Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj,ono ta nižší teplota v místnosti rozhodně není k zahození ale musíš brát v potaz také to,že v květu budeš potřebovat dostat z pěstírny i vlhkost a tím TT125 to nebudeš mít snadné a určitě se dostaneš do problému,jinak někde mě tohle tt ještě leží ve skříni a myslím že je to odtah max na dvě kola a poté se rapidně sníží jeho výkon,rozhodně bych se mrknul po něčem silnějším,obecně by ses měl držet toho co 1W to 1m3 odtahu a k tomu řádný ofuk,v dnešní době jse už dají pořídit odtahy z regulací kde si sám nastavíš vhodné klima a investice do pořádného odtahu se ti rozhodně vrátí,pěstu zdar!
Tak se vracím s menším updatem. Box je téměr připraven, už jen zbývá vymyslet, jak vytvořit vstupní "dveře" a natáhnout ALU 5m z větráku ven . Napadlo mě si udělat stejný vchod jako u prodávaných boxů, to znamená, že bych si našil velký zip na plachtu, ale je to docela solidní piplačka
Ventilátor TT125 se tváří, že by si s tím prostorem měl poradit. 280m3/h
Dokoupena lampa na květ GIB Extreme Output 600w.
Hnojky základ od Biobizz, boostery či enzymy budu řešit později, ale bylo dost názorů, že není rozdíl v úrodě jednoznačně prokazatelný.
Jákékoliv Vaše připomínky, dotazy a rady moc rád uvítám.
A také jsem koupil dalších 50L zeminy Plagron Grow mix, ze kterého namixuju finální zeminu společne s BioBizz Light mixem.
ahoj
tiež by som asi poriešil na 600W silnejší venťák ani by mi nešlo o vlhkosť ale aby som v tom boxe vymenil ten vydýchaný vzduch a urobil tam radšej vlhko napr. postrekom Phitaminu a trochu aj zrazíš teplo v boxe teplo von a čerstvý vánok dnu pozdravujem
Cau hele jak ti uz bylo receno uricte si kup silnejsi odtah, na kvetu se pak nedostanes na nejakou rozumnou hondotu a bude te to akorat strasit, kde ti to zacne plesnivet, takze ja bejt tebou bych bral treba tohle: http://www.elektro-paloucek.cz/vent...-potrubi-vk-150
je to za hezky penize a stacit ti to bude, at pak nemusis resit odvlhcovacku jak ja, at to torste.
Vlhkost dolu ti nejak extra timhle neklesne, taky sem si to myslel, ale aktivni pritah je dle mejch zkusenosti v celku k nicemu, chcete poradnej odtah co ti to vycucne, jako samo na teplotu by ti to asi stacilo, ale vzdycky je dobry mi rezervu nez to pak honit, rek bych ze co watt to 1m3 na odtahu je fajn, ale nebal bych se i vetsiho, ta vlhkost dokaze bejt svine
No pokud je zapojis paralelne, tak jo, ale ne do serie (pak by se zelepsili akorat ty tlakovy charakteristiky, ale nezvysil by se ti prutok),ale sem si skoro jistej, ze by to nemel bejt problem, kdyz budes mit tyhle dva, tak ti to bude stacit, TT ti pobezi v rustu a pak na kvet si zapnes i to vko a bude to vsechno cajk
Původní příspěvek od Bostik1 No pokud je zapojis paralelne, tak jo, ale ne do serie (pak by se zelepsili akorat ty tlakovy charakteristiky, ale nezvysil by se ti prutok),ale sem si skoro jistej, ze by to nemel bejt problem, kdyz budes mit tyhle dva, tak ti to bude stacit, TT ti pobezi v rustu a pak na kvet si zapnes i to vko a bude to vsechno cajk
bostik to spis i v rustu oba dva.. tedka bez kytek, kdyz jsem testoval box, tak se to dostalo na 29.. to je dost ne?
bostik to spis i v rustu oba dva.. tedka bez kytek, kdyz jsem testoval box, tak se to dostalo na 29.. to je dost ne?
Ono taky dost záleží jak měříš teplotu.
Pokud na sondu teploměru, která je kovová svítí lampa tak dochází k částečné přeměně energie fotonů na tepelnou energii a zvýšení teploty sondy teploměru. Takže sondu či celý teploměr schovat za nějakou překážku nebo do stínu.
Sice se listy rostlin do stínu schovat nemohou ale výše popsaný efekt u nich nebude probíhat, protože biomasa nemá tak velkou tepelnou vodivost jako kov či sklo sondy teploměru a listy fotony pohlcují bez výrazného tepelného zabarvení.
Tobě jde o teplotu vzduchu v boxu, protože při svícení ne jenom že ochlazuješ baňku výbojky ale i vzduch sám o sobě také pohlcuje část světla a zvyšuje svojí kinetickou energii molekul, která se projeví zvýšením teploty.
Pokud měříš ve stínu tak už jedině pomůže silnější odtah a nebo aktivní přítah studeného čerstvého vzduchu.
Cau 29 je podle me uplne jeste v pohode a nicim by se nejak extra nestresoval, zalezi jaky bylo venku pocasi kdyz si to meril a samo co popsal HurricaneGeorge tak hraje nemalou roli a nz toho co si psal jak si to meril, sem vyvodil, ze si to asi polozil i na cernej kvetinac takze to taky udela svy. A taky si myslim, ze jestli to meris v prazdny skrini, tak to taky neni objektivni protoze az tam budes mit kytky tak tam bude vetsi vlhkost coz ten vzduch taky trochu ochladi a kdyz budes mit zvlhcovakcu tak dalsi stupen dolu, proste 29 no stres, jako jak rikam silnejsi odtah je dobra vec, ale asi by si to dal s tim tt125 a vko150, teda pokud se nebavime o nejakym jiznim byte hned pod nezateplenou strechou kde mas v lete vedro jak vis kde