Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 3 4 5 
Vhodná ventilace ? Ventilátor ventilace ventilátory jak řešit odtah ?? - Klikni zde pro originální téma
BassXxX
Ja jsem si to taky myslel, že když parkrat otevru dvere plus ty otvory a melo by to byt v cajku. Z tou zvlcovackou se rozhodnu jak to budu testovat. Urcite to pak hodim do galerie jak to dopadne.
Dravec
Planuji rozjet 400w sodik ve skrini cca 1x1M ,je to ale v uzavrene mistnosti bez oken ,jen jedny dvere a mistnost cca 1.2Mx 2M v byte jeste nebydlim, tak nevim, jestli v satne (mistnosti) neni nejaka vetraci sachta, tim bych vyresil odrah do pryc, pokud to ale nepujde nemuzu vzduch ze skrine nechat v mistnosti. s privodem vzduchu do mistnosti by nemel byt problem, protoze ve dverich mohou byt diry a po stranach mistnosti je z kazde strany opet velka mistnost.. problem ale je Hluk a teplota..... zkusenosti s 400w mam, ale v jinych podminkach .. pouzil jsem UFO 400 m3/hod , vyrobeny pachac a iso flex potrubi z vetraku do pachace a z pachace ven. ted je ale problem aby to co nejmin hralo a hlavne co nejmensi hlucnost... resim to, jestli odizolovat skrin, vetrak, nebo mistnost.... nebo oboji, cetl jsem tu neco o boxex na UFO, o tlumicich hluku nebo rockwallu. nevim co je ale idealnim resenim. pocitam s tim, ze pokud budu vest do mistnosti pasivni pritah/ odtah ,potrebuji,aby hluk nebyl slyset z tech der, to znamena ,ze asi nejlepsi bude odhlucnit ventilaci a skrin.... na vysku by to snad kolem 1.7M melo byt , je tam zkoseny strop smerem dolu k zadni stene . jestli by nebylo lepsi umistit celou ventilaci s pachacem nad skrin do samostatne (bedny) vystezene vatou .. napadu mam hodne ,ale nechci to stavet 2 mesice.....a s tou teplotou. ze skrine uz po UFU a pachacu vetsinou vychazel ochlazeny vzduch odvod ven z mistnosti bych resil zase pasivnim odvetravanim bud do jinych mistnosti, nebo v pripade nalezu sachty do ni....Takze idealni reseni odhlucneni? nacpat ufo do bedny s vatou obalit jeste celou bednu vatou + cimkoli? ve skrini by byla vlastne jen dira ktreou bych nasaval vzduch do ufa a z ufa pres pachac ven. neni problem nekam umistit ten tlumic vzduchu.jedine co potrebuji,aby kdyz prijde navsteva a sedne si vedle do mistnosti od ktere deli skrin 20cm zed a budou do ni vest pasivni otvory ,neslysela nic a taky aby se tam dalo spat.....pokud by bylo potreba koupim silnejsi odtah a dam treba dva tlumice hluku + dva pachace , to mne je jedno ... jinak jsem vzdy resil aktivni privod vzduchu 6 dirama o velikosti cca 5-7cm a Euro 2 vetrakem, stacilo by pasivni zase resit dirama o vetsi velikosti?jo a jeste svetlo pojede nejspis pres noc, kvuli uspore elektriny, takze i to svetlo (sodik) dela hluk, proto resim tu izolaci mistnosti vcetne dveri.diky za rady a napady.. nepohrdnu i s odkazama na potrebny material. diky moc
EricCartman
Hele vždycky je nejlepší likvidovat hluk v místě kde je ho nejvíc.
Můj návrh řešení: (opravdu vysoce odhlučněné)

Skříň: trámková (3,5*5cm) konstrukce zvenku pokrytá 21mm surovou dřevotřískou - dobře tlumí hluk, směrem dovnitř vystlaná minerální vatou (5cm), dále směrem dovnitř pokrytá tvdším igelitem nebo térpapírem a nakonec přetáhlá odrazovou folií.
Todhle by ti mělo zastavit většinu hluku který produkují cirkulační ventilátory, a další zařízení skříně. Skříň bych udělal raději prostornější jelikož ventilátory o větším průměru víc foukají a míň hučí. Bacha na vzduchovací kompresory například u bubláků, umí produkovat vrnění které se těžko odstraňuje.

Ventilace: Bedna opět z 21mm dřevotřísky uvnitř uspořádáno tak aby ufo táhlo vzduch ze skříně a foukalo do druhé komory ve které bude umístěn pachový filtr. Používáš ho vlastně naruby, vytvoříš přetlak na straně která je z jeho pohledu nasávací. Filtr ovšem nic nepozná a bude fungovat úplně normálně, hlavní výhoda je, že další komora za ventilátorem a především pachový filtr samotný, odstraní velkou část hluku který vydává ventilátor ten se pak dál nešíří v trubkách. Trubky jedině SONOFLEX - Jsou vymyšlené tak aby tlumily hluk a opravdu fungují, průměry vždycky raději větší než menší, při nižší rychlosti průtoku máš menší tlakový ztráty a líp to tlumí.
Přívod a odvod vzduchu: Přívod do místnosti pasivně. Dole ve dveřích například 5 děr o průměru 6cm zvenku osazený nějakejma krytkama aby to nebylo moc nápadný, odvod (pokud nebude komín nebo tak něco) přes dveře tak že v horní části uděláš zase například stejných pět děr se stejnýma krytkama a na zadní straně dveří uděláš bedýnku do které napojíš trubku s vyfukovaným vzduchem, (dveře otevírat půjdou hadice je ohebná) hluk by se přes to žádej prodrat neměl a ani ten proud vzduchu nebude moc nápadnej.

Všechno je to jenom na tobě jak kvalitně to zpracuješ, může z toho vzniknout hi tech projekt ale i zfušovaná normálka kterých je tu už spousta...

Přikládám nákres.
EC

Edit: Zapoměl jsem - ufo pověsit na gumy, aby se vibrace neroznášely po konstrukci. Good luck
Tři Kavky
Ericův nápad je zajímavý, ale přesto:

Navrhuješ napojit přívod i odvod na dveře, do kterých uděláš "nějakých 5 dírek"... Fajn, proč ne, ale díry ve dveřích, vedení odtahu a vedení pasivního přítahu ti náležitě zvedne statický tlak a bylo by na místě koupit předimenzovaný větrák - tzn. i pacháč.

Ta komůrka s pachovým filtrm na ruby je podle mě nepraktická - bude se ti tam srážet voda a pokud tam dáš předřadník, docela riskuješ.

V případě, co popsal Dravec, bych si nejdřív ověřil, jak moc velký hluk se v noci bude šířit do oné vedlejší mísnosti. Pokud ti nebude skříň převádět vibrace do zdí, tak podle mě bude stačit odhlučnit větrák umístěný mimo skříň a samotné dveře - vrstva nějaké izolační vaty, pokrýt tkaninou nebo plachtou a probít. Kolem rámu navíc nějaké těsnění.

Co se týče návštěv - záleží, v kterou dobu cyklu chodí - když se svítí nebo ne, a jak dlouho se zdrží.
Můžeš to řešit třeba krákodobým vypnutím ofuků, stažením otáček na ventilaci (aspoň tak, abys udržel negativní tah), nebo pustíš návštěvě do pozadí hudbu.
Dravec
Takze takhle nejak bych si to predstavoval, jedinou otazkou je, jestli je dobre umistena a potrebna tubka za ufem na odhlucneni.Dale jestli pritah do skrine mit pasivni s tim. ze dam pred diru Sonoflexovou trubku kterou mne radis (napojeni na dvere nebo na diru do vedlejsi mistnosti) nebo tam hodit Euro 2 vetrak a na to sonoflex a hodit na dvere bo diru ve zdi (nevim jak moc pasivni diry budou nasavat vzduch, aby nevznikl diky silnejsimu ufu podtlak ve skrini.a ten rost bych umistil pod kvetinace diky tomu rovnomerny rozptyl vzduchu.ohledne toho pachace.myslim ze je lepsi varianta hodit ho do skrine a neprovadet to jak bylo v navodu hodit ho za ufo.Predradnik apod hodim k te trubce za Ufem. snad nevyhorim... jinak ta izolacni vrsta ve skrini z minerální vatou (5cm), dále směrem dovnitř pokrytá tvdším igelitem a odrazovim matrosem necham jak byla....a ten odtah hodit do prostoru nebo dat sonoflexem zase k vyvodu z mistnosti?
EricCartman
3xkafka:
1) neuděláš tam nějakých pět dírek ale pět děr o průmru 6 možná i 8 cm do dveří připojíš jen vyfukovaný vzduchu, přišávaný vzduch necháš táhnout volně z prostoru.
2)ta komora s pacháčem je velice praktická a funguje opravdu výborně. rozhodně v ní nic nekondenzuje a předřadník je v ní bezpečný.

Dravec:
1) trubka za ufen dobře umístěná není je tam nanic, hluk tlumí pacháč. ne trubka.
2)Sací hadici necháš sát volně z prostoru ať se ten vzduch dostane dovnitř jak sám uzná za vhodný. Hadice je tam jen kvůli utlumení hluku.
3)podtlak ve skříni bude určitě
4) rošt je od taho aby se na něj postavily květináče tudíž nemůžeš dát rošt nad květináče.
5) pacháč je opravdu lepší dát jak jsem říkal já, likviduje hluk který odchází z ventilátoru trubkama.
6) výfuk ze skříně napojíš na dveře, přečti si ještě párkrát ten první příspěvek.
Dravec
1) Tou trubkou jsem myslel tlumic hluku, pokud tlumi hluk i pachac tim lip. jen bych asi nevyresil odtah vzduchu z mistnosti, protoze ten tlumic hluku ma jednu stranu na pevno zadelanou takze by se vzduch volne siril v druhe mistnosti. zase kdyz udelam pachac,aby ten vzduch nim prochazel v dostanecne mire a nesmrdelo to....
2) rost jsem pochopil jak ma byt.....
Leny4815162342
Nazdar Groweři,
konečně jsem si pořídil nový ventilátor TT 150 a hned po zapojení mi bylo jasné že takový hluk v mém pokoji nelze trpět. A tak Vás chci poprosit, abyste mi poradili, jak minimalizovat hluk. Kolik potrubí (sonoflex?) mám použít a kudy ho táhnout, jak by mělo být dlouhé než vyústí a jaký zvolit průměr. Otvor ven ze skříně, může být kdekoli na stropě boxu. Po přečtení tohoto threadu jsem totiž získal dojem, že záleži na každém cm a na každé zatáčce, tak doufám, že se mi dostane rady. :girl:

PS: Pro hravé pěstitele a pěstitelky přidávám plánek s podrobnostmi, kde mi to můžou i nakreslit. No...jdu spát...:mutant:
Rasta_pasta
to Leny :
průměr toho potrubí máš dán průměrem ventilátoru, v tvém případě 150mm, což je lepší než klasickejch 125, pač čím větší průměr potrubí, tím menší kravál. Z vlastní zkušenosti vím, že dělá celkem rámus výdech potrubí volně do prostoru, ale podle tvého náčrtu koukám, že to budeš mít napojené na komín což je cajk a nemělo by to dělat nějaký extra bordel.
Co se týká délky potrubí, tak čím delší ho budeš mít, tím tišší by to mělo být, ale na druhou stranu si tím budeš zhoršovat "výkon", potažmo tlakové parametry ventilátoru.
Ale jak tak koukám na rozměry té tvé skříně, tak by to neměl být problém, protože ten venťas je na tento prostor značně předimenzovaný!!! Určitě by pomohlo napojit to TT na regulátor otáček a přiškrtit ho tak na poloviční výkon a a zase to budeš mít podstatně tišší...

Ale nečekej, od toho, že nebudeš o ničem vědět. Chvíli jsem používal TT 125 se sonoflexem, ale s výdechem do prostoru místnosti a neslyšné to fuckt nebylo,,,
Hodně štěstí,
Rasta
Jurasic
from matko291. Ja jsem nasel uzasnej ventilator i se zabudovaným regulatorem zewling i s teplotnou sondou. Takze uz nebudes muset hlidat teplotu, nastavis si kolik potrebujes a ventilator to krasne uhlida. Je tichej klidne se da pri nem da spat ma kvalitnejsi motor jako UFA. Koukni na to myslim ze neolutujes. Ja jsem snim uplne spokojny. Na 400W sodik ideal.
http://www.growelectric.cz/pk-125-400-m3h-p-1662.html
Leny4815162342
to Dravec: určitě bych do té bedny na ventilátor nedával vatu, zkus vymyslet něco nehořlavého. (prý nehoří rockwoll, ale nemam to vyzkousene.)
xerk
Čus, chystám se na ventilaci s cooltube, odtah s filtrem zůstává, a ct chci chladit samostatně. Tudíš sání i odtah ven ze skříně. Potřebuji ale vědět co nejtižší větrák na 125mm potrubí. Přemýšlel sem o TT125m je tichý a výkonný ale moc velký na můj prostor. Co byste mi tady poradili? Euro opravdu tak hlučí? Mám to vedle ledničky a je to tiché, že to nejde poznat ani. Díky
konopnak
Euro mi nepřijde tak hlučný (už nevím kolikátku to mam) spíš je otázka spolehlivost...
kseroks
no a jak velkej mas prostor??? ja pouzivam td 160/100 silent prostor 60 na60 na 180 s 1 250w je to myslim jeden z nejtissich ventaku co poskytujou jakstaks potrebenj vykon ma teda na pojeni na 100vkovy flexo ale to snad nevadi da se v praglu koupit kousek od synkace(ne v g) za cca 2 litry euro velice velmi nedoporucuju nedala extra bordel ale ma velky tlakovy ztraty(ci jak se to menuje) a nejni delanej na trvelej provoz cca za mesic se mu vymrdaj loziska a vrci brmla a tak je to spis tak na zachod............

http://www.elektrodesign.cz/web/cs/...p44-dvouot-vent
xerk
koukám na td160 a má to stejný rozměry jako tt125 na dýlku, tudíž je to vlastně to samé.. potřeboval bych větrák, co je málo dlouhej.. ct má na dýlky 480mm + větrák má 240mm + napojení na ct hadici bych tam nenarval.. je to 46*96*140cm skříň :-( a na dýlku do 96cm bych to nenapasíroval.. koukal sem na ct, že dělají i v délce 400mm, ale na www.growking.cz není žádná domluva, řekl bych nejhorší obchod co sem zatím poznal a jinde v čr to na webových stránkách nemají nebo sem nato nenarazil :-(
kseroks
tak ho dej ten ventak ven ne?? nemusis ho mit vevnitr tam nech jenom cooltube a flexo jinak cooltube nejlip tuna

http://www.kavalier.cz/cz/site/kata...ce/trubice.html

maj tam primo trubky z toho borocosi skla staci si to vytelefonovat a za par dni ti to ppelak doveze a cena jee cca kolem 300 plus doprava........

co se tyka ventaku tt je to sice skoro to samy ale jenom skoro ty ventilatory vypadaj shodne ale maj jiny vnitronsti td je kvallitni vyrobek odzkousenej praxi tt a vk naopak neobstali dela je ruska nebo ukrajinska firma www.vents.ru jestli umis azbuku tak si to prostuduj ja je vrele nedoporucuju.........
kseroks
tak ho dej ten ventak ven ne?? nemusis ho mit vevnitr tam nech jenom cooltube a flexo jinak cooltube nejlip tuna

http://www.kavalier.cz/cz/site/kata...ce/trubice.html

maj tam primo trubky z toho borocosi skla staci si to vytelefonovat a za par dni ti to ppelak doveze a cena jee cca kolem 300 plus doprava........

co se tyka ventaku tt je to sice skoro to samy ale jenom skoro ty ventilatory vypadaj shodne ale maj jiny vnitronsti td je kvallitni vyrobek odzkousenej praxi tt a vk naopak neobst
matko291
daj tam UFO a sonoflexove potrubie a mas vyhrate
popribade ventas uloz do vytesneneho boxu zo sklenej vaty a parada
JosefCorrino
Sonoflex je super, ale mě se osvědčila taková jedna srandička, a sice drátěná konstrukce a na ní několik vrstev univerzálního filtru do digestoře. 1 vrstva má skoro nulový odpor, neboli 4 mají stále minimální odpor v nasávání nebo výtlaku, ale poslouží jako relativně slušný zvukový filtr a navíc posílí pacháč.možná kombinace pacháč, sonoflex, x vrstevný digestořní filtr, trochu výkonově stažený ventilátor.. a je tichá skříň.
morning smoker
ahoj, ja mam trochu OT dotaz ohledne ventilace, ve faqu jsem nic ohledne toho nenasel .. pritom se mi zda ze je to vcelku zasadni vec -
jak mate osetreno to, ze vam skrz vetraci doury nejde dovnitr svetlo? trubky s nejvetsi pravdepodobnosti nechystam pac nebude potreba. moc diky za pomoc, hlavne za tu rychlou :)
Macek001
morning smoker: nejlíp to vyřešíš právě tím potrubím. Stačí po půl metru isoflexu na sací a výdechový otvor a zahnout ho. Před nasávací otvor můžeš taky dát zástěnu z odrazové folie, neprůhledné tkaniny a podobně. Můžou ti pomoct i molitany co se dávají jako filtry do větracích mřížek rozvaděču. Ale ty ti při použití slabých ventilátorů (z PC a pod.) budou brzdit průtok vzduchu.
Našel jsem nahodou na jednom eshopu výprodej
WIR WK-15, průměr 150 - 200 m3/h .... 99 Kč..... hned bych je bral kdybych resil vetlinacku...
Pan Teeny
Ahoj mam malej dotaz jakej ventas na 110x140x200 600W --> nasel jsem si VK 150 a TT 150 ale nevim kterej je lepsi a k tomu HE filtr 420m3 je to blbost nebo se to da ??Dik vsem
Noissia
Ahoj všem, chtěl bych se s Váma poradit ohledně ventilace (konkrétně odfuku) Mám skříň V87,S80, H37 a prijde mi zbytecne kupovat jak nejmensi UFO, tak i nejmensi VK. Myslim, ze oba jsou na mou skrin zbytecne velka a silne ne ?

Dal by se odtah řešit jiným zbůsobem ? chtěl bych ale určitě pacháč, tak už nevim co vymyslet. ??
mysak
.. ber to treba jako investici do budoucna...na ten prostor si tam muzes dat 250W ...a kdyz budes mit poradny ventilator tak uchladis i 4kilo(400w si tam muzes dat i tak ale zalezi na pocasi)
..nebo casem budes chtit neco vetsiho a budes muset znova kupovat silnejsi
gremlin101
Záleží na tom čim tam budeš svítit... a jestli tam budeš mít pacháč, tak to bude chtít něco výkonějšího aby ti to vůbec profouklo.. to VKčko si myslim by mohlo bejt..
Noissia
No chtel bych 200 nebo 250 usporku, a pacháč bych asi dokoupil, ale třeba za pár týdnů.. VKčko jsem tam práve chtěl, ale na tu když sem si pro nej byl, zarazilo me jaky je to monstrum.. A prave mi prislo, ze na tak malou skrin, to bude zbytecny. a bez pachace by se to dalo resit celkem snadno necim ne tak vykonym ze jo ?
mysak
..usporka ? ta me vubec nenapadla:D
Noissia
No ja to beru vzlhledem k uspoře.. vim, že hodně lidí s tim nesouhlasí, ale tak beru to jako první grow. chci si vsechno na tom vychytat
Pohroma
noo usporka... pokud se chces nasrat jdi do toho.... ale ja byt tebou bych radsi poresil 250W sodik a mas klid, k tomu to UFO kteremeu se tak branis a ktere v klidu profoukne pachac. Budes mit vystarano a s 250W sodikem si pohrajes vic nez s usporkou.
mysak
citace:
Původní příspěvek od Pohroma
noo usporka... pokud se chces nasrat jdi do toho.... ale ja byt tebou bych radsi poresil 250W sodik a mas klid, k tomu to UFO kteremeu se tak branis a ktere v klidu profoukne pachac. Budes mit vystarano a s 250W sodikem si pohrajes vic nez s usporkou.

..to jsem mel na mysli
Ahoj kucí..:D Měl bych podobnou otázku.. Ventilace mě docela trápí.. Teď, ale k věci.. Mám DarkRoom60 (60x60x140), zatím tam mám 200 CFL, ale třeba do budoucna bych chtěl 250W sodu.. A vyhlédl jsem si tenhle větroň (http://www.klimatizace.net/duct-in-line-100270) A tak mě zajímá jestli to není zbytečně předimenzované, když bych to třeba mohl pošéfit a uchladit jen pár PC fanama..
Edit: Samozřejmě pacháč plánuju v obou případech..
mysak
..hmm asi ted je no ..do budoucna se bude urcite hodit,tak proc utracet 2x? a jetlise nepletu tak jek je to regulovatelne? tim lip
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od John88
Ahoj kucí..:D Měl bych podobnou otázku.. Ventilace mě docela trápí.. Teď, ale k věci.. Mám DarkRoom60 (60x60x140), zatím tam mám 200 CFL, ale třeba do budoucna bych chtěl 250W sodu.. A vyhlédl jsem si tenhle větroň (http://www.klimatizace.net/duct-in-line-100270) A tak mě zajímá jestli to není zbytečně předimenzované, když bych to třeba mohl pošéfit a uchladit jen pár PC fanama..
Edit: Samozřejmě pacháč plánuju v obou případech..

mnoo podle je to adekvatni ventas. Kdyby se ti zdalo, ze jede moc, tak si zkus poresit regulator. Je i tady na G. nejake schema jak ho vyrobit. Ja osobne jsem ho driv mel(triakovy regulator) a fungovalo to perfektne. Ventilace byva casto velico poddimenzovana. A pritom je to velice důlezita soucast bedny...
Mysak: Jj, mělo by být..;) Taky fakt.. Proč 2x utrácet.:guitarist Když Havana je tak drahá..:D
Pohroma: Jj, to jsem chtěl slyšet..:) V zájmu sousedů radši nebudu bastlit vůbec nic..:frog: Také bych rád zjistil jestli máš(někdo jinej) zkušenosti s touhle regulací? ( http://www.growmarket.cz/produkt/re...a-300w-cornwall ). No a ještě bych se rád dozvěděl, jestli má smysl na ten vent dávat přechodku ze 100 na 125 a natáhnout 127mm sono.. Jinak máš naprostou pravdu..
Pohroma
Noo ten regulator ti asi fungovat nebude, muzes to zkusit, 4 kila zase neni taka palka.
Jinak prechodku tam klidne dej, ale ono se prodava i 100 sono flexo. Ne? Ja tedka nemam moc prehled v tech flexo trubkach
Pohroma: Proč by mi nemohl fungovat? Dokonce jsem ho viděl i za 200 v Kauflandu.. Jj, prodává, ale myslel jsem to proto, aby se snížila hlučnost při proudění vzduchu..
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od John88
Pohroma: Proč by mi nemohl fungovat? Dokonce jsem ho viděl i za 200 v Kauflandu.. Jj, prodává, ale myslel jsem to proto, aby se snížila hlučnost při proudění vzduchu..

Mnoo muzes ho zkusit. Ja elektrice moc nerozumim, ale ony tusim asynchronni motory(ktery jsou i ve ventakach) nejdou stahnout potenciometrem. Musis mit triakovy. Ale jak rikam, zkusit to muzes
booblifuck
Zdravím všechny, potřeboval bych radu s ventilací. Mam box 100x100x180 a rad bych zkusil pěstovat pod led lampou, takže minimální teplota. Jenom bych chtěl vědět, zda musím mít nějaky ventilátor (ufo,atd.) pro odtah vzduchu,nebo stačí jenom nějaky ventilator na klipsně pro cirkulaci vzduchu? Prosím navrhněte nějaké možnosti.Díky
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od booblifuck
Zdravím všechny, potřeboval bych radu s ventilací. Mam box 100x100x180 a rad bych zkusil pěstovat pod led lampou, takže minimální teplota. Jenom bych chtěl vědět, zda musím mít nějaky ventilátor (ufo,atd.) pro odtah vzduchu,nebo stačí jenom nějaky ventilator na klipsně pro cirkulaci vzduchu? Prosím navrhněte nějaké možnosti.Díky

Vzduch by se mel v bedne menit.. tzn. odtah ano, ale jelikoz asi nebudes bojovat s teplotou, tak staci nejaky slabsi. UFO nepotrebujes, i kdyz mozna nejaky slabounky by nebylo od veci, bo jestli budes mit pachac, tak by ti to nejakej slabej ventas asi neprotahl...
A budes potrebovat i ofuk. Ofuk je tez vcelku dulezita vec
booblifuck
Mohl bys mi napsat nejaky odkaz,kde bych sehnal nějaky ventilator a ofuk, který by byl dostačující pro muj box. Dík
Pohroma
citace:
Mohl bys mi napsat nejaky odkaz,kde bych sehnal nějaky ventilator a ofuk, který by byl dostačující pro muj box. Dík

Mnoo bud zkus nejakej growshop naodtah a ofuky si pores v nejakym obi, baumaxu,hornbachu..
Podle me nejslabsi UFO ti bude stacit.
Hledej smudlo
MDe_
Myslím že by ti tam stačily bohatě 2 ventilátory (Přívod a odvod) a nějaký jeden na ofuk kytky . Navíc když jsem četl že tam chceš dát usporku tak ta ti moc tepla nevydá a malé ventilátorky ti to odvedou .

Koukni se zde - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=46707

Toto je 1x1x1
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od MDe_
Myslím že by ti tam stačily bohatě 2 ventilátory (Přívod a odvod) a nějaký jeden na ofuk kytky . Navíc když jsem četl že tam chceš dát usporku tak ta ti moc tepla nevydá a malé ventilátorky ti to odvedou .

Ja si myslim, ze mit aktivni privod vzduchu je zhola zbytecne. Lepsi je poresit odtah.
MDe_
citace:
Původní příspěvek od Pohroma

Ja si myslim, ze mit aktivni privod vzduchu je zhola zbytecne. Lepsi je poresit odtah.

Myslíš jako (Udělat otvor "např dole" a odvod nahoře , že by si to jako samo vdechovalo vzduch ?
Pohroma
citace:
Původní příspěvek od MDe_

Myslíš jako (Udělat otvor "např dole" a odvod nahoře , že by si to jako samo vdechovalo vzduch ?

Mnoo jasan pritah dole (rozumej pouze diru,zhruba o prumeru toho ventasu.. bo vic mensich,at se ten ventas zbytecne nedusi) a na hore odtah pres ventas...
Tak jak to ma udelanych 99% lidi tady a i jinde:-))
booblifuck
Zdravím rad bych to udělal taky tak: pasivní přítah dole a nahoře nejaky ventilatorek na odtah. Jen bych se chtěl zeptat zda někdo neví kde bych sehnal nějaký levnější něco jako PC ventilátor, ale aby byl s klasickou zasuvkovou koncovkou na 220V, abych to mohl jen zapojit do zásuvky a fungovat. Prosím o nějaký odkaz kde se dá sehnat. Díky
MDe_
Větráčky co máš k pc máš na 12v kdyby se ti to tak prodávalo tak kdyby jsi to zapnul uvyděl by jsi modrý dým a mohl by jsi koupit další a další a pořád se ptát proč to dělá ? :) Pokud máš nějaké trafo tak to zapoj přes něj (NEBO TRAFO OD AKU VRTAČKY) ty más na 12,14,18v . Já sem zkusil 18v na větrák z pc a bezproblémů . Koupíš je u pc komponentů nebo zda máš ůče na aukru.cz tak si jej vydraž .. Nejlepší bude když se poptáš kamarádů .. ;)
mysak
citace:

jo porid si odtah:)
Phill
Potřebuji od vás poradit ohledně rozvržení ventilace v nové plánované skřínce. Stavbu zrealizuju asi za měsíc, do tý doby to potřebuju pořádně vychytat.

Chci do ní nacpat všechno tj. prostor na květ a růst, strojovnu, prostor pro pořádnej větrák a pacháč, prostě mít potřebný věci uvnitř a ne nikde vystrčený.
Jen ventilace mi dělá těžkou hlavu, vymyslel jsem, že velkej UFO větrák bych s pacháčem dal do prostoru zvlášť (ať nepřekáží jinde), ten odhlučnil a příváděl do něj vzduch z obou prostorů (květ i růst) přes ventilační potrubí. Na přítahy by snad nějakej 12x12 PC větrák stačil.
Ono možností jak to potrubí udělat je hromada, tak chci vědět i váš názor. V malování jsem vytvořil 4 návrhy ventilace. Pokud víte o lepšim řešení sem s tim.

Na květ plánuju 400w sodík s CT (samostatný chladící okruh), růst si postačí s 2 zářivkama nebo 70W MH. Samozřejmě byl bych rád i za uchlazení 4kila bez CT, ale ten prostor na květ bude mít na výšku asi jen 120 cm (půdorys 130x70).

Jde mi o co nejjednodušší provedení při zachování vysoké efektivity, v tomhle duchu tu skřínku budu stavět tzn. malá hlučnost, žádnej únik světla ani smradu, vrtat do toho minimum otvorů na ventilaci a mít všechno pokupě v jedný skřínce, jestli se podaří jsem zvědav.

OBRÁZKY
-modře přítah, červeně odtah, ale to snad jde poznat podle šipek
-na vzduchový rozvody plastový trubky (co se používaj na vodu) průměru asi 10 nebo 12 cm
-do těch trubek jsou usazený ventilační mřížky s regulovatelnym průtokem (černý)
-šedý kolečko je filtr napojenej na ufona ke kterýmu přihání vzduch z potrubí jinej větrák, ten jsem tam nekreslil

Nejvíce se mi líbí řešení 2. , u 3. nevim jestli je dobrý tahat vzduch z růstu přes květovou komoru (vlhkost).
Phill
první
Phill
druhá
Phill
třetí
Phill
čtvrtá
charvik
Třetí rovnou vypusť .. V růstu potřebuješ mnohem větší vlhkost což znamená, že ti půjdu vlhko do části kde to bude kvést.. A za 2. půjde ti tam teplý vzduch místo studeného.. Proto se mi nejvíc zamlouvá 2. možnost
Peace
Fredy
Nechapu proc tak slozite?? Byt tebou kvetovku udelam dole kam povesim ufo ktery by treba bylo obaley RW jak chces. Pachac normal ve skrini povesenej a jestli chces aby bylo uficko potichu tak nejdulezitejsi je prave vyvod jestli ho budes mit primo ven (bez tlumice hluku nebo par metru sonoflexu) jak vidim na obrazku tak bude hodne hucet vzdycky. Pritah vzduchu bych nechal pasivni s nakym mensim bludistem uvnitr skrine treba...

Rustovku bych dal nahoru a odtah bych ji udelal z tech PCfanu v trubce ktera by mela nakej zahyb pritah stejnej jako predtim a svitil bych na ne trubicema
Phill
Slozite?

1. nechci mít dva pacháče - kytky na růstu taky voněj, jsem si očuchal na vlastní nos, tudíž bych rád přes pacháč odtahoval obě komory

2. ufona chci mít mimo pěstební komory z důvodu úspory místa, přeci jen ufo s pacháčem je pořádnej kus zabranýho prostoru

3. obrázky jsou spíš na posouzení, v jaký variantě bude nejsnadnější pohyb vzduchu ve skřínce, na hlavní odtah každopádně tlumič udělam a prostor na ventilátor ještě zvukově utěsnim rockwoolem

4. jde mi o jednoduchý provedení tj. maximální využití pěstebního prostoru, jednoduchá a efektivní ventilace, provedení se snadnou údržbou a manipulaci

5. ventilační potrubí bude osazeno regulačníma mřížkama, takže si můžu nastavit jak moc velkej přítah a odtah chci mít v obou prostorech, rád bych měl jen hlavní ventilátor na odfuk ze skříně s pacháčem, další co k němu přívádí vzduch z obou komor a jeden slabej na přítah taky do obou, pak jen pár větráků na ofuky

Každopádně díky za názory. Jinak tu květovou komoru asi nakonec udělám dole.
BaRl0Q
Dobry den chcel bi som sa opitat ako mozem odhlusit VKO-150 ?? huci ako visavac hoci aka rada bude fajn cem tam dat domaci fitler z akt. uhlia ale nwm ci to moc pomoze kebi daco dake nakresi ak sa vam bude ciet atd dik :P
Djobi-Djoba
Čau
http://www.greenhome.cz/katalog/322003

Čau Djobi
space.pussy
Dej větrák do krabice vystlané hlukově izolačním rockwoolem Airrock a použij Sonoflex místo obyčajného potrubí.
rozmyslal som nad sposobom v jednej skrini rast aj kvet vysral som sa nato presne koli zlozitosti a spravil som si ju inde,mal som presne navrhnuty nakres ako by to bolo a aby to bolo maximalne efektivne,ak si nato spomeniem zajtra ho pofotim,ventilacia bola vymyslena cez rozdvojku Y vsade 125 potrubie
NAPÍš ROZMERY SKRINE!
použi na prifuk ODHLUCNENY sonoflex 125 a nie nejake ,treba vykonny vetrak,regulaciu, a tlmice na oboch stranach ak chces tichost,ja to mam spravene momentalne genialne:)
na odfuk tiez sonoflex a reglaciu a tlmic na konci,na druhom pachac,neni pocut ani na krok a vykon paradny v priestore 1m2 mam zatial iba 250w ale idem pridat dalsiu lebo som v pokrocilejsiej faze kvetu.a je tam stale zima,a to mam podlahove kurenie 200W...
sprav rozdelenie skrine cez dosky na 2 podlazia prifuky cez Y rozdvojku odfuk zo spodnej casti skrine iba cez PC vetrak nejakym potrubim alebo len tak navolno do priestoru pachaca o poschodie vyssie...DOKLADNE sprav aby neslo svetlo z jedneho podlazia do druheho....mal som tak spravenu aj chladnicku,...skoda ze sa mi nechcelo zakladat thready...
CHOURIS
Pan teeny
Je to jednoduchý. Spočítej si oběm skříně VxŠxD a vzduch se musí vymněnit tak 20-30 krát tak si to spočítej. To máš nějakejch 92. Jelikož potřebuješ regulovat teplotu tak musíš mít silnější no a musíš započítat ještě ztráty.
Phill
tak já to rozvržení nakonec vymyslel takhle
co wat to m3 (W/m3), to je takové velmi obecné pravidlo..
Rači si pořid silnější, ten můžeš pak zregulovat..
Ctulhlu
zdravim....
chci si postavim svoji prvni skrin a řesim zrovna odtah
mám větrák 190m3/h s tlakem 60pa
zvládne to když křín má 1m3 a pude to ještě přez metr nebo dva sonoflexu a přez pacháč 170m3/h ??
Teoreticky by to zvladl, ale taky zalezi cim tam budes svitit.
Ctulhlu
bude tam 150W HPS a ještě ofuk ten má 30m3/h
tak těď dokud je chladno, tak to stopadesátku v klidu utáhne...
Angel_1
Zkus se mrknout tady:
http://www.ventilatory-vzduchotechn...bni-ventilatory
nebo
http://www.ventilatory-vzduchotechn...vni-ventilatory
Už jsem od nich bral a i poradili s výběrem
Thom Burn
Zdravím, mám menší dotaz.
Koupil jsem si homebox 120w ale bohužel má jen vývod na jednu trubku, proto se ptám jestli můžu zapojit ventilace podle tohodle schámatu :) Děkuji

--> V boxu: Ventilátor (tt 100 - (187 m3/h)) nasavá přes pacháč puch z boxu a na konci je napichnutý na cooltube a z druhého konce teprve pryč z boxu... myslíte že to tak půjde nebo to nebude mít správný efekt ?

Náčrt: http://img87.imageshack.us/img87/6473/beznzvuqd.jpg

Nebo se dá větrání cooltube řešit jinak ? dík
dartk339
Neměl by s tím být žadnej problem.
izraell
čauwes všem mam takové dylema mam mitnost 120x130x220 a nemužu se rozhodnout mezi ventilatorem Ruck RK 160 (450 m3/h)
nebo PRIMA KLIMA 2-rychlostní (420/800 m3/hod), průměr 160 mm (150 mm) .odtah bude rovnou ven ze zdi,Tak bych potřeboval poradit jaký by byl lepší a jaké máte zkušenosti z hlučností. popřípadě návrhy jakej by stačil na tuto mistnos. svítit se bude 600w. diky za odpovědi
krasus
mam ventilatory od obou vyrobcu a supr jsou oba hlucnost bude podobna. Ja bych koupil ten 800m3 vzdycky se hodi mit rezervu, bohate by ti stacilo okolo 300m3 za normalnich podminek
pan.smakovicka
Tak rozdiel v hlucnosti ked si zoberes 450m3/h a 800m3/h urcite bude. Ale iez by som bral ten PRIMA KLIMA 2-rychlostní (420/800 m3/hod). Vzdy radsej viac.
izraell
a co ten Prima Klima ventilátor se zabudovaným regulátorem teploty a minimální rychlosti.
- Ø 125/100 mm, 360m³/h
- příkon 100W /230V /0,3/0,5A.
byl by dobrej ne když by mě 300 stačilo a ještě má ten regulátor,ale zase víc by bylo dobrý fakt nevím
Hlava
citace:
Původní příspěvek od EricCartman
Nevěděl by někdo jak se počítají tlakový ztráty na jednotlivých částech vzduchotechnických rozvodů?

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=8378

...spojeno , promazano , Hlava
brekeke
Zrovna jsem si koupil tenhle TT 150 http://www.elektro-paloucek.cz/vent...i-tt-150-p-4112 na odvětrávání HPS 400 W,1m x 1m x 2m,pacháč 297/m3.Předtím jsem měl jen tenhle slabý http://www.elektro-paloucek.cz/vent...ckovymi-lozisky a používal jen v zimě kde stačil.Teď jsem chtěl provozovat skříň i v létě a proto jsem koupil TT 150.Ale jsem dost zklamaný,žádný velký zázrak se nekonal:trochu odtah zesílíl ale nic zásadního oproti tomu o kolik je lepší parametrově nový odtah.O hluku se ani nebudu bavit,zběsilost...nedokážu si představit silnější odtah k vůli hluku...a nebo je fígl v tom koupit o dost silnější a stáhnout ho regulací??V čem je u tohoto odtahu problém?Mam spíš tlačit vzduch ven a dát ho na začátek odtahu a nebo na konec odtahu a that vzduch ven?Nebo je to marnej odtah a proč?Doporučte prosím a zkuste mi poradit v čem je chyba.Moc děkuji...zahrádka trpí...
chily
Zdar, potreboval bych se trosku poradit a trosku tady pokecat, jak vyresit ventilaci v komore (VxŠxH) 265x180x130. Pestebni plocha bude 130x120, nejspis zatim 400w. Vzduch se bude vymenovat mezi komorou a pokojem pres stenu, v tom pokoji je okno, bohuzel na jizni stranu... V lete to nebude nejlepsi.

Prvni varianta je na odtah UFO, tak 800m3/h, koupil by se nejaky regulator, aby nemusel valit porad naplno, lepsi mit rezervu ze... Pritah by byl pasivni, pocitam, ze by stacily tak ctyri 125mm diry na pasivni pritah, mozna radsi i pet (co myslite?).

Druha varianta je taky UFO 800m3/h na odtah, pripojene na regulator, s tim, ze do jedne z tech dir na pasivni pritah by se soupnul nejaky vetrak. Vykon tak 250m3/h, nejake 2rychlostni TDcko nebo tak neco. Jeden otvor by byl aktivni pritah, zbyle by zustaly pasivni. Ten pritahovy vetrak bych tam dal, aby to odtahove UFO nemelo tolik prace s tlakem. Zas tezko rict kolik by bylo treba tech pasivnich pritahovych der, aby tam nevznikal pretlak a smradek neunikal bokem...

Jasne ze druha varianta je lepsi, asi to tak i dopadne, ale zajimaly by me vase nazory a zkusenosti, nejaka ta finta nebo tak. Zkousel jsem tu treba hledat (nenasel jsem), jak velke by mely byt otvory pro pasivni pritah v zavislosti na vykonu nebo prumeru ventilatoru. Je treba to nejak naplanovat, at pak nemusim delat dalsi diry kvuli podtlaku:)
Mašťák
Na kolik procent se da stahnout vetrak aby jeste sel ? Mam v planu neco co bych pojmenoval "students box". Koleje jsou neuprosne a budu mit prostor 40*60*70 a 150W s CT. Mam v planu sehnat neco mezi 250-350m3 a stahnout to co nejvic to pujde, tak aby to bylo neslysitelny. Ventas bude v krabici omotanej AirRockem(nejsem si jistej, proste RW proti hluku).
ZkourenejPes
Moje zkusenost s odtahem je takova ze , mam na 600W odtah 800M3 a at ho mam pustenej na 100 nebo 50 % , tak se teplota prakticky nemeni . Dulezity je podle me mit dost vykonejch cirkulacnich ventilatoru s ohledem na velikost boxu . PRutok vzduchu je dulezitejsi je prutok vzduchu u odtahu spise na odvetrani vlhkosti v kvetu.
PS nerikam zase , ze na 600W staci na odtah PC vetracek . ale ten vykon zas ta dulezitej nebude
pája
ahoj kluci, prosimVás udělal jsem si skřínku a potřeboval byc vědět, jak mam zapojit do sítě větrák z PC....
fejkhell2
Zdarec. Chtěl jsem se zeptat jaká by byla nejlepší ventilace pro 400W? Skřín bych měl v pokoji, tk bych celkem bral nehlučnost. A zase za to nechci sázet 4k. Je to vůbec reálný? Díky moc)
Orsek
Na přítah by to chtělo něco kolem 250-330m3/h + pasivní otvory
a na odtah bych volil o 50-100m3/h víc než přítah, záleží na rozměru skříně. Nejlepší varianta by bylo pro tebe asi UFO, jenže to by ses nejspíš do 4tisíc nevlezl. Pokud to máš v pokoji, tak bych šel určitě do filtru. ;-) Do 4tisíc ale nevím jestli se vlezeš.. Chtělo by to víc informací ohledně skříně a kolik tam budeš mít kytek apod.
fejkhell2
Shit, já myslel že max do 2k to bude:((..no k tomu by mohl navazovat další dotaz jaké jsou podle vás nejlepší rozměry pro 400W? A kytek cca 10. Koukal jsem na tohle téma: http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
By nemuselo být hlučné ne? Ale koukam že to má jen nějakých 100m3/h. To by nezvládalo? Uvažuju, že snad pujdu do 250W.
Mr.Koumak
na 400w mas idealni 1x1m, 16ks v 6,5l kvetinacach na odtah mam obicejny vkacko 160m/h napojeny na pachac 270m/h a jedeto bezprobldmu za 15stovek
doxenon
Zdar, mám taky 400W a skříň jak píše Mr.Koumak. 100 x 100 x 160cm. 8x Super Skunk v 6.5l květináčích, přítah malej skříňovej ventilátor 90x90cm 220V 90m3/h, odtah trubkovej TT 100 182m3/h a uvnitř ofuk. ventilátor 23cm.
V pohodě mi to stačí, teplota den max. 28st. noc min 19st. ale spíš většinou 21st. záleží jak dlouho večer topím, skříň mám vedle kotelny. Teď to mám vychytaný kvůli vlhkosti (jsem dvacátý den na květu) že když mají holky noc, tak jim vypíná jen soda a přítah, odtah + ofuk běží nepřetržitě a v almaře luxusních 22 - 24 st. a vlhkost 35 - 40%.
anonym9711
citace:
Původní příspěvek od pája
ahoj kluci, prosimVás udělal jsem si skřínku a potřeboval byc vědět, jak mam zapojit do sítě větrák z PC....

Vetrak z PC napojis na lubovolny adapter/ nabijacku s vystupnym napatim 12V a prudom aspon na urovni odberu ventilatora (pisu na nalepke). Bezny vetrak- do 500mA. Sposob spojenia drotov je na tebe. Ak najdes silnejsi adapter, mozes zapojit viac vetrakov paralelne.
Frydrych
cus Lidstvo mam menší problém koupil jsem si

Koncový filtr 160m3/hod Home

Ventilátor 125VKO 185m3/h, 57Pa, D-125, D1-129 mm

Ventilátor VK 125–365m3/h

Dark Street M II. 90x90x160cm

když jsem všechno zapojil tak jsem zjistil že všechno jde jak nemá ten Ventilátor VK 125–365m3/h je moc silnej o proti Ventilátor 125VKO 185m3/h, 57Pa, D-125, D1-129 mm a box je vturanu vcuclej dovnitř
poradtě prosím nejakej regulátor otáček i teploty děkuju moc

tohle mě přišlo docela vhodne za dobrou cenu ne http://www.growshop-ok.cz/products/...mostatem-1000w/
adosan
Zdravím prosím o radu ohledně ventilace..home made box 2x2x2m,ovšem čistý growplac 120x100..jak zapojit ventilaci?mám 2x ufo 250m3/h,nebo možná výměna za prima klima 160mm,dvourychlostní 400-800m3/h..

stačí jedno ufo?
nebo dát dvě?,jedno na přívod druhé odtah?
vyměnit za větší?
jak to máte vy?
reulaci otáček s termostatem tady mám z minula,tak no problem..

Chlapi díky moc za případné rady ,budu moc rád.

Pěstu zdar
Hy3nA
vyměn za větší a použij tu regulaci, díky tomu můžeš docílit relativní tichosti a ohlídat si ideální teplotu + naddimenzovaná ventilace se ti bude hodit třeba v létě.
taky si nenapsal, jakou máš wattáž,což je docela základní údaj, prootže jestli třeba svítíš ú sporkou tak ti bude stačit jedno to ufo, co už máš..což samozřejmě na 1,2m2 nepředpokládám :)

a kdybys pohledal, tak bys určitě na nějakou odpověď přišel, je tu toho fůry, pro začátek si projeď http://grower.cz/pestovani/navody/? , zodpoví většinu tvých případných otázek
tovalec
zdravim. precet jsem si tuhle diskuzi i jine dalsi ale porad nevim proc se stolni vetrak dava zpravidla na vrch tak at fuci vzduch dolu. ja pojedu cooltube a myslel jsem si ze vzduch povedu od pasivnich pritahu ze zdola na vrch k odtahu. zatim jeste nevim jak to udelam. snad mi nekdo poradi.

a pak take nevim jak velke maj byt pasivni pritahy. nekteri uvadeji treba 7 cm a nebo mluvi o tom ze nejlepsi je mi tak 2x vetsi nez je otvor pro odvod vzduchu. to nechapu. znamenalo by to ze je budu mit velke treba i 32 cm. to je blbost ne? poradte.

budu mit svetlo 400W s ufo odtahem 450m3/h v mistnosti 1x1x2 m

diky
Connoisseur
to: Tovalec
Ventilátor potřebuješ na dvě věci:
A) Výměna vzduchu
1. pasivním přítahem do skříně
2. projde skříní odspoda nahoru
3.odchází, zpravidla přes filtr, odtahem ven ze skříně
B) Míchání vzduchu ve skříni
Prostě víříš vzduch v boxu, s tím, že proud vzduchu je dobré směrovat na lampu, kvůli jejímu ochlazování.

K těm přítahům:
nic nezkazíš, když uděláš dvě díry velikosti odtahu, 16cm, na spodku skříně a pak sleduj teplotu a v případě potřeby uprav rozměr.

PS: jde o plochu, takže 2*16 je sice 32, ale ta díra je více než 2* větší... no snad víš, co myslím(průměr kruhu, obsah kruhu, piiii, atd. 8.tř. ZŠ)

Pěstu zdar
tovalec
Connoisseur: takze dve pasivky prumer 16 cm proti sobe v dolni casti skrine. odtud polozeny stolni vetrak tak aby vanul na vybojku takze otoceny smerem vzhuru.

diky za radu. mas nick jak nazev nejakeho dinosaura. :-)
Connoisseur
ten odtahový větrák si bude tahat sám vzduch od spoda nahoru.

rozháněcí větrák jen míchá vzduch jako když mícháš vařečkou v hrnci polévku, takže ho dej na boční stěnu, aby ti foukal jakoby vodorovně do prostoru mezi lampu a vršky kytek.... tím pádem nebude pod lampou tolik tepla, protože se namíchá se zbytkem vzduchu v pěstírně a ten pak odchází ven... a taky se ti kytky musí lehce pohybovat v tom větru.
tovalec
aha tak takhle to je. dost jsem toho o tematu precet ale v nekterych pripadech je nutne aby mi to nekdo jako ty vysvetlil takhle abych to konecne spravne pochopil. supr. :-)
tovalec
vcera jsem vyrobci poslal vykres moji skrine kterou mi postavi. nemam moc fantazii a predstavivost ale snazil jsem se vsechno nakreslit tak aby to bylo spravne, nicmene se muze stat ze tam budou nejake chyby o kterych nevim. potrebuju abyste me na to upozornili v pripade ze tam nejakou uvidite, poslu veskery material stejne jako jsem poslal vyrobci. mam jen dnesek na to abych mohl zmenit udaje rozmeru atd. a zitra v patek uz ty vykresy bude povazovat za definitivni a rozjede vyrobu materialu. u me to pak postavi.
tovalec
vcera jsem vyrobci poslal vykres moji skrine kterou mi postavi. nemam moc fantazii a predstavivost ale snazil jsem se vsechno nakreslit tak aby to bylo spravne, nicmene se muze stat ze tam budou nejake chyby o kterych nevim. potrebuju abyste me na to upozornili v pripade ze tam nejakou uvidite, poslu veskery material stejne jako jsem poslal vyrobci. mam jen dnesek na to abych mohl zmenit udaje rozmeru atd. a zitra v patek uz ty vykresy bude povazovat za definitivni a rozjede vyrobu materialu. u me to pak postavi.
tovalec
tovalec

navic jeste prikladam jen pro vas moji predstavu skrine v budoucnu se vsim vsudy. zmeny a doplneni urco budou probihat.
tovalec
skříň příjde umístit do rohu kuchyně. pro představu jsem tu část vyfotil. otvory, jak jsem uvedl na výkrese, slouží k větrání, a umístil jsem je tak, že nepůjdou při vstupu osoby do kuchyně vidět. takže ty spodní dva otvory dole budou naproti levé stěně a ten otvor v pravo nahoře bude naproti zadní stěně u okna.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma