Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 3 4 5 
Marihuanová politika (legalizace, dekriminalizace, etc..) - Klikni zde pro originální téma
Dude
kdyby jste mohli rozhodnout co by jste si vybrali? mluvím čistě o konopí, ostatní drogy někdy jindy...
BTW: určitě jsem nepostihl všechny interferenční nuance (pěstování, držení...), prostě vyberte co je vám nejblíž;)
hoveho
uz som skoro hlasoval, ale spomenul som si, ako som sa zmylil na jednej ankete. cize opatrne - vysvetlis mi, co si predstavujes pod takym slovom "dekriminalizace"?
ten mi je asi najblizsi, ale neukvapujme se (malo by byt moje heslo :-))
Wes37
to: hoveno - no asi to bude znamenat, že tě za gandžu nebudou otravovat benga

Wes
t3
no ja jsem pro dekriminalizaci, ale jakej je rozdil mezi "legalizaci" a "holandskym modelem" ?? pokud to je ale dekriminalizace a prodej "JEN" napr. seminek ci klonu... tak bych byl pro holandskej model, kazdopadne i ta legalizace by byla fajn,,,, KAZDOPADNE by se to melo zmenit oproti soucasnu
Frantapa
Zařazení canabis do stejné kategorie jako alkohol (ochrana mladistvích) by bylo plně vyhovující, i když by se konopí mohlo právem cítit ukřivděné ve srovnání s legální tvrdou návykovou drogou, jakou alkohol bezesporu je.
Milhosie
Já bych ho nelegalizoval tak jako úplně ale třeba možnost si koupit semínka by bylo docela dobrý udělala bych to tak jak je to v holandsku
maslox
asi by to chtelo Zivnostak na vyrobu ve lekym a pro vlastni potrabu 10kytek...coz by nigdo nekontroloval.....:D
hoveho
prskol som tam dekrim, aj ked mi nikto nevysvetlil rozdiel medzi dekr. a uplnou legalizaciou.

hvh
High_Land
Rozdil je tenhle:

Holland - narozdil od rozsireneho nazoru NENI pravda, ze v Holandsku je ganja legal - je pouze dekrminalizovana. Model dekriminalizace muze byt ruzny, v Hollandu to znamena drzeni pro vlastni potrebu do 20g (aspon myslim), moznost prodeje POUZE v urcenych lokalitach a moznost pestovani. Nesmi se vsak prodavat v obchodech jako bezne zbozi, nesmi se (oficialne) kourit na verejnosti atd.

Svycarsko - zde je ganja LEGALNI - zlegalizovana v r. 1999, pokud se nepletu. Tzn. postupem casu bude mozno koupit ganju v podstate vsude (treba v obchodech s tabakem), muzes drzet neomezene mnozstvi (legalne zakoupene), kourit v podstate kdekoliv atd atd.

Jsem presvedcen o tom, ze je to tak. Ale nekamenujte me za nepresna data (rok, mnozstvi apod.), dalo by se to tak aspon shrnout.
marcon
2 High_Land: v holandu muzes drzet 30, ne 20 G (aspon myslim).

Ja mel vzdycky za to, ze je to obracene, ze v holandu je to DALEKO tolerovanejsi nez ve svycarech. Tam totiz musis ukazat obcanku, prokazovat ze si svycar (cizincum to nesmej prodatm, ackoliv o nedodrzovani teto normy svedci napr. cannatrade) a mnozstvi prodeje je tam velmi omezene (drzet muzes ale jakekoliv mnozstvi).

To v holandu nemusis nic ukazovat, mnozstvi je sice taky omezene ale da se to vokecat, koupit se to da i pod 18 let (kdyz je stesti), coffee shopy na kazdym rohu, apod.

Trand je ovsem takovy, ze v holandu bude prituhovat (diky vlivu hUSA) ale ve svycarsku to je cim dal lepsi. Proto se mnoho konopnejch firem stehuje z holandska do svycarska.

Zeme kde je to dekriminalizovane je napriklad Britanie. Par tolerovanejch coffeeshopu tam prej uz je, uvidime co bude za par let.
gunman
ja som hlasoval za úplnú legalizáciu, samozrejme s obmedzením na mladistvých (vzor alkohol). Som za úplnú legalizáciu kompletne všetkých návykových látok.
Asen_cz
U toho posledního by jeste nebylo spatny "vsechny hasisaky do Pakistanu, Maroka nebo Mexika" Na Sibiri je pres leto prilis vlhko na pestovani :-)
gully
Jo a taky jim tam zajistit dostatečnej přísun hnojiv :-)
Assis
Me by stacilo kdybych nemusel mit strach vzdycky kdyz jdu na pole. takze asi dekriminalizace (fuj toje ale dlouhe slovo).
fasmos
no tak třeba to Klaus zlegalizuje:-))))
acidrop
v momentalnej politickej nalade (CR/SR) si myslim ze najrealnejsia moze byt pomala dekriminalizacia...a uplnu legalizaciu by nasa spolocnost nebola momentalne sxopna prijat.
Jé, já myslela, že jsem registrated a né un...,
každopádně vám všem děkuji za vyjádření názoru, protože toto je přesně to, co jsem v tuhle chvíli potřebovala osvětlit
dal by se nazvat "holandský model" částečnou legalizací? a nebo je pojem částečná legalizace úplná blbost?
jináč já bych tu květinku samozřejmě osvobotila úplně, ale co pak s tím co by asi nastalo?...to netuším
woodstock
acidrop
ja osobne xapem "holandsky model" ako "ciastocnu legalizaciu" (je obmedzovane predajne mnozstvo, miesta na hulenie, pocet pestovanych rastlin...co napr. zase u vinica kt. je legalny nie je. teda si aspon myslim. nazorov je ale asi viacej.
diks moc za odpověď, to jsem přesně chtěla slyšet a to vždycky člověka potěší, dostane-li odpověď takovou jakou chtěl
čaj woodstock
taky si myslim, že nejdme připraveni na úplnou legalizaci, takže zlatá střední cesta-dekriminalizace
nemo
Já samozřejmě hlasuji pro úplnou legalizaci ale myslím to jako cíl. Nemyslím si, že by to měl být nějaký skok. Předpokládám, že by k tomu vedl nějaký postupný proces.
Mishutca
No mne osobne by stacila dekriminalisace pokud se timtedy mysli beztrestne pestovani a drzeni urciteho mnozstvi jakkoliv "silne" travy pro vlastni spotrebu-takovej kompromis ne?
Kjubiq
jestli se taky muzu vy....vy....no vyjadrit taaaaak bych to nechal na prirode a zakazal bych vyrobu jakejkoli drog...:-)...a povolil konzumaci...a pak nakazte prirode aby ta nase bohem dana konopna rostlina nevyrostla...a ona stejne vyroste a nebudem nic vyrabet, takze vzuru do konzumaceeeee....Ich bin vykasos tak to me jen tak napadlo...
boylucky
Co se týče hlasování tak sem vybral dekriminalizaci. Bylo by to hodně v klidu kdyby každej mohl pěstovat pár rostlinek na zahrádce a vyměňovat vzorky a tak. Teď je to na hovno. Musí se to schovávat a nebo pěstovat někde kde na to nikdo nepřijde. No a když na to nekdo narazí tak je to všechno na nic. Buď sklidí za vás a nebo to napráská chlupatejm.

No to jsou ale všechno jenom takový řeči který asi všichni znáte. Každopádně jsem chtěl říct, že pokud s tím nězačneme něco dělat a budeme si tady o tom jenom psát tak se nic dít nebude.... MMM byl určitě dobrej počin.... dík všem co se na tom podíleli a co tam byly. Ale chce to další akce a další zviditelnění týhle problematiky.

Už se přece musí začít něco dít!!!!!!!!

Tak přemejšlejte jak...................

a když na něco přijdete tak sem s tím.................



Good luck......
psilos
Jsem pro absolutní legalizaci jako cíl.Samozdřejmě předchází kroky jako dekriminalizace , holandskej model.... Prostě nesnáším systém, kterej mi přikazuje co může a nemůže vyrůst. A svobodná volba vedle svobodnýho projevu je základním stavebním prvkem nejen demokratických zřízení ,ale i osobní spokojenosti každýho z nás.
/teda alespoň mojí/
hoveho
mne by sa najviac pacil stav, aky je s alkoholom. nie je zakazane chlastat, ak si v "civile" (myslim tym, ze neriadis auto, nie si v praci....)

ak by to bolo uplne legalne, tak by som bol dost nestastny v obchode:
"prosim si 10dkg sunky"
"hhh..hh.hhh"
"halooo, sunku!"
"cha cha chaaa"
"mozete mi dat tu sunku?"
"ak sa pozries hlboko do svojho ...chaa chaa cha ...vnutra uvidis rakety, kt odpaluju rusi na mesiac.. cha chaaa.. piju rozky... cha cha chaaa"

obavam sa, ze taketo rozhovory by boli realne.

hvh

ps: myslite, ze ked vam to nepodpisal havel, ze klaus bude maksi?
acidrop
poxybujem ze klaus podpori dekriminalizaciu marihuany...
Rosti
klaus asi ne
ale ganjova revoluce postupuje zdola a az dorazi ke klausum na dvorek tak uz budou hulit vsichni a obloha uz bude zelena
vivat ganja!!!
KLKOV
2 mAv
komplet s tebou souhlasim K4U

2 Gunmen
si děláš prdel s tou legalizací tvrdejch drog nebo to myslíš vážně!!! Jestli to myslíš vážně tak jseš u mě absolutní idiot zasluhující kopnutí do ksichtu!!!Toť vše (a nejsem žádnej ortodoxní hulič, tvrdý jsem si taky prožil a dneska bych je tak spláchnul do hajzlu!!!!!)
gunman
mAv & KLKOV: ale chlapci... ešte som nezažil, aby sa mi normálny hulič vyhrážal kopaním do ksichtu, máš blbý model, mal by si ho zmeniť alebo úplne prestať... sú ľudia, ktorým škodí aj B-komplex :D
A k tej totálnej legalizácii, už som to tu písal, tak si to pozrite http://grower.cz/forum/showthre...64320#post64320 nech ste v obraze
klier
Ja sem pro plnou legalizaci , proc ne ustanovit vek (18) od kteryho se smi hulit , hezky by si to stat zdanili (prodej) , polisi by se uz nemuseli zabejvat chytani lidicek ktery maj doma skrin nebo maj nekde vysazeny policko ganji nebo si nekde v klidu hulej a nebo i ti ktery to prodavaj. Urcite by se ceny vyrazne snizili coz by pomohlo nasim kapsam a penezenkam. Sice by na zacatku vypukla nejaka hulici manie, vsichni co hulej by hulili o sto sest , ale za chvilku by je to asi preslo. Clovekl by se nemusel bat ze ho zabasnou , zlikvidujou mu kytky a ze ho buou prudit kdyz si da nekde spicka......

Ja sem pro, sem presvecen ze by to pomohlo oboum stranam jak konzumentum tak i tem co nekonzumujou. Podle me je veskery odpor proti pesteni marny, nase policie neni schopna proti huleni bojovat, i proesto se o to snazi ,protoze musi, marne bojuje a straci sili , at radsi bojuje proti necemu co ublizuje nasi spolecnosti, nez aby nam ublizovali jeste navic sami.
gunman
mAv, o.k. opýtam sa takto: poznáš štát, kde by tvrdá represia viedla k štatisticky významnému zníženiu percenta závislákov (hocijakého druhu)? Ja nie, navyše vynaložené prostriedky sú v prudkom nepomere k dosiahnutým "úspechom". Proste percento závislákov v spoločnosti je sociálna záležitosť a skoro vôbec nezávisí od tvrdosti represie. Je to niečo podobné ako homosexualita, tie 4% sú viac-menej konštantné nezávisle od krajiny alebo sociálneho/filozofického systému. Kým nepadnú ceny drog, tak narkomafia bude mať navrch, pretože z vysokých ziskov zaplatia akékoľvek obranné opatrenia. A ceny padnú až vtedy, keď štáty drogy zlegalizujú a začnú ich ponúkať za výrobné náklady. Jediný problém je v tom, že nie sme navyknutí na takýto spôsob uvažovania, zdá sa nám to "nemorálne", ale je morálnejšie udržiavať nezmyselnou represiou vysoké ceny fetu? Alebo vieš si predstaviť mladého toluenistu (napríklad), ktorý by chcel prejsť na háčko a VĎAKA REPRESII sa k droge nedostane?
gunman
čo myslíš, koľko sú výrobné ceny narkotík v pomere k súčasným trhovým cenám? Tipujem takých 1-5 %, iba dnešná represia vyháňa ceny tak vysoko. Takže čo by sa stalo, keby sa fet dal kúpiť v lekárni tak ako dnes aspirín? Mafia by sa musela preorientovať na niečo iné, pretože feťáci by si to kupovali v lekárni, feťáci by nemuseli prepadať staré babky v parku kvôli dvom stovkám v peňaženke a milióny, ktoré dnes vrážame do polície, protidrogových psov, laboratórií apod. by sa mohli použiť na liečenie závislákov, ktorí s tým BUDÚ SÚHLASIŤ (ostatných nemá význam liečiť, opýtaj sa lekárov). Toto je podľa mňa humanita, a nie sekírovanie starého dedka, ktorý si pestuje doma marišu na boľavé kĺby...
Era
Už jsem se podobně vzjádřil několikrát na různých místech.
I když je to opravdu nereálný...

A přestaňte konečně nesmyslně rozdělovat látky na přírodní a chemku !!!
oton
divim se na to kolik tyhle www maj přístupů, jak málo je v anketě hlasů

já osobně jsem pro dekriminalizaci, to je to co chci, aby mě nikdo nemoh buzerovat za to že hulim a pěstuju, a jestli nebudou na ulicích cofee shopy, tak to mám totálně u prdele, protože stejně nekupuju a všechno si pěstuju sám,

jen aby mi nebylo 50 až nějaká ta dekriminalizace přijde :(


jinak na kopání do xichtu mám podobnej názor, asi dotyčnej hulí pěkně svinskej model....
gunman
oton, ja budem mať 50 budúci rok a furt nič :D :D :D
oton
to gunman: a myslíš, že se toho ještě dočkáš?? :D jestli to neni jen sranda, tak mě těší, že poznávám dalšího člověka v letech mích rodičů, kterej hulí! :)
Nikodym
Souhlas s Gunmanem. Nechci mit s chemii nic spolecneho, presto: Uz to tady kdosi rozvadel. Jedina cesta vede k prevenci. Kdo by mel zajem uzivat jakekoliv drogy (snad krome alkoholu, tabaku, konopi), tak by mel mit neco jako "drogovy ridicak", kde by prokazal alespon elementarni znalost fungovani techto latek, jejich rizik a moznosti pozdejsi lecby. Drogy by byly ve statem kontrolovane kvalite, zdanene, takze by zase tak levne nebyly, ovsem zase by to nemohlo pohltit cely prijem zavislaka. K dostani pouze na tento prukaz. To by byl konec mafii, rezani a vetsiny problemu s drogami. Stat by usetril a vydelal neuveritelne penez, ktere by mohl investovat do reklam typu: Agassi rika, ze radsi zahuli, nez aby si slehnul!:) a jine prevence a tez leceni zavislosti vseho druhy. Vcetne televiznich maniaku!:bong:
No a kdyz uz,tak by nam bengosi mohli rovnou i policka hlidat a opecovavat,ne:))
Legalizace je podle me jediny reseni jak docilit na obouch stranach klid,ale vemte si,ze pri totalni legalizaci se na nas nabalej takovy lidi,az se mi z toho chce....ehm.Kazdy pro ma svy proti,asi by to uz nemuselo bejt takovy jako doposud.
Prave sem vcera provezla z Italie vetsi mnozstvi Hase a pohodka:)
Ale ze odbocuju,Makaroni maj docela nahnano pufat nekde venku celkem dost si hlidaj zadecky:)))))))))))))))))))
hh-top
Hlasoval jsem sice pro dekriminalizaci, ale jen proto, že ji považuji celospolečensky za možnější a schůdnější. Za tři týdny mi bude 53 a legalizace je IMHO v nedohlednu, byť i je to ta nejpoctivější a pravděpodobně nejúčinnější cesta ven z té šlamastyky.
Dealerem i výrobcem musí být stát a jím licencované subjekty. Uživatelé se tak buď dobrovolně registrují a nekomplikovaně nakupují za rozumnější ceny lepší kvalitu. Stát má na ošetření problému více peněz a ještě "mapu problému". Era a Gunmann mají bezesporu pravdu. I Ell, neboť pokud mám registrované políčko (a zaplacený poplatek!) policie by měla reagovat na zloděje v mé zahradě a rovněž se snažit dopadnout zlodějě když ohlásím krádež.
OK
KDU-CSL zrusit, jako prvni by sel pod gilotinu Severa a dalsi nemocni poslanci a pak by se dalo mozna neco resit, ale dokud se misto tech dedku a dementu ve vlade neobjevi nekdo s mozkem, nemame sanci pratele. Tak to bylo je a asi jeste par let bude :(
Trapan Šmírák
Dekrim!

Ještě by mne zajímalo, když by k dekriminalizaci došlo (modlím se), zda by mě mohl někdo stíhat za otevření si vlastního Coffee Shopu - zkrátka vnímám to správně tak, že co není trestný je v Oaklandu?
marcon
Nejspis by za prodej byla mensi trestni sazba, nebo by to byl dokonce jenom prestupek. Tak je to napriklad v Britanii, nekolik coffeeshopu tam je a jsou tolerovany.
Trapan Šmírák
Tak to by mohlo být v pohodě, zkrátka bych si každej měsíc zaplatil pokutku :) a nazdar bazar... :pimp:
greedy23
No dekriminalitacce je si myslim ja f klidu...kdyby byla treba ta uplna legalizace tak by se k tomu hulcu zmenil pristup a to docela dost...bylo by to podle me uplne jiny...
takhle mi to vyhovuuuje
Podle mě je nutná totální legalizace. Jednak by stát získal další zdroj financí do státní kasy a druhak by velmi efektivně oddělil trh s tvrdejma a lehkejma drogama. A určitě by se o bjevily kofáče, kde bysme si mohli kupovat vychytaný modely.
Jenomže tohle nedochází (naštěstí se jich dá pár vynechat) našim zákonodárcům, který si hřejou svoje místečka ve vládě a vůbec neberou ohled na budoucnost země, mladou a hulící generaci.
Marihuana je droga provázející člověka od začátku věků. A nejen jako droga, ale hlavně jako prostředek k obživě (semena, látky, apír, provazy a mnoho dalšího) a tak nechápu, proč na ní dnešní "osvícená doba" tolik zanevřela. Nejspíš to bude vlivem USA a jeho politiky. A u nás je to o tom, že zákony navrhujou lidi, který o tom vůbec nic neví (Severa).
Mazz
Já jsem pro holandský model ale v podstatě je to docela jedno, stejně si budu hulit dál a dál a dál :-)
smallg
Legalizaci pěstování!!!!!!!!!!!! jóóóóóó


dávám antidrogistům tak 3 roky maximálně 4


Počítám že to tak do 3 let přijde (snad).... a pak to bude super..... budem pěstovat uplně v klidu a budem to prostě hulit a čadit a klídek.......... jooooooooooooooooo


tak


zatím zdarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr


good luck

hííí máááááááááánnnnn
Dude
ty woe to mi připomělo, jak v nějakym českym filmu (Pelíšky, Obecná škola????) taky něgdo řiká - dávam komunistum 2 roky max. 3 - tak abysme nedopadli stejně:(
Já jsem pro úplnou legalizaci a prodej kontrolovanej státem. Všem by to pomohlo. Huličům, nehuličům i státu. Ale je stejně hustý, že u nás rostou lány máku, rostliny sloužící k výrobě mnohem nebezpečnější drogy, než je naše milovaná ganja. A nikdo nad tim ani nehne brvou. Tim nechci říct, že jsem proti hulení, tim jenom chci připomenout tu nesmyslnou konopnou represi.
Takže: LEGALISE IT, IT'S FLOWER OF FUTURE!!!
Hicks
Já si myslím, že by postačila jen dekriminilizace.
Každýmu kdo pěstuje by stačilo aby měl povolený určitý počet rostlin atd a hlavně by se tato krásná rostlinka neprodávala tak jako teď. S prodejem prostě nesouhlasím.
čeřen
Dekrim by rozhodně stačila. Stejně by asi nic jinýho neprošlo.
clothinguntero
já bych dal uplnou legalizaci co si kde koupíš nebo vypěstuješ,vyhulíš je jen tvoje věc!
plexis
Já jsem hlasoval taky pro dekriminalizaci. Pro mě by bylo asi nejdůležitější, aby mě neotavovaly benga, abych neměl starost že mě nekdo bonzne za pěstování atd. Coffee Shopy by nebyly tak důležité, protože by si mohl každý pěstovat co chce za model, i když to může i teď (ale myslel jsem tím legálně) a pak na různých akcích vyměňovat za jiné. Stát by na tom sice moc nevydělal, ale zase by se snížil počet lidí kteří jsou závyslí na nějakých sračk... na to si ale budeme muset počkat ještě dlouho :smoker:
calhoun
kdo neprodava a nebo nehuli v policejnim aute atp. se nemusi obavat postihu. pokud na sebe clovek neupozornuje a jede si pro sebe svestky na nej hazej bobek. Kdyz nechodi do worku a vozi se v Pontiacu to uz smrdi :))) HIGH to ALL
Rikki
Tak som sa loggol a davam do eteru par slov...
Precitanim celych 4-och stranom som si urobil miernu presdtavu ako to chodi.

Nesuhlasim: s uplnou legalizaciou veskerych drog, z dovodu jasneho.
Tak to si pojde typek po ulici okolo crack-shopu, si povie "tak si to idem
teraz odpalit" a je jasny. Ako sa, prosim vas, da kontrolovat aby zavislak
neminal vsetky uspory na svoje davky. Akoze ta legalizacia mu osvieti
mozok?! Ked ich mina (a este kradne) v dnesnej dobe, co bude robit ak mu
k tomu este stat vydlazdickuje cestu... Stat to nedokaze kontrolovat a ak
si niekto mysli, ze nejaky fetacky-vodicak to zariadi, tak to asi zije v
druhej galaxii. No ani za taketo divne nazory nebudem nikoho kopat do
xichtu.
GunMan: "tvrda represia" nevedie k nicomu, ale ked stat bude vyrabat
(kontrolovat) vyrobu drog (vsetkeho druhu) a predavat za vyrobnu cenu,
tak to k znizeniu uzivania tvrdych drog akoze nepomoze urcite. A ci je
to toluenista, aleho H-ckar tak ciel je vzdy jediny... smrt. Akoze tymto
ludom k nej pomozes rychlejsie, ale co ini ktori s tym nemaju nic a
nahodou sa v crack-shope k tomu dostanu. (hovorim len o tvrdych drogach)

Mierny nesuhlas: k legalizacii marihuany, vsetko ma svoje PRE a PROTI.
Hned ma napadne ako to asi vizera na Jamaica (a to ani TAM nieje
legalzacia). Som mimo Europu 2 roky a pocul som par nazorov typu
"Ganja vytvara lenivost" a pod.. Podla mna nieco na tom bude, ale je
to dost individualne. No kazdopadne, podme pozriet kolko hulicov chodi
na VS a kolko je doma nezamestnanych (bez ohladu na to ci vlastnym
privinenim). No v Holandsku je to zas uplne o inom... ani sam neviem.

Suhlasim: s Dekriminalizaciou, nech to ma nejaku sablonu ale nech za
odpalenie fajky v parku, alebo za jednu rastlinu v skrini neidem sediet.

No ako Mazz uz podotkol, tak mozem tiez povedat ze nech su zakony
akekolvek, tak sa to bude hulit stale a pestovat kazdym rokom.
Ja som teraz na jednych ostrovoch, kde poznaju hulenie este od cias
Bob Marley, kedy rastafarianska kultura priniesla tento konicek
sem, cize tu v pohode najdem aj ludi stredneho veku (par rodicov
mojich znamich) no aj tak mozem povedat ze v Cechach/Slovensku maju
ludia k tejto problematike viac pochopenia.

Cize.. dekriminalizacia je v poho, ale ako som povedal.. nech je
akokolvek, kazdym rokom budem pestovat a pokracovat hulit a rozvijat
svoje vedomosti... nekupujem, nepredavam.
A akoze, tvrde drogy by som trestal este tvrdsie, teda hlavne
dealerov a mafiu (ktori sa aj tak pokracuju usmievat po kazdom vyhranom
sudnom procese).
fak.gesho
volim dekriminalizaci, clovek nevi co by ta legalizace mela za nasledky, nemam moc rad ty velke obchodni spolecnsti, ktere by dodavali kvaltni konopi v teleshopingu(ale idea hezka :)) a hlavne legalizace uplne se nikdy nedockame. Dekriminalizace je prijemna a mozna, ale za hooooooooooooooooooodne dlouho, uvidime co nabidne EU...
hYp3r
Dekriminalizace je v podstate holandskej model. :c)
Takze volim oboji. Statem kontrolovane pestovani a prijem dani z coffee shopu by nasi maly zemicce pomohl.
Mimo jine i novyma pracovnima prilezitostma.
PiosOne
jsem taky pro dekriminalizaci. a taky pro státem kontrolované pěstování. utíká na tom docela dost daní a ty peníze by naší ekonomice určitě pomohly. nehledě na tu spustu nezaměstnaných huličů, ze kterých by se mohli stát sqělí odborníci a konečně dělat něco, co je baví.
Filter
Byl jsem v holandsku už asi 3x! Je to tam ůplně v pohodě mladí to respektujou. Myslím že kdyby to tu bylo jak v holandsku mladí lidi by se nechytaly ,,dýlerů", kt. by jim potom nabízeli tvrdé drog
Wasmasoon
To co tvrdíš není reálný a z mýho hlediska už vůbec ne správný! Just can´t get enough?
Celkovej pohled na drogy by se mel ale zmenit, urcite by tomu prospela dekriminalizace mekkych drog, aby uz vsichni takovy, co broji za legalizaci vsech navykovych latek bylo poslani jednou
a definitivne tam, kam patri!
Nikodym
to Rikky: Jses uplne mimo. Cilem statni drogove politiky nemuze byt nic jineho, nez redukce skod. Nic jineho nebude nikdy fungovat, ani by to nebylo moralni, protoze stat by mel byt tvoren svobodnymi obcany. Kazdy ma pravo se ufetovat k smrti. Spolecnost by se mela ovsem snazit mu co nejvice pomoci, aby se to nestalo, kdyz bude chtit. Represe nic nevyresi.
BTW: Vis, ze byl napriklad na Jamaice proveden vyzkum ohledne pracovni aktivity lidi, kteri delaji tvrdou manualni praci a vysledek byl, ze konopi ji jim umoznuje lepe zvladat psychicky a jsou tudiz vykonnejsi! Never vsemu, co rikaji represioniste!
b2r3k
sem pro uplnou legalizaci /18 +/ proc by clovek nemoch stou nadhrnmou kytkou delat to k cemu je urcena kdy a kde se mu chce dit pivko si taky např. koupim v supraci a vypiju v parku a nehrozi ze zato dostanu vic nez za vrazdu /ceska legislativa :-( /
Brunco
Mas pravdu THCdyme
aj s tym ufetovanim (je to volba kazdeho cloweka)
ale hlavne s vykonom, ktory sa skutocne lepsie zvlada
ale na sebe som si to vsimol
az po rokoch (7) hulenia
Smashak
citace:
Původní příspěvek od hoveho
uz som skoro hlasoval, ale spomenul som si, ako som sa zmylil na jednej ankete. cize opatrne - vysvetlis mi, co si predstavujes pod takym slovom "dekriminalizace"?
ten mi je asi najblizsi, ale neukvapujme se (malo by byt moje heslo :-))


Dekriminalizace znamená, že je legální držet ganju pro vlastni potrebu a pestovat ji pro vlastni potrebu. Nelze se ovsem jejim prodejem obohacovat, protoze pokud neni legalizovana, neni na ni tudiz uvalena dan a diky tomu ji nemuzes prodavat, protoze bys okradal stat, chapes? Nejsem si jistej jestli ji muzes rozdavat, ale asi taky ne, protoze to je dar a dary se taky dani...
tobex
Ja si myslim ze by bylo mozna nejlepsi legalizovat fsechny drogy, je to osemetny, ale gdyz uz to v tyhle republice doslo tak daleko ze si kydaj sestnactilety deti tak by to nemuselo bejt od vjeci. ale kazdej gdo uziva drogu by bud plati vetsi zdravotni, nebo by si leceni platil sam a nemyslim pouze leceni ze zavislosti. nejvetsim nebezpecim s uzivanim drog neni totiz jejich uzivani ale napr. kriminalita. na tvrdy drogy si clovek nevydela nigdy legalne ale kdyby je prodavali v lekarne tak nane ma kazdej kdo je bere. odbadlo by dylovani a spousta lidi co krade kvuli fetu. kdo si chce neco koupit tak by musel splnovat urcity kriteria takze by se nasli vynalezavci co by na tom vydelavali ale i legalni alkohol se dostane k tomu ke komu nema, ja se napriklad poprvy opil asi v sesti letech kdyz jsem otcovi vypil pulitr piva. I kdyz model uplny legalizace drog je mozna extremni tak by mohl byt uzitecny, minimalne legalizace konopi je doslova nutna protoze znam moc lidi co kdyz nebyla ganja tak jim dealer nebo spis kamarad nabid neco "lepsiho" a oni si to koupili. kdyby mohli koupit trafku v nejakym obchudku za rozumnej peniz a ne za 250 osizenej gram tak urcite nic jinyho neschanej.
PiosOne
tobex: no já nevím, ale legalizovat všechny drogy by asi nejlepší nebylo. mě by se třeba moc nelíbíli, kdyby se dal koupit pervitin nebo heroin. tohle už jsou hodně jiný drogy než marihuana a spol. taky lidi kteří jim propadli jsou zralí na léčšní a ne, aby je v tom stát ještě podporoval. možná to zní pokrytecky, ale já to tak cítím.
gunman
Pios, ale o to práve ide, že štát nie je povinný (podľa mňa ani nesmie) ochraňovať ľudí pred ich vlastnou blbosťou. Jediné liečenie zo závislosti, ktoré by bolo dotované, by bolo dobrovoľné, pri porušení režimu koniec a môžeš sa vrátiť na ulicu. Aj pri dnešnom "humánnom" systéme je veľa ľudí, ktorí sa chcú upichať na smrť, tak prečo im v tom brániť? Je to jedna z foriem prirodzeného výberu... Umelé obmedzovanie určitého prirodzeného percenta "narkomanstva" je boj s veternými mlynmi... nemôžeme ho nikdy vyhrať, musíme počkať, kým tí feťácki debili vykapú. A nechoďte na mňa s argumentami "keby to bola tvoja dcéra, hovoril by si inak". Keby to bola moja dcéra, tak som totálne zlyhal ako vychovávajúci rodič a zaslúžim si trest, ak na to nemám, nemal som mať deti. To je druhý najzávažnejší problém súčasného sveta, že deti môže mať kdejaký trto. Nie je to "sväté demokratické" právo každého človeka, je to svinstvo, že na vodičák/zbroják/apod. musím robiť skúšky, na deti nemusím!!!
PiosOne
gunman: pro takové lidi (kteří se chtějí upíchat) bych to dával na předpis (tzn. dekriminalizoval bych to). ale nechtěl bych aby to bylo volně v prodeji (což je legalizace). tobě by se to líbilo, kdyby si tvoje dcera mohla snadno koupit dávku heroinu (i kdyby jenom kvůli tomu, že by chtěla jenom jednou to vyzkoušet)?
tobex
Ja to ani nepsal ze by se piko a herak dali legalne koupit na ulici ale na urcitej prukaz (doklad) v lekarne zakladni pozadavky by byli aby clovek napr. platil vyssi zdravotni, byl poucen o skodlivosti drog, mel urcity vek terba 18 let. Jde o to ze by ta droga byla tak levna ze by se nikomu ji nevyplatilo pasovat a dealovat. A myslim ze by na tom vydelal i stat a hlavne ze zvysenyho zdravotniho by se platilo leceni spojeny s uzivanim drog.
Jo a ze se neda sehnat droga snadno je asi taky trochu utopie, ja si myslim ze kdyz negdo kupuje tak je mozna pernik dostupnejsi nez ganja, protoze ne kazdej ma skrin a na jare a v lete z outdooru lidem uz moc nezbejva. A jestli jses z prahy a projdes se po narodni, hlavaku, ipaku nebo holesovicich tak vidis jak jsou drogy dostupny protoze ty dealeri jsou nenapadny jak hovna na rozcesti.
Ale souhlasim ze ne uplnou legalizaci, jestli se tomu rika dekriminalizace tak dekriminalizace.
Aware7
Asi by byla nejlepší dekriminalizace. Lidi co hulení rozuměj by aspoň nebyli popotahovaný za to, že si někde vypěstujou kytičku pro sebe a kámoše. Těžko vyswětlit politikům, že tohle nejni deal...

Nedovedu si předstawit úplnou legalizaci. Šhpeka si koupit v tesku...podle mě je to docela blbost. Ani bych nechtěl aby to tak bylo. Radši si vypěstovat kytičku, a starat se o ní. Těšit se, až vyroste a nebát se ji mít kvůli tomu, že jí někdo napíše na seznam zakázanejch látek.

Sakra dyť to je příroda!Back to the roots......

Radši bych měl takovou komunitu jako doteď.

Peace=8)
:smoker:
daQuirm
Ja si myslim, ze legalizace neni uplne dobrej napad. Dekriminalizace, to jo - aby me zavreli proto, ze nekde doma v bedne mam nakou kytku to je podle me uplne prasteny. Ale co by se podle vas stalo kdyby byla marihuana legalizovana ? Spolecnosti jako Philip Morris by se toho chytly a vedle pole s tabakem by udelaly pole s marihuanou. Nekde jsem slysel, ze uz ted si registruji ochranne znamky jako Marihuana, Ganja apod. - co kdyby nahodou, ze ? Myslim si sice, ze marihuana neni o moc skodlivejsi nez tabak, ale rakovinu zpusobuje stejnou (az na rozedmu plic). Tak proc rozsirovat pocty lidi co kouri ? At uz tabak nebo travu. Mnohem radeji bych videl dekriminalizaci marihuany a nejaka prisna omezeni na tabak - zakaz reklamy, sponzoringu a v neposledni rade taky ve filmu. Tam kouri kdekdo.
PiosOne
tobex: být drogy legální tak se dají koupit běžně v obchodě, takže máš pravdu -> dekriminalizace je to správné ořechové a cofee shopy k tomu
tobex
Jo ale ty socky uz tam to huleni na tom caru papiru maj, v praze je minimalne 10 baru kde se to huleni docela otevrene prodava. Dealeri na tom huleni moc vydelavaj a ted si vem ze budou coffe shopy nezmeni se pomalu nic akorat te za prodej nezavrou a budes platit dane. To znamena ze mnoho lidi se bude moc legalne zivit svym konickem- pestovanim a stat na tom vydela. slysel jsem ze v obchodu s drogama je pres 10 miliard korun rocne z toho dejme tomu 50% marihuana a myslim si ze pro stat by bylo docela vyhodny si ty miliardy zdanit.
Nikodym
Vim, ze na uplnou legalizaci vsech drog neni spolecnost pripravena, takze realny je jen dekrim lehkych, coz by byl hrozny pokrok, ale: Myslim, ze vsechny drogy jsou dnes velmi dobre dostupne pro ty, co je chteji. Souhlasite? Pokud by byl mechanismus nastaven tak, ze budou zachovany urcite administrativni prekazky a ten kdo chce uzivat heroin se bude muset seznamit se vsemi dusledky a pak si koupi heroin, ktery nebude stat tolik, aby ho zruinoval, a ktery bude zdaneny, ale cisty bez sajrajtu od dealeru, tak je mnohem mensi sance, ze na nej zkape. Vetsina umrti z drog je predavkovani nebo kdyz je v nich sajrajt. Ja osobne si nepujdu vzit heroin ani kdyby byl volne dostupny zdarma na ulici a myslim, ze vetsina lidi, kteri vedi co to je. Myslim, ze by do toho sli jen lide, kteri vedome podstupuji to riziko a o to by melo jit statu, protoze stat tvori i narkomani zavisli na tezkych drogach, at se to nekomu libi nebo ne. Je stejne tak jejich, jako nas. To vse je ale jen hudba velmi daleke budoucnosti. Zatim vitezi krestansky nazor, ze telo nepatri jeho majiteli, ale bohu, ktery se "odpovedna" vetsina snazi vnutit i vsem ostatnim.
Nikodym
Ostatne: Vsimnete si, ze nejvice nebezpecne drogy z hlediska zdravotniho stavu legalni jsou! Bezte si koupit redidlo ci benzin a nikdo vam nerekne ani popel!
tobex
Jo dvacku na tecko sezene clovek zase vzdycky za pytel skera da clovek kdyz kupuje 250. Tak zkus navrhnou drzeni vetsiho nez maleho mnozstvi benzinu za trestnej cin.
zMazánek
No já jsem tedy pro dekriminalizaci,jako ostatně skoro všichni kdo se tu k tématu vyjadřují.Nechci si ani představit co by mohlo všechno nastat po úplné legalizaci(navíc ještě všech drog,jak se tu někdo zmiňoval)!Kdysi dávno jsem četl jakýsi článek přesně o tomto tématu a byl tam myslím jeden názor který jsem tady ještě nečetl.Týkal se té legalizace,bylo tam něco jako že by zřejmě musela proběhnout na celém světě v jeden okamžik,jinak a myslím že to má logiku,by se třeba do naší chudičké,malinké zemičky začali stahovat všichni kteří by tuto"výsadu"ve své zemi neměli.Šlo-li by ještě navíc o všechny drogy,dovedete si představit co by to asi bylo za týpky?!Myslím že Holandsko je nesrovnatelně bohatší,ale mohli bychom mi tady hostit nepracující,třeba i velmi konfliktní smažky z celého světa(viz.drogová turistika)???Unesl by to tento stát,co myslíte?I přes to že by třeba mohl mít nějaký mergle z prodeje a tak...Navíc si myslím že v Hulandsku jsou lidé trochu víc tolerantní.Takže dle mého ať žijééééé DEKRIMINALIZACE.A taky,kdyby stát danil obchody s travou mohla by se díky různým"špidlím reformám"její cena vyšplhat třeba mnooohéém vejš než je teď:):)Vůbec bych se nedivil:)Snad každý ví co je to za chamraď a co všechno dokážou zku..it.Tak to ať je to snad raději tak jak je to teď:)
sandryc
Rozhodla sem se ze je na case s tim uz neco udelat mam napad jak by se to dalo nejak udelat ale sama to nezvladnu a neznam dost lidi atd.

jak to chci udelat?
takhle: vsude mozne po netu najdeme informace o lecivich ucincich, jak je to strasne uzitecna kytka, ze takovej alkohol a cigarety jsou mnohem skodlivejsi.......
no a pak to poslat nekomu v novinach, do televize a halvne politikum-vlade...
mozna trochu silene, ale kdyz to dokazali holandani proc ne my...
blockhead
jo nejses prvni kdo prisel s touhle myslenkou, spousta lidi se o to snazi, v novinach se o huleni pise, v televizi taky......ale nema to skoro zadnej efekt - je to totiz v tech lidech co sou ve vlade, proste jediny jak to zmenit je asi vycvicit si politiky nebo je vymenit.....a nebo se prestehovat do jiny zeme.....:D
devnul
Ja som za holandsky model predsa nechcete aby na kazdom rohu pobehoval dajaky ... ktory nema uctu k tej rastlinke a nevie docenit jej skutocnu chut.
devnul
Ide o to ze vo vlade jak v SR tak v CR su ludia ktory vyrastli za komunizmu a stale si myslia ze Konope je len neaka kapitalisticka droga. Pockajte az sa generacia terajsich mladych ludi dostane do vlady. Potom to bude ina KAVA.
jumpp
ja jsem pro dekrim. myslim si ze by to vyresilo hodne trapeni v tomhle state a mozna mu to trochu i pomohlo ale to je muj nazor a ja nesedim v ty zajebany vlade :D jo a sle by vubec u nas legal.? ja si myslim ze ne kuli nejakejm smlovam s osn ale abych nekecal nekde sem to cetl ale uz nevim kde a ani poradne nevim jestli sem to cet takze cuzzz a snad v brzke dobe bude pro nas growery lip tak at to roste
sandryc
Ja si myslim ze je to kvuli nevedomosti a blbosti tech lidi. Oni potrebujou aby jim nekdo nacpal pod nos ze je to kytka na vsechno a ze by jak se to tak vezme mohla "zachranit svet" (teda aspon od vyfukovych plynu, a vlada by mela vic penez.... no vsak vite jak to myslim:)
breeder
- vládě je to stejně všechno jedno - záchrana světa a lidí,
těm záleží jen na tom, aby si u toho republikovýho koryta za své volební období nacpali co nejvíc kapsy a zajistili si spokojenou budoucnost,
až tam nebudou.
- můžete jim dávat argumentů bambiliony, jim to bude stejně jedno (fuck domluvil sem)
breeder
ovšemže, občas se najdou osamělé výjímky
Yarreck
Taky jsem nad tim premyslel..!!
Gdyby sme vytvorili stranu za legalizaci konopi a sli s nejakou myslenkou do voleb,tak si myslim,ze by sme treba aj jedno kreslo obsadit mohli :) A to uz je dost.. Politikum by sme mohli treba dat neco,co je zajima a melo by to pro ne nejaky vyznam.. :rejp: Na zivotni prostredi serou z 2.balkonu.. :eek: Joo,gdyby nam to hulenicko mohli zdanit,to uz by se o tom dalo mluvit.. :smoker: Vyrazit s tim,ze dokud si to muzes sam doma vypestovat,nemusis za dealerem,kterej nabizi jiny swinstwa viz pernik etc.. Dalsi by mohlo bejt,ze vopilej je hlucnej a vytrznickej,zato zhulenej si povida,premita a nebo se smeje,coz wubetz nikoho neobtezuje a hlavne neohrozuje..!! Takovyhle veci uz stoji za zamysleni..!! Treba politik Petr Mares nedavno navrhl dekriminalizaci konopi.. Chtelo by to dat hlavy dohromady,protoze petice sou vsem u kaďaku,ale gdyz by uz byla urcita volba,mnozi by se rozhodli prave pro nas.. Aspon podle me.. :) Co myslite vy..??
Yarreck
Ja osobne jsem pro legalizaci,ale zaroven me stwe,ze si tuto bozskou rostlinu,tuto nasi Ambru,muze vypestovat po legalizaci kdejakej smrad,kterej si ji nebude vazit..!! Uvedomujete si to..? Celkem dost odpadnou ty krasny chvilky pri kterejch huleni chutna nejlip,jako prochazky po prirode ci po pamatkach za ucelem anonymity a vykoureni brcka v kruhu s prateli.. Tim bude castym jevem postavani floutku mezi MekDonaldem a fishbounem,kteri budou mezi zubama frajersky drtit spekssona.. :( To by bylo pro nas,skalni growery prece mentalni tryzna..!!
Jedinym vychodiskem proto vidim legalizaci ktera se tyka volne prodejnych seminek a klonu vgsech odrudek,dale pestovani jak in,tak out,s nejakym maximalnim poctem kytek,protoze koupit si hektar x hektar pole a vysadit hulo taky neni prece jen o tom o cem konopi a jeho kultura je.. Zaroven bych asi nepovolil verejny huleni,jen na vytycenych mistech (tim by neodpadla moje oblibena anonymita s prateli :)) a i nadale bych potiral chatru dealerskou..!! Koupit hotovy produkt by se urcite mohlo,ale to by asi muselo byt v nejakym orig.shopu,protoze jinak by ty dane asi nefungovaly,ze..? :D Sic by jim to stejne moc nepomohlo,stajne by se to dal smenovalo palicka za palicku jiny dobrutky :)
Ale takhle bych si to nejak predstavoval.. :smoker:
Tak se vzchopme a udelejme s tim neco..!!
Povstanme..!!
Proc by nam mel stat prikazovat co delat a co ne..??
Je to prece nase svobodny rozhodnuti hulit a do toho mi tak muze leda mluvit moje matka..!! :eek:
Dost bylo vymluv a nerozhodnych petici ci demonstraci..!!
Ted povstane nase Zelena Armada..!!
mydena
Jsem rovněž pro legalizaci konopí,ovšem neviděl bych to tak "růžově".Lidi,kteří rozhodují o tom,zda-li konopí legalizovat či ne,jsou si dobře vědomi,že pokud bude dovoleno pěstovat konopí,přibude samozřejmě i více konzumentů.A to velimi úzce souvisí i s otázkou cigaret,či alkoholu.Z cigaret a alkoholu /opomenu pohonné hmoty..atpd./má stát velké výhody,kterým já říkám daňe.Pokud by vláda legalizovala pěstování konopí,lidi začnou více hulit a míň konzumovat alkohol,myslím,že i cigarety a tím pádem i za tyhlety rozmazlenosti míň utrácet.Tohoto jsou si "naši" páni poslanci velmi dobře vědomi a proto jak říkám:Nevidím to tak růžově.
Tajné
http://zpravy.idnes.cz/domaci.asp?r...i_pol&r2=domaci
Kristl
...dekriminalizace
legalizace úplná a včech drog je podle mě blobost a hlavně pochybuju, že by něco takovýho bylo možný...
....jo a klaus s tim podle mě udělá velký *****

Nečetl ste někdo ten článek v MF? Nadpis byl něco jako "sehnat dnes drogu je asi tak těžké jako si koupit drogu....

a popisovali tam jag si dou do freshe, shot gunu apod koupit pytel....
Tajné
Chcita: Je to na legalizaci, článek "Lída Holmerová rullez ;-)"
Kajman
To chce revoluci a popřípadě demonstraci a v nejhorsim podpálit nějakýho komunystu!!!!!!s heslem NEMůŹETE ZAKÁZAT KYTKU kterou máme tak rádi a chcem jí hulit ve svobodě!!!! to je snd jediná možnost!!!!!!!
Zdravicko,
obavam se, ze dekriminalizace nebude. Mame vladu vychovanu komunisty a tihle lide o trave nic nevi, a pokud uslysi nejaky argument pro tak ho prekrucuji. viz kec Jiriho Komorouse na iDnes.
Nemuzeme jentak doufat, ze se to "casem" dekriminalizuje. Podle me by se mel do vlady dostat alespon 1 clovek. Jeden clovek, ktery by o marihuane neco vedel a presvedcil vladu.
Takze ackoli bych byl rad optimista bohuzel.
Muj nazor je dekriminalizace + lekarske vyuziti.
Legalizaci bych nechtel, pac by to hulil kdekdo a hlavne pestovat si vlastni kyticku ma svoje kouzlo, nez abych to kupoval v tescu.
Taker
No podle toho jak se to vyvíjí tak bych byl rád i za to plánovaný rozlišení drog to třech (nebo aspoň dvou) skupin dle rizika. Což by bylo určitě správným (ale jenom prvním) krokem v našich zákonech. Dekriminalizace by pak mohla bejt tim dalším.
virgill
2 Dude ja bych je poslal na sibir ale podle filmu siberia :-)
koupala
Souhlasim s Yarreckem.Podle me,kdyby se konopí zlegalizovalo,asi by tenhle kult ztratil sve kouzlo a uz by to nebylo ono,cela ta prichut zakazaneho ovoce a mysterium by se vytratilo.Huleni je pro me obrad,ktery se musi poradne vychutnat,v klidu nebo s dobryma lidma,na spravnem miste.Neco nevsedniho v jinak obvykle vsednim zivote.Nechtel bych,aby se stalo nakou beznou veci.Na druhou stranu mit opletacky se zakonem taky neni zadny med.Kdyz uz nekdo chce trestat slusneho cloveka kvuli jeho nevinne zalibe, mel by to delat aspon z vlastniho presvedceni,ze dela spravnou vec, a ne kvuli zviditelneni v mediich pred volici. Oni hystericky volaji po tvrdsich represich,pranyruji hulice a pritom jim chybi nestranny a objektivni nazor na vec,protoze se s tim nikdy primo nesetkali a vubec nevi, o co jde,Hlavne aby vsichni vedeli,ze oni jsou ti dobri. :angel:
Fiky-Thc
Ja si myslim ze kdyby se legalizovalo konopi tak by hulilo mozna o trochu vic lidi ale ne tolik kolik si myslite vy.Vzdyt marihuana je u nas bezna a je vsude.Bylo by to jag ted proste kdo by chtel hulit tak by huli a kdo ne tak ne.Znam mraky lidi kteri nehuli a nikdy by nezacli ani kdyby se to legalizovalo proste jim to nic nerika."Legalizace" ja bych to treba udelal tak ze kdo by chtel pestovat tak by se zapsal na nejakej seznam a mohli si legalne pestovat.Treba by bylo maximum 10 kytek.Jenze jak to udelat to by se chtelo tim trochu zabyvat takovym problemem jestli nejakou petici,protest,zalozit vlastni stranu ale kdyby vas neco napadlo ja bych do toho rozhodne sel a myslim ze by nas nebylo malo.
jestedman
osobne jsem proti legalizaci, ale podporuju dekriminalizaci,
jinak kdyby sme byli spravne demokratickej stat, jako treba CH, a fungovalo by co by melo fungovat, tak neni problem vypsat petici, na zaklade ktery by mohlo probehnout referendum, kdyby se sehnalo dost lidi k podpore, tak by to vyslo
mohli sme to udelat na jeden zatah s referendem do EU:)

jo a byla vypracovana nejaka studie, o tom ze kdybysme legalizovali konopi a nahradili to nase strasny zemedelstvi konopim, tak se ta tri roky zbavime jako stat vsech dluhu a budeme mit konecne vyrovnanej rozpocet :punk:
takze by se to dalo udelat jako politickej program. rict ze holt vydrzime par zhulencu na vic (samozrejme trava je min skodliva nez alkohol nebo cigarety a kdyz dame vysokou dan, tak si to zas lidi nebudou moct koupit, dealery budem prudit), ale hlavne budem mit dobry hospodarstvi. to by se mohlo chytnout, a pak by si klaus se spidlou konecne mohli toho svyho speka dat na zahrade.
Taker
Hmm ta petice je docela dobrej nápad akorát nevim jak je to s peticema v našem zákoně. Může se u nás vůbec peticí dosáhnout toho aby bylo vypsaný referendum? (asi ne co?:() Potom by nebyl problém trochu "zapeticovat" ve všech krajích a už by to jelo.... PETICE ZA DEKRIMINALIZACI MARIHUANY


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma