Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: 1 [2] 3 4 
POZOR: Sněmovna bude projednávat... - Klikni zde pro originální téma
festis
tak vcera SCHVALILA poslanecka snemovna hned v prvnim cteni zakon, ktery definitivne deli drogy v CR na mekke a tvrde a upravuje vyse postihu za jejich drzeni.
mekke drogy - MARIHUANA A HOUBICKY!

edit by Jedule - festisi, fakt nemusíš na všechno vyrábět novej thread, tenhle je dost živej, takže furt visí někde na první stránce výpisu fóra, možná to nevíš, ale existuje tu cosi jako hledání, pokud jsi tento thread pouhým prohlédnutím Zákona a práva nezaznamenal :rolleyes:

edit: a teď koukám, že to dokonce je vystavený, takže vskutku stačí pouze pročíst si první stránku, která se Ti ukáže po kliknutí na tohle fórum
Setth
No nebudu to přeci zahrabávat po 5-ti g. Najdu si někde v lese místečko, ujistim se, že nikdo kolem v dohledu neni a tam bude ležet onen poklad.

Takže budu asi spíš vysmátej turista, když tak o tom přemejšlim :D
LuxuryGamestyle
OOOOOH YEEEEAAAAAAHHHHH!!!
já taky souhlasím se vším, hlavní zájem mám na rozdělení drog podle nebezpečnosti a na oddělení eutanázie od vraždy
vím, že je to hnusný, ale po letech výlevů lidovců ohledně potratů, výzkumu kmenovejch buněk, eutanázie a drog jsem nakonec vyměkla - pan Kalousek by velmi potřeboval sám dostat třeba roztroušenou sklerózu (kvůli všemü, co jsem uvedla, jen ty potraty by se mu vyhly, a nechci kvůli jeho zaslepenosti "přát" hnusnej život jeho dceři, existuje-li)
ereska by se mu měla pěkně rozjet, fajn, možná má hafo peněz, může si dovolit nejnovější přípravky - ALE LÉK NEEXISTUJE - takže pěkně pořádný křeče (možná být na tom jako jeden kamarád, zjistil by, že ani injekce botulotoxinu nejsou spasitelný), téměř ztráta zraku, bolesti jak prase, prostě každodenní realitu života některých (nejen) ereskářů :mad:
samozřejmě je možný, že je tak fanatickej, že by ani tohle ho jakkoliv nedokopalo přemejšlet hlavou, ale snad by to byla větší šance, aby si uvědomil, že kmenový buňky by mu časem mohly znormálnit život, že marjánka mu pomůže od brutálních křečí, a že až bude quadruplegik, bude jen cítit bolest a nebudou mu fungovat svěrače, možná pochopí, že jsou lidi, kteří prostě CHTĚJÍ ZEMŘÍT, protože nežijí, jenom vegetují v utrpení

takže hurá hurá, že se to hnulo, snad to projde Senátem, já ani nevěřila, že takhle z mýho pohledu rozumný právní úpravy v ČR někdy projdou :)
šiška-skunku
keeeeeežbyyy tohle prosloooo :) to by byla parada :) jsem prooo :) takze drzte palce at to senatori schvalej :)
SCRAT
jj taky plne souhlasim:) keep it real
b.bang
ale neobi se my ze pro dealery marihuny zustavaji porad stejne tresty a to az 15let stejne jako pro lidi co prodavaji herak.je to hnus""!!!!!
Smrt komunisticke strane!!!
matulis
určite si pozrite kurakovaplice.cz,dneska brko nedám!
matulis: pokud nekouříš cigára, ok, ale pokud je kouříš, měl bys spíš říct "dneska už si cígo nedám"
Breinwolf
1. krok správným směrem byl učiněn.
qatron
Tak to schvalili ted aby to proslo senátem nebo nemusi?
je to na :
http://www.legalizace.cz/to.enpraxe....php?indexid=12
Breinwolf
Po dakové dávce pesimismu mi nezbývá než říct: lepší než nic. Nebo ne?
haggard
pokud vim tak to snemovna muze znova prohlasovat i dyz to senat zamitne,tag sance sou vyborny...:)
Breinwolf
Vždyť jo jde to k lepšímu a ještě jsme pro to tolik neudělali. Vlastně jsme jen hulili a chodili, občas mluvili a často se smali. Tím jsme ukázali lidem, že tráva není pervitin nebo dokonce heroin. Ukázali jsme že nejsme banda feťáku,že nekradem a děláme bordel asi jako většina čechů,když se baví. Vývo jde dobrým směrem, ale můžeme ho popohnat. www.legalizace.cz . Na groweru je to Charta05. Vzhůru k legalizaci!!!!!!!!
ineken
moc tomu nerozumim kde se da precist presne zneni mov zakona o drogach ja osobne si myslim ze to na veci nic nezmeni legalni nebude nic jen se udela hranice mezi konopim a tvrdejma takze prusvich s travou bude to samy jako dopr nehoda pri ktery se nikomu nic nestane kdyz se nikomu nic nestane hlavne me vrta hlavou jak to treba bude s podanim drogy jine osobe jako treb nechate kolovat speka potahne si nekdo nezasvecenej udela se mu blbe pobluje se skonci se stihou na pohotovosti co stoho bude za maler ja osobne bych to i po ty nejruzovejsi novele zakona videl na lehky ubliz.na zdravi z nedbalosti :-)))))))))))
indicky-konopi
Jo dobry, ale na co mi to je, kdyz nigdy maly mnoštsvi pěstovat nebudu????:D
seba
Podání drogy -trávy- je do 3 let. Tak bacha na to .
zaya.cz
tak ten trest 15 let je docela dost ale nejni to tak spatny aspon to lidi prestanou prodavat protoze o tom prece huleni vubec neni!!
toos
groweri, takze jestli tomu dobre rozumim, tak kdyz to prezident podepise jeste tento rok, melo by to vstoupit v platnost ten nadchazejici rok!?
teoreticky?
tudis kdyz by to podepsal do konce tohoto roku, mohli by sme pestovat legalne uz pristi rok? :jumper: :afro:
Breinwolf
Obavám se,že ještě ne ,ale zároveň si myslím ze se na to benga vykašlou už příští rok.
Jahudka!
Jediny co se mi tam nelibi je to,ze se nemuzu nechat na zadost dobrovolne usmrtit a taky je blby to,ze za trestny se bude povazovat zverejneni zaznamu natocenych skrytou kamerou.
Jinak bych rek ze je to OK.Mno a sex od 14 to je taky pohodka ze;)No nic no..:)
seba
Toos - je to tu pořád dokola , legálně nic nebude , jen to že pokud nudeš mít míň než 4 kytky , tedy 3 ,bude to přestupek , dostaneš asi pokutu a vezmou ti to ale nezavřou , je jasné že se na to bude pohlížet mírněji a domácí pěstitelé ikdyž budou mít víc kytek na nebudou honění po soudech a zájem policie se teď spíš zaměří na tvrdé drogy , nesmíš ale nikomu ani v hospodě nic podávat a hlavně prodávat. Co ale až usušíš 3 kytky a budeš mít třeba 250 gr suseného tak to mi není jasné , protože to je držení většího množství , ale to se teprve ukáže!!!!!!!!!§
Cicmon
Jahudka: Zverejneni zaznamu skryte kamery je trestne jenom pro neopravnene osoby, za ucelem umelecke, medialni apod. cinnosti je skryta kamera porad legal ;)
toos
seba: njn, sorac, ale ja sem se tu docetl neco ineho! :(

Legalizace pěstování malého počtu rostlin marihuany a omaných hub pro vlastní potřebu.
Dosavadní stav: Pěstování pro vlastní potřebu není odlišeno od komerčního pěstování.

je to stranku zpet! :)

tak me to zmatlo! :(
Breinwolf
Určitě je to krok dobrým směrem a měli bysme se starat aby nezůstalo jen u toho jednoho kroku!!!! www.leglalizace.cz
seba
Lakladno - Opravdu už nevím kde to bylo , ale myslím že to není te´d až tak podstatné , záleží jestli to projde bez úprav a nějáké "prováděcí " nařízení a upřesnění bude uřčitě vydáno. Tady na growru v jiném tématu o tomto zákoně to taky někdo kdo je blíž u "toho" a má lepší informace , říkal že to bude přestupek. Pokud na to někde narazím tak napíšu. Já ale nevím jak to je když dopěstuješ ty 3 rostlinky a sklidíš 100-3000gr trávy , tak se dopouštíš trestného činu přechovávání om. látek , tam je už sazba tvrdá. Podle mne mnělo být uvedeno množství z těch kytek které můžeš mít , jinak definování třech kytek je nanic. Co z toho když můžeš mít 3 kytky a v šuplíku 5 gr - což je povolené množství.
sultan0069
to all: ví někdo, kdy by to měl projednávat senát ???
Crusty-vyhul
Tak ja myslim ze sme se konecne dockali nakyho pokroku co se tyce nasi republiky:bravo: :bravo: :bravo:

Tak pěkně 3 kytky ven a keep growing:afro:
toos
to iamnoting - pokud vím senatem uz to proslo a ceka se na prezidenta??
ale nejsem si jist... :D
Breinwolf
Jak se můžeme dočíst na stránce číslo 9: je legalizováno pěstování málého množství marihuany a hub pro vlastní potřebu.Bližší definice však chybí. Bylo by hustý nechat to lidi vypěstovat a pak je pozavírat za nedovolené množství. Nebojím se toho a v létě 2007 ozdobím balkon!!! do té doby už snad bude jasný kolik je to malé množství.
Kyblik LopAtka
Nechci vám kazit radost, ale vy to už všichni berete jako hotovou věc. Neříkám, že se taky netěším, lae zatím to musí jít ještě do senátu a k prezidentovi. No a jelikož se už objevili tlaky proti eutanázii a trestní zodpovědnosti, nikdo neví, zda ten novej trestní zákon projde... takže k tomuhle asi tolik...
seba
citace:
Původní příspěvek od Breinwolf
Jak se můžeme dočíst na stránce číslo 9: je legalizováno pěstování málého množství marihuany a hub pro vlastní potřebu.Bližší definice však chybí. Bylo by hustý nechat to lidi vypěstovat a pak je pozavírat za nedovolené množství. Nebojím se toho a v létě 2007 ozdobím balkon!!! do té doby už snad bude jasný kolik je to malé množství.

Není opravdu nic jisté a pořádně se neví jestli to nebude pořád přestupek , nebo legální , nebo tolerované množství , ale množství je už definováno přesně a bylo tu už zveřejněno , platí na rozdíl od zákona už od 1.1.2006 . Tady je to co tě zajímá , ale už to tu opravdu bylo , takže číst.

Příloha č. 1 k nařízení vlády
Toto nařízení nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2006

Množství větší než malé-více než 3 rostliny
Větší rozsah- více než 30
Značný rozsah - více než 300

Týká se to - -Rostliny konopí (Cannabis) – všechny druhy a odrůdy, které obsahují více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů z celkové hmotnosti rostliny.
doufám že už se nikdo nebude ptát kolik je to množství - víc taky nevím a nic není jisté !!!!!!!!!
:bravo: :bravo: :bravo:
Jahudka!
Podle me by bylo spravny aby si mohl kdokoliv cokoliv pro vlastni potrebu vyrobit/vypestovat.Nevidim duvod aby si nekdo nemohl vyrobit trebas pernik pokavad to dal nedistribuje a chemikalie si v podstate muze koupit legalne.V podstate to je o tom samym jako my si chceme pestovat travu jen pro sebe.Myslim ze rozdily by se v tom delat rozhodne nemely.Co si o tom myslite vy?
Pocita zakon i s necim takovym jako je napriklad vyroba "tzv" tvrdych drog pro vlastni potrebu nebo je jako vzdy zameren jednostranne jak se to komu zrovna populisticky hodi?Rozhodne si myslim ze pokavad nekdo vyrabi drogu a nebo cokoliv jen a jen pro sebe a neprodava to dal,pripadne tim neohrozuje svoje okoli,mel by mit taky pravo na to si to vyrobit.Pokavad zakazou vyrobu,logicky tim podporuju drogovou mafii a dylerstvi,protoze nekde si to ty lidi kdyz uz to nemuzou sami vyrabet opatrit musej.
--Nepotrebuju legalizaci,me staci dekriminalizace a hlavne skutecna spravedlnost,ktera ovsem ani v tech takzvane nejdemokratictejsich zemich neni----
inVALIDa
je kazdeho vec co bere.... a mnozstvi vyroba distribuce... bych vubec neresil...

spis vsude objektivní informace... + casem se to do spolecnosti musi vstrebat.... (odstrasujici pripady apod....)

tzn.: Vláda by se měla fušovat jen do jedů... do drog vůbec....
inVALIDa: mám obavy, že vláda vždycky bude "fušovat" do drog, protože stát kvůli sobě musí řešit zdravotní, společenské a kdovíjaké ještě problémy s drogami související. Jestli to dělá adekvátně, je jiná otázka, ale dělat to musí :(. IMHO.
Jahůdko, povolení výrobý jakýchkoliv drog
ale musí jít spolu se změnou systému zdravotního pojištění,
což v současnosti pokládám za utopii.
sancha
no jo ... tak tedy 3 kytky .. 3 tady, 3 tam, další 3 tááámhle, 2 tu, 3 zas tam, a je to šecko legální hueeeh
Apofiss
sancha: hehe, na tom něco je.Aneb jak obejít zákon který už obcházíme...:bravo: :D
[CZ]Neon
Muze mi nekdo vysvetlit jak je to s tema TREMA KYTKAMA? ja nechapu, estli se ty TRI KYTKY pocitaj OSOBU, BYT, BARAK, nebo JINAK?. mozna to tu nekde je ale nepochopil sem to. Nejvic by asi vyhovovalo TRI KYTKY NA OSOBU-bo v byte nas je 4+pes....takze bych se o vsecko staral ja...rodice prece nemuzou na to mit cas ne...? N
[CZ]Neon
2nsk: uvaha o 1g THC je zajimava...
jaagermeister
mně by zajímalo: kytky teda asi pěstovat budu moct.. změnil se ale nějak zákon v tom že můžu mariuhanu kouřit? a kde ji můžu kouřit? a v čem je vlastně smysl toho všeho když ji můžu pěstovat ale nubudu moct ji kouřit?

T-hyd
A kdy se dozvyme jestly zapalovat jojnty a ohňostroje??? Doufam ze brzy!!!!!!!!!!!!!!!!!
Rory
no mam dojem když sem tak zkouknul ten zákon (velice zběžně) že ty části jako je "legalizace" (jakási), trestná odpovědnost a sex od 14 to by prošlo.... ale v tom zákoně je i třeba takoová Eutanasie-tak doufejme že to nezastaví celej zákon
jinak jestli maš doma hlášenejch 15 lidí tak si budeš moct pěstovat 45 kytek, ale až ti komando vyrazí dveře a začne zabavovat (a lámat) kyti tak by se někdo z těch 15 vyjádčit ve smyslu jako že on nic neví a jeho tam nic neni... a pak budeš v prdeli!!!!

nebo aspon tak to na mě působí....
TouchWood
předem se omlouvám - nemám čas si to celé přečíst
mohl by jste někdo shrnout jak to tedy vypadá

(jestli už to funguje či co)

Dík
gordon
mám velice jednoduché řešení jelikož moje matka nějak nesleduje drogovou politiku tak sem jí dal přečíst trochu upravený zákon o 3 kytkách. Takže pro mě zákon nabývá účinosti tuto sezonu
X_eXc_X
2gordon: to mi ale přijde jako ne příliš dobrý nápad... :-/
Dude
gordon - jj, bacha na to - se zmini kolegynim v praci, jakoze kdyz zacal platit ten zakon, ze synacek legalne nasadil kyticky - moznost ohne na strese...
Skřeťák v Sudu
hele jak to s tim je zacne platit az pristi rok zejo? mam ftom skutecne hokej a nejsem schopnej moc usoudit jak to vlastne dopadlo:D
Jahudka!
Lidi pochopte uz konecne,ze ten zakon pristi rok bude platit,ale jen v pripade ze ho letos v roce 2006 schvali parlament,senat a podepise prezident!Takze si nedelejte zadny iluze jako by to tak uz bylo.Na 99 procent to neprojde 1 ctenim,pak to nejspis vrati senat (samy dedci).S Vaclavem by uz snad nemel bejt problem.Pak se to samozrejme odlozi kvuli volbam a nakonec budeme radi jestli se neco takovyho v upraveny podobe schvali do roku 2009..
TouchWood
no to bych čekal též - naše vláda všecičko protahuje (protože jinak by lidi zjistili že tam jsou na nic) tak já to vidím až tak na 2007

Jinak dekriminalizace by byla dobrá - někdo mi sčoří kytky a tak ho náhlasím policajtům, jelikož po této částečné legal. to bude jako by mi někdo třeba na farmě ukradl půl pole s kukuřicí

shrnuto: Těšte se srpaři .-)
Jahudka!
VoidMAN - Doufam,ze to bude jak pises.Bylo by to urcite dobry.Nicmene to zatim porad neplati:(
Skřeťák v Sudu
diki to sme chtel slyset:D resp nechtel ale co muzu delat :D
toos
nebuďme tak pesimističtí :) však ono to nějak dopadnout musí, dle mého názoru již brzy, ale něco mi taky říká, že to už dost prodlužujou, a doufám, že to bude co nejdřív, protože se chystám na nadcházející outdoor....takže tak do dubna to doufám schválej...:D

nezbývá než doufat:jumper:
Jahudka!
Prave o tom to je.Ten zakon se sklada z hromady jinejch veci jak pise nsk.Je to napsany i nekde na zacatku tohoto threadu.Nezbyva nez rict.Doufejme,ze to bude brzo schvaleny.Ten kdo trosku pozoruje politiku musi bohuzel videt jak dlouho se vsechno schvaluje.Jsou to v radech mesice,porad se to vraci k predelani a odklada.Malo kterej zakon byl schvalenej v 1 cteni.A i kdyz by byl,tak je tu jeste senat kterej ho zase muze vratit zpatky!
Jahudka!
nsk - Mno tak ted fakt nevim.Ja mel celou dobu za to,ze to bude teprve projednavat PS.Takze se budu muset kouknout jak to doopravdy je abych tu nepsal nejaky kraviny..Treba mas pravdu..Jinak bych to taky videl nejdriv na zacatek 2007..Jenze do toho budou volby a pani politici budou mit jiny starosti,nez schavolvani zakonu..Mno nechme se prekvapit..
paveha
Zákon bude platit až od 1.1.2007 ,pokud projde Senátem , je jedno jestli projde v Březnu , nebo Srpni , to nemá na něho vliv, tak tu pořád dokola neptejte jestli můžete pěstovat. Bylo tu už moře odkazů a je to tu jak na kolovrátku. Přitom není vůbec jasné že budeme moci pěstovat 3 rostlinky ,spíš se tu fundovaní lidé shodují že to bude jen přestupek, takže vlastě se budeme pořád bát jestli na zahradě někdo něco neuvidí a neoznámí,ikdyž nás za to nezavřou, přínos bude spíš v pohledu na trávu a oddělení od jiných tvrdých drog. Jinak novela ,která určuje množství pro soudy je už od ledna v platnosti ,taky jsou už tu na ni odkazy ,myslím tím to rozdělení počtu gramů a kytek a definice počtu malé množství a velké atd.
paveha
Já samozřejmě myslím termín , kdy to může platit nejspíš , jasně že zákon nemusí platit ani v roce 2008 , ale jelikož to není jen o trávě , ta je jen vedlejší v novele trestního zákona , tak to asi projde , protože ho všichni potřebují , ale jestli se něco pozmění , nebo vyškrtne to je otázka.
T-hyd
No snad to projde :D
sancha
já hlavně myslim, že je fakt celkem jedno, kdy začne platit, ale že začne; páč v podstatě se toho moc nezmění, ale pokud by to bylo už letos, možná, že si za takovejch osm let budu moct dát svýho prvního pořádnýho macatýho legálního jointa !!!!!
drinker hulič
citace:
Původní příspěvek od nsk
vrati se to zpet do PS, tim padem by se to zdrzelo minimalne jeste o rok. A to jeste budou volby, coz je dalsi vec, u ktery si nejsem jistej jak to bude po nich a jak pise Jahudka politici budou mit po volbach spoustu "svejch":( starosti.
Tot muj nazor....

Pokud zakon nestihne projit (to znamena i kdyby to melo byt tesne pred treba uz prehlasovanim prezidentova veta) pred rozpustenim "stare" snemovny, tak se zakon prakticky stornuje a nova snemovna (ci senat, vlada) musi o zakonu jednat uplne odznova, coz jak spravne poznamenal nsk, na to poslanci rozhodne cas nebo "chut" mit nebudou. Plno zakonu, slavnostne ohlasenych jako prijatych (viz i tento zakon), ztroskotalo na tom, ze se to proste nestihlo :D a mnohokrat zamerne, senat myslim nema nejake tesne terminy pro vraceni - vyplati se s tim pulroku pockat -> nechat to vyhnit - nez to s "pozmenovacimi navrhy" vracet zpet :D kazdopadne osobne si myslim, ze tento zakon nebude mit nejake problemy v senatu ci u prezidenta. Ods proti zakonu vylozene nic nema, Klaus takoveto zakony vetsinou podepisuje. Vic proti byli akorat lidovci, diky eutanazii, ale ti nemaji v senatu vetsi vliv... pred volbama bude vic starosti nez vytahovat zrovna tyhle temata, o kterych uz politici myslim sami nechcou dlouho nic slyset :)

sem trochu high, snad to chapete :D
megaBud
Taky si myslim, že to stihnou. Vemte si, o kolik jim jde voličů tj.kolik lidi tu pěstuje, resp. hulí. To neni pár stovek ale desetitisíce potenciálních voličů.
Apofiss
O to v tom návrhu zrovna moc nejde, protože je tu stejně většina "nehuličů".......blbost :D
1136
Zdravim.
Nevite nekdo, kdy bude senat schvalovat zakon o drogach. Diky.
pokud půjde vše v pořádku, tak od 1.1 2007 bude pěstování konopí pro vlastní spotřebu pouze přestupkem.
Ale tohle je forum o lečitelství takže to tu vůbec nepatří....
sorethroat
...Jsem zvědavej jak to nakonec celé dopadne - doufejme že se alespoň dočákáme už konečně toho přerozdělení tvrdých a měkých drug's a že třeba pěstování do 250g pro osobní potřebu bude čistě jen přestupek :rolleyes:

Stand in hope of the better tomorrow:bounce::jumper::bounce:
citace:
Dotyčné nařízení vlády ještě není schválené, ale dekriminalizace domácího pěstování je už zaručená, píše Bryndová. "Množství se ještě mohou změnit, ale alespoň jedna rostlina je jistá!"

zdroj: legalizace.cz

todle sem uplne nepochopil, vysvetli nekdo?
dik

kazdopadne doufam, ze to dopadne co nejlip :bandit:
Richi
mysim ze s nasi uzasnou zkostnatelou vladou to odklepnou tak za 10let... ale blizka se na lepsi casy :)
sancha
colek .. já tomu rozumim tak, jak si myslim, že to neni, teda že to nebude ani přestupek /ale nepročítala jsem to zatím celý teda/
ale pokud sice není trestné, když máš u sebe menší než velké množství nebo jak to je, ale musíš to mít ubalený v brkách, tak na co to je??
počítam, že se ňejakej háček vyskytne i u pěstování. jako třeba povolený množství thc nebo maximální objěm květináče nebo co já vim co :o)
asi to nebudu moct udělat tak, že budu mít teda jen tři kytky, abych jako byla košer. normálně 3 pořádný sedmimetrový stromy, parnáct kilo na každym. urve se a spadne jedna palice, zabije poldu a nazdar :-)

pořád je si mylsim dobrý, že naši zlatí milí politici spolu s velmi zasoužilou Policií postupujou ňákym jakýžtaýž přijatelnym směrem, že to nenechaj jen na represích, čož je jen a jen na piču

bohužel vláda velmi pravděpodobně, asi aby zas nebyli moc úspěšní, nezačne v týhle oblasti nějak systematičněji spolupracovat s organizacema, kterýá do drogový problematiky všeobecně vidí asi trošku líp než pánové paroubek nebo nedejbože kalousek.

peace, smoke, stoned
metalsodik
Tak nám to senát dnes neschválil a na návrh ODS vrátil do sněmovny , tam ho můžou přehlasovat - do hajzlu já to tušil!!!!!!:punk: :punk:
Apofiss
Podělaný dědci v senátu nám to zase posrali.....a to tvrdím že je senát rozumnější než sněmovna :satan:
Jahudka!
Hlavne za to muze ta dementni ODS :grrr: - parchanti
Jirka P.
muzou za to SENATORI ods, poslanci myslim hlasovali pro . . . ale pro prehlasovani potrebujou 101 hlasu :( snad jim to vyjde . . .
Josip
Nevíte někdo jak přesně je tam "náš problém" ošetřenej? Jako jestli bude pěst pro vlastní potřebu úplně/částečně legalizovanej, nebo čím to bude limitovaný (počet kytek...) ?

- jestli už to tady bylo sorry
toos
jestli sem to pochopil tak sněmovna to schválina a senát jí to vrátil?!

Kua podělaní šmejdi!:rocket: :rocket:
Tak nějak sem to tušil, ale co se dá dělat:(
nezbývá než zas čekat....:( :( :( :( :( :(

už sem doufal, že budem fšeci zavodou:slizoun:

mno nasrat a rozmazat jim to na ksicht, doufám, že to překuchaj rychle a taktéž pošlou znova, nebo teda senát přehlasujou jak tu někdo zmínil (jestli to jde? :D ) a ať to de co nejdříve k presidentovi!:afro:
Sinuhet
Neni kam spechat. Platit to ma az od 2007.
gustav makovec
ten senát náhodou není nějak přebytečnej.......
sancha
snažila jsem se najít, co to přesně znamená, nějakej link bo tak, ale nejsem dost vytrvalá a hlavně z těch keců a paragrafů jsem fakt v lese;
ale pokud to neschválili, znamená to, že to vrací do Poslanecký sněmovny a ty to můžou celý přehlasovat, stejně jako můžou přehlasovat veto prezidenta. pak už to má konečnou platnost, k prezidentovi to už nejde. ale pořád říkam, že ona to v podstatě nebude zas taková změna pro nás, nebo teda na mě osobně to bude mít mizivej dopad.
prostě mít kytku bude pořád trestnej čin, kdyby to schválili tak to bude jen přestupek nebo tak něco.
ale zatleskala bych jim, to prošlo.
:punk: :jumper: :punk: :jumper:

anebo taky http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21732
Sinuhet
Zakon, ktery neprosel Snemovnou...

§ 258
Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými
a psychotropními látkami a s jedy

(1) Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabízí, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor, látku používanou pro nezákonnou výrobu omamné nebo psychotropní látky nebo prekursoru nebo jed, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) jako člen organizované skupiny,
b) ve značném rozsahu, nebo
c) ve větším rozsahu vůči dítěti nebo v množství větším než malém vůči dítěti mladšímu čtrnácti let.

(3) Odnětím svobody na osm až dvanáct let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví,
b) spáchá-li takový čin v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného značný prospěch,
c) spáchá-li takový čin ve velkém rozsahu, nebo
d) spáchá-li takový čin ve větším rozsahu vůči dítěti mladšímu čtrnácti let.

(4) Odnětím svobody na deset až patnáct let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 těžkou újmu na zdraví nejméně dvou osob nebo smrt,
b) spáchá-li takový čin v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu, nebo
c) spáchá-li takový čin ve spojení s organizovanou skupinou působící ve více státech.

(5) Příprava je trestná.

§ 259
Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu

(1) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu přechovává v množství větším než malém omamnou látku konopí a pryskyřici z konopí nebo psychotropní látku obsahující jakýkoli tetrahydrokanabinol, izomer nebo jeho stereochemickou variantu (THC), bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo zákazem činnosti.

(2) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu přechovává jinou omamnou nebo psychotropní látku než uvedenou v odstavci 1 nebo jed v množství větším než malém, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo zákazem činnosti.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve větším rozsahu.

(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve značném rozsahu.

§ 260
Nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou
nebo psychotropní látku

(1) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu pěstuje v množství větším než malém konopí, bude potrestán odnětím svobody až na šest měsíců, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo peněžitým trestem.

(2) Kdo bez povolení pro vlastní potřebu pěstuje v množství větším než malém houbu nebo jinou rostlinu než uvedenou v odstavci 1 obsahující omamnou nebo psychotropní látku, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo peněžitým trestem.

(3) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve větším rozsahu.

(4) Odnětím svobody na šest měsíců až pět let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 ve značném rozsahu.

§ 261
Výroba a držení předmětu k nedovolené výrobě
omamné a psychotropní látky a jedu

(1) Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku, prekursoru a pomocnou látku používanou pro nezákonnou výrobu omamné nebo psychotropní látky nebo prekursoru nebo k nedovolené výrobě jedu, bude potrestán odnětím svobody až na pět let, peněžitým trestem, propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 jako člen organizované skupiny,
b) spáchá-li takový čin ve značném rozsahu,
c) spáchá-li takový čin ve větším rozsahu vůči dítěti, nebo
d) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch.

§ 262
Šíření toxikomanie

(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) jako člen organizované skupiny,
b) vůči dítěti, nebo
c) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

(3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 vůči dítěti mladšímu čtrnácti let.

§ 263
Společná ustanovení

(1) Zvláštní zákon stanoví, co se považuje za omamné látky, psychotropní látky, přípravky obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursory a pomocné látky používané pro nezákonnou výrobu omamných a psychotropních látek nebo prekursorů.

(2) Vláda nařízením stanoví, co se považuje za jedy ve smyslu § 258, 259 a 261 a jaké je množství větší než malé u omamných látek, psychotropních látek, přípravků je obsahujících, prekursorů, pomocných látek používaných pro nezákonnou výrobu omamných a psychotropních látek nebo prekursorů a jedů.

(3) Vláda nařízením stanoví, které rostliny nebo houby se považují za rostliny a houby obsahující omamnou nebo psychotropní látku podle § 260 a jaké je množství větší než malé ve smyslu § 260.

...

§ 423
Účinnost

Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. ledna 2007.

http://www.snemovna.cz/sqw/text/tis...=744&CT1=0&v=PZ

--------------------------------------------------------
Aktualni zneni trestniho zakona (kousky):

Nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů
§ 187
(1) Kdo neoprávněně vyrobí, doveze, vyveze, proveze, nabízí, zprostředkuje, prodá nebo jinak jinému opatří nebo pro jiného přechovává omamnou nebo psychotropní látku, přípravek obsahující omamnou nebo psychotropní látku, prekursor nebo jed, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let.

§ 187a
(1) Kdo bez povolení přechovává omamnou nebo psychotropní látku nebo jed v množství větším než malém, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

§ 188
(1) Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

§ 188a Šíření toxikomanie
(1) Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

http://business.center.cz/business/...on/cast2h4.aspx
Jirka P.
Sinuhet - dik, myslim ze to ujasnuje ruzne pochybnosti co tu byly, pokud to projde tak pesteni pro vlastni potrebu bude legal(NE prestupek), akorat mnozstvi kyti este vlada stanovi narizenim . . . doufam ze to vyjde!
toos
jirka taky mi připadá jako blbost, že místo "trestného činu" z toho bude "přestupek", pokud vím přestupek je menší trestný čin.... ? takže je to podle mě blbost!
a byla tady zmíněna dekriminalizace! což znamená opak kriminalizace... :D
tudíš by to nemělo být vůbec trestné, toť můj názor... :)
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Hamlet
tak jak to je teda aktuálně??

Treti prispevek nad tebou.
Zelda.cz
citace:
Původní příspěvek od cazin00
no ja jsem teda zvedavej jak se to dokutali dale ...jestli to legalizujou nebo ne...stejne jim to v cesku bude pestovat kazdy druhy ne?

On už to ČR pěstuje každý druhý...:frog:
Jirka P.
VoidMAN: Benda ho chtel zrusit, protoze tunelovani je trestne i podle jinych paragrafu(coz potvrdili nejaci experti na pravo) - podvod+jeste nejake, to by nam spis rekl Snark. Nicmene Nemec slibil, ze to dnes vrati novelou, aby meli socani klidne spani. Mimochodem pro puvodni verzi socani hlasovali, takze by si meli sypat popel na hlavu, a ne kydat cypoviny o legalizaci tunelovani.
dycky sem rikal ze cssd je spatny, a vzdy horsi nez ods - a evidentne mam pravdu :rejp:
thalos
pokud bude zákon schválen, a budeme moci pěstovat např 2 kytky pro vlastní potřebu, jak to bude fungovat?

-myslím tím, např v jednom bytě mají stálý pobyt 3 lidi, takže tam může být pěstírna pro šest (=3x2) kytek?? (to by bylo v poho)
Jirka P.
uz je to dost OT, ale chces mi rict, ze poslednich 8 let vladnou socani dobre??? :rejp: ja bych rekl ze se jim zatim akorat uspesne dari likvidovat male a stredni podnikatele, ted jako tresnicku na dortu zestatni nemocnice a zdr. pojistovny, no nasrath . . .

pristi tyden budou poslanci projednavat novelu tr. zakona(nevim jestli cely nebo jenom "tunelarsky" §) - aby to nebylo cely OT . . .
kafevar
To je ale nesrovnatelná doba. Do 98 se formovala společnost. Těžko říct, jestli by to socani zvládli lépe, když provádí takovýhle věci ve chvíli, kdy už je ekonomika nastartovaná. Sorry za OT, ale musel jsem si rejpnout.
sancha
citace:
Původní příspěvek od Jirka P.
Sinuhet - dik, myslim ze to ujasnuje ruzne pochybnosti co tu byly, pokud to projde tak pesteni pro vlastni potrebu bude legal(NE prestupek), akorat mnozstvi kyti este vlada stanovi narizenim . . . doufam ze to vyjde!

no řekla bych, že trestný čin máš vrytej ve výpisu z trestního rejstříku a přestupek ne, tudíž to jakás takás výhoda ye
sancha
tak dneska se hlasuje
když máme to jaro
[CZ]Neon
sancha: opravdu? no tak to budu dneska trochu nervozni...
metalsodik
Nový trestní zákoník ve Sněmovně odpoledne zřejmě neprojde. Poslanci ČSSD se dohodli, že budou hlasovat proti jeho přijetí. Vadí jim, že v normě chybí paragraf o tunelování. K zákonu se tak politici vrátí až po volbách.
[CZ]Neon
To sou takovy....

A datum 1.1.07 je podle me neralny...ja bych to videl nejdriv na 1.1.08 ale spis o rok pozdeji, jestli teda vubec.
čepra
citace:
Původní příspěvek od [CZ]Neon
A datum 1.1.07 je podle me neralny...ja bych to videl nejdriv na 1.1.08 ale spis o rok pozdeji, jestli teda vubec.

Přesně tak, Lidové noviny např. napsali "Podle tvůrce zákoníku, soudce Nejvyššího soudu Pavla Šámala, může schvalování trvat dokonce celé příští volební období. „Znovu se otevřou všechny konfliktní záležitosti, jako je eutanazie nebo tunelování. A před koncem dalšího volebního období se může dostat sněmovna pod úplně stejný tlak jako nyní,“ varuje Šámal."

Takže je to pěkně v pr.... Doufám, že v nadcházejících volbách si případní voliči ČSSD vzpomenou, díky které straně, nebyl tento pro nás tak důležitý zákon schválen.
Setth
Nemám rád ODS:rocket: !!!!!!!!!!!!!!
Leah
nejak sem to cely necet a ani moc do vasi politiky nevidim ale jak ste natom stou legalizaci?
orignalTHC*
Kazdy z tech mamrdu se boji o svoje misto u koryta,
tim padem sme vsichni v prdeli, protoze nikdo z nich
neudela vedome neco co by mu mohlo uskodit.

zase na druhou stranu, nejit volit znamena volit komunisty.. KURVA KDE TO ZIJEME???!!!
kafevar
Všimli jste si, že ta pasáž o lehkých drogách vcelku nikoho (kromě nás) nezajímá? Žádný z důvodů, proč nebyl zákon přijat se netýká marihuany. Takže v tom bych problém neviděl. Přecijenom se jedná o trestní zákoník a nerad bych, aby tam odsouhlasili nějaký nesmysly. Sice bych byl rád, aby byl co nejdřív v platnosti, ale zase si radši odpustím 2 skorolegální kytky, než aby mi někdo beztrestně vytuneloval banku kde mám všechny svoje úspory.
čepra
citace:
Původní příspěvek od kafevar
Všimli jste si, že ta pasáž o lehkých drogách vcelku nikoho (kromě nás) nezajímá? Žádný z důvodů, proč nebyl zákon přijat se netýká marihuany.

Přesně tak, v tom vidím velké pozitivum. Vypadá to, že politici jsou vůči naší rostlince čím dál víc tolerantnější, nebo již jim ani nic jiného nezbývá? :frog:

Je to docela velkej obrat, potom co jsme x let slyšeli, jaká je marihuana hrozná droga a teď se z "legalizace" stává i docela dobré předvolební lákadlo.
Na http://lidovky.zpravy.cz/ln_domov.a...11_ln_domov_znk píšou:
"Unionisté, kteří jsou podle dlouhodobých průzkumů bez šance na znovuzvolení do sněmovny, hodlají totiž tento trend zlomit kampaní zaměřenou na mladé lidi a ultraliberálními tématy. A slib boje za legalizaci marihuany je jedním z nich.
Podle Němce nehodlají unionisté v otázce přístupu k marihuaně zůstat jen u dekriminalizace, ale chtějí tuto lehkou drogu časem legalizovat. „Dekriminalizace je prvním krokem a určitě zdaleka ne posledním,“ tvrdí Němec. On sám přitom „trávu“ nikdy kouřit nezkoušel: „Ale jsem vysoce tolerantní. Rozhodně jsem proti tomu, aby se zavírali lidé, kteří si na zahradě vypěstují kytičku pro vlastní potřebu."

To jsou věci což.

citace:
Původní příspěvek od kafevar
Sice bych byl rád, aby byl co nejdřív v platnosti, ale zase si radši odpustím 2 skorolegální kytky, než aby mi někdo beztrestně vytuneloval banku kde mám všechny svoje úspory.

Ono s tím paragrafem o tunelování to není zase tak jednoznačné.

"Podle zástupců České advokátní komory (ČAK) není potřeba, aby nový trestní zákoník obsahoval speciální paragraf postihující tunelování firem. Ustanovení, patřící pod trestný čin zneužití informací v obchodním styku, ale v dosavadním zákoně platilo.

"Zrušení zmíněného odstavce nemá zásadní vliv na postih hospodářské a majetkové kriminality, neboť postih většiny případů bude zajištěn podle jiných ustanovení trestního zákoníku," řekl Pavel Šámal, trestní soudce Nejvyššího soudu ČR.

"Zrušení tzv. tunelářského odstavce je v souladu s pojetím trestní politiky aplikovaným ve státech Evropské unie," řekl Michal Račok, místopředseda České advokátní komory. "V budoucnu by zachování tohoto odstavce mohlo činit problémy při vydávání či předávání obviněných k trestnímu stíhání v rámci styku s cizinou."

Oproti tomu :
Nevládní organizace Transparency International-Česká republika (TIC) naopak říká, že paragraf je důležitým nástrojem pro boj se zločinem a korupcí.

Tak teď si vyberte. Já osobně bych bral radši pár legálních kytek a obešel se bez toho paragrafu.
kafevar
Abych se přiznal, taky nevím, jestli je ten zákon o tunelování dobrej nebo ne. Dal jsem to jen jako příklad. Jenom jsem nechtěl, aby tady lidi nadávali na politiky kvůli tomu, že jim neschválili dekriminalizaci trávy, když šlo o spoustu jiných věcí od snížení věku trestní zodpovědnosti až po tuneláře. Myslím, že kdyby šlo jen o trávu, tak dnes už je situace taková, že to v tichosti projde a nikdo si to pořádně ani nepřečte.
Warl0ck
Na co tam sedi ta nase vlada.. vsechny bych poslal do duchodu a dal bych jim 6tisic duchodu.. dedkove co si za tu dobu nahrabali penez z nasich dani... Jde o to, ze je velikej vekovej volebni prumer.. takze ldyby chodili volit mladsi lidi, tak uz by tam ty dedky stalo za zamysleni se nad tim, aby nekdo udelal i neco pro nas, kteri nedelame nic spatnyho a jenom si lubedime ve svym konicku.. A za to by nas chteli trestat (To je svoboda?? .. zakony maji byt, ale v urcitych hranicich), vzdyt pestujeme rostlinu jako kazdou jinou (nejde o to, ze je to droga, za to muzou zase jenom lidi, kterejm se to nelibi ).. Tak ci Tak ty dedkove jednou odejdou a misto nich budou mladsi vice chapavjsi lidi (proste dnesni generace)...

Kdyz o tom premyslim tak mam nervy jako nikdy...

Svoboda neexistuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zakony jsou dobra vec, ale vetsina je jich na HOVNO a nic neresi, akorat trestani nevinejch lidi a za co?? za to ze dali zivot rostlince, ktera se stava fenomenem dnesni doby......opravte me nekdo jeslti nemam pravdu.. TAKHLE TO CITIM.

Splachnout nasi vladu.. Nikdo ani poradne nevi koho volit... HLAVNE NE CSSD..
sancha
jinak bursík furt neodpověděl ... hm hm přestávam to sledovat pomalu..

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma