Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Plagron - falešné informace (e-grow.cz), čím teď hnojit?
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
1 2
Autor
Téma 
GoQuality
Stálý Člen

Karma uživatele GoQuality - 0% Pěstitelská

Plagron - falešné informace (e-grow.cz), čím teď hnojit? Příspěvek č. 1

Ahoj,
koupil jsem si z jistého eshopu plagron alga grow a alga bloom.
Bohužel jsem časem zjistil, že uvedené hodnoty vůbec nesouhlasí s těmi, které jsou na webu.
(tento případ tu na fóru ještě nikdo neřešil, teda pokud jsem nehledal blbě)

Alga bloom uvedené hodnoty : 1,5-13-14
Bohužel na flašce je napsáno 3-2-5 .....
Alga grow uvedené hodnoty : 4-6-8
Na flašce : 6-10-8 ...

Teď mi začínají kvést kyti a já nevím čím to hnojit.. koupil jsem si hoštické hnojivo, 5-10-5...

Chci z toho vytřískat co nejvíc, který hnojivo mám teda používat ?
Ten alga bloom s 3-2-5 se mi zdá jako blbost.. bez fosforu

Myslíte, že to poroste dobře s tím alga grow, který má 6-10-8 ?
A co to hoštické ? Je to bio, údajně ze slepičinců.. má to stejnou konzistenci, barvu a smrad jako to bio od plagronu, mám to použít ?

Také jsem přemýšlel o kostní moučce, myslíte, že pomůže když nějakou koupím a nasypu ji kolem kytek ? vsákne se to aby to vůbec ta kytka mohla použít za ten krátký čas (cca měsíc) ?

Samozřejmě pěstuji outdoor.

Docela pech no Jinak jsem to kupoval na e-grow.cz, nekupujte to tam... nemají akuální informace o tom, co prodávají.. mohl jsem to reklamovat, ale to už je pozdě.

Quality over quantity!

Naposledy upravil GoQuality 23-08-2015 v 11:36 AM

Old Post 23-08-2015 v 11:02 AM
GoQuality je offline   Profil uživatele GoQuality   Find more posts by GoQuality   Foto galerie člena GoQuality   Click here to Send GoQuality a Private Message   Add GoQuality to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martin666
Stálý Člen

Karma uživatele Martin666 - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 2

Plagron je jedno z nejlepších hnojiv, nechápu tvojí reakci. Nasyp tam kostní moučku, možná ti na kytce vyroste nějaké zvíře..proboha.

Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt

Old Post 23-08-2015 v 11:32 AM
Martin666 je offline   Profil uživatele Martin666   Find more posts by Martin666   Foto galerie člena Martin666   Click here to Send Martin666 a Private Message   Add Martin666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 3

Plagron je super, ale ty hodnoty jsou špatné... 3-2-5 přece nemůže být dobrý zdroj pro květ u konopí, třeba by se to hodilo na jinou kytku, ale rozhodně né pro naše účely.. bohužel na webu byly úplně jiné než na flašce...

A kostní moučka je super zdroj fosforu a je to bio.. mě jen zajímalo, jestli se to dokáže vstřebat i když to bude navrchu a né zamíchané v hlíně.

Asi jsi mě stejně nepochopil.

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 11:34 AM
GoQuality je offline   Profil uživatele GoQuality   Find more posts by GoQuality   Foto galerie člena GoQuality   Click here to Send GoQuality a Private Message   Add GoQuality to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
frek
Stálý Člen

Karma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% PěstitelskáKarma uživatele frek - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 4

Čau,

Nějak Ti nerozumim. To, že má výrobce uvedené jiné hodnoty ještě neznamená, že ty hnojiva nemůžeš použít. Plagron je ověřená značka, hnojí tady s tím spousta lidí. Řiď se tím, co kytky potřebují. Koukám na web a pokaždý píšou jiný hodnoty, takže taky nevim, jaký poměr NPK to má.
Projeď tady pár vláken. Spousta lidí píše kolik, čeho a na kolik dává, tak se řiď podle toho. Vyhazovat takhle drahý hnojky... To jsou vyhozený peníze.

frek

Ať je Jaro, nebo Zima, pěstování na okně je vždycky prima
Nekonopné pěstování 2012,2013,2014,2015,2016
Outdoor reports NL,TT,LB,SDxD,Op,PS,SQ
"Gram praxe je lepší, než tuna teorie"

Old Post 23-08-2015 v 11:38 AM
frek je offline   Profil uživatele frek   Find more posts by frek   Foto galerie člena frek   Click here to Send frek a Private Message   Add frek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 5

Já bych to nevyhazoval, ale nechci hnojit květ s něčím, co nemá prakticky fosfor, podle mě se to dá použít klidně na vegetativní fázi, ale květ bych tím ošidil....
Chci jen vědět, jestli by vadilo použít ten alga grow, ten má kupodivu fosforu dost.. jen nevím, jestli tomu nebude vadit to množštví dusíku.

1,5-13-14 vs 3-2-5 je sakra velký rozdíl, neobviňuji plagron, ale ten blbej eshop.

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 11:40 AM
Martin666
Stálý Člen

Příspěvek č. 6

Každý ti potvrdí, že Plagron je luxusní hnojivo, Ferrari mezi Trabanty. Zbytečně řešíš kraviny, pěstuj s Plagronem, to ti doporučí 999/1000 zahradníků. Určitě se najde někdo, kdo tam sype slepičince, kostní moučku, ale proč to dělat složitě a riskovat že ti kytka pojde.

Old Post 23-08-2015 v 11:51 AM
Martin666 je offline   Profil uživatele Martin666   Find more posts by Martin666   Foto galerie člena Martin666   Click here to Send Martin666 a Private Message   Add Martin666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 7

Já vím, že to je luxusní hnojivo, proto ho používám, ale hold nemám moje vytoužené, které jsem si objednal (1,5-13-14), ale 3-2-5, které je na květ dle mého názoru nepoužitelné...

Abych to shrnul, moje otázky jsou - Můžu použít alga grow, na květ? (6-10-8)
A dokáže se fosfor z kostní moučky vstřebat do hlíny za tento krátký časový úsek (měsíc a půl cca)?

To je jediné na co se ptám, nikdy jsem neřekl, že plagron by byl nějak špatný.
Martin666, prosím, nekomentuj dál.. akorát tu spamuješ něčím, co je úplně mimo téma, ani sis to pravděpodobně nepřečetl..

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 11:56 AM
Martin666
Stálý Člen

Příspěvek č. 8

Právě že jsem to četl.. jen ještě na závěr..alga grow a alga bloom jsou jedny z nejlepších hnoji, nechápu co by jsi ještě chtěl a na co se to vůbec ptáš ? jsou tu tisíce podobných / spamových / otázek na kraviny viz ta Tvá, tak se nediv té mojí reakci.

Old Post 23-08-2015 v 12:04 PM
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 9

Já vím, že nechápeš..

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 12:07 PM
Martin666
Stálý Člen

Příspěvek č. 10

Bůh s Tebou a pěstu zdar...

Old Post 23-08-2015 v 12:10 PM
!ZAU!
Stálý Člen

Karma uživatele !ZAU! - 86% PěstitelskáKarma uživatele !ZAU! - 86% PěstitelskáKarma uživatele !ZAU! - 86% PěstitelskáKarma uživatele !ZAU! - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 11

Ja bych rekl ze to neni jen o fosforu.V plagronu nejsou blby.Ze by vyrobili hnojivo na rust a hodilo by se spis na kvet.Ta firma vi co dela.Jinak.jestli ti jde o cisla a chces ject plagron.Tak si kup PK 13-14.Tu kostni moucku bych tam nedaval.Rekl bych ze nez se to vstreba budes kosit.I kdyz to je bio,jak budes proplachovat?Kostni moucku bych pouzil spis ven.

Kytarovej blazen

bubble hash od !ZAU!

400w Kushurella,S.A.G.E.-sklizeno PCR

trni od pana !ZAU!

Old Post 23-08-2015 v 12:33 PM
!ZAU! je offline   Profil uživatele !ZAU!   Find more posts by !ZAU!   Foto galerie člena !ZAU!   Click here to Send !ZAU! a Private Message   Add !ZAU! to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mard
Stálý Člen

Karma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% PěstitelskáKarma uživatele Mard - 72% Pěstitelská

Příspěvek č. 12

Já se fakt divím této diskuzi. Osobně nepoužívám drahá hnojiva, protože jsem přesvědčen že nikdo dnes v oblasti hnojiv neobjeví Ameriku, neboť za těch 100 roků, co se hnojiva používají ve výrazné míře, je jejich vliv dost podrobně prozkoumán. Proto hnojím levnými hnojivy, často i minerálními (chemickými).
Na květ se všeobecně doporučuje vyšší dávka fosforu a mírně vyšší dávka draslíku pro dobrou stavbu buněčných stěn. Proto na kytku v květu přidávám superfosfát a ubírám dusíkatá hnojiva.
Kdybych na flašce (pytlíku, kanystru, etc) viděl obsah NPK 3-2-5, tak jde o obyčejnou univerzální kombinaci vhodnou na podzimní hnojení. Nikoliv na kvetoucí kytku. Tudíž mám 2 možnosti - buď výrobce je blbej a nabízí mi dosti nevhodnou kombinaci živin a uvádí správné hodnoty na obalu, nebo je výrobce blbej a na obal píše nesmysly a obsahem je něco jiného, vhodného pro kvetoucí kytky. Je otázka co je správně, ale ani jedna varianta není pozitivní pro výrobce. Teoreticky je možné že eshop kupuje velké kanystry a rozlévá to sám do menších nádob, přičemž dává své vlastní popisy (a to blbě). Každopádně bych porovnal to co se koupilo, s originálním provedením výrobce (třeba pomocí fotek nalezených přes google).
Na dotaz odpovídám NE - fosfor z kostní moučky se uvolňuje pomalu (záleží na jemnosti drtě, ale je to od měsíců pro jemný prach po roky pro granulát).
Hoštické slepičince jsou OK hnojivo pro květ. Tím nic nejde zkazit.
Pro outdoor bych ale fakt klidně použil na růst nějakou zkvašenou trávu nebo kopřivy a na květ superfosfát s trochou cereritu. Ale nijak to nevnucuji, to je jen můj názor.

Old Post 23-08-2015 v 12:34 PM
Mard je offline   Profil uživatele Mard   Find more posts by Mard   Foto galerie člena Mard   Click here to Send Mard a Private Message   Add Mard to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 13

Díky, konečně normální odpovědi.. Na moučku teda kašlu a budu to hnojit s alga grow, možná to budu míchat s bloomem nebo i těma hošticema, už nic dalšího kupovat nechci ^^ To až příští sezónu..

Nic nemíchaj, bylo to perfektní balení. A narazil jsem na podobné případy na zahraničních fórech, kde si týpek právě stěžoval, že má 3-2-5 místo toho zmiňovaného a že je pěkně naštvanej.. Prostě asi mají víc "typů".

Tak on plagron není přímo pro konopí, tak se nemůžeme divit...

!ZAU! - já pěstuji outdoor

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 13:09 PM
carlos
at the edge of the future

Team Member: ADMIN

Re: Plagron - falešné informace (e-grow.cz), čím teď hnojit? Příspěvek č. 14

citace:
Původní příspěvek od GoQuality
Bohužel jsem časem zjistil, že uvedené hodnoty vůbec nesouhlasí s těmi, které jsou na webu.

Odkaz by nebyl?

"Nechci radit, nechci kázat, chci jen apelovat, že život je jak joint, kterej se musíme naučit pokuřovat." - Dědek, 6 Polnic
Oficiální Suvenýry Grower pouze pro členy

Old Post 23-08-2015 v 13:13 PM
carlos je offline   Profil uživatele carlos   Find more posts by carlos   Foto galerie člena carlos   Click here to Send carlos a Private Message   Add carlos to your buddy list     Navštiv homepage uživatele carlos! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
GoQuality
Stálý Člen

Příspěvek č. 15

carlos :
http://www.e-grow.cz/products/plagron-alga-bloom-1l/

konkrétní příklad, místo zmiňovaných hodnot mi přišlo 3-2-5
Flaška a všechno stejná, perfektně uzavřená, podle mě oficiální od plagronu, jen popis na webu byl špatně.

Prý je to případ mnoha eshopů, nejen v česku...

Quality over quantity!

Old Post 23-08-2015 v 13:19 PM
Efendy
Stálý Člen

Karma uživatele Efendy - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 16

Tak proč to jednoduše nevrátíš?

Old Post 23-08-2015 v 13:33 PM
Efendy je offline   Profil uživatele Efendy   Find more posts by Efendy   Foto galerie člena Efendy   Click here to Send Efendy a Private Message   Add Efendy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:21 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
1 2  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás