Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Kuřárna » Smrt
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5 6 7 »
Autor
Téma 
Host
Host

Příspěvek č. 65

Škoda, že podobnej názor nemá většina politiků. Něgdo je v komatu nebo těžce zraněnej a chce smrt, ale zákon je zákon. Tuhle sem viděl v TV, jak nějakej kreténskej politik mluví o tom, jak prej člověk do poslední chvíle bojuje a nemyslí na nic jinýho než na smrt - vysvobození. Ale ten kretén říkal, že musí bojovat, že každej člověk musí furt bojovat a nemůže umřít "násilnou" smrtí a proto je zákon takovej jakej je. Že ten zákon mu vlastně zachraňuje život. Debilnější názor sem neslyšel...toho politika bych chtěl vidě a až by umíral, tak bych mu tyhle jeho názory hustil do hlavy...a on by trpěl bolestí a chtěl by umřít a neumíral by....hehe¨

a jinak, co sem četl knížku historie trestu smrti - tak to se mi zvedal žaludek, když sem si to představoval a musim říct, že třeba smrt oběšením není tak hrozná...

osobně si myslim, že je tu vlastně náboženství i od toho aby se člověk smířil se smrtí. To je pak (asi, samozřejmě nemůžu hodnotit) smrt lepší...takže hulte, hodně přemejšlejte nad existencí a až dojdete duševně vejš, tak to nebude tak strašný...

Old Post 25-05-2005 v 13:31 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mlynkovec
Stálý Člen

Karma uživatele mlynkovec - 13% Pěstitelská

Příspěvek č. 66

podle mě po smrti není bohužel nic a to je tak hrozné pomyšlení,že vznikla náboženství aby nás chlácholila a přesvědčovala nás o tom že to smrtí nekončí

Old Post 25-05-2005 v 17:00 PM
mlynkovec je offline   Profil uživatele mlynkovec   Find more posts by mlynkovec   Foto galerie člena mlynkovec   Click here to Send mlynkovec a Private Message   Add mlynkovec to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mazz
Stálý Člen

Karma uživatele Mazz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Mazz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 67

Mě náboženství přesvědčuje maximálně o tom že lidi vždycky půjdou v první řadě jen po moci a po penězích, myslím teď zejména křesťanství. To že to smrtí nekončí jsem si vštípil sám. Ono se totiž s tou představou žije mnohem líp

Smoke the weed, don't smoke the seed
One Love.

Outdoor 2018 zahrada - mix auto a regular

Reggae&Ska to je naše láska

Roots and Culture

Old Post 25-05-2005 v 18:30 PM
Mazz je offline   Profil uživatele Mazz   Find more posts by Mazz   Foto galerie člena Mazz   Click here to Send Mazz a Private Message   Add Mazz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Juggler
Stálý Člen

Karma uživatele Juggler - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 68

Já zase slyšel takové zajímavé přirovnání. Jeden filozof řekl, že život tady na zemi je, jako bychom žili v jeskyni při záři ohně. A život po smrti (ráj) je když vylezeme z tý jeskyně, a uvidíme všechnu krásu světa. Stromy, řeky, slunce, zvířata, rostliny... Myslím, že něco na tom možná opravdu je, ale...nikdo nikdy nic nedokázal, a nikdo neví, co po smrti doopravdy je. Člověk má proto nejvíce strach z nevědomosti.

"Žonglování je přirozená touha člověka se bavit."

Old Post 25-05-2005 v 19:25 PM
Juggler je offline   Profil uživatele Juggler   Find more posts by Juggler   Foto galerie člena Juggler   Click here to Send Juggler a Private Message   Add Juggler to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 69

clovek ma vetsinou strach z novych neznamych veci(z neznama).Nevedomost si neuvedomuje,proto je tak krasna.

Old Post 25-05-2005 v 19:38 PM
Moriaty
Stálý Člen

Karma uživatele Moriaty - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 70

Zdálo se mi jednou, když se mi živý sny ještě zdávaly jen ve spánku, zdálo se mi,že sem do sebe nacpal v afektu ňáký bobule. A jak byl ten sen živej, prožíval sem dost intenzívně, ale bezbolestně, jak mi ten svět kolem usíná, jak se stmívá a já ztrácim vědomí. Najednou sem si uvědomoval, jak moc to chci vrátit.....NEVER MORE

Old Post 25-05-2005 v 19:42 PM
Moriaty je offline   Profil uživatele Moriaty   Find more posts by Moriaty   Foto galerie člena Moriaty   Click here to Send Moriaty a Private Message   Add Moriaty to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lulugang
Stálý Člen

Karma uživatele lulugang - 21% Pěstitelská

Příspěvek č. 71

citace:
Původní příspěvek od Sinuhet

No mozna budou. Zalezi co povazujes za kravinu. Kazde mysleni na budoucnost?

No v podstate taky..a hlavne myslim lidi kteri resi zbytecne citove problemy,problemy jestli prodat to ci koupit ono atd..je toho hafo proste blbosti..

...

Old Post 25-05-2005 v 21:01 PM
lulugang je offline   Profil uživatele lulugang   Find more posts by lulugang   Foto galerie člena lulugang   Click here to Send lulugang a Private Message   Add lulugang to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 72

Něco podobnýho se mi zdálo taky - akorát si pamatuju, že sem ležel a najednou sem začal ztrácet sílu a viděl sem před sebou světlo a najednou mi bylo strašně krásně a pak sem se probudil. probuzení do tvrdé reality. Pár hodin potom mi bylo nádherně jako po nějaký droze....ale nic sem nepožil.
Od tý doby se smrti zas tak nebojim...nepřipadá mi strašná, spíš je to takový zvláštní uvolnění ze světa jinam
To nejsou kecy, přísáhám, že se mi to fakt zdálo...

Old Post 26-05-2005 v 11:02 AM
Dan.Bass
Stálý Člen

Karma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% PěstitelskáKarma uživatele Dan.Bass - 34% Pěstitelská

Příspěvek č. 73

to Juggler : to je podobenství jeskyně od Platóna (starověký Řecko).

Old Post 26-05-2005 v 12:32 PM
Dan.Bass je offline   Profil uživatele Dan.Bass   Find more posts by Dan.Bass   Foto galerie člena Dan.Bass   Click here to Send Dan.Bass a Private Message   Add Dan.Bass to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
aenema
Stálý Člen

Karma uživatele aenema - 38% PěstitelskáKarma uživatele aenema - 38% Pěstitelská

Příspěvek č. 74

citace:
Původní příspěvek od Moriaty
Zdálo se mi jednou, když se mi živý sny ještě zdávaly jen ve spánku, zdálo se mi,že sem do sebe nacpal v afektu ňáký bobule. A jak byl ten sen živej, prožíval sem dost intenzívně, ale bezbolestně, jak mi ten svět kolem usíná, jak se stmívá a já ztrácim vědomí. Najednou sem si uvědomoval, jak moc to chci vrátit.....NEVER MORE
Jak to myslíš s tím že se ti zdály sny jen ve spánku? Umíš snad snít bez toho abys spal?

"Já jenom kráčím po cestách,které mají srdce.Po kterékoliv cestě,která má srdce.Po nich putuji a jediné,co mě zajímá,je,abych je prošel až na sám konec.
A jak jdu,tak bez dechu jenom zírám a zírám."
Juan Matus

Old Post 26-05-2005 v 14:23 PM
aenema je offline   Profil uživatele aenema   Find more posts by aenema   Foto galerie člena aenema   Click here to Send aenema a Private Message   Add aenema to your buddy list     Navštiv homepage uživatele aenema! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 75

ja snim i kdyz nespim,dost casto,vy ne?

Old Post 26-05-2005 v 14:31 PM
gona
grower hip hoper

Karma uživatele gona - 84% PěstitelskáKarma uživatele gona - 84% PěstitelskáKarma uživatele gona - 84% PěstitelskáKarma uživatele gona - 84% PěstitelskáKarma uživatele gona - 84% PěstitelskáKarma uživatele gona - 84% Pěstitelská

Příspěvek č. 76

Ju sinuhet ma v tomto trejde presvedčil o tom že je nehorázny týpek, sinuhet máš môj obdiv rešpekt a ja neviem ešte čo, aby som nebol až tak OT tak moje názory sú podobné až identické jak sinuheta ja som jeden z tých u ktorého si svoje memy zanechal

tiež ťa tak baví hekís, poď si s nami zabattlovať ,Duke Nuken time to grow

Old Post 26-05-2005 v 15:00 PM
gona je offline   Profil uživatele gona   Find more posts by gona   Foto galerie člena gona   Click here to Send gona a Private Message   Add gona to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Dev1l
Stálý Člen

Karma uživatele Dev1l - 89% PěstitelskáKarma uživatele Dev1l - 89% Pěstitelská

Příspěvek č. 77

NO,smrt je věc,který by se podle mě člověk bát neměl.Je to osud a nikoho to nemine,ať už chce,či ne.Já osobně se na ni netěším,ale ani se ji nebudu snažit oddalovat.Až nastane můj čas,tak si prostě ubalim 2g brko a umřu společně se svojí věčnou láskou.Každopádně chci umřít bezbolestně(to je přání asi každýho).Ale když už umřít,tak trochu života do toho umírání!!!

Old Post 26-05-2005 v 15:02 PM
Dev1l je offline   Profil uživatele Dev1l   Find more posts by Dev1l   Foto galerie člena Dev1l   Click here to Send Dev1l a Private Message   Add Dev1l to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Galen Aldaron
Stálý Člen

Karma uživatele Galen Aldaron - 63% PěstitelskáKarma uživatele Galen Aldaron - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 78

2 Juggler: domnívám se, že takovýto ideální život po východu z jeskyně (po smrti) sedí spíš na křesťanské pojetí života a poživotí - lineární uspořádání ... východní mystikové (a přidružení zápaďané) hovoří o vyjití z jeskyně již za současného života - osvícení, atp. (krom jiného i pomocí zážitků blízkých smrti, probouzení kundalíny, ... metodami zazenu, yógy, tantry, psychedelik- a následného uvědomění; transovních tanců, hladovění ... ) ... trochu jsem ten výčet přeházel a zjednodušil, což si každý všimne

Jinak mě překvapuje, že tu si nikdo nevybral, ani nikdo nezmínil "odchod ze světa" dle Huxleyeho "příkladu" při plném vědomí, v jeho případě s LSD ... snad ne všichni chtějí tmu jeskyní a těsnost automobilu či práškovou otupělost? ... jsem pro přirozenou smrt, bez "medicínského prodlužování života", čímž se eliminůjí i případy nemohoucích nesamostatných důchodců, umělých výživ a domovů důchodců ...

btw: jedno vyčtené moudro nakonec: "Ti, kdo se nejvíc bojí smrti bývají zároveň nezřídka ti, kteří pro samý strach vlastně ani nežijí" ... nebo tak nějak ... no, spíš asi trochu jinak

Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)

Old Post 26-05-2005 v 20:21 PM
Galen Aldaron je offline   Profil uživatele Galen Aldaron   Find more posts by Galen Aldaron   Foto galerie člena Galen Aldaron   Click here to Send Galen Aldaron a Private Message   Add Galen Aldaron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mazz
Stálý Člen

Karma uživatele Mazz - 91% PěstitelskáKarma uživatele Mazz - 91% Pěstitelská

Příspěvek č. 79

můžeš prosím blíže popsat ten odchod ze světa při plném vědomí na LSD?

Smoke the weed, don't smoke the seed
One Love.

Outdoor 2018 zahrada - mix auto a regular

Reggae&Ska to je naše láska

Roots and Culture

Old Post 26-05-2005 v 20:26 PM
Mazz je offline   Profil uživatele Mazz   Find more posts by Mazz   Foto galerie člena Mazz   Click here to Send Mazz a Private Message   Add Mazz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Galen Aldaron
Stálý Člen

Karma uživatele Galen Aldaron - 63% PěstitelskáKarma uživatele Galen Aldaron - 63% Pěstitelská

Příspěvek č. 80

Hehe, moc detailně momentálně nemůžu .. možná časem s knihou Mókša upřesnim
... blíže viz. výše uvedená kniha. Zjednodušeně: když Aldous Huxley umíral v blízkosti své ženy, tak jí posledních pár hodin před smrtí požádal o poslední dávku LSD ... a tak prošel branami smrti se smysly otevřenými k základnímu prožitku existence, tedy smrti ... žena Laura mu k tomu četla pasáže z Learyho, Ram Dassovy a Metznerovy psychedelické verze Tibetské knihy mrtvých (český překlad pod názvem Psychedelická zkušenost, soukromým tiskem 1996., na webu tady ) o jasném světle prázdnoty, aby mu takto pomohla dospět k pokojnému konci jeho života ...

btw: o Huxley-ovi je možné více přečíst na Dharmagaie ... jinak "doporučení k umírání" a především k životu viz. jeho výborná vrcholná kniha Ostrov

Inability to accept the mystic experience is more than an intellectual handicap. Lack of awareness of the basic unity of organism and environment is a serious and dangerous hallucination. (Alan Watts)

Naposledy upravil Galen Aldaron 26-05-2005 v 20:54 PM

Old Post 26-05-2005 v 20:40 PM
Galen Aldaron je offline   Profil uživatele Galen Aldaron   Find more posts by Galen Aldaron   Foto galerie člena Galen Aldaron   Click here to Send Galen Aldaron a Private Message   Add Galen Aldaron to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 16:45 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5 6 7 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás