weeman |
ty vole kde ty se tady beres moc zdavim papsmire(O) |
|
|
wiwer |
jak uz sem to tu cetl je nej to tam pochcat a posrtat a hodit tM PONOZKY A NEJAKY VLASY KDYZ MUJ PES SHAZUJE CHUCHVALCE SRSTI ZE ZI,I TAK TO TAM JESTE DAVAM A RWEKNU VAM ZE BY TAK NEVLEZL MOZNA ANI CLOVEK:) |
|
|
420kotliik |
me jedno policko hlidaji 3 dobrmani....to je asi nejlepsi ostraha....soukroma zahrada :-) |
|
|
wiwer |
420kotliik:myslim ze ti tam asi nikdo nevleze teda pokud nebude nejak silene vybafany:) |
|
|
Millanm |
jestli pestujete u lesa nebo dokonce v lese nebo na poli nebo...
tak urcite zkuste maso ! za par dni zacne smrdet a zvirata se toho bojej protoze cejtej mrsinu mam to vozkouseny funguje to na 100% |
|
|
wiwer |
ja mam dost vychytany misto ,ale bohuzel tam pobyhaji srnky tak tam udelam takovy mensi smetiste nejaky propoceny triko,vlasy a nejakou mrsinu |
|
|
Pistik |
Jak už ti psal jeden týpek prostě to tam okolo zechcat nebo mám zkušenost z koňákem.Když tam přineseš jednou za 14 dní pěknou várku koňáčku a rozsipeš to okolo stonků krásně pohnojíš kytky a zároveň se zbavíš srnek.Jo a nemusíš mít starost s tim že bys kytky spálil s koňákem se ti to nemůže stát.:jumper: :rejp: |
|
|
wiwer |
ale nemyslite ze by na tu mrsinu citily myslivecti psy?aby tam potom nejak nezabehl a nevychytal to tam mysloun |
|
|
Millanm |
To je blbost myslivci sice maj psy ale většinou je nikam neberou akorat kdyz je hon . aspon tak to chodi u nas ale stejne myslim ze by po tom nesli . pes je taky zvire a boji se ruznejch nemoci a tak se ty mrsine radsi vyhyba . mrsinu pouzivam asi tretim rokem a zatim sem nemel ohryzany rostliny ani jednou . podle me plati na vsechno krome corek a slimaku :-) |
|
|
ganjasik |
Vlasy sou good...Nejlepší je když si zajdete do kadeřnictví a vemete si vlasy tam )taková směs) a maj různý lidský pachy a toho se zvířata bojej moc! |
|
|
Millanm |
Ale za par tydnu ti vycichnou kdezto maso bude hnit mnohem mnohem dyl mam vozkouseny ze ho v prubehu rustu kytek mnenim NANEJVEJS dvakrat . A maso sezenes vsude , s vlasama je to horsi . |
|
|
wiwer |
toz vyzkusam maso a hodim tam aj nejake propoceny triko |
|
|
Millanm |
propoceny triko ti vycichne za chvili parkrat na nej zaprsi vofoukne ho vitr a muzes ho zase voblict :-) |
|
|
Ivfko |
zdravim, mne radil jeden kamos stale ked idem poliat aby som sa tam vymocil on este aj kadi, zvierata to obchadzaju na kilometer. mne to funguje, so zverou som este nemal problem |
|
|
Millanm |
Ja se zveri taky ne ale SLIMACI to je TEROR |
|
|
HonzaProchy123 |
Já sem si nastřihal z PETek nastřihal takový špičatý trojúhelníšky dost špičatý a i hrany sou celkem nepříjemný!!Myslíte když je dám hustě okolo kyti že se přesto ty svině slimácký nedostanou??Ještě sem neměl možnost vyskoušet ale vymyslel sem to na principu skořápek!! |
|
|
marko11 |
Ja osobne si myslim, ze tim ze tam das ostry hroty tak jim to vubec nijak neublizi.Stejne to prelezou a kytky ozerou.Nejlepsi je to dokola posipat soli nebo popelem a pro jistotu tam dat jeste sklenici s pivkem,ale to tu uz urcite nekde je napsany... |
|
|
HonzaProchy123 |
já byl svědkam že šli i přes popel!!Teda takhle:funguje to jenom když je suchej!!!Jo a sůl je na půdu hodně špatná!! |
|
|
Millanm |
Já sem viděl dokument a tam slimák přelezl ostří nabroušenýho nože .
Chvili sem pro to nemel vysvetleni ale pak tam rikaly ze to ostri obyli tim slizem a pakhladce preleze takze sem pro 15 cm vysokou ustrizenou pet flasku staci v uhlu 90° - proste komin ¨( V praxi sem to nezkousel je to jen teorie ) . GROW |
|
|
Millanm |
Na zajice plati vsechno jako na srnky a divocaky - maso , vlasy , zpoceny trika atd |
|
|
Fermer |
zajici sou pekny kurvy |
|
|
jumper |
to Millanm : ja to s tema urezanyma PETkama zkousel loni a muzu vrele doporucit, prvni sadbu jsem daval bez ochrany a cela padla tak sem se nas... , prostudoval grower a nasadil PET lahve se 100% uspesnosti, i kdyz kolem kytek bylo hafo slizu od slimaku ani jedna nebyla poskozena, jenom trochu ozrali spodni listky co trcely pres ty flasky - snazili se chlapci ale marne :-) grow |
|
|
Millanm |
to jumper : Ja sem to myslel hlavne kdyz sou ty kyti maly cca 10 cm kdyz sem kytky mel velky tak 30 cm tak mi na to slimaci nesli . |
|
|
Millanm |
TO FARMER : TO JE LIBOVY FOTO !!! K4U |
|
|
ChaoticRoman |
2 Farmer: Nejsou to králíci? |
|
|
ChaoticRoman |
2 cabik: Fakt to jsem nepatří a použí vyhledávání! Liqiduješ přehlednost growera! |
|
|
Fermer |
to chaoticroman: to neres de vo tu pointu:) |
|
|
ChaoticRoman |
2 Fermer: OK. Ale jinak brutální foto! |
|
|
Karakoe |
běžne vole na poličko nabehne policejni komando z urny :)) |
|
|
Pakopalas |
Kamarád to dělá následovně:okolo pole v kukurici rozmístí zavařovací sklenice a každou návštěvu do nich přičůrá...Já mám mámu kadeřnici takže spíš vlasuju. |
|
|
K3l3 |
Čuste lidi
Tak vám tu teď hodim souhrn všech věcí co sem si tu přečet ať to nemusíte všechno projíždět jako já........
1.vajgly-obházet kolem políčka
2.vlasy-buď do tenké hadry,smradlavé ponožky či trička,zavěsit na klacek a máte to aji jako stršáka nebo rozházet kolem
3.výkaly-pomočit kolem pole nebo do sklinky,hodit tam hovno či grcku
4.syrové maso či kost od zvířete
5.plot-buď ostnatý,z provazu či z tvrdého silonu
6.skořápky,písek,piliny nebo PET lahve-proti slimakum
7.propocené a smradlavé ponožky,trička,trenky apod.
8.chlupy od psa-ale musí se měnit
9.psí moč-učinná
10.voňavky-ale musí smrdět
Jinak nic jiného sem se tu nedočetl než tohle
Tak hodně zdaru a dobrou sklizeň |
|
|
DJ BISKUP |
No jasně, vlasy a občasné zechcání okolo ty mrdky odradí. No a ještě k těm propoceným hadrům-s kámošem jsme to někdy před lety zkoušeli na jednom ze 2 míst vzdálených od sebe asi 30 metrů a pohoda. Problém byl ale v tom, že nakonec to našli lesníci a to místo, které bylo "zaneřáděné" těma hadrama zlikvidovali, narozdíl od toho "neposkvrněného". |
|
|
K3l3 |
Jo to je dojeb.Nám loni ty mrdky zasrané zežrali asi 50 kytek a nechli tam jenom 2.Tak se chcu právě letos ujistit. |
|
|
mirosk |
Moji milovaný! NA DIVIAKY A NA VŠAKOVAKÚ ZVER TREBA ÍSŤ ČPAVKOM. IBA VČERA SOM NA TO PRIŠIEL KTORÝ JE MOŹNÝ KÚPIŤ AJ V DROGÉRIÁCH::::jumper: . zVERY TO RIADNE SMRDÍ , A L E POZOR OD RASTLÍN TREBA HO DAT ASI 2 METRE!!! STAČÍ HO POLIAT NA NEJAKU STARU HANDRU MAX 3 DECILITRE(dcl.)
|
|
|
Setth |
Zdar. Řešíte tu fakt zajímavý věci. Já si to prostě oplotil a víc neřešim. Mám spíš trochu jinej problem, a to prasata vs. já.
Byl jsem takhle zkontrolvat svoje pole a jak se tak plazim mezi stromama tak najednou kousek odemě dusot jak kráva. Nějaký prase si to hasilo rychle pryč někam do lesa. A zachvilku zase to samý. Měl jsem u sebe takovou kudlu, jako na sebeobranu v případě ohrožení. Ale hodně rychle jsem pochopil, že kdyby to prase běželo směrem ke mě, místo ode mě, tak bych byl v prd**i jak v jeteli a celej nůž by mi byl k ničemu.
Vím, že prasata na lidi normálně neútočej, jedině bachyně když má mladý. Háček je, že nevim, kdy ta doba je. A ani nevim, co bych měl v takovym případě dělat, protože je fakt ten, že bych jí asi moc daleko neutek.
Takže existujou nějaký rady, tipy nebo triky, jak nebejt mrtvolou ani mrzákem? |
|
|
HALUZAK |
Setth:To obdobie ked majú svine mledé je akurát teraz.Ak ta svina zbadá dostatočne skoro a a nedostaneš sa medzi nu a mladé tak ona čím skôr sa bude snažiť zmiznúť.A keby sa už za tebou rozbehla tak jedine riešenie čim skôr vyliesť na nejaký strom... |
|
|
Setth |
Dík za info. Takže stačí když budu dělat kravál? Utečou pak? A to období, kdy mají mladý trvá tak do kdy? |
|
|
HALUZAK |
neviem to presne ale myslim že dajako do polky júla(7) |
|
|
cannabio |
Vlasy, moč, vajgly.
Věci, které se zde opravdu nesčetněkrát opakují, dokonce je i někdo nesčetněkrát vyzkoušel a výsledky?? Dle vlastní zkušenosti vám mohu říct, že to neni stoprocentní. Věřte mi. Zkusil jsem vlasy v punčoše. Dobrý do tý doby, než kytky měli metr a půl. Pak jsem jednou přišel na pole a ejhle. Jedna kytka totál a druhá vysela na vlásku. (tu jsem díky své revoluční technice zachránil. pozn.) Pokaždý jsem se vymočil na poli. Prostě nic.
Skrátka jsem nechtěl dopadnout jako loni, kdy my srny skosily 50 procent úrody a vymyslel to následovně. Ohrada z chmelničního drátu. Práce na hoďku na hoďku a půl. Kolem pole jsem nabouchal do země kůly z okolního materiálu, aby nebyly nápadný. Na kůly jsem navázal starší narezivělej chmelniční drát (chmelniční není podmínka) a navazoval cca po dvaceticentymetrech nad sebe a udělal prostě ohradu. Navíc se na ohradu parádně popnula okolní vegetace, tudíš bylo toto celé dokonale maskováno a sklizeň stoprocentní. Pro jistotu jsem ještě na ohradu rozvěsil vlasy. Doporučuju |
|
|
PEACEy |
jj ponozky sou podle me nej napad |
|
|
Neson |
Mě se nejvíc osvědčilo následující:
močit, kálet, semenit - a zvířátka jsou bez šance!!!! A to mám pole už roky v oblasti, kde je extrémní výskyt srnek a zajíců |
|
|
Hububunebubu |
Vsetky sposoby tu popisane su funkcne, pestujem outdoor uz 6 rokov a zo zaciatku som zo zverou mal problem (tie kurvy zozeru vsetko). Dedo je polovnik, tak som si vypytal par rad a odvtedy mi nezozrali ani listok. V podstate ide o to na policko dostat a udrzat pach, ktory pre zver znamena nebezpecenstvo, takze sa mu potom vyhybaju. Nie je to nic zlozite par vyskusanych a fungujucich sposobov je tu:
Vlasy: - ako nosic pachu fajn, ale podla pocasia vydrzia max, par tyzdnov, za vlhka su malo ucinne asi ctedy tak nepachnu. Osvedcilo sa mi zobrat chumac vlasov, zabalit ich do stareho tricka a nechat pri policku. Neskor sa oplati ich z casu na cas pocurat, robil som to proste tak, ze ked som siel poliat tak som sa na to vychcal a funguje to na 100% a to mam policko cca 30m od potoka kam chodi zver pravidelne pit. Predtym mi zozrali 2 urody, odkedy curam na vlasy ani listok.
Pach vydrzi dlhsie ak nie je priamo vystaveny dazdu a slnku, staci nejaka jednoducha strieska alebo butlavy strom v blizkom okoli.
Nafta: - pre zarytych chemikou, tu istu sluzbu vam spravi aj handra, alebo noviny nasiaknute naftou (da sa aj benzin ale nevydrzi tak dlho) tak isto treba z casu na cas obnovit pach - tj znovu to trochu poliat. Opat plati ze pach vydrzi dlhsie ak nie je handra vystavena dazdu a slnku.
Zradidla: - zradilo je vlastne cokolvek co sa hyba a tym znervoznuje zver natolko aby sa mohla pokojne past, klasika je vetrnicek spraveny z PET flasky, ale pomoze aj klasicky strasiak ako v poli. tu je vyuzitie samozrejme obmedzene, nakolko zjednodusuje identifikaciu policka.
Tak na co cakate, sup do luk a poli, nech sa zelena... |
|
|
Erixon |
Tady má každej svůj zaručenej recept :(
Proč nevyužít prostředek za timto účelem vyvinutej?
Taky se mě už dost kytek postrácelo. Močení/Chcaní atp. jsem aplikoval, stejně zbylo v půlce léta po loukách a polích necelá půlka kytek.
Skusil jsem použít takovou tu bílou srajdu co se používá na malý stromky ve školkách. Namazal jsem to na vždy na okolní kopřivy případně nechal na zemi hadr namočenej v tomto přípravku. Od tý doby se nestratila ani větvička (když nepočítam fuck čórovníky, ale to je rozdíl protože po nich zůstane v zemi díra a né zbytek okousanýho stonku).
Kdyby někoho zajímalo jak se to jmenuje tak to zjistim, ale momentálně to doma nemam. Nic jinýho používat asi nebudu... |
|
|
fakundo |
mne sa osvečilo proti srnkám a takejto nejakej lesnej zvery ODVAR z tabaku - 10l ody + 1 krabica lacného tabaku...
funguje to... |
|
|
Neson |
já někdy sypu vajgly od špeků a pomáhá to dokonale a tomu odvaru bych taky věřil |
|
|
fakundo |
ono, vážne tabak odpudzuje zvieratá a aj chrobákov....
btw nedokázal by som zabiť zviera..... |
|
|
full Parou back |
stoji 27 kc-tedy 1kg prasecich ledvin.zabalime do dvou igelitovych sacku udelame malou dirku a vlozime do cerne igelitky.umistime nedaleko rostlin.funguje to naprosto spolehlive cca 4 mesice.mam odzkousenou moč,vlasy,el.plasice......kdo neveri,at to zkusi...zver se istinktivne vyhyba mrtvolnem zapachu..a mnoho lidi taky :-> |
|
|
Shandy |
Lidi...nejúčinější věc na naši zvěř sou lidský vlasy...zkuste to a uvidíte..fakt to pomáhá |
|
|
Zelda.cz |
shandy : to už je tu x-krát...:o :wink: |
|
|
Midloch |
Nazdar outdoři:-)Minulý rok sem píchl pár kytek do kukuřice.Zvěře sem se celkem obával,ale řekl sem si že to zkusím.A má zkušenost je taková:
Kytky nedávat daleko od kraje,potom je nemůžete najít a černá lehá více k prostředu pole!A to důležitý a to fakt pomáhá je to okolo pochcat!Sázel sem na zkoušku ještě další kyti cca 100m od pochcanýho políčka a do týdne byly kytky ožraný!!Takže zasázet spíše ke kraji a pochcat to okolo!Později sem dovalil kýbl se slepičaky ve vodě jako hnojivo a to podle mě zvěr odradilo taky! |
|
|
Erixon |
Účinnost chcaní, vlasů... a ostatních mezi lidmy rozšířených "zaručených" receptů je dosti diskutabilní...
efektivní řešení jsou repelenty za tímto účelem vyráběné!
viz. odkaz co napsal dude na začátku stránky.
(když to bude takhle pokračovat tak to bude chtít psát na každou stránku znova :( lidi jsou nepoučitelný a píšou to svoje furt dokola)
Doufám že jsem se tímto nikoho nedotk...nenasral. |
|
|
HALUZAK |
ja to rišim tak že omotám okolo políčka špagát a popripade ešte malé kúsočky látkz ktoré trošku nasprejujem a funguje to 100% ale ten špagat podla mna úplne stači pretože zver poza špagát nepôjde.... |
|
|
pyroman.cz |
no ja mam zase ozkouseny s krtkama něco :D , vzdycky kdyz sem mel krtinec nekde v blízkosti , tak sem tam naházel pyroše :D (petardy ) co my zbily ze silverstra . A krtci zarucene neprichazej na navstevu |
|
|
HALUZAK |
pharrel: s tým problemom twda že by mi liezli slimáci na políčko som sa zatial nestretol.dúfam že sa ani nestretnem... |
|
|
hudi |
a co pouzivate proti slimakom? Pocul som ze najlepsí je medeny drot.
Je to pravda?
co ine by som mohol pouzit? |
|
|
kurdt |
Projdi si tenhle thread a uvidis,ze uz tu je spousta napadu jak se branit proti slimakum.Byt tebou,tak nejdriv hledam a pak se ptam... |
|
|
Suri |
Analýzi DNA sa na Slovesku pokial vim delali v dvou nedo trech prípadech vicnasobních vrahú.Ta analiza se dela v Belgicku či kde v riti a stojí kolem 150000 u trestních činú.Tak na tych par vlasu na paldach sa ti fizli vyserou. |
|
|
Jay-jay |
citace: |
Původní příspěvek od Anubissss
proti slimakum se da branit naprosto krasne staci kdyz si zakoupis VANISH proti slimakum stoji kolem 80 kc posypes par kulicek kolem kyti a ses za vodou slimakum to voni pridou k tomu a zacnou to zrat ja sem mel kytky na slimacim miste tam jich bylo fakt tucty vzdycky kdyz sem tam prisel treba po 10 dnech tak tam byly uplne rozpusteny ale srnky te je vetsi provar na to se musi fakt jinak me se podarilo ubranit se srnakm jen tak ze sem kolem celeho pole natahal dobry spagat udelal sem si tam takovou ohradku do kazdeho koutu maso a pytel s vlasama a kytkam se nic nestalo a dokazaly dojet az do finyshe tedle rok to udelam stejne |
akorát,že vanish je dost agresivní chemka,takže to kytičce moc neprospěje |
|
|
Karri |
tak ty vlasy se myslí asi z kadeřnictví, pač pochubuju že by si někdo stříhal vlasy kvůli tomu, aby je pak mohl házet kolem pole, takže spíš najdou vlasy úplně někoho jinýho a z vás padá podezření : ) |
|
|
Sabaton |
nejlepší sou smradlavý ponožky :))) |
|
|
Mozex |
Hadr od psa z boudy...
Chlupy ze psa zamotané do izolepy v kuličce,nad to trochu igelitu (aby to nezmoklo) a pověsit na kytku. |
|
|
xtraa |
Nejlepší na srnky a podobný potvory je obtáhnout políčko plůtkem, když je dobrý místo je to investice na dlouho a i když ukradnou kytky plot tam nejspíš nechaj, dobrá je ,,síť proti listí z obi, tušim že cca 50,- za metr a dá se to rozstříhnout napůl-je to 2 m vysoký a má to dobrou barvu-neni to v přírodě vůbec vidět(viz foto) |
|
|
ANH - *DMA* |
Na nic nechčite, lidské vlasy 100% fungujou nebo předmět který má váš pach, různé deky,hadry okolo kytek to rozházejte a garantuju vám, že vám to nikdo nesežere,nebo napněte dvě struny ve výšce těch kytek jak se toho zvěř dotkne tak se vysere na to jít dál... |
|
|
Majkuk |
nam s kamaratom to asi obzieraju vtaky(miesto kde asi ina zver neni a ece sme tam nasli tie ich malinke hovienka) a nevem okrem pletiva co s tym? Tie vlasi abo chcanky asi vtaky necitia-nevem. |
|
|
pozitron |
Zdravim vas,
moc vas prosim cim skor poradte mi kedy hrozi ze na cloveka zautoci diviak? Teda v akom mesiaci a v aku dennu/nocnu hodinu diviaci najviac behaju, a v akej situacii zautoci diviak na clovka? Pomoze mi ked ma zavetri uz z dialky, alebo ked pojdem s kamosom? Ked ma diviak mlade, tak z dialky utecie alebo zautoci? Ked uvidim diviaka neskor ako on uvidi mna, je lepsie vyliezt na strom, alebo bezat home? Nespraval by som sa nijak agresivne, proste akoze idem na hriby s kamosom...
Potrebujem ist zajtra pozriet do lesa svoje kyti na stromoch, a kvoli turistom tam musim ist hned ked svita o 4:00 v noci. Okolo stromov je vsetko rozhrabane od diviakov a ja mam dost strach ze zajtra vnoci budeme rozhrabani aj ja s kamosom :( |
|
|
gona |
divak neutoci na cloveka pokial nieje v bezvychodiskovej situaci tjs ked chces ublizit mladym tak samica zautoci inak sa ich nemusis vobec bat su sice giganty ale boja sa viac jako ty ich |
|
|
Edy |
hlavně dávej bacha na králiky, sou to sviňě...včera mi králík užral půlku Budhy ale naštěstí oukej...ale pomsta bude sladká :D |
|
|
pozitron |
Prosim vas vydavaju diviaci nejake obranne/vystrazne zvuky? Sme tam totiz dnes o polnoci isli, ale velice rychlo sme si to rozmysleli :) Tak 10-15 metrov od nas zacalo nejake zviera "stekat" ako nejaky pes, ale takehoto psa som este nikdy nepocul... Ako nejaky mix bazanta, psa a kvicania. Neviem ci sa pomaly od nas vzdaloval, ale rozhodne sme sa rychlo vzdalovali my od neho :) Bol to diviak?
To Edy - kyti mame na 15 metrovych smrekoch, tam snad kralik nevyleze :D |
|
|
lordWilliam |
To stekani co popisujes byl na 75% nejaky srnec, divocaci chrochtaji jako normalni prasata... |
|
|
Seraa |
Člověk zase nemusí kolem kytky rozvěšet ponožky, já jako žena to tam nebudu přece obchcávat:Dje dobré pověsit, nebo pohodit vedle kytky nějaké staré oblečení, třeba rukavice, na slimáky jse prý používá i prací prášek(ale je to zase silná chemie):):punk: |
|
|
Midloch |
Zdravím...chci se jen říct,že když mě dala zvěř pokoj,,tak se ukázalo pár myslivců a kyti byly hned death..myslíte,že je normálni když vám to myslivci udělají? |
|
|
activep |
ja ssem vzal skelnou vatu a dal ji okolo kytek a zadny zvirata jeste staci jakykoliv hadry jktery nosil ckloveka zarucene zadny zvorata |
|
|
activep |
ale jako ja si myslim ze v kukurici je to nejlepsi letos
pestovat protoze byla dlouha zima a kukurice pomalu pojede takze byste mohli davat do kukurice kytky kdyz se sklizi az nekdy na zacatku rijna |
|
|
Midloch |
activep,Nevím jak u vás,ale tady je rana kukuřice a pozdní,,nějak na siláž a na semeno nebo co!Ale to hlavní ta jedna se sklízí daleko dřív než ta druhá,takže bacha na věc!!! |
|
|
Radoslav |
Mě napadlo pletivo, ale je problém tam něco takovýho dostat, ten drát by šel, akorát to chce pořádný kolíky. Já mám jinak vyskoušený vlasy a každoročně je tam dávám, je to dobrý proti okusování jako všechny věci co kdo používá s lidským pachem. Ale když něco zvěř vyleká a splašeně běží, tak si toho ani nevšimne. Na druhou stranu bych nerad tím drátem nějakej zvěři ublížil, může to pro ni v běhu být asi dost nebezpečný. |
|
|
Kolom&n |
no to teda jo no slysels nekdy piskat srnku?ja jo kdyz ju zakousl kamosuv PES. je to hruza k placi.to mi věř :(jinak dej tam ty chcanky kua |
|
|
Radoslav |
Myslíš čerstvý, jako se tam vychcat - to občas udělám :), nebo nějaký uleželý, nemám moc možností na takovouhle hnojařskou práci :) |
|
|
Radoslav |
Tak nevím, mám pocit, že tu nějaký příspěvky chybí - asi byly moc brutální. V posledním se píše o dělobuchu, ale nechápu jak ho kdo chce odpálit :). Prasata utečou taky a ne že útočí na to co je vyplaší. Útočí pouze svině, neboli samice a to tehdy když se jim přiblížíte k hnízdu s mladejma, ale fakt netuším, jestli dělaj pelechy i v kukuřici nebo jestli tam shání pouze potravu. Samozřejmě nevulučuji, že by mohli být nebezpečný, soused myslivec říkal, že když jde do tuhýho, tak jsou pěkně agresivní. No, ale jinak, přeci by jste nechránili úrodu za cenu životů zvířat, i když to skutečně někdy naštve. |
|
|
Kolom&n |
normalne kdyz pujdes na flek tak to tam cely postupne obechcivej a bude vsecko vyrizenzy |
|
|
Kolom&n |
a dnesk jsem byl na fleku a poridil jsem mensi update,muzes se podivat do podpisu.
Poridil jsem i pro tebe specialni foto,takhle to tam nnormalne vyklop a je to!!:bong: |
|
|
Radoslav |
Taky jsem s tím začal, ale málem jsem na to zapomněl, tak jsem se vracel. Dík za foto :) :) :) |
|
|
Kolom&n |
neni zac.a zkousels na fleku i na 'velkou'???:D ja ne a ani nechci aby to tam potom nekde smrdelo HOV*EM.hh to me jen tak napadlo jo a jak dlouho asi kvete afgan plss |
|
|
Vladbur |
Já to oplocuju kůlama,a místo ostnáče tam vážu klasickej provázek z juty,a na každej kůl ponožku s vlasy,samozřejmě to vše po sklizni vyhazuju do odpadu a ne do přírody,a ten provázek,proto aby se zvířata neporanila,a ještě když od políčka odcházim,tak to ne u pole,ale dál od něj pomočim:),sice mě zvěř štve že mi sežere půl úrody,ale nejsem takovej necita abych jim ubližoval:(To dělaj blbci |
|
|
hulibrcko |
mam otce bejvalyho myslivce a k tem vlasum,chlupum v ponozce...tak mi rikal ze si to myslivci davaj kdyz se na druhyho nas**ou ke krmelci a zver mu tam pak nechodi....jinak ty chcanky pusobi taky ale spis v ty sklenici nicmene vlasy vlasy vydrzi mit pach cloveka ktereho se zver boji asi pul roku a nesmrdi pokud se mejes hh
BERRY |
|
|
bransfer |
proti hrabosom a krtom mam pletivo s okami 1 cm, z toho som vytvaroval akokeby misku vykopal zem dal pletivovu misku nahadzal spet zem a posadil a krtky ani hrabose uz mi jamy nekopu na fleku:rocket: |
|
|
megadream |
Uz me moc nebavilo si procitat od cca osme stranky stale to samy,tzn. pochcat,posrat,vlasy,chlupy,nehty,ponozka,triko,tlejici maso atp.,coz je samozrejme funkcni!!
Ale mam pocit,ze tu nikdo nenapsal zaklad : tzn. ze zver se boji a instinktivne se vyhyba mistum, ktere ma oznacene dominantnejsi zvire. Vetsi a intenzivnejsi smrad v okoli = pro zver dominantnejsi zvire a nelezou mu do rajonu.
Proto mam pro pany fajnsmekry dalsi tip proti zveri : mesic si nemyjte ptaka a pak si ho oklepte na growplacu,trebas i o stonky kytek :-))))))))
Zver to odradi zarucene a dost mozna i lidi!!:-))))))))) |
|
|
Trafo |
Jenze aby si ho po tom mesici jeste mel.....ja se priklanim k tem vlasum |
|
|
bonkwodny |
alebo si zozente repelent, do ktoreho primiesate piesok, popripade staniolom omotat vrcholec |
|
|
Kyblik LopAtka |
Kámoška je veterinářka a stříhá psy - co si myslíte o psích chlupech? Ty by teoreticky mohly bejt ještě víc fachózní než lidksý vlasy ne? |
|
|
GreenMafia |
jen nech zviřátka at se taky zmastěj,aspon budou mit v lese veselo:D |
|
|
Ganjius |
zdar
chcel by som sa spytat ci nekdo neviete kedy je to obdobie ked si svine strazia mlade? u nas sa to svinami len tak hemzi a niekedy sa dost bojim stretnutia s nejakou tou criedou s malymi svinkami
dix |
|
|
|
Kyblik LopAtka >
urcite by byly hodne ucine! |
|
|
Kyblik LopAtka |
Praxer - díky za odpověď... v tejdnu si pro ně jdu, tak to narvu do punčoch, pověsím a uvidím jak to bude fachózní... |
|
|
Zenga |
Ja si myslim,ze je jedno, jestli sou to psi chlupy nebo lidsky vlasy-oboje by jim nemelo vonet.Jeste sem nic takovyho nezkousel (nebylo potreba),ale letos budu muset,pac to mam u vody,kam pravdepodobne chodej pit |
|
|
groover |
Určitě vlasy nebo chlupy do punčoch, to ti vydrží celou sezonu, umístit do výšky srnčích rypáčků a není co řešit, ideální na tyčku ke každé kytce. |
|
|
Dr*Skunk |
==============:)kľudne sa :D tam aj vyser :wink: ================ |
|
|
Kladivec |
ochlpenie z prirodzenia funguje na 100 percent |
|
|
|