Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Po třech týdnech další video ze stromu...
Tentokrát nic moc, protože, jsme tam nebyli delší dobu a obě kytky stihly vyschnout - čímž se rozladily zavlažovací kolíky a vyschly znovu i po doplnění vody
Hlavně horní kytka, která už začínala pěkně kvést dostala zabrat, tak jsem zvědavý, co s ní nakonec bude.
Snad se z toho konečně poučím (loni se mi to stalo taky) a po každém vyschnutí kolíky znovu "zkalibruju"
Video po 9 dnech.
Ze zvadnutí/uschnutí se horní kytka pěkně vzpamatovala, dolní to asi ani nevadilo, protože po dolití vody se při posledních vedrech docela rozjela a pila cca 2l denně...to už by chtělo 20l kanystr, ať to chvíli vydrží, ale komu by se chtělo tam tahat tolik vody.
Příští rok asi změnším objem půdy na 20l, nějaký vysoký květník s průměrem do 20cm, ať ho zvládne zavlažit jeden kolík - horní kytku zavlažuje jen jeden a okraje květináče jsou suché (zato zavlažovaná plocha je pěkně prorostlá kořínky, viz fotka). Možná zkusíme kolík přemístit a prodloužit kapací část hadičky (podle návodu má být 8cm a při zavlažování průměru >25cm použít více kolíků nebo kapkovače, ale třeba jich chtějí jen víc prodat).
Na spodní kytce jsou za kolíkem 2 kapkovače (viz video), lepší by asi byly 3, ale to by určitě chlastala ještě více...
Po 17 dnech...
Zase se i povedlo nechat kolík vyschnout, tak jsem při výměně zkusil použít MAXI kolík (23cm - klasický má 12 cm) pro hluboké nádoby - a mám pocit, že to chlastá ještě víc (to bude i tím, že pořád roste) - už je na 2,5l/den.
Příště proto zkusím posunout první kapkovač blíž ke kolíku (utahovat kolík už víc nechci, to bych mohl přehnat, až by zase přestal dávkovat a vyschnul), chci to stáhnout pod 2l/denně, možná až na 1,5, ale postupně..
Horní už slušně kvete, brzy přijde flushing a pak první sklizeň
to Aahz:tak to teda klobouk dolu, ja mam hrozny strach z vysek na takovy smrk bych nevylezl nikdy, dobre sis to na nem zaridil si musel hodnekrat lezt nahoru a dolu...ja pestim druhym rokem na strome a je to nejlehci zpusob pesteni pro mne, staci si zaridit poradny kyblik s dobrym substratem ktery drzi dobre vlhkost...a s tim kapkovačem, ja bych to treba vubec neresil zalivam kytku co 1-2 tydny a nikdy nebyla ani trochu uschla...ja mam jinak nižší strom a tez sem natacel videa na strome
@ Obada: no já mam výšky rád, takže bych klidně uvítal i něco vyššího ale takový smrk (aby byl na dobrém místě) jsem zatím nenašel...
Zpočátku jsem taky automatické zavlažování neřešil, ale výnos byl o dost nižší...a pak jsem tady zahlídl zmínku o těch zavlakolíkách Tropf Blumat, tak jsem je zkusil a druhým rokem používám.
Jinak jsem zjistil další problém způsobující občasné vyschnutí kolíku - kapkovače (které mám připojené na kolík) se časem ucpou a tím pádem přestanou zavlažovat... začlo to dělat až jak jsem začal hnojit na květ (B'Cuzz PK13-14, Bloom stimul. a vlastně ještě enzymy), takže budu muset ještě dokoupit Ata-Clean což snad pomůže.
tj tak jestli to zvysuje vynos jak povidas tak to urcite zkusim pristi rok, ale zda se mi ze 1,5litru denne je moc nemyslis??ja davam 1,5litru tydne a kybl nebyl nikdy proschly, smichavam vzdy predhnojeny substrat+kompost+pisek a pohoda, nemyslis ze ten lepsi vynos byl treba i tim ze si zacal pouzivat lepsi hnojiva, bloom stimul a enzymy sem nikdy nepouzival, jinak nejlepsi grow na strome jaky jsem kdy videl fakt respekt, hodim tu jenom pro ukazku fotku ale muzu hodit jenom jednu takze nic moc
muj skunk haze ae uz je to stara fotka takze je este malo vyvinuty, hnojeni narust moc neresim a jedu kristalon ktery je dost nechtune chemicky, na kvet uz pojede plagron bio
No na to, že tam s takovým množstvím vody musím pravidelně lozit to moc je ....obzvlášť, když si uvědomím, že původně jsem zavlažování řešil kvůli tomu, abych tam nemusel tak často lozit
No ale aspoň uvidím, jak velká kytka se mi letos podaří vypěstovat.
30l je každopádně na strom se zavlažovacím systémem moc, ten kolík stále udržuje stejnou vlkhost a kytka toho využívá a pije jak duha (a roste jak z vody).
Výnos to každopádně ovlivňuje, protože dostatek vody je zásadní faktor a čím větší kytka, tím více vody potřebuje - navíc nemám v zásobníku vodu, ale cca 50% hydo. roztok, takže má stálý přísun dalšího zásadního faktoru - živin.
zdarvim...na stromech pestuju take da to sice praci ale kdo by je hledal na stromech???nejlepsi je borovice nebo smrk....nejdriv si prozezu pilkou cestu nahoru co nejvise aby tam byli dost silne vetve,uriznu spicku vrsku,pridelam kyble dratem,a nejhorsi cast dostat hlinu do kyblu...pak jen zasadit osazenstvo...nejhorsi je zalevani porad tam sviti je potreba to hodne zalevat...a to nejdulezitejsi nikomu o tom nerikat nejlepe sami...meli sme to ve dvou v lese a zmizelo mi to...
Zdar lidicky.
Tento rok sa opet chystame pestovat hore na strome a to so sebou prinasa problem so zavlazovanim.Tak som pred chvilou dumal dumal, az som vydumal jednoduchy ale ucinny system kt. je tudle na obrazku.Hadam to vsetci pochopite.Este poznamka- vrchnak z demizonu bude upraveny tak ze bude prevrtany a pojde cezen hadica kt. bude nepriedisne zalepena, takze celok hadica+demizon budu tvorit hermeticky izolovanu sustavu. Vrchnak bude nadalej odsrobovatelny aby bolo mozne lahko doplnit vodu.Trik tohto systemu by mal spocivat v tom ze hladina vody sa bude drzat presne na urovni ponoru hadice v kybli a kytka si bude tahat vody kolko sa jej zapaci.Aky je vas nazor, bude to fakcit k spokojnosti?