Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak se vas musim zeptat esli si vyrabite domaci čaras (a kdyz jo tak jakou mate techniku)
vcera sme zrovna jednu takovou domaci pracicku kourili a byl to mazecek este dneska f praci.
nemoh by tu techniku někdo popsat trochu víc česky?
od Voslika jsem pochopil, že budu žmoulat lísky a pak o sebe třít prsty... stačí tedy prstem přejíždět po jednotlivejch orosenejch listech a pak z toho udělat mezi prsty kuličku nebo váleček? (zaměřte se pleazz hlavně na to sundavání pryskyřice z listů na prsty)
to :koles zadnou pryskyrici nesundavas ta se ti na ruce prilepi sama
musis jen ty listy a paldy hodne hladit
pokud mas hodne kytek a par pratel rozhodne doporucuju vyskouset
předně: nejsem tak natvrdlej, jak by se mohlo zdát z mý otázky - leccos jsem již slyšel a viděl - ale šlo mi o to získat co nejvíc informací... (thanx 4 info)
tak tedy... odzkošeno! dneska jsem sklízel mojí kytku (či spíš její horní polovinu) a skutečně se mi pak povedlo vyrobit kuličku čarasu o průměru cca 0,5cm... trvalo to asi hodinu: prsty přejíždět po palicích a lehce je mnout (na to jsem si vyhradil ty horší, ale stejně moc neutrpěly), pak mezi prsty uválet sebranou pryskyřici a tu lepit na kuličku a tak pořád dokola (dokud jsem nebyl spokojen s velikostí...
avšak co se nestalo! kulička byla dost plastická a tvarovatelná, usoudil jsem tedy, že se bude hodit k přípravě tkzv. sucháče. jenže nehořela, ba ani nedoutnala. málem jsem propadl panice a tento neúspěch byl s to zkazit mi odpoledne, leč má hlava zůstala chladná a svůj výtvor zozhodl jsem se otestovat ještě v dýmce, jak se posléze stalo. po třech mohutných práscích bylo již v otázce kvality této kuličky natolik jasno, že nebylo potřeba pokračovat v jakýchkoliv dalších experimentech.
vyvstáva už jenom otázka dosušení sesbíraného materiálu, jelikož z té mé hroudy toho při prvním kouření moc neubylo - byla jen trochu ožehlá - a palmen jí vyloženě svěčil, jelikož ztvrdla a zdá se mi sušší, takže bych se nebál jí příště hodit třeba do bongu
Zkouseli jste nekdo neakou jinou techniku?Mam na mysli,treba ziskavani carasu,pomoci alkoholu.Slysel jsem ze je na to idealni
isopropil alkohol Bylo by dobry kdyby nekdo popsal svy zkusenosti. no uvidime.............. zatim.........................
to: creed
jinou technikou se caras nedela caras je totiz ten nej jemnejsi hasis jakej muze existovat pokud pouzivas alkohol pak uz delas hasis horsi kvality a kdyby si vic hledal urcite to tady je napsany
jinak pokud te zajima vyroba hasise tak ji tady popisoval vallhala tak si to najdi menuje se to hasheni tusim teda zdar
nevím jak je to se sušením čarasu, ale řekl bych že to je bezpředmětné. určitě se na něm nebude tvořit plíseň. pokud se toho někdo obává, tak ať ho dá do mražáku a je to.
ja mám cca 1cm kuličku čarasu ve filmovce a v mražáku. je tam už asi 4roky a vypadá pořád stejně. po vytažení je tvrdá, po chvíli mnutí v prstech povolí a je měkká skoro jako platelína.