Autoflower odrůdy a jak na ně , zkušenosti , rady , tipy a triky ZDE !! - Klikni zde pro originální téma |
haagen |
Cau, potreboval bych se jeste na neco zeptat. Jak casto zalevate AF? jde o to, ze nevim jestli se ke kytkam dostanu kazdy den,tak jestli muzu zalet az treba po 2 dnech. Hlavne ze zacatku, kdyz budou jeste male, tak je zaleju vic, ale nepreleju to zase? a co ph vody? mam ho upravovat tak na 6 - 6,5 ? nebo neni potreba?
jo a behem tohoto tydne pujdou ven, ale ma tad u nas dost prset, nechce se mi to moc riskovat,tak sem premyslel,ze bych je nechal chvili doma v mikroskrince pod 70w sodíkem a pak je presadil ven. Vim, ze se AF nemaji presazovat,protoze se zbrzdi,ale myslite ze se zbrzdi o moc, kdyz budou doma treba jen par dni? diky moc |
|
|
|
http://grower.cz/forum/showthread.p...667#post1045667
Tak hele tyhle kytky sem presadil z kelímku a vypdaj pohode...je to lepší jak když ti semínko sežere nějakej myšák...doma na trubici byli jen 10 dní a když budou mít dost prostoru pro koreny tak to presazení ani nepocítí... |
|
|
haagen |
povedeny pest :) snad se mi to taky tak povede..jinak dneska tady bylo celkem velke krupobiti, takze kdyby byly kyti uz venku, tak je 100% po nich :D ale ted uz tady zase sviti slunko, tak nevim :D no ale asi moznost to nechat ve skrince se vylucuje, protoze kytky co tam sou dneska prepinam na 12/12,takze bych jim nemohl svitit vic. no uvidim jeste..jinak by me zajimalo jeste to zalevani, jak casto zalevate a tak. to ph vody upravovat pravdepodobne nebudu. |
|
|
JAHmaican |
Měl bych dotaz.
Když je nějaká Af genetika, co začne kvíst, dejme příklad třeba až 2 měsíce po vysazení, urychlím nástup květu periodou 12/12? Nebo to má prostě daný v genech a pojede si dál ve svým štýlu :D ?
Nejradši bych odpověď z praxe.
Děkuji |
|
|
mumuk |
citace: |
Původní příspěvek od JAHmaican
Měl bych dotaz.
Když je nějaká Af genetika, co začne kvíst, dejme příklad třeba až 2 měsíce po vysazení, urychlím nástup květu periodou 12/12? Nebo to má prostě daný v genech a pojede si dál ve svým štýlu :D ?
Nejradši bych odpověď z praxe.
Děkuji |
Nemá to žadny vliv ,holt genetika |
|
|
Bzzz |
Zdravím milovníci prírody :D Mám vonku zasadených 7 AutoMazarov v kvetináčoch, 6 mi pekne vyrástlo, všetky majú okolo 50 cm a začínajú kvitnúť. No minulý týždeň som tam nebol lebo u nás (pár kilometrov mojich detí :D) pršalo. Dnes som tam bol a boli dosť uschnuté, dolné 2 poschodia už boli skoro suché, myslíte že sa to ešte vzchopí? Ať to roste :D |
|
|
SOMBruno |
Prečo nie?? Je to plevel...
A fotka by nebola tiež na škodu. |
|
|
Sailem |
Pro začátek zdravím!
Z časových důvodů si nemůžu dovolit prolézat celý fórum a s autofl. nemám zkušenosti, takže se zeptám a potřebuju rychlou odpověď :)
Z 5-ti kytek co jsem měl out vylezli samí samci. Když ještě teď objednám nějaký feminizovaný autofl., stihnu letos sklidit (out - středočes. kraj))?
Z těch pár příspěvků co jsem tu proletěl jsem už celkem skeptický, ale nerad bych zůstal na suchu.
Kdyžtak jsem uvažoval o tomhle (limitní je pro mne právě doba růstu a momentálně naneštěstí i cena).
http://www.seedsman.com/en/grape-mu...feminised-seeds
Výběr modelu není konečný, ale jde hlavně o co nejkratší dobu růstu etc.. (výnos sice podle papírů bída, ale lepší málo, než nic).
Samozřejmě neovlivním počasí, ale řekněmě za předpokladu, že bude teplo a zima nepřijde moc brzy. |
|
|
MedvedBrtnik |
ne, nestihneš. respektive pokud bys je dojížděl někde za oknem, tak by to asi šlo, ale teď už je pozdě a čím kratší perioda, tím déle kytky rostou, tzn. místo 60ti dnů třeba 90 a podobně. sázel jsem 15.5., bylo špatné počasí a sklízet budu až tak koncem měsíce, jestli vůbec. |
|
|
Sailem |
Špatný, špatný... říkáš teda, že by je šlo posléze dopěstovat za oknem, např.? Bez jakéhokoli umělého osvětlení budou schopny dokvést? S "indoorem" nemám žádné zkušenosti. |
|
|
MedvedBrtnik |
dojet ti dojedou, ale výnos nebude asi nic moc a ber v potaz, že když máš kvetoucí kytky v baráku, smrdí to jako prase. |
|
|
despovic |
Zdar , chci se zeptat ,na autoflowery se nemusí svítit květovou ne ? Stačí po celou dobu pěstu růstová výbojka ? :-) Díky |
|
|
tuffgong1 |
Určitě na ně musíš svítit HPS (květovou výbojkou). |
|
|
DopyBoy |
Čaute, jen drobný detail (pro srovnání v hlave):)...mohu dát AF ihned pod světlo se spektrem na květ? (Red)
Budou stále růst? nebo zakrsnou?
Za odpověd dík! |
|
|
|
Zdarec.Kolik hodin denně na AF svítit ? |
|
|
Mathesak |
AF Blueberry svitim 250W hps 20/4 v boxu Dark Room 2 60x60x160 od semene az do ted.. kytky krasne prosperujou.. zatim nehnojim.. hlavne nepresazovat.. zasadit rovnou do 7l kvetinace.. hlidat teplotu a vlhkost.. nesmi presahnout 31 stupnu v growboxu.. je vhodne zvolit kvalitni zeminu ja pestuju v Canna terra profesional a nemuzu si to vynachvalit.. pro hnojeni pouziju hnojivo stene znacky Canna terra flores.. dnes je to 4 tydny co vykoukly ze zeme maji 47 cm a jsou krasne kosate.. pozdeji pripojim foto.. zjistil jsem ze pro udrzovani vhodnych podminek se vyplati jit do cooltube.. pristi mesic koupim 400W HPS a uvidim dulezite je odvetravani.. ja taham vzduch pres uhlikovy filtr a tlacim pres cooltube ven.. jako intake poslouzily dva starsi PC ventilatory 12cm, box je lehce nafouknuty.. a podle toho jak rostou se jim to libi.. dnes budu poprve hnojit, tak doufam ze to nepohnojim :P |
|
|
Mathesak |
Cus tak prikladam nejake fotky |
|
|
Michaelos |
Ahoj.Jak na ty automaty svítit ? Měsíc 20/4 a měsíc 12/12 ? |
|
|
vousac |
Automat je nevhodný pro indoor protože tam je geneticky fotoperioda daná ,pokud ale mermomocí chceš doma automatku pak ji sviť 20/4 do té doby dokud sama nepřepne na květ pak v tom okamžiku přepni svícení na 18/6 nebo 16/8 .Samovolně nutit automatku do přepnutí tím omezíš možný růst a výnos. |
|
|
frek |
Původní příspěvek od vousac
Automat je nevhodný pro indoor protože tam je geneticky fotoperioda daná ,pokud ale mermomocí chceš doma automatku pak ji sviť 20/4 do té doby dokud sama nepřepne na květ pak v tom okamžiku přepni svícení na 12/12 .Samovolně nutit automatku do přepnutí tím omezíš možný růst a výnos. |
1. Samonakvétačky chceš nutit do kvetení jak? Když jsi sám napsal, že je to geneticky. Prostě sama začne kvést, až dosáhne pohlavní dospělosti, nehledě na světelnou periodu.:)
2. Právě na samonakvétačky nemusíš v době květu svítit 12/12. Můžeš klidně 18/6, nebo jak uznáš za vhodné. Ná růst se zpátky už nevrátí. V tomto případě platí čím víc světla, tím větší výnos. Ale taky to má své meze. :) |
|
|
vousac |
Původní příspěvek od frek
1. Samonakvétačky chceš nutit do kvetení jak? Když jsi sám napsal, že je to geneticky. Prostě sama začne kvést, až dosáhne pohlavní dospělosti, nehledě na světelnou periodu.:)
2. Právě na samonakvétačky nemusíš v době květu svítit 12/12. Můžeš klidně 18/6, nebo jak uznáš za vhodné. Ná růst se zpátky už nevrátí. V tomto případě platí čím víc světla, tím větší výnos. Ale taky to má své meze. :) |
1. já je k ničemu nenutím je to genetikou ale dotaz zněl jak a kolik svítit tak je to snad jasné že to byl hloupý dotaz. Neříkáš nic nového nevím proč to opakuješ.
2. tak má meze nebo víc světla větší výnos?Ujasni si fakta ,jde o to že kytka potřebuje i regeneraci pokud víš jak funguje tak je jasné že v květu ji nebudeš valit 12hodin světla ale určitě minimálně 18hodin. |
|
|
don juan |
lidi chci letos zkusit autosemena :-), jsou autosemena feminizovana? |
|
|
!ZAU! |
Původní příspěvek od don juan
lidi chci letos zkusit autosemena :-), jsou autosemena feminizovana? |
Pravě ze uz je vetsina jen FEM |
|
|
Strýček Jonatán |
a dá se autoflower řízkovat? |
|
|
frek |
Původní příspěvek od Strýček Jonatán
a dá se autoflower řízkovat? |
Nejde, ale zkusit to mužeš..:D |
|
|
Chuan Junior |
Kdy je ta správná doba rozject (zasadit) Outdoor automaty ? |
|
|
D.. |
Původní příspěvek od Chuan Junior
Kdy je ta správná doba rozject (zasadit) Outdoor automaty ? |
Von by som ich dal až po 3 zmrzlých, tj 15.5. |
|
|
Jurgiano |
Čaute dočítal som sa že najlepšie pri automatoch je keď v dobe rastu majú polotieň aby nanich celý deň nepražilo slnko a aby sa viac ťahali do výšky za slnkom.
AF pôjdem v kýbloch v oáaze v strede bude nanich celý deň svietiť. Tak som mal minulý rok klasické strainy a dobre bolo :)
Moja otázka znie čo je natom pravdy či mi to fakt pomôže, zvýši výnos alebo podobne. Niečo tu je napísane ale málo.
A ešte by ma zaujímalo ak už im dávať tieň v dobe rastu, tak doobeda a poobede aby nanich svietilo alebo naopak ráno dostanu slnko a poobede budú v tieni. |
|
|
Korag |
Doobedne slnko je jednoznacne lepsie, no aj tak si myslim, ze je to hlupost, ten mytus ze AF ma byt v polotieni spociva v tom ze niektore strainy ked maju len 1,2 poschodie maju tendenciu krutit listky od nadmerneho slnka, ked ale trochu povyrastu a zacnu kvitnut dat na miesto kde svieti cely den slnko. |
|
|
vousac |
Jistěže je to genetika pro polostín,za ty roky jsem to vysledoval téměř u všech genetik automatek že polostín je lepší ,u těch trpasličích odrůd je to jedno ty nenarostou tak či tak.
to Korag ,pokud by jsi měl více zkušeností tak bys zjistil že to není hloupost ale fakt. |
|
|
Korag |
Ja mam skusenosti take, ze cim viac slnka tym tlstejsie a mohutnejsie sisky, nie vacsia vyska! a mensi rozostup meszi poschodiami... ostatne tak ako aj u klasik, takze si stale stojim za tym co som povedal. |
|
|
konan1 |
chtel jsem se zeptat.kdyz mam indoor autoflowery a melo by se na ne svitit tedy 20/4 po celou dobu,tak jak se samy prepnou do kvetu,kdyz u normalnich indooru se pak jede 12/12 ? |
|
|
weeder |
konan1,
Protože autoflowery nejsou závislý na světelný periodě. Ostatně proto se jmenujou autoflowery, neboli samonakvétací. |
|
|
konan1 |
ja si to myslel.diky |
|
|
katana |
Zdravím,
předem se omlouvám pokud půjde o OT, ale nikde jsem to nenašel. Jsem začátečník a rád bych se zeptal zda-li bude stačit (nebo bude malá) na venkovní pěstování AF kýbl od primalexu?
Popřípadně v kolika litrové nádobě bude dobře prosperovat jedna AF?
předem díky za odpověď |
|
|
|
Původní příspěvek od katana
Zdravím,
předem se omlouvám pokud půjde o OT, ale nikde jsem to nenašel. Jsem začátečník a rád bych se zeptal zda-li bude stačit (nebo bude malá) na venkovní pěstování AF kýbl od primalexu?
Popřípadně v kolika litrové nádobě bude dobře prosperovat jedna AF?
předem díky za odpověď |
čest, já vždycky jel v 6,5 litrovejch a uplně v pohodě :) ale čim větší, tim líp, i automat muže pořádně narůst |
|
|
H.U.L. |
čau, tak já jsem letos nakoupil nějaký ty automazary, protože vlastní zkušenost s AF odrudama nemám a na fotkách tady vypadaly hezky, narozdíl od těch klasických řidinek covětšinou vídám na fotkách. Snad jsem to moc nepohnojil, protože předpěstovávám pod lampou a tudíž jsou všechny v malých květináčích aby se to tam vlezlo. Když je ale zavčas hodím ven a nenechám je přerůst v tom malým květináčku, tak to snad taková katastrofa nebude ne? |
|
|
Alpinestars |
lidi ja 24.4 dal automat deimos do 3L kvetinace (myslel jsem ze je 6l) dnes je to 2 dny po tom co jsou venku, zatim je prcek jdou videt male delozni listky a 2 uplne malicke ozubane listecky, navic ten 3l kvetinac je kulaty a tu hlinu jsem dal cca do 65 procent kvetinace, cekal jsem ze mi to nejak vytahne se ale zatim to je uplne u zemi, neni sance jeste to dat do vetsiho ? ze bych vytahl kytku opatrne aji s hlinou |
|
|
Martin666 |
v pohodě, opatrně i s hlínou přesaď, nic tím nepokazíš |
|
|
Alpinestars |
hele, je dobre automaty v rustu mit na okne kde je slunce od cca 11/12 hodin nebo na zahrade kde sviti od rana ? |
|
|
Martin666 |
Řekl bych, že je to asi jedno, já mám balkon na západ kam mi svítí tak cca. 5hodin denně a nikdy nebyl se samonakvétačkou problém, dokonce si myslím, že příliš pořád slunce by také nebylo vhodné, prostě optimálně. |
|
|
KREATOR |
Měl sem syrupa na zahradě kde měl sveto celej den a mezi sklenikem kde svitilo o poznaní méně.nevim kolik to sem nikdy neměřil.a kytky co byli víc ve stínu se víc vytáhli a ve finale dali i víc G. |
|
|
Humbucker |
Zatím jsem teda vždycky předpěstovával v zemině CANNA TERRA a můj plán je na začátku června vysadit Autoblueberry od Dutch Passion rovnou do půdy - s tím, že tam smíchám tu Cannu se stávající hlínou.
Je to můj první autoflower, tož su zvědavé.
Každopádně se chci zeptat, jak se tu furt mluví o tom, že do kýble...
to je kvůli tomu omezenýmu prostoru, kterej AF odrůdám svědčí(?),
nebo kvůli substrátu? |
|
|
Jurgiano |
Ja by som kvalitnú hlinu nemiešal z pôvodnou. Raz sa mi to nevyplatilo kedže tá pôvodná bola napadnutá rôznymi one no zlými vecami :D |
|
|
Martin666 |
Samonakvétačku bych ven nedával, jde většinou o vyšlechtěné odrůdy, bylo přeci škoda, takové holky dávat do toho venkovního bordelu, lepší 8l květináč, kvalitní hnojivo a šup na balkon. |
|
|
Korag |
Co je to za blbost ze by vonku nemohli byt? Ja davam vylucne automaty iba do zeme vonku, aspon viac narastu. |
|
|
Martin666 |
Můžou být venku, proč by nemohli, ale nátáhnou ti veškerý hnus včetně radioaktivity z půdy. Ochutnej venek a domácí kvalitu, rozdíl jak nebe a dudy. |
|
|
Korag |
Wtf? radioaktivita z pody, to pocujem prvy krat. Tak to potom kazdy druhy uzivatel ma radioaktivne hulivo :D |
|
|
Tomsio |
Asi myslel těžké kovy atd.. :D a ano četl jsem o tom..
Nemůžeš srovnávat venek a indoor.. v indooru si kontroluješ všechny podmínky.. proto je jak si nazval kvalitnější.. :)
Nechápu kde si slyšel že AFka se ven nedávají.. a ať to dáš ven do "bordelu" a nebo to dáš na balkón.. je to úplně stejný.. když je to tak jako tak venku.. pokud si myslel "ven" jako do půdy.. tak i "venku" si to můžeš dát do nádob.. jdi pořádně do přírody.. učitě najdeš i "čistý" místo pro vyšlechtěný AFka.. :))) |
|
|
Martin666 |
Jak jsem psal, jasně že je můžeš dávat ven, ale doma v kvalitní hlíně a rozumným hnojivem je kvalita zaručena.
To že venkovní konopí natáhne těžké kovy a další svinstva je obecně známo, prostě ta kytka je přirozený čistič, méně však je známo to, že stejně tak jak houby, je i venkovní pěstované konopí plné radioaktivity, která se při spalování izotopů mnohonásobně zvětší. Podívej se kolik mají houby díky Černobylu.
Když už hulit, tak zdravě, z domácí produkce. Venek fakt ne. |
|
|
Hybrid94 |
Původní příspěvek od Martin666
Jak jsem psal, jasně že je můžeš dávat ven, ale doma v kvalitní hlíně a rozumným hnojivem je kvalita zaručena.
To že venkovní konopí natáhne těžké kovy a další svinstva je obecně známo, prostě ta kytka je přirozený čistič, méně však je známo to, že stejně tak jak houby, je i venkovní pěstované konopí plné radioaktivity, která se při spalování izotopů mnohonásobně zvětší. Podívej se kolik mají houby díky Černobylu.
Když už hulit, tak zdravě, z domácí produkce. Venek fakt ne. |
Tak tento problém se dá eliminovat kvalitním substrátem a do květináče, nebo se pletu? |
|
|
Martin666 |
To jo, tím to asi zmírníš, ale co kyselé deště plné sajrajtu z továren a aut, a co ptačí trus, plný cizopasných zárodků..když to tak shrnu, stále je domácí produkce to nejlepší, když už tak jen eventuelně skleník. |
|
|
Hybrid94 |
To jo, tím to asi zmírníš, ale co kyselé deště plné sajrajtu z továren a aut, a co ptačí trus, plný cizopasných zárodků..když to tak shrnu, stále je domácí produkce to nejlepší, když už tak jen eventuelně skleník. |
Ano, ale stojí to v dnešní době vůbec za zvážení. Denně konzumujeme, vdechujeme či jinak přijímáme kvanta toxických látek ať už v potravinách dusitany, uhličitany, barviva, transmastné kyseliny etc. ve vzduchu zvláště u silnic vdechneme nespočetně karcinogenů. A příjem outdoor konopí oproti indoor už je v tomto ohledu téměř zanedbatelný.
Co tím chci říct - Pěstování doma za účelem omezení škodlivosti je jako hasit požár hrnkem od kafe. |
|
|
Korag |
Ty by si sa mal na cely zivot zavriet do karanteny a nosit rukavicky pri kazdom dotyku nejakej veci, vies kolko je bakterii a skodlivin len napr. na klucke od hajzlovych dveri?
Ty si fakt pripad :D.
Btw. ked by mali priemernemu cloveku vadit uz aj dazde, tak ziadnu zeleninu a ovocie zo zahradky by v zivote nemohol jest, ved vies kolko krat do roka ju preplachne demonsky kysly dazd? |
|
|
Martin666 |
No jasně, jde jen o to vybrat si to co je asi nejlepší, když můžu zasadit holky doma, ven bych je nedal.
Ale nezapomeň, vypěstované rajče ti v ústech nehoří, ovšem zplodiny z konopí ano, a tam je ten kámen úrazu, podívej se kolik svinstva má v sobě jedna tabáková cigareta díky spalování, to samé bude platit o spatně vypěstovanému konopí, když bude plné škodlivin, ničemu ti nepomůže, ale naopak v dlouhodobém horizontu uškodí.
Kámo, dost vědeckých řečí, zapalme spolu bong či vapík míru a vydejme se na vlně konopí do Vesmíru plného Galaxií.
Korag, to né, ale podívej se někdy na odborné publikace jak se pěstuje kvalitní konopí, oni tam nosí pláště a na kytky nesahají bez rukavic. O tom to je. |
|
|
Tomsio |
Hele i na balkón ti zaprší.. Kolem je tolik bordelu že tohle je poslední věc která by mě trápila.. :D Z marketů žereš ovoce a zeleninu postříkaný všim možnym svinstvem.. v každý potravině máš dementní Éčka.. vzduch je taky jeden velkej humus.. Tohle je tak banální věc že neni ani potřeba hrotit a zasadit tak kde ti to prostor umožní.. Jinak venku můžeš oddělit hlínu aby se tě tam nedostala svinstva.. zalejvat taky můžeš vlasní vodou.. proti dešti si tam můžeš udělat stříšku kolem stonku.. :D :) Neboj se toho :) |
|
|
Humbucker |
Díky všem za info.
Půjdou rovnou do té napůl radioaktivní. Aspoň si budu moct v noci svítit vočima. |
|
|
Martin666 |
Souhlas, alespoň ušetříš na účtu za elektriku :-) |
|
|
Korag |
Ono je aj Kryptonite od Pyramid Seeds, ktovie ci aj to nie je radioaktivne :D . |
|
|
Hybrid94 |
Zdravím, slyšel jsem mnoho názorů, že při vegetaci nedávat na přímý slunko a plno lidí tvrdí zase opak. AF jedu letos poprvé a chtěl bych vědět co se vám osvědčilo. Mám thinkdifferent, automazar a AK-47 auto. Nevím jak postupovat dál mám plno prostoru kde mohou mít polostín, úplný stín a prostor, kde je max světla. Kam je mám umístit? |
|
|
Keen |
tak nejlíp když to vyzkoušíš :) máš akorát tři modely tak bych to zkusil rozházet každý jinak a podle toho jak se budou chovat uvidíš co je nejlepší |
|
|
pavel210 |
zdarec, měl bych pár dotazů, budu poprvé sadit a napoprvé zkusím automaty. Semínka mám white critical, ty teďka momentálně klíčí. Dneska jsem si byl vykopat jámy a zitra tam pujdu naházet substrát smíchaný s domácím kompostem a perlitem. Zajmalo by mě jak moc zalévat substrát před klíčení ? Poté až dám semínka do země měl bych je přikrýt nějakým průhledným kelímkem, jestli ano na jak dlouho ? A jak to je se zalévání po sazetí do země za začátku a potom posléze jak často a kolik asi vody ? Ze začátku v růstové fázi hnojit nebudu až poté tak po měsíci až se kytka přepne na kvetení, jaké použít hnojivo na květ ?? Díky moc za rady, zatím žádné zkušenosti nemám tak snad s toho něco bude :) |
|
|
Mr. Seeds |
Substrát udržovat tak vlhký, že když ho zmáčkneš vší silou v ruce měl by jsi vymáčknout max pár kapek vody. Bejt tebou tak se na kelímek vykašlu. Teď už je dost teplo a když ti na rostlinku bude svítit v poledne slunce, tak jí pod kelímkem spolehlivě uvaříš. Snad jen proti slimákům. Uřízl bych PET z obou stran a ten válec na ní možná dal. Já teda ne ale ty můžeš :). Pak zalejvej tak aby byl substrát pořád vlhký, né močál. Jak jí přesušíš, usušíš kapilární kořínky kterými přijímá vodu a musí je pořád dokola obnovovat a brzdí jí to. Když bude dlouho v močálu budou zase kořínky hnít (ale né vždy, po celou dobu mám v květináčích radši mokro než sucho) Takže ani mokro ani sucho, zkrátka akorát:). Venku to moc neovlivníš, takže bych zalil jen když je dýl sucho a nechal to bejt. Víš jak méně je někdy více. Na květ jestli nechceš utrácet několik stovek za hnojivo navštiv prodejnu pro zahrádkáře nebo normální květinářství a kup si biohnojivo, do stovky ho koupíš v pohodě. |
|
|
Hybrid94 |
Zdravím, mám 2x ThinkDifferent ve skleníku. A dnes se začaly objevovat první 2 chloupky (tenké bílé, asi 1 cm dlouhé) - mám jim už dávat alga bloom a nebo mám pokračovat v dávkování alga grow 4ml/l? |
|
|
Martin666 |
dávej hnojku na květ |
|
|
Šmoulí Prd |
Původní příspěvek od Hybrid94
Zdravím, mám 2x ThinkDifferent ve skleníku. A dnes se začaly objevovat první 2 chloupky (tenké bílé, asi 1 cm dlouhé) - mám jim už dávat alga bloom a nebo mám pokračovat v dávkování alga grow 4ml/l? |
Poslední růstovku - ještě bude rust 2-3 týdny NEBO začít hnojit na květ. Rozdil by měl být minimální .
AF stačí málo hnojek ale boostery na květ bych k AF doporučil . Osobně dávám 1/2 doporučené dávky každé druhou zálivku . |
|
|
Hybrid94 |
Mě jde převážně o to, aby vyrostly co nejvíc a výnos byl co největší, alespoň 20g na kytku. Alga bloom na květ stačí jako booster? |
|
|
MedvedBrtnik |
V Alga Bloomu máš obsah PK 13-14, takže už do nich nic dalšího sypat nemusíš. Dle mého jedna z nej hnojek na květ, i chuť je po něm slušná. |
|
|
Rouss |
Nazdárek vespolek mam dotaz ohledně žloutnutí spodních listu u Af think different od DP. kytí je kolem 32 dnu růstu zatím ničím nehnojená jen předhnojenej substrát od Agra.už začínají žloutnout od konců i větší listy v 5 patře z 8-9.. nakej Tip ? |
|
|
Smokáček |
no tak jí zkus přihnojit, zřejmě jí chybí dusík... |
|
|
empeerror |
ahojte kupil som si northern lights automatic od sensi seeds a chcem ich strcit do skrine pod cfl modru aj cervenu 200w naraz. pretoze doteraz som siel iba femky ale nie automatky klasicky. modre svetlo vegetacia cervene kvet. myslite ze to bude fungovat ? |
|
|
emkone |
Ahojte ako vyplýva už z názvu tak chcem vedieť kedy mam zasadiť jedná sa o moju prvu rastlinu kupil som si PURPLE od PYRAMID seeds mam pripravený kvetináč akurát neviem kedy je vhodná doba na sadenie ? prosim poradte mi a ak hej tak prosím čo mam všetko da§ť do kochlíka dakujem za vaše odpovede takáto téma tu nieje teda aspoň som si ju nevšimol + máte niekto skúsenosti s AF purple od pyramid seeds ? |
|
|
Maxeaux |
Původní příspěvek od emkone
Ahojte ako vyplýva už z názvu tak chcem vedieť kedy mam zasadiť jedná sa o moju prvu rastlinu kupil som si PURPLE od PYRAMID seeds mam pripravený kvetináč akurát neviem kedy je vhodná doba na sadenie ? prosim poradte mi a ak hej tak prosím čo mam všetko da§ť do kochlíka dakujem za vaše odpovede takáto téma tu nieje teda aspoň som si ju nevšimol + máte niekto skúsenosti s AF purple od pyramid seeds ? |
Cau, ideálne je zasadit AF zaciatkom mája, aby to dozrievalo na intenzivnom slnku jul/august. Inac hladaj, vsetko je v FAQ a tu: http://grower.cz/forum/forumdisplay.php?forumid=43 |
|
|
emkone |
ale tak keď to zasadím napríklad zajtra tak bude nejaka úroda ?pretože si myslím že cez september je ešte dosť slnka |
|
|
Maxeaux |
uroda bude, ale mensia. zalezi na septembrovom pocasi. tipujem ze to budes kosit v prvej polovici oktobra, kedy uz byva aj uprsane, preto treba davat pozor na plesen. |
|
|
emkone |
Původní příspěvek od Maxeaux
uroda bude, ale mensia. zalezi na septembrovom pocasi. tipujem ze to budes kosit v prvej polovici oktobra, kedy uz byva aj uprsane, preto treba davat pozor na plesen. |
potom ešte som rozmýšlal že jedno semienko si nechám na indor akurát mám len jednu 100W žiarovku bude to stačiť alebo to je málo ? |
|
|
Maxeaux |
netusim, s indoorom nemam skusenosti. skus pokukat vo vlaknach |
|
|
emkone |
Původní příspěvek od Maxeaux
netusim, s indoorom nemam skusenosti. skus pokukat vo vlaknach |
keď to dám von tak to mám aj fóliou dajako odďeliť nech mi tam nefúka silný vietor ? a máš alebo niekto tu skúsenosť s purple haze ? vopred dakujem |
|
|
Merlin17 |
Zdravim palici,chtel bych jeste zasadit ted zasadit AF Magnum od Buddha seeds a chtel bych to dat do samozavlazovaciho kvetinace.Mate s timto kvetinacem nekdo zkusenosti,prosim???Predem dik za odpoved |
|
|
bigV |
nemam s tim sice zkusenost, ale podle me tim nemas co zkazit a pokud je to tvoje preference, tak to tam klidne nasad |
|
|
Vortex |
Ahojte,
tak sem si přečetl celý thread (a že to byla fuška) ale jsou prostě fakta které tady nikdo neřešil...a když jo, tak na ně nezazněla odpověd.
Tak k těm dotazům:
1/ Osvětlení
Mám k dispozici dvě výbojky, tu 250w jsem používal u klasických femin na růst a tu 400w na květ..
Otázka zní: Můžu použít jednu a nebo druhou po celou dobu růstu a květu? A nebo začít klasicky z jednou a pak prohodit??
400W Gib flower spectre extreme
250W Osram Plantastar vhodná pro růst i květ
2/ Hnojení (mám zasazeno v substrátu Plagron Royal mix, v 5 litrových květníkách)
Hnojky mám všechny od Plagronu (Root, Grow, Bloom, Enzymy a Green sensation)
Jsem zvyklý hnojit dle fáze rostliny ale u AF si nejsem jistý, bylo tady řečeno že pro růst se moc hnojit nemusí ale co v květu?? Stačí třeba valit Bloom, Enzymy ke konci Green Sensation a nebo spíš nehnojit vůbec??
Samo sebou mi jde o výnos ale taky bych chtěl dobrou chuť, prostě kompromis :-) Jo a model jsem zakoupil Cream Caramel od Sweet seeds
Moc díky za odpovědi, hodně by mi to pomohlo |
|
|
greenlight |
Zdarec pokusim se ti aspon trosec pomoct nebo napovedet . 1: osvetleni - udelal bych to stejne jak u klasik prece jen neni potreba hned na semena palit 400w a az pri naznaku kvetu bych tam hodil sodik 2 : hnojeni - no substrat by mel ted myslim byt predhnojen na 6 tydnu ? Zezacatku urcite pomuze neco na zakorenovani hnojku na rust potreba si myslim nebude staci se divat na odstin zelene a uvidis na kvet bych urcite prihnojoval jak bloomem tak green sensationem a obcas zalil enzymama a nejak vychytat pruplach se taky da aspon zhruba podle dni a hnednuti chloupku tech 10 dni aspon |
|
|
HowHigh |
Ahoj, tento rok pôjdem nejaké AF a chcem sa spýtať, či nevadí, že semená sú skoro rok staré - minulý rok som už nestíhal :/ Jedná sa o Dutch Passion AutoMazar a Blue AutoMazar a balenie bolo neotvorené, v tme v izbovej teplote počas celého roka. |
|
|
Maxeaux |
Původní příspěvek od HowHigh
Ahoj, tento rok pôjdem nejaké AF a chcem sa spýtať, či nevadí, že semená sú skoro rok staré - minulý rok som už nestíhal :/ Jedná sa o Dutch Passion AutoMazar a Blue AutoMazar a balenie bolo neotvorené, v tme v izbovej teplote počas celého roka. |
Cau, otazne je ako dlho a v akych podmienkach to bolo uskladnene u predajcu/seedbanke. Ten 1 rok u teba v izbe a tme by nemal byt problem. Vsak zasad, uvidis :) |
|
|
alpine |
Pet let ulozeny a zapomenuty dole v lednici a ve filmovce normalne funguji,ale v supliku pri pokojove teplote po dvou letech ani klicek. |
|
|
alpine |
Jen bych dodal,jednalo se o regular semena... |
|
|
Rigg |
Zdravím groweři. Jsem úplný začátečník, pročetl sem FAQ a spostu threadů abych tu neplácal ho*na, ale přesto bych měl nějaký ten dotaz :) možná jsem jen přehlídl...
Pořídil jsem White Diesel AF od SensiSeeds, dle zkušeností zdejších borců (ačkoliv co člověk to názor) jsem se rozhodl fouknout jednoho kouska rovnou do substrátu Plagron Batmix, do cca 20l samozavlažovacího květináče. Balkon (bohužel) na severní stranu.
Otázka: Dá to automat když je půda předhnojená na 6 týdnů dopředu? Čtu že pro klíčení v půdě to není vhodný, naopak je třeba sterilního substrátu apod.
Otázka 2: Záleží hodně na odstátí vody? Čtu celkem protichůdný názory, zasadil jsem v sobotu a zatím zalévám (+ prolití půdy před sazbou) vodou z kohoutku odstátou max hodinu. Máme měkkou vodu tak snad žádný drámo. Jak velký vliv to může mít na kvalitu (nejde mi o množsví), příp nezabil sem už chudáka touhle vodou? :D...¨
Za pár dní chci zasadit další, jestli je něco co udělat líp nebo má někdo z touhle odrůdou zkušenost, budu moc rád. O bílý naftě sem se nedočetl nic, Sensi to prezentujou jako 70% sativu tak mě to zlákalo :)
Díky moc za tipy a pěstu zdar :-) |
|
|
KREATOR |
Zdarek.nevim jestli si udelal dobre s tim Batmixem. Je fakt dost predhnohjenej. ja po prvnim proliti nameril EC 2.3-2.6 |
|
|
nikolaj 01 |
Původní příspěvek od Rigg
Otázka: Dá to automat když je půda předhnojená na 6 týdnů dopředu? Čtu že pro klíčení v půdě to není vhodný, naopak je třeba sterilního substrátu apod.
|
Je to jedno, buď bez obav. Tady se strašně všechno dramatizuje co se týká Af odrůd. Rozdhodně je lepší je dát rovnou do batmixu než do hliny z baumaxu za 50.- a pak prehnojit v třetím tejdnu nějakým tekutým hnojivem. Jako začátečník si nemoch udělat líp.
Vodu odstávej aspoň dva dny... pro jistotu. |
|
|
jufik |
Původní příspěvek od nikolaj 01
Je to jedno, buď bez obav. Tady se strašně všechno dramatizuje co se týká Af odrůd. Rozdhodně je lepší je dát rovnou do batmixu než do hliny z baumaxu za 50.- a pak prehnojit v třetím tejdnu nějakým tekutým hnojivem. Jako začátečník si nemoch udělat líp.
Vodu odstávej aspoň dva dny... pro jistotu. |
No nevím nevím.
To že se dramatizuje, to je všeobecně známo. Ale také to, když prcneš malé sazeničky do hodně předhnojené hlíny, že ti to nemusí dát, taky víme.
S Batmixem zkušenosti nemám, ale jestli píše kolega EC 2.3 - 2.6 měl bych obavu, resp osobně bych to do něho nedal. (neříkám že mu to v tom nepojede)
Vodu nechávám odstát klasicky 24 H . (aspoň dva dny nerovná se dramatizace ? :)) |
|
|
nikolaj 01 |
Dělám to tak s bat-mixem druhej rok. Předtím sem to pral rovnou do předhnojený canny. Ty sním zkušenosti nemáš ,ale máš potřebu napsat že bude asi problém (nebo vlastně nebude?) trochu schíza ne?. Ono vůbec mit obavu zasadit kytku do jednoho z nejlepších substratů na trhu ..... to mluví za vše. Navíc takle mu stačí jen jedna láhvička hnojiva na květ.
Vzhledem k tomu že bydlim kousek od vodárny jeden den nestačí jak to má kolega nevim. |
|
|
Rigg |
Zdárek. Na vodu tedy dám pozor a nechám jí dejchat alespoň den dva. Až (jestli) něco vykoukne tak dám vědět.
Taky si řikám že občas se dramatizuje, když sadim (snad) dobrou genetiku od ověřený banky do dobrýho substrátu, mohla by si příroda nějak poradit což :). Zase tahle fáze je choulostivá a snažim se řešit a dbát všeho co se dočtu. Bohužel to o půdě sem zjistil pozdě. Tak uvidíme...... |
|
|
MedvedBrtnik |
Původní příspěvek od Rigg
Zdravím groweři. Jsem úplný začátečník, pročetl sem FAQ a spostu threadů abych tu neplácal ho*na, ale přesto bych měl nějaký ten dotaz :) možná jsem jen přehlídl...
Pořídil jsem White Diesel AF od SensiSeeds, dle zkušeností zdejších borců (ačkoliv co člověk to názor) jsem se rozhodl fouknout jednoho kouska rovnou do substrátu Plagron Batmix, do cca 20l samozavlažovacího květináče. Balkon (bohužel) na severní stranu.
Otázka 2: Záleží hodně na odstátí vody? Čtu celkem protichůdný názory, zasadil jsem v sobotu a zatím zalévám (+ prolití půdy před sazbou) vodou z kohoutku odstátou max hodinu. Máme měkkou vodu tak snad žádný drámo. Jak velký vliv to může mít na kvalitu (nejde mi o množsví), příp nezabil sem už chudáka touhle vodou? :D...¨
Za pár dní chci zasadit další, jestli je něco co udělat líp nebo má někdo z touhle odrůdou zkušenost, budu moc rád. O bílý naftě sem se nedočetl nic, Sensi to prezentujou jako 70% sativu tak mě to zlákalo :)
Díky moc za tipy a pěstu zdar :-) |
Zdar, pár let maty už pěstuju, přihodím pár poznatků a pravidel, kterými se řídím.
1) Nepřesazovat.
2) Nepřesazovat!!!
3) Kvalitní substrát s dostatkem živin.
4) Nehnojit.
5) Nepoužívat samozavlažovací květníky.
6) Co nejvíc slunce a nesadit moc brzo, když je ještě zima.
7) Bacha na pH.
8) Nepřelévat.
9) Hlídat plíseň.
10) Nesklidit moc brzy.
Zkus to takhle, hlavně nepřežeň péči, to je to nejhorší v začátcích, kdy jim člověk chce dát co nejvíc, pořád zalévá, hnojí, až to celé pohnojí. Good luck.
MB
P.S. A dej jim alespoň 6,5l květníky. |
|
|
Irvin |
Lidicky neporadili by ste mi nejaky automat? XD Uz som dlho nesadil a nemal som v plane ani tento rok, som sa rozhodol na poslednu chvilu a nevim sa rozhodnut :D Chcem nieco lacne tak do 25E z 3 semena, nenarocne a dobrym vynosom na outdoor niekdke na poli. Nechcem kupovat zo zahranicia tak aby to bolo nieco co kupim na slovensku z .konopnesemena.sk , cannaseeds.sk pripadne inej ale dajte vediet :D Zatial som rozmyslal nad Syrup alebo Red Dwarf od budha seeds, fair seeds maju nejake dobre odrody ale tie nevidim v slovenskych seedshopoch.... |
|
|
Rigg |
Zdarec, díky moc za shrnutí a rady. Přesazovat rozhodně nechci, proto sem už rovnou sadil do cca 20L květníku - což je už asi zbytečně moc ale zase proč ne.
Samozavlažovací asi nejsou ideál co? Přebytečná voda by měla mít kam odtéct... Důvod byl jednoduše proto že mám dvě plonkové "dizajnovky" a občas nejsem pravidelně doma tak sem chtěl aby to v růstu dala kdybych náhodou pár dní nebyl. Sem chtěl spojit příjemné s užitečným ale zřejmě sem to dojebal :/ Čas ukáže.....
Původní příspěvek od MedvedBrtnik
3) Kvalitní substrát s dostatkem živin.
|
A třeba ty Medvěde provádíš klíčení jak a v čem smím-li se ptát? Další názor do pranice :)
Díky |
|
|
|
|