Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 4 
LED 300W, 8x SourDiesel RC, Wilma, Bcuzz - Klikni zde pro originální téma
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani,

tak tu mame dalsi kolo. Od minula z par zmenama. Tak nic zacnem vypisovat setup.

Ventilace: primaklima s regulaci a termostatem + filtr pro 350m3
Svetlo: Led panel 50-300w od pana frynka (http://grower.cz/forum/showthread.p...threadid=76882, 4x Cree 3590 az 75w, 3500k teplota )
Kvetinace medium: air pot 6.5l, hydroton
Hnojiva: komplet rada bcuzz s tim ze na kvet pouzivam bloombastic vetev ne blossom builder a jako ochranu mam koupenou bio defense AB kterou budu aplikovat do zhruba 14 dnu kvetu
Stan: 100x100x200 Homebox par+
Dalsi hebla: zlvcovacka na 6litru, Ec metr, PH metr, 2 merici hodin, kolinka
Klony: Sour diesel riri cut - bohuzle jeste dneska nebyly tak musim tyden pockat ale to nevadi mam radost z panelu :D. Taky sem dostal trosku susiny na vyzkouseni a neuveritelny naftovy smrad riznuty do citronu uz se moc tesim jak tohle vypestuju.

Pridavam nejaky fotky z instalace panelu :). Predne musim pochvalit pana frynka. Panel je cista prace, pridal i retezy na poveseni takze myslel i na takove drobnosti to je parada. Ja si sice pripravil 4 joja ale ten retez je lepsi. Chvili sem s tim bojoval, ale nakonec sem to povesil sam. Takze ani instalace neni slozita. Mam jednu drobnou vytku a to ze by bylo lepsi zvolit nizkootackovy 120mm fany, ale tohle si uz muzu postelovat sam :D tak jako bych nic nerekl.

Jinak co psat sem ve velkem ocekavani :D ledka stala ranec penez tak doufam ze to bude nejako rozume fuhcit. Kazdy si tohle uz pochvaluje tak uvidime co je na tech vsech rumorsech kolem ledek pravdy.

Tak drzte palce at to vsechno nejako rozumne dopadne
crazyben
tak tohle me hodne zajima... jak svetlo tak model :)

Co te vedlo k airpotum na wilmu s hydrotonem? Bych rekl ze by mel bejt sam o sobe paradne vzdusnej...
MocnyOkurek
Airpoty delaji lepsi koreny, navic tim jak je to jako vajickova forma, tak se na to i dobre vazou bocni vetvicky. Pak kdyz skonci kolo tak jednoduse odsroubujes dva srouby rozdelas plat, zadny slozity tahani z kvetinace a podobny kraviny proste rychlovka. Pak plat oplachnes sprchou, k tomu dno a muzes schovat do skrine kde to nezabira prazdne misto jako lsozeny :).
spachal
Ahoj, drzim palce, dobry setup! Kvalitni LEDky (doporucuji jet okolo tech 200W celkem), wilma s kruhovymi dripy, slusne osazenstvo.. Tesim se na vysledek! :]
zmijak
zdarec vsem chtel bych se optat kde jsi splasil ten led panel na kolik vyjde cenove diky moc
shivasambhu
Zdravím. Naozaj ti držím palce a dufam, že už konečne uvidím niečo normálne vypestovane pod LED. Hlavne ten "kvet" chcem vidieť, ako to reaguje a ako tie kvety rastú.... S pozdravom Shivasambhu.
masuro
budu sledovat. ten panel ti frynk udělal schvalně na 75W? Budes pak i strihat spodky? tesim se a sleduji, at ti to dopadne.
MocnyOkurek
Do threadu sem doplnil odkaz na frynkuv thread kde ty panely nabizi pro ty kteri si chcou o tom zjistit neco vice. Vsem dekuji za drzeni palcu mam pocit ze to budu potrebovat :).

jj vykon by tak mel byt nekde mezi 400-600w lumeny tam trosku prej padly ale jen o 20 nebo co. Mela by to byt pohoda. Nemluve o tom ze porad muzu ject na tech 200w a mit ty lumeny porad vysoky. A spodky hodlam strihat. Tedka udelam trosku vice kosmeticky kolo zapjim vice kolinek a tak ale uvidime jak se mi bude darit sem taky pekny lenoch xD.
Kvakos
realne bude mit panel okolo 40-45 000 lumenu. efektivitu pod hranici 150lm/w, spis 140

myslim ze 600w hps nema sanci konkurovat,ale to tak ani nebude mysleno. Skvela nahrada za 400w hps. Su zvedav...tak at to roste jako z vody ;) good luck
fikus37
Záleží kolik pouštís do čipu mA a v jakém binu jsou čipy. Při 1000 mA se dá dosáhnout v nejlepším binu reálně kolem 180-190 lm/ watt.
MocnyOkurek
Biny by mely byt top. Nejlepsi by bylo kdyby vas tu cisly asi zavalil pan frynk. Ja sem jen franta uzivatel.
fotosynteza
tento projekt vyzerá parádne určite si ho nenechám ujsť.Zaujímalo by ma akú životnosť májú tie LED?
MocnyOkurek
Poprosil sem pres PM pana frynka aby vam tu placnul cisla u 200w a 300w at maj radost i ti co tomu rozumi:). urcite prida i tu zivnost.
Efendy
Pokud dobře chápu tak máš u toho panelu možnost regulace 50-300W? Předpokládám, že regulace je dělána nejakým otočným knoflíkem a jsou tam vyznačeny ty waty? Pokud je to správně poprosím aby jsi uváděl až to rozjedeš i aktuální nastavení. Dík a držím palce.
MocnyOkurek
ano je tam regulace ovsem bez znaceni. Nekdo sikovnej by to mohl ale na zaklade par informaci spocitat pokud je tam ten narust linearni. Proste vezmes delku kruznice co udelas s tim tocitkem od min do max a spocitas si kolik ma 1mm watu navic.

Ja planuju nastoupit zhruba s polovinou vykonu a po chvili to hnedka dat na maximum. Jeste bych chtel nejak zkusit rozidl mezi 200w a 300w, pac ty zarokvy maj nejlepsi vykon prave pri 50w na kus, ale to ted neni prioritni. Hlavni je zkusit kolo a uvidim co z toho vypadne :)
Kvakos
fikus37 : samozrejme mas pravdu, ale pokud si koupim 300W panel, budu ho v kvetu poustet na 300w :) tudiz je dulezita ucinnost pri maximalnim vykonu a ne nake teoreticke maxima ;)

diky tomu ze to tvoje vero melo 2x vic cipu myslim ze melo i lepsi efektivitu nez tento panel.

tlumeni pomoci potenciometru ci PWM ma sve hranice a od urciteho bodu klesa efektivita predradniku, tlumeni do poloviny vykonu neni problem.

Co se tyce k oznaneni, neni nic jednodussiho nez vzit digi merici zasuvku (200kc, pro Frynka ;) ) a udelat podle ni rysky s vykonovymi stupni :)
MocnyOkurek
Kvakos to chci prave pozdeji vyzikiouset jestli bude lepsi ject na plnou forsaz nebo to stahnout na 200 a mit tam vice lumenu na wat popr neco mezi. Ale tedka to nebudu komplikovat a pojedem plnej kotlik jak pises. Tak ten digitalni meric muzu koupit. Stavim se dneska do hornbachu jak pojedu z prace to me nenapadlo to bude jednoduchsi nez ot takhle dopocitavat skrz kruznici :D a jestli stoji 200 tak to neni problem.
Kvakos
tak ze startu to muzes stahnout na cca 200w, to musi bohate stacit,az na kvet bych to okotlil,ale zalezi na tobe :)

merak sem koupil asi v akci,koukal sem ze ted stoji okolo 400kc,ale umi to pocitat vsechno mozny.
FrYnK
Zdravim...
Svetlo bude produkovat:
při 200W 180 lm/watt
při 300W 160 lm/watt

ztrátat není až tak tragická...pokud budeme řešit jen lumeny tak jsme pořád nad HPS...nicméně lumeny nejsou to hlavni o co jde u LED takze srovnávat HPS a LED podle lumenu je naprosto mimo misu...
i při 75W na jeden cip je účinnost stále 50% což je oproti cca 30% u HPS na el. předřadníku podstatny posun...

2x Vero29 6.gen na polovicni proud bude stejne efektivní jako jedna 3590 na dvojnásobný výkon...s tím ze 3590 pak vychazi finance lepe...(pokud se bavime o 1050 mA u Vera a 2100 mA u 3590)

při 300W bude tenhle panel ekvivalentem cca 450-500W HPS
Při 200W bude tenhle panel ekvivalentem cca 400W HPS

Pokud bych se honil za g/watt tak bych nechal panel na 200W bude tam tak prostor na dostatek sisek...

Pokud by mi slo o kvalitu/velikost/tvrdost palic osolil bych na plnych 300 wattu s tim ze bych pocital s nizsim koeficientem g/w cca o 0,2-0,3

Mam v plánu tam ke stelovani intenzity dat stupnici, nicmene kazdej potenciometr je trosku jinej a pak by to trosku kecalo... nicmene da se to dobře odhadnout i takhle... kazdopadne kdo to chce resit na jednotky wattu musí si stejne poridit wattmetr...

jinak na panelu se porad pracuje a je stále ve vyvoji takze jsem rad za připomínky k hlucnejsimu chlazeni a ke stupnici u potenciometru...

s tim ze clovek chodi normalne do práce + do toho sem tam dela nejakej panel a nechce uplne zanedbávat svoji pritelkyni nezbyva moc casu na inovace a další vyvoj... :( nicmene nejaky další zmeny a inovace jsou v planu
MocnyOkurek
Jo takze jedem do plnyho! :) dneska sem udelal ten ujpgrade vetracku. Sice je to takovy salamounsky reseni ale co uz. Ty puvodni esm disabloval pres kousek babmusovy tycky :D a na to polozil 2x nizkootackovy noctuy pripojeny pres 12v traficko. Jinak co es tyka hluku je ted panel neslysitelny.

Samozreme sem se kvuli tem vetrakum zapomel stavit do toho hornbachu tak zitra snad nezapomenu. A frynku diky za ty infa.

Add vyvoj) staci nahazet par panelu mezi lidi a oni si ti pobrecej co jim tam chybi a mas to zadarmo :D Za me je to i tak profi prace jen tam proste nejsou drobny detaily to tak byva kdyz to taha jeden clovek.
Kvakos
aha,ja sem myslel ze tenhle panel je 3000K. :)

fikus: bavil jsem se o panelu, ne cipu, biny samozrejme uvazuju ty nejlepsi ;)

FrYnK: myslim ze nemas zapocitane ztraty optiky a predradniku cca 12% takze ucinnost cca 145lm/w ne 160. Rozhodne nekritizuji praci,ale bavime se o panelu a ne pouze cipu a je treba uvadet veci na pravou miru.
K tomu vykonovemu oznaceni si kup ty hodiny a udelej rysku podle nich...vyreseno

VERO ( ledideal ) ma plus ikdyby byla efektivita stejna pri danem vykonu , pac ma 2x vic svetelnych zdroju a stabilnejsi svetelny tok i distribuci. Nehlede na far red diody ktere zkrati kvet o cca 3-5 dni.

Kazdopadne budu sledovat, i tak je to zajimavy setup a su zvedav na vysledky.
fikus37
V čr turnov dělají optiku světové úrovně.Ztráta 0.5% .Dělají optiku pro mercedesy a BMW a prý jsou nejlepší na světě.U driveru MW je účinnost 93%.
Bohužel ta optika bude asi pěkně mastná.
Frynku s tím Verem si to trochu přepálil.3590 je o pár % lepší než starší vero 29 gen 6.Jak již jsem psal rozdíl v palicích mezi 3590 a Vero 29 nešel vidět.
Datashet pro naše účely je 3500K CRI80 85 stupnu.Porovnejte si každý sám co vychází lépe.
http://www.bridgelux.com/sites/defa...%2020160606.pdf
http://www.cree.com/~/media/Files/C.../ds-CXA3590.pdf
šveholím
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Z
Klony: Sour diesel riri cut - bohuzle jeste dneska nebyly tak musim tyden pockat ale to nevadi mam radost z panelu :D. Taky sem dostal trosku susiny na vyzkouseni a neuveritelny naftovy smrad riznuty do citronu uz se moc tesim jak tohle vypestuju.



Tak to se těším s tebou pod tou ledkou to bude pěknej řidoun nejspíš, riri chce hodně světla pak se odmění a na tom b cuzz to nebude ono riri chce organiku pak teprv vyniknou terpeny a plně se přenesou do chutě.
jak tě to z hulovalo ono 24,5% pro netrénovaného bude pěknej buchar?
crazyben
organiku do hydra (ikdyž pasivního)? to asi né :D

jinak kdyz si teoreticky spocitas kolik zere a sviti tak se 400wHPS co se tyce lumenu vyrovna a jeste k tomu zere min... tak jakypak malo svetla?
Jak to bude v praxi sem sam zvedavej...
MocnyOkurek
Imo organikuk predci spravne suseni a flushing. ALe samozrejme je organika take +. Jenze komu se s tim chce jebat rucne. Co se tyka svetla si nemyslim ze budou nejak stradat kazdopadne uvidime vikend se uz blizi a s tim i nasazeni klonu.
Samulele
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Imo organikuk predci spravne suseni a flushing.


Nazdar pane, dovolím si reagovať..po litroch minerálov sa pomalu začinám navracať k organike, pretože tú chuť a arómu neochčiješ s flešom..
to je ako porovnávať holandské rajčiaky zo supermarketu (nattuti hajdro..) oproti krásne organikou vyhnojeným skleníkom u babky..

Naozaj starý harcovníci radia..kvalitná hlina,žiadne light srágory.., zásoba guánka na poriadne šišky, a potom stačí minimum hnojenia, tým pádom nemáš poriadne čo flushovať a ten výsledok je proste top.

porovnával som vzorky z biocany a mojej minerálnej cany spolu s partijov v 2000m.n.m. :D a výsledok je jasný..hovná rulez :)

K tomu sraniu sa stým..si vezmi že v hline sa zalieva čo 3-5 dní..takže relax celkom..

No a teraz chvála chvála chvála..
Paráda tie žiarovky :D len to pekne poskúšajte a ja si prídem na hotové hehe..
genetika to isté, proste bomba..k4u
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Samulele

Naozaj starý harcovníci radia..kvalitná hlina,žiadne light srágory.., zásoba guánka na poriadne šišky, a potom stačí minimum hnojenia, tým pádom nemáš poriadne čo flushovať a ten výsledok je proste top.


Tak až na tohle s tebou souhlasim... že neni třeba flushovat? V hlíně (jakýkoliv) o to dýl. Nesnažíme se totiž vypláchnout jen nevyužitý hnoje, ale i soli který kytky "vyrábí" při příjmu těch živin a vyrábí je i když hnojíš organikou. Imho když se kouknu na hrdlo starý lahve organickýho bibizz bloom, tak bych ty krystaly mohl brousit na prstýnky pomalu :D to zas přehánim, ale ani u žádnýho minerálního sem to neviděl v takový míře. Já to mam taky rád... ale hlínu radši light a přihnojim si organikou podle sebe.

Flushovat musíš tak i tak, to prostě nevochčiješ ani final solutionem a jinejma srágorama. Jo taky mi v gshopu říkali že biobizz v podstatě ani flushovat nemusim protože to je "bio" ale doporučujou tejden :D no čumel jak puk když sem se mu vysmál že flushuju dva až tři tejdny.

Zalejvání co pět dní mi taky přijde dost... teď mam hlínu od canny (špička) lehká, vzdušná... parádně drží vodu a přitom krásně prosychá (hlavně rovnoměrně). Zelejvám obden (když byly nejvíc žíznivý tak každej den)... je to víc práce, ale jedou v tom mnohem líp bych řekl.

Sorry, sme se dostali uplne mimo tema uz
Samulele
pozor, nepíšem že nemusí na konci čistiť, len konštatujem že pri miernejšom hnojení je miera zasolenia nižšia, apropos..guano v peletkách robí divy.

Hej čo sa týka bloomu tak ten je drsný :D
No máš lajt mix tak to je jasné.. v plnej palbe to žere jak hovado. ale zo začiatku pohoda..pijánko.
Na druhej strane vezmi neustály monitor hajdro roztoku, zrovnávačky, teploty, dolievačky...zlatá hlina..aspoň myslím :)
Ale sám teraz kolaborujem zo zmesou kokosu a klas. substrátu, uvidíme čo z toho vypadne.
pri tých mineráloch je to rýchlejšie, ale či je to na osoh, to netuším..

Edit.. dohladaj si " PAPA pure bio...odpadneš...
heh tuje http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49324
crazyben
zas je to pak uz jen voda (a hydroton kterej se da vyplachnout v tomhle pripade). Zadny tahani pytlu se zeminou a co sem koukal na vlakna par sikovnejch kluku tak i ten roztok nejakej cas vydrzi... Ja ted budu zkouset biocanna substrat i s hnojkama. 100% organicky hnoje i materialy a v substratu uz prave kokos je, tak sem na to zvedavej co to bude delat.

Jinak urcite ma kazdy svy pro a proti... jinak by jel kazdej aero kde prepne "chycenej" klon a za dva mesice sklizi z metrovejch stromku.
MocnyOkurek
Hele to je vec pohledu, ja sem zkousel jak biobiz tak tady bcuz oboje je imo dobry. Kazde ma svoje. Me osobne prijde hydro lepsi s tim jak jednoduse hnojivo z kytek nakonci vyplachnu. Staci 3 dny cisty vody ec stoupne o 0.3 a pak to vymenis za cisou a jedes az dokonce. Kytky sou krasne vonavy nadhrea rozdrtit mezi prsty a uzit si ten gejzir vuni! :) Jinak ja sem na biobizu zaleval co 2 dny jel sem kokos. Takze tu nebyl opravdu prostor pro relax jak ty rikas :). Ale kokos se narozdil od hliny nema nechat uplne proschnout.

Edit" jeste vidim ze sem nezminl hlavni vec a to ze kytky sou na vode 14 dni to je pro chut z meho pohledu stezejni.
NORM
Tak jestli chcete pánové opravdovou organiku, tak bych vám doporučil si něco nastudovat o NO-TILL growing(pěstování), na ICmagu jsou toho hromady..
Jak se to jednou správně a ve velkém množství namíchá, tak už hlínu nikdy neměníte, maximálně "obohacujete".. je to pěkná alchmie:-)
Jinak věřím, že se ten pěst pod těmito čipy povede...
wonis
..těším se na výsledky a držím všech dvacet ;-)
..kdo by měl zájem o DIY panel,nechť se ozve a poradím..V nejbližší době budu objednávat material na 2 panely,takže komu nechybí trocha té zručnosti,fantazie a času na zbastlení, může se ozvat na PM a doladíme detaily;-)
MocnyOkurek
Takze dneska sem konecne dojel pro rezy, zasadil do kvetinacu chvili zalil, nastavil panel na zrhuba 150-200w (ano vim musim do hornbachu ;DD) a uvidime co se bude dit. Prvni den necham klasicku 24h svetlo. EC je 0.936 toto chci nechat 1-2 dny a pak to zvednou na 1.2. Uz vice lidi me upozornilo ze na ledkach kytky snesou vetsi EC tudiz pocitam tak trosku s tim ze se to bude muset stelovat . PH je ustalene na 5.8. Rezy jinak nadherne voni je to az neuveritelny. Nic pridavam foto a dalsi updaty budou nasledovat. JInak plan z kytkama je takovej ze bude zastip, necham narust na zhruba 30cm a prepinam. Prej se tahne trosku vice nez JH tak je treba opatrne xD
Efendy
Paráda, už se těším, ještě poprosím sledovat a reportovat vysychání přeci jen pod HPS je teploučko.
fotosynteza
Teším sa s vami:)Čo všetko máš v kvetináčoch, to je čisto len hydroton?Budeš zaštipovať len raz?Nech to rastie priatelu
MocnyOkurek
Mno zase sem nechtic zjistil ze vysusuje dobre. Zapomel sem pres noc dat zalivani a rano sem se malem vyvratil. 1 je imo uplne dead, 2 jsou na pokraji uhynu, 3 rekneme prumerne a 2 ok. 1 co byl auplne mrtva sem zamenil za rezervni co sem nechal v sacku a ty byly pres noc jeste ok. Poud vecer prijdu a bude tam nejaka mrtvola tak holt budu muset objednat rezy znova. :(

Co se tyka otazky co je v kvetinaci, na spodku je netkana textilie aby koreny nemely tendenci lizt do wilmy a jinak je to zasypany kulickama. Nic dalsiho tam neni.
MocnyOkurek
Mno tady se muzete podivat jak sem j im dal zabrat. Chudaci zbiti jak psi na vesnici. :( Musim ovsem zminit ze i rano sem trpel lobotomii. Pac sem samozrejme nedal elektrinu z cerpadla na ten terarkovej spinac. Byste neverili jaky mam na sebe vztek. Kdyby to tak nebolelo bych si mozna dal i ranu. No nic treba se jeste zveti. Do vysledku musim pockat do zitrka, kdyz sem byl rano chuj.

Nakonec jedna pozitivni zprava koupil sem wattmetr momentalne bezi lampa na 150w s tim ze pri maximu co sem koukal si to cely papne 330 a nejaky chlup. Necham to tak nez klony chyti nejakou silu.

Nic pridavam fotky a jdu se "zabit"
luubaan
no dal jsi jim pěkne na prdel chudinky :)
Kvakos
no jo, zlatej kokos.

tohle je proste nevyhoda NFT,EBB, AERA ci takovychto medii, ktere nemaji poradnou absorbcni schopnost :( staci jeden den a kytky dou do kytek. Uprimne temto vecem vubec nefandim.

Uz sem videl pripady kde po pouhem dni a pul selhani cerpadla sla uroda ve 20 dni kvetu do kose....to pak nasere. Proto sem to ani nedoporucil ve svem navodu.

Ale tyhle se daj do pucu vsechny, jen hold zasek.
MocnyOkurek
No to si me potesil co se tyka toho ze vypada ze se secky zveti. Ja je tedka chodim neustale aspon cakat at maj vlkhost na listech a muzou papkat pres krizovy obdobi.

Jinak add to chcipani. Mas pravdu ze nft aero a tak tam to jde rychle. Ale wilma je v tom trosku lepsi. Tady je potiz v otm ze nebyly koreny. Kdyby byly koreny tak by to taky nevadilo. Wilma urcite vydrzi celej den, 2 uz nevim to nemam vyzkousene ale myslim si ze by sly v pohode zachranit kdyby se neco objevilo protoze po prvnim dnu nemas ani naznak ze by kytka sla do vadnuti. Nechtic zouseno parkrat minuly i predminly kolo :)
krobak
Ahoj, do kúta a na "špalky" s tebou :). Slušne si im naložil. Určite to rozchodia, moje vyzerali podobne po zážitku s poštou. Dobre robíš s tou vlhkosťou, ja ich vždy prekryjem idelitovými sáčkami, doteraz vždy bez problémov... . Držím palec a sledujem.
MocnyOkurek
Tak reportuju ze secky zivy. Sice dve jeste vypadaj jako bych je vytahl z kose, ale to zpravi az cas :). Rano sem jim pro jistotu dal i zvlcovacku bo sem doma zadny sacek nenasel.
MocnyOkurek
EC sem uz zvedl na 1. Horsi je to s teplotama :). Pres svetlo mam ve skrini bez zvlcovacky 22 stupnu s 20.5. Nastesti u palic to pojede na full a tepla to generuje o 80watu mene nez 400 takze by tam melo byt dost teplo i tak. Vecer je nahouby ze uz taky musim zavirat okno. Docela klada byva. No nic pridavam fotky a s pristim reportem navidenou
masuro
hele jak se vzpamatují tak bych jim to dal na plný výkon...necekej az na palice...
MocnyOkurek
oukej v sobotu chci udelat prvni zastrih tak to pak napalim na plny vykon.
MocnyOkurek
Zdarec pratele drobneho pestovani, mam tu mensi uipdate. Holky uz vypadaj ze valej secky. 2 kostata sou sice porad 2 kostata ale to uz s nima lepsi nebude. Novy vyhonky maj taky takze v tomhle smeru rostou :D. Ztraitl sem tedy jen par dni na rustu. Uz sem nahazel i prvni 3 kolinka a provedl zastip. Od soboty jede lampa na zhruba 250w nedal sem to jeste naplno bo chci nechat trosku ty 2 kostata dorust a to svetlo by je imo trapilo. EC mam uz 1.1 a PH drzim kolem 5.9. Teplota roztoku je 23 stupnu, ve stanu mam krasnych 27 (ale odtah jede na uplny minium ani jej neslysim vyjimecne bzucet :D). Vlkhost je od 50-70% zalezi od pocasi a jestli jede zvlcovacka. nemam ji zaplou porad bo se mi zdalo ze kytky maj splihle listy jako ze sou prelity, tak ji sem tam vypnu.

Fotky pridam pozdeji akorat se mi nabji baterka na fotaku. Jinak tedka bude dulezity to nejako hezky roztahat a uz pokud mozno nic nezkazit.

Toz s pristim reportem navidenou

PS foto dodam pozdeji vecer nebo az zitra.
MocnyOkurek
Btw jak jste tu resili rozdil mezi vero29 a tady cree tak na konkurecnim foru sem nasel pekny srovnani viz https://mattgadient.com/2015/11/28/...590-vs-cxb3070/ a dle toho clanku i borec rika ze pokud chcete top lm per wat bez cree to nejde. Ale jinak tam porovnava

3xVero29 (3000K) @ 600mA gives about 9600 lumens (160lm/W).
1xCXB3590 (3000K) @ 1325mA gives about 7500 lumens (160lm/W).

s tim ze ty 3 vera jsou levnejsi. Ale zminuje i to ze je problematicky sehnat driver ktery by to takhle v serii utahl. Ja tomu az tak nerozumim ale vypliva mi z otho ze jde zase o uhel pohledu co je lepsi a zalezi na vstupnich promenych jako cena a tak. Koneckoncu za me je asi lepxi 4x vetsi ledka nez 12x slabsi. Pokud sem si z toho udelal nejaky spatny vyvod tak me prosim opravte.
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani, tak uz to celkem ubehlo a je to 10 dni od nasazeni prcku. Prostredi mame stale 250w ledka, 24stupnu, 65% vlkho, zalivani co 4 hodky, EC je 1.1 s PH 5.8, teplota vody 23 fiku. Kytky zacinaji opravdu viditelne kazdy den nabirat na sile. Trosku se mi nelibi ze se nechcou moc vetvit do boku, ale hotl takova je odruda. Snazim se hned co jde nasazovat kolinka a ruzne vetvicyky vyhybat aby se jich co nejvice prodralo na stejnou uroven. Pridavam i foto. Diky vsem za sledovani a s pristim updatem navidenou
spachal
Ahoj, vypada to dobre, mozna lehce pritlacit na dusiku, pripadaji mi tak trochu hladove .. A ohledne vetveni, doporucuji zastipnout. Par dni bych jeste pockal a pak vrsek pryc, pokud to tedy neni strain, ktery zastipovani vylozene nesnasi. Uvidis sam, ze tech par dni, kdy se rust diky zastipu zastavi, za to opravdu stoji :]
šveholím
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Trosku se mi nelibi ze se nechcou moc vetvit do boku, ale hotl takova je odruda. Snazim se hned co jde nasazovat kolinka a ruzne vetvicyky vyhybat aby se jich co nejvice prodralo na stejnou uroven.


Hold není něco v cajku SD riri se větví dobře ale chce čas, a hlavně on začne po přepnutí letět tak jak jsi to ještě nezažil v dobrejch podmínkách z 25-30cm udělá metrovou parádu,a nesnaž se hned co to jde dávat kolinka riri se větví velice dobře i bez záštipu do stejné urovně jeto
diesel! a ten si udělá dvě urovně produktivních větví sám nasadí né jednu ale několik centrála(5-12) a pod horníma topama nasadí velke množství v druhém patře a díky 10cm internodam je prosvětlen i do spodních pater.
at se daří....
MocnyOkurek
Njn sou trosku svetly, pridam EC o 0.1- 0.2 a uvidime co to udela. Se tedka bojim to nejako moc hrotit at je zase nepostresuju. Jinak uz sem 6 kocek zastipl 2-3 dny zpet, nejsou zastiply akorat ty 2 kostata, kde jeste nebylo moc co zastipovat. Pocitam ze asi budu stipat jeste jednou, aby byly stiple secky

Add vetveni) oni hazou porad nejaky vetvicky problem sem psal ze nechce jit jakoby doboku. Nejlepsi priklad toho je vzadu uprostred. Je to takovej stozar s mensima bocnicema ale ono se to treba rozjede. Ten start byl fakt nestastny takze nemuzu ocekavat uplne normlani progres. Co se tyka prepnuti planuju presne jak pises kytky max 30cm. Matkar me upozornoval ze je to vetsi divocak nez JH a ten mi prave udelal z 30 - 80 jako nic a to mel ve finale 5 topu :). No dame tomu cas a ono se to snad ukaze ve vsi parade. Ono jde jeste i na stonkach videt nejaky problemy s prvky. V pohode sou az novy vetvicky.
wonis
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Btw jak jste tu resili rozdil mezi vero29 a tady cree tak na konkurecnim foru sem nasel pekny srovnani viz https://mattgadient.com/2015/11/28/...590-vs-cxb3070/ a dle toho clanku i borec rika ze pokud chcete top lm per wat bez cree to nejde. Ale jinak tam porovnava

3xVero29 (3000K) @ 600mA gives about 9600 lumens (160lm/W).
1xCXB3590 (3000K) @ 1325mA gives about 7500 lumens (160lm/W).

s tim ze ty 3 vera jsou levnejsi. Ale zminuje i to ze je problematicky sehnat driver ktery by to takhle v serii utahl. Ja tomu az tak nerozumim ale vypliva mi z otho ze jde zase o uhel pohledu co je lepsi a zalezi na vstupnich promenych jako cena a tak. Koneckoncu za me je asi lepxi 4x vetsi ledka nez 12x slabsi. Pokud sem si z toho udelal nejaky spatny vyvod tak me prosim opravte.

..Cree CXB3590 je urcite lepsi dioda než VERO29..nicmene 3xVERO29 v.2@700mA bude davat urcite vetsi svetelny vystup cca 170PPF oproti 1xCXB3590@1400mA 118PPF..ovšem 3xVERO29@700mA bude žrát 74W,zatímco 1xCXB3590 jen 49W..Dnes uz ty informace z toho blogu nejsou moc aktualni..za cenu 3xVERO29 koupíš uz 2xCXB3590 a to bude urcite lepsi volba;-) ..Nicmene nekdo tvrdi,ze pod VERO finalni produkt vypada lépe..to uz je o realnych pěstech..Ale asi neplati,co mas namysli,ze 4x silnejsi COB bude lepsi nez 12x slabsi...slabsi ti poskytne lepsi uniformitu,rozprostreni svetla a bude mit mensi naroky na chlazeni co se tyce vyzareneho tepla,ale zase vyssi porizovaci naklady..oproti tomu 4x silnejsi LED ti poskytne horsi svetelnou jednotu,distribuci,budes potrebovat udrzet vyssi vysku od rostlin..ale zase poskytne lepsi prostup do nizsich pater(neberu v potaz odrazove folie ani reflektory) a udajne i kvalitnější výnos..ale s vyssimi naroky na chlazeni,horsi ucinnost,vyssi spotreba..ale nizsi porizovaci naklady..Takze zalezi na individualnich potrebach kazdeho zvlast
Whoau
Vokurku dobryyy :))) ony se vzapamtuji a bude to cajk! Koukam ciselni teoretici tu maji zne ... skoda ze kazdy pokus o neco noveho je to zasiflenej temahle dementama co tu porad serou nejaky teoreticky cisla a veliciny misto aby radsi ukazali jasnej rozdil pri pestu pod tim a tim ... ukazana jedina plati tohle placani je fakt tezka hovnarina :))) meli by vam tu udelat specialni koutek aby ty vase sracky tady nemusel zbytek normalnich lidi cist pokazdy kdyz se chce kouknout na neci pest. Aby vam vyrostly nadory na vejcich!
fikus37
Taky sleduji, škoda jen toho šoku. Doufám, že se to neprojeví na gramáži.
Whoau, nádory na vajcach:faq:
Whiskey_777
jak se obyčejný smrtelník dostane k těmto řezům?
Díky.
:D
FrYnK
Cisla a grafy jsou samozrejmne dulezity...ale vzdy bude nejdulezitejsi um pestitele a hned za tim genetika....vsechno ostatni jako je top vybaveni uz jsou jen perlicky na dortu pro ty z nas ktery berou pestovani jako konicek a ne jako byznys nebo potrebu ukojit svoji zavislost. Myslim ze Ledky jsou po dlooooouhy dobe nadvlady sodiku konecne velkou zmenou v pestovani a kazdymu kdo investuje nemaly penize za to aby to byt jen vyzkousel patri vdek. Protoze vetsina zvanilu je lina nebo neochotna investovat do toho a cekaji jen jako hyeny jak to dopadne aby do toho podle vysledku sly nebo ne...takze prestante zasirat okurkovi tohle tema ve kterym se vam snazi za nemaly penize ukazat ze ledky maji uz ted vetsi smysl nez HPS a nechte si diskuze o lm/w a dalsi technicky udaje do threadu tomu urcenych....

Je uplne jedno jestli se jedna o Vero29 CXB3590 nebo cipy od CITIZEN...Vsechno jsou to spickovy vyrobky a rozdily mezi nimi jsou jen v radu procent...a oproti sodiku jsou uplne nekde jinde...pokud ma nekdo finance, prostor a cas at se pusti do objektivniho srovnani...

Takze pokud se chce nekdo dal vyjadrovat v tomhle threadu tak at se to tyka pestovani samotneho a ne vybaveni k tomu pouziteho...

Okurkovi preju at se mu pres horsi zacatek zadari protoze podle jeho starsich threadu a osobniho kontaktu je videt ze nejaky to knowhow tam je a verim ze to dobre dopadne...
MocnyOkurek
Dneska jsem zvedl EC na 1.3. Taky se mi zacaly trosku tocit listy nahoru, tak sem zase trosku snizil vykon lampy nez ty horka prejdou nebo budu moct nainstalovat i ofuk.

Whoau) no je pravda ze pro mnoho lidi je to asi nic nerikajici, ale je zas fajn ze si tu najdou i svoje technici. Nekdo ty udaje hleda tak je ma i v tom threadu. Sak to preskoc a mas klid :) A s temi cisly sem ted naposled zacal ja s tim odkazem na blog :)

Whiskey) pm

šveholím
Nikdy jsem nepoužil víc jak 1,3 ec na cokoliv a ty jím solíš takhle malejm hned na začátku uber min je víc.
wonis
Nevim,na co se tu naráží..Okurek podal dotaz,tak dostal odpoved v ramci moznosti..nikdo nic vic neresil,v tom pripade k vasi spokojensti,by mel okurek podavat dotaz v jinem tematu?Je to jeho serial zde,takze v jeho rezii..Okurkovi at se daří a ostatni co jim to tak irituje..ti si tu muzou s klidem vyblit sve pocity,jako obvykle..To bude pro vsechny urcite vetsi přínos a uzitecnejsi zasírání tématu
Plagrom
Tak to jsem rád, že si zkusil zas něco novýho, já si vezmu na starost White Rhino(mediciman)
Těším se, jak bude vypadat to tvoje, ať to roste (y)
MocnyOkurek
nazdarek plagrone, ty mas toho rhina od barta? Ja ze jej take plnauju doufam ze pojedes tady thread at se muzu tez mrknout.

Jinak dneska odpo nahodim foto update, ale z toho sd sem takovy nejaky smutny :) on vubec nechce rust do sire. Na jedne kytce mam uz 5 kolinek abych z toho udelal "kulicku" a vylezl z kvetinace na nekterou stranu. Na ostatni davam co to dovoluje, ale ty sou jeste slabsi takze to tak nemuzu o kolinkovat. Taky sem se priblizil kriticke hranici 30cm. Rano mela nejvetsi 27. Zkousel sem to oddalit ze sem ohl celej vrsek ale uz zase stoji a jede do nebe... Vzhledem ktomu ze se tak chovaj secky ty rezy nepodezrivam chybu u sebe ale ze se tak ta genetika proste chova. Na nejlepsi kytce mam snad i 5-6 vrchu tak nejak zarovno ale je to proste hned vedle sebe. On me upozornoval bart ze se ta kytka tak divne plazi no uz asi chapu o cem hovoril.

Add wonis) to neres to sem tu rozpoutal ja pokud se neco nekomu nelibi jde na me bedra. Ja sem rad ze si prispel a kdyby bylo treba byl bych rad kdyby se nebal i priste.. Ty technicky veci k tomu tak nejak patri a ja si nemyslim, ze vetsina lidi bude chodit nekam do threadu o ledkach kde se stejne ztrati ( ja sem tak dopadl :D). Pro me je dulezity hlavne vedomi ze sem neinvestoval do nejaky picoviny 20 koliku, ktera nebude fungovat. Proto kdyz neco zajimave najdu tak to sem vzdy dam.
Plagrom
Jo za nějakejch 10 dní bych je měl obdržet(pokud mi odpovi), snad už nebudou vedra...a nevyužiješ tady síť, že bys je pod ni nějak ohnul? No snad to nějak ukočíruješ :D
Update určitě dávej, roste to rychle:D
MocnyOkurek
Zdravim pratele drobneho pestovani. Takze dneska je to presne 14 dni co jsem si je privezl domu a zacal je mucit. Na to jakou dostali cocku tak uz vypadaj dobre. Vetsina puvodniho listi s kterym se to prinesl je temer pryc. Ve sve podstate to vypada jako bych odpalil secky puvodni koreny a secko muselo narust nanovo... Vytahl sem i jednu kocku na svetlo bozi a nafotil. Dival sem se vespod a uz tam sou koreny, takze z tohohle pohledu to vypada vse dobre a asi bych mohl i brzo prepnout, koneckoncu moc mi toho nezbyva kdyz je to raketa a ma uz temer 30cm. Podle vysky rostliny bych to videl na 1 az max 3 dny. ALe budu se to snazit co nejdele protahnout at dorostou i ty ostatni co nejblize te jako sem vam vytahl. Tak drzte palce at to nabere co nejvice hmoty at to muzu prepnout a neco tam vyroste :D.

Pokud bych mel zhodnotit rustovou fazi pod ledkama prijde mi nejaka vice hladsi. Prijde mi to ze to neni tak zasekly jako sem zvykly. Asi to timpadem byl vzdy i teplotni sok nebo neco podobneho. Minule kolo sem musel taky ject 3 tydnu rust. Tady to zase vyjde tak nejak mezi 2 a 3 tydny ale s tim ze cocku dostali nserovnatelnej vetsi. Takze takhle se to jevi dobre.

Tak drzte palce at tam pokud mozno ja nic nevyseru. xD
šveholím
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek

Jinak dneska odpo nahodim foto update, ale z toho sd sem takovy nejaky smutny :) on vubec nechce rust do sire. Na jedne kytce mam uz 5 kolinek abych z toho udelal "kulicku" a vylezl z kvetinace na nekterou stranu. Na ostatni davam co to dovoluje, ale ty sou jeste slabsi takze to tak nemuzu o kolinkovat. Taky sem se priblizil kriticke hranici 30cm. Rano mela nejvetsi 27. Zkousel sem to oddalit ze sem ohl celej vrsek ale uz zase stoji a jede do nebe... Vzhledem ktomu ze se tak chovaj secky ty rezy nepodezrivam chybu u sebe ale ze se tak ta genetika proste chova. Na nejlepsi kytce mam snad i 5-6 vrchu tak nejak zarovno ale je to proste hned vedle sebe. On me upozornoval bart ze se ta kytka tak divne plazi no uz asi chapu o cem hovoril.

Příjde mi že vubec nevíš co pěstuješ chtít udělat z dieslu kuličku to jsi měl vzít něco víc komerčního a né chobotnici jakou SD je!
nech je přirozeně rust budou se větvit sami a dobře hned jak přepneš uvidíš sám,riri má velice slabý kořenoví systém podpoř ho kořenákem.
přeji veselí round
MocnyOkurek
Mas pravdu ze sem se vubec nezajimal o prubeh rustu a kvetu a ani jestli to chce neco specialniho. Bral sem ze je to raritka taks tim bude trosku vice prace jako ohybani a tka ale necekal sem tuto. Vypadas jako zkuseny platnaznik s tim SD, chtel bych te poprosit o radu k prepnuti, bo rizkar je tedka v coudu na 10 dni. Myslis ze je to takto ok prepnout nebo to nechat jeste treba do vikendu? Korenak tam jinak mam, ten pouzivam. Uz me upozornoval krobak ze to sd zkousel jeho znamej a moc mu to s korenama neslo.

Rano jsem nastavil zalivani na frekvenci co 2 hodiny.
šveholím
víc práce si přiděláváš sám místo kolínek používej super cropping v podstatě nic specialniho
nepotřebuje výšky se bát nemusíš máš dva metry box přepni až budeš spokojen klidně to nech do víkendu po přepnutí se začnou táhnou i ty bočnice když náká větev bude dominovat tak na ní aplikuj super cropping ostatní jí doženou do stejne urovně a tak pokračuješ vždy s těma co jsou nej větší až máš všechny v podobný urovni.
SD roste o něco déle než většina hybridu co tu letěj tak to ber v potaz .
MocnyOkurek
Takze jen lamat vetve co ustrelej. Ok to zni jednoduse. Dik za radu. Ohledne toho rustu to mi nijak nevadi pokud to nebude znamenat 1.4m kytky :). pocitam ze z tech 30cm to vyskoci na hodnotu mezi 80-100cm coz je pro me optimalni. Vysi hodnoty uz bych musle davat led panel moc blizko stropu pac wilma vyzira zhruba 40-50cm.
šveholím
Lámat ale nezlomit!jen lehce pomačkat a ohnout chce to cit riri začne dělat květy o týden později než většina holanský genetiky a zastaví se někde okolo 18 dnu květoví fáze pak se začne obalovat květenstvím a kolem 50 dnu začne bobtnat od 45-50 dnu jen voda a 70-75 mužeš sklízet vyjímečnou levandulovo dieslovou dobrotu ale ty ses stejně už tedka připravil o ten požitek když vidim co jím tam liješ bloombastic tím jenom zkazíš chut.ec max 1,3 a bude to ok
MocnyOkurek
jj lamat opatrne. Jak se ozve lupnuti je zle. Co se tyka chuti ja zase jedu min 14 dni vodu nakonci. Navic bloombastic je obecne dobre uznavany doplnek mas proti nemu nejaky konkretni vyhrady? I treba na icmagu si jej pochvaluji. Za celou dobu proti nemu nemohu rici kriveho slova, krom teda ze ta demetni flaska sotji 1000kc a vydrzi na 2 sklizne. Nejsi s temi hnojivy zase prilis opatrny? Prave dneska rano co jsem meril EC tak uz tam je pod 1.3, takze kytky spise vypadaj ze sou v razi nez ze by byly prepaleny. Koneckoncu ono to nejde videt na fotkach, ale 2 kusum zacaly blednout od kraje listy. Jak sem pridal EC tak se to zastavilo a uz je to oukej. Kazdopadne u me nehledej zadny 2+ hodnoty. Maximum tam bude ve finale 1.8 s tim z epak 14 dni voda. Vnimam hnojiva podobne jako ty akorat nejsem az tak u zeme a jeste 0.5 jim pridam. Prestal sem pouzivat ruzny hydroboostery a vsechny ty sracky co sem k tomu mel. Pouzivam uz jen korenak, AB a bloombastic. Pokud bys mel nejaky relevatni info proc bloombastica ne, sem pro klidne bloombastica vynechat. Aspon usetrim :))

Tak sem se nudil ahledal to info na bloombastic a tady borec zminuje co ty http://www.mrnice.nl/forum/14-indoo...stic-rules.html , nicmene to je jeden jediny prispevek ktery sem takovy nasel. Chtelo by to podporit nejakym vysvetlenim a ne konstatovanim Takhle se neni ceho chytit a nebudi to uplne duveru. Chapu ze asi vetsina inf je nekde zamcena na registraci na foru ale i tak by toho melo byt vice. Jeste si to o vikendu poradne progoogluju ap okud najdu vice takoveho hanliveho infa, bloom nepouziju a pojedu schvalne na test jen AB slozku.
MocnyOkurek
Maly foto update. NO jeste to na prepnuti nevypada, stale neprekorcily 30cm. Takze bud zitra nebo pozitri. Dele uz to asi nevydrzi :).
šveholím
stručně k tomu bloombasticu byl jsem jeho zastánce až do chvíle kdy na něj nezbyly love jel jsem sním ecsd atd a v dalším kole bez něj ten rozdíl byl v chuti užasná sour chut na kterou sem nebyl vubec připraven protože mě o ní připravil právě bloombastic který dělá z výjimečných rostlin nudný skéro chut v hajzlu a litr sním.
TommyGun
100% souhlas se sveholimem... kupoval jsem mrte sracek od a po z a myslel jsem si ze holkam udelam dobre a vono hounu.. hlavne to ovlivnuje tu chut.. nejlepsi zaklad plus enzymy.. nic vic nic min...
MocnyOkurek
No dobra zkusim to teda ciste na ab slozce. Je mi jasne ze budou ridsi palice (bo ten bloombastic prave dela palice jak kamen), ale sem za co nejlepsi chut. skoda ze nejedu kokos, bych zkusi nejaky zalivat tim a nejaky bez toho. A jeste prosimte snad posledni dotaz k tem hnojivum, daval si korenak celou dobu nebo staci zacatek? BO mi uz dosel bych musel jinak koupit na dalsi zalivku uz nemam.
TommyGun
Korenak jsem daval jenom na zacatku, ale jak jsem psal uz jedu jenom zakladni slozky.. po par sklizni jsem presel z Bcuzz na canna A,B a enzymy.. jsem mnohem vic spokojenej s finalni chuti... a jeste se snazim drzet co nejmensi ec..
šveholím
kořenák není nezbytně nutný pokud ho nemáž tak to neřeš.
šveholím
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
No dobra zkusim to teda ciste na ab slozce. Je mi jasne ze budou ridsi palice (bo ten bloombastic prave dela palice jak kamen),

palice jak kámen určitě nedělá to je geneticky dané a environmentální faktor jsou toho příčina nikoliv bloombastic.
MocnyOkurek
Takze dneska prechazim na 12/12 kytky maj kolem 31 cm nektere se uz moc pekne rozjely. Zitra me ceka povytazeni lampy a palime na na plnou forsaz! Dneska sem to uz nestihl a uz to nebudu hrotit. Za jednu noc se nic stat nemuze ;)

Add korenak) ok tak uz nebudu pridavat jen kdyby byly nejaky problemy.

Add bloombastic) mysleno ze je dela tvrdzi nez by byly bez nej, stejne tak pridava more krystalku, ale pocetl sem si nejaky dalsi zkazky o tom na netu a zkusim to teda bez nej.

Kazdopadne dikec za rady sem za ne moc rad jestli se to povede dobre bude to i vase prace! :teef:
Brejk2013
Ahoj Vokurko ;) mam zkusenosti s pestem cca 4 roky, takze zadna slava, ale za tech peknych par kol jsem zjistil, ze vubec nemusis kupovat zadny drahy komercni bullshity....vzdy je zaklad kvalitni substrat (pokud jedes zrovna hlinu), jinak zakladni hnojivo na rust + teda ten korenak, ale ten vubec nemusi byt....v kvetu staci zakladni hnojivo (zkousel jsem to z Biobizz), navic jsem daval mikroprvky a parkrat enzymy...nic vic nic min a spise mene hnojiv nez vice ( 2-3x tydne hnojeno podle stari rostliny max EC 1.8).... chapu ze jedes hydro takze se hnoji jinak, ale porad to pujde stejne se zakladem ....jsou to moje zkusenosti a nikomu neberu ze ma treba tvrdsi palice kdyz dava bloombastic (i kdyz si myslim ze je to hovadina)....jen takovy postreh a spis podnet k tomu aby jsi to taky jednou vyzkousel...Ja ted mam pres leto pauzu a zhruba za mesic rozjedu kokos( muj prvni) a chci jet jenom zaklad...tak potom hodim vysledek....tak zatim a at se dilo podari....
MocnyOkurek
Zdravim priznivci drobneho pestovani, pro idealni zapamatovani prvniho dne kvetu si tu duelam malej foto update. EC 1,3, PH 5.9, teplota 26,7, wataz plna tedy 300w, teplota vody 22.7 stupnu. VLkhost tam ukazuje metr 60%. Vzdalenost lampy 40cm.
MocnyOkurek
Takze provedl sem o vikendu par uprav.

- nad retezy sem jeste nainstalovla takovy yoya na awing. Jelikoz sem mel 4 tak mi to tak krasne vyslo. Nyni je zvedani panelu naprosta lahoda a jeste to mam jisteny. Proste panel tedka nadvezdnu a voni mi to ty yoya podrzej nez prehodim retez. Moje prvotni pokusy s tim ze sem jednou rukou drzel retez a druhou rukou se to snazil posunout totiz nevedly moc k uspechum ;)
- dolil sem 20litru vody s EC 1.3. Zda se ze jim tato hodnota velmi vyhovuje. EC lita max 0.05 coz je v ramci chyby mereni. Nez se objevi palice necham tech 1.3
- pridal 2 ofuky

Co musi nasledujici tyden vyresit je ehm "smrad". To je proste neuveritelny zadny palice to nema, filtr mam sice uz jetejsi a stejne to vsude citim .A to nemluvim o skrini. Muj napad je ze pridam filtr i na druhej konec abych zvetsil ucinost. Myslite ze je to dobrej plan? :) Nebo mam rovnou koupit novej vetsi a vymenit. Nerad bych ted lezl do skrine a neco tam resil pres ten panel.

No a nakonec pridavam malej fotoupdate. HOlky maj uz 37cm takze se moc neupepaj :). Jinak doba kvetu by mela byt 70-75 dle matkare. Tuto dulezitou informaic sem si na zacatuk tak nejak opomel zjistit :)). Jelikoz budu delat zase 14 dni vodu budu hnojit az do 60 dne a pak tyden vody s mirne vyssim ec a pak tyden uplne cistoucky.
MocnyOkurek
Dnes jsem prinesl oder pohlcovac a kurec sem si nevsiml ze je to bubble gum. Ted mi to tu smrdi jako bych vykradl kamion z hubabuba zvykackama xDDD zlatej citron! Jinak to muzu osobne doporucit. Sice to sotji 400 ale vydrzi to docela dlouho a opravdu to provoni. Ale citron chlapi citron! :D

Jinak kytky valej pekne, super je i ta velka vlkhost ted se porad hodi. Doufam ale ze do mesice to ubde pryc at nemusim resit zase palice a plisen. Teplota je 26+- vlhkost tedka 65%, EC 1.31.

Dalsi foto update jakt o vyjde.
MocnyOkurek
Tak maly foto udpate. Top kytka 50cm nejmensi 43cm. To bude masakr :D foto i jakoby horizontalne.
Whiskey_777
kytky si na růstu určitě jen pochrochtávají.....
MocnyOkurek
Hola hola, tak tu mame dalsi malej foto update. Podminky sou stejny, krom toho ze sem pritnul na EC o 0.1 adrzim to tedka mezi 1.3 - 1.4 . Co se tyka palicek uz zacinaj vystrkovat ruzky. Velikostne kviti viz foto, drzsi se to jakz takz v jendy rovine takze takhle super. Tak drzte palce a sporadnyma palickama priste navidenou.
Whiskey_777
hučí víc ofuk nebo chladiče?:D
MocnyOkurek
Jestli myslis chladice ledky tak to vice ofuky. Na ledkach je tedka nizkootackova noctua 2x.
Mard
To dělá to světlo z LED, že mi holky připadají takové světlé? A moc držím palce!
MocnyOkurek
Jako je pravda ze mirne EC klesa ale barva je dobra, jen neni az tak tmava jako casto delavam :). To je ale tim ze sem to nenajebal na 1.5 jako obvykle touhle dobou. Nahodim odpo foto a zhasnuy ledku.
MocnyOkurek
Tak jak sem rikal bara je dobra. Pridavam i marko na palicku.
MocnyOkurek
Dneska menena komplet voda. Nahodil sem uz EC 1.45 uvidime jak se jim to bude libit nelibit. Podle mereni ma maji zhruba 64cm. Pri nasazovani jednoho kolinka se mi povedlo zlomit jeden vrsek ale vypada to ze to v pohode dal takze se vlastne nic netalo :). V nedeli pak nahodim nejakej foto update.
Bohém
Vklidu, zlomeniny nikdy nejsou problém, pokud to visí aspoň na kousku tkáně :D Sorry jestli jsem to přehlídl pokud bylo psáno, ale proč máš tak nízké EC? 1.4 na nasazování květu? Není to podvýživa? :D Já bych jel min. 1.8 EC ať kynou..
odo
BOHEM - EC 1,4, alebo 1,8 je nič nehovoriaci údaj, pokiaľ nie su uvedené parametre vstupnej vody a presný popis pest. systému. Ja osobne idem v bubleri hnojivo JIB s Ec 0,5-0,6 v kvete so vstupnou vodou 0,01 /dažďovka/ , čo je tretina doporučená pre bežné hydro a javí sa mi to ako prehnojene...takže chcem tým povedaŤ, že mne sa Okukrové kvetinky moc páčia a zdajú sa i v celku OK
MocnyOkurek
Jn prezila to v pohode. Vim ze se tam udela takova boule a cely to stroste. Ale vzdycky me to zaboli s tou kytkou bo to lupne jak kost :).

Add to ec) me prijde ze je takovyhle EC fajn. Uz sme si rikal ze sem se s tim necelcyh 1.5 odvazal a ty me tu tak poplives ze se k nim chovam jako k veznum :DDDD 1.8 tam bude ale az tak za 14 dni. Ve sve podstate aktualni zalivka tvori 2ml na L AB slozky, kdyz kouknu na tu jejich tabulku tak tohle sou defakto predespany hodnoty na tohle obdobi (week 2 bloom a zacinaci week 3). A podle fotek vypadaj ze maj dusiku a tak vice nez dost. Ted si me ale zase samozrejme trosku rozhodil jestli bych jim nemel pritnout LOL

add voda) tady mame slusnou vodu ec je aktualne 0.32

Pridavam teda jeste fotky at tu neni jen text
Bohém
Tak to je vpohodě :D Je to odlišnou hnojkou... Já jedu dešťovku takže +- EC 0.1 CANNA má na tohle období 1.8 EC při 0.2 vodě. Takže +1.6 EC, já s děštovkou jedu tak + 1.7EC. V tuto dobu tvoří za krátký období obří množství stonků a listí, tak jen ať žerou co hrdlo ráčí... :D Jinak.. když jsem to nevychytal časově a kytíz vypily všechnu vodu, a hnojky zůstaly, tak místo 1.8 EC měli třeba 2.3 EC.. hrůza :D Efekt? žádnej.. :D nebyly spálený ani nic .. no co tím chci říct, že kdyby jsi chtěl zaexperimentovat, tak můžeš klidně přisolit a oni to určitě zvládnou, zvlášť když půjde o pár desetin EC. Na CANNĚ třeba píšou že jejich schéma není striktně daný, pěstitel si to může nastavit okolo toho..

EDIT: samozřejmě vypadají nádherně , takže evidentně nemusíš nic měnit :frog: jen jsem se nad tím pozastavil
MocnyOkurek
Zdar a silu priznivci drobneho pestovani, sem tu s malym updatem. Holky uz vypadaj, ze prestaly rust, takze takhle super. Na vysku se to ustalilo na nejakych +- 75CM skoro sem to trefil presne, za t sem rad. EC drzim porad kolem 1.45, teplota tedka klesla k 25 stupnum, vlkhost je na 50%. Svetlo samo na full. Toz dikez za sledovani a s dalsim nakynutim navidenou :)
masuro
čus okurku. zatím dojmy z panelu? kdybys to porovna HPS vs CREE? růst, nákvět? Nej opruz je zvedání toho panelu :D
MocnyOkurek
To bys chtel vedet co? :) No zatim sem spokojen, rust mi prisel lepsi, nakvet nevidim nejaky rozdil proti HPSku, resp to jde proste v pohode. Jeste uvidime co na konci budou za kokony a pak jak se to bude kurit. Ale to jeste potrva 54 dni do kosy a pak + suseni :)
masuro
spíš čekej golfové míčky než oslí kokoty jak pod HPS. Paldy by ale měli být dost tvrdé. Ale já sám jsem zvědavej co vytvoříš :D
Madical-Strains
Ahoj Okurku ,mas to fakt hezky , drzim palce!
odo
Máš to fakt pekné. Pokiaľ to takto půjde ďalej,, tak budeš určite spokojný. Skôr si myslím, že tam budeš mať tak hustú jungle, že čoskoro polku kvetín presťahuješ do ďalšielho boxu, aby si využil ten potenciál.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma