Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Kytí hlavou dolů - Klikni zde pro originální téma
cowattogram
Nazdárek Komunito . Funguju tady už pár let jako čtenář -na příspěvky moc nejsem ale tentokrát jsem se rozhodl obrátit se na vás s dotazem.Projektuju v řadě už třetí mimitovárničku ,tentokrát komplet včetně matkárny , klonboxu a 2x 400w roomem. Všechno pojede bez substrátu - kořeny v mlze. Nabízí se mi možnost mít kytí kořenama nahoru a světlo dole -připadá mi to výhodné protože se pod tíhou palic zavěšený kytí nepolámou -tudíž žádná podpěra. Co mě ale zajímá nejvíc -jestli zemská přitažlivost může přispět také k lepšímu transportu živin do vrcholků a nebo je to nanic či ještě hůř .Uvítám každou vaší zkušennost popř. odborný výklad. Díkec
Hlava
No ja osbne sem to moc nezkoušel , ale tady toho najdeš vic , http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=21592 , http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1

...sam bych do toho nešel garavitaci neojebeš , kytky vzuru nohama sem videl fungovat akorat tady v tomhle zařizeni , http://www.omegagarden.com/ , uz sem to tady v čechach videl ale typek to za pul roku prodaval , nevědel si s tim rady :p:

Cau Hlava
Tři Kavky
Jen trocha z anatomie rostlin, aneb proč to není tak jednoduché...

Kořen rostlin na svém vrcholu tvoří tzv. kalyptru, čili kořenovou čepičku, která jako taková je takovým razícím zařízením celého kořene. Kořen roste neomylně dolů proto, že tato čepička obsahuje zvláštní buňky, tzv. statocyty, které v sobě obsahují volná zrníčka škrobu. Ta zrníčka tlačí právě na tu stranu buňky, na kterou jsou přitahována gravitací, čímž kořenovým meristémům dávají jasně najevo, kam že je to ten správný směr růstu (dolů). (Jde o tzv. gravitropii.)

Dá se to ošálit podobnými systémy, jaké tu postnul Hlava, ale tam je to dané tím, že se celý systém otáčí, takže kořeny svým způsobem rostou vcelku uspokojivým směrem do živného média a netlačí se k vrcholu rostliny (který je fototropický a jde za světlem). Pokud by kořen vylezl na povrch, znamenalo by to jeho zkázu.


Ještě by stálo za to podotknout, že rostlina nemá se svou výživou v zásadě problém. Samozřejmě záleží, jaký styl se rozhodneš pěstovat, pak stojí za zmínku odstraňování dolních výhonů, popř. zastříhávání listů (SOG nebo SCROG), které nemusejí být efektivní s ohledem na distribuci světla, ale samotné zásobení se dá dost dobře zlepšit silnějšími stonky, více floému a xylému znamená snažší transport látek v sestupných i vzestupných proudech. Toho se dá docílit "větrem v bedně", ohýbání, nalamováním, zmačknutím stonku apod. (každý dle své praxe).

A těžké palice? Tlustý stonek to zvládne, popř. použij síť, tyčky, palice přivaž nebo jinak podepři, fantazii se meze nekladou.

Zdá se mi to jednodušší.
Slick-ace
Hlava

+ jeste thread v outdoor pěstování:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=14388
Lord A.
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=17675

Moc hezkej thread, to si určitě přečti ;-) Je od mého velkého vzoru Co? ;-)

+ tady kdesi bylo porovnání pěstování kytky normálně a vzhůru korenama, ale teď to nemůžu najít... :rolleyes:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma