nikolajmorozov |
ja o tom slysel taky a od vic lidi.. ne jako ze sme jediny na svete co bali speky s tabakem(sem proti):D sice sem to neslysel v souvislosti s teplotou a vlhkosti ale pudou.. snad kdyz je moc kysela, tak je vetsi pravdepodobnost na samce.
sorry za ot |
|
|
Madical-Strains |
Tak jeste mala zmena.
Cekam ted na fem. seminka prapuvodniho skunku.
Michael delal nejake pokusy s feminizovanim semen a nepotrebuje je ke svym ucelum , takze cekam na ne az dojdou a dam do boxu misto SS.
Udajne to ma i velmi slusnou vynosnost narozdil od klasicke us genetiky.
SS od Sensi , dam tedy kvuli silne vuni radeji ke kamosovi na zahradu nebo do skleniku nez k sobe na balkon.
Na ten balkon CBD model s minimum THC.
Sem zvedavej na ten rozdil, sily, chuti , vune a vubec tech ucinku. |
|
|
Madical-Strains |
Takze abych to tu z aktualizoval co se vlastne deje...a proc jsem nedal naklicit dalsiho "samce" na matku.
Seminka od amika vubec neprisly a to je na 100% poslal uz pred vice jak dvema tydny. Takze asi je zabavil nekdo na hranicich, nebo na poste, pokud nejakym zazrakem jeste neprijdou.
Rozbil se me zip na dvou mistech na boxu takze vchod nejde absolutne zavrit.
Nechci rozjizdet pest , indoor s otevrenym stanem.
Spravit to sam neumim takze sem se rozhodl ze si konecne necham postavit skrin na miru pro muj led-panel. To bude urcite bohuzel nejaky cas trvat .
Driv asi prijde na radu ten balkon kam dam Candidu CBD az 20% CBD,1% THC.
EDIT:
Vymenil jsem dnes kompletne vsechny cocky na led-panelu Vero-29 za 120 stupnove. Tak predpokladam ze uz by se na prostredku nemela vytvaret presvicena elipsa. A osvitilo to kompletne celej prostor v boxu 100x100cm.
I kdyz nakonec snad budu mit obdelnikovou skrin. |
|
|
El Dudelíno |
Obdélník, paráda. Dobrý plán.
GL |
|
|
Madical-Strains |
citace: |
Původní příspěvek od El Dudelíno
Obdélník, paráda. Dobrý plán.
GL |
Mel jsem na mysli , zakladnu te skrine obdelnik , jinak samozrejme skrin tvar kvadru , nebo jak se tomu tvaru rika.
Spatne jsem se vyjadril, no...:) |
|
|
Madical-Strains |
Konecne jsem se k tomu dostal a zakladam na balkone mini-zahradku.
Foto-1 - dulezita desinfekce kvetinacu
Foto-2 -Zahradni substrat 100% prirodni
Osadka -zatim :
6ks- NOWA-OG cast genetiky od Top-Dog a cast genetky je od amika co jsou od nej ta seminka.
4ks- rajcat kerikovych balkonovych cervenych
2ks-rajcat kerikovych balkonovych zlutych
2ks- paprik , cervena kapie
Zeleninu budu jeste doplnovat , tez pridam pravdepodobne i nejake ty jahudky.
O hnojivu bych se nejradeji vubec nezminoval ale vhledem k tomu ze se urcite nekdo najde kdo se me na to casem zepta tak predem rikam ze nechci nic tajit ani kamuflovat .
Hnojit budu pouze svym organickym lehce dostupnym hnojivem , kterym jsem se jiz pokousel v minulosti hnojit ale jelikoz me v te dobe napadly rostlinky smutnice , pokus s timto hnojivem nebyl zdarne dokoncen.
Konkretni hnojivo nenebudu jiz vice zde zminovat , ten kdo sledoval me pesty v minulosti tak uz dobre vi cim budu hnojit. Takze se me prosim na to do vlakna neptejte nebo zbytecne to "hnojivo" nekomentujte. :)
Substrat jsem zamerne zvolil ten nejlevnejsi zahradni substrat z OBI ,70.litru za 129 kc , vhodny na zeleninu bez chemickych hnojiv, ciste prirodni ale s rizikem moznych patogenu napriklad smutnic , ktere ale predem preventivne eliminuji dravymi hlisticemi abych predesel problemum jake me potkaly v minulosti.
Dravymi hlisticemi osetrim substrat ve vsech kvetinacich pak jeste jednou behem sezony priblizne v cervenci-srpnu...
NOWA-OG jsou seminka regular takze pokud vyjde alespon polovina samic budu spokojen.
Jsem si vedom toho ze spousta groweru me upozorni na to ze NOWA-OG na balkone ( venku) nedozraje ale i kdyz to je fakt pravdivy , tak i nedozrala OG bude obsahovat vsechny potrebne lecive ucinne latky o ktere mi jde. Takze kyti nebudou urceny k huleni ale k lecebnym ucelum.
S tou nedozralosti konopi to mam jiz plne overene ze to funguje k lecbe naprosto dostatecne.
Prostor na balkone budu upravovat a prispusobovat v prubehu casu rustu osazenstva.
|
|
|
Madical-Strains |
Nowa-OG dostane substrat Biobizz.
Zelenina uz ma cistej OBI-substrat prirodni bez perlitu.
Doufejme ze az bude prazit za mesic slunce na ty tmavy kvetinace ze se korenovy system neupece. |
|
|
Madical-Strains |
Dnes jsem zeleninu radeji prestehoval zpet do bytu za okno , vecer ma byt u nas jen 3C. Na balkon je vratim radsi az bude stabilne nad 10 C , hlavne pres noc. |
|
|
BRooT |
Původní příspěvek od Madical-Strains
Konecne jsem se k tomu dostal a zakladam na balkone mini-zahradku.
Foto-1 - dulezita desinfekce kvetinacu
Foto-2 -Zahradni substrat 100% prirodni
Osadka -zatim :
6ks- NOWA-OG cast genetiky od Top-Dog a cast genetky je od amika co jsou od nej ta seminka.
4ks- rajcat kerikovych balkonovych cervenych
2ks-rajcat kerikovych balkonovych zlutych
2ks- paprik , cervena kapie
Zeleninu budu jeste doplnovat , tez pridam pravdepodobne i nejake ty jahudky.
O hnojivu bych se nejradeji vubec nezminoval ale vhledem k tomu ze se urcite nekdo najde kdo se me na to casem zepta tak predem rikam ze nechci nic tajit ani kamuflovat .
Hnojit budu pouze svym organickym lehce dostupnym hnojivem , kterym jsem se jiz pokousel v minulosti hnojit ale jelikoz me v te dobe napadly rostlinky smutnice , pokus s timto hnojivem nebyl zdarne dokoncen.
Konkretni hnojivo nenebudu jiz vice zde zminovat , ten kdo sledoval me pesty v minulosti tak uz dobre vi cim budu hnojit. Takze se me prosim na to do vlakna neptejte nebo zbytecne to "hnojivo" nekomentujte. :)
Substrat jsem zamerne zvolil ten nejlevnejsi zahradni substrat z OBI ,70.litru za 129 kc , vhodny na zeleninu bez chemickych hnojiv, ciste prirodni ale s rizikem moznych patogenu napriklad smutnic , ktere ale predem preventivne eliminuji dravymi hlisticemi abych predesel problemum jake me potkaly v minulosti.
Dravymi hlisticemi osetrim substrat ve vsech kvetinacich pak jeste jednou behem sezony priblizne v cervenci-srpnu...
NOWA-OG jsou seminka regular takze pokud vyjde alespon polovina samic budu spokojen.
Jsem si vedom toho ze spousta groweru me upozorni na to ze NOWA-OG na balkone ( venku) nedozraje ale i kdyz to je fakt pravdivy , tak i nedozrala OG bude obsahovat vsechny potrebne lecive ucinne latky o ktere mi jde. Takze kyti nebudou urceny k huleni ale k lecebnym ucelum.
S tou nedozralosti konopi to mam jiz plne overene ze to funguje k lecbe naprosto dostatecne.
Prostor na balkone budu upravovat a prispusobovat v prubehu casu rustu osazenstva.
|
Plast je téměř netečný, pokud na něm nemáš usazeniny hlíny/koksu nějakého média tak nemusíš sterilizaci řešit, stačí je propláchnout vodou, která má +60 stupňů, takže sprcha na max. A neměl by jsi tam mít žádné bakterie/plísně. Ty se na plastu neudrží. |
|
|
Madical-Strains |
Neudrzi? No kdyz to rikas....
Neni prave na plastove klavesnici od PC nejvice bakterii , mozna vice nez na zachodove mise?
To se mi nejak moc nezda ze by se na plastech neudrzely bakterie , popripade plisne.
Ale je to mozny , muzes mit mozna pravdu. :) |
|
|
BRooT |
Na klávesnici se to nedrží na plastu ale na mastnotě , kterou přenášíš přes prsty... Tuk se nejdéle rozkládá a nejlépe si v ní hoví bakterie. Tuk je taky médium. Proto řikám, stačí horká sprcha (i tuk se ti rozpustí při +60 stupních).
Když se koukneš zblízka, tak zjistíš, že klavesnice je celá "umatlaná". Aniž by jsme si to neuvědomovali, naše prsty jsou furt trochu mastné. Jako celá naše pokožka |
|
|
Madical-Strains |
Původní příspěvek od BRooT
Na klávesnici se to nedrží na plastu ale na mastnotě , kterou přenášíš přes prsty... Tuk se nejdéle rozkládá a nejlépe si v ní hoví bakterie. Tuk je taky médium. Proto řikám, stačí horká sprcha (i tuk se ti rozpustí při +60 stupních).
Když se koukneš zblízka, tak zjistíš, že klavesnice je celá "umatlaná". Aniž by jsme si to neuvědomovali, naše prsty jsou furt trochu mastné. Jako celá naše pokožka |
Ok :) Ale.....
Ve vetsine relevantnich zdroju se uvadi , pred kazdym dalsim pestem vse " kompletne " a dukladne vydesinfikujte tim predejdete pripadnym pozdejsim problemum.
Vsechny steny boxu, dno strop, ofuk, odtah vcetne kvetinacu a podmisek.
Desinfekce me zabrala kratky cas tak proc ji pro jistotu neudelat obzvlast kdyz ji doporucuji. Kdybych to neudelal a vznikly by me casem problemy tak by zas nekdo napsal a ty jsi to nevydesinfikoval? Jak se bezne ma delat.
Pak bych si tloukl hlavu o zed a musel resit problemy ktere by trvaly podstatne dele nez samotna desinfekce , par minut.
Nejlepsi je , byt na vse pripraven predem a nic nepodcenovat. :) |
|
|
BRooT |
Máš pravdu. Taky jsem vždy na konci kola vše vystříkal Sanytholem, utřel, vysušil, všechno umyl... Jen jsem konstatoval, že kdyby někdo chtěl lehčí variantu, tak se taky dá :D :)
Box by se měl vyčistit vždy po konci kola. Přeci jen je to furt látka a pryskyřice na stěnách taky drží :) |
|
|
Madical-Strains |
Dal sem naklicit pro jistotu :) 10 ks seminek, pocitam ze nejaky to seminko nevyklici nebo se poskodi , ci bude prilis slabe ...nebo proste nevyleze z hliny. |
|
|
Madical-Strains |
Prave jsem chtel napojit RO abych si vyrobil dopredu vodu na zalivku a ted jsem zjistitl ze v tom byte neni vubec pripojka na pracku a pripojka na sprchu je uplne odlisna a RO do ni vubec nepasuje.
Ta kohoutkova voda u nas je fakt na zalivku silena. Pamatuju si ze me litalo PH divoce kdyz jsem jeste nemel RO .
Dalsi vec , po zkalibrovani po delsi dobe PH metru sem zjistil ze ukazuje pokazdy uplne jinou hodnotu, asi to ma uz taky za sebou.
Takze pojedu bez RO vody a mereni PH takze to muze dopadnout jakkoliv. :D uvidime jesli vzniknou problemy s PH v kvetinacich.
Ted momentalne nejmene mesic na novy PH metr a instalatera mit penize urcite nebudu.
Ale zkusim alespon odhadnout , kolik pridat kyseliny citronove na 5l kohoutkovy vody , pamatuji si ze to bylo na spicku noze a ph se srovnalo na cca 6,5.
Takze neocekavam v pestu zadny zazraky. :D |
|
|
luubaan |
Ahoj RO se instaluju pod umyvadlo a odvod vody se dá do odpadu od umyvadla. 😀 |
|
|
Madical-Strains |
Vim ze pod umyvadlo :) nebo nasroubovat misto sprchy .
Ale tohle jsou nove byty a jsou tu uplne jiny romery nez je bezne..
Vypada to stejne ale ta klasicka pripojka na pracku proste nepasuje .
Takhle to vypada ...
A takhle vypadaji seminka , zitra uz presadim do hliny. |
|
|
luubaan |
Mám to taky tak odsroubuju hadici dám tam tu rozdíl bojku a HD to a vodu si sám pouští páčkou do RO akorát jsem musel koupit v obi redukci na ten závit. |
|
|
Madical-Strains |
Hele diky , vim ze chces pomoci ale ja tomu absolutne nerozumim a nejsem vubec na zadny domaci kutilsky prace staveny. :)
Uz me tam zkousel montovat nejakou redukci a protekala voda.
Ja uz na to kaslu.
Mozna ted mam vodu uz z jine vodarny tak uvidime co udela.
Pokud vznikne z vodou nejaky problem v souvoslosti s kvalitou vody na zalivku tak pak najmu az budu brat duchod instalatera. |
|
|
Madical-Strains |
Dnes zasazeno.
Jeden klicek bohuzel prorostl do te uterky a poskodil se mi.
Tak jsem zasadil 8ks hezky vyklicenych seminek + to jedno malo vyklicene.
(Z toho asi nic nebude) |
|
|
Madical-Strains |
Venku dnes bylo po obede kolem 14C , postupne bylinky otuzuji uz od klicku i zeleninu vyndavam vzdy
kdyz je pres den nad 10C. Na noc je dam samozrejme opet dovnitr.
Snad se brzy konecne uz zlepsi pocasi a bude v noci alespon nad 10-13C a pres den bude svitit slunicko. |
|
|
Madical-Strains |
Z deviti vykoukla dnes jedna prvni z hliny na svet.
Az jich bude vic tak nafotim, zatim neni co fotit . :)
Bohuzel zatim jenom jedna. |
|
|
Madical-Strains |
Tak jeste mala zmena.
Jelikoz se ta jedna jedina zacala dost vytahovat , slunicko na par hodin evidentne v tomto necase nestacilo , tak jsem je soupnul pod lampu , dopoledne budou pod lampou a pokud odpoledne bude svitit slunicko , pujdou na slunicko aby si na nej taky hned zvykaly.
Vzhledem k tomu ze nechci aby moc vyrostly a potrebuji aby mely patra blizko sebe tak sem to musel vyresit takhle, jinak by z nich byly pravdepodobne dlouhy kostata.
Box je rozbitej tak musely prozatim do sprhovyho koutu.
Mimochodem...sprchovy kout by byl super prostor na pest ! :) Je tam i odvetravani.
Pres noc vylezla na svet dalsi ale jak je na fotce videt , vubec neni videt , jelikoz se me opet stalo ze ta slupka dobre drzi a nechce pustit listky ven.
Takze dnes budu sprejem zvlhcovat a vecer se pokusim slupku pinzetou odstranit.
EDIT : Tak slupka z listku uz odpadla uplne sama , bez pomoci.
Stacilo jen 2x zvlhcit. |
|
|
Madical-Strains |
Za 8h pod lampou vylezlo vsech 8 kousku. :)
S tou spatne vyklicenou devatou ani nepocitam ze by se ji podarilo prodrat na povrch. |
|
|
Trisuli |
Ahoj. Super, že vylezly...budu držet pěsti, ať se daří! |
|
|
Madical-Strains |
Takhle kyti vypadaji 3.den co vyloukly na svet.
Vyska 1.den u 100W vero byla cca 100 cm a druhy den jsem snizil na 80 cm , dnes cca 70 cm vzdalenost od vrcholku.
Udivilo me jak jsou hoodne vytahle , jako by nemely dost svetla, coz je samozrejme nesmysl.
Vrta mi to hlavou . Ten panel je uplne novej , svitil jsem s nim jen jednou cca jeden mesic pred tim. A vzdalenost prvni den na semenacky 100 cm by mela byt naprosto v poradku . |
|
|
MatesMaty |
Cau, no mě se osvědčilo dávat rostlinky ze semínek pod zářivky 2x75w a to tak že uplně pod tu zářivku ( 3-5 cm ). Budou krásně silný a patra budou dělat co 3 mm. Vždycky když jsem je dával dřív pod MH nebo LED tak se prostě vytáhly do výšky a stonek nestíhal nést váhu listů. Tady na té fotce vidíš že kytka už má 4 patra při výšce 6 cm !!!! |
|
|
Madical-Strains |
Původní příspěvek od MatesMaty
Cau, no mě se osvědčilo dávat rostlinky ze semínek pod zářivky 2x75w a to tak že uplně pod tu zářivku ( 3-5 cm ). Budou krásně silný a patra budou dělat co 3 mm. Vždycky když jsem je dával dřív pod MH nebo LED tak se prostě vytáhly do výšky a stonek nestíhal nést váhu listů. Tady na té fotce vidíš že kytka už má 4 patra při výšce 6 cm !!!! |
Vzdycky to mam pod timhle Verem a tohle se stalo uplne poprve , proto jsem tak prekvapen. Nikdy se to takhle nevytahovalo, proto to vubec nechapu.
EDIT:
Zkusim to snizit co nejrychleji na 60 cm.
Ono to musi preci casem zesilit ... |
|
|
Madical-Strains |
Tak uz jsem prisel na to kde je zakopanej pes! :)
Na vine neni spatna vzdalenost ledek ale ma chyba.
Seminka jsem macel v humatu pro podporu kliceni.
Seminka by mely byt ponoreny na par hodin a ja je tam nechal na den a pul.
A jelikoz Huminové látky podporuji a ovlivnuji rust ve stejne mire jako auxiny, hormony.
Huminové látky
Jako humáty jsou obvykle označované směsi fulvonových kyselin, huminových kyselin a huminů. Rostlině umožňují snazší příjem živin, stimulují tvorbu kořenového vlášení, díky kterému rostlina lépe absorbuje vodu a živiny, podporují fotosyntézu a zlepšují vlastnosti půdy. Stimulují růst rostlin v míře srovnatelné s fytohormonem auxinem.[5]
https://cs.wikipedia.org/wiki/Regul...v%C3%A9_hormony
Tak ted si nejsem jisty jesli mam jet od zacatku a tyhle prcky zlikvidovat nebo jesli to je mam uz nechat.
Nerad bych mel na balkone stromy s patry daleko od sebe. |
|
|
MatesMaty |
Jako ja bych se priste vykaslal na moreni semen ( to delam u rajcat v algahuminu ). Tady pouzivam jen rhizotonic a neni problem. Dej tam zarivku na chvilku a budou ready |
|
|
Madical-Strains |
Bohuzel zarivku zadnou nemam , mam jen ty ledky.
Necham to jeste teda par dnu a uvidim jak se to bude s nima vyvijet. |
|
|
MatesMaty |
Tak ty ledky dej na minimální výkon a dej je blízko. Nezapomen je taky podepřít nějakou špejlí protože se ti za chvilku bude lámat ten tenoučkej stonek. No já třeba ty zařivky používám i na klonování ale nechám si za chvilku vyrobit od Frynka i ledky na klonování. |
|
|
Madical-Strains |
Dnes je to 4.den co vykoukly ze zeme.
Uz jsem snizil na 60 cm , mene uz by to bylo u takhle malych riziko.
Na mensi vykon to nejde ale svitim jen jednim cipem.
Zda se mi ze uz trosicku ty listky povyrostly, co myslite?
Dam tomu jeste tyden a uvidime.
Snad zacnou silit.
Az je budu presazovat do final kvetinacu , dam je vice pod hlinu.
Kazdopadne , priste si dam na Humat pozor :) |
|
|
Madical-Strains |
Dnes je ta prvni 7 den venku a ty ostatni 6 dni.
Je mezi nima jeden chcipacek ze ktereho asi nic nebude. |
|
|
V@ly |
já se špatně vyjádřil.. ale myslel sem kolmo oproti "normálu" :D jakože to vysypeš z toho minutruhlíku a kytku dáš "naležato".. to znamená od kraje do kraje květináče :):) nevím jak u tebe, ale co sem vypozoroval, tak kořeny rostou hlavně dolů (jdou samozřejmě za vodou), tak ať nemáš zbytečně velkou vrstvu hlíny nahoře. doufám, že už chápeš :))))) a ještě jednou sory, že sem se tak blbě vyjádřil
jinak tfuj tfuj, sleduju pečlivě :) |
|
|
odo |
ten humát s tým nič nemá... skús im dať malý ofuk z pc a denne ich "buzeruj" Múžeš ich zároveň zaistit nejakou podporou. Ja dávam 2 drátene U -čka. Až budeš presádzať, tak ich dAJ HLBŠIE, prípadne trochu ŠIKMO - EDIT
Ty už nemáš Vero-Spider?
|
|
|
Madical-Strains |
V@ly - Jak kolmo ? Nechapu, preci kyti se sazi vzdy kolmo k zemi nebo me neco uslo?
Mam je kolmo zasazene.
Jo, dik :)
Odo - Jeee , ty jeste zijes , uz sem od tobe dlouhou dobu nic neslysel. :)
To sem rad, Rikal jsem si jesli se ti neco nestalo. Nastesti ne. :)
Mam Vero Spider , tohle je vero taky na predpest jen jeden cip.
Hlavne me vysvetlete jak se sazi jinak , nez kolmo k zemi :)
To jako ze to ted nemam kolmo?
Jasne ze to dam pak hloubeji az budu presazovat.
Snad ten stonek do tydne zesili .
Odo- Nevim jesli za to muze ten humat ale prehnal jsem to s nim !
Krome toho nikdy se takhle pod timhle verem semenacky nevytahly tak jsem si naprosto jisty ze to musel zpusobit urcite ten Humat.
Pod touhle lampou jsem predpestovaval pro kamose pred mesicem a byly vsechny normalni tlusty kratky stonky, velky listecky a ledka byla ve vysce 80 cm .
Ale kdo vi cim to teda je.
PS: I kdybych to zasadil jako dement sikmo k zemi, coz by snad ani nikoho nenapadlo , tak stejne by kyti rostly kolmo k zemi , smerem ke zdroji svetla preci, tedy primo vzhuru.
Trosicku ty listky uz malinko povyrostly , ja doufam ze to bude v pohode.
Akorat se trochu obavam kvuli humatu aby nebyly velke mezery mezi patry i kdyz mam ted 60 cm vzdalenost. |
|
|
V@ly |
jinak píšeš:
PS: I kdybych to zasadil jako dement sikmo k zemi, coz by snad ani nikoho nenapadlo , tak stejne by kyti rostly kolmo k zemi , smerem ke zdroji svetla preci, tedy primo vzhuru.
Mám zato, že kytky nerostou jak si myslíš za světlem, ale rostou podle toho, jak na ně působí gravitace.. |
|
|
M@gicWeeD |
Samozrejme, ze kytka roste kolmo k zemi a to diky gravitaci, za svetlem pokud neni primo nad ni se dle potreby nataci plochou listu. Pokud ma delsi stonek, neni problem ji presadit hloubeji do noveho kvetniku. Pote co vyplni spodni cast kvetniku, zacnou koreny prorustat i horni vrstvy. Vytahovani muze mit rostlina v genech a pokud tomu tak je, tak to stejne nijak neovlivnis. Pokud mas obavy z poskozeni, pouzij nejakou oporu, ale pokud nemaji tendenci padat nechal bych je, jak bude narustat vrsek, zacne se i stonek zpevnovat, aby vahu unesl, ofuk na takovy prcky nepouzivam a ani si nemyslim, ze nejak zasadne pomuze. Mam dojem, ze tuto teorii zde jiz nekdo vyvracel. |
|
|
Trisuli |
A stejně by mě zajímalo, jak lze zasadit kytku jinak, než kolmo k zemi... |
|
|
MatesMaty |
Ja teda taky nechapu jak by to mel zasadit... ale napada me jestli nemyslite zpusob jak se treba sadi rajcata.. ty se totiz sazi nalezato. |
|
|
Trisuli |
ok, ale rajčata jsou v podstatě popínavá rostlina- úplně jiná stavba než cannabis |
|
|
odo |
M@gicWeeD :"Mam dojem, ze tuto teorii zde jiz nekdo vyvracel." na dojmy sa vykašli, vyskušaj ofuk a uvidíš prax! Pozri, vo voľnej prírode, že aké energické semenáče vyliezajú zo zeme - nie je to náhoda!
MADI - ak máš zbytočné semená, skús pár ks bez namáčania - len tak zo srandy, či bude rozdiel. Každopádne humát používam, vačšina týchto starých a rokmi osvedčených prípravkov robí presne to, čo má. Npr aj taká DARINA o tej je už dobre dlho ticho. Nemám už prehľad - ak sa zle pamatám, tak ma oprav - V tomto kole ideš ďalšiu várku nefemizovaných semien z USA ????
K tomu ťahaniu: Samozrejme záleží aj od genetiky a x ďalších veci.
Pokiaľ sa to ťahá, tak treba využiť všetky dostupné možnosti. |
|
|
Madical-Strains |
Dnes ma vetsina 7 dni , zda se mi ze uz alespon zvetsuji listky i kdyz zatim zesileni nepozoruju.
V@ly- Aaa zasadit nalezato , uz chapu.
To jsem nevedel ze se to tak dela.
Zase jsem o neco moudrejsi :)
ostanii- Ja to zasadim jen hloubeji az budu presazovat.
Jo,
M@gic, jesli to ma ten rust v genech tak se ta odruda teda na balkon moc hodit nebude.
Snad to nenaroste v 10l kvetibaci 2 m :D
No uvidime jak to nakonec poroste....
EDIT:
Kazdopadne sem to samozrejme jeste ani nehnojil a v tom Light-mixu Biobizzu presto nektere maji uz spalene spicky , coz me teda fakt docela stve :(
Ano Odo regular od nej.
Mozna by to bylo rozumny naklicit je znovu ale chci s nima setrit. |
|
|
M@gicWeeD |
Odo: nehodlam se s tebou dohadovat, skutecnost je takova, ze stavba kytky je jiz od pocatku dana genama. Klicim a rostu semena stale za stejnych podminek a jednou ma rostlina silnejsi stonek a jednou slabsi, stejne tak vyska pater je rozdilna. Pokud je dostatek svetla, neni ofuk potreba. |
|
|
Madical-Strains |
8.den growing
Kluci - Ja to vidim takhle ...
Pokud jedeme pod lampou tak bychom meli dat kytkam takove podminky jake maji v prirode. Slunce- nejkvalitnejsi zdroj svetla ( proto se take stale osvetleni zdokonaluje)
Vitr- ofuk , stonek je pak houzevnatejsi a pevnejsi , krome toho cirkulace vzduchu.
Ale jde to samozrejme i bez toho ofuku, neni bezpodminecne nutny.
Obzvlast kdyz se budou kytky davat na balkon kam se nakonec i ten vitr obcas dostane a kytka to nakonec po par tydnech ten trening stejne dostane.
Odo- Jak si psal abych vyzkousel dalsi naklicit jesli je to vytahovani geny, par stranek zpet jsem to uz udelal. Takze odpoved zni nema to vytahovani v genech .
Edit: Jakmile jsem dal semenacek po 3 dnech z pod shit-refletorove ledky pod Vero zacala okamzite silit a nevytahovala se jako tyhle .
Takze problem s vytahovanim bude pravdepodobne proto ze jsem seminka zapomel den a pul v tom humatu a ne jen par hodin jak je doporucovano.
Zde je odkaz na semenacek stejneho genu.
http://grower.cz/forum/showthread....10&pagenumber=5 |
|
|
odo |
Madi . mám už v tom guláš, myslel som, že na to svietiš stále s tým Verom. Ja dávam na semenáče jednoducho ten ofuk. Působí to na spevnenie stonky. Nie je to můj výmysel, videl som to pred rokmi na niektorom zahraničnom webe. Tam dokonca doporučili aj občas ten semenáč počas dňa "buzerovať" Mám to vyskúšané a svietim na to stále tým istým svetlom. Pokiaľ sa to extrémne ťahá, tak ich pre istotu podopriem tým drátom, ako som písal. Po presadení to dávam hlbšie do substrátu. Nikomu nič nevnucujem, ani ja sa nechcem hádať popisujem svoje VLASTNÉ skúsenosti.
Nerozumiem moc tomu odkazu a súvis s GA3 /nemám čas to teraz celé študovať/..myslel som, že si máčal v Lignohumáte, ale pokiaľ si myslíš, že obsahuje tie látky, čo spůsobia hermatenie atď/nezdá sa mi to/....atď, tak sa na to samozrejme vykašli. Ja som namáčal konopné semená v Darine. Tam som žiadne problémy nemal. Inak Lignohumát používam na občasné zaliatie i postrek. Problémy som s tým nemal, naopak. Používam Lignohumát aj na namáčanie, ale pri nekonopných plodinách.
Samozrejme 2 různe svetlá na tú istú genetiku můžu působiť rozdielne. Je to dané svietivosťou a spektrálnym zložením, atď tej lampy. Porovnávať působenie Lignohumátu na vyťahovanie by sa dalo v tých istých podmienkach, s tým, že časť budeš namáčať a čast nie - toto je asi jasné. |
|
|
Madical-Strains |
Odo- Ja se jen domnivam ze sem to proste prehnal s tim humatem protoze sem to v nem nechal prilis dlouho. Nic o hermateni jsem ted nepsal. Jen ze se to ted prilis vytahlo i kdyz to bylo od zacatku pod Verem. Uz vim ze se ta genetika nevytahuje takze duvod toho vytahovani si myslim ze je v tom z sem to prehnal s tim humatem.
Mas gulas ? :D Ok, vysvetleni je jednoduche.
Mam aktualne dve Vera , jedno s jednim cipem a druhe se 4.mi cipy + jsem mel minule kolo navic reglektorove ledky ktere byly v boxu na predpest ale ten jsem kvuli stehovani zlikvidoval .
Jinak nic hroznyho se zatim se nedeje. Pokud budou mit tendenci prerustat , tak je proste zlikviduju a koupim radeji 10 seminek toho auto black jacka jak jsem uz jel loni.
V pohode :) Kdyz nejde o zivot , jde o hovno :) |
|
|
Madical-Strains |
10 den grow
Doplnoval jsem jim pred par dny hlinu cca 3-4 cm a uz se zase vytahly , tahaji se fakt brutalne a stonek ne a ne zesilit.
Zitra je presadim do vetsich kvetinacku a zkratim je tak ze budou koukat jen 3-4 cm nad zem.
A uz je budu vyndavat pres den zase ven , aby si zvykaly na slunicko , snad jim to pomuze k zesileni toho stonku. |
|
|
Madical-Strains |
11. den
Smenacky dnes rano presazeny do vetsich kvetinacku
a zkraceny ( zahrabany ) na maximum.
Budu je nechavat pres den venku i kdyz nebude slunicko , pokud bude teplota alespon nad 15 C aby se uz pomalu zacaly otuzovat a pokud bude svitit slunicko , tak si na nej tez zacaly uz zvykat.
Korenovy bal drzel pevne pri sobe a byl krasne prorostly korinky , skoda , mohl jsem nafotit . |
|
|
Madical-Strains |
14. den.
Svitim na ne od 6 do 8h rano a vecer cca od 18h do pulnoci.
Jakmile se rano probudim , semenacky se jdou otuzovat na balkon a vecer kolem 18 nebo 19h jdou opet pod lampu .
Evidentne proti tomu vubec neprotestuji , jak je videt. :)
Reda zatim.... :D
1. a 2. - Pod lampou...
3.-Na balkone.... |
|
|
V@ly |
nějaké foto z boku? co stonek? jinak se u Tebe holky mají dobře koukám :)
teda doufejme v holky :) |
|
|
Madical-Strains |
Původní příspěvek od V@ly
nějaké foto z boku? co stonek? jinak se u Tebe holky mají dobře koukám :)
teda doufejme v holky :) |
Ano , zatim jedou semenacky v pohode az na jeden na kterem se objevil nejaky povlak , (flicky) na listech , je to ten semenacek uplne v pravo. Ty dva spodni listky jsem radeji ustipl , kdyby to byla nejaka plisen tak abych minimalizoval riziko rozsireni. A vsechny semenacky jsem pro jistotu osetril postrikem Melasou pred 4 dny a uz se novy povlak na litech zatim neobjevil a zaroven jsem je trochu tou Melasou prikrmil pres listy.
Jsou to semena regular takze tam nejaci samci urcite budou.
Stonek je dobre videt na prostrednim fotu, ktera je focena mirne z boku.
Zda se mi ,ze se trochu to vytahovani zastavuje , mozna ze uz i trochu ten stonek sili ale zatim to na pohled neni tak znatelne.
Kazdopadne pres den fuci tady u nas docela vitr , rano bylo 11C a poprchavalo, ted uz sviti trochu slunicko , takze se semenacci docela dost chveji pod vetrem i kdyz jsou ve spodni casti balkonu , kde jsou chraneny pred primym narazovym vetrem stenami ze vsech stran. |
|
|
Madical-Strains |
16.den .
Zatim jedu kolo uplne bez RO a mereni PH , pouze zalevam
( zatim bez hnojeni ) pouze odstatou vodou z kouhoutku . Ta ma PH 8,1-8,3
Zatim kupodivu vubec zadne problemy s PH ktere jsem samozrejme ocekaval.
Mozna problemy s uzamceni prijmu zivin prijdou pozdeji. :D , uvidime , kdyztak bych musel ten PH metr v nejhorsim holt dokoupit.
Uvidime az prijde cas na me "organicke hnojivo ", jak to budou snaset.
Zeleninu zacnu hnojit cca o mesic drive tak az zacnu hnojit zeleninu tak to sem postnu i s tou zeleninou.
Semenacky Nowa OG uz vecer pod lampu ode dneska nedavam , dam je jen dovnitr do tepla za okno na parapet a rano je zase vyndam ven.
Doufam ze se nazacnou bez dosvecovani Verem zase tahat , kdyz uz ted vypadaji celkem obstojne. |
|
|
Madical-Strains |
18. den
Premyslim kdy je presadit do 11l.
Zatim jeste tyden pockam a uvidi se za tyden jak budou vypadat.. |
|
|
Madical-Strains |
19.den.
Jelikoz se nam zhorsilo opet pocasi , tak na tech par dni je zase davam redeji pod ledku.
V desti je vyndam na bakon az odpoledne , jen na par hodin.
Az zacne byt zase pekne pocasi tak uz je necham venku ve dne i v noci.
Snad se to pocasi uz konecne brzy umoudri a stabilizuje. :) |
|
|
anon8791313 |
Zdar, kyti mají peknou barvu, pomalu se blizi zastrizeni? |
|
|
Madical-Strains |
Diky , zatim se jim celkem dari.
Presne tak , jakmile budou 3 patra tak je smiknu, snad za tyden , premyslim tak 2x-3x celkem. |
|
|
Madical-Strains |
20.Den.
Stridave jsou podle potreby , pod lampou a pres den na balkone v jakemkoliv pocasi.
Otuzovani se...kdyz je jako ted 11C a zvykani si na slunce, kdyz zrovna sviti. Ted konkretne uz jsou zase venku.
Evidentne se ten rust zpomalil a stonky zda se ze zesiluji.
Zatim nehnojeno ani zadny stimulator.
Pouze striknuto cca pred 8 dny 1x melasou .
Zadne zvlhcovani ani postriky vodou na semenacky.
Zalivka jen odstatou vodou bez RO .
PH metr jsem zatim nepouzil jelikoz nefunguje spravne ani zatim nesnizuju PH kys. citronovou.
K memu prekvapeni to vyssi PH zatim semenacky snaseji v pohode.
Zda se ze se jim dari.
Blizi se zastip , uvidim za tyden.
Kyti zacaly hodne vonet , uplne me to dnes rano bouchlo do nosu. |
|
|
Madical-Strains |
Tak jsem se rozhodl ze teda odjedu jeste jedno posledni kolo s tim stanem .
Snad jeste to jedno kolo nejak s tim stanem preziju.
A do konce roku , snad zezenu a upravim tu satni skrin.
Vytahl jsem vsechny veci na IN zabalene pekne v igelitovych pytlich a zjistil jsem ze Prima-klima je uplne plna prachu.
Chtel jsem ji vycistit ale nejde dovnitr prostrcit ruka (sotva 3 prsty) abych mohl odstarnit prach z tech lopatek. Vysat vysavacem to neslo.
Zkousel jsem vysroubovat i ty srouby co jsou po obvode abych ten plast z motoru sundal a rozebral ji ale ani se ten plastovej obal nehnul, nejde proste sundat a jiny srouby nevidim.
Tak nevim jesli se na to mam vykaslat a odjet to kolo se zanesenym odtahem nebo mam z duchodu ted koupit novou Prima-klimu. Urcite v tom prachu bude spousta roztocu a tak... Vadi me ten prach uvnitr , kdyz vim ze tam je.
Co myslite , musim kupovat novou ?
Snad to dam nejak do tydne do kupy a nejpozdeji do 3 tydnu bych rozjel kolo.
Uz se tesim :)
Osazenstvo by bylo pravdepodobne obracene nez je v nazvu. |
|
|
V@ly |
co kompresorem vyfoukat? |
|
|
Madical-Strains |
Jo kompresor by mozna sel ale nemam k nemu pristup.
Stejne je to v PR.... !!!
Postavil sem stan , mel jsem tycky popsane tak to bylo za chvilku hotovy.
Bohuzel , ze nejde zapnout zip to sem vedel ale ze se jeste navic ten stan nejak smrskne to sem fakt netusil.
Zchazi tam cca 3 cm.
Tyce jsou presne jak byly a jsou vzdy zasunute perfektne az do konce do toho plastu.
Stan je navliknutej presne , nic neni nakrivo , vse perfektne pasuje, nechal sem si fakt zalezet.
Ze stan nesel uplne zapnout az do konce to bych jeste zkousnul ale ze tam bude dira 3 cm x 50 cm , tak to asi vazne nedam.
Ja sem detailista a tohle by me asi vadilo takovahle dlouha dira. |
|
|
Madical-Strains |
Nejak si to po te hodine sedlo , ten stan a podaril se mi zapnout dokonce cely stan i pres ty dve mista co jsou ponicene zuby v zipu.
Tak snad to bude ok. :)
Ted uz zbyva jen vycisit alespon trochu jak to pujde ten odtah , poradne vydrhnout zvenku i zevnitr stan , vse dukladne vydesinfikovat a muze se to zase rozjet.
A jeste musim dokoupit novy ofuk a nejaky kvetinace.
Jsem zvedav jesli to pujde IN take bez PH metru.
Nechce se mi ho zase kupovat , vydrzi me vzy maximalne jedno kolo.
Nechapu jak nekomu muze vydrzet treba 2 roky. |
|
|
Madical-Strains |
22.Den.
Tak sem poznal konecne sve sousedy.
Z jedne strany bydli 80.leta babicka , ta je pry v pohode ale z druhe strany bydli ta nejvetsi drbna co v tom dome je. Varovaly me vcera pred ni ostatni sousedi a dneska jsem ji poprve videl tzv. na zivo.
Pry si na ni mam davat velky pozor. A aby toho nebylo malo , tak dnes rano kdyz jsem prenasel kyti z pod lampy na balkon tak strcila snad celou hlavu na muj balkon a zacala hubovat ze pry ji zenu kour z cigarety do jejiho bytu.
Coz je samozrejme blbost , ani na balkone nekourim .
Dofam jen ze ty kyti co sem zrovna drzel v ruce snad neidentifikovala ale i tak sem se tak polekal kdyz na me spustila ze jsem malem to plato se semenacky pustil na zem.
Navic pry cele leto kouka z balkonu na ulici co se deje aby ji nic neuniklo..
Obavam se ze muj sen mit kyti na balkone se pomalu rozplyva .
Jeste navic ty kyti zacinaji silene vonet , pri tom jsou zatim male.
Tlaci me cas , nevim jesli je hned nemam , dokavad se vejdou do krabice, radeji pevezt na chatu a dat ke kamosovi na zahradu
Uplne me vykolejila. :D |
|
|
LinChi |
ahoj madi k tomu ph metru ... kup si kalibrační roztok stojí pár metrů a vždycky když ho použiješ.. opláchni ho vodou a nech ve víčku trochu vody aby byla sonda pořád ve vlhku .. nezaschne a bude sloužit dlouho.. ja už mam něco kolem dvou let a pořád šlape.. akorát je třeba mu dát občas novou baterku jinak změří prdlajz ... :) |
|
|
Madical-Strains |
Kalibracni roztok mam 7 , drive jsem PHmetr vnem prave uchovaval.
A jelikoz me nevydrzel nikdy PHmetr dlouho tak na doporuceni jsem koupil tento Storage roztok ktery je na to primo urceny.
Takze PHmetr v nem opravdu uchovavam.
Ale ty baterky , to je dobra pripomnka , muze byt...
Nejsem technicky tip tak sem ani nepredpokladal ze by to se spravnym fungovanim PHmetru mohlo souviset.
Koupim je a vymenim , vysledek dam vedet. :)
Jeste jednou dekuji Linchi ! |
|
|
V@ly |
tak nesmí člověk kupovat mrdky z aliexpressu, který jenom zasírají tuhle planetu, protože životnost je nulová. investice se bohužel vyplatí a životnost sondy je pak i pět let bezproblémů.
nebo zkus hnoje jako je advanced nutrients, ty Ti to vždy upraví sami od sebe bez nutnosti přidávat nic na snižování ph.
a nebo jednoduše si změřit kolik ml třeba octu potřebuješ na 10 litrů a pak už to jedeš automaticky :) kámoš to takhle aplikuje s biobizzem a už má vše v ruce :) |
|
|
Madical-Strains |
Ph metr Milwaukee co doma mam , by nemela byt zas takova mrdka.
Ano mas pravdu , i kdyz zatim PH nesnizuju ani zelenine ani semenackum Nowy OG tak v pripade jakych-koliv zacinajicich problemu s listy jsem okazite pripraven pridavat "od oka" kys. citronovou. Taky priblizne vim kolik bych ji tam mel davat.
Ocet prozatim zavrhuju ale mas pravdu v tom ze by se presneji davkoval treba strikackou. Budu o tom octu zjistovat vic informaci.
Nejradeji bych se obesel bez PH metru do budoucna uplne . |
|
|
V@ly |
tak v tom případě zkus juknout na advanced nutrients, jestli nelpíš na biohnoji :) |
|
|
Madical-Strains |
Prave ze ta organika je ma priorita :) |
|
|
Madical-Strains |
Takze balkon je zakryty prosteradlem.
Uz to resit nebudu , zadnou foliovnikovou plachtu uz taky nebudu shanet a pokud to zacne v nejake fazi moc vonet tak kytky z balkonu proste vyhodim.
A jesli ulitne prosteradlo tak to vyhazu hned a pojedu jen indoor.
Takze dneska uz je necham na balkone pres noc , konec dosvicovani , budu je nechavat uz venku , ledaze by v noci klesala teplota pod 10C, tak bych je dal jen do bytu pres noc , uz ale bez lampy. |
|
|
Madical-Strains |
1.- Indoor Super-Skunk. Textilni kvetinace.
2.- Ctyri ks kyti z balkonu jsem prevezl na chatu , takze na balkone jsem nechal 3 kousky , dofejme ze alespon jedna z nich bude samice.
Kyti jsou presazeny do 11l kvetinacu a vice hloubeji. |
|
|
Madical-Strains |
Bohuzel jsem musel dnes narychlo odvezt ty zbyly 3 kyticky na chatu, vyhodit me jich bylo lito.
Prisla me varovat totiz sousedka z uplne jineho patra ze pry jesli nahodou nemam na balkone konopi ze pry to citi skoro cely barak.
Ty jo , ty lidi tady ..... , kam sem se to dostal.
Na druhou stranu nechapu jak to muze byt tak moc citit kdyz to jeste ani nekvete, pravda , trochu jsem to citil pokazde kdyz jsem vstoupil na balkon ale jen na chvilicku. Jak se ta vune ale muze dostat tak daleko a nerozptyli se ve vzduchu.
Takze na balkon muzu zapomenout. |
|
|
shivasambhu |
Čau . haha...práveže na raste cítiť holky tak origo ganjovo....sa nezdá, ale určite je to dosť cítiť. Na kvete sú už hlavne terpeény.....a je to inak cítiť.... už len rezy dosť razia
p.s. ...alebo je tam ešte iný grúwer po blízku,,,haha,,, |
|
|
Madical-Strains |
Jo , konopi i na jinem balkone , to me taky napadlo :D ale radeji nebudu v ramci dobrych vztahu provokovat sousedy. :) |
|
|
HVR |
Původní příspěvek od Madical-Strains
Bohuzel jsem musel dnes narychlo odvezt ty zbyly 3 kyticky na chatu, vyhodit me jich bylo lito.
Prisla me varovat totiz sousedka z uplne jineho patra ze pry jesli nahodou nemam na balkone konopi ze pry to citi skoro cely barak.
Ty jo , ty lidi tady ..... , kam sem se to dostal.
Na druhou stranu nechapu jak to muze byt tak moc citit kdyz to jeste ani nekvete, pravda , trochu jsem to citil pokazde kdyz jsem vstoupil na balkon ale jen na chvilicku. Jak se ta vune ale muze dostat tak daleko a nerozptyli se ve vzduchu.
Takze na balkon muzu zapomenout. |
Cau Madi,
to jsi tedy chytil spolecenstvi....to mi nerikej,ze takhle maly rostliny mohla nejaka babka citit...to se mi kamo tezce nezda...ja kdysi jel balkonovky dost smradlavy a sly cejtit dost, ale to mely uz metr a byly dost dospely ;-) |
|
|
Váchy 55 |
Je fakt, že to smrdí i v růstu, ale takhle malý holky? Spíš jim šel smrad z pálení do okna a spojili si to s tim prostěradlem. Kámoš bydlí v 2. patře 8-mi patrového paneláku a každý rok odjede 1 smradlavej keřík a do toho ještě každej den pálí normálně v obýváku a nikdy žádná stížnost. Je to prostě o těch lidech. Pak mám zas kamaráda, co se nově nastěhovali do 2 patrové bytovky a hned první týden stížnost na smrad. A to pálí večer v tom 2. patře na balkoně, takže ani nevykuřujou nikoho nad sebou. Já bydlím taky nahoře a hulím u sporáku do digestoře, abych se vyvaroval nějakých stížností, ale i když jsem pálil z okna, tak nikdy žádný problém. Ono je taky rozdíl, když někde bydlíš leta a všichni sousedi tě znají, než když se nastěhuješ do novýho a vedle bydlí nějaký babky a dědkové vševědové, který něco ucítí a hned si myslí, že máš doma výrobnu drog a mají tě za bůhví koho. Vyprd bych se na to..za těch pár gramů to nestojí ačkoliv tě chápu..out je prostě něco jiného než in. |
|
|
Madical-Strains |
HVR - Na mou dusi ze tak me to rekla.
Ale jesli to citila nebo necitila to rict nemuzu , mozna ze ta sousedka vedle me se podivala pod tu plachtu co tam vlastne skovavam a spojila se s tou nade mnou.
Fakt netusim .
Ale povazuji to za priilis velke riziko kdyz uz za mnou chodej lidi a ptaji se na to.
Kazdopadne plachtu jsem uz sundal aby se mohla moje sousedka presvedcit co bydli vedle me ze pestuji jen zeleninu. Staci se jen trochu naklonit a je videt na sousedni balkon.
Bydlim tady necele 2 mesice , jsem tu novy , tak jsem asi vice pod drobnohledem. :)
Kazdopadne mam fakt na balkone uz jen zeleninu.
Nebo si myslis ze vam chci pest na balkone zamlcet ? :D
Jsem z toho zklamanej , tesil jsem se na konopi na balkone.
Mozna si necham casem na balkon vyrobit alespon mensi foliovnik jen do pulky balkonu aby tam nedosahla rukou a zkusim to pristi rok jeste jednou.
Váchy 55 - Prave ze ja dokonce vubec jointy nehulim ( jen velmi vyjimecne ), tak nemuzou citit to huleni.
Uzivam jen caj + tinkturu. O to je to jeste horsi :D |
|
|
Madical-Strains |
Dnes dopoledne probehlo cisteni a myti stanu a ted probiha prave desinfekce boxu s desinfekci "CHIROX" Je to nerychlejsi postup jelikoz po nastriku se to necha jen zaschnout a nemusi se desinfekce uz odstranovat cistou vodou.
Desinfekce vseho co bude ve stanu.
Staci jen jeden pytlik 50 g , za 45 kc.
Dnes tez priprava na kliceni seminek .
Na 2 hodiny Humat neutralni a pak prensdam seminka do ciste vody na noc .
|
|
|
anon8791313 |
Mozna si dej na balkon nejake vonave kvetiny jako prevenci pred zapachem. Kdyby ti treba neco uniklo z boxu nebo tak. Za par kacek sezenes levanduli a tu si casem narizkuj. Holt budes v dome znamy jako "ten s vonavym balkonem" :). |
|
|
Madical-Strains |
To bych fakt NECHTEL :D , byt za toho s vonavym balkonem.
Z boxu mi nic neunikne budu tam mit pachac.
Box a vse jsem vydesinfikoval tak dukladne , jako nikdo nikdy :)
|
|
|
Madical-Strains |
Ted koukam jak obrovsky je rozdil tech seminek v klicivosti od Sensi seeds po 24h ve vode jsou videt jen na nekterych lehke naznaky klicku zatimco ty seminka z USA
Nowa-OG byly po 24h ve vode uz 4-6mm dlouhe a to vsechny. |
|
|
Madical-Strains |
REKAPITULACE:
6.6.2019 .-Priprava kliceni - Humat 2ml/1l , cca na2 h , potom rovnou do ciste vody pres noc.
Prvnich 24h ve vode se ukazaly jen 3 klicky a to jen pouhe naznaky.
Pak jsem je dal po 12 h maceni ve vode , mezi dva talire mezi dve vlhke save uterky .
Po dalsich cca 55 hodinach vsechny vyklicily krome dvou seminek , ty byly nejmensi a neukazaly klicky vubec. Tak po 3 dnech neuspesneho kliceni jsem ty dve, vcera vecer opetovne umistil do Humatove koupele na 3 hodiny a na noc jsem je dal zpet do vlhke uterky a umistil tentokrat i na topnou podlozku a nastavil 28C. Dnes rano konecne obe ukazaly klicek .
TY starsi prvni yklicena seminka jsem zasadil do kvetinacku vcera vecer 8.6 , ty dve co vyklicily az dnes rano , ty budu sazet bud dnes vecer nebo az v prubehu zitra az budou mit dostatecne dlouhy klicek.
1.- 13 ks seminek Super-Skunk od Sensi Seeds .
2.- Cele kolo pojedu asi bez PH metru , ( vymena baterii za nove ani kalibrace stareho nepomohly )
3.- Hnojiva - Biobizz , Grow , Bloom , Top-max.
4.- Substrat - Biobiz lightmix 2 pytle = 100 l.
5.- Led Vero na rust 160 W , na kvet 242 W nebo 342 W , podle poctu kytek.
6.- Zvlhcovacka zapnuta nonstop. Na zacatku cca 70% , pozdeji 60% a na kvet ji vyndam.
7.- Prima-klima pojede nonstop
8- Kvetinace-poprve pouziju 8 ks. textilnich 11l + zbytek plastovych .
( kaminky do podmisky musim jeste sehnat )
9.- RO- jsem zatim nezprovoznil , takze pojedu zatim bez.
10.- Zalivka odstata voda PH 8,2 , nez zacnu hnojit tak snizovani PH zalivky od oka bez mereni PH , jablecnym octem , misto kys. citronove , jelikoz se kapalina muze presneji davkovat po kapkach.
Davkovani octa mam uz odzkouseno vypujcenym PH metrem z Grow-shopu..
Dnes rano , vylezla prvni kyticka , pres noc z hliny.
Skoda jen ze nebudou semenacky stejne velke , podle toho jak casove polezou z hliny.
A jedemeeee.....konecne po delsi dobe :) !!!
EDIT:
Pri zastipu pak kyti srovnem do stejne velikosti. |
|
|
Madical-Strains |
1.- Aktualne - stabilni teplota 26 C , vlhkost v parnicku 85-89% , vsechny otvory otevreny aby se dostal do parnku cerstvy vzduch , tez 3x denne sundavam viko .
Pohled po 36 hodinach zasazeni vyklicenych seminek do kvetinacku.
2.-.- Vcera vecer jsem zasadil predposledni seminko s delsim klickem z tech dvou poslednich seminek , je to ten kvetinacek uplne v pravo u teplomeru.
3.- Fotka posledniho , trinacteho seminka , jdu sazet prave ted.
Klicivost u Sensi seeds byla 100 % .
Ty 3 seminka z 13 byla jeste z meho druheho kola , uskladnena v lednici , tenkrat jsem je dal mamce aby si je nekam zasadila a letos v lednu jsem je jeste nasel v jeji lednici.
Dost me prekvapilo ze vubec vyklicila po tolika letech.
Proto jsem si zvolil opet SS od Sensi abych mel v boxu jen jednu stejnou odrudu.
Tech 10 seminek jsou trochu cerstvejsich , ty jsem kupoval letos v lednu, viz prispevek c.-1. |
|
|
anon8791313 |
Zdarec, se SS budes myslim spokojeny, alespon ja tohle kolo byl. Jenom pozor na plisen na velkych siskach v kvetu. |
|
|
Madical-Strains |
Maly UP-date zeleniny na JH/Z balkone.
Zelenina behem te doby trochu povyrostla .
Uz ji 14 dni solim 20:1 , az zacnou plodit tak 15:1 , vzy jen1x tydne , mym "specifickym organickym hnojivem " vlastni vyroby a hned po prvnim zahnojeni nasadily po trech dnech kvitka, krome toho nejmensiho rajcatka a dvou paprik.
Pred tydnem osetreno preventivne do substratu , parazitickymi hlisticemi , jen pro jistotu aby nevzniky problemy se smutnicemi jako kdyz jsem tu zeleninu jel posledne na okne se stejnym hnojivem. Nechci nechat nic nahode , hlistice urcite nic nepokazi.
Jeste se zminim o cervenych kapiich.
Trochu jsem mel s nima asi tyden problemy , byly umisteny puvodne na parapetu vedle kerikovych rajcat na slunci ale vzdy kdyz zacalo na ne dopadat slunicko tak pokazde okamzite po 30 min. povadly. Kdyz na ne slunicko zas prestalo palit tak se zase do hodiny vzpamatovaly a listy se opet zvedly . Takhle to slo skoro cely tyden.
Dostal jsem k nim info kdyz je bral z Bio-farmy....Hodne slunce a vody , zalevat jeste vlhky substrat , ne premokreny , tak jsem se toho drzel.
Domnival jsem se puvodne ze to vadnuti je zusobeno tim cernym kvetinacem ,ze do sebe nasava to teplo , jelikoz je hodne tmavy a papriky mozna nesnaseji tak dobre vysokou teplotu v korenovem systemu tak jako rajcata..
Ale ani zakryti kvetinace nepomohlo a to byl po zakryti kvetinac pri slunci skoro uplne celkem chladny. Nemohl jsem prijit na to , proc to vzdy zvadne, zalevam je pravidlene kazdy den a to je vzdy substrat jeste trosicku vlhky.
( Prelite rozhodne nikdy nebyly )
Ptal jsem se i zahradnika vcem muze byt problem a ten mi rekl ze na 100% spatna zalivka a poucil me ze mam tedy zalevat papriky , presne tak jak sem je do ted zaleval. :D
Vsude ctu info o paprikach ze miluji stejne jako rajcata slunce.
Jelikoz uz nic nepomahalo a vse jsem uz odzkousel , tak sem pak nakonec jeste zkusil na zkousku , tu nejmene pravdepodobnu moznost a vyzkousel jsem je na par dni umistit do skoro uplneho stinu , dolu na zem a tam jsou az do ted.
Kupodivu to opravdu hned pomohlo, ted na ne sviti slunicko jen cca hodinu denne ale jen na cast maleho prostoru koruny a rychle se ta osvetlena plocha slunickem posouva pres celou korunu, takze slunicko sviti jen na kousek te papriky cca 15-20 min. denne , coz je zas podle me asi malo.
Od te doby uz nejsou ale s paprikama zadne problemy.
Je to divny , udajne by mely byt papriky nejmene 6h na slunci.
Ale uvidime jesli vubec v tom stinu neco ty papriky nakonec zplodi. :) |
|
|
kcb |
Pro inspiraci aktualni rajcata s vesnickym pristupem |
|
|
Madical-Strains |
Moc pekny rajcatka ale to jsou tyckovy , ne?
U me rostou balkonovky-kerikovy ktery udajne maji vyrust cca do 30-40 cm a plody jsou mensi a sladsi nez klasicke .
Ale 100% si me samozrejme navnadil a inspiroval !!! :D
Diky za ukazku. :)
Tise ti zavidim tu zahradku , myslim tim ten prostor za barakem. :) |
|
|
Madical-Strains |
2. DEN - od vykouknuti vetsiny semenacku z hliny.
13. tka je na svete. |
|
|
Madical-Strains |
Tak uz jsem pravdepodobne prisel na to cim to bylo ze se tak ty semenacky tak moc pred tim vytahly , ty co byly urcene na balkon.
Domnival jsem se ze to bylo zpusobeno tim Humatem a opravdu to tim asi nebylo.
Ja jsem si na kompletne vsechny cipy ojednaval cocky 120 stupnu aby to lepe osvetllo cely prostor boxu , pred tim na tom byla optika 90 stupnu a vzdy jsem zacinal na semenacky svitit ve vzdalenosti 100 cm a postupne snizoval. Tak me to bylo doporuceno a bylo vse ok.
Ale ted si rikam , jesli to nemuze mit vliv na tu spravnou startovni vzdalenost.
Jelikoz se mi semenacky SS opet zacaly dost vytahovat.
Tak jsem musel snizit az na 60 cm, na vysledek je jeste brzy, to uvidim az za par dnu.
Myslite ze ty cocky mouhou na to mit vliv?
Ted si zacinam myslet ze ano.
Nejsem totiz zrovna moc vekej technickej tip nebo odbornik na svetla :) |
|
|
Madical-Strains |
5.Den 18/6
Zatim stale 13 holek.
Vcera dostaly poprve 1ml/1l Root-juice . |
|
|
Madical-Strains |
7. DEN 18/6 . |
|
|
Madical-Strains |
Prave objevena prvni rajcatka :)
|
|
|
Madical-Strains |
10. DEN 18/6 |
|
|
Madical-Strains |
12. DEN 18/6 |
|
|
V@ly |
hezky se to větví.. dělaj radost holčičky co? :) |
|
|
Madical-Strains |
13. DEN 18/6
Ano, mas pravdu , fakt se vetvi uplne uzasne ve 13 dnech od vykouknuti z hliny uz maji 4 patra a nekterym se tvori 5.te. Neuveritelny !
A mas opet pravdu , holky me delaji obrovskou radost :)
EDIT:
Premyslim jesli je mam vubec zastipovat.
Pravdepodobne je ale alespon 1x nebo 2x zastipnu abych podporil rychlejsi vyvin a rust bocnich vetvi. Uvidime jak se budou vyvijet dal. |
|
|
Madical-Strains |
15. DEN 18/6
Stale 13 holek. (Ta nejblize samotna v rade , mela uz od zacatku trochu zdegenerovane listy , ci co.)
Dnes rano presazeno do 8.ks. textilnich a 5.ks. plastovych kvetinacu + zalivka s PH 6,5.
PH snizeno jablecnym octem cca 5,5 ml ( ne cl ) na 5l. odstate vody.
Takto to vychazi u me odstate kohoutkove vody, kazdy to bude mit jinak.
RO zatim nemam nainstalovano, mozna nebude s touhle kohoutkovou ani potreba , tak pokud nebude potreba nebudu to resit.
EDIT: Oprava preklepu |
|
|
Trisuli |
Ahoj. Koukám, že jsi taky přešel na ocet. Já zkusil na Tvou radu kyselinu citronovou a nadšený jsem z toho nebyl. Ocet mi přijde lepší. Ať to roste! |
|
|
Madical-Strains |
Kyselina citronova je do organiky udajne vhodnejsi a me vyhovovala dokud jsem mel
funkcni PH metr.
Ale na nestesti pro me se spatne davkuje narozdil od tekuteho octa.
Proto jsem presel na jablecny ocet.
Ocet , jako takovy v zasade odsuzoval Metracek , mozna mel ale na mysli ten obycejny a ne jablecny , dalo by se rict ze byvaly zdejsi odbornik na organiku a on podle me opravu "umel".
Jen muj nazor.
Co je lepsi , sam zatim jeste nemohu posoudit , teprve s nim zacinam ale je evidentni ze uz by kyti urcite protestovaly kdyby se jim to nelibilo. :) |
|
|
|