LED 300W, 8x SourDiesel RC, Wilma, Bcuzz - Klikni zde pro originální téma |
MocnyOkurek |
tak osli kokot to sem jewste neslysel. Ja uz bych teda radsi delal sloni :P nicmene k veci. To ze to bude delat kompaktnejsi kvety je naopak super. usetri to misto i pri skladovani i suseni. Co me trosku ale zarazilo, delal sem doma uklid a koukam na stary flashky toho bloobmasticu a prvni ma PK 0-20+ -20+ a ted ty novy maj normalne kolem npk 0-15-15. Nejsou chlapci ty spatny zkusenosti z bloobmasticem prave u ty stary varky? Sem zase na stiru jestli ho do oakce nezapojit xD
Vsem dekuji za pochvaly sledovani a radost kterou sdili se mnou pri rustu tehle krasavic :p
Abyst enerekli mam tu jednu ovocnou pisnicku! https://www.youtube.com/watch?v=0gt2krrEZaI Banaan! |
|
|
MocnyOkurek |
Btw dneska uz maj 78cm kurec, nemely by uz prestat rust? ja uz mam max 15cm rezervu :)) |
|
|
masuro |
prestavaj kolem 20 dne. ja prepinam cca 30-35cm, ale zalezi na genetice. |
|
|
MocnyOkurek |
No me rostly snad jeste 20+ tedka uz je to ok, sem se prave polekal jestli neni neco zle. No nic cas na malej foto update. EC nyni je 1,53 , PH drzim 5,9, teplota je 26 stupnu, vlkhost 51% (konecne to jde dolu). Co se tyka vzhledu kytky vypadaj ok. |
|
|
kcb |
tady mas tu slibenou fotku jak to u mne vypada 18 den kvetu, pak to smaz ) |
|
|
TommyGun |
Kcb: ty mas stejny panel jako okurek? |
|
|
MocnyOkurek |
Ja bych tot u n echal :). Jinak mas peknou jungli. Diky za fotky |
|
|
odo |
apropo, jak si spokojny s tým boxom? Plánujem tiež od tohoto Nemeckého výrobcu, ale o číslo vačší. |
|
|
MocnyOkurek |
Myslis homebox? za me nejlepsi box co sem mel (ds, ,mamoth). Tycky sou robustnejsi a mohutnejsi, daji se dokoupit podpery proti podtlaku a za ty 3 kola co jej pouzivam se jeste nic nepokazilo. Jedine co sem udelal je dirka na jedny stene ale kdyz si nesika tak se neda nic delat... Ale taky je z tech co sem zminoval nejdrahzsi. Skoda ze uz se nedela ten s orca folii ten bych asi radsi nez ten par+ .
Jinak s tim rustem, ty vado zacinaj me srat. Dneska uz ma ta u kraje 84 a vzdau 90. Vyse uz lampu nemohu bez uprav dat. Je 30cm od vrsku :/ Dyt uz je skoro 30tej den |
|
|
MocnyOkurek |
Male OT
Dneska sem byl na cumendu na tenhle system - http://www.vakplast.cz/en/vertical-...-large-4sv.html . Musim rict ze na zivo to vypadalo zajimave. Me osobne by se to nelibilo mam rad vetsi kytky, ale pro honice G/W suprovka. Melo by se s tim dat 2kg na 2x 600w. Sem zvedavy jak se mu s tim bude darit.. |
|
|
odo |
K tomu NFT-pekne vymyslené a keď tam v strede zavesia sodík..... Ta cena je ale nehorázna! Pár PVC trubiek, kolienok. Rám dať zvariť a máš to za štvrtinu ceny. Ak si spravíš rám z drevených latiek, tak to máš fakt za pár šupov a dá sa to podobne parádne. Otázne, že aký minimodel v tom pestovať. Ten systém je podľa mňa vhodný na šalát, jahody aťď. , učite nie na riadne paldy!!! |
|
|
MocnyOkurek |
Odo je to drahy o tom zadna, ale je to fakt vsechno promysleny. Pokud si sikovny ano postavis si to sam, ale to i wilmu atd. Bohuzel ne vschni takovi sou. Co se tyka tech jahod, uklidnim te videl sem i ty palice, sou uplne v pohode. Jediny rozdil je v tom ze tam je takova zebracka 20cm kytka s 3ma listy kazdy je zvyly aspon an 40cm kytku. Na druhou stranu to asi bude vetsi rychlovka na strihani ataky mas jen topy ta spodek nema zadnou sanci :D |
|
|
MocnyOkurek |
Zdravim priznivci drobneho pestovani, mamem tu drobnej foto update z 30 dne kvetu. Jeste zbyva 30 dni na hnojivech a pak 14 dni voda. EC je nyni zhruba 1.55, PH kolem 6tky, teploty k 28 pres den v noci kolem 20 (nejnizsi hodnota je 19.4). Vlkhost ted zase trosk vyskocila a mam ji kolem 60%. Fotky sem si pro vas pripravil 3 kusy v zhaslym rezimu at vynikonu palice a pak 2 makra. Snazil sem se zachytit nasupujici ruzicky ale dle maker se me to uplne nepovedlo ale i tak hezky fotky tak snad se vam budou libit. S pristim updatem navidenoU! |
|
|
Whiskey_777 |
Jaké vidíš výhody krom teploty a spotřeby?:D
přijde ti že to vyadá líp než pod HPS? |
|
|
odo |
Neviem, či som stratil prehľad....písal si už systém zavlažovania? Kvapkáš nonstop, alebo máš nejaký režim? Aký? Ten hydroton Ti nedvíha Ph? Ktorý používaš? Ja som mal Keramzit z OBI a moc som s ním nebol spokojný. Preplachoval som ho dlhšie s upraveným pH, aj tak nebol stabilný. Máš to stále krajšie a krajšie!
|
|
|
MocnyOkurek |
Psal sem to drive, rust je opravdu rychlejsi. Nevim jak to ta ledka dela ale vse slo lepe i pres ty hrozny problemy na startu. Kvet porad tezko rici, ja tu odrudu nikdy nejel neznam choavni. Navic sem mel vzdy resp vetsinou rychlejsi modely pod 60dni a tam to dela bambule rychleji. Kdyz se podivam na ty palice tedka a vezmu ze to jeste 45 dni poroste tak si myslim ze je to slusny, potencial tam je uvidime jestli se jak se rika promeni :). Osobne si myslim ze tohle bude moje nejlepsi kolo nabeh to ma ale nechci to uchvalit aby se neco nevysralo :).
Odo porad stjeny co 2 hodiny na 1minutku. Ale pijou docela dost. Co 1 az 2 dny tam leju 10litru. Tohle sem jeste nevidel, ale taky sem nemel takovy pekny kraky doma. Co se tyka PH lepsi je ten hydroton. Mam tam myslim i nejake kousky toho klasickeho ale vetsinou je to hydroton. PH rovnam temer kazdy den. S tim se neda nic moc delat. Ale uz mi to tak neblbne jako na startu. Prijde mi ze s kazdym kolem je to stabilnejsi. Jedine co po kole delam ze je zhruba ty kulicky hodku povarim. Nevim jeslti to ma na to vliv, ale rikam si ze to rozhodne odstrani vse zive co by mohlo skodit. Jinak s tim PH muzes praktikovat i malej trik ze to stahes na 5.5 a nechas to vyject na treba az 6.2 a pak zase dolu. O 0.7 by to nemelo za den skocit asi nikdy. |
|
|
Kvakos |
teda nechci nic rikat, ale na 30 den kvetu se tomu fakt nechce! Doufam ze to jeste nazene. U me to vypadalo 30. den takhle
http://grower.cz/forum/showthread.p...171#post1170171
Priste ti doporucuju vysrat se na zvlhcovacku a dej misto ni kvetinac, udelas rozhodne lip! |
|
|
MocnyOkurek |
Ja tu odrudu neznam takze ti nepovim. Ale plantaznik sveholim zminoval ze tohle ma tendenci bobtnat az 50+ nelze porovnavat s tvym pokud nemas SD RC. Vidis muzem ho vyzvat at se vyjadri :). Simte sveholime mohl bys mrknout jak vidis vyvoj tech palic na tom SD? vzhledem k tomu ze si je jel tak bys k tomu mohl hodit nejaky relevatni info! :) dik |
|
|
šveholím |
já znám riri cut léta tohle nejde srovnávat z nějakou obyčejnou rostlinou jakou je to lsd-- riri je keeper byl vybrán francouzsko belgickou komunou z rezdogova ibl šarže 2006 ze sta semen máš to krásný nejsem velkým fanouškem ledek nikdy jsem pod něma neviděl nic kloudného ale toto je jiná liga sám jsem zvědavej jak to bude pokračovat podle fotek se maj pěkně krásně boptnaj bud spokojen.
ta vlchkost 60% je upně v pořádku teto rostlině to tak vyhovuje . |
|
|
Efendy |
Ahoj, dotázek ohledně LED.. jak teploty? Sledujěš nějaké výrazné snížení? Jaký je rozdíl teplot zhasnuto/rozsvíceno v porovnání se sodíkem, pokud si pamatuješ? Už delší dobu po LEDkách koukám, hlavně z důvodu teplot a pořád se nemůžu rozhoupat. Mě udělá sodík 400w po rozsvícení v pohodě 8C a to foukám ven a nasávám tak 23C, takže klima nebo LED. |
|
|
MocnyOkurek |
ty tohle taky slusne topi. Sak u vrsku je 28stupnu;. Neni to tak chladna technologie jak sem si myslel. Mozna nejaky ty levnejsi panely netopej ale tohle topi slusne :) |
|
|
Efendy |
Můžeš prosim zkouknout rozdíl teploty před rozsvicenim a třeba hodku po rozsviceni? Dik |
|
|
MocnyOkurek |
Zdar a silu panove, tedka sem 2 dny kytky trosku zanedbaval pac zacala sezona lodi:D a trosku mi vyskocilo EC. Nastesti jen na 1.77, rychle sem to naredil vodou a je tam zase peknych 1.55. PH drzim porad kolem 6. Teploty sou mirne nizsi a vlkhost uz taky leze k 50%. na prani pridavam fotky s celyma srolovanyma dverma a jedno sweet makro! :) |
|
|
Efendy |
Ono podle fotek těžko soudit a nechci zakřiknout, ale tvé pěsty sleduji a řekl bych že to je ještě lepší než když jsi jel SS. |
|
|
MocnyOkurek |
Jo tohle kolo je pecka a sem moc rad ze mi bart poskytl takovy skvely klony a jeste se mi povedlo zurocit nasbirane vedomosti od mistni komunity. Taky je treba pochvalit pana frynka, zda se ze panel funguje opravdu vytecne. Skoda toho zacatku ale holt priste.
Co se tyka srovnani s tim SS tak tady je hlavne vyhoda ze to sou fakt kytky. SS mel tusim kolem pul metru a tady ty hovada maj sekcy kolem 80cm a apson 3 hlavni tycky. Musim vzdy pestovat velikostne takovyhle aby tam bylo vice hmoty. Na tom 1m2 se to proste jinak neda. Takhle by meli byt na tech hlavnich vetvich 30-40cm dlouha palice. Jestli to sroste nebo budou hnizda se uvidi. Jinak bart mi poslal odkaz https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=210252 ze tohle by mel byt ten riri cut jestli sem ho spravne pochopil. Viz treba tady ty boule https://www.icmag.com/ic/picture.ph...ictureid=513245 . Jestli to tak bude vypadat tak se poseru stestim! :D |
|
|
Efendy |
No jsem zvědav a držím palce. Jinak já jel taky SS a byla to první odrůda u které jsem se modlil aby to přestalo růst :).
Pokud si najdeš čas zkoukni mi ty teploty, potřebuji si udělat obrázek jak moc to topí. Ideálně pár minut před rozsvícením a pak 30-60min po rozsvícení aby se poznalo opravdu kolik to přitopí - sry že otravuji ale dost mi to pomůže. |
|
|
FrYnK |
Cus. Uz když si minule daval fotky tak jsem ti chtěl napsat at snizis EC ze to drzis dost na hrane a to se ted potvrdilo...jdi klidne na 1,4 nebo 1,3 kytky mas tmavy jak brcal a není třeba to do nich tolik tlacit...pokud by zacali trosku světlat muzes jim azse pridat...ale pamatuj ze vždycky je lepsi mit trosku nedohnojeny nez prehnojeny...
Jinak skoda ze nemas vetsi box, ten panel by klidne uzivil 120x120 a nebo by ti stacilo poustet ho na 200W v tomhle boxu, ale je mi jasny ze jak to jde pustit na vic tak to nikdo setrit nebude :D |
|
|
MocnyOkurek |
Njn dobra shodil sem to rano na zhruba 1.4 :). JInak sem rano zase dostal citronovou facku nadherna vune tehle odrudy. To by se mozna dalo pestit i bez filtru pokud maj sousedi radi citrusy :)). Jinak teplota 7:30 tedy 30min po roznuti tam byla 26 stupnu. |
|
|
Efendy |
Dík, ale to mi moc nepomohlo :). Hele v klidu, nechvátám až bude čas a chuť. Koukám že tedy svítíš 7-19hod. Takže asi nejpohodlněji pro tebe změřit třeba 18:30 (prostě co neblíže před zhasnutím a pak třeba 19:30hod (to už by mělo být vše vychladlé). Jde o to, že je třeba změřit rozdíl vytopeného boxu světlem a běžné teploty v boxu bez světla ale v ne moc velém rozptylu protože se v průběhu dne mění i teplota nasávaného vzduchu podle toho jak je venku teplo. děkuji za ochotu |
|
|
MocnyOkurek |
26.4 > 21.6 stupnu celsia |
|
|
MocnyOkurek |
Hola hola, mame tu malej nedelni update. Ve zkratce teplota je 26.5, vlkhost 49%, EC 1.5, PH 6.0. Vse krasne buji a kvete nemam na co bych si postezoval :), kytky krasne voni a secko se sympaticky nafukuje. Na to ze zbyva jeste porad 36 dni to uz vypada hodne zajimave. No nic posoudit muzete sami z fotek. Tak snad se vam kytky libej jako me a s pristim updatem navidenou |
|
|
MocnyOkurek |
Zacaly se mi objevoat skrvny an nedostatek vapniku, trosku sem pridal tedka drsnejsi zalivku pac sem tedka 3x lil jen vodu abych to srazil na nizsi ec. Bude to stacit nebo mam radsi skocit pro nejakej extra vapnik do shopu? Jeden list uz je fakt skaredej a na spouste se delaj skvrny podobny rzi. Dle toho canna letaku by to mel bejt vapnik. Z duvodu co pisou mi prijde nepravdepodobny ani jeden takze to spise beru ze jsou nejaky nedokrmeny. Neob mate jinej nazor? budu za nej rad nerad bych aby se mi to 30dni pred sklizni vykundilo. |
|
|
MocnyOkurek |
Dostal sem tip na calmag jeste s tim ze se to prej u ledek stava. Takze zitra koupim a naliju tam. Doufam ze se to nepobije s tim bcuzem.
Edit: jeste si rikam jestli by nebylo lepsi toto http://www.kleckashop.cz/canna-mono-ca-15-1-l-vapnik vypada to ze je to cistej vapnik. U toho calmagu jsou prkvy navic a to by mohlo rozhodit muj bcuz ekosystem. Mate s tim canna mono CA nejaky zkusenosti? Dik |
|
|
Samulele |
V prvom rade by som asi vymenil komplet roztok. To by malo zrovnať prípadné nedostatky, je dosť možné že síce tam nejaké hnojky zostali a riedil si to vodou na požadované ec, ale už boli pre kitiz nevyužitelné. Ako často meníš roztok?
inak niektorý vyrobcovia hnojek uvádzajú pod ledkami cca +1/3 dávkovania, tuším jidb..
Kurec tretí edit :D též je dobrý na toto Calgreen od metropu, a miešal som to s kdečím :) |
|
|
odo |
Hm. neviem prečo by mala byť vyššia spotreba vápnika pod Ledmi. Každopádne som niečo podobné zažil aj ja s JIDB. SAMULELE - ano, v príručke JIDB píšu, že :
"Pro pěstování pod LED systémem zvyšte koncentraci přibližně o 20% a snižte četnost zálivky (nižší odpařování vzhledem k nižší teplotě pod osvětlením)." Takže teoreticky to může chcieť viac živín, ale to by znamenalo, že by kvetiny viac cucali živiny, než vodu a to by sa malo prejaviť klesajúcou Ec v zásobníku so živným roztokom. Možno by bolo fakt vhodné namiešať nový roztok.
MocnyOkurek - aké máš Ec vstupnej vody? |
|
|
šveholím |
čekal jsem kdy s tím příjdeš riri tohle občas dělá chce to organiku není to gen pro začátečníky vubec nechápu kdo byl tak drzej a šmelí znaší genetikou ale budíš...můžu tě uklidnit že to nemá rapidní vliv na kvalitu ani na výnos.
ps vápnik to nebude toho je v kohoutkový vodě habakuk. |
|
|
MocnyOkurek |
Vsutpni ec byva kolem 0.3 . Zkusim teda vymenit komplet nadrz + tam pridam nejakej vapnik navic. Jinak s tim led to rikal alesh masurovi. Takze celkem duveryhodna inforamce.
Tohle si myslim sveholime je jak pise samu. Ja sem to takhle jeste nikdy vodou predtim neredil vzdy sem drivejsi kola dolival vodu s nejakou vzalivkou. ALe na mistni rady sem si rekl ze nebude spatny stahnout to EC, ale nedomyslel sem to ze se to takto naredi. Dnska vymenim celej roztok a snad to bude dobry.
Btw bio je sice super ale v hydru neresitelny aspon ne pro me. Koukal sem na thread toho borce s bio hydrem no nedopadl uplne nejlepe. Ani nevim jestli jeste pokracuje.
Jeste pridam nejaky report ke kvetinam. Jinak vypadaj suprove, pekne se to zacina nafukovat, trosku mam obavy ze budu muset pouzit hodne provazku a yoyo sracek, protoze na me vzdy vypadnou 3-4 vrsky pri otevreni dveri a spousta dalsich se tam kymaci. Jeste ze ten stan ma ty tycky proti podtlaku. Na kazde strane se o to kytky opiraj :). Foto dalsi nahodim az o vikendu at je progers viditelnejsi a zamazu co nejvice stopy po vapniku nebo co to je. |
|
|
Mard |
citace: |
Původní příspěvek od odo
Hm. neviem prečo by mala byť vyššia spotreba vápnika pod Ledmi. |
Ne spotřeba je stejná, ale jak píšeš je menší odpar a proto aby se do rostliny s vodou dostalo stejné množství vápníku, tak musí být koncentrace vápníku v zemině vyšší. Tudíž obecně rostliny pod LED snesou vyšší koncentrace hnojiv. Ale s ohledem na to, že se spíše silně přehnojuje, tak mírné snížení přísunu živin do kytky, ničemu neškodí. Fakt je, že i v blogu u Dutch Passion jsem četl, že dávají pod LED více vápníku a hořčíku než pod sodíkem. |
|
|
MocnyOkurek |
Tak to vypada ze uz vcera pomohla ta zalivka. Pac kytky vypadaj stejne jako vcera a neni to nijak horsi. To sem rad. Chtel sem to rovnou vymenit dneska ale nemel sem odstatou vodu, pocital sem ze hodku pockam a pak to tam naleju + tam hodim topitko na akvarka. NIcmene kdyz kytky vypadaj ok, nebudu jancit a nahodim to v klidku zitra az se to odstoji a voda bude aspn 20stupinku.
Zadni kytce se uplne vzadu asi nelibi pac nakulila vrsky na svoji kolegyni vedle. ;) Tak to zacalo drive nez sem cekal. Ale to nevadi to je jen znamka ze tam je hodne hmoty. Druhy makro je s krabkou od cigar, sire te vrchni palice me dost prekvapila (temer zastini komplet krabku). Te rzi si lze vsimnout na prvni fotce vpravo dole.
Kazdopadne vsem dekuji za rady jak je videt porad je se co ucit. |
|
|
FrYnK |
Původní příspěvek od šveholím
čekal jsem kdy s tím příjdeš riri tohle občas dělá chce to organiku není to gen pro začátečníky vubec nechápu kdo byl tak drzej a šmelí znaší genetikou ale budíš...můžu tě uklidnit že to nemá rapidní vliv na kvalitu ani na výnos.
ps vápnik to nebude toho je v kohoutkový vodě habakuk. |
Muzes tohle nejak vysvětlit ? nevidim jedinej důvod proc by na to co se mu stalo mělo mit vliv to jestli je to hydro nebo hlina nebo organicky vs mineralni hnojivo...odpověď ze to ta genetika občas dela myslim není uplne uspokojujici vysvetleni... vse ma svoji pricinu..
mensi odparovani při pouziti led? opet nechapu... to prece vůbec nezavisi na tom jaky je pouzity svetelny zdroj... to zavisi jen na teplote v boxu... a teplota v boxu je samostatna veličina která se da u sodiku i u LED prispousobit potrebam...
to je jako kdyby někdo rek ze mu to pod ledkama roste rychleji,,, ale zere to min rozoku to je prece nesmysl.. rychlejsi rust zname vyssi prijem zivnyho rozoku...s tim je spojena i potřeba vyššího EC.. LED je mnohem kvalitnejsi zdroj svetla s mnohem vyvazenejsim spektrem nez ma sodik...proto v rostline probihaji i jiné procesy na které mají vliv ruzno vlnove delky spektra rychleji a jinak nez pod sodíkem u které prevazuje jedna cast spektra a zbytek je osizenej...
Tohle je nevyhoda cirkulačního systemu... je potřeba menit celej roztok... ne jen dolivat... nikdy kytka neprijma jednotlivý prvky v takovym pomeru jako jsou v hnojivech. tzn ze casem vyzere vic dusiku, nebo fosforu atd...ty pak dolejes novej roztok tak tim ze nekterych prvku zbylo vic a nekterych min tak vlastne i po doliti uz mas zase jinej pomer prvku nez kdyby si dal uplne novej roztok...když se to udela víckrát za sebou tak se tenhle efekt nasobi...presna doba kdy se to prerostlo hranici byla když ti vystřelilo to EC nahoru... v tu chvili chtelo vymenit komplet roztok a snížit trosku EC..doliti ciste vody bylo vlastne to nejhorsi...proto jsou v tehlech systémech velky rezervoáry roztoku kontraproduktivni.. na jednu stranu ti dyl vydrzi a lepe drzi hodnoty ale na druhou stranu se ti muzou dostat jednotlivý prvky v pomer kterej kytce uz nesvedci... a to bud deficitem nebo prebytkem nejakyho prvku...Urcite bych neresil jenom vapnik a nekupoval ho samostatne...jen casteji menit kompletni roztok... pokud nehces plýtvat hnojivama a vylevajt třeba kazdej tyden 20 litru do hajzlu tak proste dolivej kazdej den...a pak třeba jednou za 10-14 dni vymen komplet...pokud je ti to jedno vymen to co 5 dni..cirkulacni systém si muzou dovolit velky komercni skleniky kde mají systém kterej jim hlida kazdej prvke v systemu...takova masinka ale něco stoji a mit to doma je urcite nesmysl...podivej se třeba na RW rohoze nebo kokos... všechny ty hnjoky jsou delany jako drip to waste.. tzn vždy zalivaj nove namichanym roztokem a to co vytece jde vždy do odpadu..uz nikdy se to znova nemicha s novym roztokem.. je to presne prave kvůli tomu aby měli vždy stejne pomer prvku v roztoku... |
|
|
odo |
FrYnK - napísal si to fakt dosť dobre a jasne - asi by sa to zišlo doplniť do FAQu. Totožný deficit vápniku som riešil aj ja, akurát pod Verom a nešlo mi to do hlavy. Súhlasím aj s tým, že je výhodnejšie po určitom čase vymeniť celý roztok a nedolievať ďalšie doplnky nakoľko hrozí rozvrat vyváženosti živín v živnom roztoku.
MocnyOkurek - možno by stálo za zváženie, oddeliť odpad z tých pestebných nádob do samostatného odpadu, nemiešať to spať do živného roztoku a zvýšiť tým stabilitu a starosti s údržbou. Pokiaľ by si mal meniť celý živný roztok po týždni, tak by takáto úprava možno zvýšila aj ekonomiku pestu pri rozumnom zalievaní - prelievani. :-)
|
|
|
MocnyOkurek |
Rano jsem vymenil komplet zalivku. Byla to sichta jeste pred praci ale zvladl sem to. EC jsem namichal zhruba 1,48, PH 5,8, teplota byla kolem 20 stupnu. Rano sem taky musel nasadit yoya a jeste po ceste do prace zajit dalsi prikoupit. Cela prava strana se kymaci smerem ven ze stanu. Tu zadni nejhure vychylenou jsem jiz zafixoval a tri vrsky zase stoji jako stozary. Na zbyle dve kytky mam v batohu 9 joj. Myslim ze tohle kolo skonci totalne secko prispedleny ke stropu. Jeidny kousky co drzej jsou ty na ktere sem nedal kolinko a nevyhnul je na stranu... :DD kazdopadne je to krasny masakr a vubec mi to nevadi. Jen doufam ze to lamani neni priznak taky toho vapniku :)
jinak diky frynku za povidani je tam hodne dobreho infa, ale nesouhlasim s tim ze by clovek mel menit celou nadrz za 5 dni a podobny casy. V pohode staci 21-28 dni a nic nehrozi. To myslim vazne. Tady byla chyba ze sem to proste moc naredil a tim to rozhodil. Vlastne si to i sam napsal ze to byla nejhorsi varianta.. |
|
|
FrYnK |
Psal jsem ze pokud pravidelne dolivas muzes klidne 10-14 dni... 5 dni jsem myslel pokud vubec nic nedolijes...je to samozrejmne +-....je tam spousta promenejch jako treba velikost rezervoaru...jak jsou kytky velky...kolik denne sezerou atd atd...zadnej konkretni vzorec ba to neexistuje.. jedine dobry oko a selskej rozum... |
|
|
MocnyOkurek |
Aha jasne takto to dava smysl. Ja dolivam co 2 dny takze v tomto pripade to je vse jak ma byt. diky za dovysvetleni. |
|
|
MocnyOkurek |
Hola nemohl sem vam to nevyfotit :D 12 yoyo na palice v akci! A to jich jest emusim aspon z 10 kupit. Bo jeste lezi trosku stred a ty na levo se asi casem taky zacnou bortit k zemi. :) Taky se brutalne zmenila vune z citronu to preslo do onoho proslaveneho naftackeho smradu to je rygol neuveritelny. :D |
|
|
Vofce |
Ten naftoidní smrad se objeví u každýho modelu když seš na hranici přehnojení řek bych že to je i trochu na listech vidět ..ale jako nemusí to být tím máš to super flushne se to a bude to pohoda. |
|
|
MocnyOkurek |
Ano planuji 14 dni vodu, jelikoz je dneska 44 tak je to uz za 16 dni. Dolivat nyni budu uz jen 1.3ky. Mel sem asi poslechnout pana sveholima a nechodit ani nad 1.3, ale tenkrat me to prislo tak nejak hrozne malo |
|
|
Časlove |
Smrad rozhodně neni přehnojenim, prostě tohle je top genetika a ten smrad je jedna z věcí kvůli který to má ty správný koule :D
Okurek: Gratuluju k pěstu s řádnejma geny, vypadá to super! :) |
|
|
FrYnK |
14 dni v hydru je zbytecne moc na flushing... kytka zacne zbytecne brzo stradat...idealni je postupne od cca patyho tydne snizovat EC...az se 3 dny pred koncem dostanes jen na cistou vodu.. kor u LEDek se deficit hnojek projevi mnohem rychleji..od 35. dne snizis kazdy 3-4 dny Ec o 0,1 a krasne ti to vyjde... vsechno se musi hezky plynule a postupne at to rostliny moc nestresuje...velky zmeny jsou vzdy nezadouci... opet se muueme vratit k tvemu dni kdy ti vystrelilo EC...byl to zlomovy den od kdy se uz postupne melo snizovat EC...Zastavil se rust korenu a klesla spotreba dusiku...EC vystrelilo...
Zmena vune je naprosto normalni...dela to kazda genetika...rozhodne na to nema zadnej vliv prehnojeni...tak jak ke konci se zveda mnoustvi thc a barva pryskyrice tak i vune se meni.. |
|
|
Vofce |
Diesel by měl dostát svému jménu to je jasná věc ale přehnojení a vubec druh použitého hnojiva chuť i vůni ovlivňuje jinak by organické bio pěstování v hlíně nemělo žádný smysl ten rozdíl pozná snad uplně každý. Většina lidí pro které je chuť duležitý faktor skončí u hlíny. Tim nechci říct že by na hydru bylo něco špatného. |
|
|
MocnyOkurek |
Ano idealni to je. A asi to tak i udelam a ec budu pomalu snizovat, nicmene 14 dni vody dostanou i tak. Mi nevadi ze tam bude o par gecek mene, ale ta chut. Ja proste po minulem kole to povazuju za svuj pestitelsky standart. Stejne jako ze je na konci vyskubnu oberu velky listy a i skorenama povesim. Neni to mozna nejlepsi priklad :) ale kdyz kulturisti jdou na zavody taky se trapej aby se jim vyrysovaly svaly a vypadali tak pred komisi lepe. Tohle je podobny na chut. :)
Add chut) ano je to tak a nema cenu o tom moc hovorit, bio je proste lepsi, nevyhoda je ale proste to rucni zalivani. Treba se jednou hecnu a zkusim zase v kokosu jednu rundicku. Jestli to nkdy udelam tak to bude s nejaou odrudou jako je tahle proste trosku neco specialniho . Jelikoz v tom kokosu si muzu zalivat kazdou kytku zvlast, pro experiemtn lze zkusit jendu zalivat mineralem co to bude delat ale to je hudba budoucnosti. Bo priste jedu WH to urcite wilma a pak najare se uvidi. |
|
|
MocnyOkurek |
To teprve roste :) |
|
|
RTEP |
jj a kolik tě stál ten panel |
|
|
RTEP |
hmm já mam od ledideal Vero 29 rosšiřenou verzi na prostor150*150 6 čipu na rust a 4 čipi na květ plus 10 červených 660nn prý 7 generace |
|
|
RTEP |
myslíš že je to dobrej panel |
|
|
MocnyOkurek |
Vero jsou taky fajn cipy. Urcite nebudes litovat. |
|
|
wonis |
Dobrej panel to je o tom žádná..ale jestli ti poradili s timhle osvetlovat takhle velky prostor .. Tak ti zase az tak dobre neporadili a budes muset ve finale stejne jeste prisvetlovat..Ale uvidis sam .mprostor,kde by bylo vhodne mit 1000-2x600W sodik jednim zdrojem svetla 460W plnohodnotne nenahradis |
|
|
LuckyBoy |
Původní příspěvek od wonis
Dobrej panel to je o tom žádná..ale jestli ti poradili s timhle osvetlovat takhle velky prostor .. Tak ti zase az tak dobre neporadili a budes muset ve finale stejne jeste prisvetlovat..Ale uvidis sam .mprostor,kde by bylo vhodne mit 1000-2x600W sodik jednim zdrojem svetla 460W plnohodnotne nenahradis |
čau, hele neber to nějak špatně, ale kdes na tom byl? to je pořád dokola...on ti to snad někdo osvětlí..začnu jen tím že na 2x600W hps úplně na pohodu prostor 300x150...a ten panel člena RTEP má jistě vyšší watáž..nemluvě o tom slově "plnohodnotně".. trošku se nad tím zamysli... hawk
edit: sorry za ot
jinak fandím a sleduji, máš dobře nášlápnuto... |
|
|
fikus37 |
Jelikoš mám taky spider verzi a ted jsem dokoupil ve verzi gen7,tak pokud máš tolik čipů 6x4x10 tak ti to v pohodě osvětlí 150x150cm.Máš to děláno přímo na míru,né?
MocnýOkurek,sory ,že ti tady zasírám téma,ale chtěl jsem jen říct něco se svoji zkušenosti.
Jinač viděl jsem už pod Cree 3590(3000K) výsledky a jsou dobrý
COB čipy jsou pro naše účely to nejlepší co momentálně existuje.
Sleduji a držím palec,jen ten začátek byl tak trochu divoký. |
|
|
MocnyOkurek |
On tak hlavne pise ze ma rozsireny. Tzn nema ten 4x rust, 4x kvet a ty osramy. Ale ma 6 rust 4x kvet. Myslim ze to nasviti do pohody. Tim ze ma ledka jak uz tady bylo zmineno lepsi spektrum svetla se mu ve finale bude asi darit lepe nez s tim 600. Ja osobne uz HPSko pocitam za mrtvy. Je to dobry jen proto ze je to porad asi o 30% - 40% levnejsi nez slusna led sada. Pokud ale pocitate veci jako Lumatek, Awing, nekolik lamp za tu zivotnost je to jeste mene a uz se to ani nevyplati, hlavne pokud jste obyvatel panelaku kde je v lete dost teplo. Ja tedka uz muzu zase pestit nonstop celej rok.
jinak vcera dolito vodou se zalivkou 1.3 v mnostvi 10l, jelikoz se to temer na snizeni neprojevilo budu dalsi dolivat jeste mensi a to 1.1 - 1.2. To bude dneska docela tam ubyva, holky maj asi zizu. :) Nahodim dneska nejaky dalsi fotky az se mi nabije fotak. Ta rez nijak se uplne nezastavila ale neroste to nijakym extra zpusobem. Navic kdyz se list pokazi uz se nikdy nezpravi takze je to asi takto v poradku. |
|
|
wonis |
Původní příspěvek od LuckyBoy
čau, hele neber to nějak špatně, ale kdes na tom byl? to je pořád dokola...on ti to snad někdo osvětlí..začnu jen tím že na 2x600W hps úplně na pohodu prostor 300x150...a ten panel člena RTEP má jistě vyšší watáž..nemluvě o tom slově "plnohodnotně".. trošku se nad tím zamysli... hawk
edit: sorry za ot
jinak fandím a sleduji, máš dobře nášlápnuto... |
V pohode..kazdy ma svuj nazor, spatne to rozhodne neberu..
Za me je to malo a za tim si stojim..Netvrdim, ze to neporoste,ale neni to optimalni mnozstvi svetla a v kvetu mohou kytky strádat..
Na takovy prostor je 1x600W malo ..alespon 2x400W HPS bych tam nasolil..Nevim kde jsi cetl,ze jeho panel ma vetsi wattaz,ale v jinem threadu se pta na 480W panel..s cim jsem pocital..A jestli ho ma na zakazku,radeji bych jej zhotovil bez reflektoru na takhle velky prostor a svetlo posunul co nejblize k rostlinam..ale tak, aby byl prostor rovnomerne osvetleny a nezpusobovalo běleni..Vec názoru..Ale panel jsem nevidel a pokud je to reseno napr. pomoci dvou oddelenych modulu s moznosti je rozmistit v prostoru,mohlo by to ve finale byt gut..
MocnyOkurek..krása prozatím..Diky za takovy thread a at se daří ;-) |
|
|
MocnyOkurek |
Tak nakonec je mozny ze ani ta zalivka problem nebyla. Problem je totiz ze mi ve skrini litaj mali zmrdi. Maly cerny musky takze nejspise smutnice. Dneska jak prijdu z prace zcekuju lepovy desky co s emi to tam zase zavrtalo. Trosku me trapi ze ted uz je dost pozdni faze a nevim jestli to mam vubec nejak krom lepovek resit. Asi to zkusim jeste dole postrika biodefense co mam od atami a prikoupim nejaky lepovky. |
|
|
MocnyOkurek |
Takze na tuti jsou to ti mali zmrdi. Vcera vylepey desky a dneska sem tam videl 20-30 musek prilepenych a to sou 2 lepovky. Na rady barta sem vystrikal biodefense kvetinace a stonky. Nic vice uz v tyhle fazi udelat nemohu. Sranda je ze zrovna smutnice moc hydroton nemusej. NO abych nebyl neco special ze... :x |
|
|
MocnyOkurek |
Zkouseli jste nekdo florian v hydru? |
|
|
FrYnK |
Uu tam nic nelej...je to zbytecny.. kytky to uz nejak dokvetou...akorat si to budes zasirat |
|
|
fikus37 |
Smutnice v hydro systému.To je mazec. |
|
|
MocnyOkurek |
No imo za tim stoji airpoty kurwa drat. Jak sou tam ty dirky tak jim se to evidetne libi. JIne vysvetleni nemam. Bart mi psal ze jinak zijou v rockwoolu u stonku ale tam se je vubec nevidel. Spise jak zatresu s kvetinacem tak se jich par obevi av yleti z tech der. JInak ok dobra schovam florianka a necham to bejt. |
|
|
Hrdic |
Za kolik dní cca chceš sklízet? |
|
|
MocnyOkurek |
zalezi melo by to bejt mezi 70-75 a tedka je 49 |
|
|
Trichome |
no taky sem měl v ebb and flow, ty kurvy žijou na kořenech a žerou je(larvy ) pak se vylíhnou a vylezou mouchy, během 2 dní jsem měl úplně černý ty desky jak se to líhlo ,pomohl mi nimbový olej a snad 10 těch žlutejch desek zavěšenejch v prostoru... |
|
|
MocnyOkurek |
Jo lepovky pomuzou tim ze odchytej ty dospely svine, oni na tom chcipnou a nestihaj nalozit dalsi mezi koreny. Sak na lepovce uz jich moc nepribylo. Spis mi prijde stejna jako vcera. ALe nevyfotil sem si je cele nemohu porovnat. Asi zabrla i ten defense. Preci jen jsou to prirodni veci proti hmyzakum takze jim to vonet urco nemohlo. Dneska dokoupeno dalsich 7 kusu joj na pravou stranu ktera si lehla jako by chtel odejit z boxu. Pri otevreni bocniho okna na me vypadly 3 vrsky ktere sem nemel sanci uz podchytit. Jelikoz na ne stejne neslo moc svetlo rozhodl sem se je okostovat XD. Vyfotil sem vam skrini i vetvicky na kost. :) |
|
|
spachal |
Nu, drzim palce, at boj vyhrajes :] .. Osobne se mi nejvice osvedcily hlistice (Steinernema feltiae), ale uznavam, ze na nejake dva tydny to nema vyznam resit, nez prijdou po objednavce, uz bude pomalu cas na kosu ..
Jinak jak se koukam na detaily, nech si vice casu na pruplach, listy jou plne dusiku, at mas cistou chut :] |
|
|
MocnyOkurek |
j hlistice jsou fajn. Ja bych chtel na radu mistnich plantazniku kosit az ten 75 den, s tim ze 60 den planuju nasadit prvni cistou vodu. Takze bude 15 na flushi, to by melo stacit. Roztok hodlam pak vymenit jeste po tydnu za uplne cisty. Melo by to doject na nejakem +-0.4. Mezi nama uz se nemuzu dockat. Tohle budou zasrane dlouhe 3 tydny a kousek! :D Vite co je nejvetsi legrace tehle sklizne ze jestli to budu kosit 75 tak to vyjde skoro na moje narozky lepsi darek sem si nemohl dat! :D |
|
|
fikus37 |
Pod led počítej ,že doba svícení se ti zkrátí tak +,- o 5 dní.
Nevím čím to je,teď jsme to probírali s klukama co mají Cree a i u mě co jedu pod Verem to dělá taky.Myslel jsem,že je to náhoda nebo genetikou,ale dělá to každé kolo a u každého COB čipu.
Uvidíš sám. |
|
|
MocnyOkurek |
Jestli to tak je, tak holt nasadim vodu o trosku drive. Nahodim to v patek 28 to by melo bejt 58 a nejhure i tecch 12 je dobrejch a 17 bude lepsich. Dik za tip ja nemam rad gaucaky tak to by mohlo byt pak nemile prekvapeni. |
|
|
fikus37 |
Gaučaky,co to je?:jumper: |
|
|
Vofce |
To je super jak sou ty palice úplně stejné jako na fotce od časlove je vidět že to děláš dobře to bude lahůdka :3 |
|
|
MocnyOkurek |
Gaucak je model ktery je prezraly a usadi te po zahuleni do gauce ze se ti nechce ani mluvit. Proste brutal stone efekt. :) Jinak gauc = pohovka = sofa. |
|
|
wonis |
Původní příspěvek od fikus37
Pod led počítej ,že doba svícení se ti zkrátí tak +,- o 5 dní.
Nevím čím to je,teď jsme to probírali s klukama co mají Cree a i u mě co jedu pod Verem to dělá taky.Myslel jsem,že je to náhoda nebo genetikou,ale dělá to každé kolo a u každého COB čipu.
Uvidíš sám. |
Bude to asi zpusobeno rozdilnym pomerem R:FR spektra oproti HPS..(slozitymi procesy fotomorfogeneze a reakci na červene a daleko cervene spektrum svetla )kvuli cemuz rostlina reaguje na LED jinak nez pri HPS,navic asi souvisi i s tim,ze HPS nejakou chvili po zhasnuti vyzaruje FR a tim meni procesy ve fytochromech.. I to mozna vede k prodluzovani kvetu u HPS oproti LED..jestli to teda chápu správně.. |
|
|
MocnyOkurek |
Wonis mluv cesky spione! :)
Btyw hosi to je zmar tento tyden to je neuveritelny. Koupil sem si nejaky hulco at mam co hulit. Mno prijedu domu na kole, seck mokry a zasrany riakm fouknu to hned do prackuy. Tak to pustim rikam si je cas ubalit jointa, a hled nemuzu hulo nikde najit. Mno kde jinde by mohlo bejt nez v pracce. Mel sem takoveho nerva ze sem doma zbil ledincku jaky sem curak. :D Tak bacha na to hosi co davate do pracky |
|
|
kcb |
Lednicku ne ! ta je kamos ) |
|
|
fikus37 |
Lednička je parádní,už mam 102:beer: |
|
|
odo |
:-) som sa pobavil - hneď zrána! |
|
|
odo |
:-) som sa pobavil - hneď zrána!
Nechápem, že prečo si mlátil chladničku. Ja by som nakopal tu pračku! |
|
|
MocnyOkurek |
Kdyz uz tak nakopat okurka :) Ale sam sebe bit nechci. Nakonec mi jeste neco vcera doslo na "topeni" ale kazdopadne hrozna skoda. Chut to nema temer zadnou ale aspon to zhuluje. Budu to holt kvuli chuti mixovat s tim co mi schne na kost |
|
|
MocnyOkurek |
Hola hola priznivci drobneho pestovani, vsem dik za karmice dycky to potesi. Jelikoz sem dneska ve skrini docela koukal rozhodl sem se vam udelat par fotek. Me mezi nama prijde ze snad ani ten 70 den bude pozde. No posudte sami ja sem z toho uneseny. Bojim se co tam za 20dni bude :D |
|
|
spachal |
Pekne, ale za 20 dni to bude uz temer jiste prezrale :] .. Osobne bych zacal s pruplacem uz ted .. |
|
|
odo |
Rozmýšľam, že či tie listy na poslednej fotos sú spálené, alebo....nedokrmené? Každopádne, mne sa zdá, že pod Ledmi to nejak ináč spotrebováva živiny!? Ako keby to chcelo vačšiu koncentráciu- než pod HPS. Je to možné??? |
|
|
MocnyOkurek |
Listy sou takove kvuli smutnic. Jsou to hajzlove :( ale kytkam to evidetne az tak nevadi. Co se tyka toho hnojeni, tak tam je to spise ze kytky vice vypijou. Zda se mi ze dolivam dalekko vice vody nez minule kola.
Add ten pruplach no taky si to myslim ale chtel sem to potvrdit. Mi prijdou ze snad i pred 65 by mohli bejt. Nektere ty boruvky uz chytaj i barvu. |
|
|
fikus37 |
Odo, máš pravdu.Chce to vyšší EC a i vlhkost. |
|
|
šveholím |
Listy nejsou poškozené od smutnic problém je jinde to ti muže potvrdit každý kdo zná tenhle klon.
je zajímavý že outdoor to nikdy nedělá.
těch 70-75 jsem uved jenom jako vodítko podle mně není uplně zralej ani 80 pod sodíkem přesto 70 je optimální doba pak to dostává těžší nádech a není to uplně ono hlavně zapoměn na curing diesl je nejlepší čersvý.
|
|
|
MocnyOkurek |
No kdyz to rikas budu ti verit, bo si mel i s EC stropem :). Je ale divne ze ty problemy se objevily tak nejak zaraz, asi nahoda na zmateni nepritele.
Dneska sem si kazdopadne pripravil 70 litru cisty vody a dneska vecer nebo zitra rano ji vymenim. PO tydnu tuhle vodu vymenim zase a s tou uz pak dojedu az dokonce. Samo + dolejvani.
A curringu se asi nevyhnu, tohle je ciste pro mou osobni spotrebu. Mozna pokud toho bude dost vyzkousim konecne i sam pripravit nejako mast :). Huleni si schovavam do takovych pruhlednych sklenenych doz, ktere maji gumu u uzaveru a defakto to hermeticky uzavrou, tam to nechavam dochazet, s tim ze to ze startu jeste parkrat otevru at to nahodou neplesnivi. |
|
|
MocnyOkurek |
Zdravim pratele drobneho pestovani, tak uz se blizime do finale. Dneka mame 56 den kvetu. Jelikoz je to hrozne zmatecny s tim kdy sklizet a ja stejne mam cas jen pres vikend dojde ke sklizni zhruba 67 den tzn pristi nedeli. Jedine kdy to necham dyl je ze kdyz nebude pod mirkrakem nic moc zkaleny. V opacnem pripade v nedeli pujdou. Pridavam i nejaky fotky no zacina to vypada hrubecky. JInak jak tu nekdo rikal ze kytky smrdi pri startovani prehnojeni, tak na tom neco bude uz to tolik nesmrdi :). Nic tak drzte palce at to kytky nejak tech 11 dni jeste zvladnou (musek zacalo pribyvat) a s pristim reportem cca za 5 dni navideonu. |
|
|
fikus37 |
Krása,na to že jedeš pod LED první kolo.Konečně kluci pochopí,že už žádnou barevnou diskotéku ,ale jedině COB čipy. |
|
|
|
|