Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: 1 2 3 [4] 5 
BioBizz zkušenosti - Klikni zde pro originální téma
AVICII
Lidi mám další dotaz. Prosil bych o radu. Je možné smíchat bio-grow a fish-mix do jedné láhve a s tím hnojit nebo mám to smíchat každé v jiné flašce? A je možnost hnojit v jeden den s obouma hnojivama, nebo mám jeden den hnojit fish-mixem a další den bio-growem? Moc děkuji za odpovědi, nějak s tím nemá zkušenosti, tak se raději ptám, než abych to nějak podělal :)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od AVICII
Lidi mám další dotaz. Prosil bych o radu. Je možné smíchat bio-grow a fish-mix do jedné láhve a s tím hnojit nebo mám to smíchat každé v jiné flašce? A je možnost hnojit v jeden den s obouma hnojivama, nebo mám jeden den hnojit fish-mixem a další den bio-growem? Moc děkuji za odpovědi, nějak s tím nemá zkušenosti, tak se raději ptám, než abych to nějak podělal :)

zdarec

prakticky stejne hnojky, akorat ze grow ma vice dusiku. Takze bych to nekombinoval...

Ja pouzivam na male rizky pouze fish mix v nizke koncentraci jednou za tyden a vubec si nestezujou ;)

ten grow bych zacal pouzivat az pozdeji v lete a ze startu ten fish mix (pokud to mas na out).

tak at to roste
AVICII
Děkuji za rady. Ještě jsem se chtěl zeptat, když budu rozprašovačem kropit listy s fish-mixem, tak tento postřik mužu dělat každý den nebo jak je to s dobou používání?
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od AVICII
Děkuji za rady. Ještě jsem se chtěl zeptat, když budu rozprašovačem kropit listy s fish-mixem, tak tento postřik mužu dělat každý den nebo jak je to s dobou používání?

strikat hnojiva tak max jednou za tyden ... klidne ti staci 1ml na litr
iabek
Ahoj, tohlo kolo jsem se rozhodl na kvet vymenit Plagron za Biobizz.

Ted jsem ve 30. dni kvetu a na kytkach se zacina mirne projevovat nedostatek, listy odspodu zlutnou a jejich okraje a spicky jsou mirne splanene a krouti se nahoru (http://www.magazin-legalizace.cz/da...atek-dusiku.jpg - nedostak drasliku) a vseobecne ztraceji glanz.

Nedostatek drasliku muze vznikdnout bud jeho primim nedostatkem, nebo zasolenim substratu a ja nevim co jim ted chybi nebo prebiva...

Hnojim ted 5ml/l Biobizz Bloom a 1ml/l Plagron grow (zbyl mi od minule), zalevam kazde dva dny (kytky stihaji prosychat...), jednou tydne jim dam zalivku jen s vodou. Pred 4 dnym dostaly 0,5ml/l PKacka. Cimz se od schmatu biobizzu prakticky neodchyluju. Hlina je Plagron grow mix, pH drzim 5,9 - 6,1, vcera mereno pH na vytoku 6,3.

No proste to s tim biobizzem nemuzu nejak vychytat. Kolik jim solite vy, presne podle schematu? Ec metr nemam, ale asi do nej investuju. Diky
Jagditrax
citace:
Původní příspěvek od iabek
Ahoj, tohlo kolo jsem se rozhodl na kvet vymenit Plagron za Biobizz.

Ted jsem ve 30. dni kvetu a na kytkach se zacina mirne projevovat nedostatek, listy odspodu zlutnou a jejich okraje a spicky jsou mirne splanene a krouti se nahoru (http://www.magazin-legalizace.cz/da...atek-dusiku.jpg - nedostak drasliku) a vseobecne ztraceji glanz.

Nedostatek drasliku muze vznikdnout bud jeho primim nedostatkem, nebo zasolenim substratu a ja nevim co jim ted chybi nebo prebiva...

Hnojim ted 5ml/l Biobizz Bloom a 1ml/l Plagron grow (zbyl mi od minule), zalevam kazde dva dny (kytky stihaji prosychat...), jednou tydne jim dam zalivku jen s vodou. Pred 4 dnym dostaly 0,5ml/l PKacka. Cimz se od schmatu biobizzu prakticky neodchyluju. Hlina je Plagron grow mix, pH drzim 5,9 - 6,1, vcera mereno pH na vytoku 6,3.

No proste to s tim biobizzem nemuzu nejak vychytat. Kolik jim solite vy, presne podle schematu? Ec metr nemam, ale asi do nej investuju. Diky

Zdar, podľa mňa zbytočne moc do nich tlačíš. Dávaš plné dávky, hnojíš každé dva dni a ešte tam prihodíš PK. Rob to naopak, raz za týždeň zahnoj, polovičné dávky, inak zalievaj čistou vodou. Ak by sa prejavil nedostatok, tak prihnoj, je to jednoduchšie ako zamrdať hlinu hnojkami , aj keď org. Odstránenie problému bude rýchlejšie. Pozri moje prvé kolá.
V GS mi odporúčali 1/2 dávky raz týždenne, ale ja som skúsil plné. Fľaky, žltnutie atď. Ďaľšie kolo s minimom hnojek a oveľa lepšie.
Neviem na aké podmienky je to schéma a neviem aké podmienky máš ty. Každopádne je to moja malá skúsenosť s BB.
EC meter ti pri BB moc nepomože (org.), pri mineral. hnojkách je super.
J.

Edit: N alebo K? Obr. je N a ty píšeš K.
Neviem koľko sa má dávať BioGrowu ale dáva sa celý kvet, Biobloom ma málo N.
Ak by to nestačil pokryť ten Plagron Grow, tak tam može byť príčina. To čo som písal vyššie teda platí teraz tak nejak všeobecne. Nečítal som pozorne prvýkrát tvoj príspevok. Skús sa dopátrať ako je to s N v BG a PG, bohužiaľ nemám čas sa v tom vŕtať. ďaľšia možnosť je, že tie listy už rastlina nepotrebuje, tak ich pustí k vode. to je normál a dupľom v 30. dni kvetu. S foto by to bolo lepšie.
iabek
Jagditrax > Ahoj, diky za radu, ja taky myslim ze jsem to presolil, jen jsem chtel slyset dalsi nazor, zitra je proplachnu a nasadim rozumnejsi davkovani: 3 - 4 ml/l BB bloom a 0,5 ml/l Plagron grow (ma vyssi NPK hodnoty naz BB grow, cili myslim ze to bude stacit).

Jinak ke stavu kytek: Ano ty poskozene listy jsou dole a rostlina uz se jich muze zbavovat, ale to jakym zpusobem se jich zabavuje znaci co ji chybi, nebo prebyva. A pokud tohle dela dole a celkovy stav mi neprijde 100% OK - coz pozna i mene zkusene oko - problem radsi podchytim. Foto dodam pripadne zitra, ted uz se mi nechce...

A tohle je podle me nedostatek K, pri nedostatku N listy cele svetalaji a potom odpadnou, kdezto pri nedostatku K se spali konecky, zacnou se rolovat a az potom list odumre. Samozrejme se mohu mylit a rad si necham poradit :)
Cerv
Zdárek lidi, mám BioBizz Grow, BioBizz Fish mix a BioBizz Bloom. Můžu to všechno zároveň lít na tu kytku nebo to mám dělat postupně že bych prvně dal fish při dalším zalévání bloom a pak grow nebo mužu všechno naraz lít ?
AVICII
Čau, hele, Biobizz bloom tam lij, až bude kytka v květu. Teď je to zbytečné té hnojit bloomem. Já tam liju jak mi bylo doporučeno o pár řádku výš, že mám hnojit fish-mixem, popřípadě biobizz grow. Kolikrát a jakou dávku to se zeptej zkušenějších, já dávám jednou týdně fish mix v dávce 2ml na 1L vody ;)
Cerv
Aha a lít to normálně už mužu v této dávce na teprve malý kytičky ? :)
AVICII
Záleží jak máš kytky staré? Já začal od 5 týdnu růstu hnojit 2ml Fish-mixu na 1L vody. Hnojím to 1x týdně a kytky jsou myslím, že spokojené.
durdomiro
podla mojej teorie staci chapat prirodu a potom im mozte vypalovat EC aj 2,5 ked maju prve patro a 4 dni od vzklicenia, mam tieto hnoje a po styroch tyzdnoch je to brutal a lejem im tam toho take kvanta v takych frekvenciach, ze potom nechapem, preco to mne nespaluje..po styroch tyzdnoch 8 pater a rastliny 2x sirsie nez vyssie, kuci krutia hlavami
durdomiro
zabudol som poznamenat, ze idem semienka.. nedrzim sa ziadnych tabuliek ani ecemetrov, nase babky a dedkovia take nepoznali, skratka valim kolko ide, mozno ked ma naseru im to tam skusim naliat ciste
AVICII
Tak se s námi poděl o tvojí teorii, rád se něco přiučím a určitě nebudu sám, kdo se rád přiučí ;)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od durdomiro
podla mojej teorie staci chapat prirodu a potom im mozte vypalovat EC aj 2,5 ked maju prve patro a 4 dni od vzklicenia, mam tieto hnoje a po styroch tyzdnoch je to brutal a lejem im tam toho take kvanta v takych frekvenciach, ze potom nechapem, preco to mne nespaluje..po styroch tyzdnoch 8 pater a rastliny 2x sirsie nez vyssie, kuci krutia hlavami

no mozna to na kytkach neni poznat, ale na tvoji penezence urcite ...

ekonomicky mi to vychazi lepe to zahnojit jednou za tyden a pripadne postupne pridavat, pokud to kytky vyzaduji, nez takhle plytvat. Dokud musis michat hnojiva v jednotkach litru tak pohoda, ale jak uz potrebujes vice, tak uz si to hlidas, jestli jim tam toho nelejes zbytecne moc.

Proc potom resit v polovine kvetu ze mam totalne zasoleny substrat hnojkama, kdyz se tomu muzu vyvarovat stridmym davkovanim hnojek.
durdomiro
ja sa na to pozeram tak, ze vidim aka je rastlina velka, predstavim si, kolko vody dokaze asi predistribuovat (10cm kyti toho asi vela na den nepotrebuje..) no a podla toho zalievam, seme som pichol na uhladenu podu asi do polovice kvetinaca a zalieval tak 1dcl vody (keby jej tam jebnem pol litra, tak to asi neustoji, vyplavim ju a padla by), takze deci vody sa odpari tiez pomerne rychlo v 11 litrovom keramickom kvetinaci s drenazou z keramzitu a asi 5 l hliny, teda polievam prve dni aj 3-4x per den, hnoje pridavam hned max davky, na tie prve zalievky ich tolko zas neminiem, kedze zarobim na 15 kytiek tak 2l roztoku (v plnej palbe aj viac a nezamyslam sa, ci je to vela alebo malo, robi im to dobre, ludia nechapu, ja nechapem, takze je to f cajku :) )..prasim im fishmix na listy kazdy den hodinu pred ich budickom, aby sa to rychlo neodparilo a aby si ten hnoj aj uzili (vlhkost neriesim, je tam 200%, takisto teplota 35 stupnov, ale to mi je jedno, je to trava, ma rada tropicke podnebie, tak jej ho vyrobim..), no a cim su rastliny vacsie, tym zarabam viac roztoku, na tie kvetinace max. 20l dva x tyzdenne, coz neni strasne a davam vsetko v plnej sajbe..skusenosti som naberal postupne odmalicka, potom na vyske par semestrov botaniky a venujem sa profi pestovanie najpalivejsich papriciek na svete a starat sa o travu je v porovnani s tym smiesne :) mam na mailu par fotek keby niekto chce vidiet
durdomiro
niekde som uletel..ked kyti podrastli tak na 15cm, z toho 13 stonek, zasypal som ich az po listy, mam skusenosti s rajcatami, ze tie korene hodia aj do "metrovej" vysky a cakal, ci ten stonek pusti korene (s rizkami sa mi to nepodarilo, ale to som nemal biobizz ale ionic growth technology - hodne gut hnoj taky) a te stonky nie ze hodili korene, ale este aj nad hlinou, skoro na kazdom kvetinaci trcia zo zeme, coz je gut, rastliny maju 20cm a 8 pater (sterling haze a hawai maui waui) a su v tej zemi jak zabetonovane, stonky jak verzatilka, uprostred aj hrubsie, vypada to naozaj hodne dobre..mam velke plany s tymi rastlinami, toto je moj treti grow, prvy cca 270g, druhy skoro 300, mal som sativy kusharelly a buba kush, take chciple klony mi doniesol kamos od znameho growera odtalto, ale nieco z toho bolo..no uvidim, co daju semena, ale 300 je vtip, ktory sa dufam neodohra na mne
durdomiro
idem pod 400w metalom a na kvete sodou jasne tou istou watazou
BloodyBeer
no tak ten bloom je docela vodicka, takze tou se zrovna moc setrit nemusi :)

s tim fish mixem bych zbytecne koncentraci neprekracoval, kdyz to neni treba. On je super i v te doporucene koncentraci :)
durdomiro
k bloomu som sa este nedopracoval, fishmix je odporucena davka 2-5ml na liter vody, ja som dal 6ml, coz neni take prekrocenie a nameral mi merak 2,4..ale ked som namiesal grow s fishmixom, korenakom a biohevnom a davky som dal skor tie hornohranicne, ec som mal 1,8
SkankyCZ
Ahoj,
taky máme BioBizz hnojiva. Chci se zeptat jestli je vhodné mít namíchanou zálivku předem nebo radši míchat každý den čerstvou. Máme namícháno v 5l petce a druhý den je na ní takový povlak. Navíc to co zůstalo v konvičce ve skříni smrdelo jak h.....
AVICII
No hele, raději si najdi čas a vždy si namíchej nové. Přeci jenom je to organické hnojivo, které podléhá rozkladu. Takže se rychle namíchané kazí. Přeci jenom to namíchání moc času netrvá (y)
Simpi23
Vzdycky michej novou a skalduj hnojiva nejlepe v lednicce nebo za mensich teplot nekde kde moc nesviti, nejlepe vubec.
SkankyCZ
ahoj,

jak je nutné používat BioHeaven v každé zálivce. Jde ho aplikovat třeba jenom 2x týdně.
Elessar
Ahoj SkankyCZ,
v každé zálivce ho používat nemusíš, já hnojím obden..
Jinak doporučuji začít tou dávkou 2ml/l.
Začal jsem s bioheaven když přišel k nám na trh a podle oka a pipety, začal fungovat až při těch 2ml/l, jak uvádí growshedule..
V době sledování ještě biobizz v growshedule bioheaven uveden neměl..

Jinak zaměř se na jiné faktory, než jen podpůrné přípravky, musíš mít dokonale zvládnutý grow(světlo, ventilace) aby bylo něco málo poznat..
Jinak bioheaven dost snižuje pH..
Nečekej, že Ti po pár ml bioheavenu vyrostou salámy jak ruka..

Biobizz jen chválím, škoda, že nedělaj pH- a pH+..

Jasně podle nich se pH kontrolovat s organikou nemusí...
V tomto názoru se ten můj s jejich liší..

Good Luck
El
SkankyCZ
Díky za odpoved Elessar. BioBizzem hnojíme. rostliny už máme týden v květu. Zatím si nestěžujou tak asi je všechno v pořádku. Mně šlo jen jestli lze ten BH nedavat denne jak uvádí tabulky. Jde o to že ubýva a vtéto chvíli je pro mně drahý kupovat další. Co se týká PH tak ho taky upravujem. Jinou vodu než z rádu nemám a tam teče PH 7,5. A když už voda. Což takhle odstátá deštovka?
SpiRit
Ahoj tak to tu trošku oživím na Canafestu BIOBIZZ představil nový produkt „Product X“ . Zatím pro něj hledají jméno. Sehnal jsem par testovacích vzorků které mi vydrží tak na 15 zálivek . Aplikoval jsem ho už na tři zálivky v růstu a mohu říci že to fakt něco dělá. Listy se strašně začali zvětšovat jako pořádné listí u venků . (ostatní hnoje mam také BioBizz).
„Product X“ dostane jméno do 1.2.2015 a doufám že ho dají hned do prodeje .
O produktu
Tento zbrusu nový produkt je botanický aktivátor, který bude dělat zázraky na vašem zařízení. Posiluje imunní systém - odolávající různé formy onemocnění, a složky výrobku X také stimuluje klíčení rostlin.
Instrukce
- Produkt X může být použit jak v průběhu květu a vegetačního období rostliny.
- Pomocí 5 ml / l, a použití s každým zaléváním.
Thom
Grow slozka je fakt docela hustá. je potřeba to opravdu pořádně promíchat. I když jsem docela hodně trepal, tak když jsem to dopotreboval, zjistil jsem ze dole je usazenina. Takže míchat fakt hodně. Skladuju to ve tmě,pokojova teplota a pohoda, všechny složky kromě fishmixu, ten zatím nemám. Mícham pokaždé čerstvé, ani mě nenapadlo to skladovat. Koupil jsem kokos biobizz v obchodě, kde jsou kytky na ukázku v boxech a tak. Mám trochu obavy ze i když je kokos kvalitní, tak v tom pytli jsou dírky a když mají v obchodě nějaký broučky, tak hold napadnou i substráty a tak. Jen teorie... Teď jsem koupil kokos lisovanej a zatím pohoda, ale teprve začínám.
1+1=2
Helejte mohu vzorek z cannafestu ( Product X ), který mám doma používat i na postřik listů? Díky
keneth48
otazka, nema tu niekto tabulku ako hnojiva znizuju PH? nemeral to niekto?
Mitch Buchannon
Hele minimálně, jsou to biologický hnojiva a já to leju do odstaty vody s ph 8 a kytky si nestezujou. Jestli máš ph lehce víc nebo míň tak by to podle mě neměl být problém.
SpiRit
citace:
Původní příspěvek od keneth48
otazka, nema tu niekto tabulku ako hnojiva znizuju PH? nemeral to niekto?

BIOBIZZ

Přípravek - dEC1 [mS/cm] - pH
RootJuice - 0 (0,006) - neměnné
TopMax - 0 (0,005) - neměnné

Alga-A-Mic - 0,036 - snižuje (RO voda pH=6,00, při 2,5ml/L pH=5,61, při 5ml/L pH=5,25)
BioHeaven - 0,123 - výrazně snižuje (RO voda pH=6,00, při 1ml/L pH=5,14, při 2ml/L 4,52)

Fish-Mix - 0,463 - stabilní (RO voda pH=6,00, při 2ml/L pH=5,75)
Bio-Grow - 0,35 - doměřím a zpřesním dEC1
Bio-Bloom - 0,13 - doměřím
jaid
cavte idem kokos prvy krat . hnojiva biobizz ,kitky su nejake nazlkle trochu a fialova stonka ,prvy krat som prelial kokos z nariedenim hnojivom ec 0,4 vytok bol ec 2,3 teraz maju 9 dni a zalial som to z ph 5,8 a ec bolo nariedene na 0,8 ale vyteka mi ec 4,5 co stym?
DOCtom
A jakou máš značku kokosu? Třeba Atami je předhnojenej a tečou z toho ze začátku podobný hodnoty. Já to několikrát propláchnu vodou s upraveným Ph na 5,4 a výtok se ustálí na 6,2. V růstu cca 10dní nehnojim. Teda u této značky.
jaid
tiez mam kokos od atami ph vytoku bolo fajn 5,9 len ten vytok ec je zly a celkovo su kity zltozelene ,mam to najbliksie preliat cistov vodov?
DOCtom
Zalejvej jen upravenou vodou, než ti klesne ec na 1.5. Potom už začni přihnojovat. Já začínam na 0,8ec při zdrojovce 0,1 a potom už to držim kolem těch 1,5.
jaid
dobre urobym to tak aj ja snad sa daju rychlo do kopi ,vdaka...
kubok
Biobizz zatial asi top hnojivá (pokial vám nejde o peniaze, ale o chuť a kvalitu)
koles
citace:
Původní příspěvek od kubok
Biobizz zatial asi top hnojivá (pokial vám nejde o peniaze, ale o chuť a kvalitu)

No mně přijdou jako jedny z levnějších, takže asi i pokud vám jde o peníze :D
CHARoN
Na hydro je to dobré hnojení.Za mě spokojenost ;)
jackson
spokojnosť...vo veľkom som prekračoval odporučené dávky a kvetiny vyzerali, že by zniesli ešte viac :D
kubok
citace:
Původní příspěvek od CHARoN
Na hydro je to dobré hnojení.Za mě spokojenost ;)

ako často potom meníš vodu? predsa len hnojivá od Biobizz by nemali byť dlho rozrobené.
Bazito
Ahoj mám root juice a topmax které jsem jel v hlíně.
Ted mam hydro a zajimalo by me jestli root a topmax můžu v hydro dojet.
Myslíte ze root vydrží 2 týdny v roztoku? A topmax zhruba 2-3 týdny?
techem
To pochybuji, je to organika a ta se kazí rychle tak týden se mi zdá možná ok ale 14-21 dní už je hodně... Ale zkus to najít někde na Googlu ;)
Berryman
Na letošní sezonu outdoor jsem nakoupil hnojiva

Plagron ALGA BLOOM
PLagron ALGA GROW
Plagron PHYTAMIN
Root Juice BioBizz
Top - Max BioBizz
Fish-Mix BioBizz

Chci se zeptat je možné tihle hnojiva kombinovat v jedné zálivce a to
Období růstu - ALGA GROW + root juice...
Květ - ALGA BLOOM + TOP MAX
PHYTAMIN - Poskřik zvlášť
Fish-MIX. zálivka zvlášť... díky předem za tipy.
frek
citace:
Původní příspěvek od Berryman
Na letošní sezonu outdoor jsem nakoupil hnojiva

Plagron ALGA BLOOM
PLagron ALGA GROW
Plagron PHYTAMIN
Root Juice BioBizz
Top - Max BioBizz
Fish-Mix BioBizz

Chci se zeptat je možné tihle hnojiva kombinovat v jedné zálivce a to
Období růstu - ALGA GROW + root juice...
Květ - ALGA BLOOM + TOP MAX
PHYTAMIN - Poskřik zvlášť
Fish-MIX. zálivka zvlášť... díky předem za tipy.

Jo, klidně to kombinuj, ale hlídej si pH. (pokud pojedeš květináče) Biobizz péháčko dost snižuje.
Klamath
citace:
Původní příspěvek od frek

Jo, klidně to kombinuj, ale hlídej si pH. (pokud pojedeš květináče) Biobizz péháčko dost snižuje.

Vubec Ph hlidat nemusis.....
Jinak to mixuj vse dohromady.
Takhle nejlepsi by bylo samozdrjme mit PH a a EC metr a muzes drtit presne, jenze to si asi kupova na ven nebudes.
Lakmusovejma paprikama zmeris leda tak prd, takze se na Ph mereni do hliny muzes klidne vyprdnout. Dokud jsem jel Biobizz tak jsem ph nikdy nemeril...

Kombinuj naprosto v pohode vse se vsim
A fish mix je spis do obyc hliny na venek aby si ji zrevitalizoval. Muzes to samozdrejme pridavat i treba do stary hliny na svym osvedcenym miste. pokud jedes kvetinace a mas hlinu z GS nebo nejakou lepsi z obi (70l mix s perlitem) celkem solidne nahnojenej s peknym ph myslim ze maj za 130, tak tam uz to asi takovej efekt mit nebude, ale pokud to neprezenes tak jim ani neublizis, pred trema rokama meli. pouzival jsem ji na venkace.
TVl ted sem se do toho zamotal a nevim jestli je to srozumitelny.

Rekapitulace.
1.Mixuj
2.sezen si lepsi hlinu nez tu obyc co je venku
3. nemer ph pokud nemas adekvatni techniku do hliny to neni treba a uz vubec ne na venek (ja lil jeden rok svejm venkacum vodu z hydra co sem vylejval
ph bylo kolem 5 a uplne v klidu to rozdejchavaly

At rostou
Berryman
citace:
Původní příspěvek od Klamath

Vubec Ph hlidat nemusis.....
Jinak to mixuj vse dohromady.
Takhle nejlepsi by bylo samozdrjme mit PH a a EC metr a muzes drtit presne, jenze to si asi kupova na ven nebudes.
Lakmusovejma paprikama zmeris leda tak prd, takze se na Ph mereni do hliny muzes klidne vyprdnout. Dokud jsem jel Biobizz tak jsem ph nikdy nemeril...

Kombinuj naprosto v pohode vse se vsim
A fish mix je spis do obyc hliny na venek aby si ji zrevitalizoval. Muzes to samozdrejme pridavat i treba do stary hliny na svym osvedcenym miste. pokud jedes kvetinace a mas hlinu z GS nebo nejakou lepsi z obi (70l mix s perlitem) celkem solidne nahnojenej s peknym ph myslim ze maj za 130, tak tam uz to asi takovej efekt mit nebude, ale pokud to neprezenes tak jim ani neublizis, pred trema rokama meli. pouzival jsem ji na venkace.
TVl ted sem se do toho zamotal a nevim jestli je to srozumitelny.

Rekapitulace.
1.Mixuj
2.sezen si lepsi hlinu nez tu obyc co je venku
3. nemer ph pokud nemas adekvatni techniku do hliny to neni treba a uz vubec ne na venek (ja lil jeden rok svejm venkacum vodu z hydra co sem vylejval
ph bylo kolem 5 a uplne v klidu to rozdejchavaly

At rostou

Díky za podporu snad porostou a pochopil jsem tě jen mě tedka zaskočilo že tady někteří kluci píšou že Root Juice používali hned ze začátku od první krůčku kytičky a ne netu na growgarden odkud jsem to objednával psali že to je na květovou fázi :D tak tedka nevím co stím ale není to logické když je to kořenový stimulátor tak by se měl používat přece hnedka od začátku ne ?
Notorious96
Můžu hnojivo stříkat na listy? Např. grow v období růstu?
Balon
citace:
Původní příspěvek od Notorious96
Můžu hnojivo stříkat na listy? Např. grow v období růstu?

to asi můžeš, ale mnohem lepší je na to fish mix... a on je celkově lepší i do zálivky, ten jejich grow si mou důvěru moc nezískal...
Mard
citace:
Původní příspěvek od Berryman
někteří kluci píšou že Root Juice používali hned ze začátku od první krůčku kytičky a ne netu na growgarden odkud jsem to objednával psali že to je na květovou fázi :D tak tedka nevím co stím ale není to logické když je to kořenový stimulátor tak by se měl používat přece hnedka od začátku ne ?

Pochopitelně že kořenový stimulátor je potřeba používat u mladé kytky, u staré babizny v květu je to úplně k ničemu.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Balon

to asi můžeš, ale mnohem lepší je na to fish mix... a on je celkově lepší i do zálivky, ten jejich grow si mou důvěru moc nezískal...

Přesně, jen trochu víc zavání... bacha na koncentraci, postřik na listy nemíchat stejně silnej jako do zálivky, minimálně o půlku slabší.
Notorious96
Takže když dám 1ml/l grow a 1ml/l bloom a co druhý den to jen tak lehce pokropím do 2-3 týdne květu tak to bude ok?
crazyben
Na listy stačí samotnej fishmix... do druhýho tejdne ještě ok, třetí už bych je nechal. Postříkat těsně po zhasnutí, voda jim nevadí ale ty hnojiva to můžou spálit za světla.
Notorious96
Fishmix právě nemám. :/ Proto se ptám jestli můžu ten grow a bloom.
Notorious96
Můžu hnojit(Grow,bloom,topmax) v každé zálivce?
crazyben
můžeš
fotosynteza
Ahoj, potreboval by som poradiť s asi hlúpou vecou.Kúpil som hnojivá Biobizz Bloom a Grow a chcel by som vedieť ako ich dávkovať.Napr. ak je doporučené dávkovanie 4ml/1l vody znamená to, že keď zalievam rastlinku 2l vody malo by v nej byť 8ml hnojiva?Viem, hlúpa otázka ale som úplný začiatočník
LeFly
fotosynteza: jo presne tak
Alpinestars
... smazat
w_rhino
Zdravim zbavovanim sa hnojiv alebo respektive zasolenim hliny mam problem viac nasobny miesam hlinu 30 perc kokos 20 perc perlit 30 substrat a 20 keramzit hnojim biobizom podla tabulky raz tyzdenne a vysledok je scvrknute sisky slaby stav a maly vynos ostatne parametre ventilacie osvetlenia su vyladene svietim 600 w ec aj ph som sa snazil drzat v priatelnych hodnotach takze marne hladam chybu ....otazka ma sa biobiz grow pridavat aj v kvete ako je v tabulke dakujem za kazdu radu
crazyben
Já dával grow do téměř až do konce... od třicátýho dne sem ale pomalu snižoval dávky.

Mě spíš přijde trochu divnej ten tvuj mix substrátu... keramzit dávej jen naspod jako drenáž. A i bez keramzitu se mi taky moc nezdá... kokos s hlínou, nebo perlit s hlínou musí bohatě stačit. Nekdy je min vic...
fotosynteza
je mozne pocas rastu hnojit fishmix+bio grow pri kazdom polievani?
keneth48
citace:
Původní příspěvek od fotosynteza
je mozne pocas rastu hnojit fishmix+bio grow pri kazdom polievani?

ano robil som to tak a nevidel som ziadne priznaky prehnojenia,presolenia. kludne davkuj podla tabulky,popripade velkosti rastlin.
fotosynteza
to si isiel out alebo in?
v hline?ak ano tak akej?
chcel by som ist indoor fishmix, grow a bloom, substrat allmix
crazyben
bud fishmix nebo grow, oboji je blbost... kdyz uz pisete o tech tabulkach, mate to tam napsany ze sou zamenitelny, ne ze jim mas sypat oboje. Na kvet pak ryby vubec.

Na in fishmix ale nedoporucuju (spis kvuli smradu nez ze by byl nejak spatnej) takze mas jasno, grow + bloom (s allmixem ti toho growu bude stejne stacit jen trosku).
fotosynteza
tak to mi vyjde aj na TOPMAX
Neonis
Zdravím vás kolegové.
jsem nováček a potřeboval bych poradit.
Mám od včerejška zapnuté řízky poraďte jak správně hnojit BIOBIZZEM.
jak mám často hnojit a jestli můžu hnojky míchat do kupy.
bruno.kudrna
Zdravím
Takže na hlavní stránce zvolíš Základní Pěstitelské Informace a tam je vlákno
BioBizz zkušenosti.Je tam necelých 400 příspěvků tak netřeba zakládat další a další vlákna o tom samým...
Tohle smazat.....
Zdárek:sun:
Pítr90
Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit, jak je to s hnojením na list? Kytí mi začali žloutnout nejspíš ze špatného pH vstupní vody, tak bych jim chtěl s výživou pomoct přes list, než pH srovnám,atd. Mam tu grow, bloom a topmax.
sbarracuda
Takže tento rok pojedu outdor earlyXXX a orangebud
A podle toho co je tady psane tak na květ Bio blow
a na rust ?
K-Roc
růst bio grow a na květ bio bloom a pk 1314
sbarracuda
díky
Pítr90
[QUOTE]Původní příspěvek od Pítr90
Zdravím, mohl by mi prosím někdo poradit, jak je to s hnojením na list? Kytí mi začali žloutnout nejspíš ze špatného pH vstupní vody, tak bych jim chtěl s výživou pomoct přes list, než pH srovnám,atd. Mam tu grow, bloom a topmax. [/QUOTE

Edit: hlavně že víme to, co si mohl barakuda vyčíst 😁😁😁😁
alpine
Pitr,ona je otazka,jak jsou kyti stary,muze jim chybet hromada veci. Vyborna vec na list je "Liquid kelp",nebo udelej caj z vojtesky,2salky na dva a pul litru vody. At se dari.
Pítr90
alpine: dik za odpověď, ale má otázka byla na hnojení Biobizzem na list? Třeba jen biobloom v min dávce
alpine
Ja to nikdy nezkousel,nikde jsem o tom ani necetl, tak ti bohuzel nemuzu poradit.Mozna ten "Topmax",ale ruku do ohne bych za to nedal. At se dari.
odo
Chce to trochu hladania! Na výživný postrek listov můžeš použiť Fish Mix, alebo Alg A Mic
Pítr90
odo: díky za radu. Zrovna jsem objednal sadu od Biobizz, kde ten Alg A Mic je.
Ještě dotaz: jsem v polovině květu, nebude vadit to stříkat na paličky? Aby na nich něco nezůstalo,atd.
alpine
Pokud uz jsi v polovine kvetu,uz bych palicky nicim nestrikal,to zloutnuti bude uz pouze prirozeny proces. Hlavu si s tim vubec nelam.At se dari.
vlgap
dal jsem vice nez je podle tabulek od sedmeho tydne vyse plus activera, ktera zvysila ec nepatrne rozmezi do 0, 2. plus pk , jojo tusom ze zbytecne, nicmene se tak stalo. ec 2, 6 a po rozliti do petek na 2,3...ph o cosi pokles, takze taky v pohode.
TommyH
Čau lidi, pridavate k biobizz hnojkam nějaké boostery (pk apod..) ? Týpek v growshopu mi řekl že je to zbytečný, prej má kvetovka biobizz fosforu až až.
crazyben
ja sem pridaval PK 10/10 ale s tim ze biobloom bylo o to min... bioboost sem daval tak nejak porad o fous mene.

Jestli to ale nejak vyrazne pomohlo... to bych netvrdil, no horsi to taky nebylo.
jasse
Jen tak na okraj, není to trochu zvláštní, přidávat minerální PK do organických hnojiv? Připadá mně zbytečné jet organický pěst, pokud tam liju minerály.
crazyben
PK bylo gratis a co s nim jinyho... aspon sem si to zkusil co to bude delat. Dnes ano, pripada mi to zbytecne a obesel bych se bez nej.
inpeerson
Za mě Biobizz super. Není tak na topu jako Canna, ale Bloom a Maxík jest ok.
Denny19
Ahoj, chtel bych se zeptat jestli někdo nemá zkušenosti s použitím Topmaxu s Plagronem Terra bloom? Nebude se to hádat? Díky
DrGrinspoon
Tip od Biobizz - na rast používať FishMix a na kvet BioGrow:
Flusanec10
DrGrinspoon, podle mě to je blbost použivat bio grow na kvě. Od toho je bloom
DrGrinspoon
citace:
Původní příspěvek od Flusanec10
DrGrinspoon, podle mě to je blbost použivat bio grow na kvě. Od toho je bloom

Takze podľa oficiálneho vyjadrenia od Biobizz je to ok ale podľa teba to je blbosť... aha ok teda :D

V každom prípade grow zložka sa podáva aj podľa dávkovacej tabuľky od Biobizz počas kvetu...
shivasambhu
Zdar. Uplne bezne dlhodobo pouzivam Biobizz Grow na kvete. A to dokonca v dominantnom pomere. Samozrejme v urcitej chvili ho vysadim, nech to kytky spotrebuju. Dlhy cas som siel cele kola iba na grow zlozke. A bloom je vhodne davat na raste... dobre sa vyvinu korene.... Nedavno som zacal pouzivat Top Max. Kvety sa ani nejak nezvetsili, ale orosenost jednoznacne zvysena. Fakt super.....
Flusanec10
To je teda zajimave. Myslel jsem si celou dobu , že grow růst a bloom květ
crazyben
citace:
Původní příspěvek od DrGrinspoon

Takze podľa oficiálneho vyjadrenia od Biobizz je to ok ale podľa teba to je blbosť... aha ok teda :D

V každom prípade grow zložka sa podáva aj podľa dávkovacej tabuľky od Biobizz počas kvetu...

Dava se do konce ale hlavne s bloomem, davat na kvetu grow bez bloomu je blbost.

Jde o to ze na samotnej rust je fishmix lepsi (hrozne smrdi) ale neni dobry to moc michat s bloomem, proto na kvetu uz misto fishmixu grow, ale to neznamena abys bloom vynechal. Nic takovyho biobizz nerika.
DrGrinspoon
crszyben presne ako vravíš
Flusanec10
To co piše crazyben už je logičtějši
Pítr90
Ne logičtější, tak to normálně je. Koukněte do tabulek, do složení hnojiv a je Vám to jasný 😉😉😉
Trisuli
Mohu BioBizzem hnojit každý den, 7 dní v týdnu??? Podle tabulek, samozřejmě.
Ovšem v té tabulce od BioBizzu jsem právě našel, že 2-3x týdně.
Jenže to mi nevychází, potřebuji zalévat častěji, ideálně každý den. Kytky strašně chlastají.

Takže je tu někdo, kdo hnojí 1x denně dle tabulek a v pohodě?
1. týden květu a momentálně potřebuji zalévat 1x denně 1/2 litru každé kytce.
Používám Grow, Bloom a Heaven.

Díky za rady a zkušenosti!
Pítr90
Čau, jo normálně hnoj s každou zálivkou 😉 ale nejde mi do hlavy, proč zaléváš v prvním týdnu květu každý den? To máš tak malé květníky?
Trisuli
Květníky 11l, teplota den 29, noc 24.
Do ted jsem zaleval jednou za 48 hodin- zalevka 3/4 litru na jeden kvetnik.
Jenze uz jim to zrejme nestaci, jelikoz po 48 hodinach je substrat vyschly a kytky zacinaji vadnout.
Nechci zvysovat davku na litr za 48 hodin, jelikoz by stejne ten zbytek do litru protekl- pri 3/4 litru protece jen malo do podmisky, tak akorat.

To, ze se ma hnojit s kazdou zalivkou je jasny. Ma otazka byla, zda muzu hnojit BioBizzem kazdy den...?
Pítr90
11l substrátu ti vyschne za den? Trošku to nechápu. Já zalévám 4l Teku od půlky květu třeba 3/4l zálivky a neproteče nic

Jináč opravdu s každou zálivkou, tzv. pokud zaléváš každý den, tak každý den i s hnojkama 😉

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma