Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze z nazvu temy je jasne co chystam. Potrebujem vsetky mozne rady ako pripravit podu na sezonu 2008 uz teraz. Ake hnojiva nakupit a aplikovat ich este pred zimou. Hnojiva by mali byt take vseobecne ktore kupim na kazdom rohu zahradnictva (resp. v baumaxe apd). Mojim cielom je podu nabit zivinami aby s toho vyrastlo fakt nieco z coho v r.2008 klaknem na kolena. Vopred dik
EDIT
bolo to TU riesene, ale akosi sa nikto do toho nezapajal.
Ahoj! Ak si chceš "predhnojiť" zeminu vopred, použi napr. nejaké zvieracie hovienka. Ak budeš sadiť do kupovanej zeminy, tak tá už zväčša nejaké hnojivo na počiatočnú dobu rastu obsahuje. Potom už stačí iba hnojiť klasicky.
Aby ti vyrástla rastlinka, ktorá bude mať naozaj silné účinky, tak ako iste vieš, hnojivo je iba jedným z dôležitých faktorov vedúcich k želanému výsledku. Substrát, prístup svetla, teplota, vlhkosť, genetika, správna doba zberu, správne sušenie, skladovanie atď. sú ďalšie faktory. Stačí, ak jeden z nich nezapracuje tak, ako má, výsledok ani zďaleka nemusí dosiahnuť možný potenciál rastlinky......inak povedané.... Silu reťaze určuje najslabšie očko.
jj taky bych se asi naky hnojeni vykakal, uplne staci kdyz si to zrejes a radne zavapnis..mozna pul roku starej kkonskej hnuj?nekde sem zahlidl ze je pouzitelnej az po roce ..takze by ti to akorat do jara vyslo ne?
V zahradnictve sa da kupit Superfosfat 5kg za 80,-. Je to lacne, no a z nazvu je hned jasne ze sa jedna o fosforecne hnojivo. Len neviem ako vyzera a kedy sa aplikuje, ale sa mi zda ze sa jenda o take biele gulicky. Hmm?
JA SOM CITAL NA GROWERI ZE KED BUDEME SADIT DO KUPOVANEJ PODY MALA BY BYT JEMNA NA IZBOVE RASTLINY A MALA BY MAT PH 6.5 AZ 7 AKO SI TAKU PODU ZOZENIEM AKO BUDEM VEDIET ZE MA PH NPR.6.5
Keď sadíš outdoor niekam, kde nie je najvhodnejšia pôda ( hornaté oblasti, blízkosti močiarov, na zarastených lúkach ), tak si kúp : 50l Substrát pre Pelargónie ( od Agro CS ). Obsahuje veľa minerálov, kompostu, hnojivo na 6. týždnov... Ph má od 6.5 po 7.2 , čiže akurátne.
Ako hnojivo na outdoor daj Kristalon ( tiež Agro CS ) a uvidíš, že rastlinám sa bude dariť.
Hnojiť na zimu nepotrebuješ. AK ale máš "organické" hnojivo, tak to sa na zimu hodí ( hydinový trus ).
zdrawim..... to thcfarmer: Ph mas napsany zezadu na kazde hline kterou kupujes a neni tam jen ph ale je tam i dost ostatnich veci ktere je dobre vedet...staci se podivat !...a podle me je tet zbytecne brzo na to aby sis michal pudu...radsi si sezen naky ty organicky hnojky (jako je treba zvireci trus,nakou travu nebo neco takoveho.... jak psal nekdo nahore) a udelej kompost nebo neco...a na jaro to smichas s hlinou.... :P
jestli pouzivas zem primo z policka, doporucil bych pjekne do hloubky prorejt a smisit s njakym zvirecim hnojem - ted sem treba narazil na konsky hnuj s rohovinou. potom bych policko prekryl njakym igelitem a lehce presypal hlinou. superfosfat bych tam nesypal jelikoz to urcite bude samej fosfor a ten kytka vyuzije spis az na podzim. a jak uz nekdo psal vejs, nejvic zalezi na stavu hliny do ktere sazis, na kazdym miste muze bejt uplne jina puda /jilovita, kysela, sucha...
Zhruba som si to premyslel a uz som aj dnes bol zopar miest pozriet. Hlina je na nich nic moc, takze som si utvoril strategiu. Povodnu hlinu vybrat von a nanosim si hlinu kupenu s vhodnym PH. Samozrejme vychytavky ako perlit budu pouzite tiez. Pretoze planujem ist dalsi outdoor s rezov roznych odrod, tak hnojenie bude znackove, zatial som uvazoval od AH. Mozno ze na rast pouzijem kristalon ale na kvet urcite pojde AH Bloom a tiez aby to chutnalo tak aj Final Solution urcite.
to wasco123:superfosfát(P2O5 - oxid fosforečný) je hnojivo, ktoré sa používa v neutrálnej až slabo kyslej pôde a má rýchly hnojivý účinok.Môže sa použiť ako na jesenné tak aj na jarné hnojenie. Toto hnojivo priaznivo stimuluje tvorbu kvetu.