Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 
Jak na zvěř? - Klikni zde pro originální téma
autogen2
no tak ja by som tento problem vyriesil velmi rychlo ...jeden tanier kapustnice druhy tanier sosovice tretitanier fazule a potom este niake feferonky a chili omacka :D
Jay-jay
citace:
Původní příspěvek od TSO
Ja sem pouzil chlupy ze psa. A asi sem dojel na to ze prestali smrdet nebo neco takovyho. Policko je cca 600 m nad morem na jiznim svahu v takove polobushy(louka, trnky, sipky, sem tam strom). Kytky sem mel rozmistene po dvojicich na velky casti kopce. Nebyl sem tam 2 mesice a kdyz jsem prijel nasel jsem jen 1 noname(zajimavy ze tam bylo kytek asi 10 a vsechno genetika az na tu jednu). Odrudy poznavam podle barevny pastelky kterou mam zapichlou vedle. No a to zvire bastilo i je! Resp dost je ohlodalo. Nemel sem sebou fotak tak nemuzu ukazat jak ty kousance vypadali, ale vypadalo to na spis mensi zoubky. Nevite co to mohlo byt za zvire?
Docela me nasralo protoze to byl muj nejlepsi a zaroven nejvetsi plac a mam strach tam pestovat znovu...
Jo a pobliz sidly rodina daňků

srnky,daňci,zajíci...
PuP z5
Mne pomohly chlupy ze psa proti kralikum vazany 10 cm od zeme ke stonku v chmacich prebaleny mikrotenem vydrzely ale jen 14 dni az 3 tejdny.
Gr@njero
V blízkosti mojeho fleku se dost vyskytujou srnky.Naštěstí se mi nikdy nestalo,že bych přišel a kytka by byla ožužlaná.Možná proto že na ně používám už zmíněné vlasy a chcačku.Taky sem slyšel,že srny nemají rády zvuk kovu.Děda od mojí slečny na srny používá kolík,do kterého zapíchne pár listů alobalu a je vymalováno
nasel jsem v zahradkarske knize, ze velice ucina je krevni moucka. ze ten pach srnkam vadi. Jinak je to taky hodne dobre nechemicke hnojivo.
Cannabidol
Vela je tu uz stranok mozno sa to uz spominalo ale dam ja skusenost ....KORNITOL ROT je to nesmierne smradlavy pripravok a 100% ucinnost na diviaciu a zajaciu zver. 80% vysoka zver ..osobne mi to smrdi nie to este zveri co ma cuch omnoho lepsi ...Dal som na handricku a zavesil na chodnik kade sa premavala pravidelne diviacia zver po troch tyzdnoch sa tade nedalo prejst tak to zarastlo ...To iste na chodnik vysokej zarastlo, ale najde sa jedinec co ma pici .... inac odporucam....len sa s tym nepolejte ...desny puch a bude sa na jesen klasit.
jiri
Pestuji uz nejakou dobu a uz jsem vyzkousel snad vse co jde od chemikalii po ciste biologicke produkty a muzu rist, ze kdyz zvire chce, tak prijde a ukousne, nebo vyhrabe kytku kdykoliv. Je to ciste o nahode. Myslim si, ze rozhazene vlasy, chlupy...... jen zmensuji pravdepodobnost zniceni kytky(navic po case ztraceji ucinnost). Me se osvecilo nasledujici. Zapichnu kolem kytky 3 tycky tak metr a pul dlouhe a omotam pletivem. Je to sice trochu napadne, ale kdyz je dobre misto, tak neni problem.
Stans
sou to mrchy ta zver dobre rostlou fijalku mi to ozralo na stonek,prijemnej pohled.
spodina
mno ja taky problem nemam ja to mam v lese medzi povalanimy stromami de sa ta haved nedostane a dufam ze sa tam nedostane ani ziadny zmrd ktory my to vytrhne pece tam slnko je to fajn flek
growman
naj je nasjt si flek kde sa nist nedostane
http://grower.cz/forum/showthread.p...9500#post729500
alladyn
pánové psí chlupy nějakýho staršího psa to má zuby cvak cvak ,zvířátka bojím bojím,pochcat taky dobrý ale kdo by tam furt běhal chcat po každým dešťu...spocený lidský hadry ....taky super...pěstuju ve křoví dvanáct let a toto je good idea
alladyn
miris nemužu se spojit ,icq nepoužívám,napiš PM ,poradím
Jaara
Zdarec,jestli už se to tady někde řešilo,tak sorry.Ale mam problem a to jsou veverky.Tento rok jsem sadil poprve na strom a těsně před dozranim to normalně očesaly veverky.Ne že by šly po listech nebo paličkách,ohlodali spíš větvičky u hlavního stonku.Prostě jsem po týdnu vylezl na strom a bylo téměř po kytce..A jelikož je to v 20 metrech na stromě,tak nevim jak bych to tam kolem pochcal.Navic nevim,jestli lze tyto osvedčene metody (vlasy..) pouzit i na Veverky...
Navic ty veverky to proste sklidily během jednoho týdne,v rustove fazi jsem tam nic nespozoroval.Až asi tak měsíc před sklizní (byl to DP),tak asi sháněly zásoby na zimu...
FatJoe
Ten nápad s tými kolmi je v poho, sam som ho pouzil a zaručene sa mi s kytkami nič nestalo.Ale mám jednu otázku-
Jak to spraviť na mieste, ktoré je viditelné. Tie koly na takomto mieste bude videť a niekto mi ich uj....
Neviem prečo ale vlasy, chcanky a podobné veci mi nikdy nezabrali. bud som nerobil správne alebo neviem.
Please všetkých nie je ešte nejaký iný spôsob ktorý je nenápadný a 100%
vopred dik
Corn
No, myslím že skusit tam dát do ňejaké pet lahve trochu ňějaké chemky např ředidla a když ji zakopeš do půlky do země nikdo si toho nevšimne a hodně zvěře jak to ucítí tam ani nepudou... (jestli ti to již někdo radil tak pak smažu..a omlouvám se)
Mate doma deti ? Tak sejvujte plinky to tu zver rovnou odezene do nekolika kilometru a ne metru ;-)
FatJoe
Dik moc o tomto som este nepočul. Vyskušam to
bhang5o
caute groweri
Moj nazor je taky ze ludsky pach uplne staci, horsie je to uz pri dazdi kedy sa pach vytraca ale urcite by som rastliny nehradzoval je to len napadne.
Ja som tento rok prisiel o urodu presne kvoli tym parchantom, svine ale v podstate je to len moja chyba a dalsia skusenost zabudol som na vlasy, ine ludske pachy.Pri malych rastlinach urcite piesok a sol okolo planty rokmi overene, neviem ale ci je to zdrave pre podu?
Vie tu nikto permakulturu myslim ze by sa to hodilo k nezavadnemu pestovaniu, co vy na to?
Dph
mě záručeně pomohli nášlapne miny
WEED 27
močit močit močit ! ! ! a popripade aj hodit bobek :D
fuladonel
vidim ze vysrat sa tam alebo vychcat je asi najlepsi napad tak pojdem na svoje policko aj s 10 kamosmi a obserem to tam vsetko som si isty ze budem mat pokoj ne len od zvery ale aj od hubarov PEACE! :D
PONGO
Jo přesně tak ají já stím mám skušenost dobré.Jednoduše se tam vysrat na zem a máte od nich pokoj občas to tam pomočit a je klid od jaký koliv zvěře.To je moje vlastní skušenost a myslím že i spousta lidí co je tady na groweru
SPEKK
Nejlepsi je dyz mate psa,chlupy z vlcaka sou nej,a taky sem tes toval ard s vonafkou a nebylo to marny,normal obleceny nepomahalo pac u nas sou ty merchy srnky na cloveka zvikly.
strýček pompo
chlupy, vlasy atd....jo to je celkem dobrá volba, ale existuje přípravek jmenuje se tu HUKINOL dávali jsme to z myslivcema do polí než se začaly sekat, aby se zveř vyhnala a nevracela se zpět.......účinnost je cca 3 týdny až měsíc smrdí to opravdu nehorázně jako kdyby se nekdo potil celej rok do sklenice fakt hnus cejtil jsem to jestě dva dny po tom než sem to ze sebe dostal takže bacha na potřísnění je to síla myslim že to stojí kolem 1000Kč a stačí toho fakt málo
Sogeking
Po pravdě, mám trochu pochybnosti jak o lidskejch vlasech a jinejch horších produktech:-( Na podzim jsem na vybraným místě pokusně zkusil všechny tři "lidské" metody, a ani jedna se neosvědčila:-( Srnky jsem potkal dvakrát, a na políčku jsem našel pokaždý stopy. Posledně jsem se málem posral strachy(třeba by to ten den zrovna fungovalo), protože na mě vylítl jelen. Takže to vidím nakonec alespoň na nějakej plot.-->práce navíc jak sviňa.
J@m@L
Kto máte možnosť (ja mám a aj to tak spravím), tak najlepšie je spraviť elektr. plotík. Fakt malinké dráty (ktoré sa ale hneď nepretrhnú) a omotať okolo porastu a pustiť do toho fakt málo Voltov, aby to spravilo dostatočne silný kop na to, aby sa tam už zvieratko neukázalo, ale nie tak silný, aby ho to zabilo či nejak inak ublížilo.. Zdar :)
Hašulda
Hukinol jasna volba, sice drahy ale nejucinejsi a nejjednodussi hned kupuju srnky mi zrat kytí nebudou potvory jedny zadny stavy nebudou :D
Mandragoramini
moje nejlepsi rada kdo ma moznost... v okoli mam vsude rozsahly sady letos uz sem tam nacoril pres 100 kvetinacu a nejlepsi na zver tam maj takkovej jakoby gumovej plot (sitka) asi 1,20 vysoka omotal sem ji 3x kolem dokola a pohazel vsude vajgly a zvirata po nich ani stopy ale jindy tam byly furt srnky a ted povajglech tam nepachne ani noha....
Mandragoramini
a nebo mam jeste jednu radu s kamosem sme vyrobily takovy ,, strasaka" fungoval asi mesic a pul ale pak to prokoukli....
vagabund
a čo dat vedla do misky amoniak?
Toonk
Nejlepší je zdechlina 100%účinost
vagabund
2 Toonk: To si asi nevidel čo všetko dokážu zožrat divočáci.
Toonk
To jo no sežerou i kosti zbyde jen lebka.Kámo v podstatě neexistuje žádná 100%ochrana outdooru vždy je nějaké to procento že se něco posere asi tak.No a zdechlina je 100%pokud jí neroztahají lišky nebo prasata.
bigori
ja sem vzdycky daval vajgli od cigaret a propocene tricko a z vlastni zkusenosti to mohu doporucit
slanina
2 bigori: Takže tobe to vzdy fungovalo? Jestli jo tak to je celkem dobry zpusob. Propotit triko neni problem a vajglu je vsude tři prdele.
pletivo.
slanina
Aero1: Ty sis postevel kolem policka normalni plot jo? Nevykradli te pak corky. Ono kdyz jdes po lese a vidis tam nekde v kroví pletivo tak to nepusobi zrovna přirozeně...
_Dr.Skunk_
slanina : na tom pletivu neni nic neobvykliho..hodne lidi to takle ma i z meho okoli.. ani ne tolik proti corkam ale spis kvuly prasatum srnkam a podobny haveti ... kazdej kdo takle oploti svuj flek neni magor aby sazel nekde na naky provareny misto... to musi bejt dobrej unikatni flek aby se vyplatilo do nej ivestovat..navic ty pletiva co se na tohle pouzivaj maj zelenou prirodni barvu takze splivaj a nejsou takrka skoro viditelny..
krast
A co zvěř menšího vzrůstu? Je problém se zajíci?
sul je na hovno funguje ale kratce proti slimakum sul je draha kdyz mate velke pole nejlepsi je jit do zahradnickych potreb a vybrat si rozprašovač určeny na likvidaci techto neřadu slimaku,msic a pod.proti srnkam toho moc nevim nejlepsi je to nesazet tam kde jsou
J@m@L
Jj, tá poznámka od Krasta je docela zaujímavá.. Zajace sú svine v tomto, mladé rastlinky obžerú na stonku... Ale ja nemám poblízku asi žiadne zajace, len srnky :-/
citace:
Původní příspěvek od slanina
Aero1: Ty sis postevel kolem policka normalni plot jo? Nevykradli te pak corky. Ono kdyz jdes po lese a vidis tam nekde v kroví pletivo tak to nepusobi zrovna přirozeně...

zelene pletivo z obi cca metr na vysku proti srnam a zajicum idealni.

a myslis ze ti kytky najdou corkari kvuli pletiva?.. :D sory ale pouvazuj nad tim cos napsal :D:Dsnad kdyz mas dobre utajene policko tak se nemusis bat jestli ti to nekdo uvidi nebo ne mam tam i obri kanystr s vodou
Theodosius
citace:
Původní příspěvek od krast
A co zvěř menšího vzrůstu? Je problém se zajíci?
Zdravím
Zajíci jsou vklidu ti neublíží, větší svině jsou svině, kanci a jiný DOBYTEK (včetně čorek). Zvěř má přirozený (možná i nepřirozený) strach z lidí takže jakékoliv lidské stopy nejlépe pachové...
LemonJelly
Ludske pachy. Ja mam jednu spesl PETku s mocom, ktorym pri kazdej navsteve policka oznacim svoje teritorium. Sem tam hodim aj "bobek" :D Cestou na pole sa vzdy poriadne spotim, takze potom potriem listy. Dalej vo flaske s dierou mam benzin/naftu. A este sa mi celkom osvedcila smola - najlepsie je ju dat na slnecne miesto, aby ju bolo citit.
V okoli je pomerne dost zajacov a srncej zvery, ale mojmu placku sa vyhybaju.
slanina
2 aero1: Dobre priznavam ze sem dement :D ale ja zase tak utajene misto nemam a kdyz uz je pokoj od corek a zvere tak je po lese plno houbařů a ti si metroveho plotu okolo políčka
Hy3nA
pomáhá postavit "plot z nějakejch klacků? popřípadě jaká je technologie?
J.J.
Hy3nA : to uz mas lepsi si nekde sehnat pletivo, nebo nejakej vyhozenej starej plot, ne? narezat kuly a pletivo natahnout kolem nich.
Tyhlety radoby ohradky z klacků, jsem taky delal kolem kyticek, ale vysledky byly vzdy celkem k smíchu :))
Hy3nA
nojo, já sme přemejšlel o pletivu,ale zrovna v jednom místě se mi zdálo jAKO PĚST NA OKO, takže přemejšlim o nějaký přírodní variantě..
kolumbus
nemate niekto recept zamerany proti divim prasatam??? este ani skoro nezacala sezona a uz mi zjedli 5 kvietkov"..:(
jedno policko mam cele omotane ostnatym drôtom ...dufam ze sa tam nedostanu..
vagabund
A čo tam natiahnut dokola drát taký elektrický ako je na dobytok čo sa pasie na lúke, zdroj by mohol byť z elektronickej mucholapky, to dáva dobré šupy osobne som to skúšal, teda tú mucholapku-docela jed! Je to na baterky AAA 2 ks takže podla mna toto by mohlo fungovat, niž rozumnejšie ma nenapadá....
Hy3nA
no to je docela zajmavej napad,ani moc napadny by to nemuselo bejt..a co tam je za drát v tch ohradnicich
Hy3nA
btw, kdo to myslí profi :D:D

http://www.elektricke-ohradniky.cz/zdroje/
Hell
Takže to šťani okolo rastlín je velmi dobra vec pretože zvieratá to cítia ale dávajte pozor aby to bol moč mužský pretože ženský moč neobsahuje to čo tam akurat treba :) takže len muži :)
_Dr.Skunk_
my sme tedka byly s kamosem sazet je to tam fakt dzungle a moc se nam ten flek libi ale pruser je ze sme tam narazily na maly zmije ani jeden sme nemely naky holinky nic takoviho takze sme hodne rychle zdrhaly:D tak nevime tedka co s tim delat jeden rizek sme tam uuz flakly
acheron
tak minuli rok som dal na pole jeden sacok (klasika velkost ako A5) ..par krat prederaveny aby to pachlo aj inde kao v sacku xD a pohoda ziadna zver ... tohto roku mam policko asi 100m od krmelca tak uvidim ci to bude stacit
Hy3nA
citace:
Původní příspěvek od _Dr.Skunk_
my sme tedka byly s kamosem sazet je to tam fakt dzungle a moc se nam ten flek libi ale pruser je ze sme tam narazily na maly zmije ani jeden sme nemely naky holinky nic takoviho takze sme hodne rychle zdrhaly:D tak nevime tedka co s tim delat jeden rizek sme tam uuz flakly

tak když tam nepolezete v noci,tak by se ni stát nemělo..zas tam máte dobrý hlídače žejo;)..no možná hadi v noci spěj nevim..ale jako že byste na ně mohli šlapnout..:)
_Dr.Skunk_
no prvni kralici mozna to mohla bejt i srnka uz uderily musely sme tvrde zakrocit... viz poteseni 09 p2 jeste to chce trosku dotunit...na chcanky a hovna se spolihat moc neda:D
schurulz
ja myslym že tochcani docela zabírá i když je to celkem nechutný mně se osvědčilo nachcat do petky a petku nechat třeba 3m od kytí
Cosmic Farmer
Bazanty....... ? .....
ked hrabuu..... suu zvedave a hrabu do pody kde je kyticka ,vyschli mi korene aj s nimi ....
Oni poznaju svoje teritorium a kazdy novy pach je pre nich zaujimavy a rozrypali mi zatim dve sadenicky ktorych sa sice nedotkli ale
vyhrabali ich s tou hlinou vedla jamy ... aj tak tam sice nic najst nemohli, ze by im to vonalo ? ako ich v tom "zaujimani sa " obmedzit ?......alebo...?
vagabund
Oni pravdepodobne hladajú nejaké červy v tej rozkyprenej zemi by som povedal...
meso
ty kokos, tak bažanty... ja som riešil, že čo mi rozhrabalo fleky. mal som ich také pokopkané. a včera som došiel a úplne rozjebaná kvetinka po okolí. a furt tam bažanty krákajú ...
meso
a našiel som pierko pri mrtvej rastlinke
LH_grow
stačí dať kus vlasov na nejakú palicu...vymočiť sa vsade dookola fleku párkrát a najepšie ak sa tam vykadíš..:Da zvery neprídu..:D
Cosmic Farmer
vtakom nevadi asi nic ..... keby bolo zrno v hovne,aj to by vyzobli ....
vlasy myslim niesu nejakou prekazkou pre bazanta v hladani "cervov" vo vonavuckej pode ktoru tam donesieme ......
bazanty niesu cicavce ..... ako na ne ? strasiaka stavat nebudem ,
stanovat pri policku nikdy :D ....

vie niekto nieco co by zabralo na tie bazanty naozaj ? ....
Postačí když dáte vlasy do silonky a úplně to stačí je to odzkoušené.
FatJoe
Cosmic- asi sa musis odstahovat....
Domestican
Zdravím, připojím pár osvědčených tipů, jak odradit tuhle divokou sebranku!
1. vlasy (např. dlouhé z hřebenu) uvázat na stonek
2. kousky hadrů namočit v naftě/benzínu a poházet kolem pole
3. psí ho_no (do pytlíčku, rozházet po okolí)
4. při každé návštěvě pochcat okolí kytek (určitě ne kytky)
5. na plžáky jedině Vaniš, tyhle granule fakt zbožňujou, ovšem do té doby než ochutnají! Výhodou je, že kytkám tahle chemie neškodí (nerozpouští se) a co víc, vydrží dlouho i po deštích. Myslím, že piliny nebo kůru za mokra zdolají bez problému.
S tímhle zaručeně uspějete...Podotýkám, že nejde jen o sežrání, ale taky o udupání (hlavně divoká prasata) takže jim to místo musí nahnat hrůzu, aby se tomu vyhnula obloukem!
Cosmic Farmer
hm akoby som zhrnul to co tu ludia pisali .....

skusal som vselico ale bazantom nevadi NIC

stale si hrabnu do korenov ,nieviem keru pi.. tam hladaju ...
cervov je v prirode dostatok ....

zhanal som vselico tu na groweri, a ani jednu metodu na bazanty a hrabave vtaky som nenasiel ....
myslim ze ak by som dal mrtvolu medzi rastliny tak mozno by neprisli ...
krucinál ale to je uz hardcore
Aahz
Cosmic Farmer: použil bych ochranu z pletiva (resp. ze svařované sítě, např něco takového) ať se ke kořenům bažanti nedostanou
MathiuG
osvecena technika ludske vlasy a dopalky od cigaret ...
Jahu
chcánky na divočáky a jinou žvěř, okolo kytek. né že by divočáci kytky žrali ale rádi si v ní vyválej.
LemonJelly
citace:
Původní příspěvek od Cosmic Farmer
hm akoby som zhrnul to co tu ludia pisali .....

skusal som vselico ale bazantom nevadi NIC

stale si hrabnu do korenov ,nieviem keru pi.. tam hladaju ...
cervov je v prirode dostatok ....

zhanal som vselico tu na groweri, a ani jednu metodu na bazanty a hrabave vtaky som nenasiel ....
myslim ze ak by som dal mrtvolu medzi rastliny tak mozno by neprisli ...
krucinál ale to je uz hardcore

Skus napriklad ciernu netkanu textiliu ( zozenies v kazdom solidnom zahradkarstve, Hornbach, Baumax/haus, dokonca aj Tesco ). Navyse tym znizis odparovanie vody, co je v letnych horucavach na osoh. Treba to len poriadne zafixovat. GL.
LJ
J@m@L
A neviete niečo proti domácim prasatám? Lebo na nefunguje nič, skúšal som všetko... A logicky nepomáha, keď sú na ľudský pach zvyknuté... Neviete čo proti nim? Ďakujem
Souhlasím s názory jako vlasy do silonky a pochcat okolí kytek. Jenom to pochcání by mělo tak na týden vydržet - odzkoušeno!
RASTA-MAN
Me dneska napadl takovy napad...vcera doma sem nasel asi tak 30 drevenych palic dlouhych necely metr a tak me napadlo ze az budu sadit pristi rok do kukurice tak ze to napichat do ctverce kolem kytky a omotam to poradne nejakym tlustym spagatem at se tam zver nedostane...snad to nejak pomuze,no uvidime pristi pest v kukurici
VITE JAK SE ZBAVITE OKUSOVAČŮ OKUŠETE TO SAMI
speedyam
citace:
Původní příspěvek od MathiuG
osvecena technika ludske vlasy a dopalky od cigaret ...

na svojem poli bych teda zadny vajgl nechtěl , navic sem se bavil s myslivcem a rikal mi že když najde pole s brkem tak se diva jestli je tam čisto ,když ano tak to necha a nic nedela ,kdyz bordel tak kytky pokosí takže vajgly vůbec....
MathiuG
no hej ani to nebolo treba stacily tie vlasy v silonke takze na 4ty krat to konecne vyslo a aspon nieco vyrastlo takze kludne stacia pripajam foto vlasy su tam na tom kriku v tej silonke
waldees
zdarec....proti slimakum pouzivam vanish...sou to modry granule a fakt to pomaha nesezrali mi ani jednu kytku...proti srnkam psi chlupy pomahaj ale musi se to po nejake dobe pridavat novy...
Podle mně z toho ta zvěř bude tak zhulená že toho moc nesežere:)Tak dva tři listečky a lehne na zem:)
No to chcani kolem pole sice funguje, ale kdyz mam tech policek vic tak zechciju tak maximalne to prvni, leda ze bych narval bagl pivkama a pri obchuzce se rovnou i ozral.
Tak ja si myslim ze na vysoku,a ciernu zver uplne stacia handricky namocene v nafte alebo benzine, rozvesane okolo policka....no ale potom je tu skodca vyssieho kalibru...medved...minuly rok mi vyhrabal krasny durban...skoda...a neda sa proti nemu nijako bojovat lebo ho pritahuje pach benzinu a nafty ako aj oleja..nemate niekto nejake skusenosti s tymto skodcom???za rady vopred dakujem..
Time
Teda tahat do lesa benzín , naftu to je pěkná prasečina ,když existuje xx přírodním produktů ,který "dravou" zvěr odradí . Tedy o medvědech se nebavím ,ale stěma jen tak někdo problém nemá ;)) :D

Osobně mám více než vynikájící zkušenost s vlasy a stím že to tam vždy vydatně pochčiju :) použít se dají i psí chlupy v množství raději větším než malém ,ale vše tu bylo už popsané . Chce to zajít do kadeřnictví a poprosit "paní" a nějaký přírodní vlasy což nená taky dneska uplně lehký sehnat ,ale jde to ;)

Lidi myslete hlavou a nepoužívejte svinstva co do přírody nepatří !
to: Time ja som s vlasmy experimentoval uz davno ,chvilu to fungovalo ale srny neprestaly okusavat kytky...tak som presiel na nieco ovela ucinnejsie....mala handricka cca 5x5 cm namocena v nejakom smradlavom shite ako je napr. nafta s olejom ,zavesena niekde blizko policka...funguje to na 100%... sam velmi dobre viem ze to nieje moc ekologicke ale nic ine nefungovalo...a proti tomu macovi asi natiahnem ostnaty drot...nic ine ma totizto nenapada...
pipoboy
zdravim growerov ceskych aj slovenskych...mam otazku...chcem si spravit na policko mensie oplotenie...proti liskam a zajacom kedze sa policko nachadza v krovine srny sa mi tam nedostanu...tento rok hned z jary som uz mal dake problemi so zverov predpokladam ze s liskou kedze mi plantu v kvetinacikoch rozhryzla a rozvlacila ...no a tu je moja otazka...aky vysoky plot mam spravit proti liskam staci pol metra? meter? plus tam dam asi srst zo psa...zatial diiik
hej-rup
Letos sadím do kopřiv. Lezou ty svině ( srny, zajíci, prasata..) i do kopřiv nebo je to pálí stejně jako mě?
citace:
Původní příspěvek od hej-rup
Letos sadím do kopřiv. Lezou ty svině ( srny, zajíci, prasata..) i do kopřiv nebo je to pálí stejně jako mě?
Myslím že lezou všude .... Hlavně zajícům kopřivy chutnaJ:D A hadra,vlasy nebo chlupy neuškodí.
undergroundman
toho je spousta,jak už bylo zmíněno vlasy ,staré spocené ponožky nebo něaké tričko,samozřejmě lidské výkaly jsou super a nebo tam flákněte kus masa ,které koupíte v obchodě a nechte ho tam ležet,jak začne hnít ,tak tam nevleze nic,nebo je dobré si koupit něaké jemější pletivotřeba ,tak metrové a dát ho do kola,kosti nebo něakou zdechlinu,třeba mrtvou slepku.to je jen tak co mě ted napadlo z hlevy,ale určitě gbych ještě přišel na spoustu způsobů.
undergroundman
a nebo posrané trenky :D :D :D!!!!!!!
homer
Cus s vysokou problemy nemam víc mě serou mravenci ty malý somráci ty kyti furt okusujou takže to sotva roste už mi sežrali 3 kyti tak se ptám jak na ně sem z toho celkem bezradnej tak jestli někdo vite jak to pořešit tak napište dík a at rostou
undergroundman
existuje na to určitě spousta přípravku,které dostaneš běžně koupit,ale když nasypeš někde bokem hromádku s cukrem ,tak je ta tvá květinka přestane zajímat,zkus to :)
Raiders
zdravim, urcite nie len jeden z vas mal uz niekedy problem zo slimakmy, chcel by som sa vseobecne spytat co ste na nich vsetko skusali a co zabralo najviac, pocul som o skrupinkach vajec mate este nieco ine?
H.U.L.
S tím značkováním to zas taková jistota není podle mě. Močil jsem a přidal jsem ještě propocenej kapesník. A když sem tam znovu přišel, kapesník rozcupovaný a jeden shaman rozkouslej a to zrovna tam kde byl přivázanej provázkem. Takže si značku prostě chcou přeznačkovat asi nebo co. Myslím že v přírodě to tak chodí a že si klidně zvíře může dělat nároky i na počůraný místo. Měl sem ale štěstí a použil sem plot z nedaleké lesní školky kterej tam byl nepoužitej.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od undergroundman
toho je spousta,jak už bylo zmíněno vlasy ,staré spocené ponožky nebo něaké tričko,samozřejmě lidské výkaly jsou super a nebo tam flákněte kus masa ,které koupíte v obchodě a nechte ho tam ležet,jak začne hnít ,tak tam nevleze nic,nebo je dobré si koupit něaké jemější pletivotřeba ,tak metrové a dát ho do kola,kosti nebo něakou zdechlinu,třeba mrtvou slepku.to je jen tak co mě ted napadlo z hlevy,ale určitě gbych ještě přišel na spoustu způsobů.

Mrtvá slepka nemá chybu:D Ale asi ne moc lidí si chce dát u kytek špeka a čumet na rozkádající se slepici:D

Proč to nedelat jednoduše a s 99% učiností? http://www.e-lescr.cz/products/aversol-1-kg/
H.U.L.
Ten prostředek bych bral... ale po včerejšku mám tohle.
ivanhow
ja by som asi tiez volil tie vlasy
bull
hele, davat ke kytkam naky zdechliny je podle me pekna blbost, Přiláká to všemožnou haveť, pokud to dřív nesežerou mravenci, stejne to tam tak jako tak vydrží chvíli. nevim no, ja bych do toho nešel teda
Pepas
Na zvěř používám 2 věci a stačí bohatě.
1) Vlastní vlasy / psí chlupy, rozházet po okolí.
2) Nějáký granule proti slimákům / Vanish ...
(proti slimákům prý taky funguje obsypat kolem kytky kolečko drceným dolomitem, ale to jsem nezkoušel nikdy)
kvasimodo
Moj osvedceny trik na odplasenie zveri je jednoduchy ... ocuram to ... ALE POZOR!!! nejaku tu hodinku pred tym sa fajne najem nejakeho gulasu z divyny (srncie. jelenie a diviacie meso) a ziadne zviera mi tam ani neprdne ... pretoze si budu mysliet ze to tam ocurava dravec .. co je v podstate pravda ...
Jasný,stačí vlasy a pořádně to okolo očůrat a ani si před tim nemusíte vařit guláš :chef:

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma