Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: 1 2 [3] 4 
LED 300W, 8x SourDiesel RC, Wilma, Bcuzz - Klikni zde pro originální téma
Zelená zahrada
Ahoj. Musím souhlasit s fikus, je opravdu slast na to pohledět :) Já osobně jsem se taky začal jen tak okrajově o Led zajímat ale ještě si nějaký pátek počkám až trochu ještě spadne cena a hlavně jestli nevytvoří nějaký nový systém pak bych to určitě rád zkusil. Těším se na konečný výsledek :) držím ti palce :)
masuro
no zas tak uplne bych s fikusem nesouhlasil, muzu srovnat hansuv panel vs frynkuv a ze by ten hansuv barevny cirkus byl propadak bych rozhodne nerekl...samozrejme nebudu se tady bavit o nejake levne cine...
MocnyOkurek
Ja sem maximalne spokojen, usetril sem cca 100watu odpadniho tepla a kytky jeste vypadaj lepe nez pod 400hpsekm a awingem. Jedine nad cim mam jeste otaznik a neni proverene je vydrz. Ale to tedka tezkou soudit uvidime po par kolech jestli panel bude porad fit nebo se objevi nejakej problemek.
fikus37
masuro,jaký hansuv panel?
Mocnyokurek,pokud frynk něco nezadupal,tak v pohodě odjedeš 30 kol.
Veškeré COB mají životnost kolem 40,000 hodin.Takže by mohli pod tím jet i tvoje děti.:einstein: :punk:
crazyben
citace:
Původní příspěvek od fikus37
Veškeré COB mají životnost kolem 40,000 hodin.Takže by mohli pod tím jet i tvoje děti.:einstein: :punk:

:D a veškerý kvalitní výbojky aspoň 20 000 hodin :D otázka je jakej je pokles svítivosti a po jaký době... HPS výbojkám klesá hodně slušně za hodně krátkou dobu, to je známý, proto je měníme často, ale svítit taky zvládnou klidě roky.
fikus37
U COB čipu píšou 50.000 hodin a po 35.000 křivka jde dolů asi o 10-15 %. Píšu s mobilu, takže to tady nemůžu hodit.
Madical-Strains
Taky drzim moc palce!
No, je to vazne nadhera.
Jsem vazne zvedavy kolik z toho budes mit, preju samozrejme co nejvic!

Uz se taky moc tesim az budu v teto konecne fazi.
Do te doby mohu jen tise zavidet. :-)
masuro
fikus ja mám tedy tento: http://www.bonsaihero.com/index.php...wlight-180-watt
mám starší 150W verzi
v tom čase jeste nebyli, spíš začínali COB chipy , doporučoval ho Alesh. Je jasný že dneska už to nemá smysl jasne Vero 29 nebo Cree ale když ho mám tak slouží a slouží statečne.
fikus37
masuro,kolik se pod tím dá udělat a jaký prostor to osvítí.(reálně,né co píšou výrobci)
wonis
Testy provadene primo od vyrobce Cree..ackoliv to jsou nezverejnene a tudiz,,neoficialni,, vyskedky ukazuji na zivotnost XP-G 496,000 hodin prozatim a jedou dál..Oficiallni prozatim zverejneny udaj je >88.000 hodin pri zachovani nejmene 90% svetelneho toku a barevneho podani.. U CXB3590 70% svetelneho toku je testovano více než 105 tisíc hodin při provozní teplotě 105 ° C, dá se předpokládat, ze pri opatrnejsim provozovani 50-60°C lze dosahnout i tech 90% svetelneho toku..ono tech 70% je uvedeno jako nejvyssi mozny pokles..založených pri tvrdém provozu 2100ma@105°C ..pri 60°C je predpoklad dosahnout i 200.000 hodin životnosti čipu
wonis
On ten Hansuv panel je opravdu dobry a hlavne kvalitni..neni duvod jej videt jako zastaraly nebo horsi nez COB panely..svoji prace svede urcite skvěle..Jde jen o to,ze COB panely jsou nyni jiz energeticky ucinnejsi,levnejsi co se tyce samotnych komponent ..bavim se o DIY .. a hlavne o dost jednodussi, co se tyce samotne stavby a uvedeni do provozu takoveho panelu
masuro
asi 70x70 , výkon to má fakt tech 150W. Dá se pod tím udělat 1,3GpW
Jo to mi říkal i Alesh, ze ten panel je ok, a že on sám osobně nechápe jak to Hans za ty prachy může složit. Jinak na stránkách má přesne rozepsaný co za party dává do těch panelu. Používá výhradně cree, osram a myslím philips.

No a jednoho krásné rána jsem přišel do boxu a tam zhasnuto. Panel v prdeli. Psal jsem si s Hansem (mezitim objednal Frynka) do týdne jsem měl doma replacement part- odešel zdroj. Co říct, já osobně můžu říct že jak s panelem tak se samotným hansem mám jen a jen dobré zkušenosti.
MocnyOkurek
Hola hola priznivci drobneho pestovani, mame tu 62 den kvetu a s nim posledni foto update pred sklizni. Holky samozrejme vypadaj uz spraskane, ale to nevadi tak to ma byt.

O vikendu z nuzkama navidenou a rovnou asi v nedeli zapoceneme tipovacku. Vitez pak dostane moznost tohle ozkouset pokud bude mit zajem :)
kewin
Čau MocnyOkureku,

sleduji Tvou galerii od samého začátku a moc se mi to líbí. Máš to fakt pěkné a rozhodně Ti to musím pochválit.

Chtěl bych rozjet podobný setup, ale v dřevěné skříni 130×70 cm a stejný panel, ale jiného tvaru s TD silentem a hlínou nebo kokosem (s tím nemám zkušenost).

Četl jsem tady na Groweru, jak jsou ty panely, repspektive jejich větráčky na chlazení hlučné, ale mohl bys mi sdělit Tvůj názor na hlučnost panelu a k něčemu to přirovnat?

Budu dál sledovat a rozhodně ať se daří.

kewin
krobak
Safra, parádne oharky. Sledujem od začiatku, ak mám byť uprimný nečakal som takýto výsledok po tom štarte :). Zvládol si to bravúrne, klobúk dole. Karmu plus mi nechce G. na Teba dovoliť, takže aspoň slovná pochvala.
MocnyOkurek
ahoj diky za pochvalu, co se tyka hlucnosti vse zalezi na instalovanem ventilatoru. Frynk tam haze v defaultu nejaky vysokootackovy a ten ma takovy ten vyssi bzucivy ton. No priznam se ze me sral hned jak sem ho zapl. Pokud to mas do bytu jako ja, tak se zkus domluvit at ti tam foukne nejaky pomalotackovy od noctuy. Ony sou tiche a vydrzej (mam zkusenost z vodniho chlazein tady v pc). Ja sam planuju k panu frynkoi jeste cestu aby me tam ty vetraky vymenil. Bo ted je to dost punkerske, jak mam ty jeho zastavene a na tom svoje tiche :)

add krobak) dikec, jo je to totalni vyter, samozrejme sem si pral takovy krasny kytky ale cekal sem nejaky trable a ono takovy peklo. Je to neuveritelny, je to obsypany samyma krystalama, vrchni palice maj ferovy boule a spodni sou taky v poho za me ledky palec hore
MocnyOkurek
Tak kurec tohle sem teda pri 40% vlkohsti necekal, nicmene odmena za to ze sem nezapinal ofuky na noc na sebe nenechala dlouho cekat :/.. Dneska sem musel setnout jeden vrsek. Jelikoz se bojim ze to tam muze byt horsi kosit cely to budu zitra. :( Ofuky uz vypinat nebudu. Pridavam fotuk hrisnice. plisen nebyla nejako moc rozsirena, ale vsiml sem si toho tak ze vrsek byl na krivo, jak by do nej nekdo kopnul. Misto sem vystrihal a zbytke palicky dal susit . Tak drzte palce at z toho neni jeste nejakky nestesti
Mard
citace:
Původní příspěvek od wonis
On ten Hansuv panel je opravdu dobry a hlavne kvalitni..neni duvod jej videt jako zastaraly nebo horsi nez COB panely..svoji prace svede urcite skvěle..Jde jen o to,ze COB panely jsou nyni jiz energeticky ucinnejsi,levnejsi co se tyce samotnych komponent ..bavim se o DIY .. a hlavne o dost jednodussi, co se tyce samotne stavby a uvedeni do provozu takoveho panelu

??? Jako nechápu co je jednoduššího na stavbě a uvedení do provozu, když dá bílé světlo místo kombinace červené a fialové??? Navíc dnes už jsou LED se spektrem pro grow, tedy na jednom železe je rovnou kombinace červených a modrých diod. Takže jen koupím předřadník (proudový zdroj) a LED diodu a našroubuji to na hliníkový chladič. Kde je v tom nějaká složitost? Navíc já používám 24V větrák s předřadným odporem, který je rovnou paralelně připojen k LED, takže nepotřebuji žádné další napájení k větrákům.
Energeticky účinnější - ano, ale v celém spektru. Tj. energeticky efektivně vyrobí i zelené světlo, které ale rostlina neumí využít. Tož tak.
MocnyOkurek
Tak vcera sem na to prisel. Stacilo zavrit okna a behem chvile byla vlhkost nad 50%. To bylo asi tim pac pri otevrenem okne rano bylo 39% vlkhosti v mistnosti. To by plisen nemela mit sanci. Takze necham tedka 2 dny otevreny okno i pres noc a kosit budu az sobota / nedele. Dival sem se mikroskopem a jeste tam nejaka ta pruhledan kulicka je. Mlecny sem snad nevidel zadny jen zakaleny.
MocnyOkurek
Zdar a silu priznivci drobneho pestovani, strach mi nedal a radsi sem to zacal kosit uz dneska rano. Sice se zadne dalsi plisnove mista neobjevily a tak stejne sem zadne zatim po sklizeni 4 kytek nenasel ale lepsi nez si pak skubat vlasy. ;) Musim rict ze na sklizen je to nejlepsi uroda co jsem mel. List vezmete do ruky mirne skubnete a mate ho celej v ruce. Takhle jdou obrat uplne secky. Nuzky nejsou ani treba. Zacal sem zhruba o pul devaty a tedka uz mam pulku za sebou. Na zbytek se vrhnu odpo nebo vecir. Pridavam nejuaky fotky snad se vam budou libit :)
wonis
citace:
Původní příspěvek od Mard
Tj. energeticky efektivně vyrobí i zelené světlo, které ale rostlina neumí využít. Tož tak. [/B]

Jenze se pletes..ony totiz rostliny zelene svetlo vyuzit umi cca 20-30%...akorat k jinym procesum nez tem fotosyntetickym..
..Ty barevne multichipy nejsou novinkou..jsou na trhu urcite od roku 2014 ne-li drive..duvody proc se nepouzivaji si zjisti sam..nechci to tu dlouhosahle zasirat..Jestli je pro tebe snadnejsi stavba panelu z mnohonasobne vetsiho poctu diod o ruznych parametrech nez z par COB..tak asi jo ;-) ..Za tou ucinnosti a cenou si stojim..
wonis
MocnyOkurek.. krasna úroda. ..MocnyPěst..
Bohém
Nádherný bomby!!! Vidím že ti nekterý listy šli taky do KO, i kdyz ne tolik jako mě. Asi jsou některý odrůdy v tom hydru "přecitlivělý" :D
Madical-Strains
Skoda ze si tam mel tu plisen, to je mi lito , je to nejhorsi vec co muze kazdyho z nas potkat. Priste uz si nato das pozor a bude to super !
Ja proti plisni delam prevetnivni postrik kazdy 3 tydny .
Jinak palice nadherny.
Ode me mas K+
MocnyOkurek
Tak panove jak zpivaj tady https://www.youtube.com/watch?v=JSUIQgEVDM4 :)). Mam to za sebou. Vcera sem uz byl linej a propadl sem civilizaci V tak sem to nejak v mezi case nestihl dodelat. Dneska rano sem na to skocil se spravonu vervou a zase za hodku a neco bylo dobojovano.

Add listi ) imo to je problem toho vapnicku a cisty vody. Ja mel dva dny pred sklizni celou tasku zlutyho seschlyho listi. Mozna tomu pomohli i hmyzaci tezko rict. Kazodpadne takove peklo sem jeste u sebe nevidel :)

Co se tyka plisne tak uz sem nasel jen jendo malinke lozisko a u toho si nejsem 100% jisty jestli to neni proste zbarveni ac tam neni zadny bily chmyri. Takze takhle to dopadlo dobre. Uz sem si koupil ty magneticky ofuky a priste uz pojedu zase celych 24 h abych tomu predesel.

Pokud chcete muzete se teda vrhnout na tipovacku. Vitez ziska karmici a pokud bude chtit moznost tuhle srandu okostovat :)

Pridavam foto a pak jak to poschne nahodim vahu a nejaky smoke rpeort.

Nakonec, chci pochvalit vsechny kteri nejakym rozumnym prispevkem prispeli ap omohli mi vypestovat prozaitm muj nejlepsi pest vubec. Taky dekuju vsem za karmy a pozitivni ohlasy, cloveka to hnedka vice bavi kdyz vi ze dela neco pekenho :). Doufam ze jste si tohle kolo uzili stejne jako ja! Sice to nebylo upnle bez problemu ale co je ze.. :D
Madical-Strains
367 G susiny .
Ale preju samozrejme vic jak 0/5 kg ! :leaf:
masuro
preji ti co nejvic. tipnu 390 G a dík moc žes udelal tenhle pest a zverejnil ho tady.
gremlin101
299g
Nadbuh
400g
Zelená zahrada
Ahoj. Na led systém tam máš pěkný klacky takže můj tip bude 416,5g
I tak doufám, že tam bude víc :)
RENE.2
Tak tipnu 355g a jinak dobrá práce.
Hrdic
215g. :)
crazyben
260g dobra prace vypada to luxusne...
Zefram Cochrane
310g ale doufám, že mnohem víc. Udělalo by to LEDkám hned lepší jméno i u nás a mě naději, že to co budu stavět k něčemu bude.
spachal
Vzhledem k tomu prubehu bych to osobne tipoval na 266g, ale preji vice :]
Kazo
345g
tuffgong1
190g ale snad více...
Balon
220g, nemam na to oko...
kewin
Já to vidím na 295g. Hlavně, ať se daří a jsi spokojený.
MocnyOkurek
Chlapi veri ze tipy 190g jsou tu jen aby me nasraly xD. Musi tam byt aspon 300 jinak je to fail.
Mard
No těch 190 gramů by to bejt mohlo (he he), ale spíš to bude těch 345 gr :-) Ty žlutý listy na konci tomu dle mého soudu neublížily.
masuro
bude neboj a na kecy tipu 190 se vyser. cez 1,0 gpw se urco dostanes
tuffgong1
Pardon, ale pod 300w LED a s mnozstvim ktere vidim na fotce proste rikam tech 190. Snad se pletu a bude vic... ;-)
Mr.MEN
282g. Ale nechám se překvapit. :)
wonis
321 g ;-)
eso1111
222 g ,ale přeju mnohem víc 8)
LeFly
288gé, ale super pest pod LED!:D
TommyGun
222,2
panewfs
209g ;)
hulibrcko
Pěknej pěst draku, tipnu 297gé
Bohém
289g!!!! pecka!!!
@jdam
240
MocnyOkurek
Takze mam zvazeny 4 kytky v tom vlkhu 35-40 to schne strasne rychle. Zlaty jaro nebo konec podzimu kdy byla trosku vetsi vlkhost. No nicmene navazeno je zatim 163,53g s tim ze sem neco malo zhulil do 5g. Zbyle 4 kousky nahodim zitra stejne tak jako sem je az na druhy dne setl. Vypada to ze bych tech 300 mel dat. Takze takhle dobry.
Mard
Něco málo zhulil do 5 g :-) Takový mrně jointíček :-)
MocnyOkurek
To vis to oskubavam ze jo :)). Tak uz je zvazen i zbytek. Zbytek je dle souctu z kalkulacky 185g a nejaky susen. S predchozima 163 to dela 348germanu. Vidim ze uzivatel Kazo byl nejblize a to pouze o 3 gramy :). Takze Kazo gz k tipu posilam karmu a pokud bys chtel okusit tak se ozvi pm poslu ti jak sem zde slibil. Take poslu na rozbor nejaky vzorek kvakosovi. Az budou nejaky vyslekdy reknu mu at to praskne rovnou sem. Diky tedy vsem za sledovani myslim ze spravnyma ledkama se daji delat pekny vysledky. Pokud by nekdo mumlal na gramaz ze to neni zadna slava tak ano, to neni, ale za prvy tohle neni zadny model ktery drti zahonky pres mnozstvi a za druhy wilma ma jendo slepy m isto ktery se da nahradit jednou kytkou. Myslim si ze pri plnych 9 a plodnym modelem by se slo dostat v poho pres 400.

Po delsim premysleni jsem se tak erozhodl ze se vratim k biu hnojivum a timpadem i rucnimu zalivani. Sem si vedom ze to bude zase posrana otrava ale budu mit zase 9 kytek a hlavne budu mit bio. Je prilis mnoho skazek na rozdil chuti a to nemuzu jen tak ignorovat. Hnojiva asi zase biobiz jak sem uz drive jel a meidum kokos ze perlitem a nasrano od netopyru :)
šveholím
čau sekal jsi v 65 dnu to je moc brzy jako bys sklízel nezralí jablko stou plísní se mi to vubec nezdá riri je rezistentní i při 90% vzdušný vlhkosti,pod 250W jsou i 75g kytky viz icmag.
MocnyOkurek
cau sekal sem 66 a 67 den. To uz neni tak daleko ke sklizni v ramci toho ze ledky jsou rychlejsi. 74 uz zase bylo trosku pozde a sam si drive psal, ze toto je lepsi sklidit drive nez pozdeji. Asi sem se o nejaky ten gram okradl ale chutove a silou sou kytky naprosto v poadku te muzu ubezpecit.

Add plisen) no nezdat se ti to muze ale hnedy misto, zlomena palice a bily vlasky kolem hnedyho mista davaj jasne najevo ze jde o plisen s hnilobou. Za oslabenim riri mohly stat i ti hmyzaci. Ja sem mel plisen podruhy v zivote sam nevim jak se to mohlo stat, sem hlavne rad ze se moc nerozsirila. To je nejohrsi co cloveka muze potkat kdyz mu uhnije uroda.
Samulele
citace:
Původní příspěvek od šveholím
čau sekal jsi v 65 dnu to je moc brzy jako bys sklízel nezralí jablko stou plísní se mi to vubec nezdá riri je rezistentní i při 90% vzdušný vlhkosti,pod 250W jsou i 75g kytky viz icmag.

Trošku tam bol problém s ofukom v noci myslím..plieseň je kurva :)

to MO:
paráda že si sa takto rozhodol , nebudeš ľutovať, Pokiaľ platí že STE TO Co JÍTE, tak u kytiek to platí dvojnásobne.
Ku tej zmesi, ja mám momentálne funkčnú kombináciu: kokos/hlina/guano
2/3 kokosu, 1/3 hliny- bars jakej z kaufu a guáno podla oka. Síce zatial valím furt Metropy ale rozdiel je už poznať:
lepší rozbeh na začiatku, bez zaváhania by som povedal, klony z kelímku po vložení do zmesi nevykazujú nedostatky a stačí minimálne množstvo hnojky, cca ec 1-1,3. Za 10 dní prepínam... Tie hodnoty sa zdajú možno vysoké ale ten kokos to poberie. Používam lisovaný a ten je úplne hluchý, takže ho pufrujem tiež na 1,3 +-..
ako som už spomínal frekvencia zalievania je zo začiatku minimálna..po presadení do finálu (6,5 L) zalejem a nešahám na to 7-10 dní !!! Až sú kvetináče ľahké premýšlam nad dalšou zálievkou, to už korene čouhají z dola :D
To vdaka prímesi hliny ktorá pomáha zadržiavať vodu a živiny.

Za druhé sa zvýraznili vône na raste aj na suškách, povedal by som že je to ešte viac osypané, ale toto podľa oka asi nejde spolahlivo potvrdiť. No a na chuti je to samozrejme poznať najviac ale zatial je tam stále metrop, takže to nieje dokonalé..a tým sa dostávam k hnojke. Guanokalong má totiž okrem granuli a prachu aj grow a bloom zložku takže biobiž nemusí byt jediná voľba. Okrem toho sa tam krásne doplna N-P-K, jukni na zloženia. Aby som nekecal , na pošte ma už čakajú :)

No a dalšia nemenej podstatná vec je výnos a štruktúra palíc, podla môjho skromného úsudku je to kompaktnejšie a celkovo som s výnosom nadmieru spokojný..po dlhej dobe :P

Edit: všimol si si že nepoužívam perlit?? načo pýtam sa, načo miešat inertné médiu s inertným??

tyyjo, trošku mi to ujelo :) ke´d tak nechaj zmazať :D

inak gratulujem k výsledku, vyzerá to mňamózne teda
MocnyOkurek
Ano nezapinal sem na noc nez se ta plisen objevila. Ale predtim sem to delal tez a nic se nestalo :(. Asi i nejaky zbytek ovoce ktery sem prehidl a nekde zacal hnit a plesnivet. Taky mam takovou starou lednicku, a porad ji omyvam bo tece a takovy veci. Tak ta plisen muze byt i z toho. Novou planuju nabrat ted na vanoce. Ale komu se chce utracet 12k za takovou hovadinu do ktere hodim jen maslo a tvaroh a par dealsich picovin :)

Samu ja se prave bojim pouzit hlinu bo sem ji jeste nejel. Ten kokos a perlit mam ozkouseny a je fajn. Pokud se ptas proc dve inertni medium tak vlastne ani nevim. Jak sem zacinal tohle delalo hodne lidi. Proste 2/3 kokosu a 1/3 perlitu. Taky sem cetl ty netopyri hovna sou fajn tak sem je tam taky pridal. Jelikoz to fungovalo dobre nikdy sem pak nemel potrebu to menit ci vylepsovat. Biobizz pojedu prave taky proto ze jej znam. Pridam jeste tu jejich novou picovinu vera a uvidime co to bude secko delat :). Trosku se desim toho zalivani ale to tedka vyresim tak ze necham krouzky :DD a budu zalivat z kyble pres cerpadlo a vyzuji postroj wilmy. Takovy poloautomat.
masuro
Já bych řekl že to byl fajn pest. Kdybys tam měl 9 kytek tak mi to vychází ze bys udělal 390g což je 1,3gpw. Kto viděl ten začátek tak chápe že ten výsledek je fantastický. Resp jistý kvakos tady dělal návod jak dělat poradny indoor a dosáhl stejný gpw. Okurek tady castecne předvedl jak se to nemá a podívejte se na výsledek...a názor na led si udělejte sami...myslím že soudný člověk v tom má jasno.
Madical-Strains
Okurku , taky te gratuluju k vysledku.
Bylo to chvilema napinavy ale skvey a poucny grow!

Taky priste pojedu jen kokos s perlitem jako v prvnim kole, je to mnohem jistejsi, jednak tam nemuzou byt nejake zrave potvory a skoro nehrozi preliti a hnojeni mas pod svou kontrolou.

At se dari !
Efendy
Pokud se nepletu tak pod 400W HPS jsi dělal kolem 300g, takže toto kolo je asi tvé nejlepší co do gramáže a o 100W menší spotřeba. Takže myslím, že ve výsledku LED náhrada za HPS (když pominu náklady) můžeš být spokojen ne? K+
masuro
Byl to great journal. Co se týče ceny panelu, půjdou dolů to stopro že časem při pořízení je nebudeš řešit. Každopádně už dneska, když si sectes všechny pořizovací náklady a provozní náklady tak hps nemá smysl. S jedinou výjimkou, kdybys byl velkochovech na černý odběr a tvůj business plán je udělat min 2 kola. Jinak je LED COB jasná volba.
sadař22
.
tuffgong1
Masuro promin, ale ze HPS nema smysl ? :D To je naprostá kravina ! :D Fakt se musim smát.
masuro
Jo má, ještě topit ve sklepů. A pak pro ty co nemají na led panel 😀
Hrdic
Já mám na LED panel ale zůstanu u HPS. Je to zajetá tradice a výsledky nejsou špatné. Rozhodně lepší, než pak po čase řešit, že začínají odcházet ledky a když pak naneštěstí, jako se to normálně stává odejde celý panel po 2 letech, kupovat za 20k nový.... To se mi zdá jako dost špatná investice. Navíc já, jakožto elektrikář mám nekonečný přístup k výbojkám a předřadníkům, takže zadarmo. :)
crazyben
citace:
Původní příspěvek od masuro
Jo má, ještě topit ve sklepů. A pak pro ty co nemají na led panel 😀

Nooo poměr cena výkon pro ledky zase až tak jasně nehovoří... jak nejde o peníze tak se dá souhlasit. Ale kolik lidí si tohle může říct... každopádně souhlasim že led je budoucnost... klíčový slovo je právě to budoucnost. Pořád je to moc drahý a navíc z dlouhodobýho pohledu relativně "neprověřená" novinka... myslim že osvědčený HPS ještě pár let topit budou :D

Jako nic proti led... jen protiváha k názoru ze HPS nema smysl ;)
masuro
má smysl pro ty co si LED nemůžou dovolit :D
odo
MocnyOkurek - bola to paráda sledovať. Gratulujem a mrzí ma tá plieseň. Je to podľa mŃa čiastočne aj daňou za to, ak to je moc prehustené. Okrem toho je vlhkosť vyššia aj tými Ledmi, že to tak nehreje -tým pádom je tendencia k slabšiemu ofuku a odťahu, tým stupa vlhkosť. Osobne už nepoužívam ani zvlhčovačku od začiatku....Predpokladám, že Tvoj setup pofičí nonstop.

Samulele-tiež rozmýšlam nad tým, že prečo miešať perlit s cocosom - možno to tak nesadá v spodnej časti kvetináča...
Zaujímavá polemika ohľadom chutí z hydra v porovnaní s organikou, resp. s čiastočnou organikou. Je to rozšírený názor - nedokážem posúdiť, lebo nehulím...každopádne som pestoval paradajky súbežne v NFT a v orgnike v hline so slepičincami. Výsledné, zrelé produkty som dal ochutnať známym - niekto nespoznal rozdiel - naopak - zdali sam im aromatickejšie paradajky z NFT. Čítal som aj názor tu na Groweri, že v organike je cítiť tie hm. "howná" a že to je vraj velmi fasa...nekomentujem, lebo v peste a konzume kvetín - nie som tak hm..zbehlý a skúsený, ako v zelenine - každopádne by stálo za to súbežne v 1 boxe ísť organiku a hydro vedľa seba a potom koštovať.

Madical - myslím, že v cocose sa tak isto množia škodcovia, než v hline
crazyben
citace:
Původní příspěvek od masuro
má smysl pro ty co si LED nemůžou dovolit :D

:D néé

I pro ty plati stejny pomery cena / vykon... podivej na kvakosuv thread a napis mu ze HPS nema smysl :D 1,7 GPW... az tady predvedes neco podobnyho s ledkama tak muzes neco takovyho tvrdit.

A to sou osvedceny komponenty... jen menit vybojky za par set a frcis x let. U zivotnosti led panelu sou hezky cisla, ale teprv cas ukaze jestli to opravdu budou zvladat.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od odo
Čítal som aj názor tu na Groweri, že v organike je cítiť tie hm. "howná" a že to je vraj velmi fasa...nekomentujem, lebo v peste a konzume kvetín - nie som tak hm..zbehlý a skúsený, ako v zelenine - každopádne by stálo za to súbežne v 1 boxe ísť organiku a hydro vedľa seba a potom koštovať.

Madical - myslím, že v cocose sa tak isto množia škodcovia, než v hline

nooo... pokud neni žádnej flush na chuti to bude znát... ale teda nevim jestli bys cejtil přímo hovna. To asi né... v hydru je flush easy, 3dny voda a je vymalováno no, v hlíně to chce čas a spoustu vody a prolejvání... jak to vynecháš tak to prostě bude znát. Každopádně jsou odrudy u kterejch při pěstování v hlíně vynikne chuť samotný zeminy... může to znít zvláštně, ale já mam přesně takový modely i docela rád.

V dnešní době sme už tak zvyklí na tu šlechtěnou zeleninu a ovoce, nakrmenou všim možnym, že ta opravdu přírodní nám už chutnat nemusí...

už sem taky rešil podobnou otázku... sám ještě soudit nemůžu, ale sou dva druhy lidí: jedni co sou pro organiku protože jim to prostě chutná, druzí co jsou pro hydro protože jim rozdíl přijde tak malej že převáží jiné výhody hydra.
masuro
kvakos udělal 1,7 GPW?
crazyben
sorry 1,45... porad je to az az..

Zapomel bych martina666 :D ten dava 9GPW s tou jeho 11w ledkou :D to je ale pripad sam pro sebe... ja jen nesouhlasim ze HPS nema smysl. Ze to sou dobry svetla a hudba budoucnosti o tom zadna...

Já sem sice nedal GPW ani pod 400wHPS :D ale nemyslim si že s ledkama bych to najednou zázračně překonal. Pořád mi dělá problém vychytat správnej čas přepnurtí a vyplnění prostoru (buď je to moc nebo málo)... dost to komplikuje i fakt že jedu ze semen a různý modely. No a když si pak spočítám ještě cenu... naopak pro mě ztrácí smysl led.
masuro
ja sel s vynosem navrch o 30 procent. stejna genetika. jinak sem se na toho kvakose dival, jel LSD a to ma vynos 700g/m2. ze mel hezky grow o tom zadna. s tou genetikou a jak to umi by pod led udelal i 1.8 GPW
crazyben
:D 700g/m napsany na listu od seedbanky? Vazne ty udaje beres v potaz? Ono tech 500-700m3 pripadne kytku out tam je skoro u vseho, ale dava to malokdo ;)

No nic myslim ze nema smysl se hadat... a kazdej si najde to svoje podle svejch priorit. Hlavne aby pekne rostli a kvetly... jaka technologie nam to umozni uz je vedlejsi :) Ja ledkam fandim, jen me proste dostala veta ze HPS nema smysl... thats all.
FrYnK
Crazyben
Trosku v tom delas zase bordel......1.7 gpw...kde? Hod link... co ja vim ma tam 1.45...
To je uctyhodnej vysledek pod HPS a povede se jednomu ze sta dulezita je genetika a taky um pestitele...tady na G se to povede jen par lidem a to mozna se stestim...za dobu co jsem chodim jsem neco takovyho videl max 2x...
Oproti tomu s LED to bude schpnej udelat kazdej druhej grower s prumernejma zkusenostma...
Navic tady srovnavame jen gpw...srovnani kvality palic je taky uplne nekde jinde...a ono s cenou to neni tak jednoznacny...kvalitni setup 600w stoji k 10 000 Kc...nehlede na to ze to chce kazdej rok vymenit vybojku..stinitko taky odchazi..predradnik muze odejit taky kdykoliv...takze v horizontu 4 let ste na stejny cene....akorat ze LEDky ti jeste usetrej polovinu za elektrinu... coz pri rozdilu 300w udela rozdil 5000 Kc za rok !!! takze ve vysledku ses po 2 letech na stejnych nakladech... takze kde je ten vyhodnej pomer cena/vykon? A dal uz jen setris..vetsina vyrobcu Led garantuje delsi zaruku nez 2 roky tudiz s tim ze by to odeslo a financne by se to nevratilo se taky bat nemusis...
LED uz ted proste valcujou HPS a to v temer vsech smerech....

Kdo nevyzkousi neuveri...tak to je a bude...

A veta HPS nema smysl bohuzel doznava reality...a ta budoucnost o ktery mluvis uz je tu...prave ted!!!
crazyben
1,45.. za ten omyl uz sem se omluvil ;)

Nebejt ty porizovaci ceny uz sem to zkusil davno, mam pocit ze sem se te ohledne toho panelu pred nakym casem i ptal na par veci a chtel sem to koupit :) a porad nad tim uvazuju, jen si to ted nemuzu dovolit bez toho abych se jinde uskromnil, takze dokud bude HPS plnit sluzbu jakou ocekavam nebo se zlepsi moje financni situace, tak s tim budu topit... stinitko (kvalitni) taky vydrzi... to sem myslim zas resil s nekym jinym jinde... kde me typek utvrdil ze original wingy s nakym tim naterem opravdu vydrzi narozdil od hliniku. A co udelal kcb pod hobby stinitkama za par supu? Predradnik muze odejit kdykoliv... ano... ale vetsinou neodchazi navic na svuj Lumatek mam zaruku 5let. Potom je tu pokles svitivosti... proto menime vybojky, ne ze by odchazeli. Ten je u HPS znacnej to je jasny... ale co LEDky? Takze to neni... pak uz jen setris, jednou pride chvile kdy ta svitivost klesne. Ledky sou relativne novinka a jak sou na tom se spolehlivosti zatim nikdo nemuze s takovou jistotou tvrdit... to ukaze cas.

Moc se mi libi co tu okurek predvedl a fakt to vypada naramne... ale mi prijde ze bud je tu nekdo fanda LEDek nebo HPS a tak nejak ma sklony k velebeni toho jeho oblibence... az tady opravdu bude mit kazdej druhej grower pod led k 1,5 GPW (a nebo ja sam) tak uznam ze HPS nema smysl... driv opravdu ne. Jestli je to jak rikas tak tady brzo bude plno takovejch indexu, tak se tesim :) jeste vic na ty frajery co umi... to teprv budou cisla.
kcb
Hele, vysoky vynos se da s HPS udelat za zlomek ceny s hobby stinitkem a elektromagnetickym predradnikem, ktere pouzivam dodnes )

Ja sam jsem ted jel se stejnym panelem co ma okurek a udelal jsem 410 pouzitelneho materialu bez spodku. coz je nekde okolo 1,4 gpw a rozhodne to nepovazuji za uspesny grow. urcite se pod tim da udelat vice jak 500g. Bohuzel muj sklep je koncipovan na stridave vytapeni pomoci HPS, kdyz jsem misto jedne 600W hps dal tenhle panel tak jsem naopak docela bojoval s nizkyma teplotama, pri sviceni to bylo +-22 a ve tme 18, coz nepovazuji za optimalni podminky )
Palice jsou VELICE tvrde, vice osypane, opravdu lepe vypadaji, to je proste fakt, ale jsou mensi )
Rozdil mezi HPS a LED bude stejny jako treba kdyz si kupujes auto, benzin/nafta oboji ma svoje + i -
Pro ty co pestuji v panelaku, nebo nemaji kvalitne udelanou ventilaci, pro ty je tenhle panel pozehnani, pro majitele aero, ci hydro systemu je to vylozene nutnost.

Kdyby ten panel mel 400W tak je to plnohodnotna, o neco lepsi nahrada za 600kuli.
Jedine co me vylozene sere , tedy krome porizovaci ceny),je vaha panelu, pokud mate box bez bocniho pristupu je zvedani panelu jednou osobou utrpeni ))
V kazdem pripade jsem rad ze jsem si jej poridil, i kdyz jeste pred 14 dny jsem jej chtel prodat, po ususeni materialu uz nechci )
guerilla
kcb: Přesně, důvod proč zatím nechci LED je ten, že pracuji s vyzařovaným teplem u klasických výbojek. Avšak na léto do matkárny je asi pořídím, lepší investice jak klimatizace imo.
MocnyOkurek
Presne tak lepsi primer bych asi nevymyslel benzin a diesel. S tim ze HPS je ale diesel abysme si rozumeli :)). Jinak kvakose netahat pro primer. On je proste hodne dobrej a to kolo s lsd mu hodne vyslo. Takovyhc uz tu moc dalsich neni. Resp krom snad kcbeho velkych poestu uz nikdo. Ano je to spravny davat si za vzory ty nejlepsi ale je treba mi i realny ocekavani. Pro me je to su per. Verim ze kdyz pristi kolo hodim 9kyktu, necham to zase narust aspon 60-70cm tak se 100% dostanu pres 400g s tim ze to bude atakovat 450. A tohle sem schopen udelat 4x za rok. Maximalni spokojenost hul;eni uz nikdy nedodje! :D
Keen
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Presne tak lepsi primer bych asi nevymyslel benzin a diesel. S tim ze HPS je ale diesel abysme si rozumeli :)). Jinak kvakose netahat pro primer. On je proste hodne dobrej a to kolo s lsd mu hodne vyslo. Takovyhc uz tu moc dalsich neni. Resp krom snad kcbeho velkych poestu uz nikdo. Ano je to spravny davat si za vzory ty nejlepsi ale je treba mi i realny ocekavani. Pro me je to su per. Verim ze kdyz pristi kolo hodim 9kyktu, necham to zase narust aspon 60-70cm tak se 100% dostanu pres 400g s tim ze to bude atakovat 450. A tohle sem schopen udelat 4x za rok. Maximalni spokojenost hul;eni uz nikdy nedodje! :D

diesel bych viděl spíš jako LEDku - levnější provoz, dražší pořizovací náklady/opravy

LEDka je neekonomická - všechny ty ušetření na elektrice sou zanedbatelný s tim, že do roka LEDku otočíš 4x... já to s HPS zvládnu v pohodě 6x...

LEDky sou pro nadšence, ne pro taxikáře, co najedou denně x tisíc km ;)
kcb
Keene uvazuj ), s LED se sviti jako s HPS, kdyby Okurcak pouzil Amazon jako my, tak se dostane na stejny cyklus, vlastne jeste kratsi, kdyz pod LED to dozrava o neco malo drive.
MocnyOkurek
Keene prosimte zkus nejdrive o vecech myslet nez napises. DOcela by me zajimalo i v aeru by to byl problem jak otocis 6x tady 75ku kvet. Asi mas jiny kalendar nez pouzivam ja ale 6x 75 = 450 a to nepocitam jeste rust. V aeru si jeste pridej 6x3 dny v ostatnich trosku vice. Chlape to je neuveritelny co jste schopni vyppustit za zblebt. Jiste take mas nejakou osobni zkusenost s tim ze se ty ledky vice kundi a sou drahzsi na opravy. Raad bych nejaky takovy dvojty porovnavaci pocin videl. Ale prosim aby ty setupy jely aspon 2 roky jinak me to nezajima. Co se tyka tve posledni velke myslenky tu uz nemam ani silu rozvest! ale diky za sledovani a prispevek. I picoviny se pocitaj
fikus37
Ty vole, co se tady člověk nedozví. Rok má podle kena 450 dní. 6 kol za rok. A to pod COB čipy je ještě doba květu o něco menší. Hold někteří pořád nechtějí pochopit, že sodikova technologie je minulostí. I když pro někoho kdo pěstuje v garáži, tak v zimě je to nutnost, samozřejmě počítejte dalších 1000watt za přímotop, který budete potřebovat, když lampa nesvítí.
Keen
kcb: K týhle kombinaci sem hodně skeptickej hlavně kvuli teplotám, proto jí chci vyzkoušet, ale když si tu psal svoje zkušenosti, tak sem to trochu odložil. Máme celkem podobný prostory a neni ideální počasí. Jinými slovy se z toho vytrácí ten punc "gpw+ pro všechny". Stejně jako každej, kdo si koupí Amazon, nezopakuje to cos předved s PP ...

Okurek: máš pravdu, nezkoumal sem jak si to tam měl dlouho, vycházel sem z "klasický" doby 60 dnů (btw o kolik dní +- je ta LEDka schopná urychlit květ? Mně to v Amazonu vychází na cca 4-5 dní míň). V tom případě ti gratuluju a vyrovnal si se výsledkem growu pod HPS, akorát si měl tak dvojnásobnej pořizovací náklad.
Ideálně mi zavři hubu novym reportem, kam přidáš o květináč navíc a bouchneš tam 500g. Do tý doby je pro mě LED max srovnatelný s HPS a ty výsledky tomu kolikrát ani neodpovídaj :) A nebuď nasranej, jde o hovno ;)
MocnyOkurek
Co se tu probiralo a psali i jini zhruba 5 dni az prej. Nevim moc jak to pomuze v amazonu to musi prozradit tady kolega kcb ten jel toho jacka.

Nejsem nastvany jen me to trosku rozhodilo :). Ikdyz chapu na co narazis. Aby to neznelo vzdy budou apsn jeste nejakou chvili nahovno porizovaci naklady. Druha a zatim z me strany neozkousena vec je jak to vydrzi bez pokazeni. Pokud to opravdu vytoci 30-40k hodin tak to tak hrozny neni, jen proste penize musis dat hned. Myslim ze veci pro hpsko nevydrzi nektere ani 10k. Lampa urco ne, stinitko po me zkusenosti take ne. To mas awing 2k, lampa 600-1000 zalezi jakou si kupujes. Tohle aspon 2 a cenove si na tehle ledce.

Add plodnost) pristi kolo planuju ject pana nosorozce. Jede to tady tusim plagron a ma i galerku. Jak to je s vynosem si nejsem jisty ale myslim ze je to plodnejsi. Zkusim vypestovat co to da. Myslim ze v mem pripade je 450 uz dobrych. Kdby se povedlo jak ty rikas 500 tak bych byl jen rad to uz je 1.66 g/w a to jsou hodnoty kdy se clovek muze zacit placat po zadech ze mu to jako jde.

Jeste bych tady mohl teda placnout i nejaky smoke report ze? Chutove zatim jeden z bezkonkurecnich modelu. Citron je celkem vyrazny stejne tak tezka naftova neboli skunkova vune. Konzistence je takova ze jsou to samy konvalinky. Nedela to takovou klasickou hmotu jako delal treba jahodnik. Po zakoureni je to samozrejme jizda :) Za me asi nelze nic vytknout. Krom teda toho ze pristi sklizen asi budu chutove trosku mrucet :)

PS: na pristi utery sem domluven s uzivatelem kazo aby si vyzvedl svou vyhru tak je poprosim aby tne model taky nejak popsal. Sam sme zvedavy jak jej bude vnimat :)
odo
MocnyOkurek - Správny prístup, ani to nevypínaj, nech to fičí....

KEEN - príspevok 282 vôbec nechápem...
....ja som tiež zistil, že mám akosi chladno teraz pri peste. Hádaj, čo spravím?
Kupil som 3 COB, rozšírim panel, zvýšim tým aj teploty - lumeny asi aj výnos a verím, že to bude ekonomickejšie, než tam zavesiť sodík...:-)
Madical-Strains
Nasel jsem dobre napsanou recenzi HPS versus LED,
kde se divaji na obe osvetleni ze vsech moznych uhlu a z ruznych pohledu majitelu HPS a jejich argumentu.
Veskere argumenty zastancu HPS jsou zde roztrhany na padrt.

V clanku je popsano ze jedina nevyhoda pro pestitele ohledne LED je v tom ze uz maji a pouzivaji HPS ,v tomto pripade se jim nevyplati investovat do LED panelu ,plati to vsak jeste pouze pro ty nejzkusenejsi pestitele kteri maji pod HPS 1G/w a vic ale i v tomto pripade je to velmi diskutabilni a na hrane.
A aby toho nebylo malo tak musim jeste pripomenout ze v recenzi neni ani slovo o nejnovejsich COB-LED !!!

Pro toho kdo zacina nebo rozsiruje pestebni prostor je jednoznazne vitezem pokrok.

http://www.raysace.com/hps-grow-lig...-which-is-best/
Whoau
Predne velka gratulace Okurkovi - sleduji celou dobu a je to super vykon :))) Je videt ze frynk odvedl dobrou praci :))) JE velice usmevne jak se tipuje 178g a podobne sumy :) pak z toho vyleze takto krasne cislo a hlavne tak krasne palice a presto to tolik lidi dokaze interpretovat jako nepresvedcivej grow atd :))) usmevne. Nekeri lide zde budou taci HPS nadsenci ze kdyby se jim do zadnice zarazila vybojka verim ze bude svitit!!!

Okurku krasa!
masuro
Okurkovi ještě jednou dík že za 1, zkusil led a za 2, udělal tady journal. A jako třešnička, nedopadlo to vůbec špatne. Jsem o to víc rád že jsem ho na tuto cestu navedl. Nezdar by mě mrzel, úspěch mě hřeje. Jak píše whoau, jsou lidi který to nedoceni a budou shazovat. Cxb3590 je bod zlomu. Co přijde po něm jenom víc nasměruje hps do muzea nebo do sklepa. Jo jeden příklad z historie, dělal jsem kdysi ve fabrice na klasické obrazovky. Korejcik nám na vstupním školení vykládal jak je plasma a LCD na tenkých nohách nemá za sebou desetiletí vývoje jak klasika, nevyskousena technologie...za 5 let už ta osvědčená technologie mizla z trhu.
Kazo
Tak vcera jsem mel cest ochutnat okurkuv vypestek. Musim ho vazne pochvalit jak dobre koureni vypestoval. Od predani me skadlila vune ktera je ohromujici. Tesil jsem se az si vecer ubalim. Chut je vytecna. Pri nadechu jdou krasne citit citrusy. Pri vydechu byla chut rekl bych ciste dieselova. Diesla jsem kouril kdysy davno a hned jsem si na tu chut vzpomel. Stav se mi taky moc libil. Hodne silny ale pritom prijemny. Dal jsem ochutnat kamosovi a ten si taky liboval. Nemam co vytknout. Proste paradni pokourenicko. Jen tak dal ;-)
Hrdic
Neshazuji LED ale pro mě jako elektrikáře je HPS prostě zatím ve vedení. Už jen z důvodu výdrže a případných oprav. Když odejde LED panel, tak už si ho neopravíš ale s HPS systémem koupíš buď výbojku, nebo předřadník a málokdy se stane, že něco odejde a když už odejde, tak rozhodně ne obojí najednou. Kdežto panel chcípne a je hotovo a předpokládám, že ten kdo jede LED nemá v zásobě druhý. Ono se to 2 kola nemusí stát ale pojedeš 3tí a bum... Obchody mají na vyřízení reklamace měsíc.
fikus37
Mě odešel 2x předřadník za 5000 Kč a nový mi poslali až za 23 dnů.
Hrdic, co jsem měl podle tebe dělat?
Je jedno jestli ti odejde předřadník nebo driver, je to to samé. U LED panelu je těch driveru více, tak jakmile ti jeden odejde, tak svitis zbytkem a pokud máš panel s čr, tak máš po starostech.
pankytka
Nebo Ti odejde jedna COB, kterou proste vymenis. Tenhle argument mi prijde dost lichej :/
Hrdic
Já mám výbojku s předřadníkem 5 let. Až takhle dlouho vydrží LED panel, tak uznám, že LED má nějakou výhodu. Problematikou LED jsem se zabýval už od střední školy, takže o tom vím své ale nemá cenu to zde rozebírat, protože každý tu má svou hlavu.
Pankytko, ty by jsi byl schopný si to sám vyměnit? Když vlezeš dovnitř, ztrácíš okamžitě záruku na celý panel.
pankytka
Ano, ale musíš pocitat nevyhody výbojek...musíš je menit. LED by Ti mely dat 50k hodin. Ano, urcite bych to vymenil, není to v panelu, ale mam to prisroubovany na hlinikovem chladici :) Ale samozrejme, uznavam..když nemas cob doma, tak musíš počkat, nez Ti dojde. Nedej boze, když se Ti to stane v patek, to pak jo :) A souhlasim s tim, ze každý mame to svoje, tak si to budem prosazovat. To je ok, jen se bavit normalne a konstruktivne :)
Hrdic
Souhlasím. :)
MocnyOkurek
Na nejaky ty zatezovy vysledky si ale jeste musime nejakou chvilku pockat :( :). Apson u tohohle kusu.

Mala zmena pro pristi kolo, bart nereagoval tak sem si musel sehnat klony jinde a domluvil se s mistnim gangsterem guerilou. Model pokud vse pujde dobre bude grep puff nebo moonshine haze. No sem na to zvedavy. Pro prcky jedu pristi vikend
cervenakarkulka
U gue. určitě chybu neuděláš. :) A bude i další thread?

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma