Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Pěstování na stromech I.
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 16 17 18 19 20
Autor
Téma 
bigori
Nový Člen

Karma uživatele bigori - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 851

zdravim je to vyborny napad na strome...urcite to skusim ale bojim se ze kdys bude silny vytr tak mi to moji kiticku zlomi:-(

Naposledy upravil bigori 25-03-2009 v 19:12 PM

Old Post 25-03-2009 v 16:24 PM
bigori je offline   Profil uživatele bigori   Find more posts by bigori   Foto galerie člena bigori   Click here to Send bigori a Private Message   Add bigori to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bigori
Nový Člen

Karma uživatele bigori - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 852

stačí 8m smrk ja jiny nemuzu najit ktery ma vetve dole vzdycky ktery vidim tak jsou vetve 6m nad zemi.-(

Old Post 26-03-2009 v 17:21 PM
bigori je offline   Profil uživatele bigori   Find more posts by bigori   Foto galerie člena bigori   Click here to Send bigori a Private Message   Add bigori to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
manytu
Nový Člen

Karma uživatele manytu - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 853

Servis...už 2krát po sobě my vybrali pole a tak usilovně přemýšlím jak to udělat... už dlouho slýchávám o pěstování na stromě a letos do toho chci jít!!!Četl jsem pár članku od tebe a jsou my k memu pěstovaní nejblíščí tak tě prosím o pomoc na začátek předem ti děkuji!

Old Post 28-03-2009 v 14:56 PM
manytu je offline   Profil uživatele manytu   Find more posts by manytu   Foto galerie člena manytu   Click here to Send manytu a Private Message   Add manytu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bloz
Nový Člen

Karma uživatele Bloz - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 854

10 litrovy tmavy kybl....v baumaxu maji dobre a poradne privazat radlovacim dratem.A na stromy se nikdo necumi takze se nemusite bat ze vam to nekdo sklidi kdyz to nebude na tom strome svitit jako na vaniocnim stromecku

Old Post 01-04-2009 v 08:25 AM
Bloz je offline   Profil uživatele Bloz   Find more posts by Bloz   Foto galerie člena Bloz   Click here to Send Bloz a Private Message   Add Bloz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slanina
Nový Člen

Karma uživatele slanina - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 855

Tak konecne se to počasí vzpamatovalo a uz je snih skoro roztaty. Tak sem se dneska vydal na mensi obhlidku a obevil sem par vhodnych stromu. Ale potreboval bych vedet jestli mi ty kytky neumrznou tak v pulce dubna ve vyšce asi 6 metru? Jestli nekdo mate skusenosti tak mi napiste do pm prosim.

Old Post 01-04-2009 v 18:22 PM
slanina je offline   Profil uživatele slanina   Find more posts by slanina   Foto galerie člena slanina   Click here to Send slanina a Private Message   Add slanina to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LemonJelly
Stálý Člen

Karma uživatele LemonJelly - 51% PěstitelskáKarma uživatele LemonJelly - 51% Pěstitelská

Příspěvek č. 856

citace:
Původní příspěvek od slanina
Tak konecne se to počasí vzpamatovalo a uz je snih skoro roztaty. Tak sem se dneska vydal na mensi obhlidku a obevil sem par vhodnych stromu. Ale potreboval bych vedet jestli mi ty kytky neumrznou tak v pulce dubna ve vyšce asi 6 metru? Jestli nekdo mate skusenosti tak mi napiste do pm prosim.

Ocakat sa daju uz len prizemne mrazy, takze v 6 metroch No problem ;-)

Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!

Old Post 01-04-2009 v 19:06 PM
LemonJelly je offline   Profil uživatele LemonJelly   Find more posts by LemonJelly   Foto galerie člena LemonJelly   Click here to Send LemonJelly a Private Message   Add LemonJelly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slanina
Nový Člen

Příspěvek č. 857

Jj ja jen ze jestli to nebyla jen nejaka povera ze ty mrazy budou jen na zemi No a kolik tak zhruba ta kytka vydrzi stupnu? Vim ze se to asi bude lisit od odrudy ale aspon orientacne.

Old Post 02-04-2009 v 10:05 AM
slanina je offline   Profil uživatele slanina   Find more posts by slanina   Foto galerie člena slanina   Click here to Send slanina a Private Message   Add slanina to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bloz
Nový Člen

Karma uživatele Bloz - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 858

s tim davanim ven bych jeste pockal jelikoz se pocasi nejak zblaznilo a clovek nikdy nevi co od nej ma cekat...Ale vysazovat ja zacnu az zacatkem kvetna...to je jistota

Old Post 02-04-2009 v 20:20 PM
Bloz je offline   Profil uživatele Bloz   Find more posts by Bloz   Foto galerie člena Bloz   Click here to Send Bloz a Private Message   Add Bloz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gentleman
Nový Člen

Karma uživatele gentleman - 33% Pěstitelská

Příspěvek č. 859

chcel by som dat na strom,ale so slnkom to vyzera dost blede,svieti mi tam max 4 hodiny denne myslite ze to ma zmysel tam davat?inac odroda DP fem.5ks v 3kybloch?neocakavam nic mega ale aspon nieco a nie chcipliny s 5g na rastlinku,potesi tak 20na rastlinku

Old Post 03-04-2009 v 10:46 AM
gentleman je offline   Profil uživatele gentleman   Find more posts by gentleman   Foto galerie člena gentleman   Click here to Send gentleman a Private Message   Add gentleman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cubain67
Nový Člen

Karma uživatele cubain67 - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 860

[účet odstraněn]

Old Post 03-04-2009 v 12:50 PM
cubain67 je offline   Profil uživatele cubain67   Find more posts by cubain67   Foto galerie člena cubain67   Click here to Send cubain67 a Private Message   Add cubain67 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
slanina
Nový Člen

Příspěvek č. 861

citace:
Původní příspěvek od Bloz
s tim davanim ven bych jeste pockal jelikoz se pocasi nejak zblaznilo a clovek nikdy nevi co od nej ma cekat...Ale vysazovat ja zacnu az zacatkem kvetna...to je jistota

Tak jo ja sem sice nemel v planu to sadit hned ted ale az tak v pulce dubna ale radsi to udsunu az na ten kveten...

Old Post 03-04-2009 v 19:58 PM
Arzengrow
Nový Člen

Karma uživatele Arzengrow - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 862

Zdravim, konecne jsem precetl cele forum, a jdu do toho taky.

Uz mam dva smrky, jeden asi 35 m, vycuhuje nad les, vetve asi od 2m a absolutne zapomenuty misto a navic jsem nasel nejakej starej rezavej 50 l sud, takze si tam vsecko donesu a hnojit budu hned z mista.

A ten druhej je mensi, asi 20m a vetve jsou uz od spodu tak usty, ze jsem problem se vubec prodrat nahoru, ale jinak super misto, j i ž n í strana a maximum slunce celej den.

Old Post 17-04-2009 v 22:43 PM
Arzengrow je offline   Profil uživatele Arzengrow   Find more posts by Arzengrow   Foto galerie člena Arzengrow   Click here to Send Arzengrow a Private Message   Add Arzengrow to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
FatJoe
Stálý Člen

Karma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 863

Co tak keby niekto hodil foto...

Old Post 05-05-2009 v 08:29 AM
FatJoe je offline   Profil uživatele FatJoe   Find more posts by FatJoe   Foto galerie člena FatJoe   Click here to Send FatJoe a Private Message   Add FatJoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aahz
Stálý Člen

Karma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 864

Video ze vcerejsi navstevy jednoho stromu: https://www.youtube.com/watch?v=QIkoVeS0O40

Na stromě 09 - zavlažování Tropf Blumat
Doma 09 - Tundra (sklizena), Hempyho kýbel: HH (balkón) a SF (Windoor)
balkón 2008 - schovka za rajčaty
Za oknem 2008 - Jižní perla

Naposledy upravil Aahz 19-06-2009 v 17:33 PM

Old Post 19-06-2009 v 17:24 PM
Aahz je offline   Profil uživatele Aahz   Find more posts by Aahz   Foto galerie člena Aahz   Click here to Send Aahz a Private Message   Add Aahz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aahz
Stálý Člen

Karma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% PěstitelskáKarma uživatele Aahz - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 865

Další video z návštěvy stromu cca po 2 týdnech: https://www.youtube.com/watch?v=KbACWu0ytI0

Old Post 05-07-2009 v 21:23 PM
Aahz je offline   Profil uživatele Aahz   Find more posts by Aahz   Foto galerie člena Aahz   Click here to Send Aahz a Private Message   Add Aahz to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 866

Po třech týdnech další video ze stromu...
Tentokrát nic moc, protože, jsme tam nebyli delší dobu a obě kytky stihly vyschnout - čímž se rozladily zavlažovací kolíky a vyschly znovu i po doplnění vody
Hlavně horní kytka, která už začínala pěkně kvést dostala zabrat, tak jsem zvědavý, co s ní nakonec bude.
Snad se z toho konečně poučím (loni se mi to stalo taky) a po každém vyschnutí kolíky znovu "zkalibruju"

Old Post 30-07-2009 v 19:59 PM
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 867

Video po 9 dnech.
Ze zvadnutí/uschnutí se horní kytka pěkně vzpamatovala, dolní to asi ani nevadilo, protože po dolití vody se při posledních vedrech docela rozjela a pila cca 2l denně...to už by chtělo 20l kanystr, ať to chvíli vydrží, ale komu by se chtělo tam tahat tolik vody.
Příští rok asi změnším objem půdy na 20l, nějaký vysoký květník s průměrem do 20cm, ať ho zvládne zavlažit jeden kolík - horní kytku zavlažuje jen jeden a okraje květináče jsou suché (zato zavlažovaná plocha je pěkně prorostlá kořínky, viz fotka). Možná zkusíme kolík přemístit a prodloužit kapací část hadičky (podle návodu má být 8cm a při zavlažování průměru >25cm použít více kolíků nebo kapkovače, ale třeba jich chtějí jen víc prodat).
Na spodní kytce jsou za kolíkem 2 kapkovače (viz video), lepší by asi byly 3, ale to by určitě chlastala ještě více...

Naposledy upravil Aahz 01-09-2009 v 22:23 PM

Old Post 06-08-2009 v 20:57 PM
FatJoe
Stálý Člen

Karma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% PěstitelskáKarma uživatele FatJoe - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 868

vynikajúco konečne niekto....

Old Post 01-09-2009 v 02:24 AM
FatJoe je offline   Profil uživatele FatJoe   Find more posts by FatJoe   Foto galerie člena FatJoe   Click here to Send FatJoe a Private Message   Add FatJoe to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 869

Po 17 dnech...
Zase se i povedlo nechat kolík vyschnout, tak jsem při výměně zkusil použít MAXI kolík (23cm - klasický má 12 cm) pro hluboké nádoby - a mám pocit, že to chlastá ještě víc (to bude i tím, že pořád roste) - už je na 2,5l/den.

Příště proto zkusím posunout první kapkovač blíž ke kolíku (utahovat kolík už víc nechci, to bych mohl přehnat, až by zase přestal dávkovat a vyschnul), chci to stáhnout pod 2l/denně, možná až na 1,5, ale postupně..

Horní už slušně kvete, brzy přijde flushing a pak první sklizeň

Old Post 01-09-2009 v 22:22 PM
Obada
Nový Člen

Karma uživatele Obada - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 870

to Aahz:tak to teda klobouk dolu, ja mam hrozny strach z vysek na takovy smrk bych nevylezl nikdy, dobre sis to na nem zaridil si musel hodnekrat lezt nahoru a dolu...ja pestim druhym rokem na strome a je to nejlehci zpusob pesteni pro mne, staci si zaridit poradny kyblik s dobrym substratem ktery drzi dobre vlhkost...a s tim kapkovačem, ja bych to treba vubec neresil zalivam kytku co 1-2 tydny a nikdy nebyla ani trochu uschla...ja mam jinak nižší strom a tez sem natacel videa na strome

Old Post 04-09-2009 v 00:00 AM
Obada je offline   Profil uživatele Obada   Find more posts by Obada   Foto galerie člena Obada   Click here to Send Obada a Private Message   Add Obada to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 871

@ Obada: no já mam výšky rád, takže bych klidně uvítal i něco vyššího ale takový smrk (aby byl na dobrém místě) jsem zatím nenašel...
Zpočátku jsem taky automatické zavlažování neřešil, ale výnos byl o dost nižší...a pak jsem tady zahlídl zmínku o těch zavlakolíkách Tropf Blumat, tak jsem je zkusil a druhým rokem používám.

Jinak jsem zjistil další problém způsobující občasné vyschnutí kolíku - kapkovače (které mám připojené na kolík) se časem ucpou a tím pádem přestanou zavlažovat... začlo to dělat až jak jsem začal hnojit na květ (B'Cuzz PK13-14, Bloom stimul. a vlastně ještě enzymy), takže budu muset ještě dokoupit Ata-Clean což snad pomůže.

Old Post 04-09-2009 v 08:39 AM
Obada
Nový Člen

Příspěvek č. 872

tj tak jestli to zvysuje vynos jak povidas tak to urcite zkusim pristi rok, ale zda se mi ze 1,5litru denne je moc nemyslis??ja davam 1,5litru tydne a kybl nebyl nikdy proschly, smichavam vzdy predhnojeny substrat+kompost+pisek a pohoda, nemyslis ze ten lepsi vynos byl treba i tim ze si zacal pouzivat lepsi hnojiva, bloom stimul a enzymy sem nikdy nepouzival, jinak nejlepsi grow na strome jaky jsem kdy videl fakt respekt, hodim tu jenom pro ukazku fotku ale muzu hodit jenom jednu takze nic moc

muj skunk haze ae uz je to stara fotka takze je este malo vyvinuty, hnojeni narust moc neresim a jedu kristalon ktery je dost nechtune chemicky, na kvet uz pojede plagron bio

Naposledy upravil Obada 05-09-2009 v 13:31 PM

Old Post 05-09-2009 v 13:09 PM
Obada je offline   Profil uživatele Obada   Find more posts by Obada   Foto galerie člena Obada   Click here to Send Obada a Private Message   Add Obada to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Obada
Nový Člen

Příspěvek č. 873

este ukazu ze se ji dari pekne i kdyz ma zalivani jednou tydnebohuzel stara fotka a je focena tyden po presazeni na strom

Naposledy upravil Obada 05-09-2009 v 14:05 PM

Old Post 05-09-2009 v 13:39 PM
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 874

No na to, že tam s takovým množstvím vody musím pravidelně lozit to moc je ....obzvlášť, když si uvědomím, že původně jsem zavlažování řešil kvůli tomu, abych tam nemusel tak často lozit
No ale aspoň uvidím, jak velká kytka se mi letos podaří vypěstovat.
30l je každopádně na strom se zavlažovacím systémem moc, ten kolík stále udržuje stejnou vlkhost a kytka toho využívá a pije jak duha (a roste jak z vody).
Výnos to každopádně ovlivňuje, protože dostatek vody je zásadní faktor a čím větší kytka, tím více vody potřebuje - navíc nemám v zásobníku vodu, ale cca 50% hydo. roztok, takže má stálý přísun dalšího zásadního faktoru - živin.

Old Post 05-09-2009 v 14:28 PM
Obada
Nový Člen

Příspěvek č. 875

mas pravdu, jinak kde budes davat prubezne fota ze stromu at to muzu porad sledovat??

pripojuji foto pure power plant

Old Post 05-09-2009 v 16:20 PM
Aahz
Stálý Člen

Příspěvek č. 876

Obada: nejspíš v tom budu pokračovat tady, ale i kdybych to chtěl přesunout do samostatného threadu, tak to sem určitě napíšu...a přidám do podpisu.

Přidávám foto kolegovy (horní) kytky

EDIT: tak budu přeci jen pokračovat jinde, ať tady nezaplácám obecné téme pěstování na stromech svým growreportem...

Naposledy upravil Aahz 11-09-2009 v 22:16 PM

Old Post 05-09-2009 v 18:19 PM
waldees
Nový Člen

Karma uživatele waldees - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 877

zdarvim...na stromech pestuju take da to sice praci ale kdo by je hledal na stromech???nejlepsi je borovice nebo smrk....nejdriv si prozezu pilkou cestu nahoru co nejvise aby tam byli dost silne vetve,uriznu spicku vrsku,pridelam kyble dratem,a nejhorsi cast dostat hlinu do kyblu...pak jen zasadit osazenstvo...nejhorsi je zalevani porad tam sviti je potreba to hodne zalevat...a to nejdulezitejsi nikomu o tom nerikat nejlepe sami...meli sme to ve dvou v lese a zmizelo mi to...

Old Post 10-02-2010 v 11:44 AM
waldees je offline   Profil uživatele waldees   Find more posts by waldees   Foto galerie člena waldees   Click here to Send waldees a Private Message   Add waldees to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Erko3188
Nový Člen

Karma uživatele Erko3188 - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 878

Cav no skusim asi tiez nejaky ten smrek najst lebo zlodeji nedaju pokoj na zemi

Old Post 18-02-2010 v 20:00 PM
Erko3188 je offline   Profil uživatele Erko3188   Find more posts by Erko3188   Foto galerie člena Erko3188   Click here to Send Erko3188 a Private Message   Add Erko3188 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Migho
Stálý Člen

Karma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 879

Zdar lidicky.
Tento rok sa opet chystame pestovat hore na strome a to so sebou prinasa problem so zavlazovanim.Tak som pred chvilou dumal dumal, az som vydumal jednoduchy ale ucinny system kt. je tudle na obrazku.Hadam to vsetci pochopite.Este poznamka- vrchnak z demizonu bude upraveny tak ze bude prevrtany a pojde cezen hadica kt. bude nepriedisne zalepena, takze celok hadica+demizon budu tvorit hermeticky izolovanu sustavu. Vrchnak bude nadalej odsrobovatelny aby bolo mozne lahko doplnit vodu.Trik tohto systemu by mal spocivat v tom ze hladina vody sa bude drzat presne na urovni ponoru hadice v kybli a kytka si bude tahat vody kolko sa jej zapaci.Aky je vas nazor, bude to fakcit k spokojnosti?

Old Post 20-02-2010 v 22:11 PM
Migho je offline   Profil uživatele Migho   Find more posts by Migho   Foto galerie člena Migho   Click here to Send Migho a Private Message   Add Migho to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Migho
Stálý Člen

Karma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% PěstitelskáKarma uživatele Migho - 65% Pěstitelská

Příspěvek č. 880

no tak, lemry lenive, to mi nikto na to nic nenapise?...hned po sklizni by som sa necudoval, ale teraz?

"Make the most of the Indian hemp seed, and sow it everywhere! " George Washington
Let it flow, let it grow...

Old Post 27-02-2010 v 21:48 PM
Migho je offline   Profil uživatele Migho   Find more posts by Migho   Foto galerie člena Migho   Click here to Send Migho a Private Message   Add Migho to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 881

Jasně že to bude nějak fungovat, ale kdyby jsi si projel tohle téma tak tu určitě najdeš několik takovejhlech systémů a budeš moudřejší
A abych nebyl uplně OT, tak letos asi taky pojedu na stromech, nejspíš model GWS zase

Naposledy upravil 01-03-2010 v 07:58 AM

Old Post 28-02-2010 v 11:47 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SK3R0
Stálý Člen

Karma uživatele SK3R0 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 882

no nvm, nvm. ked budes mat v kybli dieri, tak jednoducho nieje co riesit- h2O pojde von.

Old Post 03-03-2010 v 11:13 AM
SK3R0 je offline   Profil uživatele SK3R0   Find more posts by SK3R0   Foto galerie člena SK3R0   Click here to Send SK3R0 a Private Message   Add SK3R0 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
newim28
Nový Člen

Karma uživatele newim28 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 883

čau groweřaci jakí je nej složení pudy

Old Post 03-03-2010 v 16:12 PM
newim28 je offline   Profil uživatele newim28   Find more posts by newim28   Foto galerie člena newim28   Click here to Send newim28 a Private Message   Add newim28 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LemonJelly
Stálý Člen

Karma uživatele LemonJelly - 51% PěstitelskáKarma uživatele LemonJelly - 51% Pěstitelská

Příspěvek č. 884

citace:
Původní příspěvek od newim28
čau groweřaci jakí je nej složení pudy

FAQ si si pozrel? Pripadne pouzit Hledani? ( na stranke su vpravo hore )
Pripadne trochu omrknut sekcie a hned medzi prvymi v Zakladoch https://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1

Kazdy skusenejsi grower pride casom na ten svoj naj mix k tvorbe substratu. Frazu "Kolko ludi, tolko chuti." by som teda obmenil na "Kazdy grower ma svoj mix."

Dost zalezi aj od sposobu pestovania - IN, OUT a pod.
Trochu sa rozpis.

Good luck.
LJ

Save paper - think before you print.
music rules, yeee
I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream.
Je zásadný rozdiel medzi expertom a odborníkom. Jeden vie o hovne všetko, druhý vie o všetkom hovno.
ASSHOLE is not an alternative lifestyle!!!

Old Post 04-03-2010 v 08:00 AM
LemonJelly je offline   Profil uživatele LemonJelly   Find more posts by LemonJelly   Foto galerie člena LemonJelly   Click here to Send LemonJelly a Private Message   Add LemonJelly to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
newim28
Nový Člen

Příspěvek č. 885

hale tak je to na strom takže out

Old Post 04-03-2010 v 15:18 PM
newim28 je offline   Profil uživatele newim28   Find more posts by newim28   Foto galerie člena newim28   Click here to Send newim28 a Private Message   Add newim28 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SK3R0
Stálý Člen

Karma uživatele SK3R0 - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 886

noo, nebudem kopirovat posty inych growerow. kazdy ma vlatnu zmes ktora mu najviac vyhovuje. kukni si FAQ, tamto vsetko mas.

Old Post 04-03-2010 v 19:25 PM
SK3R0 je offline   Profil uživatele SK3R0   Find more posts by SK3R0   Foto galerie člena SK3R0   Click here to Send SK3R0 a Private Message   Add SK3R0 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hydrono
Nový Člen

Karma uživatele hydrono - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 887

no a chcem sa opytat vy dole robite aj diery, ze ked prsi aby mala voda kde otiect a aby vam nezaplavila rastilnku?Najvacsi problem vidim len stim zavlazovanim, neviem nikde najst dobry mechanizmus ktory urcite bude fungovat viete nieco poradit? dik

Old Post 05-03-2010 v 15:06 PM
hydrono je offline   Profil uživatele hydrono   Find more posts by hydrono   Foto galerie člena hydrono   Click here to Send hydrono a Private Message   Add hydrono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
newim28
Nový Člen

Příspěvek č. 888

a jakej je podle vas nejlepší substrat

Old Post 05-03-2010 v 15:12 PM
hydrono
Nový Člen

Karma uživatele hydrono - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 889

cital som ze pre kaktusy je to pravda?

Old Post 06-03-2010 v 07:43 AM
hydrono je offline   Profil uživatele hydrono   Find more posts by hydrono   Foto galerie člena hydrono   Click here to Send hydrono a Private Message   Add hydrono to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
newim28
Nový Člen

Příspěvek č. 890

caw jakej bys tem mi doporučili substrat???

Old Post 07-03-2010 v 16:01 PM
Hlava
Mad Head

Karma uživatele Hlava - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 891

citace:
Původní příspěvek od newim28
a jakej je podle vas nejlepší substrat

...hele sory jeste par blbejch otazek , ktery se daj precist v FAQ https://grower.cz/pestovani/navody/...ubstraty/8.html tak te fakt , smazu , čti a pak se ptej , cau Hlava

Old Post 09-03-2010 v 05:03 AM
Hlava je offline   Profil uživatele Hlava   Find more posts by Hlava   Foto galerie člena Hlava   Click here to Send Hlava a Private Message   Add Hlava to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Hlava! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jahaha
Stálý Člen

Karma uživatele jahaha - 94% PěstitelskáKarma uživatele jahaha - 94% PěstitelskáKarma uživatele jahaha - 94% Pěstitelská

Příspěvek č. 892

citace:
Původní příspěvek od Migho
Zdar lidicky.
Tento rok sa opet chystame pestovat hore na strome a to so sebou prinasa problem so zavlazovanim.Tak som pred chvilou dumal dumal, az som vydumal jednoduchy ale ucinny system kt. je tudle na obrazku.Hadam to vsetci pochopite.Este poznamka- vrchnak z demizonu bude upraveny tak ze bude prevrtany a pojde cezen hadica kt. bude nepriedisne zalepena, takze celok hadica+demizon budu tvorit hermeticky izolovanu sustavu. Vrchnak bude nadalej odsrobovatelny aby bolo mozne lahko doplnit vodu.Trik tohto systemu by mal spocivat v tom ze hladina vody sa bude drzat presne na urovni ponoru hadice v kybli a kytka si bude tahat vody kolko sa jej zapaci.Aky je vas nazor, bude to fakcit k spokojnosti?

no ja nevim.nejlepsi zpusob se mi zda metoda kybl v kyblu.nekde sem to tu uz cetl je to teda asi 2 roky tak uz nevim kdo to publikoval.je to jednoduche.sam sem to aplikoval na zemi a myslim ze to bylo fajn krom teda tech mrtvejch brouku v dolnim kyblu.taky sem tam mel zaby a jesterky ale ty se dostali ven :-)

Jahuv out 09
Jahahuv out 2010

Old Post 10-03-2010 v 19:11 PM
jahaha je offline   Profil uživatele jahaha   Find more posts by jahaha   Foto galerie člena jahaha   Click here to Send jahaha a Private Message   Add jahaha to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Šakal
Nový Člen

Karma uživatele Šakal - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 893

Zdarec chtěl bych se zeptat, když je tam ta voda několik dní a praží na ní slunce není třeba problém s tím že ta voda je teplá?

Old Post 11-03-2010 v 06:34 AM
Šakal je offline   Profil uživatele Šakal   Find more posts by Šakal   Foto galerie člena Šakal   Click here to Send Šakal a Private Message   Add Šakal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Pepas
Stálý Člen

Karma uživatele Pepas - 96% PěstitelskáKarma uživatele Pepas - 96% PěstitelskáKarma uživatele Pepas - 96% PěstitelskáKarma uživatele Pepas - 96% PěstitelskáKarma uživatele Pepas - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 894

Zdarec growers,
letos se chystám pěstovat na stromě. Strom už je vybraný směrem na jih s potokem 150m od stromu abych nemusel tahat vodu na kole. Zavlažování už mám taky vymyšlený přez kanistr s vodou. Mám akorát poslední dva problémy:

Jak velký kýble vybrat a kde je sehat co nejlevněji???
Co se dá přimíchat do substrátu pro dlouhodobější zadržení vody???

Old Post 12-03-2010 v 13:07 PM
Pepas je offline   Profil uživatele Pepas   Find more posts by Pepas   Foto galerie člena Pepas   Click here to Send Pepas a Private Message   Add Pepas to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Šakal
Nový Člen

Karma uživatele Šakal - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 895

Já osobně používám na zadržení vlhkosti perlit, není vůbec drahý a seženeš ho prakticky v každým zahradnickým centru.

Old Post 12-03-2010 v 13:18 PM
Šakal je offline   Profil uživatele Šakal   Find more posts by Šakal   Foto galerie člena Šakal   Click here to Send Šakal a Private Message   Add Šakal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 896

Čau
citace:
Původní příspěvek od Šakal
Já osobně používám na zadržení vlhkosti perlit, není vůbec drahý a seženeš ho prakticky v každým zahradnickým centru.

Perlit zadržuje taky vlhkost? -To jsem nevěděl...
citace:
Původní příspěvek od Pepas
Co se dá přimíchat do substrátu pro dlouhodobější zadržení vody???

-buď pořídit substrát, který rovnou obshuje jílovou složku aqua cell,
http://www.greenhome.cz/katalog/522012
bo speciální příměs na zadržení vlhkosti
http://www.symbiom.cz/eshop/?p=prod...Name=PLANTASORB
Nebo zkusit najít někde jílovitou zeminu a dát ji ke dnu květináče, každopádně by to chtělo nějakou misku nebo zásobník pod květináč nebo květináč bez dir-u toho zase může hrozit přelití při dlohotrvajících deštích.
Taky dobrá věc je mulč na povrch-pár centimetrová vrstva posekaný trávy(radši trochu vysušený, kdyby byla čerstvá, tak jenom slabou vrstvu-hrozily by plísně)-snižuje to odpařování, vytváří teplo pro kořínky a postupně uvolňuje dusík.
Dá se použít i igelit, textilie...

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Old Post 13-03-2010 v 17:16 PM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Time
Stálý Člen

Karma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% PěstitelskáKarma uživatele Time - 90% Pěstitelská

Příspěvek č. 897

Apartman-pracoval si někdy s perlitem ? nasává vodu ,kterou pak uvolňuje...

Ten igelit odzkoušený nemám ,ale dle teoret. předpokladů se Ti to pod ním bude zapařovat a hnít a když zaprší voda se pod něho nedostane , není propustný,nedýchá ... mulčovací folie to už je něco jinýho,ale doporučuji bílou ne černou , nepotřebuješ zbytečně poutat teplo...

VŠEM NOVÁČKŮM DOPORUČUJI POŘÁDNĚ PROZKOUMAT CELÝ TENTO THREAD I KDYŽ TO DÁ PRÁCI ... MOŽNÁ UŽ V PŮLCE BUDETE 100% TEORETICKY VYBAVENI PRO GROW !!!

Old Post 13-03-2010 v 22:02 PM
Time je offline   Profil uživatele Time   Find more posts by Time   Foto galerie člena Time   Click here to Send Time a Private Message   Add Time to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tayem de Tox
Stálý Člen

Karma uživatele Tayem de Tox - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 898

citace:
Původní příspěvek od Apartman
Čau

-buď pořídit substrát, který rovnou obshuje jílovou složku aqua cell,
http://www.greenhome.cz/katalog/522012
bo speciální příměs na zadržení vlhkosti
http://www.symbiom.cz/eshop/?p=prod...Name=PLANTASORB
Nebo zkusit najít někde jílovitou zeminu a dát ji ke dnu květináče, každopádně by to chtělo nějakou misku nebo zásobník pod květináč nebo květináč bez dir-u toho zase může hrozit přelití při dlohotrvajících deštích.
Taky dobrá věc je mulč na povrch-pár centimetrová vrstva posekaný trávy(radši trochu vysušený, kdyby byla čerstvá, tak jenom slabou vrstvu-hrozily by plísně)-snižuje to odpařování, vytváří teplo pro kořínky a postupně uvolňuje dusík.
Dá se použít i igelit, textilie...
Co to je za hrůzostrašný rady?? jíl, kyselej mulč, teplo pro kořínky, igelit!!!_? :psycho:
Ano, perlit zadržuje vodu- je k tomu přímo vyráběnej. twe to je úlet

grower.cz resident (since 2006) JOINTS ORTHODOX!

Grower doporučuje deTOX! OUT2006 i OUT2007
Outdoor system VPS 2008
Tayemovo 2009

Naposledy upravil Tayem de Tox 14-03-2010 v 08:12 AM

Old Post 14-03-2010 v 00:58 AM
Tayem de Tox je offline   Profil uživatele Tayem de Tox   Find more posts by Tayem de Tox   Foto galerie člena Tayem de Tox   Click here to Send Tayem de Tox a Private Message   Add Tayem de Tox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Apartman
Goofer

Karma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% PěstitelskáKarma uživatele Apartman - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 899

Neni mulč jako mulč-nemyslíim mulčovací kůru pod rododendrony a keře-ta bývá kyselá.
Jinak igelit byl použit úspěšně u tohodle slavnýho growu:https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=12723
s tim perlitem-alespoň jsem se dozvěděl věc, kterou bych se jinak nedověděl-myslel jsem, že je hlavně na provzdušnění-jako zadržovač vody používam směs obsahující kokos. Jíl vodu zadržuje taky. Teplo pro kořínky je důležitý u klonů i u velký kytky-přeci kytky rostoucí na kompostech, kde díky tlení vzniká teplo bejvají největší.

Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.

Old Post 14-03-2010 v 08:48 AM
Apartman je offline   Profil uživatele Apartman   Find more posts by Apartman   Foto galerie člena Apartman   Click here to Send Apartman a Private Message   Add Apartman to your buddy list     Navštiv homepage uživatele Apartman! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Tayem de Tox
Stálý Člen

Karma uživatele Tayem de Tox - 93% Pěstitelská

Příspěvek č. 900

citace:
Původní příspěvek od Apartman
Neni mulč jako mulč-nemyslíim mulčovací kůru pod rododendrony a keře-ta bývá kyselá.
Jinak igelit byl použit úspěšně u tohodle slavnýho growu:https://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=12723
s tim perlitem-myslel jsem, že je hlavně na provzdušnění-jako zadržovač vody je už lepší kokos.

-Jasně- sice je to uplně nelogický, ale používal to Xmalcolm :lol:

-I rozkládající se tráva je kyselá.

-Perlit je primárně zadržovač vody. \kokos by musel chodit hnojit obden.

-Přijde mi, jako bys nikdy nepěstil venku. (..ale to není pravda).

EDIT: na kompostu rostou největší, protože tam je nejvíc dusíku.
zadržovat teplo -v kýblu na stromě- je víc než blbost.

grower.cz resident (since 2006) JOINTS ORTHODOX!

Grower doporučuje deTOX! OUT2006 i OUT2007
Outdoor system VPS 2008
Tayemovo 2009

Naposledy upravil Tayem de Tox 14-03-2010 v 09:03 AM

Old Post 14-03-2010 v 08:55 AM
Tayem de Tox je offline   Profil uživatele Tayem de Tox   Find more posts by Tayem de Tox   Foto galerie člena Tayem de Tox   Click here to Send Tayem de Tox a Private Message   Add Tayem de Tox to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:24 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 16 17 18 19 20  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás