Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Léčitelství

Stránky: [1] 2 3 4 5 6 
Myslíte si o sobě, že jste závislí ?? - Klikni zde pro originální téma
Belda
Mate někdo vyhraněný názor na tema MARIHUANA A ZAVISLOST na ní ?
Zachaliaš
Zdar no nevím já si myslím že malá závislost tu je né fyzická ale psychická :)
OK

V ucebnici chemie mame napsano: "marihuana a hasis jsou vysoce navykove drogy. fyzicky navyk vznika jiz po druhe davce drogy"

:D :D :smoker: :D :D
To nas chteji zastrasit? Vzal jsem pravitko a lihovou fixu a nekolikrat jsem to zamazl.
viridis
souhlasim s Zachaliaš-em, THC se odbourava z organismu VELMI pomalu, takze
1.) da se dokazat po dlouhe dobe
2.) nevznika fyzicka zavislost, bodejt by, kdyz toho je v tele dost....

Druha vec je zavislost psychicka.

Jen tak na okraj: umite nekdo francouzky ? Co je to v prekladu assasin (vzniklo z 'hašašín' - franina nema H) ?
Docela by me zajimalo, jak ten jazyk prisel k teto asociaci.....
Ignácius
Ad 1) a 2) - pročti si http://pejril.czweb.org/seminar

Francousky neumím, ale pokud vím, tak "hašašíni" byla nějaká arabská sekta, která se živila vraždama na objednávku a známí byli taky tím, že před akcí se "dopovali" hašišem (odtud název té sekty). Takže původ slova "assasin" (vrah) je ve slově hašiš.

I když neumím si představit, že si někdo zakouří hašiš a jde vraždit místo meditace, smíchu, pozorování oblohy, poslouchání hudby atd. :-)))
Sunrise
Závislost na THC? Zde snad neexistují ani symptomy, charakteristické pro kategorii "psychická závislost". Nebo snad má někdo z Vás depky a jste celkově v /*censored*/, když není co do šlukovky? Já tedy ne - a to už mám v životě něco "odhuleno". Někdy si takovou pauzu dávám zcela dobrovolně, např. když se mi nahrne spousta práce, která s HIGH nejde příliš dohromady (programování - po dobrém modelu nejsem, s trochou nadsázky, schopen napsat v C++ ani komentářový řádek :p: ). Možná by stála za úvahu třetí (dosti sporná) kategorie - závislost psychologická, behaviorální. Zkrátka zažitý vzorec jednání - zahulím, relaxuji (ev. medituji) a je to celé moooc OK. A když není co hulit? To je sice poněkud blbé, ale rozhodně se z toho nep..... a zabývám se něčím jiným. Kytičky opravdu "nemají v povaze" člověka jakkoliv spoutávat, spíše naopak!
Jiná věc ovšem je, když Vám nějakej hajzl :rocket: ukradne kytky, které jste na vlastní oči viděli klíčit ze semínek! To se výše uvedené příznaky skutečně dostaví. Nemají však původ v nedostatku THC, nýbrž ve zcela pochopitelné lítosti nad zmařením něčeho, čemu jste se věnovali s opravdovou LÁSKOU! K tomu samozřejmě vědomí nezasloužené křivdy - ukradli Vám plody Vaší práce a můžete si jít stěžovat leda tak do lampárny (t.j. k indooru, pokud nějaký máte), FUCKIT! To by se dalo nazvat závislostí na pěstování, u které si ovšem nedokáži představit nějaké negativní následky, týkající se fyzického či duševního zdraví.
BTW - ad učebnice chemie: Z kterého roku to je?? KTEREJ BLB TO NAPSAL?!?! Mooc prosím, uveďte kompletní titul, pokud možno vč. kolektivu autorů :confused: .

Ať Vám krááásně kvetou!

[Edited by Sunrise on 26-06-2001 at 11:31 PM]
Julius Caesar
Kazdy sme na niecom zavisli. Ten na onom, ten na druhom. Kazdy ma nejaku svoju uchylku. Niekto ju hodnoti kladne niekto zaporne. Ti, co ju hodnotia kladne sa snazia dokonca stretavat a hladat a prehlbovat vzajomnu uchylku. Ini to zas nevolaju uchylkou. Niektorym to vobec nevyhovuje a zaujimaju k tomu svoje postoje. Inym to zas vyhovuje a zaujimaju svoje postoje. Tak cim to teda asi je? Nami?... :o
hanuman
Zavislost nie sa neprejavuje jednym priznakom, jedna sa o suhrn mozno 10 (viac) priznakov (definovala to WHO), aby ste boli povazovani za ozaj zavisleho musite mat cca 3 z nich (viac, menej...)

Nespomeniem si na vsetky, ale tak zhruba:

1. Existencia tolerancie na latku (typicky opiaty, alkoholovo-barbituratovy typ zavislosti, tabakizmus...)
2. Nevola skoncovat s uzivanim, aj ked si je uzivatel vedomy hroziaceho poskodenia zdravia (ludia, filtrujte a chladte ten dym)
3. Neschopnost riadit si stupen ovplyvnenia organizmu (aj ked si chcem len tak trochu zahulit, resp. popit, vzdy sa zriadim ako prasa). To moze byt aj to, ze gamesim, surfujem a hovorim si, este 10min, este 5min...
4. Sposobuje mi to problemy v zivote a aj tak neprestanem ani za nic.
5. Existencia abstinencneho syndromu. Nezamienat si s toleranciou, prip. z fyzickou zavislostou. Ked vam zomrie niekto blizky, mozete mat nieco ako abstinencne priznaky a fyzicky navik nemate.
6. Silna tuzba po droge (typicky zavislosti na kokainovych drogach). Toto zavisi velmi od osobnosti.
7. Strata zaujmu o povodnych priatelov, zmena rebricku hodnot.
A este dalsie...

Dolezita je kombinacia. Fyzicky navyk, ziskany napr. pocas liecby nemusi byt smerodajny, pretoze chyba vola uzivatela latku uzivat (psychicky navyk). Taktiez zmena rebricka hodnot sama o sebe nemusi znamenat zavislost.

V principe zavislost moze mat dva zakladne druhy:
- socialno-psychologicky (tabakizmus, cannabisove zavislosti, halucinogeny)
- patologicky (alkoholizmus, opiaty, halucinogeny, patologicke hracstvo, a co je dolezite AJ CANNABIS)

To, ze ma niekto navyk nemusi byt problem, len nesmie mat patologicky charakter. Napr. vacsina fajciarov ziska navyk, vacsina konzumentov alkoholu nie, pritom fajcenie je spolocensky prijatelnejsie, aj ked priemerny konzument tabaku si poskodi zdravie viac ako priemerny konzument alkoholu. Ide o tu patologickost, co zavisi najma od:

a) latka - samo ze stof(hero) bude navykovajsie nez normalna ciga.

b) prostredie a kultura uzivania - francuzsky dedkovia ochutnavajuci v kamennej pivnici svoje vinko su tolerovatelnejsi ako sibirski muzici paliaci samohonku a nemajuci poriadnu zivotnu perspektivu - rovnaka latka, radikalne ine riziko navyku. Vyhuleny ucen seruci na skolu nie je to iste ako mentalne a fyzicky vyspely vyhuleny student na vyske (nejde o vyvysovanie sa nad niekohom, ja mam vsetkych rad).

c) osobnost - rizikovi su uzivatelia, co uz mali nejake ine problemy, citia silne vyhranenie voci spolocnosti, mala mentalna vyspelost (nastrocny su rizikovy) a ine...

Skratka:

Niektori ludia, co poznam, su preukazatele zavisli na huleni, ale nie je to tak desive, ako ked bol jeden znamy alkoholik. To ale neznamena, ze musi mat kazdy hulenie pod kontrolou. Ze nepoznate nikoho z patologickym navykom neznamena, ze to riziko navyku neexistuje. Predpokladam, ze viac ludi pozna niekoho, kto si kvoli huleniu pokazil si vztahy s rodicmi, holkou, flaka skolu - pracu, stal sa absolutne nespolahlivym atd.

Hmmm... to som sa zas rozkecal...
hihi
Zdar!
Já bych to viděl tak, že závislost není špatná do té doby, dokud ji ovládá člověk a ne ona jeho (to vlastně potom není závislost :)). A může být závislej na čemkoliv, když ví, že mu to prostě nebude chybět až bude chtít, aby mu to nechybělo.
Ale já závislej asi su, protože by mi chybělo pěstování (nejen marihuany), a na druhou stranu, kdybych k tomu měl hodně závažnej důvod, tak se dokážu odprostit i od tohoto.
Záleží na vůli.
Hanuman k Tvojí skratke:
nekazíš si vztahy, jen Ti většina věcí přijde zbytečný řešit, protože vlivem T.H.C. se mění Tvůj pohled na realitu, a pokud je to pro Tvoje okolí kazení vztahů, tak je mi líto, že žiješ mezi takovejma lidma. Ale to je normální a pokud si s tím víš rady, tak místo toho kazení vztahů je umíš pozvednout (taky vlivem T.H.C.). Prostě normální rutina každodenní chléb :)
No, ale podle těch Tvejch tabulek su závislej až až, a myslím, že se nevyléčím :)
Jo a abych nezapomněl, Tvůj bod "b" je pěkná blbost, můžeš žít ve sračkách, jde jen o Tvoji vůli.
Mějte se dobře
Zdarec

hanuman
No ja neviem, poznam cloveka, co je evidentne odpileny a dohuleny a fakt si tym v zivote dost veci pos...

Keby som si myslel, ze sanca, ze tak dopadnem aspon na 10%, tak nehulim.

Na druhej strane, ked som ho spoznal, uz to bol kvalitny hulic, takze neviem nakolko je to osobnostou a nakolko hulenim, ale vidno ako s casom upada.

Jasne, ze poznam ludi, co sa uz nejaky ten rocik vyhuluju, a nie prilezitostne, ale skoro v kuse a su uplne v pohode.

Ja by som to povedal takto:
Predstavte si, ze ste priemerny student na priemernom internate. Ako na spravnom internate sa tam bude asi pit alkohol dost cez mieru. Napriek tomu si za cele studium nevsimnete, ze by niekto ziskal navyk na alkohol. A to poznate minimalne 20 ludi co piju ozaj vela. To predsa neznamena, ze nemoze existovat clovek, ktory navyk na alkohol ziska.

Ku kritike bodu b). Podla mna je zrejmy. Spolocenska kultura uzivania takychto latok je pomerne dobra ochrana pred tym aby sa to nezvrhlo. Proste spolocnost si vytvori urcity rebricek, co je prijatelne co nie. Proste ma to ten socialny rozmer, ze ste s priatelmi, pohodaaa, a nejde o nejake plytke vyj... si mozgu z hlavy. (Napr. sa vam zafixuje v hlave, ze pit je v pohode, ale pit sam je nabeh na alkoholizmus.)

Kultura. Tiez obcas hulim s plastoveho bonga, lebo je totalne usporne, pohotove (a mam taky spravny podzemny pocit) atd, ale predstavte si, ze fajcite ganju pred rodicmi. Omnoho skor budu tolerovat bafkanie z vodnej fajky, ako suche bongo z flasky od coly. To je prave ten podvedomy mechanizmus - to co ten nas syn robi, nema absolutnu kulturu (v ich vnimani), ten clovek je na upadku.
nihilista
assasin = ukladny vrah
stara to vec.
zdar
Ingeborg
Vzhledem k tomu, že jsem nikdy nebyla tak psychicky stabilní a vyrovnaná osobnost, jako jsem v posledních dvou letech, můžu se 100% pravdivostí tvrdit, že každý psychicky nestabilní (=labilní) či nedovyvinutý člověk, si může vytvořit závislost na jakékoli látce. I když sama "závislost" je velmi běžná i mezi "normálně fungujícími" lidmi - každý je na něčem závislý ať už na ranní kávě, mlsání čokolády ... až po dobré jídlo a uklizenou domácnost ... Ale, že by marihuana způsobovala normálnímu člověku závislost, je opravdu hovadina. Sama látka ne, ale možná právě ty věcičky kolem - balení shpeqů, kolektivní pokuřování ... vymývání vodníčka ... :frog: a spoustu jiných, velice příjemných věcí, které celou věc doprovázejí ... o pěstování záměrně nemluvím, sama totiž nemám zkušenost, ale je mi jasný, že to musí být vztah jak vlastnímu miminku ... vidíš jak to klíčí, vyloupává se ze skořápečky, roste ... tento druh neškodné závislosti mě ještě čeká, tak se nechám mile překvapit ...
Ingeborg
No je mi to jasný. Tento rok jsme totiž, jen tak na zkoušku chtěli zkusit outdoor. Zajistili jsme si zkušební (trávová s malinkým % THC) semínka a pak to začlo - každé ráno a po té i během dne jsme se na ně chodili dívat, jak se jim daří, jak nám krásně klíčí ... pak jsme je zasadily - dalších několik zázraků - během slunečného dne mezi okny byla schopna vyrůst až o 5cm!!! No piplaly jsme si je opravdu jako miminka ... a pak už jsme je musely dát ven. V Praze to je s místem takový né moc dobrý, ale přesto jsme jim našli místečko, kterým by nenapadlo prolítnout ani mouchu, natož jít člověka. Ale stejně se našel, protože za 3 dny!!!, když jsme se přišly i s vodou podívat, jak se jim daří, byly už chudinky pryč! Lidi jsou strašný svině! :rocket: Proto je mi jasný, že není nad to moci je mít pořád doma až do sklizení. Pak je stejně máš u sebe (v sobě) ještě dlouho - tukový buňky se o to postarají :D Je to celý moc dobře zařízený ...
Kubanec
Co si myslíte o závislosti na ganje?Nikdy sem tomu nevěřil,když prostě není tak není,ale asi před měsícem sem šel domů ze školy a přistihnul sem sám sebe s neuvěřitelnou chutí na jointa(nonstop hulim asi 4roky)
Co si o tom myslíte?Jaké sou vaše zkušenosti?
guma
...Můžu naprosto 100% říci že existuje...fyzická ovšem žádná (a pokud ten pocit máte,tak je to nikotinem) a psychická závislost bohužel slabá ale určitě existuje......dva roky sem pálil denně než sem si uvědomil že je to píčovina a další dva roky mi trvalo než sem dokázal hulit třeba jen obden...TAKŽE POZOR!!!...tráva je návyková...a kdo tvrdí něco jiného tak lže!!!
adihash
Nechtěl bych odsuzovat denní huliče, ale podle mě je nejlepší se krotit.Já si zahulim jenom 1-2x tejdně a je to pro mojí mysl jenom to nejlepší.Když sem vobčas třeba dva tejdny každej den hulil, tak sem začal bejt úplně vypatlanej. Takhle sem v pohodě a hulení je pro mě zpříjemnění života. To máš jako když někdo chlastá každej den (a hodně) tak už je prakticky jistej alkoholik,ale když se vožere třeba jen vo víkendech,tak je v pohodě.Prostě všeho moc škodí. Kdo hulí každej den rozhodně neni u mě machr.
guma
...naprostej souhlas...hulit denně je fakt hustý ... je to vyložený zneužívání tej krásnej rastlinky ... ale i mě se to přihodilo a cesta zpátky nebyla jednoduchá (hulit 1 - 2x týdně)...
Hive
Já denně hulim tak tři jointy, a připadám si docela v pohodě. Co je špatného na psychické závislosti, když je z čeho ji ukojit? :) A taky si nemyslím, že srovnání s alkoholem je namístě. Alkohol je TVRDÁ droga na kterou vzniká těžká fyzická závislost. Taky účinky jsou v konečném důsledku značně odlišné.
Hive
Proč zneužívání proboha ????????? Snad to nejlepší "využívání" jaké člověk z konopí může mít, ne?
Navíc míra "hulení" je u každého jednotlivce odlišná, takže se nedá posuzovat obecně. Pokud to někdo nezvládá, a stejně to dělá, tak to už snad svědčí něco o jeho intelektu... ne o typu drogy.
Sunrise
Musím souhlasit s Hive - ani při každodenní konzumaci nelze o nějakém "zneužívání" hovořit, jde o jednu z roztomilých odlišností cannabis od ostatních tzv. "drog". Konopí jsme neDOSTALI(!) jen pro vážnou práci se svým nitrem (na rozdíl od "pravých" psychedelik a la houbičky), ale též k užívání čistě "pro radost" - na tom není nic nepatřičného.
Co se týká závislosti, nerad bych se opakoval, něco jsem o tom před časem napsal do tohoto threadu: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=879 . Ať si každý hulí jak chce - a pokud to jakkoliv nezvládá, pak jde spíše o grandiózní blbost konkrétního jedince :(, než o závislost.

Bohatou a kvalitní sklizeň Vám přeje
adihash
Nejsem alkoholik,ale myslim si že alkohol rozhodně neni tvrdá droga.Tvrdá je až když začneš chlastat hodně.Je fakt že alkohol vytváří u alkoholika větší fyzickou a psychickou závislost,ale když jak ty řikáš hulíš tři špeky denně,tak si schvalně zkus měsíc nehulit.Vsadim se s tebou,že to nevyddržíš a jestli jo tak ti to dá zabrat.
Aaron Lightner
Já myslím, že určitý rozdíl tu je. Můžeme samozřejmě diskutovat o tom, jestli je nebo není 'správné' trávit veškerý čas ve stavu vyhulenosti. Na druhou stranu přinejmenším když se řekněme alkoholik a zhulenec po dvaceti letech rozhodnou toho nechat, že už je to nebaví, tak alkoholik si s sebou do dalšího života odnáší vylitá játra, nakopnuté ledviny, zničený žaludek a pořádně propraný mozek. V tomto směru je myslím tráva ke svým uživatelům mnohem méně náročná, nemohu si pomoci.
Hugo
Hmmmmm. Sleduju takhle jednoho konópka u nás co hulí každej den a nic moc. To je asi ten člověk co to nezvládá, protože se vobčas stává, že si připadám že mluvím s magorem. Podle mýho názoru travka není k denní konzumaci. Zahulit si, a nejlépe s přáteli, je svátek, kterej si dopřávám tak jednou za tejden. Je to obřad a podle toho se k tomu chovám. Pokud bych hulil každej den, tak z toho udělám tuctovou záležitost a to nechci. Já osobně neuznávám huliče co denně dají dva tři špeky. Není to pro mě měřítko kvalit huliče. Právě naopak. Travka není si myslím návyková fyzicky (možná kdybych hulil denně říkal bych něco jinýho), ale jak napsal Sunrise a přesně to vystihl (díky Sunrise) i já se těším na to, že si v pátek večer u piva dáme svýho špeka. Ale takovouhle "závislost" mám i na fotbale (a asi nebudu sám). Takže mluvíme tu vůbec o závislosti?
Sunrise
citace:
Původní příspěvek od adihash
Nejsem alkoholik,ale myslim si že alkohol rozhodně neni tvrdá droga..

Sorry, ale nesouhlas - měl jsem kdysi tu pochybnou čest ověřit si opak na vlastní kůži. Chlast působí - na rozdíl od THC - na nervový systém stejně JAKO TVRDÝ FET! Je to trochu podobné zčásti opiátům, zčásti pak největšímu sajrajtu z hlediska FYZICKÉ závislosti - tedy barbiturátům a "benzos". Pro srovnání - na heroinový absťák se povětšinou neumírá (pověry sice tvrdí opak, ale jsou to jen kecy..), zato NA LIHOVÝ (ústící do deliria tremens) ANO(!) - občas se to stane i v nemocniční péči :(. Otázku, zda je alkohol tvrdá droga, bych tímto považoval za vyřešenou. Že s ním leckdo dokáže koexistovat, už je jiná - kulturně-historická - záležitost.
citace:

Je fakt že alkohol vytváří u alkoholika větší fyzickou a psychickou závislost

Na THC vzniká nějaká FYZICKÁ závislost? Snad jen v nesmyslných pohádkách jistého primáře - tělesný tuk coby "protiabsťákový závislácký rezervoár THC :) :) :).., no comment.
Hive
Adihash: Alkohol jako takový JE přímo definován jako tvrdá droga. Jen si zkus uhulit se za jeden večer k smrti :) Viz sunrise...

Hugo: Ganja je hlavně o pohodě :) Nemyslím si, že by pro mne byla nějaká více všední od doby kdy hulím tak tři jointy denně.
Zahulit si je pro mě svátek kdykoli a kdekoli.
Kdyby mě to nebavilo, nedělám to. Věř mi :)

Taky nevím co si myslel tou "kvalitou huliče" Jestli jako kdo toho víc vyhulí je kvalitnější hulič, nebo naopak ? :)
A jak se to tvé "neuznávání" těžších konzumentů projevuje?

Aaron Lightner: Diskutovat o tom, co je nebo není správné pochopitelně můžeme, každopádně trávit čas v permanentní vyhulenosti jest příjemné a snižuje to faktor kokotismu :)
shamanjai
Tak co já bych k tomu napsal. Závislost, jak se to vezme, jestli myslíte fyzickou nebo psychickou...ne to jsou kecy....já osobně zažívám snad jen chuť na jointíka nebo na tu pohodu co je po něm...
maestro_007
80% souhlas s Hugem..

No a ta zavislost, mozna psychicka, ale ja bych to nazval velkou chuti na prda :)
evergreen
Nazdárek,

podľa mňa nie je v tomto prípade (človek vs. tráva) vôbec nutné hovoriť o závislosti a tie blbosti o kvalite huliča-to si myslím, že je úplne bez debaty. Aká kvalita huliča? Prosím vás, proste hulím-teda som.
Čo sa týka tej závislosti: ja si myslím, že je to čiste medzi konzumentom, rastlinkou, vlastným svedomím a rozumom a vôbec si netrúfam určiť, kde je tá fiktívna hranica únosnosti. A za ďalšie, neviem, kto dal kedy komu právo rozhodovať o tom, že dva krát do týždňa je to ešte únosné a viac krát už nie. Proste keď vidím, že už to robí neplechu, tak na chvíľu prestanem, keď nie hulím ďalej. Toť vše.....evergreen

.....aha ešte som si spomenul:čo sa týka toho alkoholu, tak si myslím, že je to pekné svinstvo, ktoré sem vôbec nepatrí...možnože keby ste mali v rodine nejakého alkoholika, tak by ste si nemysleli, že aspoň raz do týždňa sa ožrať je v pohode......


evergreen
PS: ALKOHOL NIE JE V POHODE-viem o čom hovorím
phmh
promiňte že tady píšu ještě o alkoholu ale myslím že to je jed
jinak ke konopí se docela pravdivě vyjadřují i na http://www.umerkura.cz/categories.p...ubcategory_id=1
trochu moc koméršl ale i tady v krámku se dají sehnat dokonce jehly
když víte proč něco děláte,a děláte to rádi tak si to víc užijete,protože to děláte z vlastní vůle a ne qůli někomu nebo něčemu jinýmu

ČLOVĚK-to je ale srandovní slovo) je návykový,

[Edited by phmh on 23-09-2001 at 04:04 AM]
oton
hele když tak čtu tvuj příspěvek nevim co si mám o tobě myslet, tvrdit to že alkoho se dá srovna s opiáty je těžká magořina, už si viděl člověka co si šlehne hero, já teda jo a ne v nějakým přiblblým filmu ale na vlastní voko, pár smažek totiž znám a jestli chceš tohle srovnávat s chlastem tak si magor

s tvrzením, že je alkohol tvrdá droga zásadně nemůžu souhlasit, a kdo to tady propaguje tak ten si snaží namluvit to, že když bude deně hulit 3 špeky tak je absolutně v pohodě ale to sou jen keci

povídání tipu hulim deně 3 jointy a sem v pohodě, to ti řekne i závislej na heráku, že si obden šlehne a je v pohodě, protože ten člověk si prostě myslí, že to tak je ale okolí už to vidí jinak, a nemyslim okolí v podobě našich fotrů co huliče i smažky odsuzujou, myslim lidi kteří hulí třeba 2× tejdně jako já, a když vidim některý kamarády huliče co to do sebe perou deně několikrát tak vidim, že nejsou v pohodě jako dřív, ale když jim to řekneš, odpoví, to se ti zdá sem v pohodě

stejný je to s čimkoliv, když budu deně pít 6 piv tak budu taky závislák, sám nejsem alkoholik a ani alkohol nepropaguju, zajdu jednou tejdně na pár piáků a jedou za čas se pořádně střískám, s hulením to taky dělám jednou dvakrát tejdně, a myslim že je to v naprostý pohodě, ale nikomu neříkám že by to tak měl dělat!!!

tvrdit ale že chlast je tvrdá droga tak to je píčovina na entou, možná když do sebe naleješ deně 2 flašky vodky ale to už sme v rovině extrému, stejný jako kdyby si vyhulil deně 5 géček haše, to tě taky vodkurví jak psychycky tak fyzicky

osobně takový ortodoxe co se zbláznili do trávy a všem se snaží nakecat jak je chlast strašně špatnej a nejlepší je hulení nemám rád protože dělaj z hulení to co neni a tim tomu vlastně škodí, pryč s nima

to sem se zas rozkecal, konec

PS: kdybych hulil deně 3 špeky, stane se to pro mě obyčejnou věcí, třeba jako když deně snídáš rohlík, a to prostě nechci, nejvíc mě baví ty stavy který nemůžeš mít když hulíš každej den, tak že pozor na to :)
oton
"Hugo: Ganja je hlavně o pohodě Nemyslím si, že by pro mne byla nějaká více všední od doby kdy hulím tak tři jointy denně. "

pánové co hulíte několik špeků denně, přiznejte barvu, pamatujete si ještě na ty stavy kdy ste začínali hulit a hulili ste občas nebo jednou za tejden, ty návaly smíchu a paodobně, to už dávno nemůžete při denním hulení mít, a kdo tvrdí že jo ten kecá a nebo je vyjímka

a věřte nebo nevěřte já ty stavy mám už šestým rokem, a vim že je to tim hulením jednou za tejden, a tyhle stavy mě nejvíc baví a nechtěl bych o ně přijít

a teď už vážně končim
phmh
a hulils už žraloka?
to je jak vždycky jak poprvé,to si vzpomeneš hned
to ještě asi neznáš moc lidí co hulí a zatím žiješ moc v předsudcích
na všem s čím se setkáš ve svým životě si můžeš vytvořit závislost v našem civilizovaném" zmaterializovaném myšlení
všechno je jak chceš,a každý den rozhoduješ pořád ty sám

[Edited by phmh on 24-09-2001 at 09:19 PM]
oton
no myslel sem že to z mojeho příspěvku taky vyplinulo že na všem si můžeš udělat závislost

PS: za šest let hulení znám hodně lidí co hulí i nehulí, aspoň si to myslim, ale pojem "hodně" je asi pro každýho jinej
shamanjai
A co si myslíte, má se hulení ganji kombinovat s alkoholem???
Idea
hehe nedoporucuju,pekne se Ti bude motat siska,teda jako ja si u speqa klidne tri piwka dam :) ,ale s tvrdym chlastem bych to moc nekombinowal ... jednou sem par speku prolil 5 panakama tequily a 6 piwkama a wohodil sem kompletne celou tramway snad i s ridicem takze docela :eek:
Sunrise
citace:
už si viděl člověka co si šlehne hero, já teda jo

A už jsi viděl člověka s delirkou? Já tedy viděl obojí, takže lze porovnávat. Chlast z toho vychází jednoznačně hůře :(.
Ad freqence hulení - to je opravdu INDIVIDUÁLNÍ záležitost. Když např. někdo hulí několik let téměř denně (a to tak, že dost), přitom však pro něj není problém normálně fungovat (což - opět pro srovnání - s pokročilým alkoholismem nelze!) a stále mu to cosi hezkého DÁVÁ(!!!), pak je vše v pořádku. Tyto "limity" si musí nastavit každý sám a za "magořinu" považuji spíše hledání jakékoliv obecně platné normy v této věci.
Hive
oton:

S tvrzením že alkohol je tvrdá droga souhlasit nemusíš, drtivá většina abstinujících i pijících alkoholiků má ovšem na věc jiný názor. Samozřejmě hranice mezi tvrdou a měkou drogou je značně diskutabilní a dalo by se o ní polemizovat dlouhé hodiny.

Co se týče tvého argumentu, -"člověk si většinou myslí že je v pohodě" atd.. tak zcela absurdní mi přijde (snad nechtěné) srovnání s marihuanou a heroinem....
To je myslím trochu velký přestřel, protože mezi těmito drogami je tak značný rozdíl..... mnohem větší než mezi opiáty a alkoholem.
Docela pěkná je frázička "míra společenské nebezpečnosti" vystihující v tuto chvíli problematiku poměrně přesně. Asi není co dodat, když si to spojíš se svým příspěvkem tak to už určitě vidíš i ty.

Nakousl jsi rovněž, že ono vnímání "pohody" je hrozně individuální. Samozřejmě že ano. Ale vnímání celého světa kolem tebe je hrozně suběktivní!
Hloupý člověk myslící si o sobě že je génius JE ve SVÉM světě géniem. Okolím je však vnímán jako hlupák, žijící ve svém světě nemající smysl pro realitu stejně jako feťák jenž může být značně inteligentní člověk, co si vybral svou cestu... proč ne.
Co je ale ta realita když je tak suběktivní? Má snad člověk žít podle představ svého nejbližšího okolí???
Podle mne je to něco podobného jako generační problém. Potomek se vždy liší od představ svých rodičů, protože jde vlastní cestou. Lidi se mění.

Pohodu jakou zažíváš dvakrát za týden já zažívám každý den, protože je to MOJE pohoda, odlišná od té tvojí. Takže absolutně nechápu co kecáš o nějakém smíchu který mě absolutně nezajímá. Doufám že chápeš.
Jistě nelze nesouhlasit, že občasná pauza je pro "kvalitu" rauše velmi přínosná. Každopádně si tolik nezničíš plíce :)
Tím jsem chtěl v podstatě říct, že každodenní hulení je pro mne něco podobného jako pro tebe hulení občasné, protože ve svých suběktivních pocitech "pohody" je to pro mne výhodnější :)

PS: Zahul si :)

PPS: - závislost: Jo a dneska jsem měl pauzu, zvládl jsem to v pohodě :)
pan dan
Hmm, panove, rad bych taky prispel.
Ja osobne jsem asi z tech intenzivnejsich hulicu, dam si cca speka denne (podle okolnosti i vic, nebo vubec :)) ). Asi pred 3 lety jsem si pripustil, ze urcitou formu lehke zavislosti mam. Fyzicke nikoli. Je to chut na ganju a na ty stavy a kdyz mam matros a cas, tak si dam. Frekvence je individualni. Jediny, na co si davam bacha je, abych se nevyhulil na nejakou dulezitou akci (v praci si davam se spolupracovnikama az pred koncem, stejne se tam pak jenom flakame:)) ). Jo a negativni dopady? Ta pitoma pamet... jde to resit pomuckama typu notysek nebo diar :)), ale rozhodne nebudu tvrdit, ze je to v poho...
A dalsi mozkova zmena diky huleni je muj prechod z negativisty do pozitivisty.
A s tim alkoholem alias tvrdou drogou: Panove, klidek, ja mam stodvacitku a trabantistum nenadavam... Zdravi alkoholika neni moje vec a kdyz dotycny v chlastu vidi unik, at chlasta. Alkohol je nebezpecnejsi, o tom zadna. Ale myslim, ze kontrolovane piti (4 deci dobryho vinka) rozhodne neni na zavadu. Urcite bych to neprirovnaval k heru. To jsou zvyky prudicu. Ja jsem bilej, ty ses cernej, kdo je vic? Ja hulim, ty pijes...pokud se do me nalitej nebudes navazet, kdo je vic?
howgh
PAN:DAN
torhorc
Ako tak čítam, raz kývem hlavou na súhlas raz zase opačne. Myslím, že Evergreen to vystihol najsprávnejšie. Veď kto iný ak nie ty sám máš možnosť pozorovať seba aj z vnútra a tak rozhodnúť čo je a čo už nie je OK. Hulím, keď viem že mi to niečo dá. Sám som zažil, keď som sa dokúril len tak... z princípu (nenávidím ten pojem) a vedzte že vám vlastná hlava povie, že ste riaden idiot.
Hive
pan_dan:
Tak pod tenhle příspěvek bych se klidně podepsal, není co dodat. Napsal jsi přesně to, co si myslím i já. No comment...
I s tou proměnou ze spíše pesimistického pohledu na svět v optimističtějšího člobrdu :) diář nosím vždy sebou :)))
Hive
Ještě k té závislosti:
Jak by jste tedy definovali tu psychickou závislost? Trochu jsem nad tím uvažoval, a zdá se mi to jako naprostý nesmysl. Za své řekněme velmi časté frekvence jsem si dal včera pauzu, která ještě v tomto okamžiku stále trvá a jsem úplně v pohodě. Mám chuť na tu nacpanou šlukovku v kapse, to je ovšem vše.
Stejnou chuť mám třeba i na dobré jídlo....

Není termín "psycická závislost" jen výmysl prudičů? Není už ve své podstatě tento termín nesmyslný???

Ještě je třeba podotknout, že jsem nekuřák tabáku, takže tuto chuť ničím nekompenzuji.
torhorc
Nezmysel to teda je. Človek je psychicky závislý počas svojho života na množstve vecí a nepripustí si to. Pretože sa mu zdajú prirodzené a okolie ich za prirodzené pokladá tiež. Akákoľvek zmena z tejto "všeobcnej pravdy" je neprípustná alebo nanajvíš podozrivá. Iné správanie treba kdesy zaradiť, najlepšie pod hlavičku "psychickej závislosti". Myslim si že dobrovolné vytváranie si akej koľvek závislosti je jeho právo nech si to nazývajú iný ako chcú.
Koblihostrom
zdravím.já hulím 8let,každej den,a není to taková hrůza.Hulím každej den proto,že mám dorasovanou páteř,a díky tomu nemůžu v noci spát.Prášky na spaní bych do sebe necpal,je to svinstvo,tak si dám večer pár prásků,a vyspím se jako mimino.Většinou mi na celý den stačí tak 2-3 skleněnky,což je asi jeden jointík,z malého papírku, někdy mi to začne připadat běžný,nudný,tak si dám nějaký ten den pausu,a je to.Sice ta chuť na záhul tam je pořád,ale je to jen a jen chuť,rozhodně né závislost,prostě si dám místo hulení,třeba nějakej skvělej tabáček,a dál to neřeším
pan dan
podle me to dost zavisi na nekolika faktorech:
jak prisnej clovek na sebe je. Muze hulit v kuse a muze mu to bejt jedno, zavislost si zkratka nepripusti. Nebo v druhym extremu si da 2-3 ionty tydne a je z toho nestastnej (neee ze bych nekoho takovyho znal, ale uvazuju v globalu a mezi nehulicema par takovejch nespokojenejch lidi znam)
jak velky ionty bali/huli. Clovek si je schopnej ubalit poradnou mrkev i ziletku. A nerikejte, ze 2 ziletky vydaj za 2 mrkve ;))
jak se ke ganje stavi. Denne hulici skolaky (pred skolou, o prestavce, na obede) nemam v lasce. Takovy lidi spadaj do ty skupiny tech, co si nejaky negatiny zmeny neuvedomi/nechtej pripustit

Takze, at si kazdej huli jak chce, kdyz k tomu ma dobrej pristup a potazmo je i aspon trochu sebekritickej, je vse v pohode

a btw, "psychicka zavislost" je sice drsnej nazev, ale jak byste to nazvali jinak? Neodolatelna chut si dat?

PAN:DAN
Hive
Já si právě myslím, že to je "ODOLATELNÁ" chuť. Proto je to v pohodě. Samozřejmě že pokud máš navýběr, tak vždy volíš lepší alternativu - v tomto případě hulit :)

Hulím tolik proto, protože prostě negativa nepřevažují pozitiva z toho vyplývající. Mám řekněme takový životní styl, který mi to bezproblému umožňuje :) :)
hh-top
Dobré ráno, vážení spolučudilové. Dal jsem si vás ke snídani, spolu s horkou kávou a první denní fajfkou, kterou mi mnozí pravověrní puristé dobromyslně vytýkají, ale já jsem jenom líný gargantua a kouřím otýpky, takže balení je trošku nepraktické a ještě navíc zatěžuje plíce. S alkoholem jsme byli důvěrní kamarádi ale teď už jsme jen staří známí. Tudíž alkohol asi neuvidím, dokud se nevytáhnu z rodinného doupěte na nevirtuálni pivo za kámošema. Doma totiž alkohol míváme pouze výjimečně. Snažím se požitky nemíchat, ale výjimky nejsou při takových příležitostech zase tak řídké. Když se po osmi pivech a šesti jointech s kamarády loučím, často se přistihnu, jak moje největší radost z povedeného dejchánku je to, že přes všechno jejich úsilí důstojně odcházím po svých, zatímco totální výpadek by byl na místě mnohem spíš. Dobrého pomálu mi tak dobře radí můj milovaný Budha a já hříšník se přitom držím toho, že když mám, hulím, co to dá a když není, žiju vesele dál. Můj život je sice trávyplný, ale není o trávě a o návyku na ní. Návykový je sám život a když se v něm užívá všeho s mírou, může být krásný i dlouhý zároveň!
Hezké hulení, správné huliče kolem stolu, a vůbec hezký zbytek života.monty
sativa
Závislost může být jen psychická- kdo je psychisky labilnější, tak může bejt závislý i na čokoládě
Ja hulím skoro denně, nic na sobě nepoznávám = žádné změny
Jinak můžu přestat kdykoliv, přestal sem s kouřením, alkoholem, protože sem chtěl, ale s hulením nechci, proč?
adihash
Souhlasim s tebou chlape.Myslim si že by se neměl z alkoholu dělat bubák.Je totiž taky plno lidí,co si myslí,že hulení je pěkný svinstvo.Je to věc názoru.
Hive
Jo jenže my víme, že se tito lidé mýlí :) díky svým předsudkům.
oton
zamyslet nad závislostí mě napadlo dneska, uplně náhodou

sedim si takhle odpoledne doma a mam chuť na jointa, připravil sem si to na stole a najedou nemůžu najít papírky, hledal sem v bordelu na stole ale nic, asi sem je o vejkendu někde potratil a tak sem si prostě toho špeka nedal a dám si ho zejtra až pudu do města a cestou si ty papíry koupím

a výsledek, myslim že závislost se dá posoudit i podle toho, že bych se sebral a šel si ty papírky za každou cenu sehnat, ale prostě sem nešel

a moh sem to klidně zhulit ve fajvce nebo vodnici ale měl sem chuť na jointa a tak si ho dám zejtra


další obyčejnej případ je tenhle: příde ke mě kámoš, kterýho sem pár dní neviděl a místo aby sme se začali bavit o tom co dělá nebo co je novýho, tak jeho první slova jsou "nemáš na jointa" !!!???
před nějakou dobou by se o tom jointu bavil až pozdějc náhodou nebo vůbec ne

z těhle nepatrnejch úseků se dá závislost lehce odhadnout, to je asi vše co mě napadlo
oton
srovnával sem alkohol a hero, ne ganju, jestli si to tak pochopil tak sorry, nešlo mi ani tak o nějakou závislost, kdo jí má toho lituju

furt mi vrtá hlavou ten alkohol, někdo psal že viděl člověka v deliriu, a že je to horší než hero, tomu bych i věřil ale na to aby si někdo přivodil delíčko z chlastu to už musí bejt fakt brutalita, i když se jednou nebo dvakrát tejdně střískáš jak prase, pivo + panáky tak žádný delíčko nemáš, možná bolehlav + kocku

ale když si budeš dvakrát tejdně pouštět buchnu do žíly tak za chvíli zkončíš!

říkám to jen pro to, že nesnášim huliče co ortodoksně zavrhujou chlast a všem to cpou, bavim se o rovině normálního chlastání jednou dvakrát za tejden s kámošema na pivko, ne denně láhev vodky!

ať si každej vybere co chce a necpe lidem, že chlast je špatnej, to by sem taky mohli zachvíli chodit ortodoxní alkáči a velkýma písmenama psát "hulení je špatný, jenom chlastejte" a to snad tady nikdo neche, nebo se mejlim?
Xixao
Pánové jak tak čtu vaše přízpěvky tak je to jendou ANO a jendou NE. Dovolte mi, abych taky přispěl svoji troškou do mlýna.

1. Psychická závislost - To je hodně diskutabilní. Já osobně jistou závislost pociťuji. Tzn. když nehulím tak 10 dní, tak mám chuť na jointa (to by nebylo nic zvláštního), ale stalo se mě, že sem obvolával všechny co znám jestli nemají na jointa. A to už tak úplně v pohodě není. Když vynecháte na jeden den, tak máte ještě dojezd a žádnou závislost samozřejme nepoznáte. Zkuste ale po několika letech denního hulení na 1 měsíc přestat (zaručeně se vám to nepovede). Já uz to zkoušel a vydržel sem to asi tak 14 dní. Na druhou stranu myslím, že takováto forma závislosti se dá tolerovat. Frekvence hulení je na každým a podle mě jde pouze o to jak človek zvládá nároky každodenního života (práce, škola, osobní život). Když někdo mysí JEN na tu pohodu po jointu, tak je na dobré cestě k citové sterilitě.

2. Alkohol - ten pokládám za zhoubu lidstva (doslova), ale zase kdo chce ať si chlastá. Ja na alkoholu nevidím NIC co by tráva nepřebyla (ať je to výsledný stav nebo ranní probuzeni nebo vliv na tělo).

Tohle všechno je pouze můj osobní názor a nechci tím nikoho urazit. Takze reagujte at je o cem se bavit ;).

[Edited by Xixao on 24-01-2002 at 02:21 PM]
i_oNe
Myslím že trafka a chlast se nesrovná nejen kvuli tomu, že sou to "jako-že stejně tvrdý" drogy (nebo tak něco). Spíš mám z toho pocit, že hlavním důvodem takovýho srovnávání je protest - protest proti "starší generaci = těm ostatním", kerý vám sice puritánsky vytrhujou jointa z huby, ale nezdráhají se si na zdar uspěšného tažení proti fšem feťákům připít velkou vodkou ...


... asi tak nějak :smoker:
weedpolis
kdysi sem kdesi četl, že k tvrdým drogám se jde přes chlast NE přes ganju!!!
maestro_007
To co tady vy resite v tomhle threadu ja resil ve sve hlave asi pul roku v kuse.
Hulim uz 5 roku. Prvni rok to bylo jenom takove otukavani, potom jsem zacal pestovat a hulit kazdy den.
Ted posledni rok kourim jenom obcas. Temer kazdy vikend a nekdy taky pres tyden.
Co me vedlo k tomu omezit koureni? Huleni mi opravdu zevsednelo , vysledky ve skole nebyly takove jak bych si predstavoval a roste prubeh tech dnu uz nebyl ono.

Huleni je strasne individualni a je dulezite jake ma clovek priority. Pri kazdodennim koureni travy se ty priority meni (je jedno jestli k lepsimu nebo k horsimu).
Strucne a jasne, travu se skolou jde skloubit tezko, bohuzel napln uciva ve skole je takova, ze zkoureny clovek odmita takovy tip vyuky spolu s materialem vtloukanym do hlavy.
Cele skolstvi je zalozene na nesmyslnem biflovani. Kdyby radsi ucili studenty myslet a logicky uvazovat (napr. nad smyslem zivota).
Takze jeden z hlav. duvodu byla skola, je jasne ze clovek pracujici skloubi huleni s praci lepe, proste bude hulit po praci. Jakmile mu prace skonci tak uz nema !!!!temer!!!! zadne ukoly jako ve skole (samozrejme ze ma porad nejake povinnosti).

Pro me je koureni travy ritual. Clovek musi drogy uzivat, ne je konzumovat. A myslim, ze kazdodenni koureni se muze zvrhnout v konzumaci.

Jeste bych se vratil k tomu srovnavani s alkoholem:

Kazda kultura mela svou drogu.
V Cine meli opium. Koureni opia byl ritual, lide ho kourili pri svych fylozfickych debtach atd. Opium bylo pro takovou spolecnost neskodne.
V mexiku zvikaji listy cocy (kokain) pred tezkou fyzickou praci (taky ritual). Ta droga do te kultury proste patri.
Vychodni kultury zase kouri Hasis, Maihuanu (odsuzuji alkohol). Je to opet pro ne ritual. Marihuana je v takove spolecnosti uplne neskodna.
Jine kultury uzivaji psychedelika pro sve (opet) ritualy atd. atd. atd.........

NASE zapadni kultura ma jako svou drogu ALKOHOL. Uzivani alkohol je pro vetsinu znas ritual. Alkohol pijeme prevazne o vikendu s prateli, pri ruznych slavnostnich prilezitostech. Proste po narocnem tydnu prijde odreagovani.
Malokdo z "normalnich" lidi se bude OZIRAT kazdy den. Lide proste umi s alkoholem zachazet. Alkohol je droga nasi zapadni spolecnosti.
Samozrejme je hrozne moc lidi co se oziraji kazdy den a taky to tak vypada.

Postupem casu jak se zacali tyto kultury prolinat (globalizace), lide zacali poznavat jine drogy nez ty sve. Uzivani drog stratilo svuj ritual pro ktery byly tyto drogy "stvoreny" a zacaly se objevovat lidi typu: TROSKA, SMAZKA, VYHULENEC atd...

Takze podle me by melo mit uzivani kazde drogy nejaky smysl (ucel, duvod).
Kdyz jsem zacal tu travu kourit denne tak mi te smysl zacal unikat. Uz to nebylo jenom takove odreagovani, ale kazdodenni navrat do zhulenosti.
V tomto stadiu v jake jsem nejsem velkym privrzencem kazdodenniho koureni, ale casem az dostuduji, zacnu mit na ruzne veci opet jiny nahled a treba zacnu zase kourit denne.


SHRNUTI:

Vsechno je strasne individualni. Ze vsech kazdodennich hulicu co znam bych doporucil prestat kourit tak 80%.
Lide proste upadaji... neamji zajem. Zbylych 20% jsou uzasni lide, pro ktere se stala trava soucasti zivota a hlavne sni SPLYNULI!!!!!! Coz je strasne dulezite.

Doufam ze to co jsem naspsal nekdo precte a nekdo to pochopi.
Tezko se to takhle (pisemne) vysvetluje, nejlepsi by bylo dat speqa a poradne pokecat ;-)))))))

jeste neHOWGH
Mios
Taká psychická závislosť je Vám vážna vec. Pred takými 5 rokmi som bol psychicky
závislý na počítači. Môj deň vyzeral asi tak, že po škole som povedal kamarátom
(asi by som ich ani nenazýval kamarátmi ale spolužiakmi), že idem domov, sadol som
si k počítaču a hral sa až kým neprišly rodičia. Mal som už len kamaratov ktori tiež
hrávali PC. Po 1,5 roku mi moj spolužiak povedal, že sa už neviem baviť o ničom inom
ako o hrách. Tak som skúsil nebaviť sa o hrách a doúpadlo to tak, že som naozaj nemal čo
povedať a len tak som stál a počuval. To je však už dávno za mňou a viem, že je tozdial
medzi chuťou a závislosťou. Ak nevydržíš nehuliť toľko koľko si povieš, ak maš len velmi
malo priateľov, ktory nehulia, a ak sa nedokažeš rozprávať o ničom inom iba o hulení
tak si závislý. A ak si to nepriznáš tak si úplný idiot. Oton si papieriky kúpiť nešiel
a ani si nepohulil cez fajku ten na Ganji nie je závislý ten má na Ganju chuť (isteže
sa to z takhoto výroku nedá objektívne posúdiť, ale to je iba príklad). Takže je úplna
blbosť hladať nejakú hranicu (frekvenciu) hulennia kedy si závislý a kedy nie je to
individuálne. Niekto sa opije z 10 poldecakov, niekto z velkého piva (aj takú poznám),
niekto sa hostane z Heráku, niekto sa nedostane z alkoholu.

Neviem či je to tak dobré aj pre Vás, ale ja keby som sa bavíl iba o Ganji, rozprával sa iba
z huličmi a nedokázal odmietnúť ponuku na jointa aj keď mám veľa času, tak by som mal pocit
že to už nie je vpoho!!!!!
malasorte
Myslim, že kolem trávy je rozšířeno spousta předsudků a to trochu omezuje kritiku alkoholu. (tím nenarážím na nikoho v tomto threadu) Tak třeba nedávno jsem poznal novou holku a jedna z prvních věcí, co chtěla vědět, co chlastám. Když jsem řekl, že nepiju ale hulim, okamžitě jsem u ní smažka atd. Naštěstí to ale toleruje, asi jí nejsem úplně fuk :-))). Jo a mimochodem nepiju protože můj děda umřel na ulici v deliriu, když se vracel z hospody.
Další věc je to, že absolutně nemá hledat nějakou normu v množství hulení. Myslim, že záleží na tom, jak má člověk silnou vůli, kámoš, co denně hulí je na tom výrazně líp, než ten, co dává jednoho tejdně. Stejně jako se někdo dostane z perníkový závislosti sám od sebe a třeba workoholik musí do léčebny.
Sido
Ja hulim 7 let.
Byla doba kdy jsem zahulil jednou tydne mozna i mene casteji.Byla ovsem take doba kdy jsem hulil dva roky v kuse 4 i vice jointu denne.Nebylo to spatne,nicmene to proste dal neslo.V soucasne dobe hulim proste jak se me zachce.Jsou tydny kdy hulim denne a jsou take tydny i mesice kdy nehulim vubec.
Neni to zavisle na tom zda mam, ci nemam huleni nebo papirky :o)) Proste si bud jointa dam nebo nedam. Neresim to. Jedine co dodrzuji je, ze nehulim v zamestnani a kdyz vim ze me ceka v praci nejaka dulezitejsi vec davam si pozor abych den predem nebyl uplne na hadry :o)))
Nicmene pokud se zamyslim nad tim zda jsem nebo nejsem zavislej, tak psychicky zavislej zrejme jsem.Predstava ze uz si nikdy nedam jointa, je pro mne neprijatelnou, ale s tim se da zit.!!!
Nekdo tu psal ze jen 20% lidi kteri denne huli jsou relativne v pohode a nejsou z nich vypatlany hovadka.....
Tak s tim musim nesouhlasit.Netvrdim ze na me nenechalo huleni zadne stopy, ale posuzuji z okruhu lidi "Hulicu" ktere znam a vesmes jsou to pomerne inteligentni lide kteri huli denne nebo hulili denne a zivotem proplouvaji v pohode.I me se prozatim docela dari. Mam dobre zamestnani kde musim myslet hlavou a huleni me v nem proste neomezuje "neco jineho by bylo kdybych v praci hulil,to omezi skoro kazdeho" :o))).
Porovnavat alkohol a huleni me nepripada uplne rozumne.Alkohol je jiste svinstvo, ale ono odsuzovat nekoho kdo si da pravidelne denne treba 2 panaky, protoze mu to chutna nebo je zvyklej po obede na pivo je v podstate stejna blbost jako kdyz takovejhle clovek zacne odsuzovat kuraka mariuhany, jen proto ze zahuli s kamaradama jointa.Zijeme v netolerantni zemi, ale my ji netolarantni take delame, ono zit ve svem "ganja" svete a vse ostatni kritizovat a odsuzovat je prilis snadne. Me je uplne jedno kdyz nekdo par let chlasta a umre na delirium tremens,stejne tak je me jedno pokud nekdo bude par let denne hulit hash a bude vypatlanej jako hovadko.Je to kazdeho vec a asi plati to,ze nic se nema prehanet.....
Doufam ze se nikoho nedotknu a jestli jo tak se omlouvam :o))
Kylik
K zalozeni tohoto theadu me evokovala cast dubnovyho prispevku od Rikkiho na
http://grower.cz/forum/showthread.p...1&pagenumber=19

Moc rad bych se vas vsech, co hulite uz dlouho a hodne a casto(ale i tech co malo, ale maji nazor) zeptal jak si myslite, ze je to se zavislosti (mozna spise psychickou) na travce a hlavne jak je to se zavislosti u vas. Pocity, domenky, fakta. Ukazte se...
mata
Jo, kdyz jsem zacal fakt poradne hulit, mel jsem obdobi, kdy jsem byl zavislej docela dost... Nedokazal jsem myslet na nic jinyho nez na to, jak balim speka a zhuluju se, kdyz to slo, hulil jsem i ve skole (mimochodem, tema na thread...) a kdyz to neslo, tak jsem se klepal na to az prijdu domu a zahulim... Kdyz jsem sehnal ganju (
tehdy jsem jeste nepestoval), vyrazil jsem sam nekam ven a tam se zhulil... No proste docela drsny, ale casem to preslo. Ted hulim taky docela casto, ale obejdu se bez toho, a hlavne nehulim pri kazdy prilezitosti, ale jen kdyz mi to muze neco dat...
Piskot
No psychicka zavislost tam bude to zase jo.Samozrejme jak u koho.Ale je to dost podobny koureni cigaret.Kazdej vetsi kurak vi,ze den bez cigarety je "utrpeni".No a s travou je to podobny.Akorat ze tam je to spis ze kazdej smoker vi,ze tyden bez sluka je "utrpeni".
Ale fyzicka zavislost to zase ne.Tak zly to neni.
Al-Ban
Já taky nehulim při každý příležitosti, jenom při některý. Ale ono se jich teď za den naskytne tolik (mám ještě furt dovču), že jedna, dvě (tři :)) fajfky padnou.
Zrovna teď mám před sebou jeden celkem náročnej úkol zabalení dárku a říkám si, že zhulenej to zvládnu určitě líp. Člověk je takovej kreativnější :wink:. Ale možná poslechnu radu starších a zabalím to za střízliva hehe.

Jinak mám trošku pocit, že se nám témata trošku opakujou, ale nechce se mi to hledat, abych to dokázal ;).
Graetar
Je to zvláštní, ale většina lidí, co znám (včetně mě :)) nějakou dobu v nadšení hulila brutálně a furt, a pak to všechny přešlo. Přitom nemají nějaký vyloženě špatný zkušenosti, travka jim chutná, ale už prostě není potřeba hulit za každou cenu. To je docela good - zkuste třeba rok od rána do večera chlastat a potom to třeba "jenom" radikálně omezit...

Znám samozřejmě i výjimky, co hulí den co den už několik let. Nemám ale dojem, že takováhle taktika někam vede.
dWARf
Závislý samozřejmě jsem , a to na všem , co mi umožní intenzivněji žít .
Co ce travky týká , no , tam bych to řekl asi takto : Když je , je to fajn , když není , tak se člověk aspoň může těšit až bude . Rozhodně absence THC v krvi není na sebevraždu .

to kylik : Že zrovinka ty se budeš hádat o písmenka ..... :)

dWARf
Kylik
Jojo, CELEJ ZIVOT :smoker:
Ja se s tou chuti snazim szit chned od zacatku. Mam doma treba neco malo a dykoli bych chtel, tak to muzu spast. Ale vetsi uspokojeni mi je, dyz si to muzu usetrit na nakou malou akcicku ve dvou ve trech (takovym akcim rikame RESETakce, to jako ze si fajou hrabame do pusy :sun: , kde je tajnej bod=rest, kerej po usilovnym snazeni, vyvola v mozku skrat :smoker: )
nemo
Když tady teda mluvíte o závislosti, tak bych vás rád seznámil s tím jak se na to dívají odborníci ze Světové zdravotnické organizace.

9 kritérií závislosti podle Světové zdravotnické organizace (WHO) JSOU-LI SPLNĚNA ALESPOŇ TŘI Z NICH , JDE O ZÁVISLOST
_ Užívání drogy v častějších intervalech a větších množstvích, než bylo původně zamýšleno
_ Neúspěšné pokusy o zastavení užívání, přetrvávající touha, bažení
_ Extenzivní objem času, věnovaný obstarávání drogy
_ Pocity intoxikace nebo zažívání abstinenčních příznaků v nevhodné době
_ Vzdání se jiných činností, vztahů, předmětů kvůli droze
_ Pokračování v užívání bez ohledu na známé škody, činěné sobě či druhým
_ Patrná tolerance, tedy stav, kdy se postupně zvyšuje množství látky, nutné k dosažení téhož efektu
_ Charakteristický syndrom odnětí drogy
_ Užívání drogy s úmyslem předejít syndromu odnětí drogy

Takže kdo z vás se cítí být podle těchto kriterií závislý na MARIHUANĚ? Chci to vědět.

:bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bou
nce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce::bounce:
:bounce:
Al-bane dík. Zdá se, že jsem to zvládl. Máš u mě K+ (a myslíš, že mám dispozice stát se na smajlících závislý?).
marihuan
kylík>Hulení je hodně v poho až na tu zmiňovanou psychickou závislost! člověk který to jednou ochutná s 80% procent těžko přestane! když jsem si dal prvního bada tak jsem si řikal co to je za hnus že hulit nebudu co v tom ti druzí vidí ale pak jsem to ochutnal podruhé a ejhle co se nestalo takový divný pocit jiný svět všechno na co šáhnete vás začne bavit dokonce i nechutný úklid celého bytu, s přáteli si rozumíte daleko víc než předtím, hudbu vnímate jak kdybyste byli přímo na koncertě, žádné strarosti, problémy nic prostě největší pohodička a to jídlo jak chutná no prostě vychyt! pak si to tak oblíbíte že už bez toho nejde a počátky jsou nejkrutější(že jo mata?) to musíte hulit skoro pořád ať jste ve škole nebo dokonce i v práci! Ujedete na tom tak že když už nemáte co hulit tak obvolávate všechny známe jestli nemají nějaký ten sáček! to je ta psychická závislost prostě se nechcete vrátit zpět do normálního světa plného starostí a problémů!to to je má vlastní zkušenost a myslím že většina z Vás byla na tom podobně! Já jsem se pak nad sebou zamyslel a zjistil jsem že tráva je dar se kterým se musí naučit zacházet! a tak se učím a ještě dlouho budu grower mi v tom hodně pomoh(viz téma kdo je hulič - výborné téma k+- člověk se pak nad sebou zamyslí) a také koblihostromovi vděčím za to že něco vím! lčlověk by si měl stanovit pravidla které by měl dodržovat a když se bude jimi řidit ta největší psychická závislost je pryč! toto je muj názor možná že se mnou nebudete souhlasit každý má totiž svůj názor!
Al-Ban
Mám pocit, že ty kritéria jsem už viděl, ale tady to musí být trošku pozměněno, protože si plním už ve čtyřech bodech. Před tím mi to vycházelo ještě tak akorát. Možná je důvod navýšení bodů trochu jinej, ale jako správnej závislák si to samozřejmě nesmím připustit ;).

A k smajlíkům gratuluju, jde ti to fakt dobře a jak vidíš, dá se to celkem dobře ovládat, v tomto příspěvku jsem například udělal pouze jednoho :wink:.
Ehm, chtěl jsem říct dva :).
...:rolleyes:...
nemo
Ta kriteria jsem tady už jednou uváděl a byla úplně stejná, takže změna spíš bude u tebe Al-Bane. Nakonec co je ale špatnýho být zavislej na dobrý věci? :sun:

Díky za radu jak na smajlíky ale vidím, že se mi je někdo pozměnil či co? Původně to byly snad skákající žáby???? Teď neskákaly a už zase skáčou? Že by to bylo u mě? :confused:
Dr.Katz
Co takhle pokecat na téma jak často hulit? Z vlastní zkušenosti vím, že nezahulit je čím dál tím těžší. Vždycky se najde důvod proč to odpálit zrovna teď. Osobně jsem rád za každý den, kdy se mi podaří nezahulit :-) Jít do lesa se psem a nevzít si hulení? Nemožné! Jít na ryby bez hulení? Neexistuje! Nedej bože nějaký koncert nebo návštěva kina...Taky máte takový "problém"? Nemůžu si pomoct. Já už si nepustím ani to blbé cédéčko bez toho aniž bych si nezapálil. Je venku bouřka? Ideální důvod proč to odpálit! Ať si to vychutnám! Vařím si kafe? Zahulím! Mám zítra volno? Zahulím! Skvělá zpráva? Zahulím! Návštěva? Zahulíme! Sám doma? Ideálí příležitost zahulit! Svěřte se.
virus
no jedno je jasny jakej koliv duvod ti rika zahul!!Tak proc ne!!hulil sem fakt dost-pak nastali potize se skolou a tak sem to omezil.Ne ze by mi to moc chybelo ale kdyz je po ruce naky to hulo hned palim a ted se to zase zacina ale nikdo si nestezuje naopak je rad:)ted uz se nedokazu omezit...mozna bych to dokazal ale neni DUVOD proc to delat!!!:satan:
koles
1. mam na to čas a neodsunuju tim něco důležitějšího
2. mam na to náladu
3. když to dovolí zdraví
4. když něco mam (jako hulení myslim B-)

pozn: pořadí důležitosti jednotlivých bodů zřejmě nebylo dodrřeno...
maestro_007
...urcite by sis mel par veci ujasnit...

...dokazes si vychutnat film aniz bys zahulil?
...dokazes byt s lidma na nejake kalbe (kteri nehuli) a nemyslet na to jak bys rad zahulil?
...dokazes nehulit a nemyslet na to, ze nehulis?
...atd.
...atd.

...je kazdyho vec jak casto huli, ale rozhodne by se nic nemelo prehanet...
adam13
tohleto sem nasel... mno posudte sami :) - ten clanek(uryvek) je na tema: fyzická závyslost.
to sou fakta:
Většina lidí, kteří kouří marihuanu, tak činí pouze občasně. Jen malá menšina Američanů - méně než 1 procento - kouří marihuanu denně. A ještě méně z nich si vytvoří závislost na marihuaně. Marihuana přitom nevytváří fyzickou závislost.
PROBLÉMY S PŘEKONÁNÍM VYSAZENÍ MARIHUANY MOHOU MÍT JEN D U S E V N E L A B I L N I JEDINCI

A tohle mýtus:
Dlouhodobí uživatelé marihuany si na ní vybudují fyzickou závislost, které se tak těžko zbavují, že často potřebují léčení, aby se svého návyku zbavili.

z tadytoho clanku vyvozuju to ze asi sem dusevne labilní :frog:

Prs: vrele doporucuju server http://www.rastaman.cz ;o)
Aaron Lightner
Já si myslím, že závislost je především klasický strašák; taky mám návyk na to denně žrát chleba nebo se bavit s kamarádama, a když to vysadím, tak to sice přežiju, ale bude mě to pěkně štvát a v jistém smyslu to sníží kvalitu mého života. Problém je podle mého v profláknutých případech těžkých fyzických závislosti na alkoholu, heroinu nebo pervitinu, kdy množství nebo kvalita konzumovaných drog učiní z uživatele fyzickou trosku. To se pak paušálně podává jako 'důkaz' toho, že každá závislost je škodlivá, i když mlčky přecházíme fakt, že náš život se skládá z tisíce různých zvyků, návyků a závislostí. Nechci tady propagovat, že by mi zrovna ta konopná přišla nějak zvlášť výjimečná nebo nenahraditelná, ale rozhodně mi nepřijde o nic horší než mnohé běžné jiné :D .
Jana
Jsem megaloman. Když hulení je, tak hulim o stošet, když neni tak nehulim.- Ne že bych si neposteskla, že mám chuť na brčko, ale nikterak nešílím. Myslím že všechno, co vychází z přírody, bez chemickejch procesů
( k hnojení rostlinek jsem schopna zaujmout tolerantní postoj, přestože já chemicky nehnojim nic), je pro naše tělíčka OK, nemůžu si pomoct. Proč si nedovolit otevřít jiné obzory každý den, proč si nedopřát vidět věci, které zkrátka jinak vidět nejsou ... ale existujou, jsme tady jen na chvilku, tak si to užívejme a nepřemýšleme o závislostech a nezávislostech, každý máme hranice jinde a jinak vysoko.
Serte na chemku a budete v poho !!!
adam13
tak to stebou absolutne souhlasim K+ az nato cituju: "Proč si nedovolit otevřít jiné obzory každý den, proč si nedopřát vidět věci, které zkrátka jinak vidět nejsou ... ale existujou, jsme tady jen na chvilku, tak si to užívejme a nepřemýšleme o závislostech a nezávislostech, každý máme hranice jinde a jinak vysoko." myslim ze uzivat- to kazdopadne ale nic se nesmi prehanet! hodne stesti :)
Ant
Tak jana to vystihla moc hustě já taky když mam doma hulení tak je jenom otázkou času ( a ten čas je hodně malej) kdy si najdu příležitost nebo důvod k tomu abych zahulil :D :D . a když to hulení je tak proč to rovnou nespálit celí a pořádně se nevypálit :pimp:
prdow
nerad se nudim = hulim :)
Muf
Hulim ted docela hodne a je to super. Dost si to uzivam :frog:. Zavislost? ... presne jak je tu psano, stejne dobra, jako na Aple Pie z mekace.
Mouk
jo často přemejšlim nad tim jestli hulim malo nebo hodne ...omezit neomezit ...ale tak jako tak kdyz si zahulim jako kdybych mel proste lek na nudu ...hned proste mluvim mam co rict neco se deje ...clovicek kterej si zahulil se proste bavi ...a o tom to je ...bavit se ...neco prozit ....az bude clovek strej tak aby moh o necem vypravet... rozhodne nerad doma sedim a cumim na bednu ....to je podle me fakt vo hovne
Jednou sem byl u Jokerra a koukali sme tam na emerickej film ...dopredu sme rikali co se stane ...pruhledny jaxvině! ...taky sme byli zčoudli tak nas to bavilo :))))... proste nerad se nudim ...ale nechci rikat ze hulim z nudy ...me to proste bavííííí :))))
prdow
nejde o to zabijet tim nudu, ale pomoci thc najit nejlepsi zpusob jak tu nudu prekonat a zahnat! :o)
mata
blue raven:
A co takhle misto utraceni peněz za huleni utracet čas pěstováním hulení? ;)
maestro_007
...kazdy by si mel sam uvedomit, kdy mu to prerusta pres hlavu, marihuana by nemela byt zakladni prvek pro dobrou zabavu, bez nehoz to fakt nejde....

...no ja hulim posledni dobou kazdy den :-)

[Edited by maestro_007 on 23-08-2002 at 10:07 PM]
Mouk
to je prave vono ...hulim kdy se da a nekoukam na to jestli to je prave ten spravnej okamzik ...chyba? ...no to ukaze budoucnost ...ale asi neprestanu ...ale chci nekdy rikat ne ...urcite to neuskodi... :)
adam13
Zdarek...
ja sem natom jindy tak priblizne stejne jako vy ted
ale ted sem nehulil mesic (teda az na jedno brcko predevcirem:) ale je to z duvodu ze nemuzu (fuck...) hold uceni a huleni nejde dohromady...
tesim se na 27.8 (teda jesi ten reparat udelam....udelam!) to se zhulakuju jako nikdy:) a asi pripisu prispevek do fora Nejbrutalnejsi zazitky po huleni :o)
Era
Já dělaám 10.9. zkoušku z patologie - 2. termín ale testování letošní úrody si prostě odpustit nemůžu :)
Ale jinak si to umím rozložit tak, že mi úroda vydrží přesně do další sklizně.
Průměrně hulím tak 1 - 2 x týdně a vysadit můžu kdykoli, když mám co jiného na práci :)

PS: Ať ten reparát uděláš. Jestli to já udělám, tak zhulím i asistenta :D
nemo
No já jsem zjistil, že když si dám jednoho-dva pořádné prdy ze skleněnky, tak už si nemusím dávat další, protože nemám pocit, že by se ten účinek nějak zvyšoval (takže šetřím). Dalšího prda si dám tak za hoďku dvě, abych si ten účinek prodloužil (po 2-3 hodinách totiž účinek mizí). No a pak si počkám do dalšího dne, protože ten první prd po půstu je nejlepší.
nemo
Pro ty co se bojej znovu:
9 kritérií závislosti podle Světové zdravotnické organizace (WHO)
JSOU-LI SPLNĚNA ALESPOŇ TŘI Z NICH , JDE O ZÁVISLOST
_ Užívání drogy v častějších intervalech a větších množstvích, než bylo původně zamýšleno
_ Neúspěšné pokusy o zastavení užívání, přetrvávající touha, bažení
_ Extenzivní objem času, věnovaný obstarávání drogy
_ Pocity intoxikace nebo zažívání abstinenčních příznaků v nevhodné době
_ Vzdání se jiných činností, vztahů, předmětů kvůli droze
_ Pokračování v užívání bez ohledu na známé škody, činěné sobě či druhým
_ Patrná tolerance, tedy stav, kdy se postupně zvyšuje množství látky, nutné k dosažení téhož efektu
_ Charakteristický syndrom odnětí drogy
_ Užívání drogy s úmyslem předejít syndromu odnětí drogy

Kvantifikovatelná kritéria závislosti podle NIDA (americký National Institute On Drug Abuse), užívaná pro škálování "závislostního potenciálu" psychotropních látek škála: 1 (nejtěžší) 6 (nejméně těžká)
_ Odnětí: přítomnost a závažnost charakteristických abstinenčních příznaků
_ Nutkavost: potenciál látky přimět konzumenta k opakovanému požití (když zeslabují účinky), měřený testy na lidech a na zvířatech
_ Tolerance: kolik látky je třeba k ukojení zvyšujícího se bažení + výška stabilní úrovně v porovnání se "startovní" hodnotou
_ Dependence: kombinovaný ukazatel: míra obtížnosti, s níž je uživatel schopen přestat + míra recidivy + procento uživatelů, u nichž se dependence vyvine + vlastní hodnocení uživatelů co do potřeby substance
_ Intoxikace: míra, v níž se pod vlivem látky mění kognitivní a další psychické funkce

Marihuaně dávají odborníci převážně u všech ukazatelů známku 6 nebo 5 (jen u intoxikace 4) na rozdíl od alkoholu, kterému dávají u odnětí a intoxikace 1 a u ostatních 3 nebo 4.

Je to ze zdroje: Stručný souhrn pro podvýbor poslanecké sněmovny Parlamentu ČR:
15. června 2001
MUDr. Tomáš Zábranský, Ústav preventivního lékařství
LF UP Olomouc
Kalapu
Musim se přiznat, že nepatřim mezi lidi, který by hulili každej den a nehulit tejden nebo i měsíc pro mě neni problém, je to tim že pořád čekám na úrodu, ale ani pak by nechtěl na častosti svýho hulení nic měnit.
maestro_007
jo, souhlas s Erou. Vlastne hulim tolik, aby mi vzdycky vysla uroda do dalsi urody, coz vetsinou vyjde :-)

...zrovna tento rok mi dokonce i zbylo/zbude takze to mam hodne nabite, prece to nebudu vyhazovat ;-)
snehulak
cus lidi.hulim skoro kazdej den vetsinou vecer kdyz mam klid pred spanim anebo kdyz nekde sme.no a rikam si kdyz cumim na ty lidi co chlastaj 3x tydne tak ze se potom celej dalsi den leci a sporadaj 30 cigaret za vecer.je nekourim jenom hulim alkoholu taky moc nedam obcas nejake pivko nebo vinko ale nikdy ne moc .kdyz se vecer zhulim na plech a jdu se projit nekam s mladou tak rano vstanu a jedu na kole trebas 70km a jsem ready.jezdil jsem zavodne na tom kole.a kdyz si srovnam to co vydrzim ted a co jsem vydrzel kdysi kdyz jsem fakt se snazil zit zdrave a nehulil(ted hulim 3 roky) tak je to to same.jedine mam obcas depku co na to me plice ale jak rikam pokud udycham na kole kopec furt stejne je to v pohode.navic se pohybuju mezi lidma kteri spis nehuli jak huli a to je taky dost dulezity kriterium.sakra ale tesim se na podzim a mou urodicku.sklenik rulezz :))) btw.kazdy ma svou drogu a kazdy ujizdi na necem jinem.bohuzel v nasem state lidi ujizdi vetsinou na bedne a tvnova
chobot
Cauvec,

zajimalo by me jak moc na vas pusobi huleni kdyz hulite delsi dobu kazdy den - neboli jak moc roste tolerance? Ja normalne hulim asi tak jednou (obcas 2x) tydne a jedna slukna me dostane do celkem brutalnich sracek. Nedavno jsem ale byl tejden v Holandsku a hulil jsem tri dni po sobe kazdy vecer (a to celkem qalitne). Problem byl, ze ten treti vecer sem se proste nedokazal zhulit. Zhulil sem sam celkem silnyho speka a byl sem jen tak lehoucce mimo, rozhodne to neslo povazovat za zhulenost. Taxem umot cisty brko z Northern Lightu a zase skoro nic! Normalne by mne takovy qantum totalne vodrovnalo na nekolik hodin.

Takze sem dospel k zaveru, ze hulit denne je proste vyhazovani huleni voknem (aspon pro mne).

Jaky s tim mate zkusenosti? Casto tady ctu, ze nekdo huli denne - to to na vas jeste funguje? Jak moc toho musite zhulit abyste dosahli stavu, ktery lze oznacit jako 'qalitni zmastenost'?

chobot
snehulak
Mnoooo tak teoreticky ma marihuana potazmo THC obracenou toleranci tj. cim vic hulis tim staci min aby to na tebe ucinkovalo.Me se to teda moc nezda, ale asi je treba oddelit subjektivni psychedelicke ucinky a ucinky na telo .Jak sem psal hulim kazdej den a to vetsinou sracky outdoory a jenom obcas svatecne si dam nejakej "lepsi" skancik bo hash a vyplechovat me to dokaze stale.Jasne, ze to neni to co to bylo poprve podruhe podvacate, ale kvalitni zhulenost to je.Spis zalezi v jakem si prostredi jak jsi psychicky naladeny.Kdyz chodis denne do sve hospy s tema stejnyma lidma uz nekolik let tak to urcite nebude mit takove ucinky jak poprve.Proste pro marihuanu plati to same co pro ostatni psychedelicke drogy - SET a SETTING je dost dulezitej.Prostredi , nalada o tom to je.Ostatne vzpomen si jakej byl pro tebe par prvnich cisel sexu :) taky o necem jinem .I kdyz neni nad zkusenost jak s tou travou :)
A kdyz uz ti to nic nedava tak prestan nebo zmen zbusob .Treba si neco dobryho uvar :)
PiosOne
Musim souhlasit s Chobotem. Hulim jenom vikendove, pokud jsem ale nekde na akci, tak hulime nonstop treba 3dny a cim dele hulime, tim je to jakoby slabsi. V pomeru ke zhulenemu materialu.
Taky jsem si vsiml, ze pokud si dam 1-2*sklo sweet purple, tak to ma stejny ucinek jako kdyz vykourim solo jednoho jointa ze stejnyho modelu. Takze setrim zasoby a zaroven i plice. Pricemz mi k tomu dopomaha i par litru mlika :)
snehulak
Je to hodne subjektivni vec.Kazdy se chova jinak a taky ho jinak ovlivnuje trava.Je par veci spolecnych ale tim to konci.Kazdy je jiny a kazdy si to jinak uziva. Ja musim rict za sebe, ze i kdyz sme se toulali mesic po indii totalne v hajzlu furt tak nas kazda dalsi davka dostala jeste do vetsiho hajzlu :) tfuj nekdy jsem si pripadal na rozhrani totalniho zblazneni bezvedomi a ja nevim ceho jeste :)
snehulak
No k tomu odbouravani.Vono to co tam zustava v tom tele nekolik dnu/mesicu uz neni aktivni THC , ktere dela ten stav HIGH .To uz jsou jenom nejake derivaty .Je to tak ze si ta psychika vytvori svuj navyk.Nevim jak bych to vysvetlil, ale trebas lysohlavky jsou taky fajn ale tak 3x za rok , kdyz to zeres kazdej tyden tak to ztraci to kouzlo nehlede na to ze stracis i jatra :))) Jak uz jsem psal , je to hodne subjektivni a zalezi to na mnoha okolnostech a taky modelu.Kdyz budete hulit dlouhou dobu furt to same a potom si date neco jinyho treba i s mensim obsahem THC tak se vam bude zdat, ze je to nejakej super model atd...
prdow
na tech 12 hodinch pustu po probuzeni neco bude, ale nejak nezvladam to vzdycky vydrzet, takze casto rano este v posteli zapukam a je to v riti :)
prdow
fsecko je otazka priorit :)
ze bych si do toho supliku zamikal i kakao?:)
snehulak
v prve rade bych do toho supliku musel zamykat svou milou :) :) a taky x dalsich veci trebas comp atd...takze to mate tezky.pokud si nekdo z vaseho okoli nevsimne neceho divnyho na vasem chovani nebo nekaslete krv nebo nemate divny stihy tak je to v pohode :)
stejne je to jenom urcite obdobi kdy clovek huli hodne a potom uz si da oraz.pozoruju to na mych starsich kamosich .taky kdyz ja zacinal hulili furt a ted si daj svatecne.tak snad to nekdy potka i me :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma