Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Uplný začátečník (rady outdoor ) - Klikni zde pro originální téma
bublifuk
Zdar , s pěstováním začínám . Tudíž sem tu četl kvanta příspěvků a vím že záleží na tom jak kvalitní semínka mám dále záleží na půdě (kyselost, styl hnojení , obsah živin , poměr ... ) poměr slunce , vítr a hlavně dobře zvolit místečko .

1)Chtěl bych koupit nějaké semínka do 800 ,-aby zbylo i na kvalitní zeminu a hnojivo které bych dokupoval průběžně co by bylo potřeba. Vím že je kytek spousta ( keře, stromy, některé jsou moc kvantivní ( moc šišek) některé zas řítké ale silné ... ) tudíž výběr lehčí něco pro ty začátečníky ale jsem schopnej pěstitel a nepohrdnu si dát práci .
2)Poprosil bych o vaše připomínky k zemině a poměru v čem by se dala zvolená zelen' pěstovat co by ji šmakovalo
(nevím jestli každé kytce chutí každá namíchaná zemina ) .
3)dále mě zajímá jak naklíčit semínka abych prostě mohl třeba ted na začátku dubna dat klíčit a vysadit ven v polovině dubna
( kdyžtak připomínku kdy by bylo ideální začít házet ven )

+ mám strach že to třeba zežloutne nebo opadá . Nějaké odkazy na témata kde to je probírané protože tu je toho kotel a všude něco jiného tak trochu mi s tím pomoct chtěl bych vypěstovat kvalitní zelen a né jak nějakej trotl se prcat a nemít žádné zisky nebo něco dělat blbě .

+ Děkuji za vaše rady a připomínky budu rád za vše , jistě tu je takových témat hodně ale všude to je různé .

a naco si dát pozor a podobně.
MDe_
1)Semena Mandala je hodně levna a u G je i docela kvalitní .. na začátek bych si ale koupl něco z Gbazaru .. :beer:
2)Substrát Můj oblíbený - BioBizz - kvalita za slušnou cenu (300) :eek:
3)Klíčení Já osobně hned od hlíny a v teplu :grrr:

+Když dáš dobrou hlínu , nepřehnojíš tak bude ok. :bath:
+Nemáš zač :D

Venku zvěř , lidi :baseball: Jinak na škudce :smash:

BloodyBeer
Zdar

1. spise bych si nekde zaridil za 800 nejakych 8 peknych rezanu (treba Hlava ma dobry vyber odrud na outdoor), ale genetika od mandaly je fakt luxusni (mam zkusenost s Mandalou no.1 venku - sice sem to sekal az v listopadu, ale byla to chutovka s poradnym ucinkem a vynosove na tom taky byla hodne dobre).
2. hlinu bych na outdoor radil spise nejakou levnejsi - udajne je dobra primaflora - 75 L za nejakych 150,-
3. ven bych urcite sadil az na zacatku kvetna, casu je jeste habadej ;)

tak at se dari ;)
bublifuk
Jojo no , abych řekl strašně se mí líbí ty semena od mandala co onich čtu tak šupa . Ty jejich genetiky uchcávám a ukouzluje mě ta škála variant a způsobů pěstování a druhů trav . Ale nevím jakou vybrat z jejich sortimentu strašně se mi líbí http://mandalaseeds.com/cz/Catalogue/White-Satin ale nemaj tak asi začnu mé agrotechniky zkoušet na téhle http://mandalaseeds.com/cz/Catalogue/Hashberry a nebo ješke tadle http://mandalaseeds.com/cz/Catalogue/Kalichakra
ale ten hass berry vypadá tal víc našlapaněj , sem amatér ale chci si s tím dát prácičku .
frek
Zdárek :)
Jestli si nekoupíš zeminu přímo v G shopu, tak bych Ti doporučoval dát do ní určitě perlit na provzdušnění. Pokud si ovšem přihneš a koupíš substrátek v G shopu, tak jí nech takovou, jaká je...Je speciálně dělaná pro potřeby travky :)
OT: Myslim ale, že 800 do pořádnýho pěstu se všim všudy( seeds, substrat, hnojky) je docela málo. Já lestos rozjíždím o několik kategorií vyšší pěst a už mě to stálo 3300,- ( s porovnánim s některými growery je to dost málo) :D:D Ale záleží samozřejmě jen na Tobě :):rasta:
bublifuk
jasan , já chci semínka jen za 800 ,- ... co se týče hnojiv a dalších hraček kolem toho nechám volnou kapsu . Jinak nemáš nějakej TIP v čem by ten Hash Berry dobře frčel ?
frek
citace:
Původní příspěvek od bublifuk
jasan , já chci semínka jen za 800 ,- ... co se týče hnojiv a dalších hraček kolem toho nechám volnou kapsu .

Jaj :) Promiň..Já to pochopil že chceš 800 za semínka a aby Ti zbylo i na hnojky :) :)
Takže ses rozhodl pro Hashberry? :)
bublifuk
citace:
Původní příspěvek od frek

Jaj :) Promiň..Já to pochopil že chceš 800 za semínka a aby Ti zbylo i na hnojky :) :)
Takže ses rozhodl pro Hashberry? :)

jojo , v pohodě nic se neděje , nebylo to napsaný zrovna nějak presvedčivě, jinak ano jsem rozhodnut pro HasBerryho ještě nějakou zem :/
Kambu
zdar..kde to chceš sadit,přímo v zemi,skleník,foliák nebo někde v kýbloch ?? co se týče hliny,tak bych určitě doporučil nějaký kompost,ale pokud nemáš nevadí...tak koupíš v obi nebo v nějakým zahradnictví substrát do 2kil..pokud chceš z gshopu koupit,tak mi to příde zbytečné-jsou drahé,ale záleží na tobě..;) k těm semenům...určitě bych vysazoval sazeničky nějak v půlce května..;)
BloodyBeer
hehe, hlina jako hlina - pri outu se na to moc nehraje (timto myslim kupovane hliny) hlavne je treba hlidat, at to neni moc predhnojene a nespali to male semenacky.

Jinak hnojiva na venek bych vzal od biobizzu fishmix a biobloom. Minuly rok sem to pouzival a nemel jsem nejmensi problem a je to 100% organika ;)

tak nejak vypada muj plan na letosni out - seminka mam, nejake klony uz taky, takze uz jedine zbyva ty hnojky (nechci zaplatit vice jak 600 za hnojky - 1L fishmixu a 2L bloomu snad bude stacit) a bylo by dobry tak jeden pytel te hliny co jsem tu psal. Tu uz si asi sam vylepsim nejakou trichodermou, trochu to naredim hlinou z pole at je vetsi podil jilu a nemusim furt zalevat. Takze se snad vlezu do 1000 :D :D stejnak asi budu davat hodne kytek do kukurice ;)
bublifuk
já mám možnost dostat se k trusu z netopíru je to prý šupa hnojivo jinak sračky z konu prej taky dobré hnojivo to máme taky unás kousek ... zeminu pořeším si namíchám tuhle cubstrát B 30 % lignocel ( lisovaný kokos) 20 % biohumus ( kanadské žížale ) 10% perlit . obědnám semínka lupnu je nechat vyrust za okno do kvetináču ještě neví male do čeho zasadním a pak je dám ven do toho substratu co sem psal .
BloodyBeer
pokud davas ten kokos, tak je perlit potom uz zbytecny.Biohumus je fajn.
Jo a ten trus z netopyru se musi nejdrive vykvasit - o tom se tu uz nekde pise.
tak at to roste ;)
šapša
Hoj no Mandalu jedu spokojenost,ale Hashberry jsme jeli před třema rokama s kámošem 2 nezávislý pěsty a celkem zklamání myslím,že maj lepší modely třeba Mandala #1 tu doporučuju + letos zkusím 8 Miles High. Taky Krystalica a Point of No Return nevypadaj špatně. Ale M1 je top. Vše kolem 600 kč za paklík.
BloodyBeer
jj jsem se dival, ze na east seeds maji docela dobre ceny vsech semen od mandaly. Docela hodne uvazuju nad tou mandalou1 - chtel bych najit jejich fialove pheno, udajne je jeste vice malinove nez to zelene, ktere jsem mel minuly rok. Tak uvidim ;)

edit: ale bylo to ready az na zacatku listopadu :D a ne v zari jak pisou ;)
MDe_
Já jsem se koukal na Kalichakra a Krystalica . Ty jejch popisky stavu a chutě mě hodně dostaly :) Takové pokouření mám rád :)
čau
pisnu ti sem svůj setup kterej je z těch levnějších, jednoduchejch a účinnejch organickejch :)
hlínu nejlíp kompost ...
pokud neni kompost tak holt nějaká (floria květinový substrát se mi osvědčil anebo dražší kvalitní plantella balkonia)
a do toho zamíchej organické hnojivo s postupným účinkem CONAVIT . pro případ že kytky nebudeš moct měsíc zalívat tak určitě přikup PLANTABSORB. pokud chceš, přidej si tam mykorhizní houby za pár kaček (symbivit)
tohle stačí bohatě a na květ dávám kvasit guano prášek a tím to 3x až 4x v květu zaliju viz tady - stačí mín než kdyý to mícháš do hlíny a živin mají dost. ale pozor jednou sem si tim guanem odkráhloval kytky když sem chtěl velký palice :D
kokos taky neuškodí pokud chceš aby to bylo vzdušnější

a hlavně at svítí co nejvíc slunka a je místo na kořeny(aspon 30l na kytku).
8miles high z mandaly rozhodně - mám 4 samice z 6 semínek a za chvilu dávám klíčit další paklík :sun:
bublifuk
no mám už semen dost , jel sem se spolužkem na pul a mám
mandalu 1 (5ks)
8miles high (4ks)
nebula (3ks)
skunk 1 (3ks)

+ sem koupil hnojku zatim FISCH MIX , bloom , CONAVIT , symbivit si ještě někde seženu . Chtěl bych ještě něaké semínka třeba Durban poison , nebo WW bílou vdovu . Jinak se mrknu ještě tady v bazaru ale nic moc tam není , samé řízky chci semena .

jo a někdo říkal že kytkám predkope treba 60 cm díru poryje a dá tam nějakou svou hlinu ale někdo to zas dává do pytle že to je lepší že to neproroste do kyselí pudy co myslíte neni to už moc ?
šapša
Semena jsou dobrá věc což o to jenže na rozdíl od řezů se vám taky může stát to,že jeden z vás nemusí mít ten model se 3 semínkama,protože budou 3 samci, i když je to málo pravděpodobný. Zrovna tak můžete mít někdo třeba 12 ks holek jako já vloni.
bublifuk
příjemná náhoda :) každopádně já a ty řezy no moc se mi ten zpusob nelíbí zkusim někde něco sehnat ale kupovat řízky se mi nechce ty semena jsou snažší volba navíc muj cil je aby se mi vrátili finance který sem do toho dal . vyhrazený mám ještě tak 2000 + ty keše co sem do toho dal to jsou tak 1400,-
Ale u těch semen mám strach z těch samcu že to nepoznám za včas a oprcá to samice .
šapša
Ale ne, kluci maj koule a holky bilý chloupky to je jak u lidí a kluci ukazujou kuličky dřív takže můžeš ošukat samice tak,že samci půjdou do kopru jakmile budou na samicích první 1-3 chloupky a budeš mít pěkný pálky a pár F2 semínek na kytce u řezů to řešit nemusíš a navíc budeš mít vše samice 80-150 kč/ks.
Jara
Borci doporučuju vám koupit si b cuzz-bloombastic klidně aji na out. viditelne zmeny uš druhej den a hlavně se palice strašně osipou pliskyřicou a dosáhnete i lepší chuti.
MDe_
pro začátnečníka bych nedělal zase takové čachry s hnojkama :)
frek
to MDe_: Člověče, to, že se tu zaregistroval před nedávnem z něj nedělá začátečníka. Klidně MOHL (ale nemusel :-)) pěstit už před dávnou dobou :D

Já chci ten Bloombastic taky zkusit na out a zajíma mě, jak to pomáhá. Názory tady na G jsou dost odlišný. :) :)
Balon
to frek: přečti si název threadu...
jarinek69
musim uznaz, ze bloombastic fakt do sebe neco ma - ja jel bez nej (nemel prachy) a kamos s nim a docela rozdil - ale mluvim o in
bublifuk
citace:
Původní příspěvek od frek
to MDe_: Člověče, to, že se tu zaregistroval před nedávnem z něj nedělá začátečníka. Klidně MOHL (ale nemusel :-)) pěstit už před dávnou dobou :D

Já chci ten Bloombastic taky zkusit na out a zajíma mě, jak to pomáhá. Názory tady na G jsou dost odlišný. :) :)


Uplný amatér nejsem , přes přírodu se orientuju dost , a trávu sem dřív taky pěstoval ale jen tak nemasně neslaně .. ted to chci rozjet do dobrých otáček at je co dělat po sklizni , nicméně vím toho o trávě dost a cetl jsem tohle forum i pred regem asi tak 3 mesice , sledoval odrudy jak co venku frci a podle toho uz mam i semena nachystana na venek i od clenu GROW ( predem dík moc uvidíme ja kto pofrcí pak se ozvu :) ), hnojky budu mit delené , políčka budou tri a na kazde nejaké jiné hnojky pak bude ještě jedno pole kde se bude experimentovat :D . Jinak hnojky mam nakoupene od Biobizz blom,fischmix, ... topmax a jeste nejake od Plagronu na kvet a PK= 14 ,14 ... pak tu mam za polickem jeste kone a slepicince , koprivama chci taky zkusit . jinak odrudym ma nachystane asi v tomto ..

TNR + ice
TNR + SKUNK#1
MANGO - ice
Purple window
White window
Durban poison
passion#1
Krystalica
Satori
8miles high
mandala
nebula

ale všecko to klíčit dávat nebudu nebo bych jen běhal kolem kytek :D
hardteknos
cs jakou mam pouzivat zeminu?
jarinek69
citace:
Původní příspěvek od hardteknos
cs jakou mam pouzivat zeminu?


tak to je zas otazka za milion :D
cti...FAQ
bsw410
zkouska foto
bublifuk
Chtel jsem se zeptat kdyz mam vybrany fleky a tak tak mam zrytou pudu asi tak na 80 l chtel jsem na spodek nasypat nejake paráda , líbí se mi plantasorb,SYMBIVIT a conavit ale newim co tam nasypat a co je dobry ... a zda se muze pouzit treba vsechno a vysypat to naspod do diry nahodit tam svou hlinu a pak tam lupnout zeleň. Mam pripraveno asi 25 dír , samozrejme ze zkusim co jak pujde proste to ozkusam treba to + to a nebo jen neco .Nevim jak to aplikovat pripravky na zmenseni nebo zvetseni PH mam to hodit treba 3 cm pod hlinu nebo rozprasit pod kytku ? a jeste jsem se chtel zeptat jestli upravujete pudu kdyz frcite v kukurici ? Vím že o PH je toho kotel tu http://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#58 ale v te kukurici hodne lidi rikalo ze to je docela urodna puda a ze doni nezsahuji
guarana
citace:
Původní příspěvek od bublifuk
Chtel jsem se zeptat kdyz mam vybrany fleky a tak tak mam zrytou pudu asi tak na 80 l chtel jsem na spodek nasypat nejake paráda , líbí se mi plantasorb,SYMBIVIT a conavit ale newim co tam nasypat a co je dobry ... a zda se muze pouzit treba vsechno a vysypat to naspod do diry nahodit tam svou hlinu a pak tam lupnout zeleň. Mam pripraveno asi 25 dír , samozrejme ze zkusim co jak pujde proste to ozkusam treba to + to a nebo jen neco .Nevim jak to aplikovat pripravky na zmenseni nebo zvetseni PH mam to hodit treba 3 cm pod hlinu nebo rozprasit pod kytku ? a jeste jsem se chtel zeptat jestli upravujete pudu kdyz frcite v kukurici ? Vím že o PH je toho kotel tu http://grower.cz/pestovani/navody/h...traty/8.html#58 ale v te kukurici hodne lidi rikalo ze to je docela urodna puda a ze doni nezsahuji


cus tu mas podrobne popisane aky ucinok a davkovanie maju Plantasorb,Conavit atd atd aj s davkovanim http://www.podporarastu.sk/?cat=12&...t&id_product=24
FeSTeR
Zdravim nechcel som zakladat novy thread koli jednej otazke..

Idem druhy out a furt si nieco najprv vyskusam a potom to ide uz furt lepsie a lepsie tak pred hlavnym sadenim som zasadil par prvych seeds..

Ide oto ze som zasadil po dva semiacka do velmy malych jamiek asi 2L.. Nieje to v lese skor tak na luke a je tam dost tvrda zem.. (skor ztuhnute blato bledej farby)

Chcel by som vediet ci si trava vytvori korene aj v takejto zemine alebo to musim prekopat..

http://imageshack.us/photo/my-image...onumber001.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-image...onumber002.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-image...onumber004.jpg/

Thx


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma