Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
tak si daj hlavne pozor aby si tym niečo neodpalil. ked ti z toho idú dva biele droty to bude asi vedenie striedaveho prudu. ten čierny to je zem. pre jednoduchosť biely +, čierny -. ale počkaj, ty to trafo mas VAC na striedavý prúd? ---zišla by sa jeho fotka. ventilatory na to môžeš, ak sa jedná o VDC (trafo striedavého prúdu) tak 4 ventilatory, tie odoberajú rôzne A. tie čo mám ja sú na 180mA.
Vypadá to na trafo 2 x 8,6V. Proud z každé větve je 1,5A. To znamená, jedna větev je bílý a černý a druhá černý bílý. Kup si usměrňovací můstek (stojí pár kaček) a máš to. Pokud by Ti těch osm voltů na dvanáctivoltový ventilátor nestačilo (malý průtok vzduchu, nízké otáčky) tak do můstku zapoj ty dva bílé, což bude 17V a stáhni to stabilizátorem (taky pár kaček) i rezistor by stačil cca 40ohm. Lepší bude kamarád šikula co se vyzná nebo elektromechanik, jestli tápeš. Dolfa
Diky moc hosi poptam se nejakych lidi co tomu by meli rozumet . Ale fakt moc diky aspon za ochotu tady vubec napsat. jinak sem zvazoval nad tim PC zdrojem ale mam jen 400w a to se mi zda zbytecne na 4 vetraky
Původní příspěvek od Meccman Diky moc hosi poptam se nejakych lidi co tomu by meli rozumet . Ale fakt moc diky aspon za ochotu tady vubec napsat. jinak sem zvazoval nad tim PC zdrojem ale mam jen 400w a to se mi zda zbytecne na 4 vetraky
ono to tych 400W nežere - len tolko kolko spotrebujú tie ventilátory. mám to odmerané
Původní příspěvek od Meccman tak to je dobre. Diky za radu to sem nevedel. Takze kdyz budu mit na 400W zdroj napojeny 4 vetraky toje tak to bude zrat jako ty 4 vetraky ?
+ ztraty na tom zdroji, ale urcite to neni 400w, to bude par Watu