Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
No,myslím,že to prežiješ aj s tou 400W,predpokladám že nejaká agro
Aj tak si na tom dobre,ja si môžem dovoliť tak 100W
To,čo písal r-man,nejako som to fakt nedomyslel,dvere budú asi musieť byť fakt urobené na mieru.Už máš nejakú predstavu o rozmeroch?Možno som nepozorný,ale tuším som to tu nikde nevidel.
Ale zase zohnať tak malú zárubňu...hm
Ešte ma napadlo-upraviť nejaké okno aj s tou zárubňou?Vybrať sklo a použiť nejakú preglejku a izoláciu,čo sem hodil r-man tie super linky
Volal jsem strejdovi, kterej dela plastovy okna a dvere atd. rikal, ze jednokridlovy dvere 1,5x1,5m i s futrama kolem 8000,-....to je strasne drahy...kurna, musi to jit nejak levneji :-/
Mno tak me napad jako obvykle naprosto genialni napad...
Co tam dat misto dveri proste jednoduse plastovy vakuovy okna?Ty odhlucnujou jako blazen a pritom zase tak drahy nejsou..Vnejsi uprava by se dala udelat uz celkem jednoduse a navic bys to koupil perfektne sesazeny,s ramem na miru a rovnou bys mel poreseny perfektni utesneni a i uzamykani...Stacilo by to cely osadit do prichystanyho otvoru v ty podezdivce postele a navic bys to moh nekdy pouzit v pripade potreby v budoucnu normalne do okna..
Pocitam to podle toho, kolik to stoji :-))) pokud ctesh moje prispevky cely, psal jsem, ze jsem voal strejdovi, kterej se tim zivi...
Ohledne TDcka..o kterych tisicich mluvis? Zatim vim jen o Snarkovi, kterej TDcka proste nema rad at se mu dokazuje cokoliv, a jeste nedavno prohlasoval, ze je to axial, coz NENI. Je to DIAGONAL a ten ma tlakovy vlastnosti v pohode.
Pocital jsem ze tam roura nebude vubec, (resp asi tam bude 30cm na tloustku steny, a to sonoflex, kterej ma protihlukovej obal ZVENKU, tagze nebrzdi o nic vic nez obyc flexoroura), o zadnym tlumici ani nevim ze existuje, a jinej, nez uhlikovej pachac tam davat nechci, tagze nevim co to tu placash :-) ....Jo a on tu je nekdo, kdo chladi 50KW??? :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jakej dela kterej vetrak hluk se jde docist v jeho parametrech, dokonce se tam da docist jakej dela hluk na jakejch frekvencich, a podle toho se navrhuje izolace, ktera ma taky ruzny parametry tlumeni na ruznejch frekvencich, to podle materialu a tloustky a hmotnosti.
Jakej hluk dela 1,5KW Pa stena je prece uplne neco jinyho, jabka s hruskama tady pletesh ty :-))) Kdyz by jela aspon na polovicni vykon a pokud by to byly bedny s ucinnosti aspon 120dB/m, tak to slysish i pres 5 zdi v normalnim cihlovym baraku...Ty budesh asi nejakej systemak, kdyz melesh takovy nesmysly, jako ze se 1,5KW povazuje za zaklad PA, vid? Jen pro info, pomaham kamosum z audiolight a z LJ technical, a uz jsem nejakou tu stenu postavil, neco mi rikaji pojmy EAW, Martin, L'Acoustic, QSC........
A taky uz jsem postavil sam par vlastnich reprobeden (domacich), a neco mi rika pojem stojate vlny. Pro vysvetleni: stojate vlneni je zvukove vlneni vznikajici v uzavrenem prostoru, kde se zvuk odrazi od protejsich sten tak, ze se nasobi jeho sila s kazdym dalsim odrazem a spojenim s vlnenim zdroje zvuku. To je ten duvod, proc ti to uplne s klidem rozvibruje sadrokartonovou stenu.
"Mno a ohledně toho že se oháníš tím kolik bijak co bilo drahí si mislím že ten Tvůj link je taki poněkud Passe. "...tuhle vetu jsem nepochopil, myslish ten link na ty TDcka? To jsem uvadel pro dukaz, ze je to diagonal, vis? :-)))
Podilel jsem se na trech studiich mych kamaradu, nejsou to komercni studia, je to jen tak na blbnuti s masinkama. Nemaji tedy zadna jmena, tagze ti o nich asi ani ten Milan nerekne. Naucil jsem se neco malo od lidi, kteri staveli novou budovu ceskeho rozhlasu, protoze moje mati tam dela...proste jsem se tam chodil inspirovat a ptat. Nerad bych nekomu tvrdil ze tomu nejak moc rozumim, ale neco jsem se naucil a snazim se to pouzit a pomoct. Tenhle pripad odhlucneni navenek je celkem jednoduchej, resit zvukovy vlastnosti uvnitr uz by bylo tezsi, ale v pripade pestirny stejne zbytecny.
No me to zase tak slozity nepripada.Proste se kouknu na tlakovy charakteristiky ventilatoru,kouknu na tlakovy ztraty sonoflexu a pachovyho filtru+tlakovy ztraty na ohybech pripocitam k tomu 50 procent rezervu a vim na cem jsem..Nevidel bych to zase tak slozity jak to vypada.Pocitat se to sice da,ale podle me to postrada na tuhle aplikaci vyznam.Pouzit by se mozna dalo i nekolik axialu spojenejch do serie,ale bylo by to zbytecny..Kazdopadne dobrej napad je poridit si ventilator o pulku predimenzovanej a pak mu stahnout otacky.Hluk by se mel o hoodne snizit a jeste by pro vsechny pripady zbyla rezerva vykonu...
Jinak ty okna jak jsem psal myslim neni zas tak spatnej napad i kdyz je fakt,ze nevim kolik presne muze stat okno 2 kridla + ram.Kazdopadne to odhlucnuje vyborne.Mozna by to reseni nebylo tak slozity jako vymejslet antihlukovy dvere.Tady se stavi absolutne bezhlucna pestirna,vymejsli vselijaky finty ale mam takovej pocit,ze je to az prehnany.Vzdyt prece to zase takovej kraval nedela a kdyz to mame ve skrinich je logicky ze hlavni hluk je rezonujici skrin.Podle me kdyz bych skrin olepil rockwoolem moc bych toho neslysel..
Chlape díky,jsem si skoro 100% jist,že tomu rozumíš.Tak se přeci nemusíš nechat vyprovokovat od kde jakého .
Přemýšlel jsem o těch dveří a co kdyby se udělaly na zakázku u nějakého truhláře a potom se dodatečně do izolovaly,materiálama které nakoupím v nějakém hypermarketu.
Nevím jestli to bude dobrej nápad stahovat otáčky na ventilaci.V současné pěstírně mi jede 24 h a u konce květu mám problémy s vysokou vlhkostí.Což naznačuje že je málo výkonný už ted.
Původní příspěvek od Jahudka!
.Tady se stavi absolutne bezhlucna pestirna,vymejsli vselijaky finty ale mam takovej pocit,ze je to az prehnany.Vzdyt prece to zase takovej kraval nedela a kdyz to mame ve skrinich je logicky ze hlavni hluk je rezonujici skrin.Podle me kdyz bych skrin olepil rockwoolem moc bych toho neslysel..
Kámo potřebuju to absolutně odhlučněné,mám k tomu své vážné důvody.A jsem si jist že to postavit jde
MANHUNTT - Postavit to pujde na 100 procent jako vsechno..Jen jde o to za kolik..Ten vetrak byl myslenej tak,ze by dostatecne odvetraval prave i pri snizenejch otackach.Vem to takhle - vis ze budes potrebovat ventilator treba 300m3/hod kterej bude davat tlak 100Pa.No a ty koupis ten kterej dava 600m3/hod a 200Pa.Snizis mu vykon na pulku a hluk ti razem klesne asi o 70 procent a presto budes mit jeste porad dostatecne silny vetrani + vykonovou rezervu pro vsechny pripady..
2Jahudka: jo, mash pravdu...ale znash to..kdyz neco delame, snazime se to udelat dokonale v ramci financnich moznosti...ptal jsem se toho myho strejdy, a jednokridly dvere vysly nejlevneji, vsechno, co ma sklo je drazsi, a co je dvoukridly tak jeste drazsi...
Ohledne vetraku...bude stacit jaxem psal a jak to myslish ty..o 50% predimenzovat a snizit otacky regulatorem...
2Manhuntt: jo, presne taxem to myslel, jenze nevim o truhlarovi, kterej by umel udelat poradny zarubne s tesnenim, proto bude lepsi kontaktovat nejakou firmu, ktera vyrabi dreveny dvere i se zarubnema, a pak je proste zkusime odizolovat co nejlip nejakou z tech hmot co jsem linkoval..ta prvni vypadala nejlip.
Ty dvere budou fakt stejne nejdrazsi komponent......doufej, ze to pujde pod 5000,-....koukal jsem treba do OBI na uplne obycejny dvere, a stoji 3000 bez futer...:-(