Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
už je na čase něco zasadit ven. Loni mi bylo vše ukradeno a nenašel jsem z toho nic, ale aspoň mě to motivovalo abych našel nové fleky a oprášil staré. Použiju jednu školku, kde mi to sebrali lesáci při prořízce před 4 lety a zbytek bude nový. Něco hodím na barák. Všechno bude letos v zemi, protože nebudu mít čas se o to dva měsíce starat.
Momentálně mám jen dvě fotky nepovedných klonů, kterým se až na jeden nedaří (dost pravděpodobně nějakou moji chybou) Počty upřesním podle toho co zdechne a co doplním.
Na první fotce jsou vidět, kromě řezů G13 a Mazara, ještě Skunk Passion a za oknem ožraný Cheese od nějakých breberek ( byl 2x větší)
Semena:
3x Skunk Passion (Dutch Passion)
Řezy:
3x White Widow (Dutch Passion)
2x Cheese (Dutch Passion)
G13 - od místního člena
Mazar - od místního člena
Náčiní:
kompost a kupovaný substrát
symbiotické houby - Symbivit, Trichoderma
Fishmix, GuankoKalong Grow+Bloom, kobylince, masokostní moučka, rohovina
Azotobag - bakterie vylučující dusík a fosfor
nopovka na izolaci od okolní zeminy
pletivo proti srnkám
Semena SP jsem dostal loni jako dárek k nákupu, ale nebylo na ně místo. Máte s nima někdo nějaké zkušenosti z loňska? Ještě jsem chtěl zkusit nějaký AF a našel jsem slibně vypadající odrůdu Magnum (Budha seeds). Hledám něco hodně výnosneho a samozřejmě kvalitného
Ty klony jsi dal do předhnojené půdy, nebo než zakořenily tak jsi čerstvé řízky zalil nečím s hnojivem. Začaly ti nejspíše hnít. Myslím že je už po nich.
Na sazenice a klony používám substrát na palmy, který je předhnojený minimálně. Do zálivky jsem požil enzymy a to jim určitě neuškodilo. Prý se mohly zapařit po cestě, ale to už je teď jedno
Foto: z leva 2xCheese z toho jeden ožraný
potom 1x WW, 3x SP a 1x žijící G13
1. WW s odstupem
2. druhá WW detail
3. Cheese
4. celek
Půjčil jsem si digitální PH metr a zjistil jsem, že mám 7,8. Přece jen je to skoro čistý kompost e ještě nedávno vápněný. Vdovy už jsou v hlíně dva týdny tak jsem je jen odkopal kraje a namíchal novou hlínu. Cheese je zasazen čerstvě. Včera mi to ukazovalo PH 6,2 a dnes 7,2 , tak jsem domíchal více lesní rašeliny a nechám to zas odležet do zítřka. Ještě jsem přidával lisovaný kokos a písek. Na všechny kytky jsem použil Symbivit a do hlíny pevná hnojiva včetně bakterii. Trichoderma se prý už nedělá a našel jsem ji jen pod Canna za 450,- cca. (dříve stála 70,-).
p.s.- už jsem přišel na to proč se mi tak změnilo PH. Vápnil jsem i kolem děr a jak začlo pršet tak to stéká do děr, ale veřím tomu, že se to časem srovná Při ohýbání se mi povedlo zlomit dvě větve, ktere jsem následně spravil izolepou a klacíkem, tak uvidím za týden jestli přežijou.
Tak jsem stihl včera udělat pole o 3 kytkách na prudkém jižním svahu, kde nám to jednou lesáci při prořízce sklidili, ale bohužel jsem zapomněl foťák. Vykopali jsme díry, do nich dali nopovku a do každé se vlezlo cca 100L hlíny. Dal jsem tam ohryzaného Cheese, WW a Skunk Passion.
Další pole jsme nestihli udělat, ale vyložili jsme kousek od něj hlínu a o víkendu to půjdem dodělat. Pak nahodím nějaké fotky.
Nevíte jestli vadí mraveniště (černí) přímo v nopovce nebo jen provzdušní hlínu a budou hlídat kytku? Nevím jestli je mám hubit a popřípadě čím?
Přesně jak řiká Astronaut vydržujou si mšice.. takže bejt tebou jim to tam nějak znepříjemni a oni se přestěhujou.. slyšel jsem o lógru z kafe, o vlejváním vroucí vodu do mraveniště, nebo o pepři.. zkus googlit a najít nějakou babskou radu.. držim palce
Nech je tam, jsou skvělí, dejchaj hlínu a pruděj slimáky, leda že bys tam měl tu haldu jehličí co dělaj, to bych to zabalil, ale esi's je jen vyoral z hlíny tak to problém neni.
Tak ať to vzdušní
Určitě je nezabíjej... pamatuj , že ty jsi narušil jejich domov ne oni tvoje políčko... Tak by bylo vhodné je nechat být... Minulej rok jsem taky vykopal díru a byly tam mravenci . Mužu jen říct , že to ničemu nevadilo když jsem je tam nechal.
Lidi prosím vás , buť ty seriály dodělejte do konce a nebo požádejte admina o smazání !
Dík za rady. Mravence zatím nechám na pokoji a uvidím co se bude dít.
Dneska jsem dokončil další pole. Při jeho hledání jsem narazil na cizí místo a dnes jsem tam potkal i majitele Tvrdil, že loňský rok tam odjel v klidu. Ujistili jsme se, že si nebudem krást a rozešli se v dobré víře
Jsou tam zas jen 3 kytky a to 2xSP + 1x G13 (jediný slušně přeživši rež). Našel jsem i idealní poměr hlíny pro mé potřeby (4x40L obyč. substrát, 75L rašelina, 50l kompost). S trochou vápna a granulovanými hnojivy jsem se pokaždé dostal na PH 6,2-6,5.
foto č.1 - Skunk Passion v popředí
foto č.2 - G13
foto č.3 - druhý Skunk Passion
foto č.4 - celek
foto č.5 - s plotem i když ten bude zbytečný, protože srnky do křídlatky určitě nechodí
První flek v křídlatce je v klidu. Kolega tam byl za 2 měsíce jednou a kytkám se stejně daří dobře Nedá se tam moc dobře fotit, takže foto nic moc. Zapomněl jsem si doma nůžky, takže prostříhávat budu příště.
Šel jsem i na druhé pole, které je opodál, ale těsně vedle něj začly probíhat jakési stavební práce či údržba vysokého napětí. Viděl jsem tam nějakého staršího pána v maskáčích tak jsem to rychle otočil a zmizel Průsek je tak 20-30m od toho tak doufám, že to nenašli. Přece jen v tom bordelu není nic vidět