Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
vidim to ke konci dubna, pocasi je nejaky divoky.. bych se ani nedivil ze v kvetnu pridou jeste ranni mraziky, chtelo by to vyslechtit nejakou supr odolnou odrudu, ktera bude odolavat hlavne plisnim par tydnu pred sklizni kdy pocasi poslednich par let taky nejak nevichazi
pestoval sem venku "uspesne" ale prace mi krati cas a venku uz nejak nestiham. Tak sem se prestehoval domu
Původní příspěvek od _Dr.Skunk_ ja taky koumu ze uz hodim prvnich par jemen naklicit...myslite ze uz je ten spravny cas??? taky me zajima nevite jestli uz je vysazena kukurice...
som niekde cital, ze kukuricu v urcitej faze rastu niecim striekaju, co vraj konopka nerozdycha. Takze radsej pockaj, alebo to hod inde.
Já už to mám tejden venku 30 no name a 1 bluewelweta a drží se a rostou takže do konce dubna to chci rozšířit o white widow,jack herer,white riussian,durbam,nebula a hashberry třeba se naskytne něco i jinýho pěstu zdar - čím doporučíte hnojit chci zkusit guano
Koukám, že je to tady většinou samej nedočkavec:-)
Já sázím až 1.června. Není to z mojí hlavy, vyčetl jsem to na weedfarmer.com, odzkoušel a od té doby se toho držím.
O co jde? Rostlinám vysazeným hodně brzo na jaře bude trvat podstatně dýl, než začnou kvést, protože když jsou na vrcholu vegetační periody sluneční cykly jsou pořád ještě delší a delší (až do 21.června). Rostlina tak přejde na květ až někdy v půlce, nebo koncem srpna, takže rostliny pak sice budou větší, ale díky tomu, že u nás slunce už koncem srpna a v září nemá potřebnou sílu, budou palice znatelně menší, slabší a s nižším výnosem.
Naopak rostlina, vysazená až 1. června stihne do slunovratu narůst na nějakých 30 čísel a pak zjistí, že něco není v pořádku, protože je na začátku vegetace a místo aby slunce bylo víc a víc se fotoperioda snižuje. Takže je chudinka totálně zmatená a reaguje tak, že zintenzivní růst a hlavně - přejde na květ! Díky tomu, že v tomto období má slunce největší "sílu" jsou pak ve finále později vysazené rostliny silnější, s mnohem větším výnosem a paradoxně i sklizeň nastává dřív!!
Původní příspěvek od eMBi Koukám, že je to tady většinou samej nedočkavec:-)
Já sázím až 1.června. Není to z mojí hlavy, vyčetl jsem to na weedfarmer.com, odzkoušel a od té doby se toho držím.
O co jde? Rostlinám vysazeným hodně brzo na jaře bude trvat podstatně dýl, než začnou kvést, protože když jsou na vrcholu vegetační periody sluneční cykly jsou pořád ještě delší a delší (až do 21.června). Rostlina tak přejde na květ až někdy v půlce, nebo koncem srpna, takže rostliny pak sice budou větší, ale díky tomu, že u nás slunce už koncem srpna a v září nemá potřebnou sílu, budou palice znatelně menší, slabší a s nižším výnosem.
Naopak rostlina, vysazená až 1. června stihne do slunovratu narůst na nějakých 30 čísel a pak zjistí, že něco není v pořádku, protože je na začátku vegetace a místo aby slunce bylo víc a víc se fotoperioda snižuje. Takže je chudinka totálně zmatená a reaguje tak, že zintenzivní růst a hlavně - přejde na květ! Díky tomu, že v tomto období má slunce největší "sílu" jsou pak ve finále později vysazené rostliny silnější, s mnohem větším výnosem a paradoxně i sklizeň nastává dřív!!
A ako dlho to už takto praktizuješ? Takže podľa toho, keď je rastlinka dlho na raste tak nejako pomalšie reaguje na svetelnú periódu? Mohlo by to tak byť, znie to fajn, len celkom nechápem, prečo jedna zareaguje skôr ako druhá, teda, či je to spôsobené iba tým stresom.Ale určite vyskúšam, dám klony a s odstupom. Ale skôr ak začiatkom mája ich von nedám, v Tatrách je trochu drsnejšie počasie a načo rastlinky stresovať teplotnými šokmi hneď od mlada . V tomto by som videl trochu nevýhodu veľmi skorého sadenia - teplotné šoky v mladosti
Letos to bude čtvrtá sezona a maximální spokojenost.
Že mladá rostlina reaguje rychle na změnu fotoperiody chápu (u indoor taky stačí 14 dní a kvete), spíš mi není moc jasný, proč to dospělé rostlině trvá tak dlouho. Hlavní ale je že to funguje :-)
Mě už samo něco vyrostlo po Velikonocích (vypadané semínka z minulého roku, takhle se mi vyselo už potřetí ), a dnes jsem dostala nějaká nová semínka od bratránka, ale ty dám nejdřív do kelímků...
A přes kámoše mám "objednaný" řízek bílého nosorožce... Jen tak mimochodem, co si o tomto druhu myslíte?? Pro mě je nový
Tak ať žije sázení
Původní příspěvek od HighToDeath Mě už samo něco vyrostlo po Velikonocích (vypadané semínka z minulého roku, takhle se mi vyselo už potřetí ), a dnes jsem dostala nějaká nová semínka od bratránka, ale ty dám nejdřív do kelímků...
A přes kámoše mám "objednaný" řízek bílého nosorožce... Jen tak mimochodem, co si o tomto druhu myslíte?? Pro mě je nový
Tak ať žije sázení
Původní příspěvek od expiry_date1
som niekde cital, ze kukuricu v urcitej faze rastu niecim striekaju, co vraj konopka nerozdycha. Takze radsej pockaj, alebo to hod inde.
Kukuřice se(u nás) většinou sadí okolo 2. poloviny května, Postřik se provádí, když má kukuřice 10- 15cm -to je tak před polovinou června. Záleží taky na počasí a na odrůdě kukuřice.
Takže pokud se chytsáte sadit do kukuřice, doporučujuji dát klíčit semínka nejdříve v polovině května (pokud pak nechcete po poli litat s pulmetrovýma kytkama). Do pole zasadit, když má kukuřice aspoň kolem 20cm (minimálně polovina června). Sklizeň kukuřice = konec září až ???
Data jsem uvedl jen přibližně, podle různých okolností se mohou trochu lišit.
Původní příspěvek od eMBi Koukám, že je to tady většinou samej nedočkavec:-)
Potvrzuji, taky to mám vyzkoušeno. Výmysl to rozhodně není! Přišel jsem na to náhodou. Sadil jsem(NO NAME) na přelomu května a června. Při sklizni z toho byly krásné keříky(zastřihnuto FIM technikou) asi 150cm vysoké. Palice mohutné -nadprůměrný výnos vzhledem k velikosti kytek, sklizeň = polovina září (myslím že 10.záři)
=>Opravdu není kam spěchat.