Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nějaký čas to zde pročítám a učím se novým věcem až mi to nedalo a chci se s Vámi podělit s mým "prvním" indoorem. Již mám za sebou jedno kolo automatů v DIY boxu 30x50x70 (h.š.v), ale to se nedá počítat.
Vybavení:
Box: Mammoth lite 60x60x140
Světlo: 125w CFL RED
odtah : 125 TT 220/280 m3/h
pacháč: Prima Klima filtr ECO 240 m3/h
přítah: pasiv
ofuk: 15cm klipsňák
Květníky: 5,7L budou final
PH: 6,3 se snažím držet.
Osazenstvo je 3x The Church od Green house seeds (Ano, udělal jsem chybu, že nemám 4)
Kýtí je v hlíně (Plagron growmix) od 1.10
Chtěl jsem prvně začít se setupem jako minulé kolo, ale postupně mi to nedalo a vše jsem dokoupil
Viděl jsem, jak si různě hrajete s textem (Kurzíva, tlusté písmo, barevné, smajlíci...) a já tady žádné takové možnosti nemám.
Prosím Vás tedy o radu, kde to najdu.
EDIT: Také se mi otočila fotka a nevím si s tím rady.
Ahoj,jestli ti zbyla ještě nějaká korunka,kup si alespoň 150w hps,idealně 250w. Tyto komplety právě za pár korun najdeš na místním bazárku A kdybys to chtěl pořádně,sežeň si si LEDky třeba od Frynka a nebo z alucraftu. A čím hnojíš? Budu sledovat
Ahoj, jsem rád, že si sem zavítal a snad tě nezklamu
Nad tím světlem přemýšlím od včerejška a nejspíše něco dokoupím.
Zatím nehnojím, hlína by měla být předhnojená na 3 týdny. Mám ale alga grow u sebe (Můžu hnojit i když je půda předhnojená?).
Na květ mám alga bloom a Bio bloom.
Ahoj. Jak pise kolega, 250W soda bude urcite lepsi volba pro vyssi vynos. Pokud mas Growmix, ktery je predhnojeny na 3 tydny, tak uz nehnoj, aspon ty 3 tydny, jinak si zasolis substrat a prehnojis rostliny. Jeste si porid nejaky enzym na obcasny proplach.
Právě řeším malou vlhkost v boxu. Pohybuje se v rozmezí 40-43%.
Koupil jsem si mist maker a vymyslel jakési DIY zvlhčovadlo. V plastovém boxu s vodou je umístěn mist maker. Ve výku je umístěn větrák a trubka, kterou mlha putuje do boxu. Teď se mi vlhkost pohybuje kolem 60% a víc asi nedám, tak snad to bude stačit.
Kytičky rostou pěkně, ale objevují se mi na listech žluté fleky, co by to mohlo být? Samozřejmě jdu teď hledat na fóru a různě na internetu, ale zajímají mě Vaše názory.
Přemýšlím kdy kytky přesadit. Někdo tady na fóru píše, že je lepší postupně přesazovat, někdo zase, že je lepší to mít v jednom květináče od klíčku. Final květníky mám 5,7l. Mám ale k dispozici i 3,4l.
Ptám se tedy: -Mám to zatím nechat v kelímcích a potom rovnou 5,7l?
-Mám to už přesadit do 3,4l a až potom 5,7l?
-Mám to už teď hodit do 5,7l a dále to neřešit?
Přidávám fotky zvlhčovače a rostlinek (žluté fleky moc na fotkách nejdou vidět)
Stále mě trápí problém se žloutnutím listů. Ph se mi pohybuje 6-6.2. Tím si myslím, že to není.
Včera jsem raději vypl mlhovačku, mohlo by to být ní. Možná listům vadilo, že na ně stále dopadávaly malinké kapky mlhy?
Nebo to může být tím, že kořeny nemají dostatek vzduchu?
Nevím si s tím rady a taky se mi zdá, že kytky rostou nějak pomalu.
Já bych to tipl na přelití díky tomu mlhovači, protože to docela dost prášilo vodu na kytky . Nechám je teď trošku více proschnout a uvidím, jestli se to zlepší.
Deficit nevím, minulé kolo jsem jel vše stejně a listy byly v pohodě.
musi to prosichat,uplne,ted bych to nechal zaajit uplne na hranu a nezalejval dokud by nesklopyli listy.dostanou trosku stress,nedela jim to dobre,ale pak bys mohl vyloucit preliti...............zacal zalejvat min,zlepseni nebude hned......
to tu procitam.....jakou mas vejsku svetla?
Harry,jdu do baraku!
------------------------
Rap save my life!
---------------------
ten zlej..
Vypadá to jak přelitý, ale jen diky mlhovaci to nebude... pokud se ti to povedlo přelejt víckrát tak kytka začne ztrácet i barvu a začnou se projevovat různý deficity.
edit:
Nech to poradne proschnout, (ale zas ne na troud, to je taky chyba, v hline to musi zit a k tomu potrebuje aspon trochu vlahy) a zacni zalejvat trochu s mirou... je lepsi o kapku min nez vic. S nedostatkem se srovnaj mnohem lepe (je to plevel, ikdyz v nasem pripade slechtenej tak porad plevel). I kdyz trochu povadnou neni to tak hrozny a po zaliti jsou do par hodin ve forme... zatimco z tohodle se budou vzpamatovavat dlouho a ty poskozeny listy uz zdrave stejne nikdy vypadat nebudou.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik