Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Hubení hmyzích škůdců pomocí BIO rostlinných extraktů - Klikni zde pro originální téma
Sinuhet
Ja mam s oleji spatnou zkusenost. Biool nastrikan, kytky jsou mastne jeste tydny po aplikaci, listy se jim krouti, objevuji se plisne, ve spojeni s teplem ze svetla olej asi vselijak "zahniva", vubec nejsem nadseny ze sveho zasahu proti svinim. Ted se snazim kytky oplachovat vodou, abych z nich olejovy povlak dostal. Mimochodem postupoval jsem prave tak, ze jsem je cele namacel do misky s roztokem bioolu.
r-man
Ja jsem taky strikal Bioolem, nechtel jsem pouzit chemku, protoze to bylo 14 dni pred sklizni, a nedalo se to hulit. Proste spalenej olej, karcinogen jaxvina a jeste to chutnalo hrozne...
Jahudka!
Ja jsem v bioolu kytky normalne vymachal.Proste jsem je otocil vzhuru nohama a ponoril do lazne.Ucinek na 100 procent.Kytky byly mastny jako svine to je pravda,ale protoze to bylo jeste v rustu zadnej problem nenastal.Dokonce jsem takto vymachal i nezakoreneny rizky a taky prezily..Velice dulezity je pridat tam smacedlo (jar nebo neco takovyho).
matko291
citace:
Původní příspěvek od kimehc

Jo, málem bych zapomněl na to nejdůležitější - zapalovač a cigáro/špek.
Jakmile jsou všechny rostliny ošetřené, zapalte cigaretu a v klidu pokuřujte - váš nepřítel je poražen :)



Naštastie som este postrek na tieto potvorky nemusel pouzit tak skusenost nemam :rolleyes:

ale cital som kime ako besny aby som sa docital aky tam je figel s tym zapalovacom a cigarom/špekom a ty toto :D:D pohodicka
snark
no - úplná píčovina to neni - kromě toho se místo řepkovýho oleje daj používat i různý jiný. Trik je v tom že do tejdne po aplikaci je potřeba kytku i s květináčem (trik je omezenej na kytky v solovejch aplikacích - ne v rohoži :D) vzít - kolem stonku zeshora vobalit alobalem a zalepit sportpáskou - napustit vanu vlažnou až teplou vodou a vzhůru nohama - teda vlastně květináčem normálně celou kytku vykoupat a klidně i opatrně osprchovat - tohle se pochopitelně dá dělat než se pořádně rozjedou květy - nicméně je to jedinej způsob jak se z toho ten volej dá dostat - jinak se to pochopitelně nedá hulit jak píše moudrý erman.
Celkově je metoda funkční - nicméně spočítáme-li si náklady na výrobu emulze včetně vlastní práce, vyjde najevo že to MÁ smysl pokud je člověk v tý fázi vlastního vývoje že vydělává méně než cca 20 kč na hodinu - nebo pokud spočívá individuální sebeuspokojování ve výrobě čehokoliv co se dá koupit.
pyroman1
Ja jsem chytnul svilusky minulou slizen a strikal jsem Bioolem,nic jsem do nej nepridaval jen jsem musel vychytat dostatecnou koncentraci a uplne super asi po ctyrech postrikach byly ty svine pryc,bylo to asi tri nedele pred sklizni takze jsem potom hodne rozprasoval vodu a pri huleni nebylo nic znat.

kimehc:dobrej napad ;) k+
Hububunebubu
Mal som svilusky v skleniku, skusil som vsetku chemiu co je na trhu, striekal som na ne kazde tri dni so Stihl motorovym rozprasovacom, myslel som ze to nemoze nic prezit ale tie svine sa po case vzdy vratili, olej alebo Biol som zatial neskusal. U mna sa asi drzia v pode, kedze rastliny sa uz par krat vymenili. Pomoze tu nieco na baze oleja aj ked nie su na rastlinach, alebo ako ich dostanem z pody?
r-man
2Time: Jeste jsem chemku takhle tesne pred sklizni nezkousel, a doufam ze ani nebudu muset. Ten olej je ale taky naprd, pokud je to takhle tesne, to musish uznat. To uz je lepsi nechat je tam a pripadne sklidit driv...Neumim si predstavit, ze v takovym stavu v jakym to mam ted (viz moje bedna III v podpisu, je to cca 14 dni pred sklizni), to budu namacet v oleji a pak omejvat, to by to bylo za dva dny uplne plesnivy, vetraky nevetraky :-(...

Proti vselijake haveti tedy doporucuji:
--Substrat pred pouzitim nasypat na plech a dat na 200C a 15-20 minut do trouby (to mi poradili v kvetinarstvi, driv se prej veskery substraty prohanely parou, nez se balily)
--pred kazdym pestenim vydezinfikovat pestirnu Savem Prim (nebo jaxe jmenuje to silnejsi), stejne tak i kvetinace a vse, co do skrine pujde znova a co tam zbylo od posledni sklizne

=> to vsak neznamena, ze tam nic mit nebudete, jen to riziko je mensi :-)
Hububunebubu
Nemam s olejom vlastne skusenosti, ale skusal to kamos ked mal uz mu to kvitlo. Znicil tym celu urodu, rastlinam sa nic moc nestalo, ale ten olej na rastline ciastocne zostal a ked sme potom ubalili bolo to strasne, sice to slapalo ale ta chut po prepalenom oleji bola strasne, otrli jedinci to aj tak chvilu fajcili ale nakoniec sa zhodli so mnou a vyhodili to.
Stoned_r41d3r
Samozrejmne, je logicke ze po pouziti chemky je dobre udelat pred sklizni flushing, popr. pri postriku pockat,nez se pripravek rozlozi- viz obal, vetsinou mezi 10-14 dny,pozor vsak na nektere fungicidy... Proste kdyz neco strikam na kytku,premyslim toho.

Olejova metoda je nebezpecna v tom,ze olej je mastny a ucpava kytce pory= kytka se dusi.
Z mych zkusenosti neni dobre olej ani aplikovat na mista,kde je plisen, olej tam udela film a, misto nedycha a o to lepe se plisni dari.
Olej je po pouziti potreba umyt- u outdooru se o to postara dest, ve skrini olej budto zmizi tim,ze kytku rosite,nebo je potreba,jak uz bylo zmineno vyse, vzit kytku s sebou do sprchy- pro mene harcore lidi- olej z listu umyt.
wilda
já taky používám biool a jsem s ním celkem spokojená, jen je nutný bejt fakt pečlivej. jenže se mi fakt eklovalo přidávat tam ten jar, i když vlastně nepoužívám jar ale ekologickej Ecover, ale stejně. Tak jsem trošku pátrala a nakonec jsem narazila na dobrou vychytávku, která sice není zadarmo:) ale pomůže tenhle stres s parazitama a stříkáním olejem rostlinám líp zvládnout.
jde o přípravek Hycol-Z možná ho někdo znáte, jde o:"kapalný přípravek určený zejména pro listovou výživu zeleniny, okrasných rostlin a pokojových rostlin formou postřiku na list. účinou složkou jsou vodorozpustné aminokyseliny přírodního původu z kolagenu. přípravek ovlivňuje řadu biochemických reakcí rostlin, podporuje jejich růst, vývoj a tvorbu reprodukčních orgánů. zlepšuje adaptabilitu rostlin ve stresových situacích. a hlavně:VÝHODNÁ JE SPOLEČNÁ APLIKACE S PŘÍPRAVKY NA OCHRANU ROSTLIN KDE SMÁČECÍ A LEPIVÉ VLASTNOSTI HYCOLU ZVYŠUJÍ EFEKT OCHRANY. antistresové vlastnosti hycolu potlačí případné vedlejší nežádoucí projevy."
takže vyměnte jar za hycol a vzhůru do boje:D
wilda
jjo to je pešek:( chtělo to tu koncentraci vypočítat tak aby to bylo stejný dávkování jak u toho biolu. hlavně doufej žes to postříkal pořádně, protože stačí malý zapomenutý místečko a ty mrchy se za chvíli vrátěj.
jinak další doporučený BIO vychytávky jsou třeba:
levandulovej olej, dobrej jako prevence, ten je spíš na mušky.
na antisviluščí postřik je parádní výluh z tabáku, teď jsem četla že zabírá i na pijavice, kdybyste měl někdo problém:D
taky je doporučováno zasadit do květináče česnek, odpuzuje téměř všechny škůdce a má citlivější kořeny než MJ, takže by teoreticky mohl časnějc reagovat třeba na přehnojení. tohle jsem ještě nezkoušela ale příští sklizeň se na to chystám, prevence lepší než náprava.
taky zkoukněte můj překlad lunárního kalendáře speciálně pro MJ, jsou tam dny, kdy jsou tyhle postřiky účinnější
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21923
bubik
...pouzivam SPRUZIT od f. Neudorff - tez na bazi repkoveho oleje...neni to laciny ale je to ucinny...
snark
spruzit sou přírodní pyrethroidy nebo tak nějak
mamasita
me se proti sviluskam osvedcila jenom chemie, tyhle olejovy ochrany mi pomohli jen jako prevence nebo pri hodne slabem napadeni, nikdy nevyresili problem uplne... :(
mrakoplas
jj spruitz jsem použil taky 3x po 5ti denních cyklech a pomohlo to.Obal je v němčině tu neznám,ale je tam něco jako:Wirkstoffe-4,59g/l Pyrethrine, 825,3g/l Rapsöl
xtraa
Svilušky nelítaj!!! A ani nijak zvlášť moc nelezou takže se na mucholapku lepit nebudou, si to pleteš se smutnicema nebo jinejma hmyzákama který sou v porovnání se sviluškama úplně neškodný. Na svilušky buď chemku nebo dravý roztoče.
dawca
citace:
Původní příspěvek od xtraa
Svilušky nelítaj!!! A ani nijak zvlášť moc nelezou takže se na mucholapku lepit nebudou, si to pleteš se smutnicema nebo jinejma hmyzákama který sou v porovnání se sviluškama úplně neškodný. Na svilušky buď chemku nebo dravý roztoče.


Hej no, teď na to taky koukám, splet jsem si to s octomilkama, to jsi ty malé mušky, co furt všude lítaj, sviňě..
No tak svilušky jsem teda nikdy neměl, takže doufám, že je ani mít nebudu.
Omlouvám se za mystifikaci......
Co?
octomilky? to ti tam neco kvasí? ... máš asi namysli smutnice, že? :D
dawca
citace:
Původní příspěvek od Co?
octomilky? to ti tam neco kvasí? ... máš asi namysli smutnice, že? :D


Oh, omg :))) Já už nevím, jak se ty mušky jmenujou, prostě jsou malé, dotěrné a je jich moooc, teda bylo, už všechny chcíply.. :)
Hellboy
Ty musky se asi urcite menujou smutnice ty koumaku :) a na ty doporucuju parazitycke hlistice...ty s nima zatoci :)
Na svilusky je podle me nejlespi metoda biopredatoru take...staci zakoupit drave roztoce a ty se po kytkach zacnou prohanet jako blesk a sezerou na co prijdou :)

Ale zapominame na zaklad...prevenci a vcasny zasah....kontrolovat kytky !!!! zaklad je ty mrchy sejmout v rozjezdu...
Ted zase zacina sezona smutnic, puklic, svilusek a trasnenek...tagze sledovat cekovat listy porad .... jinak ohledne vlhkosti (vsem temhle mrcham se tusim dari pri vlhkosti 40-70 nejlepe) a teplotu take maji radi nad 20....
V zacatcich svilusek se mi vzdy osvedcil agrion delta jako chemka...jako prevenci doporucuji bioprotect od plagronu s neem oilem nebo bio abwehr od atami ... tusim, ze take s neem oilem.....zvysuje to obsah alkaloidu v kytkach, odpuzuje hmyz atd...

Biool je spolehlivy jen ve vyssi koncentraci, coz jak uz zde bylo receno neprospiva kytka...pochybuju, ze po pouziti se objevila plisen....jak pise snad jahudka...to je dost velka blbost, protoze olej zabranuje houbam "dychat" a melby je naopak likvidovat.....me to ale vzdycky kytky opece upali a udusi... tagze i kdyz se zbavim sviluch kytky vypadaj ponekud zazloutle a volezle....jinak biool stejne neií spolehlivej, pac dle me zkusenosti nenici vajicka sviluch a roztoci je poziraj....nutno dodat, ze je to ofsem bio coz je velka vyhoda a kdyz uz dojde na aplikaci doporucuji za dva dny oplachnout a nezapomenot pri postriku smacedlo !!!

jinak omite je take moznost ale nake sviluchy uz proti tomu maj castecnou resistenci...

Dalsi pouzivanou metodou je smaceni...utopeni hmyzu a to bud namacenim korenu na utopeni larv smutnic napr, nebo naopak smaceni dle popisu snarka na horni cast rostliny...


tot asi fse co me ted v rychlosti napada :)
dawca
citace:
Původní příspěvek od Hellboy
Ty musky se asi urcite menujou smutnice ty koumaku :) a na ty doporucuju parazitycke hlistice...ty s nima zatoci :)
Na svilusky je podle me nejlespi metoda biopredatoru take...staci zakoupit drave roztoce a ty se po kytkach zacnou prohanet jako blesk a sezerou na co prijdou :)

Ale zapominame na zaklad...prevenci a vcasny zasah....kontrolovat kytky !!!! zaklad je ty mrchy sejmout v rozjezdu...
Ted zase zacina sezona smutnic, puklic, svilusek a trasnenek...tagze sledovat cekovat listy porad .... jinak ohledne vlhkosti (vsem temhle mrcham se tusim dari pri vlhkosti 40-70 nejlepe) a teplotu take maji radi nad 20....
V zacatcich svilusek se mi vzdy osvedcil agrion delta jako chemka...jako prevenci doporucuji bioprotect od plagronu s neem oilem nebo bio abwehr od atami ... tusim, ze take s neem oilem.....zvysuje to obsah alkaloidu v kytkach, odpuzuje hmyz atd...

Biool je spolehlivy jen ve vyssi koncentraci, coz jak uz zde bylo receno neprospiva kytka...pochybuju, ze po pouziti se objevila plisen....jak pise snad jahudka...to je dost velka blbost, protoze olej zabranuje houbam "dychat" a melby je naopak likvidovat.....me to ale vzdycky kytky opece upali a udusi... tagze i kdyz se zbavim sviluch kytky vypadaj ponekud zazloutle a volezle....jinak biool stejne neií spolehlivej, pac dle me zkusenosti nenici vajicka sviluch a roztoci je poziraj....nutno dodat, ze je to ofsem bio coz je velka vyhoda a kdyz uz dojde na aplikaci doporucuji za dva dny oplachnout a nezapomenot pri postriku smacedlo !!!

jinak omite je take moznost ale nake sviluchy uz proti tomu maj castecnou resistenci...

Dalsi pouzivanou metodou je smaceni...utopeni hmyzu a to bud namacenim korenu na utopeni larv smutnic napr, nebo naopak smaceni dle popisu snarka na horni cast rostliny...


tot asi fse co me ted v rychlosti napada :)


Na Smutnice bohatě stačí mucholapky, ty je spolehlivě vyvraždí, koumáku ;-) - čekuj moje photoz.
Jinak svilušky a podobnou havěť jsme ještě ve skříni nikdy neměli, tak snad nebudou ani teď...

Smoke less, remember more! -nebo že by naopak :-D
Co?
no vzhledem k tomu, ze cast zivotniho cyklu smutnice tráví v půdě (kde taky škodí)...tak mucholapky a lepové desky jsou max. tak korigovat výskyt na únosnou mez...ale bez nich ....to je ještě lepší :)
....koumáku :frog:
Jizvič
Jen bych upozornil na ten repkovy olej ze je rakovinotvorny tak bych asi radsi umyval opravdu dukladne buhvi co by to mohlo udelat za paseku v tele po nekvalitnim proplachnuti.
gustav makovec
mrchy bídné, taky mě pjekně dožraly,nasel jsem brzi,únor,květ okamžitě jak to šlo,kytky nerostou,zákrsky kvetou,jednu jsem opýlil,přízemí květ usychající 1 patro se semenem,tu druhou jsem oškubal později z květů,jakoby se opět rozrostla revegovala a do toho se mi vyskytly ty malé filcky.asi ze substrátu...Mengelegrower... Koupil jsem chemickou sračku a pak se mi to rozleželo v palici,vzal jsem peříčko,mašlovačku,prostě ten pičinec na pomazání pečiva,dal by se asi použít štětec s pevnějším vlasem, a ty malé kurevky jsem pozvolna ometal na bílý parapet.List po listu,květenství po květenství.Bylo to celkem fofrem,ekologicky,a ty roztomilé tvorečky jsem zbavil života přetřením prackou po parapetu.Zanechávají za sebou tmavší šmouhu,odstarnitelnou běžným kuchyňským sajrajtem a papírovým ubrouskem.Není čas,ale budu se muset hecnout a přidat nějakou fotku.
Jaké z toho plyne ponaučení ?Trocha ekologie nikoho nezabije!Aplikace je patrně nevhodná na plantážích.....
Jizvič
citace:
Původní příspěvek od Jizvič
Jen bych upozornil na ten repkovy olej ze je rakovinotvorny tak bych asi radsi umyval opravdu dukladne buhvi co by to mohlo udelat za paseku v tele po nekvalitnim proplachnuti.


Nebo si to pletu s rapikovym olejem ?
gustav makovec
Fredy dostal HIV ? už to tu bylo,jen tak z prdele.A tak i já jsem letos jen tak z prdele vystrčil svůj miniwoknormengelegrover na zahradu./těsně po posledním příspěvku zde!/zkušenost stará pár dní!/neověřená vědecky/leč zajímavá k úvaze/snad/Kecám.Kdesi jsem se zas dočet,že kytky potřebují pro dostatečnou potenci thc dostatek UV záření,což v případě plastových oken se skly zabraňujícími jeho pronikání mě vedlo k myšlence kytky vystrčit na chvíli ven.Když už konečně pere ta Zoncna....Jak si je jdu občas prohlídnout,..denně.. tak vidím,že ty malé filcky se již nevyskytují na jejich asimilačních orgánech, a místo toho tam pobíhají brablenci.Jen tak z prdele je asi všechny sežrali.Já to říkám furt,bez podobně nahodilých skutečností není pokroku.....Jest fšak otázkou , co se stane ve dnech příščích....jestli mi nesežerou kytky...
vata
na svilusky me pomohl odvar z tabaku.a bylo to kurevsky zamoreny.
citace:
Biologická ochrana rostlin, postřik, vyrábí se z extraktu posvátného australského stromu Neem, udržuje ochranný film na listech a zabraňuje jejich dehydratatci, odpuzuje hmyz, poškozuje hmyzí dýchací ústrojí a zároveň nevratně poškozuje hmyzí rozmožovací systém. Balení: 100 ml. Vydejete se do boje se škůdci - BIOLOGICKY.



Co skusit tohle??Máte s tím někdo zkušenosti??
to h´assassin: proč??to je taková sračko bo co?? Když tam píšou, že je to bio a může se to používat i v květu tak to nemůže bejt zase taková sračka ne??
Co?
imho.btw.tydlety oily jsou založený na principu olej+voda+smáčedlo (příklad. slunečnicový olej+voda+jar) ; do některých vyrobci přidávaj i nějaké chemické "zabíječe" ....většinou to způsobí to, že ten hmyz zadusí.....a pak je to potřeba omýt (=víc práce)
:D bo Co?
citace:
Původní příspěvek od h'assassin
to Bobek : je to z toho cejtit. proč by to nemohla bejt sračka ? si myslíš, že ty breberky zdrhaj proto, že je to nějaká maškrta, bo co ? :D


No já soudil podle toho, že tam maj napsaný, že je to čistě biologický a protože je to biologický tak se to dá použít i ve fázi květu.. No jestli se mi tam svině oběvěj tak to na ně naseru a pak o tom podám report ;)
Výborný na různý breberušky je taková žlutá lepící destička, která se zapíchne do květináče, nebo se pověsí. Funguje to jak mucholapka. Máti to používá už pár let a neviděl jsem nikde jinde mušku, než na lepidle...
wilda
Tak toho posvátnýho stromu bych se chtěla teda zastat. Používám ho už celkem dlouho takže můžu porovnávat výsledky oproti téměř všem přírodním věcem co mě teď napadaj (Biol, Bioton, Spruzit,tabákovej výluh) a můžu říct, že je to podle mýho názoru jedna z nejlepších věcí na trhu, rozhodně je lepší než všechny výše jmenované.
Jde o to, že nimbovej olej má několik způsobů, kterejma pomáhá:
1. částečná likvidace parazitů smočením, podobně jako u biolu apod. - ale toto není primární účinek a ani být nemá, nimbový olej NENÍ účinkama založen na stejné bázi jako oleje, nezabíjí parazity udušením - následující efekty jsou mnohem důležitější
2. je to antikoncepce:) - nimbový olej v sobě obsahuje látky, který působěj na reprodukční systém těch mrch takovým způsobem, že je zbavujou možnosti množit se - tzn. generace, kterou postříkáš nebude moc mít mladý, takže ti tam dožije a pak máš klid
3. dál snižuje schopnost parazitů přijímat potravu a narušuje jejich kůži a celkově působí jako regulátor hmyzího růstu
4. chuť - má extrémně hořkou chuť, takže parazitům kyti nechutnaj
5. fungicid - používá se k ostraňování plísní a virovejch infekcí (padlí apod.) pokrývá povrch listů, odpuzuje vodu a tím brání šíření plísňovejch spór. Je účinnej na různý druhy plísní, padlí, strupovitost, skvrnitost listů, obilnou sněť. Já osobně ho mám vyzkoušenej na plíseň a za pár dní zachránil kytky, který by jinak byly kaput.
Další výhodnou věcí je SYSTEMICKÝ EFEKT nimbového oleje - to znamená, že je automaticky distribuován do všech částí rostliny, tzn. není nutné stříkat na všechny části rostliny, ta sama si ho uvnitř rozdistribuuje. další věc je, že je možné ho díky tomuto efektu použít v zálivce, není nutný postřik.

Použití nimbového oleje pro dosažení maximálních výsledků je následující:
1l horké vody (tak z 3/4 varu)
8ml nimbového oleje (za studena lisovaného)
3ml Hycol-Z - protistresový postřik, rovněž zlepšuje smáčlivost rostlin
pár kapek (cca 5) Frosch mýdlový čistič (ten je dobrý protože je taky eko, ale jde použít každý jemnější - dobrý je Dove apod.) nebo tekuté mýdlo - to je mnohem šetrnější než přípravek na nádobí!!

je důležité si uvědomit, že struktura oleje musí být mýdlem narušena, musí se z něj stát suspenze, proto je potřeba dobře prošejkrovat - po správně namíchaném mixu není po oschnutí po aplikaci na rostlinách poznat, že byly postříkány

pro 100% účinnost je potřeba rostliny stříkat každý 3 den po dobu 2 týdnů, pro 110% jistotu o týden déle - tzn. 3 týdny

já osobně tento rozvrh nezvládám dodržovat, chystám se na to, ale většinou jen hasím nějakej výskyt breber. můžu ale říct, že i s timhle přístupem už cca rok, co ho používám, jsem nenašla jedinou svilušku za celou dobu až do teď. sem tam se mi objeví něco jinýho, ale v minimální míře a po zásahu nimbem trvá zas tak 2-3 měsíce, než se mi tam dostanou nový. navíc už mi zachránil kytky před plísní, což se zastim nepovedlo ničemu (chemii nepoužívám, ale co jsem viděla u kamaráda tak si myslim že by fungoval líp než kuprikol). takže všem doporučuju.

odkaz na propagátora nimbu na OG
http://www.drugs-forum.com/growfaq/1667.htm

účinky nimbového oleje
http://www.ipmofalaska.com/files/neem.html
http://www.greeneem.com/about.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Neem_oil

kde koupit
já nejradši tady- http://www.biosfera.cz/product_info...roducts_id/1386
jinak http://www.lekarna.cz/p/kosmetika/nimbovy-olej-60ml/
v zahraničí je mnohem levnější, momentálně se chystám na větší objednávku zde: http://www.organeem.com/productsrates.html

a teď mě napadla ta nejdůležitější věc - ty kytky potřik milujou, když ho používám preventivně, tak jsou po aplikaci evidentně zdravější a vypadaj mnohem víc fit než předtim:bravo:
Hodinář
Po třech týdnech na Biolu(postřík 3xtýdně) :)
ferdinand
ja len doplním wildin skvely prispevok (č.40) že nimbový olej sa dá oveľa lacnejšie než v lekárni zohnať v growshope..napriklad Plagron Neemöol 1 Liter (!) za 750 Sk na www.greenspirit.sk

pre zaujimavost :) :
"Používá se jako vaginální lubrikant s 98% antikoncepční účinností po dobu pěti hodin od aplikace, přičemž nevyvolává žádné podráždění sliznice. Kromě antikoncepčních účinků nimba likviduje i choroboplodné bakterie, viry, plísně, kvasinky a zabraňuje přenosu pohlavních chorob (HIV, herpes, HPV). U mužů, kteří dosahují vyvrcholení dříve než partnerka, se může použít nimbový olej na penis, kdy se lehce sníží jeho nervová citlivost, zpomalí se vyvrcholení a díky tomu mohou oba partneři prožít orgasmus zároveň."
http://www.bylinarstvi-korenarstvi.cz/nimba.asp
HerrFlick
tak rok se s rokem sešel a moje kytky - NEBULA - začaly opět jevit známky svilušek. mám podezření na sviňušky.jedu outdoor. minulej rok na všech kytkách i těch co byly v květináčích na balkoně. mám obavu, že lezou ze substrátu. těžko soudit, jak by kytky rostly bez napadení, ale palice udělaly a ne málo, ale já to z poloviny pěstuju jako pěstitel a sere mě, jak to huntuje vzhled kytek. nedalo by se tomu zabránit jednak postřikem a druhak natřením stonku nějakým lepem?

taky metoda wildy vypadá dobře, pokud vše klape tak jak píše, ale víc jak pů roku poté, žádná reakce? zkoušel to někdo? může někdo potvrdit, že ten roztok je tak skvělej? rozhodně to vypadá nejlíp ze všech metod, pže by měla i pomáhat a ne škodit.

jinak jsem zkoušel výluh z vajglů a rozhodně svilušky nevybil, možná trošku tlumil jejich množení, to neposoudím, pže se mi nechtělo jednu kytku obětovat, ale k naprostýmu vyléčení teda nedošlo. sázím hodně hluboko, takže řízky jsou listama zpočátku hodně v kontaktu s půdou, tak jestli je to pak pro sviluše dálnice na moje kytky - nevím.

kytky mají cca 10-30 cm a tak se nabízí možnost ty svině chemicky zdevastovat a pak je tam už nepustit.

jak to vidíte?
Quantum
Hoj, moc se tady nevyskytuju, protože z 90procent se tady dočteš píčoviny. Svilušky = 100procent pomoc je OMITE 30w, ale je to chemo. Dá se použít v polovině květu, když to potom aspoň 1-2 propláchneš vodou, není to moc cítit a je lepší než to nechat těm kurvám sežrat...jak se to rozjede, že ze sebe dělaj ty žebříky, tak kytky do 4 dnů KO. Před přepnutím na 12 používám vždy preventivně biooil, protože ty svině tam stejně vždy jsou( malinké larvy-vajíčka, nejdou skoro vůbec vidět, až po delší době začnou na listech dělat mallliiiiliinkaté tečky, to už se probouzejí), jedu totiž z řezaných a mám hydro, takže ze substrátu to nemám.... No a když to chutnu náhodou- stane se- 2týdny před koncem, tak mi nezbývá, než co max. 3 dny sprchovat vodou a sundat křemíkové sklo z lampy ať ty paldy vysuší, ať zas nechytnu plíseň. Takže zhruba tak se sviluškama prozatím....ALE, ABYCH SE DOSTAL K NIMBU.... ASI MĚSÍC ZPĚT JSEM HO KOUPIL V ŠOPU, NAMÍCHAL DLE NÁVODU- tzn. ne tak hustě jako Wilda- A KYTKY V POHO, PRÁVĚŽE SE MI ZDÁLO, ŽE VYPADAJÍ I LÉPE NEŽ PO BIOOILU. NO, MÁM JE V POLOVINĚ KVĚTU A JSOU KRÁSNÉ.. Abych to nějak ukončil a alespoň trochu ti pomohl. Nimbo olej na mně zapůsobil hodně pozitivně a zkoušel jsem ho jednou. Rozhodně na mne zapůsobil článek od WILDA a myslím, že jde poznat, že ví o čem píše, DAL BYCH SI V TOMTO PŘÍPADĚ PORADIT. A taky tak sám udělám, takže wilda k+, nimba K++, zdarec
HerrFlick
Díky za názor. Zkusím nimba nebo možná i ten oMITE, když je květ v nedohlednu.

Ale co si myslíte o tom napatlání stonlu od země nějakým lepem? Ty původní listy, který jsou poškozený tím, že se dotýkaly ze země ustřihnu, tím se zvětší nezera mezi prvním patrem a zemí a stonek do prvního patra bych pomazal něčím ala lepový desky. Lezou ty svině po stonku dál a dál,ne? U outdoor hrozí, že je tam foukne vítr z vedlejších rostlin co samozřejmě venku rostou, ale za pokus by to stálo. Nebo ne?
Quantum
Problém je, že sviluše kladou tty mušky, co lítaj všude, když máš hlínu. Nebo dlouho ovoce třeba na stole, taky jich je tam jak nasráno, myslím, že to jsou ty samé mušky. No, a ty kladou ty vajíčka, ze kterých se líchnou ty žravé potvory. Nejdřív, bílé tečky na spodní straně listů, dělají tečky lehce hnědé na vrchní straně listu, to může trvat delší dobu a pozvolna to nabírá na tempu. Když se z nich stanou takové naoranžovělé lezoucí kurevsvta, tak je to problém, je jich najednou všude plno, již zřetelné poškození květin, i pro laika, na palicích viditelné pavučiny- devastace do čtyř dnů... Je jich plno, dělají žebříky samy ze sebe!! stonek nestonek. Takže patláním stonku MOŽNÁ proces o něco oddálíš- ne o moc- ale nevyhneš se tomu. U tebe- outdoor- je to tak, že bych se jich každopádně prozatím zbavil, to znamená postříkat celé kytky, především a velmi důkladně spodní strany listů, můžeš i hlínu-ne zalívat- postříkat. Záleží v jaké fázi jsou, pokud již lezou a máš tam ty pavučinky, doporučuji OMITE, pokud jen drobné vajíčka-bílé na spodní straně listů- můžeš jít i do oleje. Ale když tam nejsou paldy, neštítil bych se toho chema, je to jistota... Návod na míchání roztoku je na obalu, míchám to jak na jahody....
Tím se toho ZATÍM zbavíš. Jenže mouchy lítaj furt, furt kladou a svině se furt líhnou.. Takže využít předností nimba a co 10-14 dní to stříknout na prevenci, ale tak, abys to před sklizní stačil vymýt..
PS: nečekej, že postřik zatočí s muškama, to jsou kurvy odolný, zaručeně zruší sviluše muchy ne. Naopak- co neplatí na svině, pomáhá na muchy- tedy ten tvůj lep. Nevím, jaký jsi měl na mysli ty, ale napr. v baumaxu jsem kupoval ty žluté a silně lepivé - muškám "vonící" trojúhelníčky- ty většinou zabodneš do hlíny kolem kytí a na něj se mušky chytaj. Samožřejmě ne všechny, je to taková podpora v boji. Prostě to nějak zkombinuj, najdi si klidně vlastní způsob, důležitá je kontrola a včas to řešit, nejlépe tomu předcházet. Má na to vliv hodně věcí, čím zdravější kytky, tím méně náchylné atd. Každopádně jak jsem řekl, dělal bych to tak, že akutní případy omite, lehké a prevence- důležitá nimbo + dejme tomu ten lep v hlíně, třeba i na stonku, pokud máš vychytaný lep a ne nějaký klíh nebo chemopren, to asi ne ¨:). Hodně zdaru, myslím, že víš vše, úplně jsem se vydal, takže čus
wilda
na outu jsou paraziti vpodstatě přirozená věc, asi se jich 100% nezabavíš protože okamžitě jak zabiješ jedny přiletěj další:) lepový desky na svilušky moc nejsou ne, ty jsou na smutnice, molice atd. pokud to teď postříkáš chemkou (omite apod.) zbavíš se jich pro jednou ale za chvíli budeš mít další, takže bych ti doporučovala ten nimb. je sice dražší než chemie, ale jeho výhody jsou:
- listy po něm chutnaj hořce takže to některý swině odpudí po pár kousnutích
- postřik se opakuje tak po 10 dnech takže průběžná ochrana-protože to máš venku je pravděpodobný že jich tam pár budeš mít pořád, ale nedojde k přemnožení a budeš je mít pod kontrolou
- i když to nemá parazity přímo likvidovat mám vyzkoušený že po postřiku je jich tam míň, takže působí okamžitě
- působí i na spoustu dalších věcí (plísně, padlí, .. ) což je u outu dobrý protože nikdy nevíš co ti kolem lítá, takže je to zároveň prevence proti dalším věcem
- má synergickej efekt (rostlina si ho sama rozvede) takže se nemusí potřikovat, dá se i zalejt jen do hlíny - tohle nemám vyzkoušený takže nevim jestli je to stejně účinný, ale zas ten postřik do hlíny ji regeneruje, je to něco jak enzymy - když se lisuje ten nimbovej olej, ze zbytků vyráběj kompost a hnojiva
takže jediná nevýhoda je cena a nutnost postřiky opakovat, ale zato setito odvděčí nepřítomností parazitů, ochranou proti spoustě věcí a zdravou kytkou.
já jsem s parazitama bojovala pořád, někdy jsem měla i 3 druhy vedle sebe, ale od tý doby co ho používám (cca 3/4 roku) NIC
karlos120
Biol je nej. 2 x 3 tydne je po skudcich a strikal jsem i palicky velke jak malicky a v pohode. Ale jeste jednou opakuju, prevence proti skudcum je drzet teplotu v groweru pod 23 max 24 stupnu. Protoze cim vyssi je teplota tim lepe se dari skudcum. Kytky narostou dobre i kdyz mate v mistnosti 20 stupnu.
Jack_Herer
Zdravím groweři
Posledních pár sezón zkouším na svých rostlinkách různé přírodní, vlastnoručně vyrobené extrakty, namísto klasických komerčních insekticidů. Má to hned několik výhod. Jednou z hlavních výhod je velká ekologičnost a také šetrnost, jak ke kytkám samotným, tak i ke mně co by spotřebiteli oněch rostlin. Právě ona netoxičnost mi umožňuje ošetřovat rostliny i krátce před sklizní a tak definitivně zamezit rozšiřování škůdců. Tyto přípravky také účinkují na mnohé druhy škůdců najednou a tedy mi stačí jeden postřik na mšice, svilušky i molice, což je i velmi ekonomické řešení :bandit:
Tady vám dám pár tipů, jak si podobné přípravky vyrobit doma...

Extrakt z Pelyňku proti mšicím, molicím a sviluškám:
Pelyňky v sobě obsahují řadu aromatických fenolů, které působí na hmyzí nervovou soustavu. Po zasažení se hmyzu zrychlí nebo naopak spomalí dech, což vede ke smrti organismu.
Pelyněk sbírejte vždy v době krátce po odkvětu, kdy se začínají vytvářet plody. To se nachází v rostlinách mnohem více účinných látek. Postřik připravíte z 250-300 gramů sušeného pelyňku, který necháte 2 dny louhovat v lihu ( 40-60 Vol. ). Po oněch 48 hodinách roztok přefiltrujete a do filtrátu přidáte asi 20ml tekutého mýdla ( jakéhokoliv ) a asi 25ml jedlého rostlinného oleje. Řádně protřepete a poté tuto směs zředíte v poměru 1:10 s čistou vodou. Při větším napadení rostlin můžete ředit i v menším poměru.
Postřik provádějte ráno nebo navečer a snažte se postřikovat přímo škůdce na rostlinách. ( U kytek pod lampou aplikujte nejlépe asi hodinu před zapnutím osvětlení )

Extrakt z kuchyňského česneku proti mšicím, molicím, třásněnkám a sviluškám :
Insekticidní účinky česneku jsou známy již od středověku, kdy se česněk používal k ochraně zásob před škůdci. Česnek obsahuje hned několik látek s insekticidními účinky, které u hmyzu způsobují trvalé poruchy metabolismu, které většinou končí smrtí.
Postřik připravíte následovně: vemte 100 až 120 gramů čerstvého česneku a ten rozsekejte nadrobno. Přidejte asi 200ml rostlinného oleje a nechejte den louhovat. Pak přilejte zhruba půl litru vody a asi 10-15ml tekutého mýdla ( jakéhokoliv ). Další hodinu až 2 nechte odležet a poté přefiltrujte a zřeďte s asi 10 litry vody. Následně se provádí postřik přímo na škůdce.
Pozor! Z rostlin ošetřených česnekovým roztokem se po několik dní line typický česnekový zápach-nedoporučuji proto používat doma ve skříních a tak podobně.

Extrakt z chilli papriček proti mšicím, třásněnkám, molicím a sviluškám :
Také klasické chilli se mi osvědčilo v boji se škůdci. Nejlépe zabírá na mšice a svilušky ;)
Příprava: 200 gramů sušených chilli papriček či chilli koření smícháte s 1 rozdrcenou či nasekanou paličkou kuchyňského česneku a 1 malou cibulí. Směs přelijte asi litrem horké vody a nechejte louhovat nejméně 12 hodin. Poté přidejte další 3 litry vody ( nyní už studené ) a asi 10ml tekutého mýdla ( jakéhokoliv ). Po přefiltrování postřikujte přímo na škůdce nejlépe v ranních hodinách. ( U kytek pod lampou aplikujte nejlépe asi hodinu před zapnutím osvětlení )
Příprava-způsob číslo 2: 100 gramů sušených chilli papriček či chilli koření necháte alespoň 24 hodin louhovat v alkoholu ( 40-60 Vol. ). Poté zředíte 10-12 litry vody a aplikujte přímo na škůdce, opět nejlépe po ránu či navečer. ( U kytek pod lampou aplikujte nejlépe asi hodinu před zapnutím osvětlení )

Extrakt ze šalvěje lékařské proti mšicím a sviluškám :
Tento přípravek se dá použít také jako preventvní postřik na rostliny. Ukázalo se, že rostliny které jsem pravidelně ošetřoval tímto postřikem nebyly napadány ani mšicemi a ani sviluškami. Hold asi jim šalvěj moc nevoní :D
Příprava: 100 gramů sušené šalvěje rozdrtíte a zalijete 350ml alkoholu ( 40-60 Vol. ) a následně necháte 2 dny louhovat. Poté přefiltrujete a přidáte zhruba 15ml tekutého mýdla ( jakéhokoliv ) a následně zředíte 3-4 litry vody. Aplikujte jako prevenci na rostliny nebo přímo na škůdce.

Pamatujte, že u všech přípravků platí, že se musí postřiky opakovat alespoň 1x denně a to až do doby, než škůdce zcela vymizí.

Tak snad jsem vás aspoň trochu inspiroval a doufám, že také vám se bude s těmito rostlinými insekticidy dařit *peace*
a máš to vyskoušený?
Jack_Herer
Ty o kterých tady píšu vyzkoušené mám. A všechny celkem fungovaly.
V jedné staré knížce o škůdcích rostlin a jejich hubení jsem našel ještě nějaké další, které bych rád také ozkoušel, pokud se tedy letos na mém políčku objeví nějaký ten škůdce...
DrNi
K tomu extraktu z chili. Kolik je treba toho alkoholu? Musi byt cisty, nebo to muze byt treba i voodka?
Jack_Herer
2 DrNi: Tak toho alkoholu nelej vždy tolik, aby se veškeré chilli stačilo pořádně promíchat s tím alkoholem a mohlo tak do něj vypustit ony účinné látky. Takže to by mohlo být asi tak okolo 150-200 ml. A myslím, že bys měl používat spíš normální čistý líh, co koupíš v lekárně. Jednak má víc objemových procent alkoholu a druhak, vodka a jí podobné obsahují také cukr, různé aroma a tak. A to by se tvým kytkám možná nemuselo líbit...I když kdo ví...
John.Mall
Co se týká toho česneku, tak ten má i výrazné protipožerové vlastnosti a to nejenom proti okusu mšicemi molicemi a takdále, ale i proti drobným živočichům jako jsou třeba slimáci.
p.vetvicka
zdary groweri mam problem viz. foto myslim že to jsou svilušky ale nevim jestli svilušky dělaj pavučiny na lystech a ještě tam lezou nějaký rezavý brouci mrkněte na to poradte prosím jak to zlikvidovat jakej přípravek nejlíp použít
carlos
Ano, jsou to svilušky... velmi pokročilá fáze kolonie v pavučinách ;))
Celller
Cau, cau, nejvice napadene listy otrhej, muzes je zlikvidovat i manualne, aspon trochu. Mas je na rustu, nebo na kvetu, pokud rostes, tak si muzes vybrat z vicero pripravku, jako napr. Omite 30W, Svilustop, Talstar atd. , jen davej pozor, jsou to chemky. Jarova voda na tohle nepomuze. Nechapu, jak je mozny, ze sis toho nevsiml.
Hlava
No svilušky , pokud nechemicky doporučuji tohle , 3x postrik po 4 dnech a bylo po nich , http://www.schneckenprofi.de/nature...00000&mv_pc=474 , je to řepkovej olej 77% , za 14dni bylo po nich a uz sem je tam neobjevil , použivam to i jako prevenci , cau Hlava
snippers
mám dobrou zkušenost s
B.A.C Plant vitality plus

třeba tady

http://www.homegrown.cz/growshop/es...lity-plus-0-25l

musí to tam být pěkně dlouho,nechápu
cookino
citace:
Původní příspěvek od Hlava
No svilušky , pokud nechemicky doporučuji tohle , 3x postrik po 4 dnech a bylo po nich , http://www.schneckenprofi.de/nature...00000&mv_pc=474 , je to řepkovej olej 77% , za 14dni bylo po nich a uz sem je tam neobjevil , použivam to i jako prevenci , cau Hlava


pouzivas to i kvetu, do jakeho tydne ?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od cookino


pouzivas to i kvetu, do jakeho tydne ?


Jde to i na květ ale , zkoušel sem to max do 30dne kvetu , více ne , ale melo by to bejt v pohode pokud maš dobrou ventilaci tak bys nemel mit problem s plísní , Hlava
snippers
cookino-
Teď jsem měl s nima problém asi 14 dni před sklizní, aplikoval jsem to pouze na hlínu, nestříkal jsem vůbec na kytky. V tomto přípravku je pach predátora,když je sviluně ucítí začnou hybernovat,po 5-6 dnech se opět začnou probouzet a aplikuje se druhy postřík,sviluně opět hybernujou a protože už dlouho nepríjmají potravu pochcípou. Vesměs stačí rozředěný obsah nalít do nějaké misky a vložit do roomu,celkem to asi 2 dny páchne a stačí to. Zatím mě to nikdy nenechalo ve štychu,mám ho vždy skladem :-)
cookino
diky za tip a jeste jedna otazka - da se to poridit v cechach ? :)
snippers
ano,viz odkaz výše
mrakoplas
Cau,
doma jsem našel jedly rostlinnny chilli olej zn. vegetol, myslite ,ze ho muzu pouzit proti trasnenkam? Pripadne jak ho naredit a co pridat?

Je složenej z 98,5 % rostl. olejů - nízkoerukový řepkovej , slunečnicovej, chilli papričky 1%, přírodní výtžek chilly.

Ve vnitr plave dokonce asi 5 papricek ,ja bych to asi videl tak 1ml oleje /1l vody a mozna pridal nejakou tu mydlovou vodu, ale za kazdou radu diky moc. :einstein:
cookino
???

myslel jsem ten "der kleinesupersviluchenblafen " :D
tabák, česnek, chilli papričky, pelyněk
poměry nejvíc tabáku (10) : česnek (domácí českej, ne čínan) 5 : chilli 1 : (pelyněk) 4

1. tabák povařit půl hodky - 40g v litru vody, zředit

2. česnek a chilli (příp. pelyněk) nechat kvasit ve sklenici s vodou na slunku za přístupu vzduchu až týden a pak to zředit

3. smíchat 1+2 rozumně zředěný s vodou. ph je dobré mít 7 (mírně nad 7 - ph buněčné stěny je 7,3 a tak to nejlíp vstřebá)

- stříkat (důkladně, i zespod) 3x tři dny po sobě, tejden pauza a pokud se příliš neškrabatí listy tak zopakovat a je to jistý s tím že se už nevracejí a larvy jsou taky death - tohle se odzkoušelo letos na jedný kytce a funguje to :)

případně smíchat s polyversem a přesličkou a je to i na plísně dobrý...

postřik max první dva tejdny v květu

rozhodně žádnej olej ani jary a mýdla :eek:
mrakoplas
2REspect Flowers:
.... napr. repkovy olej se pouziva bezne do pripravku proti hmyzu , protoze na listech dokaze vytvorit mastnej povlak, ktery pokryje velmi dobre listy a s nima i vajicka i potvory a ty se udusej.

Jenom si myslim , ze se vyplati treba za nekolik hodin postrikat znovu jen vodou, aby se listum moc neucpaly pory a odplavily se mrtvi skudci a vajicka a cely cyklus nekolik dnu opakoval dokud se nezastavi priznaky napadeni. Ja kdyz mam Spruzit (účinná látka - kombinace přírodního pyrethrinu, extraktu z květů kopretiny růžové a řepkového oleje), tak kytky proleju ze shora i ze spod ,ze to znich tece, jak z klobasy na grilu a rano je zase postrikam vodou. A za nekolik dnu se jich zbavim , horsi je ze v techto vedrech ,chytnes na sebe nejakou tu potvoru hned,tak to chce porad hlidat, jinak pri zvyseny koncentraci skudcu ,se uz dost blbe je dari vyhubit uplne ptotoze si vytvareji proti postriku imunitu.

S tim mydlem to selskym rozumem asi funguje obdobne, akorat to asi nebude moc bio a zvysi se ochrana lhuta rozhodne bych prestal aplikovat do prvnich priznaku tvorby palicek .
The Chemical
Já mám trošku jiný dotaz. Už týden se mi po skleníku prohánějí svilušky. Zlikvidovaly už dvě okurky a teď jsem je objevil na všech rostlinách. Zkoušel jsem tabákový výluh, ale byl neúčinný. Objednal jsem dravé roztoče(biocont.cz). Po dvou dnech od vyexpedování (dnes) mi přišli. V pytlíku jsem ale neviděl nic, co by se pohybovalo.
1) Přežili vůbec transport? Máte s tím někdo zkušenost?
2) Pokud jich opravdu pár přežilo, dokáží se účinně namnožit třeba do týdne? Vývoj larev trvá prý 4 dny. Ale svilušky taky nespí a na mojí jediný krásný samičce se množej jak svině. Sice ještě nejsem ve fázi jako v prvním příspěvku, ale bílé flíčky po nich jsou už skoro na každém listě :( Vyčkat nebo šáhnout po nějaký brutální chemce?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od The Chemical
Já mám trošku jiný dotaz. Už týden se mi po skleníku prohánějí svilušky. Zlikvidovaly už dvě okurky a teď jsem je objevil na všech rostlinách. Zkoušel jsem tabákový výluh, ale byl neúčinný. Objednal jsem dravé roztoče(biocont.cz). Po dvou dnech od vyexpedování (dnes) mi přišli. V pytlíku jsem ale neviděl nic, co by se pohybovalo.
1) Přežili vůbec transport? Máte s tím někdo zkušenost?
2) Pokud jich opravdu pár přežilo, dokáží se účinně namnožit třeba do týdne? Vývoj larev trvá prý 4 dny. Ale svilušky taky nespí a na mojí jediný krásný samičce se množej jak svině. Sice ještě nejsem ve fázi jako v prvním příspěvku, ale bílé flíčky po nich jsou už skoro na každém listě :( Vyčkat nebo šáhnout po nějaký brutální chemce?


Ted par dni nebylo takovy vedro , tak by to snad melo přežit , jinak si tam zavolej , vim ze to prestali posilat kdyz byla moc velke zima/horko .

Jinak ten Naturen Schädlingsfrei , maj treba v Cimburkoví v Hydroponicu , tak si to nech poslat , cau Hlava
Hlava
citace:
Původní příspěvek od cookino
???

myslel jsem ten "der kleinesupersviluchenblafen " :D


citace:
Původní příspěvek od Hlava
Jinak ten Naturen Schädlingsfrei , maj treba v Cimburkoví v Hydroponicu , tak si to nech poslat , cau Hlava


citace:
Původní příspěvek od mrakoplas
Cau,
doma jsem našel jedly rostlinnny chilli olej zn. vegetol, myslite ,ze ho muzu pouzit proti trasnenkam? Pripadne jak ho naredit a co pridat?

Je složenej z 98,5 % rostl. olejů - nízkoerukový řepkovej , slunečnicovej, chilli papričky 1%, přírodní výtžek chilly.

Ve vnitr plave dokonce asi 5 papricek ,ja bych to asi videl tak 1ml oleje /1l vody a mozna pridal nejakou tu mydlovou vodu, ale za kazdou radu diky moc. :einstein:


NO snad tam neleješ olej na smažení ?? Nemyslim si že je to dobrý , to radši nejakej kup na to .

citace:
Původní příspěvek od Host
Výborný na různý breberušky je taková žlutá lepící destička, která se zapíchne do květináče, nebo se pověsí. Funguje to jak mucholapka. Máti to používá už pár let a neviděl jsem nikde jinde mušku, než na lepidle...


To bude asi hlavně proto že se jim říkalo signální desky , měl bys je mít v roomu pořád jako kontrolu , čistá deska každej den dokazuje že tam nemáš žadnej hmyz , máš li lepavou desku plnou , je třeba ji vyměnit :D a kouknout co mi tam lítá ( na desce ) a podle toho se zachovat .

citace:
Původní příspěvek od dawca


Na Smutnice bohatě stačí mucholapky, ty je spolehlivě vyvraždí, koumáku ;-) - čekuj moje photoz.
Jinak svilušky a podobnou havěť jsme ještě ve skříni nikdy neměli, tak snad nebudou ani teď...

Smoke less, remember more! -nebo že by naopak :-D


No dalši miris , to bys ty mucholapky musel narvat do hlíny na Smutnice a také Stonoženky platí tohle viz , http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=56035 http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=18708


citace:
Původní příspěvek od Host
tabák, česnek, chilli papričky, pelyněk
poměry nejvíc tabáku (10) : česnek (domácí českej, ne čínan) 5 : chilli 1 : (pelyněk) 4

1. tabák povařit půl hodky - 40g v litru vody, zředit

2. česnek a chilli (příp. pelyněk) nechat kvasit ve sklenici s vodou na slunku za přístupu vzduchu až týden a pak to zředit

3. smíchat 1+2 rozumně zředěný s vodou. ph je dobré mít 7 (mírně nad 7 - ph buněčné stěny je 7,3 a tak to nejlíp vstřebá)

- stříkat (důkladně, i zespod) 3x tři dny po sobě, tejden pauza a pokud se příliš neškrabatí listy tak zopakovat a je to jistý s tím že se už nevracejí a larvy jsou taky death - tohle se odzkoušelo letos na jedný kytce a funguje to :)

případně smíchat s polyversem a přesličkou a je to i na plísně dobrý...

postřik max první dva tejdny v květu

rozhodně žádnej olej ani jary a mýdla :eek:


Njn , Mirisovy blaboly , jary a mýdla jsou smáčedla , tabákový výluh je tady jinak bych se držel rad v přispevku č .50 nejspíše někdo kdo něco ví Hlava,
Carlos
ahoj ,hele pouzil sem na trasnenky biool ,max koncentraci ,kazdopadne me to uplne znicilo listy od konecku zacali cernat(odumirat) potom oranzovet a zloutnou smerem do stredu ,do te doby byly listy naprosto dokonale .Kzado prvni postrik jeste jaks taks ,ale po jejich navratu ,sem striknul znova a bylo to o dost horsi ,takze sem si jisty ze za to muze 100% tne ten postrik nebo spatne pouziti ,strikal sem tesne pred vypnuti lampy ,ventilacenonstop, 28dnu kvet 400w ,hlina- light mix 2/3 na spodku 1/3 all mix ,hnojky biobizz podle tabulek ,seminka (DP -OB ,Mazar,Blueberry)( Green H-el nino) ,nektere kytky to zvladli celkem v poho ,ale nasel sem asi 2lidi co meli stejny problem .

jo jeste sem tam pri tom zamoreni nasel takove malinke asi 2-3mm uplne zelene housenky ,nevite co je to zac .?
Fedor
Čus hoši,potřeboval bych trošku poradit,teďka ke konci květu se mě v boxu objevili smutnice... Ale holky uz flushuju,protože je za 2týdny seknu,ale mám tam ještě pár kousků euforie kterou tam ještě chvilku budu mít... Mám ty kytky co flushujupropláchnout tabákovým výluhem? Bojím se ale o chuť,ale kdybych neproplách všechno tak se to tam znova objeví... Mám ještě nimbový olej (neeom oil) od plagronu,co to postříkat tím? Díky :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma