Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ok meen možná hloupá otázka, neni ten předřadník náhodou na 220V?
No předpokládám že i když je to strčený do motorovky 380V tak že na rozvodné desce je to přepojeno na 230V. Ale tu rozvodnici koupil hotovou tak by měla bejt dobře.
Zrovna to zapojení ze čtyřpólové zásuvky (400V) na třípólovou (230V) mi nějak nejde do hlavy, fotka se mi nenačte i tak píšeš že tam tato zásuvka (400V) nejde vidět. Jak je tedy provedený ten kabel se "samcem" o kterým se zmiňuješ???
Pokud je třífázová zásuvka čtyřkolíková, znamená to jen tolik, že ,,pracovní" a ,,ochranný" nulák jsou sloučeny (instalace bez chráničů, zatím stále ještě přípustné) a třífázovou zástrčku zapojíš takto: Černý (hnědý) vodič: jeden z fázových kolíků, Modrý a Zelenožlutý vodič zkroutíš a zapojíš na nulový kolík. Zásuvku 230 V zapojíš klasickým způsobem, čili zelenožlutý na nulový kolík, modrý na pravou a černý(hnědý) na levou zdířku. Jedná se o klasickou ochranu nulováním, čili nic proti ničemu.
Nejsem žádný elektrikář, ale i tak mi přijde zakopaný pes v propojení třífázové a dvoufázové zásuvky a v jejich ochraně.
Jiný spotřebiče na 220V ti na zásuvkách té rozvodné skříně jedou?
Problémy s fórem? Nebo potřebujete jenom upravit své téma? Kdyby cokoliv pošlete -> PM <-
Řekni komukoli kdo má multimetr ať ti změří napětí v těch zásuvkách, pokud bude pod 250V tak je to ok. Postupnej start je dobrej akorát kvůli jističi, aby neměl moc velkej proudovej náraz a nespadl, proto se tam dává zpoždění, jinak je to fuk. Rozdělit 3f na 3 okruhy s 230V je naprosto v pořádku, každej to tak doma máte Co se týče kvality předřadníku, tam si měl asi prostě smůlu, osobně sem si koupil fungl novej na 600W, nešel, v obchodě mi dali druhej a ten taky nešel, až třetí kus byl ok. Ono pokud by v tej zásuvce bylo 400V a ne 230V tak by to taky svítilo ale v řádu minut, né-li sekund Jinak rozvodna vypadá docela slušně postavená, spíš bych hledal chybu v uvolněným nuláku někde po cestě k tej 3f zásuvce, to občas zlobí.. Pokud je to v hliníku tak je to skoro jistota.
Ten rozvaděč vypadá bombově! Je to profi práce. Tam bych neměl obavu.
1. Ty máš předřadník elektronický, tj. třeba přepínatelný 400W a 600W, nebo máš jen tlumivku se startérem (tj. takový jednodušší primitivní velký předřadník co hodně váží)?
2. Když do zásuvky dáš normální lampičku s nějakým halogenovým světlem (co dnes prodávaj místo běžných žárovek), tak svítí normálně? I když zahýbeš kabelem aby jsi odhalil případný špatný spoj?
3. Některé předřadníky dost topí, neměl jsi předřadník zakrytý něčím neprodyšným?