsem zastánce ohýbání.
Rád si pohraju s mojíma miláčkama abych jim dal
podobu která se mi zamlouvá a vyplnil co největší prostor=větší výnos
A nejsou tak vysoké=menší pravděpodobnost odcizení.
Ja jsem si vyzkoušel ohýbání i nechal kytku volně růst a jsem zastánce ohýbání.
KONČÍM S HULENÍM.TOTO JE MŮJ POSLEDNÍ JOINT ANI HO NEDOKOUŘÍM.