Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím, dnes mi jeden známý ukázal web, na kterém lze koupit konopí ze Švýcarska s vysokým obsahem CBD a s THC méně než 0,2. Díval jsem se, že je i pár hezkých modelů, které mají daleko do toho sena, co se jede na polích..
Když je to legální bylinka, napadlo mě, jestli bych na e-shop s prodejem vlastního vypěstovaného modelu potřeboval taky nějaké povolení nebo stačí jen živnostenský list? Samozrejme testy bych si udělal, abych měl jistotu, že když přijde kontrola,, ať nenaměři víc,, než je legál.. Zkoušel jsem hledat, ale nenašel jsem nic konkrétního, co bych potřeboval zodpovědět.. Tyhle modely jsou vhodné na léčbu migrén, špatného spánku, zvýšení chuti k jídlu a spoustu dalšího.. Prodávají se za 300Kc/gram. To mi přijde fakt děsivé.. přitom se to dá snížit i na polovinu... Co myslíte?
Jedine to resit nejakou licencovanou odrudou, kde ti za to dodrzeni limitu ruci nejaka spolecnost co to vyslechtila a mas na to papir...
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
Asi tak, můžete mít papírů kolik chcete ale pokud budou mít kytky vlivem počasí nebo chybou měření více THC než uděluje zákon, tak je to prostě problém. Soud bude nejspíše popotahovat Vás a vy pak můžete popotahovat dodavatele licencovaného semínka. Jupí
Původní příspěvek od carlos Jedine to resit nejakou licencovanou odrudou, kde ti za to dodrzeni limitu ruci nejaka spolecnost co to vyslechtila a mas na to papir...
společnost neručí vůbec za nic. to by si jinak mohl každej kupovat semínka s licencí, sázet úplně jiný semínka a ohánět se papírem a říkat, že to tak koupil. ručí si za to každej sám
společnost neručí vůbec za nic. to by si jinak mohl každej kupovat semínka s licencí, sázet úplně jiný semínka a ohánět se papírem a říkat, že to tak koupil. ručí si za to každej sám
Spatne jsem to vyjadril.. Existuje seznam licencovanych odrud, ktere jsou primo povolene pro pestovani v EU. Asi neni takovej problem prokazat, ze jsi zasadil to co jsi koupil.. V dnesni dobe DNA sequencingu je takovy dukaz za par supu.. a brzy si ho udelame nejakym nastavcem na iphone sami
Pokud zasadis skutecne povolenou odrudu a ta prekroci 0,3% (v EU dokonce 0,2%) tak si myslim ze mas dobrej argument zustat bez postihu. Protoze je na kontrolnich organech EU aby povolovaly jen ty spravny odrudy.
"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy
to já ti neberu, ale kdyby za to měla ta společnost ručit a dotyčnej bude tvrdit, že to tak koupil, tak ta společnost by musela teoreticky dokázat, že mu tam nezamíchala jiný semínka s jiným DNA, proto za to nikdo ručit nebude. je to prostě každýho zodpovědnost, aby si to včas otestoval a zjistil si, co vlastně pěstuje.
PS: takže i když bude pěstovat licencovanou odrůdu a naměří mu tam 0,4 tak je to pořád problém toho dotyčnýho a nikde to neukecá.
Když by se vyselektovaly matky, které by byly změřené a ty s nejvyšším % CBD s limitem THC, hrozilo by i tak překročení 0,3? Když bych měl zateplený skleník a v něm matky, v létě při největších teplech a sluníčku by to vykvetlo, otestoval bych vzorky a limit by byl ok, šlo by s temi stejnými % počítat i u klonů? To samé pak v zimě pod umělým osvětlením a další rok mít jistotu, že budou řízky ok? Popř to jet jen pod umělým osvětlením s menšími výkyvy podmínek.. jinak postup stejný?
Původní příspěvek od centurion PS: takže i když bude pěstovat licencovanou odrůdu a naměří mu tam 0,4 tak je to pořád problém toho dotyčnýho a nikde to neukecá.
Od toho je certifikace odrud, aby tohle zajistila. Kdyby to bylo jak ty popisujes, tak by cela certifikace a povolovani odrud licencemi byla zbytecna.
Původní příspěvek od carlos
Od toho je certifikace odrud, aby tohle zajistila. Kdyby to bylo jak ty popisujes, tak by cela certifikace a povolovani odrud licencemi byla zbytecna.
Taky že to tak je , celá certifikace je k prdu, když te přijde kontrola a zjistí že tvoje udajně certifikovaný konopí přesáhlo hranici 0,3% THC, jsi v loji. Těma papírama se mužeš ohánět jak chceš ale jestli chytneš nějakýho podobnýho soudce jako je v kauze Leopold , nikoho to zajímat nebude. Nevím jestli sis pročetl článek z legalizace kterej sem postnul , na konci toho článku je odkaz na 3 části celýho toho případu. Jestli si to nečetl tak si to přečti ať víš jak si s papírama o certifikaci konopí bezmocnej.
Původní příspěvek od Jablko
Jestli si to nečetl tak si to přečti ať víš jak si s papírama o certifikaci konopí bezmocnej.
Radeji bych si precetl ten rozsudek nez zmateny clanek z legalizace. Navic okresni soud je prvni instance, takze tim to nekonci a je moznost se odvolat.
Není ti třeba divný, že by někdo ručil za něco, co zaručit nejde? Jak chceš uhlídat v kytce desetinný čísla THC? To můžeš selektovat a šlechtit jak chceš a pořád to tam bude případ od případu trochu lítat. Ten certifikát má zhruba stejnou váhu, jako když Horst Fuchs prodává na teleshoppingu špičkový zboží s certifikátem, co se ti druhej den rozpadne.