Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 3 
Nový zákon... - Klikni zde pro originální téma
Maggie
Ahoj, včera jsem se vrátila z dovči, zapla si zprávy a nestačila se divit... Naši zákonodárci prý připravili zákon, který trestá propagaci drog až pěti lety vezení... Ta reportáž vlastně byla hlavně o tom, jak umělci propagují mekké drogy (tím, že CITUJI "... zašifrovávají sympatie k marihuaně do textů..." :-))))))))))) - to musí bejt šifra jak sviň). Co tomu asi říká svoboda projevu, že?
Maggie
Na http://www.koukat.cz/text.php?id=pruservl.txt je o tom víc...
Maggie
No, je to ale v rozporu se svobodou projevu..... Doufám, že tenhle zákon neprojde!
Majkl
Doufám, že tohle Vašek nepodepíše, to je přeci proti zdravému rozumu...
Koukám, že naši politici jsou schopni pod tlakem EU přijmout i podobné zákony, které tu byly před 13 lety.
Takže vzhůru na stromy!
Piskot
Do Kanalu s takovou vladou.Za chvili to bude v Cechach jako za okupace a nasledne totality.
Zakaz poslouchani nekterych stanic v radiu.
Zakaz nekterych televiznich poradu.
Zakaz vydavani nekterych knih a casopisu.
Zakaz nekterych servru na internetu.
Zakaz malovani a vubec zhotovovani umeleckych del ktere se nahodou dotknou problemu drog.
Zakaz nekterych pisnicek.

Paneboze tento stat stoji absolutne za HOVNO.Nezlobte se na me ale je to tak.
Maggie sice si me zkazila naladu ale K+ Ti urcite posilam.
Dude
náš milovaný občan a drahý volič přece nemůže mít vlastní myšlenky, musí být ochráněn v aseptickém vakuu, aby ho náhodou nenapadla nějaká podvratná věc.
Možná by nebylo od věci zakázat slova jako Marihuana, joint, droga, změna, vlastní názor, etc. A bylo by.
Kdo by byl přistižen při používání těchto slov, šel by okamžitě na pět let. A pro jistotu beze soudu, protože pořádných občanů se to přeci netýká a feťáky je třeba zlikvidovat.
Náprava bude spočívat ve sledování TV NOVA po 18 hodin denně, kombinovaně s posloucháním Leoše Mareše a Ilony Csakové.

Ne, vážně tohle mi přijde jako cenzura nejhrubšího zrna, proti které se snad postaví i širší veřejnost a snad se nás i zastane.

To že zákon prosazujou černokabátníci mě nepřekvapuje, ale co ostatní strany rádoby liberální? I když vono takový přistříhnutí křidýlek poddaným nikdy neškodí...

Svinstvo.
nakashi
bohuzel, nejen tento stat stoji za hovno, ale celej tenhle system... nezbyva nez doufat v lepsi casy...
Deu
Dnes ráno jsem při prozkoumávání informačních kanálů narazil právě na tuto "novinku". Všimněte si, jak celá záležitost probíhá, podobně jako tzv. Severům zákon - nejdříve ticho po pěšině, to propašovat na papír, a pak potichoučku odhlasovat ve sněmovně. Pěkně rychle, tak aby občané nemohli ani prd.
Nabyl jsem přesvědčení, že v tomto státě se věc s konopím pomalu ale jistě posunuje dobrým směrem, ovšem tohle je jako blesk z čistého nebe. Za všechnu práci, co si všichni s grower.cz zatím dali, nás teď poslanecká sněmovna chce poslat za katr, moc hezké.
My ale tentokrát na zadku sedět nebudeme, musíme s tímto zákonem něco udělat, to je jasné, nebo o grower.cz přijdeme.
Budeme vás informovat co dělat, až budeme sami vědět více. Zatím bůh s námi všemi !

[Edited by Deu on 25-03-2002 at 07:16 PM]
marc
Tak podle toho co sem zjistil de o zhruba zdvojansobeni dosavadnich trestu a pridani toho priserneho odstavce .

Doplněním stávajícího odstavce 2 v § 188a se provádí závazek vyplývající z čl. 9 Společného postupu odsouhlaseného Radou na základě článku K3 Smlouvy o Evropské unii týkající se přibližování zákonů a praktik členských států Evropské unie v boji proti narkomanii a týkající se prevence a boje proti nezákonnému obchodování s drogami, který vyžaduje, aby při postihu podněcování nebo vybízení k nezákonnému užívání nebo výroby narkotik členské státy věnovaly zvláštní pozornost používání údajů zpracovaných na počítači a zejména na Internetu. Vedle šíření toxikomanie prostřednictvím veřejně přístupné počítačové sítě, jakou je Internet, se demonstrativním výčtem doplňují další obdobně účinné formy (obdobně jako je tomu např. u § 206 odst.2).

neni to cele, nasel sem to tady
http://www.psp.cz/sqw/text/text.sqw...&lem=1&d2=1&X=t




viridis
CHE! - tento stat, kde politici breci, ze na ne obcane kaslou - procpak asi ? Kdykoli jsem stat na neco potreboval, tak me o neco obral a nasledne poslal k sipku, at se staram sam - podle pravidel, kterym rika zakony a ktera jsou konstruovana tak, ze ani dva pravnici nemaji stejny nazor. Ale vycucavat, regulovat, omezovat a prikazovat, to umi. Jak se k necemu tak zhovadilemu mam stavet tak, ze to pomaham vytvaret a zvelebovat - a ze je tedy i mym dilem ? Vzdyt jak to tak vypada, je vlastne muj stat mym nepritelem ! A verejne to proklamuje! Napada me prislovi o volani do lesa a ozvene.

Mily muj state, hyckal jsem si te a odevzdaval Ti nemalou cast svych prostredku. Tyto me prostredky vynakladas na to, abys mi zkomplikoval zivot. Dusis me a slibujes mi, ze me zavres, az zcernam, za to, ze delam co chci, kdyz tim nikomu neskodim. Stavis se ke mne jako muj nepritel a verejne to deklarujes. Snazis se ze mne udelat domaci zvire, kteremu je mozno nalinkovat co ma delat a co nesmi. Statky mi odebrane stavis proti mne. Stves proti mne lidi, kteri me ani neznaji a lzes jim o mne. Dobra - zacal sis sam. I ty jsi muj nepritel.

Blizi se placeni dani, a zase by muj oblibeny stat chtel moje prachy, ze s nima umi lip hospodarit, nez ja... nakopu mu do prdele, at se stara sam. Jsem prece nesvepravne hovado! :flick:

viridis

pro jemne a krehke duse: omlouvam se, ale protihrac me desne nasira uz delsi dobu.

[edit start]
P.S. Je to zajimave: nevite nekdo, proc me vubec nenapadlo slovo vlast ? [27/03 15:00] [edit stop]

[Edited by viridis on 27-03-2002 at 02:59 PM]
Piskot
*********************************************
Mily muj state, hyckal jsem si te a odevzdaval Ti nemalou cast svych prostredku. Tyto me prostredky vynakladas na to, abys mi zkomplikoval zivot. Dusis me a slibujes mi, ze me zavres, az zcernam, za to, ze delam co chci, kdyz tim nikomu neskodim. Stavis se ke mne jako muj nepritel a verejne to deklarujes. Snazis se ze mne udelat domaci zvire, kteremu je mozno nalinkovat co ma delat a co nesmi. Statky mi odebrane stavis proti mne. Stves proti mne lidi, kteri me ani neznaji a lzes jim o mne. Dobra - zacal sis sam. I ty jsi muj nepritel.
*********************************************

Presne tak!Pod tohle se musim taky podepsat a dat ti 100 % K+
Dude
jo chlapi, máte pravdu
pokud skoro půl roku vydělávam jenom státu na daně a on mě potom takhle nakope do prdele, to je dost smutný
Sakra, v čem sem tak jinej než ostatní občané tohodle státu, stát ze mě dělá frustrovanou minoritu.
A pohár pomalu přetéká...

Pravděpodobně to bude ještě horší - populace nám stárne, voličský stádo se zvětšuje, ptáčkovi se musí zazpívat...

K++ above
olik
Pevně, ale opravdu pevně věřím, že to neprojde hradem. Kolikrát už Havel pomohl v méně burcujících případech. Problém je v tom, že ti pitomci v parlamentu jsou schopni ten zákon rozchodit nějak jinak ... místo aby si v parku dali brko ... lemry !!!
marc
sorry za offtopic, ale zkusil sem to a ono to vyslo -- http://www.pavelsevera.cz/

Je tam i email a byl bych rad, kdyz napisete takovy skvost jako viridis tak aby jste to presmerovali na SEVERA@PSP.cz a pripojili prani o odpoved.

Prosim nepiste tam zadne nadavky ani ponizovani, tim muzete hulicum jedine uskodit. diky

[Edited by marc on 25-03-2002 at 02:37 PM]
wwidow
Prdel bude,až moje dvě dcery a syn budou koukat na to,jak jim poldové vodvádějí tátu za to,že má na triku list marihuany,a že si na netu píše s lidma,který sou mu mnohem sympatičtější , než kdejakej poslanec..Co se asi zrodí v těch dětskejch hlavičkách?Pozor,státe! Dnešní dítka jsou chytrá,mazaná a leccos jim v těch hlavičkách zůstává!Tak aby ses,Státe,někdy v budoucnu nedivil,jelikož si nedovedu představit,že v týdle republice sem jedinej táta,co hulí!
Shadowlady
Bezesporu souhlasím s vámi se všemi.

To Wwidow
U nás by to bylo pravděpodobně horší. Jsme v rodině totiž dva.

Takových let už se to všechno přetřásá a není tam snad nikdo, kdo by logicky uvažoval.
Je přece jasné, že zákazem se nic nevyřeší, ba naopak. Je vždycky lepší, když se vlk nažere a koza zůstane celá- dle starého přísloví!
Nebudou to mít ale určitě jednoduché a doufám, že zde upečeme něco, jak na ně.

Bože, prosím, nedopusť takovou sviňárnu!
manin
Jsem znechucen pokrytectvim, ktere je zivnou pudou pro takove zakony.


Celou svou bytosti odmitam navrh tohoto zakona a hlasuji proti.


To Deu: jsem samozrejme pripraven na pripadnou vyzvu.
Maggie
Ahoj, tak JXD založil adresu ne_cenzure@yahoo.com , kam se daji posilat pripominky k tomu zákonu.
Maggie
safra, mě to tak rozrušilo, že jsem zapoměla dopsat zbytek zprávy..:-)) Samozřejmě na té adrese se shromažďují podpisy k následující výzvě: "Žádám o okamžité zrušení bodu b § 188a odstavec 2 trestního zákona, neboť jakákoliv, i drogová cenzura musí zůstat nepřípustná!"
Jinak víc je na http://www.reflex.cz, tam se dá vyjádřit i k tomuto sloupku od jXD, doufám, že se vyjádříte jako v případě DÁ-MI :-)

mott

Lidi, kdyby bylo nejhůř a prošlo to, tak se pořádně mrkněte na ten zákon:

(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

Vy snad podněcujete ke kouření trávy? Šíříte jakékoli zprávy směřující k hulení? Já ne, vy taky ne. Jestli jsem si všiml, tak grower je určen pro _pěstitele_, ne pro konzumenty...

mott
thcpalice
zdarec. je to mazec jak se to vykompletilo. jenom blazen by tusil jak se nase vlada da dokupy a stmeli zakon ktery je proste 'naozaj na picu' kazdopadne by si meli dat velkeho speka {a odjebat sa} a poradne nad tim zauvazovat. vlado budicek.............. :-[
Deu
2All > mám tady shrnutí informací, co se ke mě zatím donesly, thx 2 all.
Za prvé, na webu poslanecké sněmovny je přesné znění novely:
citace:

§ 188a
Šíření toxikomanie

(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

((2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let.)
(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let, nebo
b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo
jiným obdobně účinným způsobem.


Za druhé, tato novela je zde odůvodněna asi takto:
citace:

K bodu 17 (§ 188a):
Doplněním stávajícího odstavce 2 v § 188a se provádí závazek vyplývající z čl. 9 Společného postupu odsouhlaseného Radou na základě článku K3 Smlouvy o Evropské unii týkající se přibližování zákonů a praktik členských států Evropské unie v boji proti narkomanii a týkající se prevence a boje proti nezákonnému obchodování s drogami, který vyžaduje, aby při postihu podněcování nebo vybízení k nezákonnému užívání nebo výroby narkotik členské státy věnovaly zvláštní pozornost používání údajů zpracovaných na počítači a zejména na Internetu. Vedle šíření toxikomanie prostřednictvím veřejně přístupné počítačové sítě, jakou je Internet, se demonstrativním výčtem doplňují další obdobně účinné formy (obdobně jako je tomu např. u § 206 odst.2).

Zdroj: [url="http://www.psp.cz/sqw/text/text.sqw?C=1256&T=K1998PSP3T&q='%9a%ed%f8en%ed%20toxikomanie'%0d%0a&lem=1&d2=1&X=t"]Web PSP[/url], thx to Marc

Za třetí tady máme, co bylo včera řečeno v TV:
citace:

Poslanci a senátoři přitvrdili v boji proti drogám
ČT 1 24.3.2002 19:15| pořad: Události


Iveta TOUŠLOVÁ, moderátorka
--------------------
Poslanci a senátoři opět přitvrdili v boji proti drogám. Zpřísnili totiž tresty za šíření toxikománie. Například lidem, kteří budou v televizi či na Internetu podněcovat užívání drog, hrozí až pětileté vězení. To by se mohlo týkat i některých umělců, kteří ve svých dílech narkotika oslavují. Ministerstvo spravedlnosti očekává, že dojde k soudním procesům, které ukážou, jak daleko mohou lidé při vychvalování drog zajít.

Filip ČERNÝ, redaktor
--------------------
Kdo podněcuje a svádí jiného k braní zakázaných drog, může dostat trest tříletého vězení. Nově parlament rozhodl, že kdo spáchá takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, nebo Internetem, může dostat až pět let. Tentokrát může represe dopadnout na lidi, kteří propagují zapovězené drogy.

Ivana CHALOUPKOVÁ, tisková mluvčí Ministerstva spravedlnosti ČR
--------------------
Takové stíhání nebude jednoduché, vůbec šíření toxikomanie a bude záviset na znaleckých posudcích, na odborných vyjádřeních, ale zcela jistě se s nimi v praxi setkáme a budou postupně vytvářeny precedenty.

Filip ČERNÝ, redaktor
--------------------
Nebezpečné jsou podle ministerstva hlavně návody na výrobu drog. Měkké drogy často propagují umělci a lidé, kteří prosazují jejich povolení. V textech zašifrují své sympatie k marihuaně. Podle některých právníků by policie nemohla stíhat umělce za oslavu konopí. Státní orgány ale hrozí.

Ivana CHALOUPKOVÁ, tisková mluvčí Ministerstva spravedlnosti ČR
--------------------
Patrně budeme velmi muset zvážnit to, co říkají, jak se chovají, jaké vzory mládeži poskytují.

Václav VLK, advokát
--------------------
Je to prostě v rozporu s právem na svobodu projevu, které garantuje ústava a Listina základních práv a svobod.

Filip ČERNÝ, redaktor
--------------------
Novelu trestního zákona v tuto chvíli posuzuje prezident Václav Havel. Ten se na základě analýzy svých právníků rozhodne, zda ji podepíše nebo předá zpátky Poslanecké sněmovně.

Zdroj: Newton IT

Btw všiměte si, co říká Ivana CHALOUPKOVÁ, tisková mluvčí Ministerstva spravedlnosti ČR:
citace:

Takové stíhání nebude jednoduché, vůbec šíření toxikomanie a bude záviset na znaleckých posudcích, na odborných vyjádřeních, ale zcela jistě se s nimi v praxi setkáme a budou postupně vytvářeny precedenty.

To znamená že:
- v praxi se s případy stíhání jistě setkáme
- budou vytvářeny precedenty [ale český právní řád precedenty přece nezná, jak může tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti říci do televize takový blud ?]

-------------------------------------------------------------------

Z výše citovaného si můžete udělat poměrně přesnou představu o tom, co se děje.

K čemu tedy případné přijmutí novely povede ?
- v tom lepším k ničemu, pochybuji, že policie ČR má zájem stíhat umělce, autory webů, apod. - jednalo by se o velmi náročný a nákladný proces, hranice "šíření toxikomanie" je velmi nejasná, bylo by třeba vytvořit znalecké posudky, vše velmi složitě dokazovat, atd., a ani nemluvím o soudních výdajích a času, nepochybuji že postižené skupiny jako umělce by případně hájili výborní právníci. Suma sumárum, prostě další zbytečný paragraf navíc.

- v tom horším [chytí se toho nějaký blbec co si myslí, že spasí svět, případně někdo někoho udá], si dokážu představit, že právě grower.cz je vhodným terčem pro případný "precedens". ["zlý feťáci si tam předávají návody na výrobu drog, a ještě navíc podněcují proti státu a jeho zákonům a šíří toxikomanii, za to musíme někoho příkladně potrestat a vůbec", atd.]

Jak se celá situace vyvine, těžko říci. Já pevně věřím, že dobře, a tento "čínský zákon", jak vtipně komentuje JXD, se podaří smést ze stolu dříve než začne blbec jednat. Nyní zvažujeme podpůrnou akci typu petice a případně další kroky, budu vás informovat. Zatím hledejte souvislosti a hlavně další informace (vyjádření odpovědných míst, veřejnosti, články v novinách, atd.), ať máme s čím pracovat.
Díky všem za podporu.

BTW toto téma sem přesunul do kategorie "Zákon a právo".

[Edited by Deu on 25-03-2002 at 06:53 PM]
Lionhead
Já bych řek že timhle novym *zákonem* spíš víc lidem ublížej než pomůžou. Přece půlka lidí z naší republiky nepude sedět za to, že někdo řek "ganja" nebo "joint" popř. "marihuana" a k tomu ještě zakáže písně od Afromana??! (v jednom threadu bylo jak za jeho zpívání zabásli 17ti letého mladíka v USA :( ). Nebo když se dítě zeptá co je to ten "džojnt" nebo ta "gandža" tak co mu potom maj rodiče říct ?
PLUS když to takhle vypadá s vězeníma v ČR taxem zvjedavej kam by ty lidi posílali.
Prostě jesli jim to projde (a to se za žádnou cenu nesmí stát ) tak ta vláda i s vaškem se můžou jít vysrat.
iJoJo
Ja by som vam navrhol jednu vec, bratia v konopi.
Keby chceli zavriet Grower aj s ludmi, museli by prist priamo, kde je server, zhabat ho, analyzovat logy a podla IP adries zistit kto sa odkial pripajal. To vobec nie je jednoduche a lacne, pri dynamickych IP (modemy) treba IP vystopovat tak, ze sa zistuje, cez akeho providera sa uzivatel pripojoval, u providera analyzovat logy, a podla loginu zistit, kto to je a kde byva. Teda, u nas a v CR si taketo nieco policia tazko moze dovolit financne (a hlavne musi mat sudne povolenie), obzvlast usmevne to je preto, ked vieme, ze policajti maju v praci vlastne pocitace, kedze stat na to vacsinou nema peniaze.
A aj keby sa to podarilo, nieco take NEMOZU urobit na uzemi INEHO statu, takze nie je ziadny problem presunut hostovanie Growera na server povedzme v SR alebo niekde v prdeli. A mozu vsetkym fukat, kedze spravca serveru v inom state logy ceskej policii neda, pretoze mu mozu akurat prd makovy. A je to. Takze ziadne strachy.
A pre tych, co nadavaju, ake je to u vas na hovno, pridte si zistit situaciu u nas... U vas sa aspon nieco deje, a vy Cesi si viete otvorit hubu, ale my sprosti Slovaci budeme ticho a neurobime nic. Mame to proste v povahe, hubovat si potichu doma, ale robit peticie? Pchaa!
Pesbliz
tak to konci veskera sranda uz mi to kurva (to je primereny) fakt sere (sory,sory) sice sem fasismus nezazil a to co jsem slisel se s timhle uz da srovnat todle ze je demokracie kdyz si clovek ani nemuze vypestovat rekl bych zeleninu a ..... no nadavat uz nebudu chce to neco podniknout co treba zalozit
organizaci ci neco takoveho (nevyznate se v tom nekdo)
za legalizaci mekkych drog kdyz jsem to pocital vyslo mi ze zhruba 750 000 lidicek v CR huli a dalsi (nevim kolik ale rekl odhad bych to tak na 1 000 000)by byli pro a s tim uz by se dalo neco dokazat (pri nejmensim tak street party-asi to chce trochu nasili) v nejblizich dnech zalozim stranky dam vam vedet adresu nazev bude
PROREK coz bude znamenat 1)PROtiREpresivni Kampan,2)PROREvolucni Kandidati (takova nase kontrakultura), 3) PROjekt REstrukturializace Kultury(kdyz to vyjde hodne se toho zmeni myslim ze to zasahne kdejakou cast tohoto systemu) samozrejme k lepsimu. Napiste mi co si o tom myslite a spolupracovnici ... Mejte se fajn Michal
Fisa
Do toho bych šel taky, něco se udělat musí!!!!! :bandit:!!!
Myslím, že Pesblize by jsme měli všichni podpořit.
Přece nejsme takový :bounce:, že si to necháme líbit.
Nevím, jak by to dopadlo,:frog: kdyby se běžel takový závod, kde rychlost a délku uběžené trati udávají životní cíle a cesta za nimy.
Takže :smoker: a hurá do nich.
Vážně přeci nejsme tak pitomý a nanicovatý.

Se vší úctou
Váš Fíša
maslox
tag to vypada ze zajdem fsichni na hrad podpalime si brcka a nechame se pozavirat.
:satan:proti blbosti se pouzije blbost :satan:
gizmo
hoši já sem celkem klidnej člověk, ale tohle mě fakt tak nasralo, že jestli mě někdo zastaví a začne do mě prudit, že propaguju drogy, tak ho na místě umlátím... a jestli tenhle zákon projde, tak hned ten den beru auto, seženu bouchačku a pojedu ty zasraný hajzly vysřílet... (myslím tím poslance, kteří dali hlas pro). možná se mnou nesouhlasíte (přece jenom je to celkem radikální řešení), ale pokud nejsou schopní odhlasovat pořádný zákony a začínaj cenzurovat, tak přestává všechna legrace!!

Vyhlašuji nejvyšší pohotovost!!!
marc
Pro hulice trosku netypicke reseni - - vsechny umlatit, vystrilet ...

Jedna z nejvetsich vyhod konopi oproti alkoholu je podle me neagresivni chovani a nazory jeho konzumentu. Bohuzel ne vsech :(

Agresivita preci nic neresi a silacke reci take ne ...

[Edited by marc on 25-03-2002 at 09:30 PM]
Walhalla2000
Mozna by bylo take dobre zjistit, kdo a jak hlasoval v teto otazce a treba nam to pomuze rozhodovat se ve volbach komu dat a komu nedat hlas...
marc
Brouzdal sem asi hodinu http://www.psp.cz, ale hlasovani ohledne teto novely jsem tam nenasel. Muzes to taky zkusit ...
mufin
no jo a je tu dalsi problemek v podobe dementniho a naprosto nechapajiciho zivocicha ( poslance ) ktery uz nevi co by tak navrh tenhle zakon, ktery bude jen utlacovat svobodu obacanu tyhle zeme a za to ma sedet tenhle srač f parlamentu ?......?- okamzite bych ho zbavil funkce

ps: jestli nekdo usporada nejakou akci, proti tomuhle nesmyslu ,tak na ni du taky..... a klydne s brckem f puse.... vzdyt to prece nejde, aby stat zakazoval cim si chce clovek zprijemnovat zivot .... ?
MUFiN

pss: jo a este jestli kuli tomuhle zakonu se zrusi grower.cz tak .... uz se bude muset neco opravdu udelat .

[Edited by mufin on 25-03-2002 at 09:54 PM]
teabooster
tuhle bojovnou náladu:) jsem měl asi před dvěma lety,po přečtení knížky od Jacka Herrera ,,Spiknutí proti konopí,,Tenkrát jsem měl hroznou chut a potřebu něco udělat,protože takhle to neni už možný.Ale pak se to nějak ve mě uklidnilo,bojovná nálada opadla :D a já si řekl,že se tu až tak špatně vlastně nežije.Nikdo moc (vyloženě) neprudí,tak proč se zbytečně nějak nahlas ukazovat.
Tohle už je ale zase jiná-chytá mě zase bojovná nálada:D :D
chce to aby nás bylo slyšet a vědělo se otom jak se věci doopravdy mají.My to víme:wink:,ted aby to pochopili oni
Bryant
Jak uz jsem nekde psal,jsem ted nejaky cas venku zijici,v zemi kde vladne taky represe.O to vice jsem se tesil az se vratim domu, kvuli tomu, ze ten nas zakon je jeste jakz takz udelany, i kdyz je postavenej castecne na hlavu. Ted co to ctu, se me vubec domu nechce....

Kurva je toto normalni? Samozrejme ze neni...

Jen takovy navrh,co zjistit adresy kontakty na Prazsky Hrad (i Havel musi pouzivat mail) a normalni slusnou formou,naprosto klidne poprosit o vetovani tohoto zakona.Neco jako petice (vim ze to zni jako klise) ale proc to nezkusit??? Kolik nas tady je na groweru? pres dva tisice clenu.Proc nezalarmovat kolegy z OG at nas treba v tom podpori? Musime s tim prece neco udelat?!! chceme rijit o Grower? Nechceme...

Tak co co co?
hh-top
Pro ty z vás, kteří chtějí i konat, poukazuji na rubriku POLITKA, VSTUP NA VLASTNÍ RIZIKO. Hodlám tam podchytit ty z nás, kteří jsou i lidé činů, nejenom slov. Potřeba bránit se, je nyní zcela zřejmá!
marc
Co takhle kvuli tomuto zakonu zaridit nejakou protestni akci, nebo to spojit s MMM ??

Kazdopadne dopis pro pana Prezidenta se uz tvori a zitra bude mnohokrat elektronickou postou odeslan.
stepik
citace:
Původní příspěvek od Piskot
Do Kanalu s takovou vladou.Za chvili to bude v Cechach jako za okupace a nasledne totality.
Zakaz poslouchani nekterych stanic v radiu.
Zakaz nekterych televiznich poradu.
Zakaz vydavani nekterych knih a casopisu.
Zakaz nekterych servru na internetu.
Zakaz malovani a vubec zhotovovani umeleckych del ktere se nahodou dotknou problemu drog.
Zakaz nekterych pisnicek.

Paneboze tento stat stoji absolutne za HOVNO.Nezlobte se na me ale je to tak.
Maggie sice si me zkazila naladu ale K+ Ti urcite posilam.



Ale pozor!!! To už tu dneska je!!! Přesně tohle!!!! Jen si vemte preventivní represi na demonstracích... Nebo zkuste přijít na přednášku nebo veřejnou diskusi o EU (NATO, cokoli) z jiným názorem! Nebo vydávat anarchistický časopis! Nebo jen být anarchista, a provozovat třeba A-server.... Svoboda projevu tu není už hodně dlouho.... Myslíte si, že by se nějaké alternativní rádio (televize) dostalo do etheru?! Já neříkám do kanálu s takovouto vládou..... Já říkám: DO KANÁLU S JAKOUKOLI VLÁDOU!!!!! (I ZA TOTO MŮŽU JÍT SEDĚT!!!) Zkuste být anarchista a nedej bože vyjádřit někde veřejně svůj názor... Neexistuje soukromí... Jsou příjímány protitroristické zákony, na jejichž základě v USA nepotřebuje policie (FBI, CIA, KGB.,.,.,.) povolení k odposlechu, všichni jsou permanentně sledováni, špiclováni.... Existuje satelitní systém, který monitoruje veškěrou digitální komunikaci... To je jen zlomek....

PROTI STÁTU A KAPITALIZMU-ZA SVOBODNOU SPOLEČNOST... http://www.CSAF.CZ
Bryant
budu tobe a myslim ze i ostatni hodne vdecen, pokud budes ted mit cas to nejak prozkoumat, myslim ten kontakt na hrad a formulaci dopisu, popripade to sem nejak nahodit, ze bychom to potom dotvorili a schvalili a podepsali se pod to....


vim ze to ted zni blbe a zadavam ti jakoby praci, ale omluv me, nemuzu uz na monitor koukat navic tady mam o hodku vice nez vy a potreba spanku a vecna loviste me uz volaji...tak sorry....
stepik
Po přečtení těchto vesměs velmi pobouřených a snad i zklamaných přizpěvků se mi zrodil nápad.... (asi nejen mě) ale to je jedno....


Velká protiakce... demonstrace (obrovské 100 000 lidí (i víc), kolektivní hulení vyloženě jen za tím cílem se nachat zabásnout (třeba na tom Hradě, nebo václaváku...)... a spousta akcí, o kterých opravdu mluvit nebudu z důvodu policie (velmi radikální akce)...Doporučuju, aby jste v žádném případě nevolili, (myslíte si, že se něco změní?! víc info třeba A-kontra 1/2002) a začali co nejvíce bojkotovat konzumní společnost (kdo myslíte že stojí za konopnou represí (du pont...ptrochemie, papírenství, usa). Kdo by chtěl spolupracovat, pomoct z organizací takovýchto rozsáhlých akcí (prosím každého, kdo může byť jen lepit plakáty, nebo finančně přispět (na tisk atd...) ať se mi ozve na můj soukromý mejl: stepik@solo.ee ... Určitě, čím víc tím líp... Mimochodem (tímto si asi spoustu lidí znepřátelím): JXD je pouze novinář, pro kterého je zrovana výhodné hulit... Nevěřte mu ani slovo...

Doporučená literatura: poslanecká sněmovna
spiknutí proti konopí (jack herer)
reflex s články JXD (velice tendenční a zaujaté)

štěpík

[Edited by stepik on 01-04-2002 at 08:24 PM]
Bryant
Jestli chces neco podniknout,stav se sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2621
stepik
ICQ: 71042560 piště!

štěpík..
Bryant
Jelikoz jsem uz dlouhodobym ucastnikem diskkuzniho serveru Mageo.cz,zalozil jsem tam taky auditko o tomhle pruserovem zakonu, v ocekavani reakci jinych lidi, nez kteri se pohybuji zde na groweru...presne jak jsem cekal, prvni kdo tam prispel,chlapik co zije v Americe a mysli staropoliticky...no kouknete sami

http://www.mageo.cz/.chatroom/39385..._chatrooms.html

A klidne se tam vyjadrete, protoze ja je sam nezvladam :wink:

[Edited by Bryant on 26-03-2002 at 09:53 AM]
wojta
Na to si muzem dat jen jointa a zmlatit zemana!!!!!!!!!!!!
showme
Klid, nic neni odhlasovany a schvaleny. Je pred volbama, tak co se divime - tohle tema je prvni na rane. Nema cenu se o tom rozepisovat, vsichni vime ze takovejhle zakon je blbost, a vsadim se ze tak je navrhovanej tak na 90% neprojde.
Maggie
Na http://www.bushka.narodni.cz/zakon.html najdete další podrobnosti o chystané novele.
manin
Vazeni spoluzahradkari, toto jsem vcera poslal panu presidentovi mailem. Snad to doslo a trochu to pomuze dobre veci.
_________________


Vazeny pane presidente, preji Vam mnoho zdravi a klidu ve vasi praci.
Vim, ze jste jiz dosti zaneprazdnen, presto Vas prosim o odmitnuti navrhu novely nize uvedeneho zakona:

§ 188a trestního zákona (1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkohholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem. (2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči osobě mladší než osmnáct let, (to je jen zpřísnění předchozího zákona) nebo (což je do zákona vloženo nově) b) spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Povazuji takovy navrh za vrchol pokrytectvi a primou cestu k opetne cenzure ,celou svou bytosti se od nej distancuji a hlasuji proti.


Dekuji Vam a preji hezky den Jmeno, adresa
wolllf
Zatím nevěšme hlavy....snad bude líp
.....někdy......
....možná......

S NAŠÍM PŘIČINĚNÍ!!!
Co "Grower petice"?

...Wolf!
gizmo
mě by zajímalo, proč třeba nezakážou alkohol a cigarety, když už chcou vymítit drogy.... ikdyž ono je to celkem jasný... z chlastu a cigár dostává stát tolik peněz, že by si nedovolil omezovat nějak prodej cigaret a alkoholu. Spotřební daň je taky pěkná pakárna, ale to není předmětem tohoto threadu. s tím vystřílením politiků se vám všem omlouvám... uznávám, že násilí nic neřeší. ale pokud zruší grower, tak si to někdo hodně šeredně odskáče! je fakt, že zákon ještě nenabyl právní moci, ale přece jenom když už si to někdo dovolil navrhnout, tak není jistota, že někomu nerupne v kouli za rok znovu... přece jenom s těma volbama sem teď na rozpacích... koho volit???? to je otázka. když se podíváte na většinou vyspělejch (prachatejch - lepší vyjádření) států, sou tam většinou jenom 2 hlavní politický strany. demokrati a republikáni (například). a jedna ta strana vyhrává volby skoro každý volební období, což je výhoda. u nás je každý volební období u moci někdo jinej a posere vždycky to, co ti před ním začali dělat dobře... pak začně rok před volbama zase něco dělat dobře a vyhraje volby někdo jinej a zase mu to posere... prostě začarovanej kruh...
doufám, že to tady ještě 5 let přežiju bez úhony a pak padám do holandska založit softwarovou firmu... držte mi palce.

každopádně pokud máte nějakej solidní nápad, jak ten zákon znemožnit a zničit, sem s tím... nechci jenom slova, ale činy!!!
Deu
Mám aktuální informace o vývoji věcí.
V nejbližší době je v plánu vypsání petice za zrušení tohoto nešťastného paragrafu. Dnes večer se upřesní, kdo přesně ji bude vypisovat, a poté máme za grower.cz v plánu jako první krok:
- obeslání všech členů se žádostí o připojení se k petici
- rozjetí masivní banner kampaně na internetu s cílem podpory petice

Vše upřesníme a dáme vám včas vědět ! Zatím žádám všechny, co mají možnosti pomoci v následujících bodech, aby se mi ozvali přes pm:

- poskytnutí většího množství bannerů na banner kampaň
- možnost propagace petice a případných dalších akcí v ostatních médiích (rozhlas [je někdo z Rádia 1?], tv, tisk, plakáty, atd.)
- poskytnutí finanční a jiné pomoci při organizaci případných dalších akcí typu demonstrace

Snažíme se dát dohromady všechny možnosti a vymyslet taktický plán, proto neváhejte a ozvěte se, máte-li možnost jakkoliv pomoci.

Ještě bych požádal legislativní zpravodaje, aby zjistili, od kdy má novela případnou platnost, abychom se stačili podle toho zařídit.

Díky všem za podporu !
adihash
lidi neblázněte!Tohle přece nikdy neprojde!
marc
Dobry clanek je na legalizaci http://www.legalizace.cz/index.php?clanekid=148#top

je tam i napsano, ze MMM bude spojena s demonstraci proti te straslive novele.

Jinak sem slysel, ze jestli to prezident podepise, bude to platit od 1.6.2002 ...



[Edited by marc on 28-03-2002 at 08:00 PM]
netopeyr
Kluci sorry, trochu to sem nepatří....yá yenom, že na svuy yibileyní 150tey příspěvek si měnim podpis....yako mou první odezvu na novey zákon....tagže podle mýho názoru tu na Groweru bude 150 mnou nepsaneych "inteligentních" vět.

PS: Moc inteligentní to neni, ale myslim, že to vyyadřuye momentální náladu neyen mou.
MUT
K spojení demonstrce proti MMM s demonstrací odmítající novelu zákona § 188a.
Nezdá se mi to jako příliš šťastné. Naposled dem. prot. MMM dopadla dost špatně, veřejnost jí odsoudila. Navíc ten kdo se zajímá vo konopí nemusí být automaticky anarchista metající dlažky! Mě by se spíš líbilo něco jako Street Party, ale v novým kabátě. Ty co probíhali v posledních letech v Pze. šli úrovní dost do ... . Ale S.P.II byla cool, pamatujete? Na Těsnově? Tomu říkán Street a ne házení dlažek, který stejně k ničemu nevede.

to manin
Psal si Havlovi bez interpunkce?!

hany
2viridis>>
chlape, ses fakt dobrej, souhlasim s tebou.


2all>>
Caues lidi, pravidelne sleduju tedle web, a ňaka politika mi byla doteď ukradena, ale co se v tomhle statu deje to je fuckt spatny... I dyž si nemyslim, že to Venda pusti dal.

Když sem si tak pročítal to znění novely, tak mě tak napadla jedna věc:

".....filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem......"

a myslim si, že je tam klicový slousloví "veřejně přístupnou".

kdyby se to nejak vyhrotilo, tak by mohlo byt jedno z reseni udelat z groweru privatni server (plácnu třeba: členství na rok = 100Kč ), a tím by se to nejspiš mohlo obejít. (sice mě asi pár lidi zabije, ale pro grower bych to kilo klido dal, a myslim ze i groweru by pomohlo:-).

jestli to uz nekoho napadlo, tak sorry, asi sem se prekouk.
priznavam, ze se v netu moc nevyznam, taxe neznam problemy okolo toho placeni na netu a tak, nicmene je to jen napad.

mejte se cool Amigos.
Dr.Katz
Tak to je konec, to abych spálil nebo zakopal svou čepici s logem konopného listu...Já doufám, že za tohle mě nikdo nebude na ulici mlátit a trestně stíhat...A co třeba Mňága? To budou stahovat z prodeje jejich cédéčka? např. úryvky písní : "dal jsem si páva a lehce se ztratil " nebo "sháněl jsem kdysi na Rudým náměstí trochu trávy"...apodobně. A to není jenom Mňága...To je i Nedvěd : "skleniček pár a pár tahů z trávy..." nebo i Buty a tak dále a tak dále....Jak tohle dopadne?
Muf
Jenom pro příklad....

Udělám si web a napíšu tam:
Kouřím marihuanu jednou za týden. Nepiju alkohol. Jsem jinak úplně normální člověk. Marihuanu doporučuju tomu, kdo je po pivu agresivní kretén. Pomůže mu zamyslet se nad ním samým.

-tohle teda nebudu moct? Je to tak?


Muf
Rostej
Lidičky, co na to říct .. je to hnus! :(

Přijďte aspoň fšichni na MMM, ať kurva vidí co nás je, vemte znamý a známý známejch .. prostě kdo hulí ať demonstruje.

Loni to dopadlo jak dopadlo .. byla uvolněná atmosféra fšichni tak ňák čekali, že se to Pejřilovi & spol. podaří.

letos už je každýmu jasný, že je to v hajzlu .. tak o sobě dejme vědět.

a kdo si myslí, že by mohl sám přispět (organizačně, projevem, nebo i jen lepením plakátů, loni nás lepila fakt hrstka ...) tak skontaktuje lidi z http://www.legalizace.cz

ALE HLAVNĚ TAM BUĎTE AŤ Z TOHO ZAS MÉDIA NEUDĚLAJÍ PÁRTY PRO HRSTKU HAŠIŠÁKŮ...
OŇAF
To snad neni pravda....Takovejhle zákon snad nemaj ani v jinak diktaturní USA, kde taky spousta lidí zpívá o hulení , píše o hulení a tak. Je to jasně protiústavní sračka. Když řeknu někde že hulim , že si myslim že hulit je lepší než chlastat tak už někoho budu "jinak podněcovat" a pudu na 5 let sedět????????????????
To snad neni možný..........
Maggie
Dobrej článeček jsem našla na legalizaci: http://www.legalizace.cz/index.php?clanekid=148#top
marc
tak je to tady, JXD udelal petici ...

clanek s textem k petici je zde
http://www.reflex.cz/Clanek19752.htm

a petice k vytisknuti v pdfku je
http://www.reflex.cz/data/petice_ne_cenzure.pdf

Hura na to ...
Maggie
Sem obešla pár lidiček v práci a mám jeden aršík podepsaný...:-))
Deu
Všichni členové byli právě obesláni se řádostí o připojení se k výše jmenované petici a podpisovými archy pro všechny, co se chtějí připojit.
Když každý sežene jenom deset podpisů, máme jich jen za grower.cz přes 20 000 ! Pevně věřím, že za tohoto stavu p. prezident vrátí novelu poslanecké sněmovně.
Rovněž vyzívám všechny, aby o petici informovali co možná nejvíce lidí, zejména pomocí masových médií.
Děkuji všem za podporu.
Budeme vás nadále informovat o vývoji situace, a případných dalších krocích.
xmalcolm
Jsem přesvědčen o tom že pan prezident neschválí návrh tohohle přiblblého zákona. Z jednoho prostého důvodu. Jako spisovatel a dramatik by zradil sám sebe (nevím jestli je jeho vztah ke konopí kladný nebo záporný) Dovolím si však tvrdit že jeho vztah k cenzuře je záporný, chcete li určeno pro natvrdlíky vztah k svobodě slova je pro něj POSVÁTNÝ. Omlouvám se nesledoval jsem z časových důvodů průběh diskuse takže je možné že tohle co jsem napsal udělal už někdo přede mnou.
PS: samozřejmě že podpořit petici je povinnost všech svobodomyslných lidí.
Shadowlady
to Maggie

Super! K4U
Právě vyrazil do terénu muj choŤ s několika aršíky. Řekla jsem mu, že dokud nebudou plný, nemá se vracet. Takže ho doufám čekám za chvíli.

To all
Doufám, že se zapojíte všichni!
xmalcolm
for Homolka

Připouštím že i spisovatel a dramatik byl obroušen a kdo ne?
Jsem však přesvědčen že pan president doufám že to nezní příliš servilně návrh zákona vrátí k přepracování. Narozdíl od jiných to Ty chápeš
Měj se
Shadowlady
to Xmalcolm
To, že by to Havel nevrátil si ani nepřipouštím, ale co dál? Ty blbouni se jen tak nevzdají.

to Homolka
Samozřejmě, že by se to muselo nějak řešit, ale to už budem úplně v p..... . Připadám si jako v Kocourkově, snad aby jsme zase začali říkat dětem, že je nosí čáp,néééé!
xmalcolm
for Shadowlady,

nechci tě děsit ale připrav se na další jobovky je totiž před volbama bez urážky
měj se
WiB
A je to v p..........................................arlamentu, teda na Hradě, teda v zákoně. Nemám slov, logika utíká.:(

[Edited by WiB on 28-03-2002 at 06:51 PM]
Zippi
Přišlo to na mě jak rána z děla:eek: a udělám všechno proto,abych jí odrazil. Hned začnu informovat lidi co znám, aby bylo více podpisů;).
v.28
Jestli to projde tak prisaham, ze rozseju seminka alespon technickeho konopi (da se sehnat ve zverimexech) vsude na verejnych mistech, kde budou mit byt kratkou sanci vyrust a na silnicich se zacnou objevovat "zakazane" napisi - to bude pouze tecka za vztekem, ale dokud je na hrade Vasek, tak se myslim nemame ceho bat.
Shadowlady
to v.28

Beru tvůj humor, v téhle situaci je to opravdu lepší, než někoho střílet a psát, jak jim tam hodíme bombu.
Připomělo mi to dobu, kdy jsem každý den chodila kolem sídla vlády a oni tam tak krásně udržovali zahrádku kolem plotu (půda byla krásně zoraná) a tak jsme jim tam pokaždé hodili hrst semínek. Těšila jsem se, kdy tam něco vyroste, ale moc to nezabralo. Buď to pravidelně pleli nebo to chtělo dát do země!
No nic, to jen tak na uvolnění, aby jsme se z toho úplně nezbláznili.
Pepino
Chtel bych se zeptat jestli musi bejt vsichni v te petici plnoleti ,s tim bych mel asi problem:)
seno
kouknul jsem se na tu adresu jak pasla maggie a je tam clanek od j.x.dolezala kterej zalozil mail adresu na kterou muzeme(spis musime) napsat svuj nazor . takze piste protoze s timhle se musi neco udelat!!!!!!!!!!
verim ze to vasek nepodepise!
ta adresa je:
ne_cenzure@yahoo.com

Al-Ban
to seno:
No já nevím, ale mě ta adresa nějak nefachá. Vždycky se mi ten mail vrátil s odůvodnením, že tam je nějakej problém či co :(. Ale vem to čert, petici už mám vytisklou, tak snad tam taky seženu nějaké podpisy, i když ten termín je na mě docela vražednej.
Bryant
takhle z dalky to nejak podepsat, coz bych rozhodne chtel udelat a to moc...ale vidim to beznadejne..

prosim tedy vsechny zucastnene v teto petici a by i za me se pokusili sehnat toho jednoho cloveka navic, protoze to odtud z Finska nemam jak udelati...

Dekuju :)

Sire Al-Bane ujmete se toho?
hh-top
Vypil jsem tři desítky, potáhl ze dvou jointů a vyneslo to čtrnáct podpisů.
K těm plno a neplnoletým. Tato petice nebude přepočítávána a kontrolována, takže klidně projevte svůj názor. Není to žádné právní znesvěcení, jedná se o soukromou výzvu JXD a v našem případě o gesto solidarity s jeho názorem.
A hlavně prosím nezoufat, neboť všechno zlé je pro něco dobré a každá akce budí reakci. Tentokrát už má trpět i svoboda slova a to celý problém posouvá do jiné oblasti. Na naší straně teď bude mnohem více lidí, neboť svoboda slova a názoru, včetně práva na jeho šíření, to je sakra něco jiného než hulení trávy.
Ahoj Groweři, nedejte se!
nemo
Já jsem se o ten zákon nezajímal a celý ho neznám ale když si přečtu to znění:
§ 188a
Šíření toxikomanie
(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.
Tak mě napadá.
1. a co nikotin? Ten není návykový? To by měli jít za mříže všichni ci dělají reklamu na cigarety ( a to nemluvím o nějakých prášcích)
2. Co je to svádění. Jaký je rozdíl mezi sváděním a informováním?
3. Je rozdíl mezi zneužíváním a užíváním?
- Chtělo by to si přečíst výklad zákona a nechat udělat právní rozbor.

V každém případě by nebylo marné se nějak spojit, protože třeba 1000 lidí najednou nezavřou.
Možná by pomohla i nějaká ta demostrace. Myslím, že když za odkriminalizování marihuany budou manifestovat i "normální" lidi (kteří se tady na Groweru objevují), tak to může udělat jiný obrázek o marihuaně než když je v podvědomí společnosti marihuana spojená s feťáky, které se dají potkat na ulici (a kteří ani v drtivé většině případů nejsou pod vlivem marihuany ale jiné daleko tvrdší drogy). Měli bychom Pejřilovi nějak pomoct.
Bral bych to jako podnět pro nás co se o to zajímáme.
Bryant
citace:
Původní příspěvek od nemo

. Měli bychom Pejřilovi nějak pomoct.
Bral bych to jako podnět pro nás co se o to zajímáme. [/B]


Ja bych mu i rad pomohl....divne ale je, ze pro tuhle novelu zvedl ruku taky....tak si nekdy rikam, na ci strane vlastne stoji, nebo co tim sleduje????
marc
Taky sem s timto dotazem poslal mail i prispel do jeho fora na http://pejril.czweb.org ....

Ocekavam odpoved ve stylu, ze toho ted maj hodne a ze nema cas sledovat vsechno, za co ve vlade hlasuje, nebo ze to nikdo nebude zneuzivat ....

Chyba neocekavam zadnou odpoved .... :(

Jinak vcera sem videl Naostro a Tajmanova(?) tam dost rozume mluvila o trave a zduraznila nechut drtive vetsiny poslancu se hulicema zabyvat. Asi je budeme muset k tomu donutit ..
nemo
jsem napsal aniž bych si přečetl všechny předchozí stránky (přečetl jsem si jen první). Proto je tak trochu mimo.
Myslím ale, že bychom měli přestat nadávat a rozčilovat se a začít se bavit o tom co je potřeba udělat. Jak je vidět, ani to, že se převážně repesivní protidrogová politka vlády nesetkala s úspěchem neodrazuje vládu, aby nepřitvrdila.
Už jsem to tu někde psal ale měli bychom si uvědomit několik věcí.
1. Na protidrogovou politiku tento stát vydává přes miliardu korun ročně (to je slušný balík) a z toho víc než 90% jde do represe a jen ten zbytek do prevence. Proto je mi už jasné proč je pro Komorouse marihuana stejně nebezpečná droga jako ostatní nezákonné drogy (podobně se vyjádřil v jednoum interview). Vždyť většina tzv. "uživatelů drog" o kterých se mluví, se rekrutuje z uživatelů marihuany a čím víc pěněz dostanu tím jsem větší šéf a mám větší moc a taky mi víc zbude. Z toho mi vychází jediný výsledek: Není v zájmu policie, aby byla marihuana odkriminalizovaná. Přišli by o peníze. A buďte si jistí, že policie má v parlamentu svou lobby
2. Pokud bude marihuana na indexu, bude její cena na trhu vyšší. Z toho mi vychází další výsledek: Není v zájmu velkopěstitelů a jejich dealerů aby byla marihuana odkriminalizovaná. Přišli by o peníze. A nemyslete si, že tito lidé nemají v parlamentu také svou lobby.
3. Obrázek o marihuaně a jejích uživatelích ve společnosti vytváří hlavně za
A) - ti kteří se potácí po ulici s brkem nebo i bez brka v hubě, zjevně málo se ovládající a dělající bordel (ale POZOR! většina z nich ovšem není pod vlivem marihuany ale to nikdo nerozlišuje
B) - články v novinách, zprávy v dalších sdělovacích prostředcích a v neposlední řadě i postavy ve filmech u kterých i laik pozná, že požili nějakou drogu.
4. Pod vlivem tohoto obrázku o marihuaně většina lidí ve společnosti také nerozlišuje mezi nebezpečností marihuany a například heroinu a pokládá fakticky všechny nelegální drogy za sobě rovné a tím nahrává výše zmíněným lobby. Všimněte si, že odborníci, kteří se s drogově závislými setkávají dnes a denně se k marihuaně staví jinak. Taky (aspoń podle mě) tak trochu v posledních letech díky tomu zmizeli z mediální scény.
Z vlastní zkušenosti vím, že jsem nebyl schopen přesvědčit ani mnohé své přátele, kteří mě už docela znají a ví, že čas od času hulím, že marihuana není nebezpečná. Nelámal jsem je k tomu, aby začali sami
s užíváním ale chtěl jsem jen, aby se na problém podívali tak, že odkriminalizování marihuany by pomohlo tomu, že zbude víc prostředků na potírání opravdu nebezpečných drog
Je mi 45 let a i mí přátelé jsou v podobném věku a je třeba si uvědomit, že v podobném a vyšším věku je i mnoho lidí, kteří v této zemi mají moc něco změnit. Myslím, že na tomto serveru je mnoho lidí, kteří přemýšlí a myslím, že bychom měli diskutovat o tom, co je možné a co je třeba udělat pro konečné prosazení když už ne odkriminalizování marihuany, tak aspoň její zařazení do méně nebezpečné skupiny drog s menšími postihy.
Vždyť se to už v mnoha státech Evropy stalo a i britský ministerský předseda měl na toto téma řeč.
Naše společnost by si měla uvědomit, že
1. drogy (uznávám, že mnohdy bohužel) patří k lidské společnosti od nepaměti, a že jejich užívání se vymýtit nedá. Dá se s nimi ale naučit žít a je lepší se s nimi naučit žít a umět je zvládnout (viz například u alkoholu naše a okolní země na rozdíl od severských zemí, kde musí být prohibice a lidé tam si ji přejí), protože
2. represe k ničemu nevede, že to jsou vyhozené peníze, a že vede jen k posílení pozic ilegálních dealerů (o tom se přesvědčili v U.S.A. už ve dvacátých letech s alkoholem)
a my bychom měli uvažovat jak jí (té naší společnosti) k tomuto poznání pomoci. A já osobně si nemyslím, že násilné akce nebo akce, které vzbudí odpor vůči uživatelům marihuany tomu mohou prospět.
Chápu rozčilení mých mladších kolegů v užívání marihuany nad utahujícími se šrouby represe a respektuji, že mají víc energie a jsou ji ochotni použít ale já bych byl pro to napřed vyzkoušet pokojnou ale o to větší akci. Myslím, že bychom se měli spojit (dobří huliči všech zemí spojte se) a utvořit vlastně něco jako lobby, které bude získávat víc a víc lidí pro odkriminalizování marihuany. Pomůžeme tím Pejřilovi a ostatním.
Jsem přesvědčen, že až generace, které je dnes 15-25 let doroste do věku, kdy ji začne zajímat politika a snad se někteří i do politiky víc zapojí, tak to nebude problém (vždyť 50 % z nich bude mít zkušenost s marihuanou a budou vědět o co jde, že to není horší než alkohol). Jenže kdo má čekat tak dlohou dobu!

Ptejte se svého kandidáta nebo poslance do parlamentu jestli je pro odkriminalizování marihuany! A řekněte mu, že ho nebudete volit, když bude pro pokračování kriminalizace.. Vždyť nakonec o těch zákonech rozhoduje jen pár stovek lidí. Ale mnozí z nich dobře poslouchají co si myslí společnost, protože když nepůjdou se společností, tak půjdou v příštích volbách od koryta. Mějte tohle na paměti.

A opatrujte se
nemo
a dalším co si myslí totéž.
Obávám se, že platí to co jsem napsal v mém obsáhlém příspěvku. Zdá se, že protimarihuanová lobby nabývá na síle a převálcovává slabou promarihuanovou lobby a Pejřil je člověk jako každý jiný. Je v nějaké straně a třeba nechce přijít o místo na kandidátce ODS. V každém případě bych to, že takto hlasoval přeložil jako, že se mu nevyplatí hlasovat proti (protože co si budeme povídat na legalizaci konopí si dnes v ČR nikdo neudělá politickou kariéru, spíš si ji pokazí a politici nejsou nic jiného než taky lidi a navíc politici, žádní fanatici).
Je na nás a v našem zájmu, abychom podpořili ty síly mezi lidmi v tomto státě (už je mi hloupé psát "ve společnosti"), které jsou pro odkriminalizování marihuany a přesvědčili ostatní, že nejsme žádní kriminálníci a nebezpeční lidé ale normální lidé, kteří namísto alkoholu konzumují THC a nejsou pro zbytek společnosti nebezpeční. Lidé se vždycky bojí nového a nepoznaného a čím jsou starší tím víc. Vím z vlastní zkušenosti, jak jsem se bál když jsem v relativně pozdním věku bral brko do ruky (a to, že jsem si jednou či dvakrát zahulil před 20 lety mi moc nepomohlo).

Opatrujte se
marc
nemo k+

Jenom bych se trosku pozasmal nad loby velkopestitelu v parlamentu, ale jinak se s tebou nenda nez souhlasit. Promarihuanove loby zde funguje uz celkem dlouhou dobu( filmy, casaky, net ), alespon ja kolem sebe vidim spousty tolerantnich lidi nebo alespon lidi ochotnych na toto tema diskutovat. A to je dobre.
nemo
Zjistil jsem, že se málo pohybuju na tomhle serveru a že by bylo lepší přenést tuto debatu do tématu
POZOR, POLITIKA VSTUP NA VLASTNÍ RIZIKO. Tam už jsou dávno dál aspoň v tom, co já tu nastiňuju. Jsem na 2. straně a celou dobu se mluví o založení politické strany nebo použití jiného politockého prostředku pro dosažení odkriminalizování konopí.
Já bych se moc nesmál lobby velkopěstitelů konopí v parlamentu. Když tam není teď , tak až bude ještě problematičtější si vypěstovat svoji travku a počet uživatelů ještě stoupne, tak se určitě objeví. Na to dej krk. Prachy jenom prachy nečekají.... To nemusí být moc lidí jen pár, kteří vědí kam jít a co říct. Vždyť navíc mají za sebou "téměř celou společnost" v úsilí o potírání drog.
Ale promarihuanová lobby tady určitě je. Je třeba se dát jen dohromady a být silnější v jednotě.
Já se ale stěhuju do tématu POZOR, POLITIKA VSTUP NA VLASTNÍ RIZIKO.

Opatrujte se
Ondrash
No už to tisknu.. může tam být i více osob se stejným bydlištěm ???? Asi sem trochu natvrdlý, ale nevím jestli jo nebo ne - je to moje první petice :)

Jo a ještě jeden dotaz, kam to mám potom poslat ??

Do prvního dubna ???
To koukám asi nestihnem, co ? :(

smůla, už to nestihnu... holt sem přišel pozdě do práce :(

a taky jsem nezjistil, kam to mám poslat :(

škoda, už jsem sehnal nějaké podpisy, ale nevím kam to poslat... :(
to je fuk, mrdám na to... ale snaha tu byla, ale zhatila to "špatná uživatelská podpora" :(
na druhou stranu, kdybych nebyl zakoprovaný, dávno už by mohla petice cestovat ke svému cíli, ale co...

mějte se a mnoho zdaru !

[Edited by Ondrash on 28-03-2002 at 10:38 AM]
hh-top
Dej svůj aršík do obálky a pošli ho buď přímo do redakce Reflexu, nebo na adresu J.X. Doležal, Verdunská 25, Praha 6. 16000
Graetar
Tak už to začíná! Ne páteční joint, ale Listina základních práv a svobod byla se mění se v doutnající popel v parlamentních kamnech. Je vidět, že tu skutečně nic není nemožné, a pokud jsem měl některým lidem za zlé, že jen dokola omílají sousloví "policejní stát", je až s podivem, jakou rychlostí jsem se přiblížil k jejich řadám :confused:
Chci se připojit k ostatním svéprávným lidským bytostem a vyzvat parlament, který z mých nemalých peněz reprezentuje stát, ve kterém jsem se narodil, žiji tu, pracuji: Přestaňte, prosím, kázat vodu a zároveň pít víno, a to doslova. Ohrožujete důvěryhodnost institucí, do kterých jsme si Vás zvolili, a dále přinejmenším bezpečnost silničního provozu (že, pane Pláničko - nejste ve své branži výjimkou). Naslouchejte celospolečenské diskusi - fakt, že jste zákonodárci, Vás nevyčleňuje nad ostatní občany této republiky. Hrajete si s ohněm, rozdmýchávat u zatím poklidných lidí anarchismus by se Vám nemuselo vyplatit. Zdeněk K., Kralupy n. Vlt.
Už shromažďuji podpisy, do 1.4. jich seženu dost, pokud bude akce pokračovat, vytisknu další. Zdravím všechny normální lidi a grower.cz :wink:
Bryant
uz nad tim premyslim asi druhy den a nemuzu se niceho kloudneho dobrat....

Neni mi porad jasne, proc ten Pejril pro tu novelu taky zvedl ruku.. po prohlidce jeho stranky, a vysledny dojem z ni je vesmes pozitivni, najednou udela tohle...

porad jen kroutim hlavou a nevim nevim...

Ze by to fakt byla takova banda a clovek se nechal stahnout, kdyz je v jedne strane a musi drzet provaz? To je podle me znacne nedemokraticke....

No nic jen takova uvaha...
C. Pistolero
najdete to ve sněmovním tisku http://www.psp.cz/cgi-bin/win/sqw/h....sqw?O=3&T=972. už nemám slov.....
Bryant
...to je nejaka chyba, nebo to je vazne?


Ufffff.....
C. Pistolero
projizdel jsem to asi pul hodiny...asi to tak je...na moji nasranost, zklamani, atd. tady neni smajlik
marc
TAK TO JE VAZNE V PRDELI, proste podepsal, zadne dalsi vyjadreni nikde neni. To je neuveritelne :( takze ta petice byla celkem dost blbe nacasovana ... skoda.


Kurva, kdy uz se k tomu nekdo vyjadriiiii ????
Bryant
tak jedini kteri se k tomu nejak vyjadruji jsme asi my...

V mediich nic, v novinach nic, umelci (krome me) nic, kulturni elita naroda (pekne debilni nazev) nic....

Jak to ze nic????

Kurfa drat...
Pablo Honej
Hm, tak jsem tam nasel i tohle:

PREZIDENT
Zákon doručen prezidentovi k podepsání 20. 3. 2002.
Prezident zákon podepsal 28. 3. 2002.

a jestli jsem to pochopil spravne, tak je to pekne na hovno (doslova at to zni jakkoliv vulgarne).

Ach jo ...
Ondrash
2 hh-top
díky člověče, ale jak čtu, už je to zbytečné :(...

ani se mi tomu nechce věřit.. Havel je už jenom loutka.. tohle by dříve neudělal..
marc
Zareagovali jsme holt pozde, zakon se jiz projednava dlouhou dobu. Ale kdo ma ty sasky v poslanecke snemovne porad kontrolovat ??

Nechapu jak neco tak duleziteho mohlo zustat bez povsimnuti medii ...
Bryant
padla nejaka skepse ci co....

Uplne me nejak boli na hrudi, busi srdce a je mi smutno z toho vseho...
Bryant
No o to prave jde.... taky si rikam,ze to nikdo z medii nezaregistroval... vzdycky je kolem neceho humbuk a tak podstatna vec, jako utok na svobodu slova...nic,jako kdyby hrach na stenu hazel....

C. Pistolero
Za poslední roky jsem k němu sympatie ztrácel, ale říkal jsem si, tohleto přece podepsat nemůže. Podepsal... (Pane) Havle, u mě jste definitivně skončil.

[Edited by C. Pistolero on 28-03-2002 at 02:20 PM]
marc
Rekl bych, ze za to havel muze tak z jedne setiny. Projednavalo se to v parlamentu, senatu, tam byli nasi zpriznene duse( pejril, tajmanova atd.) a nikdo nezareagoval. Vlastne kdyby ct nevodvysilala tu reportaz, tak jsme to nezaregistrovali ani my.
Nechapu jak muze v dnesni dobe neco tak duleziteho mediim uniknout.

Jinak sem ted poslal redakci idnes mail asi s milionem liknu, doufam, ze se tim konecne zacnou zabyvat ....

[Edited by marc on 28-03-2002 at 02:42 PM]
Al-Ban
Hm, tak uz si tu petici můžu strčit akorát někam. Venca nám to podepsal rychle a zběsile. Když se bojovalo za "nezávislost" ČT, tak se kolem toho udělal takovej tyátr, všechny osobnosti se vystavovali v tv a plakali, jak se tady porušuje svoboda slova a když se jedná o "feťáckej zákon", tak je to asi každýmu u prdele. A přitom je to prakticky ten samý případ.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma