Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tož si tu také otevřu galérku ať Vám ukážu jak mě to roste a ať mi helfnete až mi to zase začne dělat chujoviny.
Growroom je umístěn v malé sklepní místnosti dlouhá je 2,2m široká 1,8m a vysoko je to 1,8m. V tom jsem z latí vyfrk do jednoho rohu konstrukt 80x120x180cm, vyložil 1cm polystyrénkem (jen na zdi) a potáh nehořlavou stříbrnou growfolíí. Púvodně tam visela cooltuba a na odtahu EURO 100. No stále jaksi to nebylo ve výsledku ono. Tak sem upgradoval na obyčejnýho A-Winga a ventilátor TT125. Vyfotit se to celý nedá, na to tam není prostor, možná po čtvercích a photoshop - uvidíme
Aktuálně je na growplacu 15x White Rusian (matkař saiklon) Dnes přesazeno z malých do větších květníkú. V malých strávili 6 dní.
Zalévám pH 6,5 a přidávám 1ml/l ROOTFAST od Atami
Hnojit budeme BioBizz:
Grow
Bloom
Top-Max
Alg-a-Mic
Fish-Mix
Substrát BioBizz All-Mix v květnících 13x13x13 což jsou asi 2l
Teploty den 27°C noc 21°C
v noci to dotápí malý olejový 500W radiátor jinak jen 13°C
Na ofuk klipsňák a přítah je do growroomu aktivní. Nicméně (to je slovo) si nejsem jist zda mám dostatečný příchod vzduchu do sklípku. V létě ano, ale v zimě musím vystačit se vzduchem co projde kolem dveří v podlaze. Jsou to dveře 2x1m a vzduchová mezera je cca 4-6 mm po celém obvodu. Což by mělo dělat 120cm2. Obávám se, že je to málo a že se to odrazí na výnosu.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Ostatně, měl bych Vás blíže seznámit s pěstební místností. Jak jsme již uvedl, je to ve sklepě. V malé sklepní místnústce. Postaveno pouze z latí a uvnitř jsem tu konstrukci potáhl stříbrnou fólií. Z fotek je to krásně vidět. Ta věcička co visí na levém sloupku nahoře je na měření vlhkosti v květníku. V případě nejistoty príma věc
Na bedýnce je místo určené pro olejový radiátor. Po čase na něj uvnitř přestane být prostor a pak je jeho místo právě na této bedýnce a přes jeho žebra je dovnitř roomu nasáván ohřátý vzduch. Zejména v zimě. V létě mohu otevřít přívod čerstvého vzduchu zvenku. V zimě musím tento přepych oželet.
Dveře do roomu jsem musel udělat svinovací, na ruční pohon, neboť otevírání dveří by vzhledem ke zbývající chodbičce nebylo možné.
Odtahový ventilátor TT125 a detail uchycení svinuté fólie přední stěny. Ta ventilační mřížka vzadu je kvúli temperování prostoru odkud je vzduch spodním přítahem nemilosrdně hnán zpět dovnitř.
A elektrocentrála s měřením roztodivných veličin, z nichž nejzajímavější je počet najetých kilowathodin a aktuální příkon zátěže. Momentálně 497W
citace:
Od přesazení ještě nezalito, All-Mix krásně drží vodu a kytky ještě tolik nepijou. Zatím aplikován postřik Fish - Mix 1ml/l. A mají krásnou zdravou barvu.
Zaštipovat je nebudu. Vzhledem k počtu rostlin by to asi bylo kontraproduktivní. Ještě jednou je přesadím a to do 6l květníkú.
Podržel jsem ji prsty, ale vítr s ní neustále třepotal.
A Šalvěj divotvorná, která je živa ze zbytkú zálivky a rozptýleného světla v horní části growroomu.
citace:
Systém bedýnka byl sice skvělý, ale neodpovídal zcela požadavkúm. Namísto bedýnky instalována dřevotřísková police. Topení je nyní ve vhodnější výšce a zvlhčovačka growplace již také opustila.
Vývod ze zvlhčovačky je veden hadicí husím krkem který je púvodně určen pro odpad v kuchyňské lince. Hrdlo na kterém byla převlečná matka přesně pasuje do vývodu mlhy.
Z konce mlhové výpusti neustále odkapavá zkondenzovaná voda. Zachytávám 1,5 litru během dvou dnú. Mlha jede nonstop. V uchycení ventilátorú dojde ještě k určitým změnám. Proto nejsou okraje začištěné.
citace:
Anténa z televize slouží nyní jako umisťovátko teplotního čidla. Je zapuštěná do obvodové dřevěné latě. Dá se natočit jak na výšku tak na šířku. Teleskopy jsou dva, tak mám rezervu kdybych jeden nedopatřením ulomil.
Na řetízky jsem nasoukal ústřižky smršťovací bužírky. Dal jsem na střídačku úzkou a širokou, vždy pět dílkú od sebe, lépe se mi na řetízku orientuje a pokud reflektor zvedám mohu ho pohodlně souměrně uchopit a výbojka se zvedá bez velkých otřesú a zároveň ho ihned opět vodorovně pověsím.
No a sprchovej kout jsem holkám koupil včera v jednom supermarketu. Už nemusím rozbalovat plachtu abych si nenacákal na podlahu.
citace:
A detail zbarvení řapíkú listú. Když jsem přesouval topení ven z roomu nezvednul jsem teplotu a spadlo mi to jednu noc na 11°C. Tak doufám, že je to z toho.
zálivka pH 6,5 teplota 24°C
pH výtoku 6,6
Substrát má mít pH 6,2 - 6,6 takže asi OK.
Teploty od toho excesu stabilně 20 - 26°C, vlhkost 48 - 62%
Nemám snížit pH zálivky?
citace:
Další upgráde je diamantová fólie. 1m na výšku, koupil jsem 4 metry délky 1,25m a mám ji krásně kolem dokola roomu a ten 1 m do výšky snad bohatě stačí.
desertwolf: 25cm jak je vidět na fotce má ta nejvyšší. S tím pH zkusím jít pozvolna níž, uvidíme.
citace: