Sinuhet |
samci take obsahuji thc, ale v mene nez samice. Takze se hulit daji. Netroufam si odhadovat jestli ho maji vyrazne mene. |
|
|
Fantasie |
Sinuhet: nechci kecat, ale domnívám se že samci mají realtivně dost THC... třeba v těch pylovích váčkách by teoreticky mělo být kotel pro ochranu .. |
|
|
Gucspeed |
citace: |
Původní příspěvek od Fantasie
Sinuhet: nechci kecat, ale domnívám se že samci mají realtivně dost THC... třeba v těch pylovích váčkách by teoreticky mělo být kotel pro ochranu .. |
..Po vysypání pylu na samici nastává rychlá degradace THC.. peace |
|
|
Sinuhet |
Původní příspěvek od Fantasie
Pokud vim, porad jeste se nevi jakou funkci pryskyrice a THC v ni vlastne plni. Existuje vice teorii. Pokud to ma byt ochrana, tak proc jsou trichomy i na velkych listech? Tam prece nic nechrani. |
|
|
Sinuhet |
Původní příspěvek od DAG OF MORD
Hlava, nerozumiem na čo narážaš. Ten citát, čo tam máš odomňa som myslel tak, že samec nemá klasický kvet ale gule, tak som mu poradil nech, keď chce zhúli jeho listy. Tak o čo ide? |
Hlava se ponekud zalknul vztekem, coz snizilo informacni obsah jeho prispevku.
Jde o to, ze samcovy gule jsou kvet. Takze samec take kvete. |
|
|
sundance |
Myslím si že čím víc kvalitních fotek,tím větší možnost určit lépe pohlaví své kytky,hm??
První 3 fotky náleží modelu:California indica.
Zbytek fotek je model:Mexican sativa.
Oba modely jsou stejně staré a přeplé na květ zhruba měsíc.
|
|
|
Zedy |
Jo todle je perfektní demonstrace toho jak poznat samce od samic. Každopádně K+, mám s tím často problémy a todle to z velký části řeší:-) paráda! |
|
|
CD-LINER |
hej v raném stádiu se to nedá moc poznat možná tím že samec je větší a řídší, ale 1-2 týdny před květem:Samec táhne hodně do výšky, kolénka jsou daleko od sebe a má řídkší profil.Samici roste každý nový list těsně ke starému, takže vrchol rostliny je ukryt pod houštím listí, to zn. že je dost rozrostlá do husta. |
|
|
JAHmaican |
Původní příspěvek od CD-LINER
hej v raném stádiu se to nedá moc poznat možná tím že samec je větší a řídší, ale 1-2 týdny před květem:Samec táhne hodně do výšky, kolénka jsou daleko od sebe a má řídkší profil.Samici roste každý nový list těsně ke starému, takže vrchol rostliny je ukryt pod houštím listí, to zn. že je dost rozrostlá do husta. |
Vždy to tak není, podivej se co se např. minulej rok podařilo vypěstovat mýmu spolupěstiteli: sweet tooth jak jsme se divili, že je to samec! |
|
|
k/-\pr |
citace: to robor
Čus, samce poznáš podle toho, že většinou roste rychlejc a táhne se do vejšky. Hlavním rozeznávacím znakem ale sou takový kuličky na šťopce, který začnou vyrůstat ze stonku u kolínek. Oproti tomu samice ukazuje na těch samejch místech jakoby chloupky. ja jsem mel u jedny kytky takovy bobulky a es sem to chctel vyhodit.kdyz se z tech bobulek zacaly delat ,,pistils,, bo tak nako se tomu rika,proste ty bili tycinky |
|
|
mittka |
Viete niekto aky minimalne stary musi byt odrezok aby som zistil pohlavie ? mam ten odrezok potom nechat v tme 24 hod. ? prosim poradte... |
|
|
vaaanha |
Původní příspěvek od mittka
Viete niekto aky minimalne stary musi byt odrezok aby som zistil pohlavie ? mam ten odrezok potom nechat v tme 24 hod. ? prosim poradte... |
Neže by se to tu nedalo vyhledat že?:wink: Ale obecně se říká, že něco okolo toho měsíce jak už bylo zmíněno v jiném trýdu, kde ses ptal. U každé odrůdy je tomu jinak, ale zhruba po měsíci je kytka stará kvést. Jelikož řízek si ponechává věk matky(řízek z dvouměsíční matky "je starý" dva měsíce), tak řízek z měsíční matky by na určení pohlaví mohl styčit. 24 hodin by mohlo urychlit určení pohlaví, ale není ho nějak moc potřeba, ale klidně zezačátku můžeš a pak těch 12/12;) |
|
|
levap20 |
Je to samice, podle tý poslední fotky skoro určitě. |
|
|
rys |
zdravim vytahl jsem ze hermo-skunkpalky 3 semena a vyrostly mi 3 samci to se mi jeste nestalo ph 6.5 udrzuji jak se kurna ta kytka chce rozmnozit? |
|
|
opicca |
zdarec hele ten papírový pytlík..jak dlouho ho mám na té větvi nechat? |
|
|
R.kony |
milotak: tak v takovem stadiu to uz je podle me jasne ze to je samice...je tam prece jeji kvet.. |
|
|
opicca |
tak co myslíte? :D |
|
|
MacaCZ |
hola lidi mozna bych mel mensi radu parkrat se to osvedcilo pokud budete mit spodni listky na kytkach sirsi nez normalne tak si na tu kytku davejte bacha at vam z nich nevyrostou samci ale rikam nefunguje to u vsech kytek je to proste jen takove varovani |
|
|
Bl0.oD St0rM |
čus ludia
To je sračka ne?..Mne se stala taky haluz....Pestoval jsem 1,5 mesice a vyrostla mi kytka velka asi 15cm...a z tech spodnichlistku mne vyrostly palicky....a pritom jsem uz mnel i vrcholy,mno to nebyly vrcholove palky....ale ze zacatku to tak vypadalo...ale behem dalsich 5-ti dnu se mi stoho vyklubaly nejaky bobulky...ˇ=takze samec...hned jsem ho vytrhl!..... |
|
|
thomas.peet |
To ja jsem letos totalne pohorel. Asi 10 jsem jich rozdal a z 10 mam 7 samcu a 3 vopichany. |
|
|
mikymil |
Koukněte na foto a poradte co je samec |
|
|
Zedy |
mikymil:
Na první fotce je samec!
A to druhý vypadá na samičku, ale dole v patře v tom rozvětvení se to možná trochu kulatí, tak jestli hermuje, nevím. Ale nejspíš to bude samicá. |
|
|
mikymil |
když jsem tam toho samce nechal déle asi týden je možné že ostatní změní pohlaví , mám toho samce okamžitě dát pryč? |
|
|
mikymil |
chci se zeptat dal jsem na květ a po týdnu jsem zjistil pohlaví a mám 4 samice (z 16 semínek -katastrofa) ale aspon něco a ted bych jednu z tech samic chtěl dát na řízkování mohu ji znvu dát na růst nebo mám smůlu |
|
|
Kellogg |
no,zmenit pohlavi nejspis nezmeni,pokud ti nezhermi nebo neco,ale samce okamzite vytrhnout.... |
|
|
mikymil |
dík to jsem udělal je samec vůbec na něco krome pylu |
|
|
Zedy |
Původní příspěvek od mikymil
dík to jsem udělal je samec vůbec na něco krome pylu |
Kromě pylu se dá použít na různý pochoutky, můžeš ho použít do třeba do mlíka. Jinak se s ním můžeš nechat taky vyfotit a nebo ho mít jako dekoraci :p: |
|
|
thcfarmer |
JA BY SEM SE CHTEL ZEPTAT CI RISKY MUZU PROVADET I U OUTDOORU |
|
|
ExI-Model-ExI |
HEle takze kdyz mam asi mesic starou kytku a uplne nahore ji vyrostla takova kulicka z ktery rostou listky tak je to sammec?:( |
|
|
Mr. Figaro |
Původní příspěvek od ExI-Model-ExI
HEle takze kdyz mam asi mesic starou kytku a uplne nahore ji vyrostla takova kulicka z ktery rostou listky tak je to sammec?:( |
LOL :D
Ne |
|
|
|
Je pravda, že samec má vždy lichý počet lístků? Jako na jednom normálním listu, že je prej lichý počet těch lístečků... Jestli mi teda rozumíte. |
|
|
JAHmaican |
Původní příspěvek od Mara69
Je pravda, že samec má vždy lichý počet lístků? Jako na jednom normálním listu, že je prej lichý počet těch lístečků... Jestli mi teda rozumíte. |
další LOL:D
Viděl si vubec někdy konopí? A třeba dvojcípý listy?
Ale odpověd zní ano, je tomu tak, samec má vždy lichý počet cípů ( pokud se nejedná o nějakou mutaci), takže až ti ve druhým patýrku vyrostou třícípý listy, okamžitě vyhodit! :D |
|
|
Modhelkasi |
Zdravím..Lidi poradte prosím ohledne pohlaví mojich kytiček, řek bych že první je samice ale ty ostatní nevim:( |
|
|
megabuh |
2Modhelkasi Je mi lito ale at na to koukam vseliak nemuzu to poznat. Potreboval bych lepsi kvalitu fotek abych videl do tech rozsoch. ale treba nekdo bude sikovnejsi... |
|
|
J.J. |
Já bych řek naopak ze prvni je samec...podle tvaru vrsku
Ale z tehle fotek ti nikdo neporadi nic, dokad to nezacne kvist poradne, preflovers v tomhle rozlisu fakt ne :)
EDIT: Aha...podle data prispevku, ted koukam, uz jsi to asi stejne vyresil :) - pro priste no... |
|
|
Modhelkasi |
JJ už je to vyřešený:) 2x hermouš 2x samice 2x samec ale stejně díky |
|
|
grow81 |
Nazdarek, jsem tady poprve. A jsem moc rad. čtu už asi 3 hodiny a musim rict, ze se tady bavim z lidma, kt. to umi! Hulim asi 8 let, a v pestovani se moc nepohybuju. Jednou se mel policko asi 12 ks a v 7 tydnu mi je nekdo ufiknul. Ale to je uz pekne dlouho.... Diky za všechny rady, chtel bych to opet zkusit....:-)
Ne na kšeft, to bych tu zduraznit chtel, jen pro svou potrebu - mam rad hasik, a vzal jsem si recept od Radoslava :-) Dik....dik. uz to odparuju:-) |
|
|
avonex |
cize ak ma tu gulicku je to na 100perc samec?
|
|
|
donsalvatore |
uz to tu zaznelo asi stokrat, ale ani jednou jeste nepadla stoprocentni odpoved na ktery by se vsichni shodli.
Kdyz se mi z feminizovanych semen podari udelat hermouse a ten mi stastnou nahodou osuka me samice, budou samice produkovat zase za a)feminizovana semena b)od vseho trochu c)jen dalsi hermouse ??
ten jednou rika tohle,druhej zase onohle.tak nevim:/ |
|
|
GRIS |
bdu mít tak 8 kytek a nechci aby se mi nak oprcaly pže etě nevim co bdou samci a co samice...jak tomu můžu předejít a zabránit? stačí je mít nějakou vzdálenost od sebe? a případně jak daleko? |
|
|
nec |
nepomůže ti nic než ho vyrvat a z roomu vyhodit, jinak oprcá vše co mu bude stát v cestě :) (samce jde spotřebovat i jinak než na hulčo, např. mast, mlíko nebo nějakej jinej produkt)
Původní příspěvek od GRIS
bdu mít tak 8 kytek a nechci aby se mi nak oprcaly pže etě nevim co bdou samci a co samice...jak tomu můžu předejít a zabránit? stačí je mít nějakou vzdálenost od sebe? a případně jak daleko? |
|
|
|
nec |
Původní příspěvek od donsalvatore
uz to tu zaznelo asi stokrat, ale ani jednou jeste nepadla stoprocentni odpoved na ktery by se vsichni shodli.
Kdyz se mi z feminizovanych semen podari udelat hermouse a ten mi stastnou nahodou osuka me samice, budou samice produkovat zase za a)feminizovana semena b)od vseho trochu c)jen dalsi hermouse ??
ten jednou rika tohle,druhej zase onohle.tak nevim:/ |
Tak to máš celekm kámo smůlu na femirizovaný semena zaponeň, na to je nějaká sračka kterou se semena polejvají něco jako běžné moření polních plodin, ale z5 k tvému dotazu myslím že správná odpověď je B.
Přikláním se k tomu, že to bude z větší části dělat hermouše, ale je tu i šance na samičky i když malá. |
|
|
Janxu |
Původní příspěvek od nec
Tak to máš celekm kámo smůlu na femirizovaný semena zaponeň, na to je nějaká sračka kterou se semena polejvají něco jako běžné moření polních plodin, ale z5 k tvému dotazu myslím že správná odpověď je B.
Přikláním se k tomu, že to bude z větší části dělat hermouše, ale je tu i šance na samičky i když malá. |
coze? cim se polejvaj? o tom slysim prvne, co je to za pripravek? je mozny, ze kdyz ti poleju manzelku, tak se nam narodej jenom holky? |
|
|
strejdaa |
lol tak to asi ne žejo, se ty semena v tech seedbankách necim mořej nebo tak podle mě a pak je to feminizovany .. |
|
|
Enj0i89 |
zdravím
jaknato koukám tak nec mluví asi o Flower Seed Soak
50ml stojí 800kč -> in the Klečka
jinak firma je Tady
další zajimavý k feminiseed DT |
|
|
nec |
Původní příspěvek od strejdaa
lol tak to asi ne žejo, se ty semena v tech seedbankách necim mořej nebo tak podle mě a pak je to feminizovany .. |
špatně jsem se vyjádřil, femirizovaný semena se mořej jak píše strejc |
|
|
Mr. Figaro |
Původní příspěvek od avonex
je to vajcak? |
samec jako svině :) |
|
|
Mr. Figaro |
Původní příspěvek od nec
špatně jsem se vyjádřil, femirizovaný semena se mořej jak píše strejc |
použij hledání, třeba přijdeš na to jak to funguje ;) |
|
|
Rain |
Cawte,chcem sa uistit,co je to podla vas? |
|
|
Compo |
cuz , možná sem tenle problem vyřešil bez čekání na vizualní kontakt a v podstatě skoro na začátku ...
a tady to je
já to poznám ze suchýho listí , stačí jen malej kousek (ja sem použil ty prvni dva lístky co na začátku "odpadnou" .... )
stačí přejet zapalovačem a nasát nosem trochu toho koure co s toho vyleze a pokud máte aspon trochu vyvinutější čich tak snadno poznáte co je samec a co je samice ........ protože samec je humus a samice se pozná protože má takovej jemnější smrádek ........ problem nastane možná u hermáče mno .....
zatím je to takovej experiment protoze mý kyti sou zrovna v tý testovací fázi ale dal bych botky za to že to funguje :-)
třeba to někomu pomůže ... pro mě to bylo hustý zjištění a sem na 85 % přesvěčenej že to bude oukey
kdyby to tu už bylo tak sory za demenci a smazat plz thx .......
*PeAce* |
|
|
vaaanha |
:eek::eek::eek:
Nestačím valit bulvy. Co takhle použít psy na rozeznávání klučinů od děvčátek? :punk: |
|
|
Janxu |
me to zas jako takova hrozna hovadina neprijde, i kdyz sem se taky pousmal. ale preci jen ten samec smrdi trochu jinak nez samice uz od zacatku |
|
|
|
Ahoj všichni zajimavé možná že tato metoda funguje na 85% vako pěstitelska rarita ale jako humor pro zasmati to funguje na 100%. |
|
|
Compo |
Hehe tak jako ale oboji by mělo teoreticky vyjít :D
mno a jinac to docela funguje z 12 jich bylo 11 samic a mozna se rysuje jeden hermac....takze je to pohodicka .... jistota je jistota :)) |
|
|
Tayem de Tox |
Původní příspěvek od Compo
...
já to poznám ze suchýho listí , stačí jen malej kousek (ja sem použil ty prvni dva lístky co na začátku "odpadnou" .... )
|
myslíš plodové lístky? ty plodové lístky, co jsou z ("v") každého semena stejné a bez účinných látek???
:p:
to je fakt metoda jak noha zas jednou :rolleyes: |
|
|
Compo |
nemyslim uciny latky ale typickej smrad .... ^^ :) |
|
|
|
compo todle je pekna picovina cos napsals. Tajem to rekl docela presne: Metoda jako noha, takze jako v matkarne nemusim delat selekci staci mi pripalit suchy delozni listky a su v klidu. Parada diky, usetril jsimi psoustu starosti a 3 mesice cekani.
Ty vole ty lidi jsou uplne vyhmrdani.
Dis |
|
|
letnak |
CO TO TADY ŘEŠíTE ZA ZHOVADILOSTI?? svět se zbláznil .... asi byste měli přestat už konečně hulit to svinstvo škodí to vašim mozkům!!! někerejm víc a někerejm eště víc (compo) - už běžím do matkárny podpálit všechny selektovaný kytky abych věděl co že to tam vlastně mám.ROFL
Ty vole ty lidi jsou uplne vyhmrdani.
Let |
|
|
Compo |
sem vyhmrdanej :D
ale sem v cajku :sun:
protože me to prostě vyšlo :) a přistí rok to nebude jiný .... |
|
|
Dwarf Vingette |
Awe,taky pridam svoje postrehy.
kyticky jsou pohlavne zrale cca v 8 tydnu zivota.Indyky vetsinou ukazuji pohlavi uz v 8 tydnu zivota a sativy o neco pozdej.Muj postreh je takovy,ze pokud zastipnete FIM technikou kytku v 8-10 tydnu zivota cca 6-8 patro tak vam na 100% ukaze pohlavi at uz je to indyka nebo sativa.zatim me to nesklamalo.
pic Dwarf |
|
|
|
compo - zajímavý jestli ti to vychází a bude vycházet dál .)
dwarf - napsals to tak jakože je nutná FIM. a co když zaštípnu normálně, to bude rozdíl? |
|
|
Dwarf Vingette |
jj musis to zastipnout FIM!!! |
|
|
|
ok, to neni problem
ale proč? |
|
|
Dwarf Vingette |
neumim to vysvetlit ale pokud zastipnes klasicky tak se kytka driv vzpamatuje ze soku a zacne rust.Kdezto pri FIM zastipnuti se defakto zastavi rust a kyticky zacnou ukazovat pohlavi.(jakoky nakvetat) |
|
|
do_0b |
to Dwarf: ty jsi napsal ze ukazou pohlavi cca v 8 tydnu zivota a pak ze zarucene ukazou pohlavi kdyz je zastrihnes v 8-10 tydnu zivota :D ... takze fakt nevim co jsi tim chtel rict a jaky tam je duvod to zastrihnout i kdyz se to treba pekne vetvi samo a ukazou ti pohlavi porad stejne :D ... |
|
|
Dwarf Vingette |
jo nekdy ukazou pohlavi sam i bez zastrihnuti vetsinou INDKY!!ale neni to pravidlo.Vsimnul jsem si ,ze pokud je zastrihnu FIM technikou tak ukazou bud chloupky nebo koule.. |
|
|
S.O.L. |
Dočetl sem se tu,že nejlepší je udělat řízky a ty dát na 12/12, ale chci se zeptat kdy je tam mám dát,jestli je mám nechat nejdřív zakořenit na 18/6 a pak až na květ a nebo jestli pohlaví ukáže hned. Můj tajnej typ je,že nejdřív zakořenit,ne ? protože nemůže cpát energii do kořenů a do květů zároveň.......dík za odpověď |
|
|
|
sol - no jasně že zakořenit..
a čim líp si kytky připravíš v růstu tim lepší bude všechno pak. naopak když bys hned přepl pravděpodobně by ses zkrátil o výnos
btw věta "nejlepší je udělat řízky a dát je na 12/12..." to sou hovadiny - nejlepší je dycky něco jinýho podle stylu a způsobu pěstování, nikdy neni univerzálně nejlepší to a to .) |
|
|
S.O.L. |
MIRIS : díky......jde mi jen o zjištění pohlaví pro matku,výnos neřešim |
|
|
Ercon |
po kolika dnu rustu se zacne ukazovat pohlavi?orintacne staci (kytky jsem vysadil zacatkem az v polovine dubna, ted maji 1m..)thx lidi |
|
|
Dwarf Vingette |
je to individualni ,ale pokud jsi zastipl FIM technikou tak uz by ti pohlavi ukazali davno.Moje kytky me uz pohlavi ukazaly. |
|
|
Párek |
Čauvec. Taky se podělim. Na první fotce je nalevo samice a napravo samec. A podle mě se dají odlišit samice od samce brzo. Ten můj samec se od začátku táhnul a měl široký listy. Celkový porovnání je na druhý fotce.. Samice je nalevo a samec napravo-samcovo poslední foto:p:. (Jedu pod zářivkama) |
|
|
|
Hi, jsem tu nový a nejen na foru, poprvé sem zasadil.. A mám první otázku.. Když mam cca 10 rostli a mezi nimi budou samci, mam je zlikvidovat? nebo je dat od jinejch rostlin pryc? Asi je to takova klasicka prvopestitelska otazka.. Diky moc za ochotu poradit..;) |
|
|
acheron |
ak si chces nakrizit "vlastnu odrodu" tak ich tam nechaj ale hulit sa to potom bude tazsie :D
... v beznom pripade sa samce vytrhavaju a v beznom pripade sa aj hadzu do mlieka :D |
|
|
|
Ok, mam kazdou kytku zvlast v kvetinaci.. Takze jakmile to bude poznat tak mam samce oddelit? A muzu je nechat pak na seminka ne.?! |
|
|
Ono |
chinoo:
Hlavne si prečítaj nejaké tie informácie o rozlíšení pohlavia a ich sexovaní. Ak spoznáš samca, odstráň ho. Ale samotný samec ti semienka nevyprodukuje. Tie produkujú oplodnené (opelené) samičky. Takže ak chceš menej semienok, kontrolovaným opelením (zozbieraš peľ zo samcov a potrieš ním samičie kvety) toho dosiahneš. Ak by si nechal samcov pri samiciach, opelia celú rastlinu a budeš mať samičky so šiškami plných semienok. |
|
|
|
Ono:
aha, diky za vysvetleni.. ;) Takze je pak dobre vzit jednu samici a jednoho samce abych mel pak aspon nejake semnika.?! |
|
|
mari |
prosim o radu, samec nebo samice ? diik ,snad foto postaci |
|
|
Ono |
mari:
Ahoj!
Vyzerá to na samca - aspoň podľa tých výrastkov. Ale je to neostré, takže iba tipujem. |
|
|
mari |
foto hermace, bych teda rekl |
|
|
Bígo |
Taky bych prosil o radu ... přikládám 3 fotky .. o "A" jsem přesvědčenej že samec, ale co "B" a "C" ?? v obrázcích jsou malá červená písmenka ...
poradíte? |
|
|
autogen2 |
takze bracho to prve ani za toho boha netrhaj nehaj tak a tie dalsie dve trebars aj ziec ale daj to prec |
|
|
kuky |
Caute chalani som zaciatocnik a zacal som z prvim indorom lenze tie kytki sa mi nepozdavaju nie som isty ale asi som prehliadol nejakeho samca alebo tam mam hremca. kytky su v cca20 dni kvetu a vypada to ze su uz opelene |
|
|
kuky |
5 a 6 fotka to by mohol byt ten samec??? |
|
|
borda1984 |
jasnej hermac.. |
|
|
kuky |
a co s tym teraz da sa este nieco zachranit ked som to mal v boxe z ostatnymi??? |
|
|
Creator |
jj, hermac to je ,ale na niektorych fotkach vidno ze este niektore niesu velmi chytene, tak ho rychlo daj prec |
|
|
kuky |
no ja som ho uz odstanil. A mam nechat kvietky dalej ras??????Na niektoric kvetoch som nasiel par semien budu sa vytvarat aj dalsie alebo tym ze ho odstranim by to malo skoncit?? |
|
|
Creator |
podla mna ked tam uz nemas dalsieho hermaca, ustali sa to, ale na niektorych sa este moze spravit zopar semien, lebo na nich mohol este ostat nejaky pel.
-aky tam mas ofuk ? |
|
|
kuky |
No jasne mam ofuk klasicky stolny ventylator lenze hermac bol dot blizko neho tak mohol rozniest pel. A podla coho zistim ze je to hermac ze nema take dlhe ticinky ako ostatne kvety????? |
|
|
borda1984 |
jestli mas hermace jako ze podle fotek mas,tak ho okamzite vyhod a modly se aby jsi to nemel samou guli..hermac ti oprca dalsi.. |
|
|
kuky |
Tak tu je ten hermac s takymito kvetmi. Zaujimave ze preve tito kvety su celkom ok. |
|
|
|