Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Pomoc pri stavbe boxu - Klikni zde pro originální téma
downgrow
Zdarec groweri.potreboval bych poradit s moji skrini.pomuzete mi ji poskladat a zapojit tak aby fungovala taka jak ma?
downgrow
Veci mi uz dorazili,jen poskladat
balonidlo
Zdravim, Hlavně něčim natři tu skř'n, než na ní dáš Folii nebo nevim co máš... Ale ho'd na ní nátěr proti vlhkosti a podobně, aby ti to nesplesnovělo a podobně...
asfalt
vymaluj jí primalexem polar, prudce funkční a laciný řešení:)
downgrow
koupil jsem syntetiku,tak to vymaluju tim.ale prvne bych chtel nainstalovat ventilaci a veskere veci.kudy mam tahnout ventilaci s rourou?jsem zacatecnik.diky za rady:)
balonidlo
Nejprve to natři... Pak to nech zaschnout a pak dělej zbytek... Ventilaci vrchem a nebo nějakou z horních stěn... Pokud myslíš odtah z BOXU
ApPias
Tiež by som to najskôr obrúsil a natrel aspoň dvakrát... ale kľudne si to môžeš namerať, vypíliť a aj potom natrieť... to je na tebe... :)
downgrow
A jeste jsem se chteůl zeptat jestli nevadi teplota,mam tam v mistosti kolem 15 stupnu a 47% vlhkosti,nebude to vadit rustu?
balonidlo
Na začátku budeš postřikovat... a popřípadě vymyslíš určo něco na zvýšení vlhkosti tk na 70% a Teplota se ti v boxu o něco zvedne, jelikož bude ozavřenej a odtah ti běžet vůbec nemusí, stačí ho sepnout třeba první 4-7 dní jen na pár hodin denně a jako přívod bohatě stačí malej PC větrák... Jinak pokud pojedeš už od začátku se sodíkem, teplota se ti zaručeně zvedne, ale to i pod CFL ale né o tolik...
downgrow
Mam uz ve skrini na privod udelane tri vetraky a pojedu se dvema HPS 150w a 2x CFL 125W uz mam vse pokoupene.jen to dat dohromady.
downgrow
a jeste otazka,je jedno kam prijde pachac? jestli dovnitr nebo ven?
balonidlo
Pacháč by měl jít dovnitř... Nejdřív se dává pacháč, pak ventilátor co bude tahat vzduch Z pacháče do roury zatím a tou rourou někam ven... A proč 2x HPS 125 a i CFl...? CFL se dává když tk na růst a to HPS by se ti vyplatilo už 1x 250W nebo 1x 400W než toto... Ale tvá volba...
downgrow
ja chtel aby mi to prosvitilo poradne.mam rozmery 55x116x140 (HxŠxV) a toto mi poradil kamos.pachac mi dojde v pristim tydnu.to je jedine co mi chybi.a privod vzduchu by mel byt zaply pak nonstop?
downgrow
tak vzduchotechnika je hotova,uz jen svetla zapojim a muzu svitit:) budu hazet prubezne fota
downgrow
jinak svetla mam 2x HPS 150w a 2x CFL 125W
Ventilator TT 125-220/280m3/h
Koncovy filtr industry 240m3/h (optimum 160m3/h)
balonidlo
A stínidla? nátěr? a jakou tam máš folii odrazovou...? Jinak kamarád ti poradil pěkně blbě... na růst ted na začátku svid teda jen těma CFL a zatim bych se snažil ty dvě HPS prodat a koupit radši 1x 250W

Kdyby sis koupil jen toto : http://www.hydrophonick.cz/detail-2...t-1111-186.html

Uděláš 1000X líp než to co máš te'd... Ale určo i pod tim něco vytáhneš...
downgrow
http://www.growshop.cz/katalog/deta...-flower-spectre
Koupil jsem si tento komplet na kvet a ty dve CFL mam na rust.chtel jsem to dvakrat abych to poradne prosvitil.
Jinak folii mam bilou.Vse jsem si objednal u nas v growshopu.
downgrow
jinak vetilator jsem resil takto
balonidlo
Víc by se vyplatilo tohle stínidlo co ti pokreje celý prostor a bude i ve výšce od tech kytek tk to prosvítí

http://www.growshop.cz/katalog/deta...eflector-medium

A 1x 250W sodík... Ale to už je fuk no tk dávej pak fota :)
downgrow
Uvidime co z toho bude prvne a pak bych dalsi kolo pozmenil:) Ja si myslim ze i z toho co mam neco sklidim:) Ja mam jen strach ze tam nebudu mit dostacujici teplotu. Uvidime jak to zapnu.
iabek
Ahoj, je pravda ze 250w sodik by bylo asi lepsi reseni, ale nikdo nenapsal vlastne proc. Tak to zkusim vysvetlit at je to jasne.

Jedna 150w HPS vybojka ma svitivost cca 16900 lm, jedna 250w vybojka cca 33200 lm -> 2*16900= 33800lm -> prakticky stejne. Navic 250 ma vyssi intezitu svetla a prosvitis vice do hloubky, a usetris i na spotrebe predradniku. Hlavne mezi kompletem 150w a 250w je rozdil 40 Kc, takze by jsi usetril 1800,-. Ale je pravda ze se dvema lampama rovnomerneji osvetlis prostor (sirka 116 je na 250 uz hodne) a pokud uz je mas, tak neni co resit a rozhodne se nejedna o zadnej provar :-).

Jinak jak radi ostatni, skrin je treba natrit ci vylepit folii, taky nejak vyres spodek aby nikam nezatekala voda od zaliti a nehnilo to. Vzduchotechnika se zda byt ok, pachac pripojis pred to az bude treba. Nekdo prede mnou psal ze bude treba zvedat na vegetaci vlhkost, to bych zas tak neresil, 50% je docela v klidu, spis bych se bal ty teploty. Behem "dne" teplota vyleze, ale 125cfl topi vazne dost malo, takze odhaduju ze to bude nekam k 20° max pokud nasavas 15° vzduch a behem "noci" bude zima. Obecne lze rict ze sativy zimu snaseji hur, ale vazne jen obecne a u malejch prcku v tom myslim neni prilis rozdil. takze byt tebou, zkusim to nejak vyresi a zvednout to aspon na 19° coz mi prijde jako trvale udrzitelny minimum.

Zdar
balonidlo
iabek Má Pravdu ve všem... A ano, když už to máš koupené, není co řešit... Jen by si ušetřil many pak třeba na hnojky, nebo nějaký menší topení, když by byli problémy, nebo na něco na cirkulaci vzduchu ( já mám 2X PC větráček)... A spodek vyřeš nějakou menší vaničkou a nebo kup normální podtácky pod květináče...
downgrow
Co se tyka teploty,tak chci udelat nejake zatepleni abych v mistnosti mel aspon tech 18 stupnu.Jinak mam na privod vzduchu 3 male PC vetraky,ale myslim si ze to je i hodne.Jinak mam bilou folii kterou to ted budu vylepovat.a na spodek dojdou pod kvetinace podtacky,takze spodek je v pohode:)
Chci svitit pres noc protoze je vetsi zima,tak at se to trosku vytopi.
A na cirkulaci vzduchu mam koupeny vetrach s klipsnou.
balonidlo
Tak na přítah ti stačí 1-2 když je dáš za sebe zdvojnásobíš průtok... a ted na začátek mužeš ten TT125 nechat vyplí a nebo zda máš spínačky navíc tak je dá třeba aby ho to spínalo tak 4x vždy na 30-45 minut.. zatim jak budou kytky malý to stačí...A nebudeš jim zbytečně odvětrávat teplo a vlhkost...
downgrow
Tak ja ted jeden vetracek zaslepim zatim.at tam nejde moc studeneho vzduchu.dnes jsem premyslel a presunu skrin na teplejsi misto a vzduch budu brat taky teplejsi..spinacky jsem koupil navic,takze to udelam jak rikas:)

Jeste me zajimalo jaky substrat pouzit.Premyslel jsem ze bych koupil ten kokosovy,ale cetl jsem ze ma nejake plusy i minusy.Co by jsi poradil?
balonidlo
Hele já te'd jedu v Allmixu, ale kdybych si měl zas vybírat na 85% bych si vzal raději Cocos... Je to lepší pro kytky, pro kořeny, je to vzdušnější a líp to drží vodu jak kytka potřebuje... Mínus maximálně hlídat pH vody, ale to máš všude... Hlavně tu první zálivku musíš mít pH co vim okolo těch 6,2
Pepe666
http://grower.cz/pestovani/navody/?
downgrow
Potreboval bych jeste poradit se zapojenim elektriky.jake kabely? muzu pouzit jen z prodluzky? prosim o nejakou odbornou radu.
sailinder
zdarec,daj si tam takuto predlzovacku: http://www.dipol.sk/bezpecnostna_pr...ndard_P1315.htm a mozes tam napojit vsetko,akurat si davaj pozor aby ti to utiahol poiskovy istic,ale s 10A isticom by nemal byt problem...
este by sem sa chcel pozastavit pri tych ventilatoroch,ked spocitas tie 3pc ventilatorky,tak by ti to malo davat 3/4 s odsavajuceho ventilatoro,inak by ti tam vznikal podtlak,ale vyriesis to este nejakyma pasivnymi otvormi.to TT125 ti staci na zaciatku zapinat tak na 15min./h ked uz mas tie spinacky naviac,jak uz ti pisal balonidlo,aby ti to netahalo vlhkost a teplotu.
downgrow
Ja myslel jestli nebude vadit kdyz natahnu elektrinu ke svetlum z prodluzky.pac je dnes vsude zavrene abych koupil kabelaz. takze jeste pasivni otvory? je to malo ty tri ventilatory rikas,jo? jinak diky za radu:)
sailinder
ked chces napojit tie cfl,tak to klidne mozes napojit s tej prelzovacky,a samoska predradnik k tomu nezapajaj,a na predradnik si kupis trojzilu...
downgrow
tak uz sviti.napojil jsem to vsechno z byvale prodluzky.ale jesli rikas ze k tomu predradniku by mel byt jiny kabel tak koupim v pondeli.
sailinder
jaj ty si to myslel takto,tak ta predlzovacka byla urcite trojzilova,tak to ti staci,a uz len hura a zacat pestit...
downgrow
nene,to byla ctyrzilova,ale z predradniku do objimky jsem dva odstrihnul a z predradniku do zasuvkyjsem nechal vsechny 4 a napojil jsem to jen tak...tak doufam ze to nebude delat zadne problemy.ted uz jen sehnat nejake seminka,vymyslet jakou hlinu a hnojky.poradil by jsi neco konkreniho?:)
sailinder
takze hnojky by sem jel komplet od biobizz,ale sto ludi sto chuti,ja ich momentalne mam a sem spokojny,urcite bych isel do bio hnojek...

jak uz sem tu na G.pisal,si z CZ a ty rozmyslas nad semenkama,mate plno matkaru,tak di do klonu,z matkarem mozes byt v kontakte,a ten ti poradi asi kedy prepnut,a jak sa ten ci onen model chova,a to je velke plus,osobne nic proti semenam nic nemam,ale uz pojedem len rezy,a najprv bych si neco prestudoval o urcitych modeloch jak su odolne proti plesniam,a nie su narocne na hnojenie,a na seed bankach,abys nebyl prekvapeny,ze ti to zacalo hermit,ale nenarocna odroda je master kush,skunk #1,big bud,white russian,a mnoho dalsich ale to je jak s tyma chutama,sto ludi,a kazdy ti povie nieco ine...
downgrow
tak mel jsem to zaple 4 hodiny a teplota se mi vysplhala na 25 stupnu a vlhkost jen 31%
kou69ta
Zdar,malé doporučení:
ty předřadníky je lepší mít mimo box,zaprvé se při provozu zahřívají,tak že topí,ale hlavně až budeš mít v boxu vlhkost cca.60-70% tak to neni pro ně moc dobré a to už vůbec nemluvim o bezpečnosti,až je budeš zapojovat tak kup novej kabel 3*2,5 (né starej prodlužovák čínský výroby) a žlutozelenej drát nesříhej ale připevni někam ke stínidlu,nezapomeň je elekrika je potvora:) a hasiči drahej špás,tak ať se dílo daří :leaf:
downgrow
tak jo,jeste dnes koupim kabel.rikas predradniky ven.videl jsem tu par skrini kde meli predradniky treba ve stare pocitacove bedne kvuli ochrane.
kou69ta
I to by asi šlo,ale nesmí být uzavřená kvůli cirkulaci vzduchu,
takhle to mám já http://grower.cz/home/viewer.php?...25&pagenumber=4
projdi tu galerku,jsou tam vidět ty předřadníky,zatim čus;)
downgrow
Dival jsem se na tvou galerku.Mas to celkem vychytane.hlavne se mi libi ty hydrophonie o kterych jsem casem taky premyslel:)
Jinak k tem predradnikum staci teda kdyz je pridelam ke skrini ale z venku? nemuzou se zahrat tak ze by ta skrin mohla chytnout?
Jinak kabelaz jsem dnes koupil CIKY 3*1,5 coz zepry staci jsem se bavil se znamym elektrikarem.
kou69ta
Zdar,jsem přes týden mimo,proto píšu až teď;)přidělej je z venku na skříň jak píšeš,když se zahřejou,tak na nich chvíli udržíš ruku ale déle ne,hřejou celkem dost,skříň by chytnout neměla ale určitě je lepší pod ně dát ty protipožární podložky ten známej elektrikář bude vědět,a 3*1,5 na tvojí watáž bude stačit,tak přeju hodně zdaru,čus.
downgrow
Zdarec.
Tak dnes jsem byl konecne nakoupit hnojky.Nakoupil jsem BioBizza koupil jsem Root Juice, Bio grow, Bio bloom a Fish mix.
Seminka: 3x Shaman
1xSpecial Queen no.1
2xWidow Skunk
1xBig Fatty
1xSadhu
Az po koupi seminek zjistuju ze moc dobry vyber jsem neudelal asi.Co myslite?
Jeste mi chybi hlina.Jakou radite? Bo mam nejakou namixovat?
Loopuch
Čau, hlínu bych ti doporučil taky od biobizzu - allmix a dokup i top max až budeš na květu vyplatí se to, fish mix je supr i jako postřik a ta vůně =)no pecka prostě. A ktěm semenům, raději se poohlídni po řezech a semena bych nechal na jindy, bo než semenáče dostaneš do vzrůstu pěkných řezů zabere ti to min 2týdny....ještě ti posílám odkaz na jeden z mých pěstů, který málem skončil katastrofou, tak bacha na ty předřadníky http://grower.cz/forum/showthread.p...#post832159.... 16 příspěvek na 1 stránce Jinak skříňku máš pěknou, zkoušel jsi už měřit teploty při provozu?:flamer:

Connoisseur
čau downgrow
pěkně ses do toho pustil, přeju ti hodně zdaru, ale musím se připojit k Loopuchovi... sundej ten předřadník a umísti ho na nehořlavou podložku. HNEEEEEEEED :)
downgrow
Caute.
Predradniky uz jsou zvenku skrine pridelane,ale nemam pod nema nic,takze jeste ureze nejake plechy a dam je pod predradniky.Jinak doufam ze se takova katastrofa nestane. A ty mas stesti.
No prave rizky u nas jsem jeste nesehnal.nebo ptal jsem se a nikdo ted nema,tak jsem chtel zacit na tech seminkach.
Nebo jestli vite nekdo o nejakych rizkach z jizni moravy,bylo by fajn kdyby jste se mi ozvali :P :)
Hlinu objednam jeste zitra pokud to bude mozne i s tim top max.
A teploty jsem meril.Teplota v boxu 32 stupnu kdyz tam nic nebylo,ale to jsem udelal jeste jednu diru z boku a dal pc vetrak,takze doufam ze to bude uz lepsi+jsem nemel do toho zaply ventilator na odsavani.a vlhkost pri provozu jsem mel 21%,ale to jsem zase nemel kvetinace s hlinou ktere by meli vlhkost zvysit,jeste jeste jsem chtel neco s vodou,aby se trosku odparovala.
downgrow
zdarec.
jak zvysim vlhkost z 30% na potrebnou? co mi poradite?
redgrow
čus, nejlepší je zvlhčovačka :)... ale vlhkost ti o něco zvednou rostliny a vlhký substrát ;-). Pokud nechceš investovat do zvlhčovačky, tak můžeš dát do skříně nějaké nádoby s vodou a foukat na ně venťákem.
downgrow
zkusim to s tim vetrakem.treba se to zvedne.dnes jsem dal naklicit konecne seminka.tak doufam ze tu vlhkost dostanu vys nez vyklici
redgrow
zkus... kolik m3 máš odtah ? ono tímhle způsobem tu vlhkost o moc nezvedneš. Ale tak na 50 - 60 % vlhkosti by si to mohl vytáhnout. ;-)
downgrow
220-280 m3 takze rikas ze jeste tu zvlhcovacku?
redgrow
No pokud chces atackovat úroveň vlhkosti někde okolo 70% , tak to tu zvlhcovacku bude chtít...
Ja mám v boxu 20l akvarko do kterýho bublam 4 vzduchovacima kamenama a vlhkost mám cca 60% a to tam mám ted cfl a pak půjdou LEDky ... Pokud budes sviti mh nebo hps, tak to bude chtít zvlhcovacku určitě pořídit... A při vysoký vlhkosti je dobry vyhodit pacháč. Ze zacatku to stejně tak vonět nebude a hlavně vlhkost pacháčum nedělá úplne dobře ;-)
balonidlo
downgrow: Mohu ti říci jen jedno.... redgrow má se vším pravdu, znám ho a nic špatného by nedoporučil i mě dosti pomohl! :)

Takže ať se daří a jen to dobré...! :)
downgrow
a tech 60% staci?
redgrow
Mě přijde ideální tak 60 - 70% pro růst, v květu pak budeš snižovat, aby se ti do květů nedala plíseň ( to pak zamrzí )... v poslední fázi květu se vlhkost snižuje až na 30%

Ale jestli se ti povede vytáhnout vlhkost na 60%, to musíš vyzkoušet, já mám ve skříní navíc 4 bubblery, tak ty možná taky trochu zvednou vlhkost.

Každopádně jsem viděl pěsty u kterých grower neřešil vlhkost a rostlo mu to taky, ale je zbytečné kytku stresovat nízkou vlhkostí...

Trocha teorie k vlhkosti v pěstebním prostoru...:)
čím nižší vlhkost vzduchu, tím víc bude rostlina vypařovat vodu, kterou pracně nasaje kořenama. Na spodní straně listů jsou průduchy, kterými kytka vypařuje vodu a přímá jimi CO2 z okolního prostředí.

- vlhkost v průduchu na spodní straně listu je 100%... tato vlhkost se snaží vyrovnat s vlhkostí okolního vzduchu > rostlina neustále vypařuje velké množství vody, tím se rostlina zbytečně zatěžuje a stresuje... proto je lepší mít větší vlhkost ( 60- 70%) naopak u vysoké vlhkosti 90 -100% má rostlina problém s vypařováním a tím pádem i s ochlazováním rostliny od tepla, které se do ní naakumuluje od výbojky.

- List musí být chladnější než vzduch okolního prostředí... pokud se teplota listu a okolního prostoru vyrovná, dochází k uzavírání průduchů na spodní straně listů > rostlina přestává přijímat CO2 > růst se zastavuje

Když tedy udržíš dobrou vlhkost, kytka se ti odvděčí vitálním růstem...


tak to jsem se zase trochu rozkecal, tak snad ty informace budou užitečný a srozumitelný ;-) trochu jsem se do toho asi zamotal :rasta:
downgrow
No myslim ze jsi mi to tu popsal dost srozumitelne.Uz mam objednany zvlhcovac.tak snad dojde co nejdrive.seminka uz mi klici,tak budu konecne zacinat.
Mam dat zaklicene seminka hned primo do hliny?
redgrow
paráda... No ono s těma semínkama rovnou do hlíny opatrně. Záleží co máš za hlínu. Pokud je předhnojená, tak by se mohlo stát, že ti to naklíčený semínko sesmahne.
A hlínu už máš nebo teprv budeš pořizovat? nechtěl by si radši pěstovat v kokosu ? to je trochu jiná kultůra :-)

Na ty semínka jsou docela dobrý jiffy, nebo to můžeš hodit do RW kostky.
Ale pokud máš nějakej lightmix, tak to můžeš švihnout rovnou do něj... ;-)
downgrow
hlinu mam koupenou od biobizzu all-mix. jinak uz mam 4 seminka zasazene a na dalsi 4 porad cekam nez vyklici.
balonidlo
v All mixu si je spálíš ! To je hodně předhnojená půda... Sám v tom jedu... Doufám, že si je dal nejdřív do RW kostek nebo tak něčeho a né rovnou do hlíny...
downgrow
urcite je spalim? hodil jsem je rovnou do hliny.RW kostky nemam.dnes jsem je hodil do hliny a v 18:00 by mi melo sepnout svetlo.
downgrow
Mam doma jeste klasickou raselinu.mam je teda hodit prvne tam?
balonidlo
Hlavně nesmíš zlomit klíčky... No nemáš 100% tní že je spálíš... ale já to třeba taky nevěděl a dal jsem tam na začátku dvě kytky rovnou a jedna odešla a druhá jela... Je to prostě tak 50% na 50%... Jinak s tou normál raš. Nevim no, hlavně nesmíš zlomit klíčky.. možná když to dáš do kelímku od jogurtu třeba nějakého středního nebo od šlehaček jak jsou a necháš to tam povirůst a pak přesadíš bylo by to ideál podle mne...
downgrow
Uz jsem je presadil.Dal jsem je do malych kelimku do obyc raseliny.Svetlo jsem nastavil od 17:00 do 11:00.Necham je povyrust a pak je presadim do allmixu. To hledani bylo nic moc mezi tim perlitem,ale nasel jsem je v poradku nastesti
redgrow
Možná bych zkusil, jak píše balo. Dát je do malýho kelímku... ale předtím ten all mix pořádně prolej vodou s upraveným pH. To by mohlo tu půdu trochu odsolit ;-) klidně se neboj ten kelímek od jogurtu prolejt několika litrama. Ale pak to nech trochu proschnout :) ať ti to semínko neshnije :-D
downgrow
Uz se stalo,ale dal jsem je do normalni raseliny.postrikal jsem rozprasovacem a uz se na ne sviti. Jak vysoko mam dat zarovku? dal jsem ji tak 30 cm od kvetinacu.Na rust zacinam sodikovkou
redgrow
Ok, světlo dej o něco vejš, ať je nespalis. Ted ze zacatku jsou hodně citlivy. :-)
downgrow
Musim jeste vyresit nejak teplotu.Nasavam 15-16 stupnu a pri zapnutem svetle mam cca 23.ale jak bude tma tak teplota klesne tak na tech 16 stupnu.ventilator na odtah vzduchu jsem mel aby mi spinal deset minut/hod ale teplota diky tomu ventilatoru klesla na 20 stupnu,tak jsem ho odpojil zatim.
redgrow
No těch 16° je už docela málo... to by chtělo trochu přitopit :)
A v jaký to máš místnosti ? třeba se ti to za pár dní trochu vytopí, když tam budeš svítit... A možná by si moch přes noc zapínat odtah jen na pár minut, ale to není ideální řešení.
downgrow
mam to ve sklepe.takze si nemyslim ze by to nejak moc vytopilo.co neni idealni reseni?
redgrow
ohledně teploty viz FAQ :-) http://grower.cz/pestovani/navody/o...tirny/3.html#18
downgrow
a jeste ten privod vzduchu mam nechat zaple porad? nebo staci jen kdyz se bude svitit
balonidlo
16 je fakt málo.. a red... není to idělál, ale na noc ( kytky kdy maj tmu ) na začátek můžeš na spínacích hodinách nastavit spínání vždy po hodině třeba a 30 ni aby to běželo, pak zas hodina nic a po hodine aby tozas seplo na 30 minut třeba... dokud ta kytka moc nevoní a nemá tk cca 15cm bude to stačit... A kord te( když ještě není ani vidět.. ;-)

Přívod ted mužeš uplně vyhoditz a nechat jen tu díru volnou nezavírat jí nijak a platí to viz. bod výš ;) Alespoň já tak jel a bez problémů.
redgrow
a ty máš do boxu aktivní přívod ? já myslel, že to tam máš vyřešený passiv. :-)
downgrow
mam tam aktivni i pasivni.aktivni mam 4 vetraky,ale jeden jsem odpojil.takze mi jedou tri
downgrow
privod vzduchu mam teda odpojeny a odtah jsem zapnul na spinacky kazdou hodinu po deseti minutach.ale vlhkost mi tam pada.ale uz mam na ceste zvlhcovac vzduchu.
balonidlo
Ono pokud budeš mít zaplý odtah tak se ti automaticky zespoda zvduch natáhne, takže teď je přítah fakt zbytečný, až budou kiti větší to je pak jiná... a takhle se ti i ta vlhkost bude víc držet, když nebudeš tak odvětrávat... A máš tam ještě ten pacháč, nebo si ho sundal? pokud se teda někde nepletu...
redgrow
balo... sice je pravda, že při 16° to taky bude růst, ale je to pomalejší... takže pokud Downgrow ( teď když vím, že pěstuje ve sklepě, tak chápu jeho nick :-) ) nechvátá a nebude vadit, že to v růstové fázi bude mít déle a i dozrávání bude pomalejší, tak to nevadí... (jde jen o to, že budeš na kytku déle svítit a propálíš víc elektriky) samozřejmě ve sklepě to ohřívání půjde trochu hůř... Napadá mě přitápět nějakým přimotopem ;-) ... zapínat ho v intervalech kdy bude zapínat i odtah v boxu.

[..::FAQ::..Noční teplota vzduchu: 18 - 20°C (pod 18°C negativní efekt pro růst) 18°C je MINIMUM , méně se rovná že to neroste .... ..::FAQ::..]

Spočítej si za jak dlouho ti venťák vysaje obsah celého boxu. Nech párkrát vyměnit vzduch v boxu a pak můžeš vypnout. Ve stejném časovém intervalu zapneš i přimotop, kterej bude v blízkosti nasávání do boxu :)

Ale jelikož kytky v noci spotřebovávají O2, které ho je ve vzduchu cca 21%, tak by to podle mě chtělo větrat nonstop...

možná jedině provádět výměnu častěji...
balonidlo
Já osobně jsem si CO2 vyrobil sám doma pomocí 2l lahve, droždí, 8 poláv. lžic cukru, 200ml horké vody, hadičky nebo i brčka ;-) a bez problém máš na 14 dní s bohatým CO2 pro kytky vystaráno díky kvašení...
redgrow
Jo jo, to je dobrý to znám taky :) používal jsem to do akvárka. (lepší místo droždí jsou vinařský kvasinky ;-))

Ale jinak to CO2 kytky potřebujou přes den. V noci je moc nezajímá ;-), protože si zrovna pochutnávají na kyslíku... každopádně pokud se podaří dodávat CO2 v takový míře, aby to hned venťák nevytáhnul, nebo přídávat v intrvalech kdy vypneš odtah tak se kytky odvděčí vitálním a velice rychlým růstem :)...


citace:
Původní příspěvek od balonidlo
Já osobně jsem si CO2 vyrobil sám doma pomocí 2l lahve, droždí, 8 poláv. lžic cukru, 200ml horké vody, hadičky nebo i brčka ;-) a bez problém máš na 14 dní s bohatým CO2 pro kytky vystaráno díky kvašení...
balonidlo
Přesně tak :) a ano já to měl v petce atu sem vždy na noc vyndával z boxu a ráno jí tam zas šoupl ;-) je to dobrý a pak i na květ bezva co tak vím :) Takže určo doporučuji ;-)
redgrow
ano ano... Co2 je mocnej lektvar :-D :bath:
downgrow
Zdarec

Takze pachac mam sundany.Dnes jsem koupil jiffy tablety tak jsem dal dalsi 4 seminka do tech tablet.Jack Herer a Fruit Spirit.Jen jsem vcera svitil zarovkou na kvet:-X,coz jsem si vuuubec neuvedomil.Takze dnes jsem predelaval zarovky.Tak na rust mam usporky ktere tolik nehreji a kdyz svitim tak mam kolem 18-19 stupnu.Takze primotop je opravdu potreba.
S tim CO2 je to potreba? nebo to vyroste i bez toho?
redgrow
OK paráda... tu teplotu by to chtělo opravdu vyřešit. Ale zase s přímotopem projedeš docela na elektrice. Zkus třeba nějaký infra zářič, ale nikdy jsem to neřešil, tak ohledně toho čím je výhodnější přitápět nemám zkušenost.

To CO2 je spíš takový bonus. Přidáváním CO2 do pěstebního prostoru urychlíš růst. Někde jsem četl až o 40%... jestli by tě to zajímalo, tak zde na G jistě info najdeš :-)
balonidlo
Nebo napiš a pošlu ti návod jak to rovnou vyrobit :) Podle mě je to když už máš vše vyřešeno jako dobrej bonus, ale když ještě nejsou ani z hlíny tak je tim netrap :) tohle bych řešil až budou mít třeba těch 5 a víc pater :) A nebo to neřešil vůbec no... ;-)

Jinak zkus popřemýšlet o tom, zda by se spíš nevyplatilo investovat a zateplit nějak to místo sklepa ;-) Netušim jak je to velké jaké tam jsou zdi, zda je tam vlhkost a podobně no... S timhle jsou zlé problémy no s teplotou, proto se vyplácí pěstovat normal doma někde v komůrce třeba či pod... když máš pacháč nebylo by co jiného řešit, ale je to tvá volba, jen by si měl o pár starostí méně... Musíš brát v potaz i to, že na květ pak musíš vlhkost schazovat co nejníž... A co vim ve sklepech vlhkost bývá a né malá... Ale jak jsem psal tohle už je tvé rozhodnutí a možnosti... Vše se dá ale řešit :) ty Jiffy je dobrej krok...

Pokud mohu s menšám odběrem Watáže bych doporučil toto : http://www.koupelny-sen.cz/ravak-stand-tubus-300w

Je to i za docela přijatelnou cenu ve srovnání s nějakýma přímotopama či podobně a osobně si myslim, že nic lepšího jen tak neseženeš aby ti to zvýšilo teplotu jak by si chtěl s nízkým odběrem... jak jsem koukal ty přímotopy a podobně mají odběr v řádů kW což je ohromný...

Nebo tady je s termostatem : http://www.bagno.cz/elektricka-topn...novaservis.html
sailinder
zdarec,ked chces zvysit teplotu vecer,a nechces aby to islo na ukor elektriky,tak sa pozri po niecom takomto: http://www.akva-exo.cz/detail/terar...85/40W-45x65cm/ pomoze ti to urcite zvysit teplotu,co som cital tak tvoja teplota sa pohybuje niekde medzi 15-16°C a ta podlozka ti to pomoze vyriesit aspon na optimalnych 20°C
Eclips
Ahoj Downgrow,

nikde jsem se nedočetl kdy svítíš.. Napadlo mě totiž, že kdyby jsi měl obrácenou periodu (venku světlo v boxu tma a naopak), tak by se třeba ten sklep mohl od denního světla prohřát alespoň na těch 20°C.

E.
balonidlo
citace:
Původní příspěvek od Eclips
Ahoj Downgrow,

nikde jsem se nedočetl kdy svítíš.. Napadlo mě totiž, že kdyby jsi měl obrácenou periodu (venku světlo v boxu tma a naopak), tak by se třeba ten sklep mohl od denního světla prohřát alespoň na těch 20°C.

E.


Příspěvěk 62.

Svetlo jsem nastavil od 17:00 do 11:00
Eclips
citace:
Původní příspěvek od balonidlo


Příspěvěk 62.

Svetlo jsem nastavil od 17:00 do 11:00


No jo, vidiš.. Jsem nějak přehlédl.. Tak sorry..:david:
downgrow
No sklep mam docela veliky.Mimo skrin mam vlhkost kolem 50% a kdyz svitim a nestrikam rozprasovacem vodu tak se da snizit na neco kolem 30% jinak kolem tech 50% mam,a zitra by mi mel prijit zvlhcovac vzduchu. A jinak zitra bych mel mit primotop a chci zkusit jak tu bylo uz psano sepinat primotop zaroven odtahem.Tak uvidime. Zatim ale rostlinky moc nerostou.Strasne pomalu.Ale asi to bude opravdu tou teploto,pac dnes jsem se dival a kdyz jsem nesvitil tak jsem tam mel chvilku 14°.Jinak tech 15 tam je.
Jinak pockam na ten primotop jak to dopadne protoze uz mi vysla skrin i tak na hodne penez.takze uvidime zitra.
Balonidlo tebe bych chtel poprosit o ten navod na to CO2.casem bych chtel vyzkouset.ale kdovi jak dlouho mi bude trvat nez to vyroste aspon to tech 5-ti pater.
downgrow
sailinder vidim ze svetla mas nakombinovane jako ja,jen ja to mam dvakrat a dival jsem se na galerky a doufam ze se mi povede alespon trochu ziskat takovou urodu jako mas ty :)
massiwe_P
peknej box:P
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od balonidlo
Nebo napiš a pošlu ti návod jak to rovnou vyrobit :) Podle mě je to když už máš vše vyřešeno jako dobrej bonus, ale když ještě nejsou ani z hlíny tak je tim netrap :) tohle bych řešil až budou mít třeba těch 5 a víc pater :) A nebo to neřešil vůbec no... ;-)

Jinak zkus popřemýšlet o tom, zda by se spíš nevyplatilo investovat a zateplit nějak to místo sklepa ;-) Netušim jak je to velké jaké tam jsou zdi, zda je tam vlhkost a podobně no... S timhle jsou zlé problémy no s teplotou, proto se vyplácí pěstovat normal doma někde v komůrce třeba či pod... když máš pacháč nebylo by co jiného řešit, ale je to tvá volba, jen by si měl o pár starostí méně... Musíš brát v potaz i to, že na květ pak musíš vlhkost schazovat co nejníž... A co vim ve sklepech vlhkost bývá a né malá... Ale jak jsem psal tohle už je tvé rozhodnutí a možnosti... Vše se dá ale řešit :) ty Jiffy je dobrej krok...

Pokud mohu s menšám odběrem Watáže bych doporučil toto : http://www.koupelny-sen.cz/ravak-stand-tubus-300w

Je to i za docela přijatelnou cenu ve srovnání s nějakýma přímotopama či podobně a osobně si myslim, že nic lepšího jen tak neseženeš aby ti to zvýšilo teplotu jak by si chtěl s nízkým odběrem... jak jsem koukal ty přímotopy a podobně mají odběr v řádů kW což je ohromný...

Nebo tady je s termostatem : http://www.bagno.cz/elektricka-topn...novaservis.html


čau Balonidlo,
nezlob se na mě, ale to co doporučuješ jako topení, se používá jinak než si myslíš. Je to jen příslušenství k vodnímu radiátoru.
čaute všichni,
nechci být ukamenován, ale přece to napíšu. Když nemáte elektrotechnické vzdělání nebo dobrou znalost problematiky, nic neraďte. Elektřina(narozdíl od marihuany) zabíjí.

A co takhle rozdělat u pěstírny oheň cooo... nee, dělám si prdel, každý přece ví, že když potřebuju zatopit, dotáhnu přímotop, nastavím termostat a JEDU.

fuj tajksl topná tyčka.. no to sem se vyděsil.

SAFETY FIRST LADS
GL
downgrow
massive_P diky
primotop budu mit dnes tak jim pritopim.jinak zvlhcovac mi uz prisel a vlhkost mam kolem 70%. trosku jsem zalel a pridal jsem malinko hnojiva pro korenovy rust.
downgrow
pomalu ale prece:-)
downgrow
rostou pomalu ale prece:)
downgrow
i teplota je lepsi:)
downgrow
..
Eclips
Tak to je super.. 25°C je hodně dobrý, oproti 17°C nebo kolika.
S hnojkama zatím opatrně, ale to víš..:p:

Tak ať se už jen daří!

E.
balonidlo
Connoisseur : Sorry no je to první věc co jsem hledal jak nejlevněji a přeci jen vytopit... podle mě by to ale snad fungovalo ne...? Kdyby se dobře umístila...

downgrow: hned je to hezčí :) Jen tak dál :))
mirage
Ahooj.

Koukám vlhkost 39%. Na tak malé kytičky si sundej pacháč a val zvlhčovačku.... U takhle maličkých ti doporučuji 80% :)
Psal jsi, že tam máš 70% takže fotka je asi staršího data. Každopádně vlhkost, PH hodně dodržuj.

Jinak CONNOISERUS
Souhlas s tebou, jsem vodoinstalater, tohle se používá do žebříku co jsou třeba v koupelně. Protože když na to hodíš mokrý ručník a zrovna přes léto třeba netopíš, tak je ten žebřík studený a ručníky pak nechcou schnout a smrdí.
Proto se z vrchu do žebříku zasune tahle tyč a jelikož jde teplá voda do vrchu, strčí se tyč do zásuvky a nahřeje jen žebřík a ručníky uschnou ,-) A k te elektřině, toho bych se nebál, udělat ti to nic neudělá :D je to jen topná spirála v uzavřené tyči. Ale za tu cenu ti stačí nějaký levný přimotop co moc nebude žrát.
downgrow
caute.mam nechat jet zvlhcovacku teda nonstop? jinak teplota mi kolisa kolem tech 25º.konecne to zacinam vychytavat.jen rostlinky co jsou zasazene v jiffy nejak nechteji vylezt poradne.jak casto mam zalevat? ph mam neco mezi 5 a 6.mam jen papirky,nechce se mi ted investovat do ph metru.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma