Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 3 
Gavita PRO 600W,Tropf Blumat,20xWhite Rhino - Klikni zde pro originální téma
Jamés
Zdarec zdravím všechny,podělím se svámi o moje první opravdové kolo,pěstuju asi už 7let,ale většinou outdoor,s indoorem mám taky nějaký zkušenosti,většinou ale klonování a nějaké předpěsty,myslím že nastudováno něco mám,ale samozdřejmě rady a připomínky jsou vítány ;-)

Setup:
1.Box DP 90 postavený na stojáka s 125W CFL slouží mi k zakořenění a předpěstování (asi 2týdny)

2.Box DP 120*120*180

Světlo-Gavita 600W s elektronickým předřadníkem 400V(komplet),výbojka Gavita 600W HPS (komb. Spektrum)

Odtah - nevím přesně,ale průměr 150mm,(v pohodě to uchladí a vysaje vlhkost odzkoušené)

Ofuk- 2 x klipsňák tornádo

Přítah-pasivní

Hlína-BioBizz allmix v 6l květináčích

Hnoje-BioBizz try pack

Osazenstvo: stímhle je to trošku složitější,dostalo se ke mě asi 60 klacků nezakořeněných,takže jsem si vybral 18 ks tech co vypadaly nejlíp jako daň za to že jsem jim dal život :-D ...jen vím že posádku tvořili Ed Rosenthal Super Bud a Critical Mass...vím že je to od normál matkáře žadný feminy nebo tak.

Ještě bych měl říct že většinu vybavení mám pujčenou,ruzně od kámošů,kterým se do toho bud nechce nebo to mají navíc.Moje investice byla jen vybojka,hlína,hnojky.
V plánu mám Scrog,ale na to je zatím čas.
Jamés
Holky mají za sebou první den pod 6ti koulí,ještě jsem jim nechal starou vybojku,kterou dnes přehodím.
Výška 25cm
Vzdalenost lampy 50cm
Teplota:při světle 20-21C
při tmě 18-15C
Vlhkost :70% bez odtahu,50% se zapnutým,skoro ho nemám zaplý,jen tak asi 4krat za den to zapnu at pořádně vyměním vzduch jinak není potřeba,odtah mám vyvedený do komínu který nepoužívám.

Ofuk mám při světle zapnutý nonstop,potřebuju aby mi trochu zesílily na stonku,protože v tom malým boxu už na klipsnak nebylo místo :-)..
Hnojit začnu nejdřív tak za 2tydný když mám allmix a dneska jsem to přesadil..
Jointza
Hoy, máš tam docela kosu, myslím že se ti na květu dost opozdí. Jinak asi vše ok 😉
Jamés
Vím vím,myslíš že tu lampu mužu dat níž při světle abych jim trochu pritopil?..ted je asi 50cm od vršků. A při tmě bohužel no,sice tam mám radiátor,ale je to chladnější místnost,takže stím asi moc neudělám,už tak svítím přes noc.
Mr.MEN
Heleď není to zase extrémní teplota. Ale né ideální.
Buď musíš přidat silnější topení nebo si tam udělat ještě jednu skříň. :)
Pod 18stupňů to prostě neroste. Budeš ochuzen o hodně gramů.

Potřebuješ cca o 2 - 3 stupně víc jak ve tmě tak v noci. Řekl bych že by to neměl být problém. Pokuď ti tedy nevadí že ti nebudou růst. :)
Jamés
Je fakt že zatím doma moc netopím,přes zimu tam bude určitě tepleji tak doufám že to aspon na tech 18C vytahnu a při světle ještě trochu snížím lampu asi..jo :-D ty jsi dobrej druhou skříň,jsem se zasmál ted,jsem rád že jsem rozjel tuhle;-) :-D ..
ten_hodnej
jj ta lampa je vysoko, dej ji trochu niz, ale jinak ty teploty mas relativne v pohode... lepsi nez mit vedro a bojovat s vysokou teplotou... nema nahodou ten tvuj ventas regulaci otacek? ze bys to mohl trochu snizit... jinak koukam ze lumatek neni jedinej kdo dela i 400V predradniky a vybojky, coz me docela zajima, jelikoz premyslim ze bych to taky koupil... nemas nahodou luxmetr? docela by me zajimalo kdyby nekdo zmeril ty svetelny rozdily mezi klasickou 230V vybojku a tou 400V .... napriklad lumatek u 400V vybojek pise ze dokaze vytvorit az 20% svetelnyho toku navic, pri stejnem odberu, coz se mi zda mozna trochu nadhodnocene, tak by me zajimal realnej rozdil v praxi... jen jediny co se mi nelibi na ty gavite je ta mala odrazova plocha toho stinidla, podle me se ti tam to svetlo nerozlozi tak rovnomerne jako treba u awingu... no budu sledovat preju at ti to dojede :)
Jamés
Čus ten odtah regulator sice má,ale už má něco za sebou a rozjede se jen na nejvyšší otáčky,sice jde trochu snižit,ale to je zanedbatelné,protože i tak se ten stan "vcucává" do sebe...luxmetr nemám,ale když jsem si o té gavitě něco zjišťoval taky se tam psalo o nějakých 20%ntech světelného toku navíc a ohledně toho stinidla taky mě to trochu zarazilo,ale kamoš říkal že to je v pohodě,že i tak to dobře osvítí,ono hlavní je to že je to komplet a ten předřadník je vlastně součástí stinidla,takže nepřipadá v úvahu do toho nějak rypat a navíc to ani není moje :-D ..a když jsem viděl tu cenu :-D no...radši nechat tak ;-)
Dope420
Zdar :D

ta teplota 20-21° přes den, je docela málo .. ideál si myslím tak 24- 28 a v noci tak 18-24

.. já se tohodle problému s teplotou bál, protože to mám taky v chladnější místnosti, tak sem prostě koupil teplomet na 2kb PB láhev na přítop :D doporučuju, ale musíš to hlídat :D
Jamés
Tu teplotu při světle vyřeším snižením lampy a za tmy,kamoš má myslím nějaký malý přímotop,tak si ho kyžtak pujčím a nastavím přes časovač kdyby ta teplota dělala problémy;-)
Jamés
Tak jsem to trochu doladil a snížil lampu na 40cm od vršků..teplota se zvedla na 28C potom sepne odtah a stahne to na 22C..při té tmě to zatím necham a uvidíme.
Jamés
Foto č.1 údajný EdRosenthal
Foto č.2 údajný Critical Mass
Jamés
Nějaké info..začnu problémy..tím že se venku docela oteplilo,oteplilo se i v mistnosti,takže teploty vyletěly až na 32C,nic hrozného se snad nestalo,listy spálené nejsou akorát se trochu pokroutily,stím souvisí i to že mi hlína vyschla o něco rychleji v menších květináčích tak jsem to pořádně prolil a zdají se být v pohodě..za týden povyrostly o cca 10 cm takže jsem natáhl síť:-D ..no síť to co jsem sehnal,je až moc velká takže jsou dvě na sobě a všelijak překřížené:-D ...všechny už jsou ve finalnich 6ti litrových květináčích,ty největší vrchy už jsem začal cpát pod síť,ale ted mam dilema,mám to nechat ještě zaplnit na růatu nebo to přepnout stím že ty větvě to doženou??nechci aby mi to přerostlo ted maji i s kvetináčema 50cm...dík za radu
anon383596
Nechceš aby to přerostlo tak tos to mel ale přepnout tak před týdnem spis dřív to neprosvitis jsem zvědav jak si s tou džunglí poradis
Jamés
tak pořád to ještě mužu proplétat,ale asi to přepnu,už mi to radil i kámoš :-D ..takže hnoje na růst nepoužiju vůbec,ale poradí mi někdo kdy začít hnojit květovýma..je to dva dny přesazené v allmixu takže az za dva týdny pro jistotu?..nebo můžu začít dřív s menší dávkou?..
MocnyOkurek
Rustovy musis davat porad kvuli dusiku. Akorat ho trba muzes dat mene na ukor kvetovyho hnojiva. Co se tyka pridani kvetoveho staci i 14 dni po prepnuti. Vetsinou prvni palice lezou az kolem 20tyho dne. Jelikoz to nema preply tak to muze porad jeste zastrihnout protoze ed rostental jestli ma takovy to tahaci feno mu vyroste na 1.5 :))
TommyGun
Zdar, kolik tam máš teda kytek(květináčů)? Já bych se klidně i na tu sít vykáknul.. jel jsem něco podbného a kyti jsem různě prohazoval a masíroval abych je měl všechny ve stejné lajně a g/w jako prd...
Jamés
ok tak zacnu hnojit až za ty dva tydny zhruba..no táhne se docela dost,připominá mi amnesii,docela rozestupy mezi patry,ALE zastříhávat se mi to teda vubec nechce :-D ..co když to budu proplétat dokud to pujde to by taky šlo ne?..ten růst by se měl po nějaké době zastavit přece?
Jamés
TommyGun je tam 18ks/6 litrů...no taky jsem na tím uvažoval že bych se na sit vyprd,ale myslím že by to pak přerostlo ještě víc,takhle to mužu pořád pod tu sít ještě nacpat :-D .
MocnyOkurek
Tak to zastrihnuti je takove hc reseni zkus tu sit urcite to pribrzdis a jelikozs to nemas na hydru tak ti to snad ani tak nepoleti.
anon383596
Co ti zbyde než to krotit ale stejně bych to jednou rustovkou vzal ať nemaj deficit dusiku bude třeba právě ty dva týdny
Jamés
Vemenex právě že je to včera přesazený do allmixu tak mi přijde blbost hnojit předhnojený substrát :-)..ale zkusím jim dát po týdnu poloviční dávku ;-) ..
anon383596
Jasný to jsem si nevšiml tak to je asi blbost máš recht
Jamés
Hey Groweři :-D ..potřebuju radu,chci řešit tu nízkou teplotu při tmě..něco jsem pohledal a zacílil jsem na dvě věci..uvažuju nad tím že koupím,bud ten topný kabel a nebo infražárovku,spíš bych jyl pro tu žárovku,ale otázka,nebude mi to ku*vit periodu??..taky jsem ještě našel světlo greenhornet (noční světlo,ale obyč.ne LED),ale zase nevím kolik a jestli to vubec hřeje,někdo zkušenosti??..
Samulele
Olejový radiator, prípadne prímotop cez termostat, tie vstavané nie sú moc spolahlivé..
prípadne další box naproti periode :D
Jamés
To je všechno přes kW..potřebuju se doplatit za elektřinu :-D ..navíc tu teplotu potřebuju zvednout asi jen o 3 stupně
Samulele
tie maličké fukáre majú dva stupne 600/2000w a práve preto potrebuješ rozumný termostat alebo olejovy radiator ktorý pekne reguluje teplotu a nejde nonstop, myslím že tá teplota je pri kvete zásadná..
Jamés
To jo,proto to chci řešit,ale ta žárovka ma třeba jen 150W a kdyby jela cca 6hod.v kuse...zase mi jde o to vrazit do toho co nejmíň,protože na příští kolo plánuju uplně jiný box,takže se mi nechce dávat přes 2 litry za něco co budu mít jen na jedno kolo
Jamés
http://extraceny.mimishop.cz/detail...ky-primotop-eco tohle by mohlo stačit ne?
kokojumbo
NEJAK HODNE TO SVITI TAK ABY TO NERUSILO PERIODU...
Jamés
Kašlu na žárovky,budu to řešit tím přímotopem s termostatem
Jamés
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=76219
Jamés
5.den 12/12...nízké teploty vyřešeny termostatem s přímotopem..zatím nehnojím jen jsem jim dal jednou postřik fishmixem..pořád to tlačím pdo tu sít,ikdyž už se začíná zvedat,ale mužu ji kdyžtak zvýšit kdyby hrozilo nějaké zlomení atd. takže výška 36cm od hlíny,ještě tak 10dní to budu asi proplétat a pak to nechám,uvidím podle toho kdy nahodí paličky..ostrihal jsem spodky + komplet první 3 patra a i síť už se začíná zaplňovat..docela mrdačka se zalíváním,ale to přežiju:-D ..smějte se
Jamés
..
Jamés
dnes zalito naposledy čistou vodou+postřik fishmixem,příští zalivka už bude s poloviční davkou biobloom +topmax..Boha jeho to je hrozný smrad z toho fishmixu :-D ..dneska příjemné překvapení v podobě prvních paliček po 7.dnech 12/12,takže pomalu končím s proplétáním a budu se modlit at to nepřeroste:-)..
anon383596
To musí teda smrdět postrik mletejma ploutvema fuj radši si to ani nepredstavovat :-D
Pěkný to máš doporucim ti kybl čerpadlo hadice a zalejva se to v cajku máš jich tam relativně pár patro (stul) to taky ulehčí nejlepší rovnou se sklonem a odtokem
Jamés
Díky,skoro stejně jsem to vyřešil akoraát místo kyble mam konev a misto čerpadla ruce :-D
Jamés
Už to začíná:-)
Jamés
přes brejlé..super věc
Jamés
Dneska poprvé hnojky 10.den 12/12...zatím jsem spokojený :-)
Jamés
Holky žerou jak šílené co 3 dny 20l zálivky :-D,hnojím podle tabulky od biobizu ..teplota 23-27 C den...18-21C noc,vlhkost 54-43%...
anon383596
Pěkný , jak to de s tou konví ? furt easy?
Jamés
Jo pohoda,akorat jsem musel prodlouzit hadici :D...jako me to nevadi ,aspon se pokocham:)..ale priste uz to budu resit jinak asi:)..myslis ze by sly pouzit kapilary(krouzek) na kvetinaci jako pro drip napichnout cerpadlo a jen do kybla a pustit to kdyz bych potreboval zalit ?..zalelo by se to rovnomerne nebo ne?
anon383596
Jasnačka akorát to chce stejně dlouhý kapilary a nevím co myslíš tím kroužkem.
krobak
Asi mal na mysli niečo takéto. Sledujem, pekné to máš.
MocnyOkurek
Tohle vypadqa dobre. Prosimte, nemas odkaz kde se to da koupit krobaku? Bych to vymenil za ty co sou i wilmy.
Jamés
Jo presne to jsem myslel krobak..nevim jak presne se to jmenuje,v hydru se moc nevyznam;)
Jamés
Vemenex ak to bych ho musel dat nejak doprastred do boxu ten kybl abych mel stdjne dlouhe hadicky a to neni moc dobry napad ne?..bych musel vykopat aspon jeden kvetinac,coz bych klidne obetoval,ale nevim no ta udrzba toho kyble by byla narocnejsi nez to rucni zalivani:D...nebo taky moznost kdyz to natahnu a zadni kvetinace stim ze to prodlouzuim tak aby to vychazelo stim kyblem mimo box a u tech prednich kvetinacu nechat stejne dlouhe kapilary jako u tech zadnich kv. To by taky mohlo fungovat ne?;)
krobak
citace:
Původní příspěvek od MocnyOkurek
Tohle vypadqa dobre. Prosimte, nemas odkaz kde se to da koupit krobaku? Bych to vymenil za ty co sou i wilmy.

Obrázok som vyberal z tých ktoré mi našiel "strýko gúgl", odkaz je na americkú stránku. Ten Ti moc nepomôže. Nová wilma zalieva nerovnomerne? Keď ich chceš meniť.
anon383596
tohle co postujete je cast bud aquafarm nebo hydra od advanced kybl v kybli naplnenej keramzitem a vzduchovy cerpadlo zene vzduch do tohodle bazmeku kterej jak stoupa bere sebou vodu nedokazu si predstavit jak to pripojit na hlinu
vzdyt staci kus toho rozvodu cernyho jedno lko nebo vic dle potreby spunt nebo tcko a udelat pres kvetniky kruh do nej kapilary jehlu ci jehly do hliny a ty kapilary do nich nic slozityho jen to pak chce uniformni kyti kvuli prelyvani
Jamés
Noo takhle jsem to nejak myslel,v hlave uz to vidim jak by to mohlo fungovat,ale porad je to jen teorie otazka jak to bude fungovat v praxi :D..myslim ze se mam cim bavit pres zimu ;)
Jamés
Zdravím máme 19.den 12/12 a už je se pomalu na co dívat..zvýšil jsem dávku biobloom na 2ml/litr jinak zbytek 1ml/litr vypadá to že i růst se zastavuje...sory za kvalitu fotek (mobil)
Jamés
..
Jamés
..přihodím něco pro "fajnšmekry"..Dr.Grinspoon -Barneys farm 70. - 80. den květu 1kW HPS..:-D
Jamés
A dokáže mi někdo vysvětlit co je ta hnědá jantarová lepivá kapka?..pryskyřice?..je to hako "smůla" ze stromu,viděl jsem to poprvé..díky
mumuk
Je
creppy
Že by sražené krystalky? :D
!ZAU!
Cau.na toho DR.Grinspoona sem zvedavej.Jak dlouho jeste pokvete?Nekde sem cetl ze ho nechali i 110dni na kvetu.Jak to vubec voni?Prej je to high jako krava :) .Jinak bych taky rekl ze je to pryskyrice.Mluvi o tom i Guirella v jeho galerce.Jinak K+ za toho Grinspoona
Jamés
Tak na tom prvním dr už začínají zavadat pestíky,ale je to spíš stonek s chlupama no,ale přes vapík je to pry dobrota ja bych mu tipoval klidně i těch 20 -30dnů..a ten druhej no nevím,vypadá to víc jak ganja a asi bude taky rychleji,zrovna tam dojíždí kolo tak se uvidí jestli se ti doktoři ještě nechaj..vůni už si nepamatuju jen jsem to dneska narychlo vyfotil,ale je to uplně něco jinýho no...kamoš říkal,že je to sativa jak lusk tak jsem zvědavej až to budu zkoušet :-D ..
anon383596
citace:
Původní příspěvek od Jamés
A dokáže mi někdo vysvětlit co je ta hnědá jantarová lepivá kapka?..pryskyřice?..je to hako "smůla" ze stromu,viděl jsem to poprvé..díky

neni je to miza ale vobaleny je to pekne a ty barvy
Jamés
Je to stejná genetika jakou mám ted pod tou Gavitou tak uvidím pak porovnám rozdíl mezi kw a 600W..dneska jsem to škubal a vypadá to libově,ale raději to moc nefotím :-D
Jamés
Zkusil jsem to vyfotit i za tmy,ale ten fotak stojí za pěknou vyližpr*** :-D ..tak co myslíte bude tam něco?..kyne to ted nehorázně každý den..
Jamés
Dnes Mikulášský 25.den 12/12...už 5 dnů bez zálivky,pořád jsou ty květináče ještě nachcané vodou,asi jsem to minule přehnal :-)..co myslíte mám to (až budu zalívat) prolit cistou vodou než zase zvednu dávku hnojek,nebo tam mám pumpovat dál biobloom?
Jamés
aspoň něco..
Jamés
.
Jamés
29.Den 12/12..asi jsem to fakt přelil,aspon mám na to podezření podle foto č.1..přístě vím,že to stím množstvím vody nemám hrotit,ted jsem to musel nechal vyschnout 6 dnů,před dvěma dny jsem jim dal jen trochu čisté vody a potom zvýším biobloom na 3ml to bude tak ten 5tý týden,uvidím jak budou potřebovat,ale už to tak prolívat nebudu :-D ..až na konci heh :-)
Jamés
..
Jamés
Dneska 31.den konečně jsem to mohl zalít,na některých kytkách už šlo vidět,že jim chybí hnoje když jsou ted světlejší,ale už jsem to napravil a dal jim koktejl 1ml fishmix,3ml biobloom a 1ml topmax,snad jim bude chutnat :-)..jinak jsem zatím spokojený,ještě jsem proškubal,zbytek spodků +nějaké větvičky které by to stejně nedaly,ale nedostanu se na zadní květináče takže tam už jsem to nechal tak mrddup:-D
Jamés
To chce klíd :-)..než vyšlo slunce
Jamés
:-)
Jamés
..
Jamés
.
Jamés
39.den 12/12 už to začíná vypadat yummy yummy :-D ,ale třetina stanu mi ztrácí barvu,už jsem tam zkusil dát i větší dávku toho fishmixu ale nevím,jestli to nějak pomáhá..uvidím za pár dnů..taky začínají hnědnout chlupy,ale fakt pomalu,jsem ochoten tomu svítit do 70 dne,ale spíš si pořídím nové mikro at je to na jistotu ;-) ..
Jamés
Doufám že se to ještě nafoukne
Jamés
třetí model nebo jiné pheno,mám tam myslím 3kusy toho,už je těžké rozeznat která palice patří ke kterému květináči :-D
Jamés
A poslední..jo a mám nějaký info o tom Grinspoonovi,tak už se začal obalovat,docela úspěch po nějakých 90dnech a víc :-D
Jamés
Dnes pomalu překracuju 7.týden a už jsem jim tam skoro dal plnou salvu hnojek,trochu jsem přidal fishmixu a zvedl ho na 2ml misto 1ml /litr protože 1ml je fakt slabota..biobloom 4ml a na radu kolegy jsem zvedl topmax na 3ml,uvidíme jestli to pojede nebo to bude fail,držte palce jestli někdo sledujete :-D ...
Jamés
Dobrý,zatím to žije,oškubal jsem ty největší žluté listy a vypadá to že sklizeň budu muset rozdělit na více etap,protože půlka boxu bude podle mě tak o 2tydny dříve,právě ta která žloutne jinak si to nedovedu vysvětlit,prostě si myslím že už ten model dojíždí cyklus,takže ho ještě max.1 zahnojím a pak budu dávat čistou vodu,zatímco polovina pofrčí vesele dál a tak mám ted dilema a doufám,že někdo poradíte..mám v plánu,že rozstříhám tu síť seknu hotové vršky a nedosvícené paličky co se krčí v rohu tam šoupnu zpět stím co ještě není dozrálé abych to měl vyplněné než to dojede komplet..největší obavu mám z toho že se ty kytky neudrží tak co poradíte někdo nebo máte lepší nápad?..ted jim to proložím čistou vodou aby furt nechlemtaly ty hnoje,horší jak můj pes :-D ..
Jamés
Dřívější/pozdější
Jamés
Ještě se zapíkem,nemůžu se toho nabažit,nojo začátečník,s přístím kolem se snad polepším i s fotkama :-D ..at to jede ;-)
Jamés
48.den 12/12....Zítra předposlední hnojení,plánoval jsem už dnes,ale holky jsou pořád vlhké :-D .
Jamés
jak dlouho bych to měl proplachovat?..a má to vubec cenu u toho biobizzu?????????
Plagrom

Pořád nevím, co to je proplach, proplach je v hydru ne?
Z hlíny se podle carlose musí výživa spotřebovat, takže bych nechal normál PH s vodou nebo PH 4, aby z hlíny nic nebraly. Tak týden.
crazyben
Já je vemu do vany a pořádně jim pustim sprchu (dobrý si dát nějaký sítko na odpad), dokud nezačne protejkat... min. 1:1 k velikosti květináče tzn že na mý 11l květníky leju mininálně 11l vody. Něco to vyplaví, chvíli trvá než to proschne a pak opakovat nebo už jen zalejvat (ideálně destilkou, ale já leju kohoutkovou) a čekat až zybtek sežere.
Jamés
citace:
Původní příspěvek od Plagrom

Pořád nevím, co to je proplach, proplach je v hydru ne?
Z hlíny se podle carlose musí výživa spotřebovat, takže bych nechal normál PH s vodou nebo PH 4, aby z hlíny nic nebraly. Tak týden.
no jako tak jsem to myslel,at se to vyčistí trochu od těch hnojů..
Mard
citace:
Původní příspěvek od Plagrom
Pořád nevím, co to je proplach, proplach je v hydru ne?
Z hlíny se podle carlose musí výživa spotřebovat, takže bych nechal normál PH s vodou nebo PH 4, aby z hlíny nic nebraly. Tak týden.


Každopádně to poukazuje na nedostatečné nastudování FAQ!!!
Proplach se používá k tomu, aby se před sklizní rostliny donutily aby všechny živiny spotřebovaly a v sušeném materiálu zůstalo co nejméně sloučenin dusíku, draslíku a fosforu. Provádí se tak, že určitou dobu před sklizní (dle použitého substrátu) se zalévá jen čistou vodou a substrát se propláchne buď jen čistou vodou nebo vodou s příměsí pro vyplavení usazených solí ze substrátu (např. Final Solution).
Plagrom
Jasně, ale já se asi neodvážím do toho hrabat - je docela velká šance na zlomení a pak to tam budeš docela těžko dávat, jestli to máš hustý...aby se třeba palice o sebe moc neotíraly a tak.
To už je na tobě, jak to cítíš.
Ale ty seš v klidu s bio, určitě postačí jen čistá voda nebo jak se uvádí ve FAG, PH 4

To Mard, já četl teďka FAG tak třikrát, Nejjednodušší způsob, jak flushing provést, je zalévání čistou vodou (s upraveným pH[4]) během posledních dní - délka čištění je závislá na použité metodě
o prolívání se tam nepíše
Jamés
Tak podle tabulky biobizz je tam týden flush vodou a pak sklizeň..když tak počítám výchází to na 55.den záčatek flushování a nechám to klidně 10 dnů o vodě sklizeň na ten 65.den bude v pohodě si myslím..jinak palice jsou jak beton :-)..to smé klidní..
crazyben
Plagrom
Jo kolikrát je to o nervy, musíš jemě a s citem, nechvátat. Nehledě na to že to provoní celej byt.

Jamés
Taky jedu biobizz, tabulku mam doma taky a stejně sem je takhle 3x vyplách a teď jen zalejvám vodou. Tejden si myslim je malo v hline.
Jamés
citace:
Původní příspěvek od crazyben


Jamés
Taky jedu biobizz, tabulku mam doma taky a stejně sem je takhle 3x vyplách a teď jen zalejvám vodou. Tejden si myslim je malo v hline.

Já je zpod té sítě nevypletu,takže to ani nedám do sprchy,raději je nechám dýl na vodě a třeba i s ph 4...až to budu sklízet tak tu síť rozstříhám aby kyti zůstaly v celku a nemám mr*ačku ještě se sušením:-D ..
Plagrom
crazyben: Pro hlínu je to 7-14, což znamená, že si můžeš vybrat podle potřeby.
A u bio se proplach jen doporučuje, takže ten týden podle mě stačí.
Já hnojil venku bioblizz a vodu měly jen 4 dny a nic.
Každopádně klidně i 10 dnů, ale víc bych u bio určitě nedával...menší výnos.

Docela se to tu zvrhlo Jamés, sry :D


UP
- Ano, tady jsem se dopustil chyby. Už jdu spát.
Samozřejmě jde o vyčerpání živin = dýl, těch 10-14dní
Nebo třeba pár dní FS,vodu (9-10dní) + pak pro jistotu ještě PH 4 (4-5dní)

Jinak s tím doporučeným proplachem jde o prolití a né o zálivku s vodou(jak jsem si nějakou záhadou myslel)
Tady i klidně hoďte K- , ať si příště rozmyslím co píšu:D
Jamés
citace:
Původní příspěvek od Plagrom


Docela se to tu zvrhlo Jamés, sry :D

v pohodě,nebráním se diskuzi :-D
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Jamés
v pohodě,nebráním se diskuzi :-D

Nechtěl sem to tu už rozvádět, ale když je to takhle... :D

Myslim že tejden je málo ať je to jakýchce hnojivo a Plagrom nemá tak docela pravdu, nejde jen o to zbavit se pachuti po hnojivu. Delší flush má smysl zvlášť v hlíně. De o to abysme zamezily kytce přísun živin (což v hlíně než jiných médiích pochopitelně trvá déle) a ona spotřebovala svoje zásoby. Tim se zbaví spousty chlorofilu a dalších látek čimž se chuť posune ještě o level vejš.

Jinak to máš moc pěkný, ať to pěkně dozrává ;)
Jamés
citace:
Původní příspěvek od crazyben

Nechtěl sem to tu už rozvádět, ale když je to takhle... :D

Myslim že tejden je málo ať je to jakýchce hnojivo a Plagrom nemá tak docela pravdu, nejde jen o to zbavit se pachuti po hnojivu. Delší flush má smysl zvlášť v hlíně. De o to abysme zamezily kytce přísun živin (což v hlíně než jiných médiích pochopitelně trvá déle) a ona spotřebovala svoje zásoby. Tim se zbaví spousty chlorofilu a dalších látek čimž se chuť posune ještě o level vejš.

Jinak to máš moc pěkný, ať to pěkně dozrává ;)

právě si myslím že třeba 5dní o vodě s ph 6.2 a potom 5dní s ph 4 by tomu už mělo přiškrtit kohoutek..myslím že v tvém threadu tam frynk hodil tu tabulku o přijímání živin při různém ph..jo a díky,ale příště to bude lepší
crazyben
jo jo... ale ty počítáš s ph vody. Problém je, že než klesne PH samotný hlíny chvíli to trvá... hlína je dost stabilní médium a jednu dvě horší zálivky snadno zvládne. Jiný médium sem nidky nejel takže porovnávat nemůžu, ale 100% můžu říct že s jednou PH4 zálivkou jim přísun živin z hlíny nezamezíš. A za těch pět dní to můžou dvě-max tři zálivky? Což si myslim neni moc.
Plagrom
Tak pak nechápu zalévání normálním PH a celý flushing PH 4, ta druhá možnost je samozřejmě asi nejlepší, ale...

Jde teda o to, že s normálním PH se to má prolít a s PH 4 se nemusí? (14 dní)


Já na začátku zalil 1.1L, a ano, určitě byly mnohem menší kořeny atd. ale trvalo to 7dní
Těďka mi 800ml vydrželo až na 4 dny...kdybych to měl prolít, tak si myslím, že nebudou moc dýchat a samozřejmě velká vlhkost v boxu + plíseň
Trochu to řeší dobrej odtah no, ale z hlíny to nevytáhne (11l)
To už je taky problém můj, že s velkými kořeny by to měly asi normálně dát, ale jo...ono to asi musíš vytáhnout, teda s více jak 9 kytkama se na prostřihání největších listů nedostaneš.
Jamés
citace:
Původní příspěvek od crazyben
jo jo... ale ty počítáš s ph vody. Problém je, že než klesne PH samotný hlíny chvíli to trvá... hlína je dost stabilní médium a jednu dvě horší zálivky snadno zvládne. Jiný médium sem nidky nejel takže porovnávat nemůžu, ale 100% můžu říct že s jednou PH4 zálivkou jim přísun živin z hlíny nezamezíš. A za těch pět dní to můžou dvě-max tři zálivky? Což si myslim neni moc.
..tak možná jim nechám dýl,ale max. 14 dnů..hlavně chci vypotřebovat ty hnoje,mám tam na poslední dvě zálivky,protože příště plánuju nějaké změny a to i v hnojích tak nechci mít doma nějaké zbytky na jednu zálivku..asi si pořídím mikroskop..
crazyben
jo jo nad mikroskopem taky přemejšlim dlluho a dneska doma brečim že sem ho dávno nekoupil :D

Mě když něco zbyde tak zalejvám kaktusy (bibizz kousnou ok) a popínavky... Mladá z toho má infarkty, ale vždycky si pak po tejdnu s úsměvem všimne jak kus povyjedou :) Zvlášť ty kakutsy, na těch je každý přihnojení strašně znát.

Klidně je nech těch pár dnů navíc. 14 dní už docela jde... já se většinou pohybuju s flushem mezi 14 dnama a třema nedělema. Dělal sem to i out v kýblích.
Jamés
Tak leda že bych ten biobizz nalil do bonsaje co tady mám :-D
Jamés
takže pořídil jsem ten mikroskop a to co jsem si myslel se potvrdilo..ta polovina boxu která mi začala ztrácet barvu má už zakalené trichomy,zatímco ta druhá je stale čirá,ale dneska jsem jim nalil poslední hnoje a už budu davat jen vodu..za cca 13dní kosa,zítra ještě nahodím foto jako poslední příspěvěk v tomto roce :-)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma