Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Veru tak nielen Ganjov je clovek zivi a tak by som sa chcel popitat ci tu niekto nema skusenosti s pestovanim caju a ci nevie kde sa daju zohnat semienka. Len tak mimochodom nieje caj nadohou drevina ?
DIKY ZA ODPOVEDE (dufam)
s více znalostmi ti asi nepřispěju (nezoufej, pozítří budeš o čaji vědět všechno jak znám Géčkaře) ale jednu zkušenost jsem udělal, když mě bývalý mukl pozval na "magorvajgla", jointa z čaje, červené papriky(drcené) a zbytků tabáku. Dal jsem s ním pár prdů a musím uznat, kdybych byl v tu chvíli v báni, tak mi to bylo dočista u řiti. Nemusíš to ale zkoušet!
P.S. Austrálie mě děsně štvala tím, že tam pořád do senzačního čaje lijou konve mlíka, čímž z něj udělají vodu po nádobí.
Člověče taky čajovník zoufale sháním, už sem měl doma i semena, který sem objednal někde v Montaně. Jelikož semena ztrácí rychle klíčivost a navíc mi z toho přišla pěkná fašírka, nepodařilo se mi nic vypěstovat. Příští jaro vyrazím někam do botanickej a zkusím je ukecat nebo loupnout pár řízků, většina botanických zahrad čajovník totiž pěstuje...
Díky za tip, taky jsem sháněl čajovník, ale botanická mě nenapadla K+.
Btw, můj nejoblíbenější čaj je Golden Nepal 1, je to kvalitka, obsahuje zlatý vrcholky a number 2 čaj je Paimutan - ten je jenom z chlupatejch vrcholovejch lístků
[Edited by livo on 27-11-2001 at 10:20 AM]
LIV
Poslouchejte prosím. Je to jednoduché, a tak je možné, že vám chytrým to docela unikne...
jo jo, Pai Mu Tan = dobrůtka největší
doporučil bych ještě vietnamskej Še san (nevim jak se to presne pise) lehce svíravá chuť a celkem dobrej omamovák. A do třetice všeho dobrého Tun-Ting
KEEMUN, jedine KEEMUN
vcera kolem 18:00 jsem si udelal konyvku (cca 0,8 litru)
ve 02:30 +-cihla jsem konecne usnul
Cina, lehce trpka chut (co jinyho bychom od cinskyho caje chteli) a NAKOPAVAK jaxvine
ale jinak nejaky info o cajich? Vim toho malo, je to viceleta drevina krovinoveho vzrustu. A ze na to, abychom si udelali paradni caj potrebujeme dost materialu, protoze se sbiraji jen ty nejmladsi listecky na koncich vetvicek. Ale o technologii pestovani nic nevim, to si radsi zajdu do cajovny a necham si do pytlicku bratru za 30-60 kc nasypat 50g dobroty, ze ktery ziju tejden relativne intenzivniho piti (nebo taky 3 nedele). To vite, je to levnejsi nez prodavane skunky
Teprve až pokácíte poslední strom, zabijete posledni rybu a otrávíte poslední řeku přijdete na to, že se peníze nedají jíst.
To Pan_Dan
No mne je uplne jasne ze kupit si caj v cajovni je ovela jednoduchsie a lacnejsie, takisto kupit si goralky alebo nejaky privesok je jednoduche ale ked si ho spravis sam (a to niesom niak extremen zrucny) tak mas z neho ovela vycsiu radost. Mne je jasne ze vypestujem caju asi tak na 1 salku ale v tej jednej salke si potom vychutnam vsetku vynalozenu namahu a bude to proste super.
Na téhle adrese si můžete objednat řízky čajovníku 130Kč/kus ..... posílají to na dobírku. Ale nevyřizují objednávky pod tuším 150Kč ... takže si ještě něco přiobjednejte !!!
Osobní zkušenost : čtvrtý den po potvrzení objednávky mně doma čekala zásilka ..... je už to týden a čajovníky se mají čile k světu ..... TAKŽE MŮŽU JEN DOPORUČIT
Měli by být k sehnání v Praze na zemědělské univerzitě v Suchdole (nebo tak nějak), jinak taky bacha černé čaje se musí fermentovat-to může být problém, nebo zelené čaje-ty se nemusí fermentovat, jinak dobře zazimované vydrží i -18°C!!! A nějakému týpkovi kolem čaje stačí políčko 2,5x2,5m pro vlastní spotřebu (jedno písmeno a jak tadle světoznámá hláška prokoukne ).
Zdroj: Receptář prima nápadů-starej dobrej Přemet
Mno jo, akoraat je fukt drsnyy ziiskat nejakej dobrej model - sou dva popr. tri zaakladnii druhy a uz se kriizej paar set let deele nez paalo ... :-) Jinak urcite napiste sve zkusenosti - chci to taky zkusit - v hydru :-)
jinak caje se u nas v Cechach experimentaalne pestovali v prvnii republice, ale zaadnaa slaava - sou dost naarocnyy na slunce a vuubec v tech zemiich, kde se pestujou je za sezoonu od jara az skoro do zimy hromada uurod -fluschuuu :-) od first jarniiho az tak daal, mno a to tady venku asi moc nepude -snad sklenik ??... ale ja to prubnu v bubbleru pod lampama... myslim, ze budu moct skliizet tag jednou za mesiiic :-) sem ale zvedavej na vyysledek ... a susenii a uupravu por. fermentaci ???... tag piste zkusenosti...
Jinak z cajuu se daj udelat taky pekne vostryy matlaaky - me jednou taghle zacali behat pismenka na monaaku :-)