Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Slimáci můj největší nepřítel
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 7 8 9 10
Autor
Téma 
fasmos
Stálý Člen

Karma uživatele fasmos - 57% Pěstitelská

Registrován: Nov 2002
Příspěvků: 199 

Příspěvek č. 129

já jsm na to v zahrádkářství koupil nějakej posyp docela chemie,asi před týdnem a dneska jsem tam byl a ................................
................
takový pohřbiště slimáků to jste ještě neviděli...a kytky celý
jupí

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

!!!!!!!!Ať to svítí a roste!!!!!!!!
---------------Hello fasmos----------------

Old Post 22-05-2003 v 18:34 PM
fasmos je offline   Profil uživatele fasmos   Find more posts by fasmos   Foto galerie člena fasmos   Click here to Send fasmos a Private Message   Add fasmos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Domestican
Stálý Člen

Karma uživatele Domestican - 23% Pěstitelská

Registrován: Jul 2002
Příspěvků: 49  

Příspěvek č. 130

fasmos: congratulations! já musím letos zaklepat ale fakt dost silně....žádný slimáky NAŠTĚSTÍ DÍKY BOHU na políčku nemám....huhu :-)

Old Post 22-05-2003 v 21:40 PM
Domestican je offline   Profil uživatele Domestican   Find more posts by Domestican   Foto galerie člena Domestican   Click here to Send Domestican a Private Message   Add Domestican to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
J.J.
Stálý Člen

Karma uživatele J.J. - 12% PěstitelskáKarma uživatele J.J. - 12% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 181  

Příspěvek č. 131

Já na ty slimáky zatim žádnou chemii moc nepoužívám,i když se do toho asi taky pustim,ale na takový ty svinský slimáky,co vožíraj jen přes noc a ráno sou už s plnym břichem v prdeli,stačí dát na pole pár větších šutrů,voni si pod ně přes den tutově zalezou,a ráno se pak trochu proletěj,sem holt moc měkej na to,abych je zabíjel.

Old Post 23-06-2003 v 09:51 AM
J.J. je offline   Profil uživatele J.J.   Find more posts by J.J.   Foto galerie člena J.J.   Click here to Send J.J. a Private Message   Add J.J. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
fefl
Stálý Člen

Karma uživatele fefl - 50% Pěstitelská

Registrován: Nov 2002
Příspěvků: 106  

Příspěvek č. 132

jak ti jako pomůže ráno šutr když ti kytky v noci sežerou kytky slimáci???Jínak jako myslim že slimákům je jedno kdy žerou jesi v noci nebo ve dne... Kup si vanish a je to. Zabije je on ne ty : )....

Ministerstvo zahrádkářství varuje: použití lamp na jakékoliv rostliny je padělání slunce a můžete za něj dostat až 6 let!


100W Hydro-polosuk-feferonky a papriky CO2 levnejc


Old Post 23-06-2003 v 21:00 PM
fefl je offline   Profil uživatele fefl   Find more posts by fefl   Foto galerie člena fefl   Click here to Send fefl a Private Message   Add fefl to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
J.J.
Stálý Člen

Karma uživatele J.J. - 12% PěstitelskáKarma uživatele J.J. - 12% Pěstitelská

Registrován: Jun 2003
Příspěvků: 181  

Příspěvek č. 133

Já sem jenom chtěl bejt Nature-friendly,no ale vyřešil to Mesurol...ráno jsem jenom odklízel mrtvoly,akorát když sem čet návod ,tak sem měl pocit,že mě to zabije dřív než je.

Old Post 25-06-2003 v 20:14 PM
J.J. je offline   Profil uživatele J.J.   Find more posts by J.J.   Foto galerie člena J.J.   Click here to Send J.J. a Private Message   Add J.J. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bioss
Nový Člen

Karma uživatele Bioss - 0% Pěstitelská

Registrován: Apr 2003
Příspěvků: 15 

Příspěvek č. 134

slysel jsem ze je fajn okolo stonku kytek omotam vlasy cim vic tim lip oni se na tom vyslimaci a seschnou zatim to tak mam a funguje to

Old Post 26-06-2003 v 12:50 PM
Bioss je offline   Profil uživatele Bioss   Find more posts by Bioss   Foto galerie člena Bioss   Click here to Send Bioss a Private Message   Add Bioss to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
koles
teknokrat

Karma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% PěstitelskáKarma uživatele koles - 45% Pěstitelská

Registrován: Dec 2001
Příspěvků: 1539 

Příspěvek č. 135

já vyzkoušel ty piliny - a slimejšové neměli nárok!!!

Old Post 03-07-2003 v 17:37 PM
koles je offline   Profil uživatele koles   Find more posts by koles   Foto galerie člena koles   Click here to Send koles a Private Message   Add koles to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Cicmon
Felis Catus

Karma uživatele Cicmon - 92% PěstitelskáKarma uživatele Cicmon - 92% PěstitelskáKarma uživatele Cicmon - 92% PěstitelskáKarma uživatele Cicmon - 92% PěstitelskáKarma uživatele Cicmon - 92% PěstitelskáKarma uživatele Cicmon - 92% Pěstitelská

Registrován: Feb 2003
Příspěvků: 470  

Nápad Shrnutí Příspěvek č. 136

Postupy likvidace škůdců:
Chytání pod lapáky
Sbírání večer s baterkou.
Návnada s pivem, to ale láká plže i z okolí. Nechte misku s pivem vyčnívat asi 1 cm nad povrch půdy, aby se nechytali i brouci.
Jako návnada mohou sloužit i usmrcení rozdrcení plzáci.
Za suchého počasí překážky z popela s pilinami nebo vápna s pilinami. Také desky s čedičovou nebo skelnou vatou bránící přelézání plžů.

Aplikace večer, vápno dvakrát za sebou v rozmezí půl hodiny.

Granulované dusíkaté vápno, 1 -1,5 kg/100m2.

Pálené vápno, vyhasíme malým množstvím vody, 3 - 4 kg/100m2.

Ditrich (2001) uvádí také chlorid sodný (sůl na solení silnic). Já osobně ale sůl kvůli zasolování půdy nedoporučuji.

Biologický boj proti plžům: koupit přípravek obsahující parazitické hlístice a zalít s tím zahradu. Hlístice napadají plže pod zemí. To je vhodné např. při pěstování chřestu. Hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita se používají ve spojení s bakterií Moraxella osloensis.

Nemaslug - biologický přípravek proti plžům obsahující hlístice, cena: na 40 m2 za 369,-Kč, na 100 m2 za 839,-Kč. Prodejce: Biocont Laboratory, Šmahova 66, 627 00 Brno - Slatina , tel: 05/45218156.

Dále přípravky s hlísticemi vyrábí např. belgická firma Biobest. V České Republice to distribuuje P. Biocontrol, Čelakovského 389/II, CZ-38901 Vodňany. Tel. + Fax: +420 3 42.38.27.57.

1-2 % koncentrace kofeinu je pro slimáky smrtelným nervovým jedem (přinejmenším je odpuzuje.) Rostliny však snesou i vyšší koncentraci. Použít lze kávu, čaj, koku. (podle Urban Zdeněk 4.7.2002 Kofeinem lze bojovat proti slimákům. - Hospodářské noviny, Věda a lidé, str. 3). Zjistil to Robert Hollingsworth na Hawaii a svůj objev publikoval v časopise Nature.

Za 1000 liber (50000 Kč) si můžete koupit z Bristolské univerzity robota, který pomocí infračerveného detektoru loví plže a rozkládá je na metan, čímž získává energii. Vývoj stál 200 000 liber. (podle 3.1.2002 Žere plže. - Ekonom, č. 1, str. 38)

Chemické prostředky používat jen při přemnožení plžů. Někdy se doporučuje asi 2 dny po zasetí (při škodlivém výskytu plžů), protože jsou nástrahy přitažlivější. Perzistence je za sucha 5-6 dnů, za deště méně. Vhodné je používat chemické moluskocidy po dešti.

AZ Slug Pellets (metaldehyd), dávka: 15 - 30 kg/ha = 1,5 - 3 g / m2, nesmí přijít do styku se zeleninou, rozhodit okolo, netoxický pro Staphylinidae - drabčíkovití (Coleoptera - brouci) podle IOBC = Mezinárodní (čtyřstupňová) stupnice pro biologickou ochranu.

Vanish Slug Pellets (metaldehyd), dávka: 15 - 30 kg/ha, nesmí přijít do styku se zeleninou, rozhodit okolo (rozmetadlem). (Doporučená aplikace u řepky 5. - 20. den po vysetí, až 15 kg/ha). Balení pro maloodběratele po 200 g, cena kolem 110 Kč.

Mesurol Schneckencorn (methiocarb), dávka: 3,5 - 7,5 kg/ha = 0,35 - 7,5 g / m2, v praxi při pásové aplikaci 3-4 kg/ha, jedovatý pro včely, nesmí přijít do styku se zeleninou, rozhodit okolo. Toxicita pro tyto užitečné ogranismy: slabě toxický pro Staphylinidae - drabčíkovití. Velmi silně toxický pro: Phytoseiidae - draví roztoči (Acarina - roztoči), Anthocoridae - hladěnkovití (Heteroptera - ploštice), Coccinelidae - slunéčkovití (Coleoptera - brouci), Hymenoptera - blanokřídlí, Aphidiidae - mšicomarovití (Hymenoptera - blanokřídlí).

Mesurol WP 50 (methiocarb, účinná látka mercaptodimethur), dávka: 0,5 %, jedovatý pro včely, toxický pro čmeláka zemního (Bombus terrestris) tzn. nesmí být použit spolu se čmeláky, nesmí přijít do styku se zeleninou, ve skleníku se postřikují cestičky, stoly, květináče, apod. Toxicita pro tyto užitečné organismy - stejná jako u Mesurol Schneckencorn. Balení pro maloodběratele po 50 g, cena kolem 100 Kč.

Jak to funguje:

metaldehyd - moluskocid, požerkový a dotykový jed, účinkuje rychle, navíc vyvolává nadměrnou sekreci slizu a tím dehydrataci. Neúčinné na loukách, tam stačí vyrovnat ztrátu vody. V některých zemích (nevím jestli v ČR) lze používat v biozemědělství, ale pouze ve spojení s lapáky (ne přímo na zemi).

karbamáty: methiocarb, thiodikarb, mercaptodimethur (a jiné, insekticidy: carbaryl, carbofuran, pirimicarb; herbicidy: EPTC, CDEC). Dotykový, požerkový a nervový jed. Inhibují aktivitu enzymu cholinesterázy. Neblokují cholinesterázu ireverzibilně, tzn. že po interakci s enzymem se může aktivní část pesticidu (karbamyl) od enzymu odpojit a relativně brzy dochází k reparaci poškozeného enzymu, který obnoví opět svoji funkci (Rulík 2002 manuskript). Hubí hmyz, roztoče a měkkýše, odpuzuje ptáky a drobné hlodavce. Nebezpečný pro včely (jedovatý), ryby a zvěř. Způsobuje také poruchy u žížal a u střevlíkovitých (Carabidae). Nesmí se používat v biozemědělství. Nutná je 14-denní ochranná lhůta = nesmí se jíst ošetřené plodiny.

Iron phosphate = ještě silnější jed než metaldehyd?. Požerkový jed, snižuje žravost a následně smrt. Nesmí se používat v biozemědělství. Jedovatý pro zvěř a člověka.

A abyste si nemysleli, ze jsem tak chytrej tak je to prevzate odsud:
http://mollusca.host.sk/malakologie/skudci.htm

Cicmon

...the Spice must flow...
...My jsme ti, na které jsme čekali...
...Mayský král měl ve své hrobce napsáno „radujte se do roku 2012, pak budete jiní“...
...Doufejme, ze ve vesmíru bude objeven inteligentni zivot, u nas na Zemi je to v prdeli....
-= Sweet Tooth #3 1000w (400+600) bubblers =-
-= Outdoor 2003 aneb pokus s indoorem venku =-
-= Gumby hash - hasis pomoci gravitace - levne a efektivni =-
-= H2O Energie =- -= Energie u Pramene=- forum

Old Post 04-07-2003 v 15:03 PM
Cicmon je offline   Profil uživatele Cicmon   Find more posts by Cicmon   Foto galerie člena Cicmon   Click here to Send Cicmon a Private Message   Add Cicmon to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
travodlak
člen

Karma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% PěstitelskáKarma uživatele travodlak - 88% Pěstitelská

Registrován: Jul 2010
Příspěvků: 498 

Příspěvek č. 137

čus...po letošní kompletní devastaci veškeré zeleniny na zahradě sem začal brouzdat po netu a hledal jak na slimejše...
kachny se mi chovat nechce, chemii nechci používat vůbec, bariéry z pilin se neosvědčili(po dešti)stejně jako vápno atp.

našel jsem jednoduchej návod a vyzkoušel ho...jedná se o uřízlou pet láhev(cca 10cm vysoký válec) s vystříhnutýma zoubkama(asi tak 5mm) na horním okraji...(nutno řádně zakotvit do země ať to nějakej větší kus nepřevrátí)
už asi tejden chodim koukat jak se bezmocně plazej okolo - zdá se že tato bariéra je pro ně překonatelná jen za cenu těžkých odřenin na břiše(tak toho radši nechaj) navíc tomu nevadí déšť a dají se použít opakovaně...ještě chci vyzkoušet větve z ostružin(nebo jiných pichláků) okolo rostlin které takto jednotlivě chránit nejdou(cibule, ředkvičky...)

ještě něco pro ty co je rádi rozřezávaj nebo rozšlapávaj - může se stát že plž už má v sobě vajíčka a ty si tímto způsobem roznesete po zahradě...

nepročítal sem celé téma...tak jestli už to tu je tak se omlouvám za ot

citace:
Původní příspěvek od Enfant Terrible
Mam taky na slimaky jeden recept, je sice trochu pracnejsi, ale zabira...z lahvi od dobry vody...ci spise nejaky takovy vody, ktera se prodava v 2 litrove lahvi...je sirsi...vystrihaji se takovy krouzky...tak 10 cm vysoky a najedny strane se nastrihaji husty zoubky...ta lahev je hodne hladka...i pro slimaka kluzka...lepsi je trouchu profilovana...at to je tezsi...a ty zoubky jsou uz uplnou zarukou...takovy pekny ostny...a slimak si netroufne...a to se cely postavi kolem kyticky a pak si tento pripravek muzete schovat na pristi rok


tak už to tu je ale zas nějak pracný mi to nepřijde...

Old Post 02-05-2014 v 15:18 PM
travodlak je offline   Profil uživatele travodlak   Find more posts by travodlak   Foto galerie člena travodlak   Click here to Send travodlak a Private Message   Add travodlak to your buddy list     Navštiv homepage uživatele travodlak! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Karlík
Stálý Člen

Karma uživatele Karlík - 70% Pěstitelská

Registrován: Apr 2011
Příspěvků: 49 

Příspěvek č. 138

čao, pochybuju že při rozšlápnutí slimáka se ty vajíčka jsou schopna vylíhnout, jednak proto,že prostě na povrchu budou mit těžko vhodné podmínky k inkubaci,druhak proto,že to vylíhnutí z vaja trvá kliďo měsíc...do tý doby seschnou, nebo je něco sežere...
krom toho se rodí mláďata většiny druhů až v létě,kdy už jsou kytky odrostlé a nějakej ožer v pohodě snesou( u mě teda většinou napadaj jen malé sazeničky).

Old Post 10-05-2014 v 21:08 PM
Karlík je offline   Profil uživatele Karlík   Find more posts by Karlík   Foto galerie člena Karlík   Click here to Send Karlík a Private Message   Add Karlík to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
PeeKay
Stálý Člen

Karma uživatele PeeKay - 68% PěstitelskáKarma uživatele PeeKay - 68% Pěstitelská

Registrován: Aug 2013
Příspěvků: 63  

Příspěvek č. 139

Nevím jestli to tu zaznělo.... Co lógr z kávy? Kofein je pro slimáky jed a někde jsem četl, že ho zahrádkáři využívají právě proti plžům. Přeplazí se a jsou dead
Nehledě na to, že ho milují žížaly, což taky není na škodu

-------------------------------------------
Nepěstovat pro radost, to je jako schovávat si sex do důchodu. Kategorická BLBOST...

Old Post 28-05-2014 v 13:04 PM
PeeKay je offline   Profil uživatele PeeKay   Find more posts by PeeKay   Foto galerie člena PeeKay   Click here to Send PeeKay a Private Message   Add PeeKay to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vv2
Stálý Člen

Karma uživatele vv2 - 78% Pěstitelská

Registrován: Aug 2013
Příspěvků: 81  

Příspěvek č. 140

Zkoušel jste někdo ty měděné pásky?Viz v článku...
http://www.vysnenazahrada.cz/2013/0...na-slimaky.html

možná by šlo využít např měděnou růžici,předem ji rozříznout a při určité výšce rostliny vyjmout a uschovat na další sezonu.Předem polít vodou,aby to stačilo zoxidovat.
http://www.instalbud.cz/krb-ruzice-medena-dn125-mm-

nebo by stačil obyč.měděný drát,z něho několik otoček kolem rostlinky...

Old Post 03-05-2015 v 23:19 PM
vv2 je offline   Profil uživatele vv2   Find more posts by vv2   Foto galerie člena vv2   Click here to Send vv2 a Private Message   Add vv2 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jackson
Stálý Člen

Karma uživatele jackson - 47% Pěstitelská

Registrován: Jun 2013
Příspěvků: 61 

Příspěvek č. 141

A co tak skusit fintu s petkou... Odrezar taky kus z flase a noznicami okolo obvodu urobit ostne... Minuly rok som to mal a od slimakov neutrpela ani jedna slecna.

Old Post 05-05-2015 v 18:42 PM
jackson je offline   Profil uživatele jackson   Find more posts by jackson   Foto galerie člena jackson   Click here to Send jackson a Private Message   Add jackson to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Vegan
Stálý Člen

Karma uživatele Vegan - 3% Pěstitelská

Registrován: Dec 2011
Příspěvků: 58  

Příspěvek č. 142

zdar, neviem či to tu už niekto spomínal, ale mne kyti zachránil medený drát ktorý som obmotal dookola...myslím...kytky v strede...okolo nich par halúzok do zeme a okolo nich som omotal drátik...nejdu cez to...

P.S. predpokladám, že pokiaľ listy nie sú v kontakte so zemou, tak by stačilo obmotať individuálne stonky...


1st time Micro CFL [/color]

Old Post 16-05-2015 v 17:28 PM
Vegan je offline   Profil uživatele Vegan   Find more posts by Vegan   Foto galerie člena Vegan   Click here to Send Vegan a Private Message   Add Vegan to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomas99
Stálý Člen

Karma uživatele tomas99 - 16% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 29  

Příspěvek č. 143

Na slimáky doporučujem vedľa kytky vykopať dieru na nádobu a do nádoby naliať pivo. 100% že tie slimáky vám nepojdu na rastlinu ale do toho piva

Old Post 14-06-2015 v 14:21 PM
tomas99 je offline   Profil uživatele tomas99   Find more posts by tomas99   Foto galerie člena tomas99   Click here to Send tomas99 a Private Message   Add tomas99 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jurkvic
Nový Člen

Karma uživatele jurkvic - 0% Pěstitelská

Registrován: Jun 2015
Příspěvků: 26  

Příspěvek č. 144

Slyšel jsem,že na slimáky funguje nádoba s droždím strašně je to láká a nakonec do nádoby spadnou dal bych to tam a počkal co se bude dít )

Old Post 23-06-2015 v 17:17 PM
jurkvic je offline   Profil uživatele jurkvic   Find more posts by jurkvic   Foto galerie člena jurkvic   Click here to Send jurkvic a Private Message   Add jurkvic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:50 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 7 8 9 10  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:
 


Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.

Design, Custom Scripts & DB Optimization by carlos
Page generated in 0.9823770 seconds with 22 queries.
Magazín - Growshop Rozcestník - Suvenýry - Sponzoring - Archív