Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
4x1x2m, 3x400W poprvé - Klikni zde pro originální téma
fiste
Posledních pár měsíců mi byl GROWER cenným pomocníkem při pěstování, tak mu taky ukážu, jak to nakonec dopadlo :)
Genetika se dokáže nejlíp projevit, když roste ze semínek, každej klon má starší buňky a každej další ještě starší, a metabolismus v kytce nepracuje tak, jak by měl. Takže:

1. Jsem si koupil semínka 10x White Widow fem. a 10x Strawberry Ice fem. a 20 jsem dostal darem, prej sami neví, co mi poslali..

O vdově psali že je to nejsilnější model s až 25%THC a ledová jahoda má bejt nejovocnější, co se jim povedlo vypěstovat. No uvidíme.. Dal jse klíčit do vaty 5 a 5 (nechtěl jsem všechny, kdyby něco náhodou nevyšlo) a začal jsem stavět skříň.
Muj pokoj má na šířku skoro 4m, tak jsem si řek, že dlouhej je taky dost a že bych ho mohl o metr zkrátit. Po různejch úvahách, jak na to, zvítězil sádroš.

2. Postavil jsem hliníkovou konstrukci na sádrokarton skoro metr od zdi a abych se dostal nahoru do ložnice, uříznul jsem zábradlí. :)

3-5. Přidělal jsem sloupek k zábradlí vejš, postavil ze dřeva řízkovnu (na stropní desce jsou 2 obyč zářvky 120cm) a začal jsem montovat sádroš. Před tim šla dolu plovoučka abych nevrtal skrz ní.
fiste
Jelikož jsem měl už zaseto, tlačil mě čas s výstavbou skříně. Do 2 dnů mi vyklíčilo všech 10 semínek, tak jsem je dal do rockwoolu na okno a mezitim jsem dokončil řízkovnu. Dole v rohu jsem udělal pasivní přívod vzduchu, o odvod by se měl do budoucna postarat jeden pořádnej větrák, takže odvod z řízkovny je vlastně taky pasivní a vede do skříně. Uříznul jsem víko na míru, na stěny přišla bílá fólie a bylo hotovo.

1. Takhle vypadaly holky asi týden od začátku v hotový řízkovně v RW kostkách. Zalejvám je vodou z kohoutku EC 0.4 100% bez chloru (jinak odstádou)

2. Takhle pokročily práce. Přidělal jsem sádroš i na sloupky, natáhnul jsem to celý perlinkou a lepidlem a připravil jsem si desky na dveře. To bylo zajímavý, po dlouhym přemejšlení, jsem zjistil, že to pude udělat taky ze sádroše :-D , ale to pozdějc.

3. Holky po dalším týdnu a po usazení i s RW kostkama do keramzitu. Květináče jsou upravený na pěstování v bublinkách, normálně jsem tam vyřezal díry, ale musí se dát bacha aby se člověk nepořezal..

4. Zalejvám malou koncentrací trojsložky od General Hydrophonic EC do 0.8 klidně víckrát denně. Rockwool zůstane mokrej, ale jde hlavně o to, udržet mokrej ten keramzit okolo. Několikrát denně zvlhčuju celou řízkovnu rozprašovačem.

5. Stěna zbroušená, 2x napenetrovaná, a 2x natřená primalexem s žlutym pigmentem. Vnitřek jsem natřel nakonec 2x čistym primalexem, na fotce to neni.


Je trochu nevýhoda semen, že ještě ani po 14 dnech od zasetí nejsou velký tak jako když si koupíte řízky, ale zase máte 100% jistotu, skvělý genetiky a takový, kterou si vyberete..
fiste
1. Pokračuju řešením odvodu vzduchu. Skrz tuhle díru v sádroši vede koleno 90°, pak podél střechy mezi skelnou vatou nahoru trubka 100mm a nahoře v ložnici koleno 45° (takže končí vodorovně). Přímo do tý díry na obrázku, jsem dal obyčejnej slabej axiální větrák jako je třeba na záchodě..

Zatim to bylo všechno dost provizorní a myšlený na jednu lampu. Jednu lampu to i díky velikosti skříně uchladilo a díky velikosti kytek uvětralo. Pach jsem zatim taky neřešil.

2. Tady je vidět hned několik věcí. Jednak jsou to 2 padesátilitrový kalfasy s živnym roztokem, pak víka s květináčema, kde jeden chybí, za polystyrenovou deskou schovaný bubláky vidět nejdou, ale jsou tam, na celou plochu svítí Philips Pia Green Power 400W, je tam analog teploměr s vlhkoměrem, digi teploměr se sondou ve vodě a konečně jsou hotový ty dveře ze sádroše. Trochu to všechno popíšu.

Kalfasy koupíte ve stavebninách v různých velikostech. Živiny tam zatim leju trojsložkový od General Hydroponic, ale postupem času po vystřídáni za Advanced Hydroponic už ty starý nechci. S AH je míň komplikací od kolísání ph po tvoření usazenin.. Ještě dokud nejsou kořeny pořádně venku z květináčů, chce to i korěnovej stimulátor. Na úpravu ph kyselinu dusičnou a když to s ní přeženete a nechce se vám vylejvat 50l živin, tak hydroxid draselný. Na měření ph používám jakýkoli kapky, kde je dobře barevně odlišená šestka. Vodu jsem používal z kohoutku, ten je napojenej na studnu, takže voda je bez chloru, ale EC 0,44 se mi obzvlášť v začátku nelíbilo, tak jsem přešel na dešťovku. Tady je víc.
Víka jsem vyrobil celkem jednoduše. Položil jsem vedle sebe 4 půlmetrový kusy profilů, co mi zbyly z tý konstrukce, a na ně další 4 křížem tak, že mi vznikla mříž s 9 čtvecovejma dírama na míru květináčům. Použiju jich jenom 5, ty 4 rohový jsou mimo kalfas. Celý jsem to obalil do černobílý fólie. Někdo dává bílou stranu nahoru, ale to se pak od země odráží moc světla, kytku to mate, protože neví, kde je nebe, a ohýbá a kroutí listy. Pak jde dost těžko poznat, jestli je zdravá a určitě jí to stresuje. Pozdějc jsem zjistil, že černá barva a vůbec jakákoli lesklá je na nic, protože jednak stejně něco odráží a jednak se mi přehřívala voda dole v kýblu.. Vystříhnul jsem si šablony z kartonu a položil na víka, to bylo nejlepší. Je taky důležitý aby se přes víko nedostalo do kýble světlo. To se tam začnou tvořit řasy, začnou jít po kyslíku, až nakonec ucpou vzduchovací hadičky. Ty jsou tam mimochodem proto aby mohly kořeny ve vodě žít. Takže kořeny začnou uhnívat. Těžko se to čistí a těžko se toho zbavuje, mluvim z vlastní zkušenosti, víc je toho v threadech o slizu na kořenech. Chybí mi tam taky jedna kyti, protože jsem jí omylem zlomil tak, že jí zbyly jenom děložní lístky, ani pahýlek. Schoval jsem ji zatim v řízkovně a s nadějí zaléval :(
Bublák používám Sera Air 550R Plus. Stojí 618,-Kč a akorát stačí na 50l kalfas (udělá 480l/h myslim) a má 4 vývody. Nejdřív jsem měl ke každýmu jednu hadičku, ale pak jsem to zredukoval na 2 celkem jednak kvůli tlaku, druhak kvůli manipulaci.
Svítí mi na to jedna HPS výbojka 400W obohacená o modrý světlo a jelikož mám převážně sativy, bude se jim líbit. Mám obyčejný stínidlo z kladívkovýho plechu s tou sříškou uprostřed kvůli rozptylu světla.
No a ty dveře jsem teda udělal nakonec ze sádroše. Uříznul jsem si desky, na ty strany, kde se řezalo jsem penetrací postupně přílepil perlinku, ale moc to nedrželo, tak jsem to zalil primalexem a je to jako kámen. Na každý dveře jsem přidělal 3 panty malinkejma šroubkama tak, že oboje bylo zalitý penetrací, pak přes ně ještě přišel plech, spoje jsem taky zalil penetrací. Penetrace se vpije do sádry a do papíru a funguje jako lepidlo. Nechalo se to uschnout a druhej den jsem je přidělal na sloupky. Sloupek byl jenom sádroš a profil, tak jsem ten profil vyplnil dřevěnou latí aby se ten šroub měl kam chytit. Nakonec nekolik vrstev černé těsnící pásky do oken z BauMaxu kvuli světlu a pachu a bylo hotovo :)

3. Kalfas bez víka. Nejdřív jsem měl hadičky takhle 4, ale pak jsem to spojil do dvou. Je hlavně důležitý, když už máte odpovídající bublák, aby se vám vytvořilo co nejvíc malých bublinek. Já jsem to řešil tak, že jsem propíchal jehlou asi 20cm na každý hadici. Ze začátku to sice bylo hezký, ale hadice časem kornatí a díry se nejdřív ucpávaj samy a pak i slizem kvuli nedokysličení. Takže jestli chcete bublat rozhodně nešetřete na vzduchovacích kamenech. Já jsem měl použít 2 vzduchovací opony na každej kalfas a měl bych po problémech.

4. Po 4 týdnech jsem je všchny ohnul :D Ještě nebyly zletilý, ale nechtěl jsem je zlomit. Tady jim je 6 týdnů od semen.

5. Nakonec i ta poslední zlomená, která měla jenom stonek a děložní lístky, pustila novej výhonek, takže wdova zachráněna a je zpátky u kámošek :)
fiste
1. White Widow 8 týdnů od semene.

2. Strawberry Ice 8 týdnů. Sháním peníze abych mohl dokoupit 2 lampy a větrák.

Sehnáno, Koupil jsem ještě 2 uplně stejný lampy s předřadníkama, kalfasy, bubláky, větrák RUCK 480m3/h a filtr industrial 480m3/h s uhlim CTC70.

3.-5. Filtr 100% stačí i díky tomu, že metr trubky na přítah k větráku má průměr 100mm a zbytek včetně větráku 150mm, ale i tak to táhne slušně, tiše a bez zápachu.
fiste
Další foto je až po 6 týdnech, byl jsem trochu línej. V tomhle období, jsem průběžně zvyšoval EC, přitom jsem dodržoval třetinovou koncentraci na bubbler. Všechno nad pozastavovalo růst a pálilo listy. V podstatě do minulých fotek bylo asi 0,8. Od minulých fotek do konce růstu max 1,3 , no a do konce květu klidně 2 a pak 14 dní vyčistit na vodě.
Růst se nechaly 10 týdnů od semínka (18/6), moc dlouho. Jednak jsem neměl finance a jednak jsem chtěl vyplnit prostor a přehnal jsem to. Sativy se po přepnutí hodně vytáhnou a co udělala jedna vdova po přepnutí na květ (12/12), to sem dám radši až pozdějc :)
Měl jsem dost problémů s bublinkama a slizem, takže každopádně musim koupit vzduchovací opony.
Vlastně na bubláky jsem si postavil trochu nevhodnou skříň, protože je tu trochu komplikovaný vyměňovat každej tejden vodu. Hlavně protáhnout 50kg kalfas i s kytkama tim oknem nebylo ke konci nic moc.. Takže asi půjdu do kokosu a bubláky prodám, kdo by měl zájem ozvěte se, mám 4, jsou 4 měsíce používaný a jeden stačí na 2x25l. Pokud nemáte problém s vyměňovánim vody a kdyz budete mít kvalitní vzduchovací kameny, můžete se za málo peněz přiblížit aeroponii.

1. Takže Strawberry Ice 10/5 (týdnů růst/květ)

2. 10/7 ve tmě rozmazaný :D

3. 10/7 komplet skříň nalevo na řízkovně 4 Wdowy + 1 je dole vlevo u zdi, zbytek je Strawberry Ice. Jo, vdova, která má mít 60cm přerostla všechny papírově 120cm vysoký Strawberry :D A ten prskanec na zdi, to se mi rozlila kyselina dusičná :D
fiste
1. 2x Strawberry Ice 10/8

2. Největší White Widow a SI 10/8, vdova tu jahodu uplně vytlačila, byla brovská.

3. Detail WW 10/8

4. Detail SI 10/8

Jahodu jsem jestě vyčistil a spolu s tou největší vdovou skosil, a ty 4 horní vdovy ještě 14 dní zrály. Byly o dost lepší než ta 1. sklizená, osypaly se pěkně pryskyřicí, ale ještě týden navíc by snesly. Takže vdova je zralá klidně až za 11 týdnů květu! :O Aspoň vim pro příště. Všechny kytky dostaly před skosenim 2 dny tmy.
fiste
1.-2. Detail malých paliček čerstvý SI :)

3. 150g suchý Srawberry Ice, nezaměnitelný aroma jahod už v době růstu, pak při sušení nic moc, ale při dosušení je to paráda. Nic kromě jahod, jahodový žvejkacky nebo zmrzliny takhle nevoní. Prostě kdybych dostal palici Strawberry Ice a jakoukoli jinou, tak jahodu poznám na 100%. Při kouření je to jemná jahodová chuť a ledový doznení, prostě nepopsatelná nádhera. S 20%THC se asi taky nespletli, je to síla a potvrdí to každej, kdo ji potkal :D Hodně dlouho jsem nekouřil něco tak silnýho, natož dobrýho.. Určitě si jí rád zopakuju.

4. Nahoře Strawberry Ice , dole White Widow , nalevo hašiš krystaly větší než 50 mikronů 6g, napravo menší než 50 mikronů 3g.

Ty 4 vdovy, co jsem nechal dozrát se povedly. 25% asi nemaj, ale 22% určitě :-D Kouří se krásně, nijak zvlášť nevoní, jenom dobře chutná. Člověk se zkouří a za chvíli dostane jakoby druhou ránu. Z obou modelů je hodně silnej energickej stav, jak to u sativ bejvá. Myslim si, že na první indoor se mi to povedlo, všem moc chutnalo :)

Teď něco k výkonnosti skříně. Mělo by se zohlednit to, že byly problémy s dlouhym růstem a nevhodnym přesazovánim kvůli financím a s kořenama kvůli vzduchovacím oponám. Takže:

9 týdnů 400W výbojka 18h/den a bubláky s větrákem 100W
1 týden 1200W výbojky 18h/den a bubláky s větrákem 300W
9 týdnů ------------------- 12h/den a bubláky s větrákem 300W
1 týden 400w výbojka 6h/den a bubláky s větrákem 200W

9x7x18x0,4+9x7x24x0,1=604,8kWh
1x7x18x1,2+1x7x24x0,3=201,6kWh
9x7x12x1,2+9x7x24x0,3=1360,8kWh
1x7x 6 x0,4+1x7x24x0,2=50,4kWh

Celkem skoro 2 222 kWh na účelně využitý asi 3m2, vysázeno 10 kytek a výtěžek zhruba 1,25kg palic a z 600g listí dohromady 25g nejčistšího hašiše :) Suchou metodou se vyrábí ze 100kg palic 1kg hašiše (1%). Mokrou mám odzkoušeno z listí asi 4%.

To znamená výkonnost skříně 1,74 kWh/g, přes 400g na m2 a 125g na kytku :D Semínka jsem dostal, jaký jsem si objednal, 100% spokojenost :)

Ještě bych chtěl poděkovat celýmu serveru i přispěvatelům, máte na tom zásluhu :)
Suchou metodou se vyrábí ze 100kg palic 1kg hašiše (1%).

To si jako vičet kde to 1% bježně se dělá 15-20%podle čistoty
a 4% mokrou cestou je taky zavádějící.
fiste
Tak to nedělali z palic, ale z celejch kytek rostlejch někde v maroku na poušti, viděl jsem to v nějakym videu. Máš pravdu, napsal jsem to špatně. Já to dělal ze všeho listí, co jsem od začátku nashromáždil, asi třetina teda padla už před tim na máslo, takže listí bylo víc. Když to děláš jenom z těch lístečků od palic, tak ti to dá víc %, to je jasný..
fiste
Podruhé

V prvním kole, ještě v růstový fázi mi omylem spadla prostřední lampa i se stínidlem dolu mezi kytky. Rychle jsem ji zvednul, ale bohužel se při tom incidentu odlomila jedna z hlavních větví na tý největší vdově. Chvíli jsem se vyvztekal, pak jsem tu větev rozporcoval a udělal z ní řízky. Něco jsem rozdal a 6 mi jich zbylo na zahradě v kýblích (3x20l a 3x10l). Pak byly chvíli ve skleníku, no a takhle vypadaj po 4 dnech ve skříni na 12/12. Do teď jsem se o ně moc nestaral, takže jsem je pohnojil na květ, srazil jsem jim Ph a trochu prostříhal listí. Jsou to zase košťata vysoký, ale to je daný podmínkama. Taky měly dost žlutýho listí, ale po přechodu do skříně se pomalu zase zelenaj, je to holt indoor model.


1. 2 největší White Widow

2.-4. Pohled zepředu, zezhora a zespoda

5. Takhle vypadaj vrcholky

Všechny fotky jsou focený přes sluneční brejle, takže to může vypadat, že je někde tma, ale neni :)
WERD
mužu se zeptat proč máš naopak ty svoje slavný AW?hlavně že máš healt shield ale stínítko o 90 stupňu otočený:D:D:D
fiste
citace:
Původní příspěvek od WERD
mužu se zeptat proč máš naopak ty svoje slavný AW?hlavně že máš healt shield ale stínítko o 90 stupňu otočený:D:D:D


Stačí to jako odpověď?
WERD
citace:
Původní příspěvek od fiste


Stačí to jako odpověď?



no jde o to že kdybys ten AW otočit tak ti na těch pár kytek stačí 1X 400W:Djak vídíš z toho grafu tak nejvíc svítí do stran-a tobě svítí na šířku 1m....vlastně od kraje stínidla po kraj tudíž to nemá efekt.kde nemáš ani pořádnej odraz.prostě to nemá ten rozptyl-dalo by se podle mě vytěžit víc po otočení
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od fiste


Stačí to jako odpověď?


Zdravim

Checht - to neni odpoved ale reklamni letak a ty ja hazim do kose :-) ... ale vazne, tim jak to mas dane se mi zda, ze zbytecne ztracis svetlo tim ze svitis do stran misto aby se svetlo rozprostrelo rovnomerne po celem boxu :-) .... a tim vlastne ztracis tu " unikatnost " a-wingu

at to roste ....
fiste
Je pravda, že nemám na zdech dokonalej reflexivní materiál, ale na to zatim nejsou love.. Bílá barva počád odráží víc světla, než třeba zrdcadlo, takže jsem celkem spokojenej.
Na tom informačnim letáku je vidět, že ke správný funkci jsou zapotřebí i zdi a jde mi hlavně o to, dostat světlo rovnoměrně i do stran, to by se mi s otočenejma lampama asi nepovedlo.. Nejde o to, kde máš dveře, ale kde máš stěny, když si natáčíš Wing.
WERD
hele každej kretén ví jak v obdélníku otočit stínidlo...že výbojka má být kolmo k delší straně.Sice tvoje osvěta HS je vynikající,lidem radíš jak zachranit 7% světla ale ani si neumíš pořádně pověsit stínidlo
fiste
Jaká moje osvěta? Existuje to už minimálně 7 let. Jestli to ví jenom každej kretén, tak to asi nepude použít univerzálně lamo. Mám to stejně jako tady , jenom na každý straně o 10cm užší. Jestli chceš někoho prudit, vyber si někoho jinýho.. Kdybych to otočil, jak řikáš, přišel bych o červenou a fialovou část světla na obrázku. Takhle mi to nic dopředu ani dozadu myšleno vodorovně nevyzařuje..
WERD
v tom případě bych kontaktoval nějákýho MODa aby přepsal FAQ díky tvýmu ukázkovýmu kopírování nějákých brožur a popírání výrobcu výbojek a letité praxi...jak se vlastně věší stínidlo
WERD
takže...teď svítíš červenou a fialovou kam?na kytky?pokud vím tak do zdi...Já prudit?to že neuznáš svoji chybu a seš jedinej na foru co má na piču stínítko a ještě se hádá a mává obrázkem kterej sem od tebe viděl za posledních 24hod aspoň 5x?obrázek je tvuj argument?
fiste
Je vidět, že seš hodně omezenej, argumenty nejsou obrázky, ale fyzikální zákony, takže dedukce, přečti si o tom něco..
WERD
dobře...tak pujdem na fyziku...když ti tak strašně zaleží na červené a fialové...kolik tá tvá "bílá" stěna odrazí?víc jak kdybys otočil světlo a svítil přímo na plochu?jelikož máš tabulky na všechno tak by mě to zajímalo
fiste
I kdybych řek, že 80% tak je to pořád víc, než řadový zrdcadlo, to odrazí asi 70%. Bílý materiály odrazí až 90% světla.

Červená a fialová jsou dohromady kolem 20% světla z výbojky, který by šlo jinam, než na palice pod lampou. Když se 80% odrazí zpátky od zdi, ušeřim celkem minimálně 16% světla, přičemž ztráta neni 20%, ale jenom 4%.
WERD
na když a až se nehraje..chci graf!!!to chceš říct že když vezmu baterku v noci a posvítím do zdi na bílo uvidím víc jak kdybych svítil do zrcadla?proč stojí diamant který odrazí prý 98% 2OO za metr když to samý udělá obyč barva na sádroš?

EDIT:nevím proč sem pořád taháš zrcadlo o kterým není ani písmeno napsaný...
WERD
ať není jen u keců...já pojedu stejnou genetiku jak ty,ty pojedeš stávající box s 2x4OOW a já jen jednu 4OOW GIB EXTREM output na ploše 12Ox120 v HB s diamantem a AW Large bez HS.Ty se stínidlama jak máš a já "normálně"mám 9 matek múže se domluvit na genetice-mě je to fuck a bude jasno.potom porovnáme výnos/spotřeba-jdeš do toho?
fiste
Mě je jedno, že chceš graf, je to k porovnání třeba tady . Jo, pokusu se nebránim, na modelu se nějak dohodnem, ale nevim, jestli to zmáknem současně, protože nechci svítit nonstop. Jenom si teď nechám dozrát WW a pak si to v klidu přestavim na kokos. Tu diamantovou folii tam dám, jenom zatim prostě neni..
WERD
citace:
Původní příspěvek od fiste
Mě je jedno, že chceš graf, je to k porovnání třeba tady . Jo, pokusu se nebránim, na modelu se nějak dohodnem, ale nevim, jestli to zmáknem současně, protože nechci svítit nonstop. Jenom si teď nechám dozrát WW a pak si to v klidu přestavim na kokos. Tu diamantovou folii tam dám, jenom zatim prostě neni..


co je k porovnání?odkaz na odrazový folie?jak budeš mít "volno" v boxu se stávájícím zařízením a supr odrazem "bílé barvy" a ideálně postaveným stínítkem grátis ti pošlu řezy na kterých se dohodnem a uvidí se.Respektuju každýho kdo má pravdu..
Ale dnes mám hádavou a vím že ty ji nemáš a nechceš to uznat a to jde o blbý 2 minuty otočit stínítko:D
Romulan
kucka mate dost zajimave tema
ja sice nemam Awing ale werd ma pravdu s tim otocenim
AuZeN
Tak na tohle musím něco napsat. Box ujde, ale pořád nechápu, proč je toto vlákno vystaveno. Informace žádný, jen pár nic neříkajících fotek. Kytky podprůměrný a nevím z jakýho prstu sis vycucal, že si z toho měl 1,25kg palic(sušiny). Proč děláš z lidí na G blbce? Každej kdo se podívá na ty palice zjistí, že je to lež. Ke špatně zavěšenýmu stínidlu už tu bylo napsáno dost a ten filtr je taky špatně umístěn...
fiste
Hele, tak za prvý bych chtěl říct, že mi od začátku nejde o to prezentovat nějakou dokonalou skříň. Je to muj 1. pokus, celkovej prostor 4m2, z toho na pěstování používám asi 3m2, zbytek na větrák hnojiva a elektroinstalaci. White Widow má předpokládanej výnos 450g/m2 a Strawberry Ice 500g/m2, přičemž mě se povedlo vypěstovat z obou modelů (10 kytek) lehce přes 400g/m2, dohromady 1250g. Prostě jsem jenom celkem efektivně využil pěstovací plochu, takže mi neřikej, že to neni možný, nebo že z někoho dělám blbce, příště vypěstuju ještě víc. Filtr by měl stát kolmo nebo viset kvůli otřesům, to musim ještě vymyslet, zatim ho mám takhle, ale vim o tom.

Ten, kdo moje téma vystavil, to asi udělal z toho důvodu, že grower má pomáhat začínajícím pěstitelům a tady pro ně bylo dost užitečnejch informací, jak začít. Nic složitýho, prostě jsem stručně popsal, jak moje 1. kolo vypadalo. Že bylo téma vystavené hned první den, mě překvapilo, že už tam neni, za to se nezlobim, stal se z toho totiž trochu hádací thread..

WERD mě tady už pár dní prudí, ať nevychvaluju Heat Shield, takže i ten včerejší příspěvek jsem bral tak trochu jako provokaci, ne jako snahu mi poradit. Podle toho vypadala i reakce. Nemyslim si, že mám na 100% pravdu, ale přijde mi zatim pořád logičtější nechat lampy tak, jak jsou. Nepotřebuju svítit nad kytky, ale do kytek.. V obdélníku si pověsíš výbojku podle FAQ, jenomže já mám obdélník s absencí 2 nejkratších stěn, takže jinej případ.. Prostě nemám klasickou skříň 1mx1,2m s jednou výbojkou a nikdy jsem netvrdil, že bílá barva je nejlepší k odrazu světla.

Tomu fightu se nebránim, já si nechám lampy natočený takhle a použiju stejnou plochu a počet kytek jako ty, jenom ještě nevim přesně kdy, to se dohodnem..
BloodyBeer
Zdravim

kdyz uz tak vsude hazis ty odkazy tak se musim taky pochvalit :-)

http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
ganja-steve
s tim otocenim bych to tak nehrotil,kdyz tam ma 3x400w. stejne mu to prosviti vicemene cely.. spis bych dal misto 3x400w 2x600w a pak az bych to otocil.Prosvitilo by se to vice do hloubky a plocha osvetleni by podle me zustala stejna. Tot muj nazor
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od ganja-steve
s tim otocenim bych to tak nehrotil,kdyz tam ma 3x400w. stejne mu to prosviti vicemene cely.. spis bych dal misto 3x400w 2x600w a pak az bych to otocil.Prosvitilo by se to vice do hloubky a plocha osvetleni by podle me zustala stejna. Tot muj nazor


Tady s tim nazorem musim souhlasit.
fiste
Teď na těch 6 vdov svítim dvěma 400W, ne třema. Jde o to, že mám v pěstebnim prostoru schod a jednu lampu musim mít vlevo nahoře. Přemejšlel jsem, že bych to přestavěl a všechny ty věci zespoda bych dal nahoru, ale ten schod měří asi 1,3m a musel bych nejak vymyslet uchycení větráku, takže to asi dělat nebudu, radši obětuju necelej metr v tom prostoru dole..
Na uplnym začátku jsem tam chtěl dát 3x600W, jasně, že to svítí líp.. No ale i topí a hlavně žere proud, takže to jsem taky vyloučil abych nebyl moc nápadnej a abych to v pohodě uchladil..
Takže na těhle 6 vdov bych mohl použít 2x600W abych si zvednul výnos, ale nemám výbojky s předřadníkama a kupovat se mi nechtěj, protože pak pojedu zase 3x400W. Watáž měnit asi nebudu ledaže bych to přestavěl uplně jinak..
fiste
Už když jsem dával vdovy dovnitř, byly na některejch listech jakoby spálený flíčky. Myslel jsem si, že je to třeba spálený od sluníčka přes rosu nebo nějaký jiný jednorázový poškození, ale po několikadenním pozorování jsem si teprve byl jistej, že se to rozšiřuje. Ještě nikdy jsem nic podobnýho neviděl, nebylo to ani přehnojenim ani špatnym zalejvánim.

1. Kyti po 9 dnech indoor¨12/12.

Kouknul jsem do FAQ a hned při první nemoci jsem si myslel, že je to ono, prachová plíseň. Všechno odpovídá, akorát tam neni fotka.. Sroloval jsem trochu níž a když jsem dojel k fotkám svilušek, bylo mi to jasný.. Když jsem se podíval zblízka na spodní stranu listu, bylo tam pár černých teček, jinak list vypadal na obrázku 2.

2. Poškozený listy

3. Když jsem list utrhnul, ty mrchy to poznaly a začaly se stěhovat zpátky na živý..

4. Udělal jsem si vývar z tabáku, dal tam pár kapek jaru a komplet tím ošetřil rozprašovačem kytky. Dal jsem si záležet i zespoda.

Doufám, že to k něčemu bude. Ještě jsem jim snížil teplotu a zvýšil vlhkost, to nemaj prej rády. Chvíli po aplikaci tabákovýho čaje se snad všechny ty mrchy přestěhovaly na vrchní stranu stejně jako na tom utrženym listu, tak se taky doufám stěhujou někam jinam :D A taky doufám, že to nestihnou :D

Začal jsem protiofenzivu, tak jsem zvědavej, jak budu ůspěšnej. Dám vědět, jak pokračuju. Kdyby někdo věděl o nějaký tajný zbrani, rád se poučim.
WERD
tabák je k hovnu jako vlhkost...já měl přes 95% a stejně tam ty kurvy byli...používám koktejl s Omite a Bioolem...2x postřik po týdnu a je vymalováno
jestedman
máš to pěkně postavený, konečně zas pěknej box a ne šatník po babičce

kolísání ph ti GH hnojky nedělaj, jedu je 8 let a v pohodě vydržej několik let bez změny konzistence a účinků, aniž by měly vliv na ph. Ph ti zřejmě kolísá, protože ho upravuješ školácky a přilejváš kyselinu a dosypáváš hydroxidem.

tvoje teorie o semínkách a řízkách je dost úsměvná :D
AuZeN
citace:
Původní příspěvek od jestedman
tvoje teorie o semínkách a řízkách je dost úsměvná :D


jojo, ale není to nejlepší joke v tomhle vláknu. Jinak fiste, se sviluškama si hlavu nelámej. stejně minimálně ty dvě kilča sušiny zase budeš mít(protože určitě neuděláš tolik chyb, jak minule) a vyčtené informace z letáčku od semínek určitě dostojíš :D pěstu ala výcuc z prstu ZDAR
fiste
citace:
Původní příspěvek od jestedman
máš to pěkně postavený, konečně zas pěknej box a ne šatník po babičce

kolísání ph ti GH hnojky nedělaj, jedu je 8 let a v pohodě vydržej několik let bez změny konzistence a účinků, aniž by měly vliv na ph. Ph ti zřejmě kolísá, protože ho upravuješ školácky a přilejváš kyselinu a dosypáváš hydroxidem.

tvoje teorie o semínkách a řízkách je dost úsměvná :D


:D Jenom říkám, že mi v bubbleru stoupalo Ph rychlejc, když jsem použival GH a pomalejc s použitim AH. Nemusel jsem dolejvat tolik kyseliny, max 1ml/50l 2x týdně. Hydroxid jsem potřeboval asi ve 2 případech na začátku :D

Moje teorie o semínkách a řízkách neni moje. Je to vědecky ověřenej fakt. Proto všichni stárneme a umíráme, protože v každý živý buňce se dělením zkracují telomery. Takže buňky v koupenym řízku jsou tak starý, jako kytka, ze který pocházej. Pokud neznáš člověka, kterej řízky dělá osobně, nemůžeš si bejt stářim buňěk nikdy jistej.. Se zvyšujícím se stářím klesá schopnost buněk se dělit.. Proto všechno je skoro vždycky lepší, jet ze semínek, když máš čas.. Nebo si je necháš naklíčit o 14 dní dřív, než potřebuješ.. Navíc máš možnost vybrat si na každý kolo jakej model chceš, což je asi největší výhoda..
jestedman
hele řízkování je osvědčený způsob množení rostlin, pokud si vybereš schopnýho matkaře, kterej jede F1,2,3 tak se na nějaký telenomery můžeš klidně vysrat.
výhoda řízků je jasná - stabilní genetika, rychlost sklizně, jistota pohlaví, jednotnost v boxu.
fiste
citace:
Původní příspěvek od AuZeN


jojo, ale není to nejlepší joke v tomhle vláknu. Jinak fiste, se sviluškama si hlavu nelámej. stejně minimálně ty dvě kilča sušiny zase budeš mít(protože určitě neuděláš tolik chyb, jak minule) a vyčtené informace z letáčku od semínek určitě dostojíš :D pěstu ala výcuc z prstu ZDAR


Na to ti řeknu jenom dvě věci. Nezáviď a nauč se pěstovat ;)
fiste
citace:
Původní příspěvek od jestedman
hele řízkování je osvědčený způsob množení rostlin, pokud si vybereš schopnýho matkaře, kterej jede F1,2,3 tak se na nějaký telenomery můžeš klidně vysrat.
výhoda řízků je jasná - stabilní genetika, rychlost sklizně, jistota pohlaví, jednotnost v boxu.


Právě že pokud.. A jsi závislej na tom, co má za modely, pokud už ho najdeš. Jenom říkám, že preferuju semínka, protože zatim neznám nikoho, kdo by byl tak schopnej, že bych mu věřil víc, jak seed bance a rozhodně neznám nikoho, kdo by měl tolik modelů na výběr :) Nezatracuju řízkování a pokud je to 1. generace řízků, je to skoro stejný, jako bys jel ze semínek, ale pak se to zhoršuje.. Další generace pomalejc rostou atd.. To je fakt..
Ještě bych si určitě pár modelů chtěl zkusit a matkaře, kterej pestuje konkrétně toto a kterej je ještě k tomu schopnej, hledat nehodlám :)
Tak proto..
AuZeN
citace:
Původní příspěvek od fiste


Na to ti řeknu jenom dvě věci. Nezáviď a nauč se pěstovat ;)


K tomu se nedá nic říct... jen se za břicho popadat :D fiste tebe začínám mít rád, protože psát takový blbosti... to chce notnout dávku talentu a zdá se, že více než malou špetku arogance. Si opravdu BEST kouzelník, protože kdykoliv něco vytáhneš z rukávu, tak já se začnu smát. Telomery? :D Že 2. generace klonů pomalejc roste? a tohle musím citovat: "Navíc máš možnost vybrat si na každý kolo jakej model chceš, což je asi největší výhoda" A mnoho dalších nesmyslů... Nemusíš brát jen od jednoho matkáře.. a každej má něco vyjímečnýho. Ano matky stárnou. Na některých je to znát dřív na některých později, ale pořád jsme v měřítku let a né v "generaci řízků" Telomery vytahuje člověk co si koupí fem. semínka. Oháníš se tu náčrtkama, grafama a Telomerama... tak si zjisti něco o tom kolik času potřebuje kytka ve vegetativní fázi pokud je to klon a kytka ze semínka.. takový blábolů bych tu našel mrak :) Už vím proč toto vlákno bylo vystaveno :D Kdo by se rád nezasmál...
fiste
Kdybys pořádně čet, tak víš, že všechno, co mi tu vytýkáš, jsem už buď napsal, nebo neni pravda blbečku :) Konopí je rostlina od přírody jednoletá, přičemž v zimě neroste, že jo.. Takže si spočítej, na jak dlouho je asi tak ta buňka nasavená žít. Buňky stárnou, smiř se s tim a přestaň se ohánět argumentama typu: Když se podívám na fotky, tak vidim, že jsi tolik nesklidil. To seš vědma nebo co seš? Pěstuješ pomocí kyvadla, že si myslíš že nejde vypěstovat 400g/m2? Seš fakt lama, jestli já se ohánim grafama, tak ty akorát blbejma kecama..
AuZeN
citace:
Původní příspěvek od fiste
Kdybys pořádně čet, tak víš, že všechno, co mi tu vytýkáš, jsem už buď napsal, nebo neni pravda blbečku :) Konopí je rostlina od přírody jednoletá, přičemž v zimě neroste, že jo.. Takže si spočítej, na jak dlouho je asi tak ta buňka nasavená žít. Buňky stárnou, smiř se s tim a přestaň se ohánět argumentama typu: Když se podívám na fotky, tak vidim, že jsi tolik nesklidil. To seš vědma nebo co seš? Pěstuješ pomocí kyvadla, že si myslíš že nejde vypěstovat 400g/m2? Seš fakt lama, jestli já se ohánim grafama, tak ty akorát blbejma kecama..


Jde i daleko víc, než 400g/m2 co si vyčetl z letáčku... jde třeba dvojnásobek... jen ty kytky na to musí vypadat :) jde o to, že podle fotek se v tom roomu musel stát zázrak. Každej po nějakým čase získá odhad... abys to pochopil... jako když řídíš auto.. po čase zjistíš co a jak(jestli máš papíry :D). Jen ty máš tak omezený myšlení, že nejsi schopen pochopit, že členové co už maj něco za sebou a podívají se na ty fotky, tak zjistí, že je to lež.. nás chceš opít vodou z R.O. snad :D A ty mi říkáš blbečku? Sakra to je špatný.. to jsem na tom fakt tak špatně? Ne, myslím, že ne... ještě neradím druhýmu členovi, aby si dal na 150W sodík heat shield... jako ty fiste :D
citace:
Původní příspěvek od fiste
Kdybys pořádně čet, tak víš, že všechno, co mi tu vytýkáš, jsem už buď napsal, nebo neni pravda blbečku :) Konopí je rostlina od přírody jednoletá, přičemž v zimě neroste, že jo.. Takže si spočítej, na jak dlouho je asi tak ta buňka nasavená žít. Buňky stárnou, smiř se s tim a přestaň se ohánět argumentama typu: Když se podívám na fotky, tak vidim, že jsi tolik nesklidil. To seš vědma nebo co seš? Pěstuješ pomocí kyvadla, že si myslíš že nejde vypěstovat 400g/m2? Seš fakt lama, jestli já se ohánim grafama, tak ty akorát blbejma kecama..



Muhehe ty jsi JOUDA!!!!!


WTF? Tohle téma je někde vystavený, proboha proč?Vždyť má sice 400g+ na m2 ale za jakou cenu?GE index 0,56G/W a to je dost hodně málo :D
Od přírody jednoletá? Ale my si tu hrajem na přírodu jestli si si nevšiml :D a že v zimě neroste? No ty jsi kapacita chlape, jak dlouho jsi nad tím koumal?Jestli stejně dlouho jako nad tím než si nastudoval to o těch telomerách, tak klobouk dolů. Až tu budeš zas lidem nadávat do blbečků tak si vzpomeň na tvou teorii o aplikaci živočišného buněčného dělení (a to ještě hodně blbě) do světa rostlin. Pro ty zvás kteří tomu nerozumí ,ale nezdá se jim to tady je vysvětlení :
Telomeráza- co je to zde

V rostlinných buňkách byla aktivita telomerázy poprvé detekována v r. 1996 a následně byla studována vývojová regulace délky telomer a aktivity telomerázy v rostlinných modelových systémech. Bylo ukázáno, že aktivita telomerázy je přítomna v dělících se rostlinných buňkách, zatímco v klidových buňkách je reverzibilně utlumena. V rostlinných buňkách byla prokázána přítomnost regulačních mechanismů, které řídí činnost telomerázy tak, aby přesně kompenzovala replikativní zkracování telomerové DNA, takže výsledná délka telomer zůstává během vývoje rostliny stabilní. Tato pozorování jsou konzistentní s tzv. totipotencí rostlinných buněk. Nedávno jsme zjistili, že na regulaci telomerázy se podílejí telomer-vazebné proteiny, které jsou přítomny v buněčných jádrech telomeráza-negativních tkání. Tyto proteiny tvoří stabilní sekvenčně-specifické komplexy s G-bohatým řetězcem telomerové DNA. V současné době probíhá úplná charakterizace těchto a dalších telomer-vazebných proteinů s využitím kombinace biochemických, molekulárně-genetických a proteomických přístupů. Vedle studia „typických“ telomer se stále více zabýváme strukturou „alternativních“ telomer, které jsou syntetizovány mutantními formami telomerázy nebo mechanismy nezávislými na telomeráze.


Co se týká tvého postřehu proč pěstit ze semen, dělej si co chceš, ale meleš tady fakt blbosti.
A na svilušky jedu omnite a cajk.
Romulan
ano a esi chces na zkousku ti dam par řizečku z fem matek trebaa se ti bude darit vic nez ze seminek
fiste
masterblaster: jo GeIndex nic moc, rostly a kvetly dlouho.. Je to rostlina od přírody jednoletá a to, že v zimě neroste jsem myslel tak, že je od přírody nastavená zhruba na půl roku. Ať se ti to líbí nebo ne, nemáš ve skříni stavebnici, ale kytku, takže si hrajeme na přírodu..
S těma telomerama máš pravdu, nevšiml jsem si, že je to hlavně u živočišnejch buněk, jenom jde o to, jak mysleli to, že zůstává stabilní během vývoje rostliny. Půl roku nebo do květu?

Ale:

Předmětem současného zájmu jsou již dlouhodobě známé účinky cytokininů na zpomalení stárnutí rostlinných pletiv. Klasickým příkladem je např. zabrždění rozpadu chlorofylu používané jako bioindikátor přítomnosti cytokininů. Segmenty listů obilovin ponořené v roztoku obsahujícím nepatrnou koncentraci cytokininů zůstávají déle zelené, nežloutnou a neztrácejí chlorofyl, což je typickým projevem stárnutí. Je známo, že kinetin prodlužuje životnost i u buněčných kultur kožních tkání, má antioxidační účinky a ničí volné radikály. To představuje jedno z vysvětlení, jak dochází ke zpomalení stárnutí.

Zdroj:
http://scienceworld.cz/medicina/Pyr...i-starnuti-4939

Pak ještě:http://en.wikipedia.org/wiki/Senesc...ar_senescence_2
Přičemž: http://slovnik.seznam.cz/?q=perenni...ants&lang=en_cz

Takže i rostlinné buňky stárnou, jenom trochu jinak, než jsem si původně myslel, ani jsem to vlastně nechtěl vysvětlovat.. Ale to je jedno, jak už bylo řečeno, když znáš dobrýho matkáře a vyhovuje ti jeho model, kup si od něj řízky, ušetříš čas na růstu.. U mě se tyhle okolnosti zatim nepotkaly, takže pěstuju z feminizovanejch semen. Po 1. sklizni jsem spokojenej a nevidim v tom žádnou nevýhodu. Jenom si dám s předstihem naklíčit semínka pod zářivku..

Do blbečků nadávám jenom těm, co vidí kytky, a ještě ne všechny, na fotce víc jak tejden před sklizní a dělaj z toho přesný závěry. Na těch fotkách jsou ještě všechny vlásky bílý..

Romulan: Seš hodnej, ale feminizovaný semena nejsou vhodný na dělání matek, aspoň ne dlouhodobě.. Mimochodem těhle 6 vdov byly kdysi jedna celá větev na feminizovaný kytce.. Vypadaj zatim dobře až na ty svilušky, takže to jde..
Romulan
Romulan: Seš hodnej, ale feminizovaný semena nejsou vhodný na dělání matek, aspoň ne dlouhodobě.. Mimochodem těhle 6 vdov byly kdysi jedna celá větev na feminizovaný kytce.. Vypadaj zatim dobře až na ty svilušky, takže to jde.. [/B][/QUOTE]


jo a ty se bojis ze bys sklidil hovno???tak proc si udelal rizky z vetve z fem kytky???vydis njke deformace na rustu atd
fascinujete me vsici co se bojite ale rozhodne neni čeho.vse sem napsal sem

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=50723

Podivejte se + Zamyslete sa
hele nevim co tu zkoušíš, ale zase jsi mimo, naprostej blaf :D Tonoucí se stébla chytá? viz tvůj příspěvek o obilovinách :D Rozpad chlorofylu je u obilovin, například pšenice předpokladem k dozrání že? Proto je třeba žlutá a ne zelená, ten tvůj příspěvek se týká výzkumu při přirozeném růstu na poli kde rostlina jede svůj cyklus. :D U ganjy ke stárnutí a vyzrání pletiv dojde například ve stonku , kdy ti viditelně zdřevnatí a je to gut, co taky s gumovým stonkem že?Jenže stonek nepotřebuje chlorofyl. Hele asi takhle, rostlina je ve vegetativní fázi podle světelného cyklu, tzn že když jí budeš svítit na růst poroste třeba 10 let,když jí dáš podmínky pro dozrání začne zrát, nic novýho prostě nevymyslíš ať se ti to líbí nebo ne.Je to prostě kytka naprogramovaná světlem, nic víc, nic míň.Proto třeba existují techniky kdy se jede jedna kytka několik kol, což naprosto rozbíjí tvou představu o půlroční kytce.

K těm matkám s feminizovaných semen,Ještě čekám na vyjádření majitele jedný uznávaný seedbanky,ale je pravda že feminizace pokročila od svých začátků trochu jinam a je spousta lidí co z nich jedou matky a nemají problémy.Nicméně to nemění nic na faktu že dám asi vždy přednost regular.:D
fiste
citace:
Původní příspěvek od saiklon
ty krávo jedna si regla ani ne pul roku a rozhazujes tady svoje moudra o106 navic meles samy hovna, telometrie a podobny cepoviny nauceny mas, ale o listu sjetym vod svilusek hlasis prachovou plisen. ty jsi jeste hooodne velka lamicka, a neverim ti ani za mak ze davas 400 pod 400, i kdybys to mel pul roku na 18. prde


Jestli odhaduješ kvalitu pěstitele podle délky trvání registrace na G nebo podle g/W, tak se asi nemáme o čem bavit.. Každej se může splést, ale se 420g/m2 jsem se nesplet.. Svilušky jsem viděl poprvý a prachovou plíseň nikdy, s nemocema a parazitama na kytkách jsem totiž doteď problémy neměl..
Nadávat umí každej, ale neslyšel jsem od tebe ani jeden argument..
saiklon
argumenty chybi proto, ze vsechno co rekli clenove auzen, romulan, jestedman a masterblaster vystihuje presne to co bych ti na tve pocinani rekl i ja, a opravdu se nezlob ale podobny hovna sem delsi dobu na g. necet. at se dari!
fiste
Romulan: Ne, jde o to, že feminizovaný kytky jsou feminizovaný různejma způsobama.. Pokud chemicky, tak půlka kytek jsou zmutovaný samci a ti jsou o moc náchylnější k hermení. Když pak dáš takovou kytku pod zářivku a budeš jí řezat větve, skoro určitě ti zhermí.. Už jsou lepší metody, než chemický, tak snad budeš mít štěstí.. Ty moje se chovaj uplně normálně, žádnej náznak hermafroditismu, ale to je 1. generace řízků..

Masterblaster: ne, zkoušim říct, že vlivem senescence ztrácí buňky schopnost se dělit a že ve starší rostlině se na nově nadělených buňkách projevuje rychleji, než na roslině úplně nové.. Prostě v rostlině je postupem času čím dál větší koncentrace senesceovaných buněk.. Délku života musíš chápat ve dvou rovinách, jednak genetickej předpoklad rostliny (moje představa o půlroční kytce :D ) a jednak jak se ta rostlina zařídí podle světla.. Na rostlině v přírodě pozoruješ senescenci jak říkáš třeba v dřevnatění stonku, ale ona probíhá v celym organismu..
Když si necháš matku růst 10 let tak ti to prostě neporoste stejně, jako 1. generace řízků. Je to vlivem senescence. Jak jinak to vysvětlíš? Ze začátku je rozdíl zanedbatelnej, proto jsem to původně ani nechtěl rozebírat, jenom jsem chtěl říct, že semínka jsou pro mě lepší.. Ale když už to rozebíráme, tak se o tom aspoň něco dozvíme.
citace:
Původní příspěvek od fiste
Romulan:. Pokud chemicky, tak půlka kytek jsou zmutovaný samci a ti jsou o moc náchylnější k hermení.


hele samec je samec - hermace se berou samice co maj i koule :D vis co to je hermafrodit ne? oboupohlavni;) a stim vynosem co tady pises ti taky neverim :)
fiste
http://grower.cz/forum/showthread.p...2929#post912929

Je to tam popsaný. Pokud používáš chemickou cestu, mutujou tam nějaký geny..
Člověk se jednou splete a hned do něj všichni šijou.

Nevim jestli je těžko představitelný, že v každym okně mám 250g, ale nutit vám to nebudu..

PS: Kdo z vás měl kdy v boxu kytky 130cm vysoký a osázený 3,3kytky/m2? V každym okně jsou 2..
Botox
citace:
Původní příspěvek od fiste
http://grower.cz/forum/showthread.p...2929#post912929

Je to tam popsaný. Pokud používáš chemickou cestu, mutujou tam nějaký geny..
Člověk se jednou splete a hned do něj všichni šijou.

Nevim jestli je těžko představitelný, že v každym okně mám 250g, ale nutit vám to nebudu..

PS: Kdo z vás měl kdy v boxu kytky 130cm vysoký a osázený 3,3kytky/m2? V každym okně jsou 2..


Tak třeba já mam pod šestikulí dvě kytky co maj přes metr a vypadaj možná obdobně co tvoje.
Schválně napíšu potom výnos na m2 dvě kytky,tak uvidíme...
fiste
Přidej foto a kolik máš plochu, fandim ti ;)
Romulan
citace:
Původní příspěvek od Botox


Tak třeba já mam pod šestikulí dvě kytky co maj přes metr a vypadaj možná obdobně co tvoje.
Schválně napíšu potom výnos na m2 dvě kytky,tak uvidíme...



i ja ti preju hodne uspechu
lopatak
Zdravim nechci se hadat ale zajimalo by me kde si vzal ze je to na pul roku.... by me zajimalo z ceho ty seminka ty seedbanky delaj??? nejakej chem. proces nebo jak??? to asi ne... takze spis maj kytky ktere sou stary buh vi jak to nikdo nevi a opylujou je nejakym pylem aby meli seminka.... jinak to nejde to je priroda.... a pak ty fem. jeste upravi nejakou srackou coz priroda vubec nezna a prodaj ti je za cenu jako krava.... to bude tim ze na to musi svitit atd.....

nic muj nazor ale sem taky radsi pro rezy....
Peace a at se dari....
je na planetě rostlina s jejímiž plody přišel už každý z vás do styku a ta už se rozmnožuje desítky let pouze řezy v podstatě to jinak ani nejde, když jsi takovej odborník na botaniku tak budeš vědět o kterou jde.
alpa
nekdo se tu jendou/vickrat sekne a vsichni egoforummasturbatori to tu rozmazavaji na 2 stranky ....opravdu je to nutne[jde opravdu videt natura spolecnosti...ja zapomel ze tady jsou jen top groweri z čr/sk ...LOL...]?!?!troll patri na 4chan

pokud se tady jedna o prvni zkusenosti s pestovanim tak ti to fiste nejde vubec spatne;] ,,ja delal vetsi blbosti ,,a jen poradim never vsemu co je kde napsano a pak to neventiluj tady sam vidis k cemu to vede [ pozorovani prinasi vetsi palice:D]
Bisquitek
Přečetl jsem celý tento thread a budu ho i nadále sledovat.

Mě se tvoje počínání vcelku líbí. Tvoje skříň vypadá dobře a v chodbě směrem do ložnice ti musí dělat opravdu radost.

S tím, že máš 1g/1W (světla) ti věřím, protože je to dost reálné. Nejedeš totiž v nějaký šatní skříňce 60x60x120, ale v pěkně velký skříní, kde mají kytí a i velké pole působnosti. Je sice pravdou, že si udělal nejednu chybu, ale chybama se člověk učí.

I Já zastávám názor, že kdyby se ty A-Wingy otočily získal by si víc. Podle mě totiž těch 20% který jdou do zdi a vrátí se ti jen 16% jak si psal. Tak těch 20% by si mohl využít rovnou na kytkách bez žádný ztráty, ale to pouze při otočení.

K filtru. Jestli jsem podle fotek viděl dbře tak filtr máš až na konci že? Dej ho na začátek a bude pracovat o hodně líp a i životnost se ti zvýší.

A jako poslední k tomu vašemu hádání o hledně semen či řízků. Určitě něco na tom bude, že jsou semena lepší nežli řízek. Proč by jinak každej matkař selektoval matku ze semen? To by si každej koupil za 100,-Kč řez od prvního kvalitního matkáře a udělal by si z něj matku. O proti tomu mají řezy jednoznačnou výhodu. A to je již zmiňovaný: rychlejší růst, genetická jednotnost, jistota pohlaví ... To, že neznáš žádného kvalitního matkaře neznamená, že nejsou :). Zkus se podívat tady do sekce "Zahradnický bazaar" určitě najdeš, Třeba Hlava. Co vím z referencí tak velmi kvalitní. ;) Takže jak už se říká od doby, kterou Já nepamatuju. Všechno má své pro a proti.

Pode mě si každej najde to svý. Každýmu vyhovuje něco jinýho. Já ti přeju jen další úspěchy a ode mně máš K+ :)
jestedman
omg matky se dělají ze semínek protože se lidé snaží o selekci nejlepšího genu, udělat matku z klonu není problém, selekce je tímto vyřešena. hromada lidí tady nabízí řezy z řezů tř. z Vídně. U semen je riziko samců a nekvalitních genů. Jsem přesvědčen, že u femek je riziko nestálosti genu větší. howk tímto končím s tímto flamem

fiste napiš MODům, ať ti to někdo promaže
H.U.L.
Tady si můžete přečíst něco o feminizovaných semínkách od DP.
http://www.dutch-passion.nl/index.php?p=feminized
Já si myslím že vybrat si tu nejlepší matku je dobrý, ale určitě to má i svoje proti. Kupoval jsem od DP už dostkrát semínka a můžu říct že jsou dost homogení. Vždycky tak jedna z deseti vypadá trochu jinak ale třeba mazary byli jak klony. A že řízky mají rychlejší růst je podle mě blbost, semínka po přepnutí vystřelí jak sviňa.
Já jsem z řízků vyléčenej, minimálně do doby než budu znát matkáře osobně...
travodlak
to fiste:čůs...to s tim půlročním životem kytky je fakt blbost to musíš uznat

to masterblaster: si myslim že to je banán :)
fiste
No neni, zkus si dělat řízky 10 let z jedný matky a pak mi napiš, jak to roste..
travodlak
tak to budu muset napsat matkářům tady na G...že jejich matky už sou asi mrtvý :)
Hlava
citace:
Původní příspěvek od fiste
No neni, zkus si dělat řízky 10 let z jedný matky a pak mi napiš, jak to roste..


JEJEJE uz dost !!!!! fiste nevim kde bereš takovou jistotu ??? Fikaš matky pres deset let ??? Koukam ze ty to víš tak povidej jaky tam jsou rozdíly ?? po deseti letech ?? Matku mam nejstarši 8let a klony sere pořad stejny a všichni jsou spokojeny jak před 8lety tak ted , takže co ?? Shantibaba ma matky přes 16let , DJ short to samy Arjan si to taky drži pres 10let , potom co si to Shantibaba odvezl k Mr.Nice , ale tohle ti asi nic neřika co ? Davám si na tebe pozor nebudu tady nechávat šiřit desinformace , prvni pěst a typ sežral všechnu moudrost , to mi pripomína teoretika Maharšiho , kterej všemu rozuměl nejvíc pak si udělal matky a všem nadělil samce , pak se kvůli ostude smazal , nazdar Hlava
fiste
Už delší dobu přemejšlim, že tenhle dred nechám promazat, člověk se z toho moc nedoví a jak říkáš, je tu několikn desinformací. Neznám žádnýho pořádnýho matkáře a tak jsou moje teorie v tomhle směru jenom teorie. Na jednu stranu jsem rád, že se někdo důvěryhodnej s desetiletou matkou ozval, že to bez problému pořád jde.

Nevim přesně, co smazat a co nechat, takže jestli nemá nikdo nic proti, nechal bych tu jenom 1. stránku tohodle dredu..
Hlava
Jo tak ale stojim si za tim co jsem udělal a videl sám ne za tim co mi kdo nakukal , promažu to tady , později cau Hlava
tomas2pet
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Jo tak ale stojim si za tim co jsem udělal a videl sám ne za tim co mi kdo nakukal , promažu to tady , později cau Hlava

Nemá cenu se rozčilovat kolego, když je dobrá genetika, tak stačí udělat ze starší matky dobrý řez, a hodit do nového substrátu. Jde taky o tu péči, třeba pravidelné seříznutí kořenového balu s přesazením do většího květníku s novým substrátem, pravidelné proplachy taky dělaj sví.
Péče a dobré podmínky, a dobré geny. a neni problém


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma