Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdrawím všechny growery a growerky ...
Po delší době koumání nad vlastním boxem jsem se rozhodl připravit návrh domácí grow skříně, která by zapadla do každého interiéru a pritom na sebe neupozorňovala...
Rozměry skříně : 206 x 90 x 80 cm ( v x š x hl )
Prostor pro grow : 170 x 90 x 70 cm
Vybavení skříně :
a tady bych Vás poprosil o rady ...
Osvětlení : 2 x 150 W nebo 400 W ???
Ventilace :
Odtah : Ventilátor 170x170x51mm 230V/0,3A 2200rpm/T421 660m3/hod 65dBA hmotnost: 1,55kg + pacháč (asi home / test)
Přítah : zatím pasívně... ( test) případně 2 x Ventilátor 120x120x38mm 230V/0,14A 2700rpm, 161m3/hod 44dBA
zdarek nejsem zrovna rozenej indoorar ale hodne tady ctu takze rozhodne 400W pokryje to minimalne stejnej ne-li vetsi prostor a protoze se lumeny nescitaji tak bude i vetsi vynos..ale zase asi 2x 150 lip uchladis avsak cooltube to jistichtel bych se optat co mas na mysli pod pojmem vybaveni??at to roste
Ahoj, na tenhle prostor můžeš bez problémů použít 400W i bez cooltuby..CT má význam až při wattážích 600W+
Pacháč Home edici, to je jasný.. Pacháč, spolu s ventilátrem doporučuju nechat mimo box. Trubku s odtahem pak umísti co nejblíž k lampě, aby Ti sála pryč teplej vzduch. Pro měření teploty a vlhkosti použij kombo metr, maj ho v každym growshopu cca za pětikilo. Taky si pořiď klipsňák na ofuk.
Jakej systém chceš jet? Pro začátek asi hlínu ne? A co genetika? Doporučil bych Zahradnický bazar a koupit řízky od matkařů tady na groweru.
Díky za moc za rady... kombo a ofuky jsou samo v plánu, ale myslel jsem na i regulaci teplo/vlhko... nemusíme foukat naplno , ne ?
Pacháč asi nechám v pěst. prostoru ať saje, ale ventilace bude mimo... nad pěst. prostorem bude prostorem bude pevná police tam dám ventilátor + RW izolace a veškeré elektro(odděleně)
V zadní části skříně bude 10 cm prostor pro přítah a odtah.... takže žádne díry a mřížky na skříni...
Celá skříň bude na kolečkách pro případný servis a lepší manipulaci a taky pro lepší proudění vzduchu...
Abych upřesnil o co mi de... není to jen grow
Cílem je návrh funkční skříně pro growery, který se o svůj životní prostor dělí s kytkama... Proč mít doma haluze normální šatník, ne ?
btw: jsem truhlář
Test proběhne v hlíně Plagron Royalty mix. Genetika White Russian, již roste pod zářivkami... (Sylvania Grolux, Doporučuji )
jo tak proc ne, ja jsem teda zastance tub, urcite si projdi kompletne FAQ kde to jen trochu bude smrdet indoorem a myslim ze pulku veci uznas uz podle vhodnosti ty sam
čus pěkný to máš taky bych rád nasadil 400W tak budu sledovat tvůj grow sem sám zvědav taková vyška no prostě tam v tý skříni to musí jet samo jo a díry bych udělal cca 5 cm a tři díry do zadu skříně měj se