Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdar všem growerům,začínám pěstit svou první generaci šalvěje divotvorné
Posádka: čtyři řezy (od člena Praxer)
Substrát: Kokos+písek+zahradní substrát
Zálivka: 1 krát denně
Hnojky: zatím žádné
Světlo: Holky jsou u jižního okna za záclonama
Tak dnes jsem dostal poštou čtyři řezy šalvějky a musím vám říct, že to bylo opravdu o nervy jelikož byli na poště tři dny a to jen díky lenosti poštáků no teď je to jedno zatím doufám, že se holky chytnou a bude se jim dařit.
Šalvějky jsou zatím v provizorních pařníčcích ze skleniček od zavařenin
Tímto bych chtěl velice poděkovat členovi Praxer za cenné rady a již zmiňované řezy
Prosím o rady co dělám špatně, popř. co bych mohl vylepšit.
1)2)3)4)5)6)7)8)
Šalvějky zatím zakořeňují ale mají snad vše co potřebují
zdravím všechny, i když se tu s komentáři pytel zrovna neprotrhl . No nic tak dnes jsem místo vody, ve které šalvějky stály (chudinky) vyměnil za písek (křemičitý) a ten jsem navlhčil, doufám, že jim to bude vyhovovat.
Jinak kytičkám se daří, listy jsou pevné silné vztyčené a už pouští kořínky(je to vidět na odhrnuté části rostlinky)
Mír je slovo dobry na to tvorit vety, ale jinak je mir něco jako Yeti, kámoš o něm vyprávěl nikdo ho ale nikdy neviděl, ale zni to pěkně jé mír to bych chtěl....- Prago Union, Kato-Deph
Původní příspěvek od jestedman vyhoď ty háble, sou na prd, dej tam PET a do něj díry, jinak se ti holky udusej
OK! už jsem to dodělal, tak doufám že se holkám budou nové "bytečky" líbit
Takže dnešní update: Rozstříhl jsem PETky v půli a nahoře jsem nožem udělal pár děr viz 1.foto pořádně jsem je vymyl a co to šlo, zbavil etiket
Nyní foto:
1) příprava lahví a jejich děrování
2)3)4)"přestěhované" kytičky
OT:Jinak ještě díky jestedman za radu
Máš to moc pěkný. Rostlinky se jeví jako vitální. Kolik tak hodin ty svítí přímé slunce na rostlinky na tom j. okně?? Já je tam mám taky a zatím se jim tam daří docela dobře... teda až na tu plíseň a ty černé fleky viz. thread v podpisu.
Je to cca 3-4 hodin "ne"přímého slunce, jsou totiž za záclonama ale vypadá to, že jim to vyhovuje a navíc je nemám na parapetu, jak jsi si určitě stačil všimnout, nýbrž na stole vedle kompu, takže to tam svítí spíše v odpoledních hodinách.
Po dloooouhé době se opět ozývám, omlouvám se, ale měl jsem problémy s počítačem a teď i s fotákem a nemám po ruce ani mobil, takže foto zatím nebude. Jinak vymýšlím nové místo pro kytičky, protože se mi zdá, že mají nedostatek světla, tak bych se chtěl zeptat, jestli je možné je dát na východní či západní okno děkuji za odpvědi
Tak jsem zase tady foťák i počítač jsou opraveny a nyní foto:
Bohužel mi jedna má šalvějka znenadání zemřela, tak teď mám už jen tři no nedá se nic dělat
Foto:1)2)3)4)A už jen tři
5)6)Holky ještě všechny pohromadě
tak vás zase zdravím a mám tu nějaký další fotky jinak kytičky jsou na západním okně a dost jim to svědčí
tady již slibované fotky:
1)2)3) na novém stanovišti
holky se mají dobře, hezky rostou, z jedné jsem pokusně udělal řez, no a zatim se vše daří
foto:1)2)3)5)holky na okně
4)řízek(pokusný)-bude odhalen později