elektricka zapojeni vseho mozneho II. pokračování - Klikni zde pro originální téma |
Hanyz |
v žádném případě k výbojce nemůžeš přivést přímo fázi!
Takže popořádku:
-nulák je přiveden jak k závitu objímky, tak k příslušnému kontaktu zapalovače (startéru)
-fáze ze zásuvy (spínaček) je přivedena k předřadníku k příslušnému kontaktu
- z kontaktu vedle přívodu fáze vede vodič k příslušnému kontaktu zapalovače (pro tuto tlumivku potřebuješ zapalovač pro semiparalelní zapojení!!!)
- z kontaktu, který na tlumivce stojí samostatně (možná je tam dvojitá čokoláda, ale jen jedna strana bude připojena) vedeš vodič na hrot objímky. Na hrot objímky vede i vodič ze zapalovače, je více méně jedno, kde se potkají - jestli u objímky, zapalovače, nebo tlumivky |
|
|
|
díky mnohokrát trošku to chápu
bohužel potíž je v tom , že podle startéru je to stejně
http://www.nationallampsandcomponen...ors/17/359/4012
- to uzemnění je tam stejný :D nicméně musím zapojit dva stejný dráty do jedný zdířky protože jinak to nejde, snad to není problém...
musim dokoupit novej zapalovač? lidičky mi z eshopu říkali že to s tímhle zapojím :( chybí tam teda kondenzátor ale na to už nemám nervy :rolleyes: |
|
|
|
bezdechu - tak to namaluj barevně do tohodle pls :) |
|
|
bezdechu |
Tak tu je to... už na tom tvém prvním to máš dobře..
K tomu zemění, zapalovač je v plastu, ten to nepotřebuje, na tumivce zemnící svorku také nevidím, ale múžeš dát šroubek s matičkou do něterého montážního otvoru ve spodním plechu a očisti tam lak kvúli vodivému spojení no a teď už zbývá jen přizemnit stínítko. |
|
|
bezdechu |
to samý v bleděmodrým |
|
|
|
takže skoro všude bude F hnědej (černej, je to to samý) drát? určitě? potvrdte to někdo pls :) |
|
|
bezdechu |
Barvy nejdou tak dúležitý... dúležitý je propojit ty správné svorky nezi sebou. :teef: |
|
|
MDe_ |
Zdarec panové .. jen pro upřesnění, dneskasem trošku moc nahulen :D :D
Přívod 1. hnědý, modrý do 3. u startéru
K objímce 2. tlumifka hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru a modrý s modrým s přívodem do 3 startéru
( Objímka klasika - modrý na kostru a hnědý na hrod )
Je do dobře ? myslím že jo, ale raději tak pokud sem přehlídnul něoc :D :D
PS: možná potom tam prdnu drát s uzemněnín jako přívod tak to hodím na nulák at jde z5 |
|
|
bezdechu |
citace: |
Původní příspěvek od MDe_
Zdarec panové .. jen pro upřesnění, dneskasem trošku moc nahulen :D :D
Přívod 1. hnědý, modrý do 3. u startéru
K objímce 2. tlumifka hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru a modrý s modrým s přívodem do 3 startéru
( Objímka klasika - modrý na kostru a hnědý na hrod )
Je do dobře ? myslím že jo, ale raději tak pokud sem přehlídnul něoc :D :D
PS: možná potom tam prdnu drát s uzemněnín jako přívod tak to hodím na nulák at jde z5 |
Jo máš to dobře zapojený, ale blbě popsaný, " Hrot objímky hnědá do 2. startéru, z tlumifky hnědý do 1. startéru "
pokud uzemníš tak ještě lepší..
edit: jak jsme posléze zjistily, tento startér má vývody v opačném pořadí.. takže na to dávejte bacha.. :frog: |
|
|
Milan66 |
Jde zapojit 250w sodík k 400w předřadníku a starteru?a jaký to má nevýhody a nevýhody?Nebude to žrát jako 400w výbojka? |
|
|
chuck53 |
Původní příspěvek od Milan66
Jde zapojit 250w sodík k 400w předřadníku a starteru?a jaký to má nevýhody a nevýhody?Nebude to žrát jako 400w výbojka? |
Výbojka pokud nevybuchne hned, tak odejde během hodin (možná desítek). Bude do ní smažit proud pro 400W a na to prostě není dělaná.
Takže v žádném případě to ani nezkoušej !
A startéry bývají tyrystorové pro nějaké rozmezí výkonů třeba od 70-400W.Takže ten by použít šel. Musí to tam být někde napsané.
I na předřadníku je napsané co tam připojit (na 400W bude 400W výbojka atd..), tak co furt lidi řešíte za fishe, když to šlape luxusně jak má. Tento peklostroj není navržen jen tak +-. Prostě holt musíš pošetřit pár stovek na novou lampu a bude po problémech.
Navíc jestli máš možnost uchladit 400W, tak neváhej. Oproti 250W to zas tak moc nežere a výsledky jsou daleko jinde :frog: |
|
|
Milan66 |
díky za odpověď tady de spíš o prostor, mam skříň cca 60x70x180,sice už sem vní 2 kola 400w jel ale výnos vždycky 200-250g,a příjde mi zbytecny svítit 400w když výsledek bude jako 250w,nechci si kupovak nejakej box za x tisíc,a pro mne bohate staci tech 200g/sklizeň
a jak velkej je rozdíl ve spotřebě 400w kompletu a 250?
Jinak sem se dozvěděl co sem chtěl že to nejde, takže asi prodám 400w koupim komplet 250 |
|
|
Blackous97 |
Ahojte, mam problem. (zase :D)
Nevim jak zapojit vybojku 250w.
Mam tuto tlumivku, ale jsou tam jenom dve dirky.
Poradte mi prosim se zapojenim. Do tydne by mi meli prid rizky.
Diky |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Blackous97
Diky |
Je to pouze tlumivka, potřebuješ k tomu dokoupit ještě startér. |
|
|
Blackous97 |
Starter mam tenhle (obr.1)
Poradis mi prosim?
Diky |
|
|
punkure |
Diky |
Kostra (žlutozelený drátek) patří pod ten měděný šroubek vedle čokolády |
|
|
bezdechu |
Starter mam tenhle (obr.1)
Poradis mi prosim?
Diky |
poradím ti to samé co ostaním.. polož ty věci k sobě vyfoť a já Ti do obrázku dokreslím dráty.. :D nebo to nakresli jako jusr a správně označ svorky a ještě připiš typ stratéru |
|
|
Blackous97 |
Tady je starter |
|
|
Blackous97 |
Mam to vyfocene...............poredte nekdo jak to zapojit |
|
|
bezdechu |
Mam to vyfocene...............poredte nekdo jak to zapojit |
Prúser je že tvúj startér SN 58 je semiparalelní a tudíž potřebuje třívývodovodou tlumivku.. Kup jinej startér.. bude to asi levnější než kupovat jinou tlumivku.
Bohužel. |
|
|
Blackous97 |
Nwm, kde to koupit. Poradis mi nakej obchod?
Necham si to poslat postou.
Napis mi primo odkaz na ten starter. Abych nekoupil zase jinej.
Diky |
|
|
Blackous97 |
Halooo, je tu nekdo?? |
|
|
Blackous97 |
A bude to stoprocentne tim starterem?
Abych nekoupil novej a nebylo to samy.
Koupim ten co je v 2. odkazu.
Diky |
|
|
bezdechu |
A bude to stoprocentne tim starterem?
Abych nekoupil novej a nebylo to samy.
Koupim ten co je v 2. odkazu.
Diky |
Ten stratér co jsi nafotil, je tentýž typ jako má jusr o pár příspěvkú výše, říká se mu semiparalelní tyristorový zapalovač a pro svou funkci vyžaduje tlumivku s odbočkou, kterou Ty nemáš.
Protože koupě nové tlumivky by byla dražší než koupě nového startéru, doporučil jsem Ti koupit jiný startér. |
|
|
Blackous97 |
Ok, diky.
Chtel jsem se jenom ujistit ze to nebudu kupovat zbytecne |
|
|
Blackous97 |
Tak tady je novy starter : |
|
|
Blackous97 |
Takze tady mam vsechny soucastky ke svetlo.
Dokreslete mi prosim zapojeni do obrazku.
Odmenim te K+
Diky |
|
|
Blackous97 |
Ok, jdu to zkusit
Dik |
|
|
Blackous97 |
UŽ SVÍTÍME!!
Dík bezdechu, mas to u me :D |
|
|
bezdechu |
Ano, myslíš si to správně. Startér určitě, kondenzátor není bezpodmínečně nutný. |
|
|
Milan66 |
jo díky,
"kondenzátor není bezpodmínečně nutný"
To znamená že to nebude uplně 100%???Něco tomu bude chybět o proti tomu kdyby tam byl??? |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Milan66
jo díky,
"kondenzátor není bezpodmínečně nutný"
To znamená že to nebude uplně 100%???Něco tomu bude chybět o proti tomu kdyby tam byl??? |
Kondenzátor se tam zapojuje kvúli kompenzaci jalového výkonu. Mít ho tam nemusíš, jen to bez něj bude malinko víc žrát.
Co je kompenzace jalového výkonu?
|
|
|
chuck53 |
Ten termostat má 3 stupně topení. Kdybys měl větrák s více vinutíma (rychlostma), tak zapojíš všechny 3 vývody Hi,Mid i Low. V tvojem případě si vezmeš jen jeden vývod a na termostatu nastavíš teplotu a který stupeň se má zapnout. Když bys použil žárovku před větrák o stejném výkonu jako větrák, můžeš tím srazit výkon na polovinu a rychlostma bys přepínal otáčky. |
|
|
bezdechu |
Zdar.. to ufo je jednorychlostní? Pokud ano moc těžký zapojování to nebude
Svorky:
1 -> L Fáze černý (ze zásuvky)
2 -> přívod k ventilátoru pro vysoké otáčky (sem připojíš přívod Fáze do UFA)
3 -> přívod k ventilátoru pro střední otáčky
4 -> přívod k ventilátoru pro nízké otáčky
5 -> vývod pro vnější regulátor OFF (nemusí být zapojeno)
6 -> vývod pro vnější regulátor ON (nemusí být zapojeno)
7 ->
8 ->
9 -> N pracovní modrý (sem připojíš modrej z UFA a ze zásuvky)
edit: 2mantequia nade mnou už máš odpověď.. proč ta PM? |
|
|
mantequia |
Děkuji pánové mrknu na to... nevšiml jsem si že pribyla strana č.8 :)
snad to pofrčí. celý grow stojí v podstatě na tomto :) |
|
|
nide |
Muze mi nekdo pomoci nakreslit zapojeni jistice+casovych spinacich hodin+stykace?
Mam LED panely a pri vypnuti obycejnych spinacek mi LED panely problikavaji, ve spinackach tece maly proud.
Kdyz zapojim stykac bez casovych spinacek, tak stykac funguje. Kdyz zapojim pred stykac spinacky, stykac prestane fungovat.
Diky |
|
|
bezdechu |
Ale mám pocit, že problém (blikání při vypnutí) bude jinde, pokud máš na LED panelu uzemnění odpoj ho.. |
|
|
nide |
Bezdechu: Ty kluku jeden zlata, s tvojim nakresem to funguje. Jeste to vyzkousim u LEDek a dam vedet.
Na LED panelu je zakrytovana krabice ze ktere vedou 2 vyvody pro napajeni LEDek, uzemneni bude asi vevnitr krabice. Kdyz nepomuze stykac, zkusim se podivat dovnitr.
Kazdopadne K+ |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od nide
Bezdechu: Ty kluku jeden zlata, s tvojim nakresem to funguje. Jeste to vyzkousim u LEDek a dam vedet.
Na LED panelu je zakrytovana krabice ze ktere vedou 2 vyvody pro napajeni LEDek, uzemneni bude asi vevnitr krabice. Kdyz nepomuze stykac, zkusim se podivat dovnitr.
Kazdopadne K+ |
Pokud do LED panelu vedou jen dva vodiče, tak uzeměnej nebude. Snad to blikání ten stykač vyřeší. Pokud ne, připoj na přívod do LED kondenzátor 10nF-20nF určený pro síťové napětí.
A proč to bliká? "Prostřednictvím elektrické kapacity mezi spínaným vodičem a vodičem fáze dochází k přenosu elektrického náboje do obvodu LED. Uvnitř LED je na vstupu dvojcestný usměrňovač s filtračním kondenzátorem, který akumuluje náboj z vedení, což představuje postupné zvyšováním napětí. Po dosažení určiré hodnoty napětí dojde k spuštění vnitřního měniče napětí a tím i k bliknutí LED. S rozsvícením LED se filtrační kondenzátor vybije a děj se periodicky opakuje." |
|
|
kokosacek7 |
Zdar,
jelikož jsem na elektrotechniku matěj a nehcci někoho otravovat s tím ať mi to zapojí, tak jsem se chtěl zeptat tady na grower.cz jeslti mi někdo do podrobna nevysvětlí jak to zapojit...
díky moc..
kokosacek7 |
|
|
kokosacek7 |
přikladám fota toho co mám.. |
|
|
kokosacek7 |
kably,
to MDe_ :řikam že jsem na to matěj, nějak polopatěji by to nešlo?:D |
|
|
bezdechu |
To je úl.. umíš číst... ?
Co pro Tebe múžu udělat je.. pokud to vše naskládáš vedle sebe tak aby bylo vidět na svorky a vyfotíš a tu fotku dáš do toho trýdu co psal MDe_ dokreslím Ti mezi součásti propojení drátama. Tenhle trýd pak smažem.. to co chceš patří tam co psal MDe_ |
|
|
kokosacek7 |
lol ok, sry..:D |
|
|
kokosacek7 |
tady to je bezdechu |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od kokosacek7
tady to je bezdechu |
Připiš tam prosím ještě značku a typ předřadníku.. |
|
|
kokosacek7 |
tady jsem to namaloval..:D |
|
|
kokosacek7 |
gib lighting
pro vt semi electronic control gear for hps & mh 250w / 3A
jo a na boku u toho F je ještě šroubek na GND |
|
|
kokosacek7 |
diky moc a ten zelenožluty u objimky kam?? |
|
|
MDe_ |
Zelenožlutý je zemnící .. bud na kostru stínítka , nebo zpátky do zásuvky .. bezdech ti to tam přesně dal .. |
|
|
bezdechu |
diky moc a ten zelenožluty u objimky kam?? |
na ten plechovej držák objímky.. |
|
|
kokosacek7 |
no předřadník by byl ale všiml jsem si že v objímce jsou 2 díry a dráty...co s nima?nemam si jich všímat? |
|
|
bezdechu |
no předřadník by byl ale všiml jsem si že v objímce jsou 2 díry a dráty...co s nima?nemam si jich všímat? |
Ty nejsi Matěj... Ty jsi Tonda.. pokud z objímky vedou dráty pak je odpoj a na místo nich přiveď ten kabel s tím, že hnedý drát bude připojen na tu svorku, která je spojená s kovovým plíškem uprostřed objímky a modrý drát zapoj do svorky, která je spojená s tím plíškem na vnitřním boku objímky (když je tam výbojka dotýká se ho závit výbojky) a ten zelenožlutý dej pod nějaký šroubek co drží objímku na plechovém držáku objímky. Je to jasno? |
|
|
kokosacek7 |
no snad to mam dobre...muže se něco stat když jsem to špatně zapojil??:D |
|
|
kokosacek7 |
ono to jede..:Dtakže vám všem děkuji že jste měli trpělivost s moou natvrdlostí..:D |
|
|
nide |
Pro bezdechu: Stykac problem vyresil, LEDky prestaly blikat, diky. |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od nide
Pro bezdechu: Stykac problem vyresil, LEDky prestaly blikat, diky. |
Dík za info .. |
|
|
rajce112 |
Zdar ,groweri.... mám na Vás otázku... hlavne na tých čo trochu rozumeju elektrine. Čiže ako zapájte úsporky... videl som to vo vašich boxoch ako to visí na kábli čiže aká je schéma zapojenia... lebo určite to netaháte zo stropu :D |
|
|
rajce112 |
Jj diky za radu ... taktiež prosím o vyjadrenie sa dalších growerov |
|
|
bezdechu |
V zájmu Tvého života a Tvého zdraví Ti doporučuji si to nechat někým zapojit.. |
|
|
IcanLearnUgRow |
Tjn protože pokud neni člověk natolik schopnej, aby si ty informace sám vyhledal. Tak težce pochybuju že bude schopnej, to zapojit tak, aby to bylo bezpečný :D Takže souhlas s bezduchem :-)a nebo si na to vyprdni, když si neumíš ty informace najít na serveru nacpanym všema informace, který by jsi k týhle činnosti mohl potřebovat :-)A řek bych že ti nikdo nic víc neporadí .zapojit usporku je ta nejjednodušší věc :D |
|
|
rajce112 |
jj tak to dám dakto... PC kabel -----objimka-----usporka.. |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od rajce112
Zdar ,groweri.... mám na Vás otázku... hlavne na tých čo trochu rozumeju elektrine. Čiže ako zapájte úsporky... videl som to vo vašich boxoch ako to visí na kábli čiže aká je schéma zapojenia... lebo určite to netaháte zo stropu :D |
Sem ti to spojil , projed si tento trýd je to tady několikrát , nezakládej dalši témata a nech si poradit a jestli to chceš zapojit tak to vyfot , díry kabely aby to bylo videt pak ti někdo "bezpečně" poradí , ale zase komu není rady tomu není pomoci.........:p: |
|
|
RaggaMuffin |
Zdravim groweri,
stavim si LED lampu a budu pouzivat dohromady 150W ledek. Koukam po napájecím zdroji a nejvíc me bere tenhle: http://www.ebay.com/itm/LED-Driver-...=item19c94ce414 Jedine co me trosku mate jsou ty vystupy 3x COM, 3x +V ? Mam to chapat jako 3x + a 3x -? Tzm muzu zatitiz kazdou vetev na 66W ? Nejsem si jistej jak to vsechno zapojit...? save my ass please :D |
|
|
Easy Grow |
Zdravím.Pořídil jsem si nový el.předřadník Lumatek 400w s regulací výkonu a nejde mi na něm rozjet nová Sunmaster Super HPS deluxe výbojka (květová), vždy při rozjíždění to jen lupne a nic se nestane..Kabel sem už s původních 4metrů skrátil na 2 a stejně se nic nestalo.Sunmaster Dual Spectrum 400w mi na tom normálně valí,nevíte co stím? Díky
Jinak při originálních 4 metrech kabelu HPSko svítilo ale tak 50% než by mělo.... |
|
|
Easy Grow |
jaj? Já mám krabici 400w aj na výbojce je 400w..navíc kdyby to bylo 600w tak mi to předtím nesvítí ne? |
|
|
Easy Grow |
Aha tak ona to je Coll Deluxe Metal halide..dal mi jinou než sem chtěl...ale stejně 400w to je tak rpoč nejde ? |
|
|
bezdechu |
Tak jestli máš jinou krabici než výbojku tak ta výbojka pravděpodobně nebude v pořádku. Říkáš, že Ti dal jinou než jsi chtěl, ale pokud jsi chtěl Super HPS, tak Ti musel nabídnout 600W?.. Máš v tom trochu zmatek. |
|
|
prchy |
Coll Deluxe Metal halide ti nejde protoze je to halogen a ne sodik.sodikova vybojka pokud dobre pamatuju ma mensi startovaci napeti nez halogenova proto to jenom lupne a nic se nestane |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Easy Grow
Jinak při originálních 4 metrech kabelu HPSko svítilo ale tak 50% než by mělo.... |
Takže nejdřív jsi to zapojil na 4m kabel a Coll Deluxe Metal halide svítila na 50 % tak jsi zkrátil kabel a už nesvítí vúbec? No Fakt bych to viděl na výbojku.
Ten předřadník je pro obojí
- Electronic ballast for 400W HPS or MH lamp
- Voltage: 230V 50/60Hz
- Current: 1.80A
- Input power: 415W
- Output power: 400W
- Power factor: >0.99
- Voltage range: 165~265V
- THD: <8%
- Lamp CCF: <1.7
- Operating Freq.: high frequency
- No audible noise, no flicker
- Env. temp.: -25~50°C(-13~122°F)
- Enclosure temp. rise ((Δt) 29°C (84.2°F)
- Env.IP require: >IP23 |
|
|
ahti |
Zdravim, jsem uplny zacatecnik a chtel bych zkusit indoor, par rostlin na zacatek.. a mel bych spis technicky dotaz: mam nakoupenou vybojku, stinidlo, predradnik. jen nevim, jak to vsechno nainstalovat, jaky kabel koupit, jak spojit lampu s predradnikem? Tak dekuju predem za kazdou radu!! :) Predradnik mam klasicky, elektromagneticky. Vim, ze ta otazka je legracni ale nikdy jsem s tym nedelal a nerad bych to pokazil. Peace! |
|
|
Iwannagethigh |
Příkon
výbojky Kapacita
kondenzátoru
Pojistka
70 W 12 uF 315 mA
150 W 20 uF 630 mA
250 W 32 uF 1 A
400 W 45 uF 1,6 A
600 W 65 uF 2,5 A
Tohle je sice hezký, ale ty kondenzátory jsou pěkný atypy a zajímalo by mě kde jste je koupili, já to prostě nevygooglil a v elektru mě poslali k šípku, že to skoro není...GES.cz.
Pojistky, jsou 2 druhy pomalý a rychlý a jaký rozměr + jaký pouzdro na ně.
Ty informace co tu nacházím jsou hrozně obecný...díky |
|
|
bezdechu |
Kondíky (není nutný) kup nejbližší vyšší hodnotu co je na trhu k té uvedené (lepší koupit komplet balast, vše již obsahuje) a pojistky pomalé a rozměr, ten si zvol sám, to je jedno. Avšak místo pojistek bych být Tebou zvolil raději jistič, je sice nákladnější na pořízení, ale zase nehrozí, že by ti shořela pojistka a už jsi neměl náhradní..edit: jo a ještě to chrání i proti nadproudu, oproti pojistce ta reaguje pouze na zkrat. |
|
|
Iwannagethigh |
Díky za odpověď, jako laikovi - co dělá kondenzátor - resp, jaká výhoda je ho tam mít a ten stykač jednofázový? 1,6A jistič asi nebude, tak mám koupit 2 A? |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od Iwannagethigh
Díky za odpověď, jako laikovi - co dělá kondenzátor - resp, jaká výhoda je ho tam mít a ten stykač jednofázový? 1,6A a 1A jistič asi nebude, tak mám koupit 2 A? |
co dělá kondenzátor -> http://cs.wikipedia.org/wiki/Kompenzace_účiníku
Ten jistič kup 2A s charakteristikou C. Předpokládám 400W.
Původní příspěvek od bezdechu
Charakteristika jističe:
B – odporové spotřebiče,
C - indukční spotřebiče, motory – (rozběhový proud při startu výbojky) !!
D - motory s těžkým rozběhem. |
|
|
|
Iwannagethigh |
Jasný, už mi svítá, kondík je vlastně kapacitor co se používá do audia třeba v autě pro udržení napětí...
Mohu použít tedy http://www.tme.eu/cz/details/4.12.8...zatory/ducati/#
Jistič už je mi úplně jasný, něco jsem i dohledal, díky za pomoc a nezlob se že ses musel opakovat, musím se naučit lépe tu hledat... |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od AndreWWW
měl bych takový dotaz, dá se zapojit na elektronický předřadník (to jsou ty nedigitální, klasické) například o výkonu 600w
připojit lampa 400w, nebo jen 250tka?
půjde to? dle mojí "amatérské" logiky by mělo, předřadník bude zatížený jen z části, tzn. že by neměl ani topit úplně na max.
díky za odpověď, nenašel jsem tu.
jinak mám pocit že kolega provozoval na 400w předřadníku 250w lampu, celé jedno kolo. ale potřebuju to potvrdit. |
to co myslíš není elektronický ale elektromagnetický předřadník..
Je to tu několikrát uvedeno.. NE
|
|
|
bezdechu |
Propojení dvourychlostního ventilátoru TT150 s regulátorem otáček Vents RS 1400 a zástrčkou.
pokud dáte hnědý do Lh tak lze ventilátor regulovat na max rychlost venilátoru. |
|
|
|
Ahoj, mám tenhle předřadník http://www.growshopvelkoobchod.cz/s...I-600W-HPS-i-MH a vzhledem k tomu, že z mýho pohledu je to prostě jen bílá krabička s dírkama, tak mám prosbu, jestli by mi někdo poradil co kam zapojit. Je to moje indoor premiéra a z elektriky mám opravdu respekt. Nechci takovou lamovinou zasírat diskuzi, tak prosím do PM. Karma jistá. Díky! |
|
|
bezdechu |
tady to máš, ale pokud tomu nehovíš, lepší svěřit odborníkovi.. |
|
|
|
A tady výsledek, třeba to někomu taky pomůže. |
|
|
blafuzo |
[QUOTE]Původní příspěvek od bezdechu
Propojení dvourychlostního ventilátoru TT150 s regulátorem otáček Vents RS 1400 a zástrčkou.
pokud dáte hnědý do Lh tak lze ventilátor regulovat na max rychlost venilátoru. [/QUOTE
čau takže to jde udělat i takto ??? mám taky dvojrychlostní ventilátor ale take mám termostat 220v mužu ten termostat napojit přímo kabelem na druhou rychlost ??? myslím fázi ???? jelo by to krátkodobě v případě překročení třeba 30stupnu nestane se nic tomu ventilátoru když mu propojím obě rychlosti ???
termostat
http://www.vzduchotechnika-ventilat...-ht810,638.html
venták
http://www.vzduchotechnika-ventilat...tt-125-,64.html díky za radu |
|
|
bezdechu |
To v žádném případě, spálíš motor! Termostat by musel mít přepínací kontakt, nebo ještě použít přídavné relé, stykač, který by přepnutí rychlostí při sepnutí/rozepnutí termostatu provedl. |
|
|
blafuzo |
[QUOTE]Původní příspěvek od bezdechu
To v žádném případě, spálíš motor! Termostat by musel mít přepínací kontakt, nebo ještě použít přídavné relé, stykač, který by přepnutí rychlostí při sepnutí/rozepnutí termostatu provedl. [/QUOTE
jj díky myslíš relé S2 pravděpodobně :o))) radši to zkoušet nebudu :o))) |
|
|
|
Zdravím, koupil obyčejné spínací hodiny... Lampičku mi sepnou ale 70W sodík ne :/ Výbojka jen trišičku nažhaví ale nic dál :/ To musím mít nějaké speciální spínačky ? ;)
Dík SN!P3R |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od SN!P3R
Zdravím, koupil obyčejné spínací hodiny... Lampičku mi sepnou ale 70W sodík ne :/ Výbojka jen trišičku nažhaví ale nic dál :/ To musím mít nějaké speciální spínačky ? ;)
Dík SN!P3R |
Co je to za typ hodin.. fotku? Je možný, že je hodně zkorodovanej kontakt ve spínačkách a tak velkej proud aby zapálil výbojku neprojde. |
|
|
blafuzo |
To v žádném případě, spálíš motor! Termostat by musel mít přepínací kontakt, nebo ještě použít přídavné relé, stykač, který by přepnutí rychlostí při sepnutí/rozepnutí termostatu provedl. |
no a tendle stmívač by šel použít na změnu otáček ventilátoru ??
??? http://shop.ekosvetla.cz/Stmivace-o...kovy-HG-21.html |
|
|
bezdechu |
Copak o to, šel, ale předpokládej, že to bude vrčet. |
|
|
blafuzo |
Copak o to, šel, ale předpokládej, že to bude vrčet. |
jak vrčet ??? jako trafo??? |