Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Pošta je asi nejčastějším přepravcem semínek mezi námi growery.
Dneska mi přišli semínka, ale celé rozmačkané...
Tato nepříjemnost mě vedla k tomu, dát sem návod na jednoduché posílání poštou!
4 Sciurus - to Tvoje reseni mi prijde pomerne krkolomny s ohledem nutnost mit doma vrtacku + nejaky dreva... Ale nepopiram, ze je to reseni, za predpokladu ze se neprelomi drivko, dobry.
Tech moznosti je vic, jak bezpecne zabalit seminka. Ja to zatim delam obdobne, jak to popsal Protest, jen s tim rozdilem, ze obvykle to obalim 2x tou bublinkovou folii a to cely strcim do bublinkovy obalky (nejak moc bublinek )
Dalsi relativne bezpecnou a take nenapadnou moznosti je prilepit sacek se seminky na vnitrni stranu obalu CD ci DVD. Ale trochu bych chtel varovat pred "slim" obalama, nebot pri prilepeni seminek uz tam nezbyva zadna "vule", takze pri trose stesti staci vetsi tlak a je po seminkach.
Dalsi moznosti je vyuzit to do ceho se davaj rezany kytky. Vypada to jako zkumavka. Tak to podelne rozriznout a jakoby zasunout tu cast sacku se seminky dovnitr "zkumavky".
Anebo Dlouhan ma take dobry zpusob zabezpeceni seminek na prepravu. Ted si nejsem jisty, ale pouziva neco jako kousek odrizly listy do ktery se pouze opet zasune ta cast sacku kde jsou sklepany seminka...
Ale vesmes kazdy zpusob, kde jsou seminka v nejakym "obalu" kde maji jeste vuli a nehrozi ze na ne mohl pusobit nejaky tlak, je bezpecny.
nejlepší je to dřívko jak již zde psal scirius! ale taky je to v poho když to dáte do takové umělohmotné zkumavky se závitem! nebo prupiska,obal od CD,krabička od filmu do fotáku atd...ale to dřívko je fakt nejlepší!!
||||||||||||||||||||||
| o o o o o o o o o o o o |
||||||||||||||||||||||
Legenda :o = dírky (uvnitř semínka, přelepené izolačkou); |= kraje dřívka
Snad ti to aspoň trochu pomůže, ikdyž to není fotka...
Pro aly : Počet dírek=počet semínek, neříkám že všude musí být dírky...
Nebo dej semínka do trezoru a pošli ho jako balík..
Podle mě stačí ta propiska nebo ňáká malá krabička co se dá dát do obálky, + ta bublinková obálka pro jistototu...
ja jako nejlepsi i kdys ne mozna nejekonomictejsi zpusob vidim posilani v krabicce od kaminku flint(do zapalovace obcas si je nekdo koupi a tak se to vyplati a nerozmacka se to mejte se
Co me prisly seminka, tak byly v obalkach s tim igelitem, pak zasunute v jakesi plastove kapce, tak to vypada z profilu, normalne zasunuty pytlik a seminka uvnitr kapky, a pak i obalka s tim igelitem a uvnitr spalicek provrtany skrz na skrz a seminka krasne ulozena v dire po vrtaku a cele omotane izolepou, vsechna v poradku, tech zpusobu je hrozne moc, jdou uschovat do cehokoliv, co je trochu pevne a skladne do obalky
to Protest: hele nic ve zlym, ale ten postup z příspěvku č. 1 je přesně to nejhorší, co můžeš udělat. 100pro by ty semena přišly na maděru. dokonce ani obal od CD neni dobrý řešení..
to Protest: hele nic ve zlym, ale ten postup z příspěvku č. 1 je přesně to nejhorší, co můžeš udělat. 100pro by ty semena přišly na maděru. dokonce ani obal od CD neni dobrý řešení..
nenenene....... semínka došli všechny v dobrém stavu. Posílal jsem 3 obálky a v nich cca 25 semínek a z toho došlo jendo jediné poškozeno.