Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, mám tu pár komponentu, který bych potřeboval spojit kabela aby mi to jelo, ale prostě newim kam co dát, a nerad bych aby mi to tu pak vybouchlo. Koukal jsem všude po G, ale vždy se to zapojení liší but jinou tlumivkou nebo startérem atd atd. tak kdyby ste mi pomohli s timhle..
To prvni je tlumivka na 100W sodik, to druhy vypada na univerzalni starter, objimka, vidlice i kabel sou standardni veci, tam neni co resit.
Schema zapojeni mas jak na ten tlumivce tak na starteru, jedine si dej bacha na to aby modrej drat (znacenej N) vedl k zavitu objimky a ten drat oznacenej jako L a blesk na spodek. Vic v tom nehledej, pokud se na to necejtis tak to sver jakymukoli elektrikarovi, urcite z hlavy ti poradi jisteni, pospojeni zemi, nejakou tepelnou ochranu atd...
edit : koukam ze mas 3-vyvodovou tlumivku, takze to co sem psal o tom L+blesk plati pro ten drat oznacenej 2,8-5 kV
Hele moh by si ty draty nejak smysluplne srovnat, ja se v tom nemuzu nejak vyznat a zda se mi, ze tam mas neco blbe, proste mi prijde ze tech dratu tam mas nejak moc, uz sem na to koukal se schematem v ruce, ale nektery se krizi a ja nevim jak, zkus dat lepsi fotku
Hele ja fakt netusim,a le postup je takovej, ze fazi(cerna) privedes na tlumivku vetsinou ten kolicek uplne vlevo a a nulak z elektriky privedes na starter na pismeno N a na vybojku, na tu cast co se sroubuje,a le to je v podstate jedno jde jen o bezpecnost, nebo aspon tak nam to rikali kdysi ve skole. Potom z tlumivky z druheho vyvodu povedes dalsi drat na starter na pismeno B a nakonec propojis starter z pismena L na vybojku a mas hotovo, tak doufam, ze ti tenhle popis pomuze ke kontrole. Jo jinak ty pismena na starteru se muzou lisit ja mam treba B, Lp, N u nekoho to muze bejt jinak